امروز پنجشنبه 06 اردیبهشت 1403
0

مدلهای پیش بینی کننده در شرایطی که تغییر و تبدیل تند و شدید رخ نمی دهد و امور کم و بیش به روال و روند گذشته مداومت دارند و همچنین در فاصله زمانی نسبتا کوتاه قابل استفاده هستند.

مدلهای تشریح کننده به تشریح عمل و نفوذ عوامل دست اندر کار می پردازند.

جانستون مدلهای برنامه آموزش و پرورش را با توجه به دو دیدگاه تقسیم بندی کرده است:

1- انواع مدلها با توجه به سطح آموزش و پرورش

2- انواع مدلها با توجه به مبنای ریاضی آنها

مدلها با توجه به سطح آموزش و پرور:

1- سطح واحد آموزشی

2- سطح سیستم یا پاره سیستم آموزشی

2- سطح سیستم آموزشی در ارتباط با توسعه ی اقتصادی

0
نوشه شده توسط: حسین ضرغامی

نوشته حاضر بخش کوتاهی از کار علمی اینجانب با همین عنوان می باشد.

سالخوردگی جمعیت[1] یک موضوع نسبتا جدید در حوزه جمعیت‌شناسی است و توجهات رو به گسترشی را به خود جلب کرده است. با اینکه سالخوردگی افراد همیشه وجود داشته و از ابتدای تاریخ افراد زیادی بوده‌اند که به سنین سالخوردگی و پیری می‌رسیده‌اند، اما سالخوردگی جمعیت که در آن بخش قابل توجهی از جمعیت در سنین پیری (در اینجا منظور سنین 60 ساله و بیشتر است) قرار می‌گیرند، تنها در نیم قرن اخیر در بیشتر کشورهای توسعه‌یافته به وقوع پیوسته و بسیاری از کشورهای در حال توسعه، امروزه در حال تجربه آن هستند یا در آینده (نزدیک یا دورتر) تجربه خواهند کرد. سالخوردگی جمعیت بیش از هر چیز معلول 2 عامل جمعیت‌شناختی و تغییرات آن بوده است: اول؛ کاهش باروری و تداوم آن در یک دوره‌ی نسبتا طولانی‌مدت و دوم؛ کاهش مرگ و میر یا افزایش امید زندگی. در کنار این دو عامل، مولفه سوم جمعیتی یعنی مهاجرت هم می‌تواند نقش تعیین کننده‌ای در سالخوردگی جمعیت به ویژه در سطح منطقه‌ای و نواحی مختلف یک کشور داشته باشد.

نگاهی به هرمهای سنی جمعیت کشورهای مختلف می‌تواند چشم‌اندازی از وضعیت سالخوردگی آنها را به صورت کلی نمایان سازد. کشورهایی که رأس هرم سنی[2] آنها از نسبت بیشتری برخوردار باشد، بیشتر درگیر سالخوردگی جمعیت هستند. البته یک نکته مهم را باید در نظر داشت و آن اینکه تصویر سالخوردگی در یک سطح کلان مثل کل کشور، ممکن است تفاوتهای جدی و عمیقی با آنچه بین مناطق و نواحی مختلف آن وجود دارد، داشته باشد. مثلا، می‌توان متصور شد که وضعیت سالخوردگی در یک شهر با روستای نزدیک آن کاملا متفاوت باشد.

افزایش سن و فرایند سالخوردگی به خودی خود می‌تواند مسایل و چالشهای مهمی را به دنبال داشته باشد. هر چند، نمی‌توان و نباید سنین پیری را الزاما مترادف با کاهش سلامتی و یا افزایش ناتوانی دانست (تصوری که عموما وجود دارد) ولی روند رو به افزایش سالخوردگی مسایلی را در جنبه‌های مختلف اقتصادی، اجتماعی، بهداشتی، روانشناختی و... ایجاد می‌نماید. تغییراتی که در حوزه ارزشی و هنجاری جامعه رخ می‌دهد، می‌تواند به این مسایل دامن بزند. برای مثال، در گذشته افزایش سن غالبا به معنای افزایش تجربه و دانش افراد به حساب می‌آمد و اصطلاح ریش سفید در فرهنگ پارسی تا حدی دلالت بر همین معنا داشت، ولی امروزه و با این حجم اطلاعات و دانش روزافزون روند پیری با معنای تا حدی مخالف گذشته همراه است. تغییرات سریع و تغییر خود فرایند سالخوردگی به همراه افزایش سن و دیگر موضوعات مرتبط با سنین پیری، برخی درک‌ها و پنداشته‌ها در مورد سالخوردگان را تغییر داده است، همچنین، کیفیت زندگی[3] آنها را عوض کرده و می‌طلبد که موضوعات مرتبط با سالخوردگی جمعیت بیش از آنچه هست، مورد توجه قرار گیرد.

تغییرات شگرفی در وضعیت جمعیت‌شناختی کشورهای مختلف از یک قرن اخیر و به ویژه در دهه‌های اخیر رخ داده و در حال وقوع است. مجموعه تحولاتی که عمدتا تحت عنوان انتقال جمعیتی مطرح و تئوریزه شده‌اند. سالخوردگی جمعیت هم یکی از این تحولات می‌باشد که هر چند در نظریه انتقال جمعیت به آن توجهی نشده است و لی در روند انتقال جمعیت[1] آن دسته از کشورهایی که مراحل انتقال را طی کرده‌اند، به وقوع پیوسته است. از این تغییرات در ساختار سنی با عنوان انتقال سنی[2] نیز یاد شده است (مشفق و میرزایی 1389). برخی جامعه شناسان و پیری‌شناسان همچون پترسون[3]، با توجه به تغییرات ساخت سنی برخی جوامع و سالخورده شده جمعیت آنها با عنوان خاکستری شدن جمعیت[4] یاد کرده‌اند و آن را ثمره دو عامل در روندهای طولانی‌مدت جمعیت دانسته‌اند: اول،؛ تمایل خانواده‌ها به داشتن فرزند کمتر و دوم؛ زنده‌ ماندن افراد بیشتر. این تغیرات اهمیت زیاد و بیشماری برای آینده جمعیت دارد (Giddines 2005).

در کشور ما ایران، نیز توجه به بحث سالخوردگی جمعیت بیش از پیش برانگیخته شده است و با توجه به روندهای آینده، انتظار افزایش این توجه می‌رود. در آخرین سرشماری کل کشور (سرشماری 1385) درصد افراد بالای 60 ساله به حدود 3/7 درصد از کل جمعیت رسیده که حکایت از افزایش آن نسبت به دوره‌های قبل دارد. در واقع، جمعیت کشور برای اولین بار در تاریخ مستند جمعیتی خود، از دهه 1370 از حالت جوانی خارج و به جمعیت رو به سالخوردگی تبدیل شد. با این همه، زمانی که به سطوح خردتر نگاه می‌کنیم، تفاوت زیادی بین مناطق مشاهده می‌کنیم. یکی از این تفاوتهای قابل توجه بین مناطق شهری و روستایی کشور دیده می‌شود. در همان سرشماری یاد شده، درصد سالخوردگان روستایی به حدود 3/8 درصد جمعیت می‌رسد در حالیکه درصد متناظر برای مناطق شهری در حد 8/6 درصد است. بنابراین، سیمای روستایی کشور بسیار بیش از مناطق شهری سالخورده می‌باشد به گونه‌ای که می ‌توان صحبت از طلوع خاکستری در جوامع روستایی کشور داشت. مجددا باید یادآوری شود که به نظر می‌رسد بین مناطق مختلف روستایی کشور به ویژه در مناطق مختلف آب و هوایی و مناطق با سطوح متفاوت توسعه تفاوت وجود دارد. برای مثال، نسبت سالخوردگی در استان خراسان رضوی 4/7 می‌باشد که این نسبت برای مناطق شهری 6/6 و برای مناطق روستایی 2/9 برآورد می‌شود.

مهمترین عاملی که باعث تفاوت در سطح سالخوردگی مناطق شهری و رستایی کشور می‌شود، مهاجرت است. عموم مهاجرتها به صورت روستا-شهری و در سنین فعالیت رخ می‌دهد و این را از روی علت اصلی مهاجرتها که برای مردان دستیابی به یک شغل مناسب و برای زنان تبعیت از همسر می‌باشد، می‌توان استنباط کرد. عللی چون هزینه‌های بالای زندگی در شهرها و اقامت طولانی‌مدت در روستا باعث می‌شود که افراد مسن کمتر میل به مهاجرت داشته باشند. نتیجه کلی این روند، افزایش سهم سالخوردگان از کل جمعیت روستایی و به دنبال آن ایجاد محیط سالخورده روستایی می‌باشد.

تجربه سالخوردگی در روستا می‌تواند یک رویکرد متناقض را برانگیزاند. از یک طرف، روستاها در مجموع، از جهت توسعه‌یافتگی در سطح پایین‌تری از شهرها قرار دارند و در این بین سالخوردگان و به ویژه زنان سالخورده جزو محروم‌ترین اقشار جامعه به شمار می‌روند. تنهایی، وابستگی‌های اقتصادی و تا حدی فیزیکی، می‌تواند یک عنصر تعیین‌کننده در زندگی سالخوردگان باشد که از همین منظر، بر روابط والدین و فرزندان نیز اثرگذار است. مهاجرت فرزندان تشدید کننده این وضعیت می‌باشد و بحث وابستگی‌های عاطفی آنها، آسیب‌پذیری بیشتر آنها را در پی دارد.

از طرف دیگر، زندگی سالخوردگان در مناطق روستایی، مناطقی که عمدتا فاقد آلودگی‌های صوتی و زیستی و دیگر عوامل آزاردهنده هستند، می‌تواند به عنوان یک جنبه مثبت نگریسته شود. جوامع روستایی اغلب از جهت منابعی که سالخوردگان در شبکه‌های قوی خانوادگی و دوستان درگیر هستند، غنی پنداشته می‌شود (Keating and Philips 2008: 5). تحقیقاتی که تاکنون در مورد مسایل سالخوردگی از رویکردهای اجتماعی و جمعیت‌شناختی صورت گرفته یا در حال انجام است، غالبا به موضوع سالخوردگی به صورت کلی و عمدتا بر مبنای زمینه شهری پرداخته‌اند و کمتر عامل مکان را در مباحث خود مد نظر قرار داده‌اند. در حالیکه به نظر می‌رسد تفاوت جدی از جهت موضوعات مرتبط با سالخوردگان با درنظر گرفتن محیط زندگی آنها وجود داشته باشد.



[1]. Population Transition

[2]. Age Transition

[3]. Peterson

[4]. Graying of the Population



[1]. Population Ageing

[2]. Age Pyramid

[3]. Quality of life

0

از واژه عدالت در کتابهای لغت، معنای متعددی ذکر شده است؛ که مهمترین آنها، تساوی، مساوات، درستی و حقانیت است. به عنوان نمونه راغب اصفهانی می نویسد: عدل تقسیم کردن به طور مساوی است. ابن منظور نیز در کتاب لسان العرب، عدل را به درستی و حقانیت معنا کرده و آن را در برابر جور و ظلم قرار
می دهد.
از واژه عدالت اجتماعی تعابیر و برداشت های مختلفی ارائه شده است که به مهمترین آنها اشاره می کنیم:
عدالت اجتماعی به مثابه تناسب:
دریونان باستان ازعدالت به تناسب با طبیعت و فضائل دیگر تعبیر شده است. افلاطون عدالت را حد وسط نقطه تعادل سه قوه خرد، اراده و شهوت در انسان می دانست. وی همچنین خردمندی، شجاعت و اعتدال را به عنوان سه فضیلت عمده انسان نام می برد که عدالت ارتباط هماهنگ میان این فضائل و تناسب با آنها است.
در اندیشه افلاطون در سطح اجتماعی نیز عدالت به مفهوم تناسب و قرار گرفتن افراد جامعه در طبقات خاص خود است. وی جامعه را متشکل از سه طبقه فرمانروایان، نگهبانان و توده مردم (افزارمندان) می دانست. از نظر وی عدالت اجتماعی قرار گرفتن هر فرد در طبقه خاص خود و برخوردار گردیدن وی از امتیازات طبقه خاص خود و نیز ایفای نقش مخصوص خود می باشد. بنابراین عدالت اجتماعی در این برداشت به مفهوم تناسب و موزونیت و قرار گرفتن در جایگاه خاص خود است.

0

تنگه هرمز و استراتژی های امنیتی ایران

تهدید به بستن این تنگه که گلوگاه کشتیهاى حامل نفت از خلیج فارس است می‏تواند عامل بازدارنده‏اى در مقابل تهدید دیگر کشورها باشد. همه کرانه‏ هاى شمالى خلیج فارس، تنگه هرمز، دریاى مکران (عمان) و گوشه باخترى اقیانوس هند،جزء قلمرو ایران است. ایران در مقایسه با سایر کشورهاى کناره خلیج فارس، بیشترین طول ساحلى را دارد. ایران با داشتن 1375 کیلومتر خط ساحلى از بند عباس تا دهانه اروند، 56/50 درصد کل سواحل خلیج فارس را در اختیار دارد. حساس‏ترین جزایر استراتژیک تنگه هرمز به ایران تعلق دارد. تمام کشتی‏هایى که از تنگه هرمز عبور مى‏کنند از میان جزایر ایرانى تنب بزرگ، فارور، ابوموسى و سیرى عبور مى‏کنند.

اوستا، شاهنامه و به طور کلى تاریخ، حکایت از وضع دفاعى همیشگى ایران دارند. از آنجا که تاریخ ایران بر خط دفاعى جریان داشته، تمدن ایران، به خصوص در دوران بعد از اسلام، از واکنش شکل گرفته است؛ بنابراین نباید دو کلمه واکنش و دفاع را از یاد ببریم.(1) نگاهى به تاریخ ایران نشان می دهد که موقعیت خاص جغرافیایى آن سبب شده تا قدرت‏هاى بزرگ مانند یونانی‏ها، رومی‏ها، ترک‏ها، عرب‏ها، پرتغالی‏ها، انگلیسی‏ها و روس‏ها آن را مورد حمله و تاخت و تاز قرار دهند.

اگر در چارچوب نظریه ‏هاى برى و بحرى موقعیت جغرافیایى ایران بررسى شود، مشاهده می‏شود که ایران از آغاز تاریخ خود همواره در معرض تهدید، فشار و تجاوز قدرت‏هاى برى بوده است. حملات تاتارها، مغول‏ها، ازبک‏ها، ترکمن‏ها، ترک‏ها، عثمانی‏ها، روسیه تزارى و شوروى موید این نظر است. از آغاز قرن شانزدهم میلادى با حضور کشورهاى اروپایى مانند پرتغال، هلند، انگلستان و امریکا، در خلیج فارس، ایران در معرض تهدید، فشار و تجاوز قدرت‏هاى بحرى نیز قرار گرفته است. اشغال برخى از جزایر، بنادر و سرزمین‏هاى جنوبى ایران از سوى این کشورها بیانگر این مسئله است. (2)

0
تعداد صفحات : 28 صفحه

فصل اول: کلیات تحقیق

مقدمه

بیان مسئله

اهمیت و ضرورت تحقیق

اهداف تحقیق

فرضیه های تحقیق

تعاریف عملیاتی تحقیق

فصل دوم: مبانی نظری و پیشینه تحقیق

مقدمه

رضایت شغلی

عوامل موثر بر رضایت شغلی

پیامدهای رضایت شغلی و عدم رضایت شغلی

نتایج رضایت شغلی

پیشینه تحقیق

فصل سوم: روش تحقیق

روش تحقیق

جامعه تحقیق

نمونه تحقیق

ابزار اندازه گیری

روشهای آماری

بحث و نتیجه گیری

پیشنهادات تحقیق

منابع و ماخذ

خرید و دانلود - 25000 تومان
0

شما با داشتن تکنیک‌های مدرن در استراتژیتان باعث رشد کسب‌وکارتان می‌شوید. بکار بردن این روش‌ها در کسبوکارتان می‌توانید خیلی برای شما مفید باشد.

فواید این روش به صورت زیر است:

بهره‌‎وری تجارت خود را افزایش می‌دهید.

وارد بازارهای جدیدی می‌شوید.

استراتژی کسب‌وکار (Business Strategy) معلوم می‌کند که کسب‌وکارها برای اینکه به اهداشان برسند باید چه کارهایی را انجام دهند. که این روند می‌تواند به شما در بعضی از کارها کمک کند که این کارها شامل موارد زیر است:

جهت‌دهی فرایند تصمیم‌گیری برای استخدام

تخصیص منابع

استراتژی کسب و کار

استراتژی کسب‌وکار راهی خلاقانه است که برای بعضی از اطلاعات شرکت کاربرد دارد. که آن‌ها به صورت زیر می‌باشد:

نمایش دارایی‌های منحصربه‌فرد

افزایش برتری

کمک به عملکرد اجزای شرکت

0

شیشه دوجداره

قبل از تزریق گاز آرگون ابعاد شیشه مورد نظر به دستگاه داده می شود تا میزان گاز تزریقی مشخص گردد. چرا گاز آرگون در داخل شیشه دو جداره تزریق می شود؟ در حالت ایده آل بایستی کلیه نقاط بر روی نیمساز ربع اول و سوم قرار بگیرند. در این مرحله اسپیر ها به صورت یکپارچه و بدون برش در گوشه ها توسط دستگاه های اختصاصی مانند نوار بر روی یکی از شیشه ها قرار گرفته و شیشه جداره خارجی روی آن پرس می شود. نتایج تحقیقات هوی و همکاران (22) نشان داد که بسته به منطقه جغرافیایی، فصل و جهت ساختمان، می توان با استفاده از پوشش های مختلف، دمای سطح خارجی و داخلی را به ترتیب تا 20 و 4.7 درجه سانتی گراد کاهش داد. نتایج تحقیقات امامقلی زاده و سالاری (19) نشان داد، اگر دیوارهای خارجی ساختمان با 5 سانتی متر پشم سنگ عایق کاری و پنجره های دوجداره نصب و موتورخانه هوشمند گردد به ترتیب تلفات حرارتی ساختمان 14 درصد، 11 درصد و مصرف سوخت 23/5 درصد کمتر می شود. با استفاده از شیشه لاکوبل رنگی می توان طرح های مختلفی را روی دیوار شیشه کاری کرد.مانند شیشه طرح لوزی لوزی, در روش شیشه کاری هم مانند ایینه کاری روی دیوار باید شیشه ها با استفاده از دستگاه cnc برش داده شود.

0

تعداد صفحات: 23 صفحه

چکیده

مقدمه

تعریف آموزش و پرورش

اهمیت آموزش ابتدایی

اهداف آموزش و پرورش

اهداف آموزش و پرورش ابتدایی

نظام آموزشی ایران

نظام آموزشی سوئیس

تاریخچه‌ی آموزش و پرورش ایران

آموزش پیش از دبستان (دوره‌ی آمادگی) در ایران

دوره پیش دبستانی در سوئیس

دوره ابتدایی در سوئیس

دوره راهنمایی در سوئیس

دوره دبیرستان در سوئیس

دبیرستان‌های فنی و حرفه‌ای 

آموزش دوره‌ی ابتدایی ایران

مواد و کتاب درسی در دوره‌ی ابتدایی ایران

امتحانات و شرایط ارتقا به تحصیلی بالاتر

آموزش پیش از دبستان در سوئیس

ویزگیها و مشخصه های آموزشی

مزایای تحصیلی

آموزش ابتدائی سوئیس

ساختار آموزشی

برنامه های آموزشی

ارزیابی تحصیلی

کادر آموزشی

آموزش دوره‌ی راهنمایی در ایران

آموزش دوره‌ی متوسطه در ایران

شرایط پذیرش، مدت تحصیل و نحوه‌ی ارزشیابی امتحانات

دوره‌های آموزش عالی ایران

شرایط ورود به دانشگاها و مؤسسات آموزش عالی

تحصیلات عالی در سوئیس

تحصیل در مقطع کارشناسی سوئیس

تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد سوئیس

تحصیل در مقطع دکترا سوئیس

دانشگاه‌های برتر سوئیس

گزینش تربیت‌معلم

استخدام و جذب معلم

تربیت معلم درسوئیس

نتیجه گیری

منابع

خرید و دانلود - 21000 تومان
0

تعداد صفحات: 23 صفحه

چکیده

مقدمه

تعریف آموزش و پرورش

اهمیت آموزش ابتدایی

اهداف آموزش و پرورش

اهداف آموزش و پرورش ابتدایی

نظام آموزشی ایران

تاریخچه‌ی آموزش و پرورش ایران

آموزش پیش از دبستان (دوره‌ی آمادگی) در ایران

اصول حاکم بر نظام آموزش و پرورش ژاپن

آموزش دوره‌ی ابتدایی ایران

مواد و کتاب درسی در دوره‌ی ابتدایی ایران

امتحانات و شرایط ارتقا به تحصیلی بالاتر

شمار دانش آموزان در دوره‌ی ابتدایی

آموزش پیش از دبستان در ژاپن

اهداف آموزش و پرورش ابتدایی ژاپن

آموزش دوره‌ی راهنمایی در ایران

آموزش دوره‌ی متوسطه در ایران

شرایط پذیرش، مدت تحصیل و نحوه‌ی ارزشیابی امتحانات

آموزش متوسطه در ژاپن

دوره‌های آموزش عالی ایران

شرایط ورود به دانشگاها و مؤسسات آموزش عالی

دوره کارشناسی در ژاپن

دوره کارشناسی ارشد در ژاپن

تحصیل دکترا در ژاپن

هزینه های تحصیل در ژاپن

اهمیت مهارت در ژاپن

توانایی فردی و هماهنگی گروهی

گزینش تربیت‌معلم

استخدام و جذب معلم

تربیت معلم درژاپن

نتیجه گیری

منابع

خرید و دانلود | 33,000 تومان