امروز چهارشنبه 12 اردیبهشت 1403
0

تکلیف مستأجر پس از فروش عین مستأجره

تکلیف مستاجر پس از فروش ملک، در مقابل مالک سابق این است که در صورت شرط فسخ اجاره در حالت فروش ملک، مستاجر باید ملک را تخلیه کرده و اجاره بهای معوقه را نیز بپردازد. تکلیف مستاجر پس از فروش ملک در مقابل مالک جدید نیز تحویل ملک در صورت شرط شدن یا پرداخت اجاره بها، در فرض ابقای عقد اجاره است.

یکی از عقود بسیار پرکاربرد در جامعه، عقد اجاره است که به موجب آن، مالک یک مال منقول همچون خودرو یا غیرمنقول همچون ملک مسکونی، به شخص دیگری اجازه می دهد که از مال او استفاده کرده و در مقابل، مال معینی را به عنوان اجاره بها به وی بپردازد. در این قرارداد، به مالک موجر گفته شده و شخص اجاره کننده نیز مستاجر نامیده می شود.البته حقی که مستاجر به موجب عقد اجاره پیدا می کند، بیشتر از اجازه مالک بوده و در واقع مستاجر با انعقاد عقد اجاره، مالک منافع عین مستاجره می شود؛ در این خصوص باید توضیح داد که هر مال، از دو بخش عین و منفعت تشکیل شده است. به عنوان مثال، در یک ساختمان، بنای ساختمان که با چشم دیده می شود، عین ساختمان بوده اما استفاده ای که می توان جهت زندگی یا کار، از آن ساختمان کرد، منافع آن ساختمان است. به این ترتیب، با انعقاد عقد اجاره میان موجر و مستأجر، نسبت به یک مال منقول یا غیرمنقول، دو مالک برای آن مال، قابل تصور است؛ موجر که مالک عین مال بوده و مستاجر که مالک منافع مال است و می تواند در محدوده قرارداد اجاره و عرف، از آن مال استفاده کند.
از سوی دیگر، خرید و فروش نیز یکی از قراردادهای رایج در کشور ما بوده که در حقوق تحت عنوان بیع شناخته می شود. در قرارداد بیع، مالک یک مال منقول یا غیرمنقول، مال خود را به شخص دیگری فروخته و در مقابل انتقال مالکیت مال، مبلغی را دریافت می کند که به آن ثمن گفته می شود.به طور معمول، در یک قرارداد بیع، مالک مال، مالکیت عین و منافع مال را با هم به خریدار انتقال می دهد. با این وجود، از آنجایی که بیع، انتقال عین مال در مقابل قیمت معلوم بوده، هیچ منع قانونی وجود ندارد که مالک یک مال منقول یا غیرمنقول، مالکیت عین مال را به شخص دیگری انتقال داده و مالکیت منافع را برای خود نگه دارد. البته این امر یعنی نگه داشتن مالکیت منافع برای مالک سابق، نباید نامحدود بوده و باید محدود به زمان معین و نسبتاً کوتاهی باشد، چرا که عین مال بدون منافع آن، تقریباً بی ارزش است.به عنوان مثال، شخص «الف» ملک خود را به شخص «ب» فروخته و در واقع یک عقد بیع میان آنها منعقد می شود. از آنجایی که شخص «الف» تا مدت یک سال، امکان تخلیه ملک را نداشته، در قرارداد شرط می کند که با وجود فروش یا انتقال ملک اجاره ای، منافع ملک، به مدت یک سال، برای «الف» بوده و وی حق سکونت در ملک را داشته باشد. به این ترتیب، با انعقاد عقد بیع، مالکیت عین ملک به شخص «ب» منتقل شده و مالکیت منافع نیز پس از گذشت یک سال، به وی منتقل خواهد شد.
با توجه به توضیحات فوق، اکنون می توان به این سوال که آیا امکان فروش ملک در زمان اجاره وجود دارد یا خیر، پاسخ مثبت داد. توضیح آن که، در نتیجه قرارداد اجاره، مال مورد اجاره دارای دو مالک می شود؛ موجر که مالک عین ملک بوده و مستاجر که مالک منافع ملک است. هنگامی که موجر، ملک را به دیگری می فروشد، مالکیت خود بر عین ملک را به دیگری منتقل کرده و نه مالکیت منافع را. البته مالکیت منافع بعد از گذشت مدت اجاره، به خریدار منتقل می شود.به طور معمول، در چنین مواقعی، در هنگام فروش ملک، قرارداد اجاره نیز به مالک جدید منتقل شده و در نتیجه، وی به عنوان موجر جدید، طرف قرارداد با مستأجر می شود. به این ترتیب، در رابطه با تکلیف مستاجر پس از فروش ملک در مقابل مالک جدید و سابق، مشکلی برای هیچ یک از طرفین پیش نیامده و چه بسا که حتی پس از پایان مدت عقد اجاره، با توافق مستاجر و مالک جدید، این قرارداد مجددا میان آنها تمدید شود.

0

در ریاضی ششم دبستان یکی از روشها برای فهم بهتر ضرب کسرها استفاده از مساحت است.

ضرب مساحتی کسرهای کوچکتر از واحد نسبتا از ضرب مساحتی اعداد مخلوط پیچیده تر است.

به همین دلیل می خواهیم ضرب کسرهای کوچکتر از واحد را با شکل توضیح دهیم. در ضرب اعداد مخلوط چون واحد صحیح داریم کافیست طول و عرض مستطیل اعداد اول و دوم باشند و چون دانش آموز واحد را انتخاب کرده می تواند قسمت کسری را نیز تقریب به طول یا عرض اضافه کند و نیازی به رنگ آمیزی نیست.

مرحله اول: ابتدا یک مربع به طول واحد رسم می کنیم.‎

مرحله دوم: به صورت افقی مربع را به اندازه مخرج کسر اول تقسیم کرده و کسر اول را مثلا در مثال اول به سه قسمت تقسیم کرده و 2/3 شکل را   را رنگ می کنیم. (رنگ قهوه ای) ‎

مرحله سوم: به صورت عمودی مربع را به اندازه مخرج کسر دوم تقسیم کرده و کسر اول را مثلا در مثال اول به دو قسمت تقسیم کرده و 1/2 شکل را رنگ می کنیم. (رنگ سبز) قسمت مشترک رنگها یعنی رنگ قرمز جواب مساله است.

0

تقریب اعداد به دو روش گردکردن و قطع کردن

تقریب به روش قطع کردن

1- اگر رقم تقریب و عدد داده شده غیر اعشاری باشند: به تعداد صفرهای رقم تقریب از عدد داده شده قطع کرده و صفر جانشین آنها می گردد.

مثال: 5000 ≈ (با تقریب کمتر از 1000) 5432

2- اگر رقم تقریب صحیح و عدد داده شده اعشاری باشد: مانند نمونه بالا عملیات را انجام می دهیم یعنی از رقم اعشار آنها صرف نظر می گردد.

مثال: 300 ≈ (با تقریب کمتر از 100) 354/2734

3- اگر رقم تقریب اعشاری و خود عدد نیز اعشاری باشد: به تعداد رقم های بعد از ممیز در تقریب از عدد داده شده جدا می کنیم و به جای بقیه صفر قرار می دهیم؛ یعنی قطع می کنیم.

مثال: 453/27 ≈ (با تقریب کمتر از 1 0 / 0) 2734 / 453

4 اگر رقم تقریب عدد 1 و خود عدد اعشاری باشد: از ارقام اعشاری چشم پوشی کرده چون همه ارقام اعشاری بعد از ممیز از یک کمتر و فقط جزء صحیح عدد اعشاری را می نویسیم.

مثال: 43 ≈ (با تقریب کمتر از یک) 742 / 43

مثال 2: 0 ≈ (با تقریب کمتر از یک) 742 / 0

0

به نام خدا

قرارداد

طرف اول قرارداد (فروشنده): خانم / آقای:......................فرزند آقای..............
دارای شناسنامه شماره..........................صادره از..................متولد................ساکن:................................................................................................................................................

طرف دوم قرارداد (خریدار): خانم / آقای:........................فرزند آقای.........................
دارای شناسنامه شماره.................................................صادره از...................متولد......................ساکن:....................................................................................................................

موضوع قرارداد :  شش دانگ یک باب ساختمان مسکونی احداثی به مساخت.....................متر مربع دارای‌پلاک.................فرعی از...................اصلی................واقع در تهران بخش.............ثبتی  و به نشانی..................................................................................................................................................................محدوده و مورد ثبت سند مالکیت شماره.....................مورخ  /  /  13صفحه...........جلد..........به شماره چاپی..........صادره به نام خانم / آقای....................انتقالی مع الواسطه به فروشنده طبق سند رسمی شماره.........مورخ........دفتر خانه...... تهران وبا جمیع توابع شرعیه ولواحق عرفیه آن بدون استثناء عرصتاً و اعیاناً به انضمام برق به شماره پرونده....و آب به شماره اشتراک........و گاز شهری به شماره شناسایی........و یک رشته تلفن به شماره......منصوبه های در آن اعم از حق الاشتراک ها و ودایع احتمالی مربوطه.

مبلغ قرارداد(قیمت مورد معامله) : مبلغ..............ریال که مبلغ...........ریال از آن طی چک شماره.........مورخ.............عهده حساب جاری.... بانک................ شعبه.............. تسلیم فروشنده گردیده و ما بقی که مبلغ............... ریال است ذمه خریدار دین ثابت است که در تاریخ.......و همزمان با تنظیم و امضاء‌سند رسمی مفاد این مبایعه نامه قطعیه به فروشنده بپردازد.

کافه خیارات خصوصا خیار غبن هر چند فاحش از متعابعین اسقاط گردیده و به اظهار صیغه مبایعه قطعیه جاری شده است.

منافع مورد معامله قبلاً به کسی واگذار نشده وبا قرار مبیع در تصرف فروشنده است که متعهد گردیده مورد معامله را در تاریخ  /  /  13 صحیحاً و سالماً تخلیه کرده و در مقابل اخذ رسید به خریدار تحویل دهد و در صورت عدم تحویل به موقع،‌فروشنده ملزم به تادیه روزانه مبلغ. ریال به عنوان خسارت تاخیر تخلیه و تحویل و وجه التزام به خریدار می باشد و خریدار محق به مراجعه از طریق مراجع رسمی جهت تخلیه و تحویل مبیع و وصل وجه التزام مزبور از تاریخ سررسید مرقوم می باشد و فروشنده اقرار نمود که افراد ممنوع المعامله نمی باشد. 

شروط:

1- کلیه مالیات ها و مالیات نقل و انتقال و عوارض شهرداری به عهده فروشنده و هزینه محضر اعم از
حق الثبت و حق التحریر و بهای اوراق به عهده طرفین است.

2- تاریخ و ساعت حضور در دفتر خانه جهت تنظیم سند رسمی مفاد این مبایعه نامه قطعیه ساعت..........صبح روز... مورخه......ماه هزار و سیصد و............13 شمسی و در دفتر خانه اسناد رسمی شماره............واقع در تهران در خیابان........ می باشد که طرفین ملزم به حضور در آن و اجرا ی مفاد متن این قرارداد می باشد.

3- دریافت مفاصا حساب های مالیاتی و عوارض و اخذ پاسخ استعلامیه های دفتر خانه  و سایر مجوزات مربوطه و ارائه آن به دفتر خانه مزبور قبل از وقت حضور فوق الذکر با فروشنده است.

4- بنا به مالکیت خریدار که طبق این مبایعه نامه قطعیت یافته خریدار حق انتقال مورد معامله را جزاً یا کلاً دارد بنابراین نسبت به مورد انتقال اخیر الذکر قائم مقام خریدار مالکیت خواهد داشت که طبیعتاً متعهد به اجرای مفاد این مبایعه نامه قطعیه در قسمتی که مالکیت او محرز گردیده باشد.

5- طرفین اعم از فروشنده و خریدار ضمن عقد لازم حاضر و ضمن العقد خارج لازم که با قرار عقد خارج لازم فی مابین آنان به طور شفاهی منعقد شده متعهد و ملزم به اجرا تمامی مفاد این مبایعه قطعیه گردیده و می باشد.

6- تادیه بدهی های احتمالی ناشی از آب و برق و تلفن و گاز منصوبه تا روز تخلیه و تحویل به عهده فروشنده است والا خریدار حق دارد آنرا پرداخته وبا رائه قبوض مثبته از فروشنده مطالبه وصول کند

7- ضمان درک از تاریخ زیر لغایت پنجاه سال شمسی به عهده فروشنده است.

این مبایعه نامه در دو نسخه متحد المتن و متحد الاعتبار تنظیم و امضاء‌شده و مبادله گردیده  است.

محل امضاء طرف اول (فروشنده)   محل امضاء طرف دوم (خریدار):

0

به نام خدا

قرارداد

(خرید تمامی شش دانگ یک قطعه باغ) 

1-(فروشنده):خانم /آقای:................................................فرزند آقای ..............

دارای شناسنامه شماره................................صادره از............................................به نشانی:.................................................................................................................................

2-(خریدار): خانم / آقای:...............................فرزند آقای:........................................

دارای شناسنامه شماره........................................................................صادره از...................متولد......................نشانی:............................................................................................

موضوع قرارداد: تمامی شش دانگ یک قطعه باغ به مساحت.................. متر مربع دارای پلاک..................فرعی از............... اصلی مفروز و انتزاعی از پلاک................فرعی از اصلی مزبور واقع در اراضی............... بخش................ ثبتی تهران به حدود مندرج در اظهار نامه ثبتی مربوط،‌با جمیع توابع شرعیه ولواحق عرفیه آن بدون استثناء ‌اعم از عرصه و اعیان و یک حلقه چاه آب حفر شده در آن با برق به شماره پرونده............منصوبه.

مبلغ قرارداد: مبلغ.......... ریال رایج که تماماً و نقداً تسلیم فروشنده گردیده باقراره کافه خیارات خصوصاً خیار غبن هر چند فاحش از متبایعین اسقاط گردیده و به اظهار ضیغه مبایعه قطعیه جاری شده

منافع مورد معامله قبلاً به کسی واگذار نشده و خریدار با رویت مبیع،‌وقوف کامل از محل وقع،‌حدود و مشخصات،‌جریانی بودن ثبت ملک،‌قبول و اقرار به تصرف و قبض معامله نمود.

فروشنده ضمن العقد لازم حاضر و ضمن العقد  خارج لازم (که با قرار عقد خارج لازم مزبور شفاهاً بین متعاملین منعقد گردیده) متعهد و ملتزم گردید چنانچه از تاریخ زیر لغایت  به مدت 50 سال شمسی مورد معامله مستحق الغیر درآید علاوه بر رد ثمن معامله از عهده غرامت وارده بر خریدار برآید همچنین خریدار متعهد به تادیه بدهی های برق منصوبه مزبور گردید النهایه حق دارد پس از تادیه آنرا با ارائه قبوض مثبته از فروشندگان وصول کند. 

محل امضاء (فروشنده)                                                           محل امضاء (خریدار):

0

به نام خدا

قرارداد

صلح حقوق مغازه به صورت کلیدی

مصالح: خانم / آقای:................................................فرزند آقای ..............

دارای شناسنامه شماره.........................................صادره از................به نشانی:........................................که در این قرارداد به اختصار مصالح نامیده می شود

متصالح:  خانم / آقای:................................فرزند آقای:.........................

دارای شناسنامه شماره...........................................................صادره از...................متولد.......................ساکن...............................که در این قرارداد به اختصار متصالح نامیده می شود.

مورد مصالحه: کلیه حقوق واقعی،‌عینی،‌حقیقی، تملکی و تصرفی، فرضی و احتمالی،مصالح نسبت به حق کسب، پیشه یا تجارت و سرقفلی صنفی در شش دانگ یک باب مغازه شماره....................... جز پلاک.......... اصلی واقع در تهران بخش...............ثبتی و در خیابان نبش کوچه................. و استیجاری مصالح طیب سند اجاره شماره............... مورخ    /    /    13 تنظیمی دفتر خانه شماره............. تهران به انضمام کلیه حقوق مزبور مصالح نسبت به یک رشته تلفن شماره.................منصوبه در آن انتقالی به مصالح طبق سند شماره.......... مورخ    /   /   13 دفتر خانه................ تهران اعم از حق الامتیاز و حق الاشتراک ودایع احتمالی مربوطه به نحوی که پس از امضاء این صلح نامه قطعیه دیگر هیچ گونه حقی از حقوق مزبور برای مصالح در مورد صلح بالا باقی نمانده  و تمامی آن حقوق در مورد مصالحه متعلق به متصالح است که به اقرار متصالح مورد مصالحه را متصرف گردیده است. 

مبلغ قرارداد (مال الصلح): مبلغ............ ریال رایج که تماماً طی چک تضمینی بانکی شماره........... عهده بانک............. شعبه........ نقداً و فی المجلس به مصالح تادیه و تسلیم شده است باقراره.

کلیه شرایط صحت صلح قطعی باظهار و قبض و اقباض و غیره اجرا شده و به سائقه احتیاط کافه خیارات  خصوصاً خیار غبن خر چند فاحش از طرفین اسقاط شده است مصالح اقرار نمود که از افراد ممنوع المعامله

نمی باشد.

تذکاریه:

1- کلیه مالیات ها عوارض و حق بیمه و هزینه های محضر و غیره و تحصیل رضایت موجر،‌اخذ پاسخ استعلامهای محضر منحصراً به لحاظ (کلیدی معامله کردن) بر مبنای این قرارداد به عهده متصالح است.

2-  طرفین ملزم به حضور در محل دفتر خانه شماره.............تهران واقع در خیابان................. در ساعت................ روز............... شنبه مورخه................ ماه هزار و سیصد و........13 شمسی جهت تنظیم سند و امضا رسمی این صلح نامه قطعیه به نام یا قائم مقام وی می باشد.

3- متصالح حق فسخ و الغای اجاره نامه مزبور و تجدید سند اجاره به نام خود یا قائم مقام خود را دارد.

4- طرفین متقاعدین ضمن العقد لازم حاضر و ضمن العقد خارج لازم که با قرار عقد خارج لازم فی مابین آنان به طور شفاهی منعقد شده متعهد و ملزم به اجرای تمامی مفاد این صلح نامه قطعیه گردیده و می باشد.

5- ضامن درک از حال الی مدت 20 بیست سال شمسی به عهده مصالح است.

محل امضاء طرف اول (مصالح)                                            محل امضاء طرف دوم (متصالح)

0

متراژعرصه

متراژاعیانی

سال ساخت

نوع سند

نوع کاربری

موقعیت اقلیمی

تعداد طبقات

تعداد واحد

متراژواحد

انباری

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

آسانسور

راه پله

درب ورودی

درب اتاقها

پنجره ها

شیشه

حفاظ پنجره

کابینت

نوع شیر الات

گرمایش

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

سرمایش

حیاط

حیاط پشتی

حیاط بام

نوع کف هال

نوع کف اتاق

سرویس بهداشتی

تراس

بالکن

فضای سبز

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

امتیاز اب

امتیاز برق

امتیازگاز

امتیاز تلفن

امتیاز فاظلاب

چاه آب

نمای خارجی

نمای داخلی

متراژپارکینگ

درب پارکینگ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

نوع وام

مبلغ وام

اقساط ماهیانه

پروانه ساخت

پایان کار

متراژتجاری

پروانه تجاری

موقعیت نبش

متراژدهنه

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

آدرس

 

تاریخ

 

نام مالک

 

شماره تماس

 

0

توصیه‌های حقوقی برای خرید مسکن... مبایعه نامه بدون لحاظ قیمت مسکن ارزش دارد؟   

برخی از موتورهای جست‌وجوی اینترنتی املاک و مستغلات علاوه بر عنوان کردن نرخ‌های پیشنهادی در بازار مسکن به مسائل حقوقی و فنی از جمله نحوه انجام صحیح معاملات و عقد قراردادهای ملکی نیز می‌پردازند.

لازم به ذکر است که در هر نوع قرارداد ملکی چند نکته اصلی وجود دارد که ارکان آن قرارداد را تشکیل داده و بدون آنها قراردادها مبهم و فاقد اعتبار است.

در این حال، موتور جست‌وجوی اینترنتی املاک و مستغلات «ایران فایل» عمده مسائل حقوقی که در زمان عقد قرارداد و امضای ذیل هرگونه مبایعه‌نامه، سند، قرارداد مشارکت، اجاره‌نامه و... لازم است رعایت شود و از آن مطلع بود را به اختصار تشریح کرده است.

نام و هویت طرفین قرارداد

در هر قراردادی نام، نام خانوادگی، شماره شناسنامه و کد ملی، آدرس صحیح و تلفن، دو طرف قرارداد اعم از خریدار یا خریداران، فروشنده یا فروشندگان، موجر، موجران، مستاجر یا مستاجران، کارفرمایان، پیمانکاران و... باید به‌طور دقیق مشخص و ثبت شود.

ملک یا مستغلات مورد معامله

در تمامی قراردادها، درج دقیق ملک یا مستغلات مورد معامله لازم و اجباری است. خصوصا در کلیه قراردادهای مربوط به معاملات املاک درج پلاک ثبتی (شامل شماره‌های اصلی، فرعی، قطعه) آدرس دقیق پستی، شماره سند، شماره دفتر و تمامی مشخصات مندرج در سند مالکیت، لازم به اجرا بوده به نحوی که بدون درج کردن ملک مورد معامله معمولا قراردادها فاقد اعتبار می‌شوند.

مدت معامله

درکلیه قراردادها مدت انجام معامله باید به طور روشن و واضح درج شود تا در صورتی که مدت قرارداد به اتمام برسد و طرفین به تعهدات خود عمل نکردند، بر اساس دیگر بندها عمل شود یا تصمیمات دیگری مطابق توافقات متعاملین انجام پذیرد.

قیمت مورد معامله

از ارکان مهم هر قرارداد، قیمت املاک یا مستغلات مورد معامله است. به طوری که در صورت عدم درج قیمت ملک مورد معامله در هر قراردادی بخصوص مبایعه‌نامه، اجاره‌نامه، قرارداد خرید و فروش هر نوع کالایی، آن سند از یکی از مهمترین اصول لازمه برخوردار نخواهد بود.

مواردی که در فوق توضیح داده شد مربوط به اصول و ارکان تنظیم هر سند برای خرید، فروش، نقل و انتقال است.

از سوی دیگر موارد بسیاری نیز وجود دارد که باید رعایت و در سند قید شود، از جمله تاریخ انشا یا امضای هر سند، ملحقات و متعلقات دیگر ملک مورد معامله مانند شماره های پرونده قبوض برق، آب، تلفن و گاز که دلیل بر وجود این متعلقات به همراه ملک مورد معامله است یا ذکر مواردی مانند انباری، پارکینگ اختصاصی (در صورت موجود بودن)، درج میزان پیش پرداخت، نوع و ترم‌های پرداخت ثمن ملک مورد معامله و هر نوع توافقات و شروط دیگری که در انجام معامله اثرگذار بوده است و معمولا در بخشی از سند تحت عنوان ملاحظات مکتوب می‌شود.

از موارد دیگری که در زمان عقد هر قرارداد یا بیع یا تنظیم اسناد اجاره و... باید مورد توجه قرار گیرد، حصول اطمینان از موارد ذیل است:

مورد معامله مستحق الغیر نباشد، بدین معنا که آنچه در معرض معامله قرار داده شده است بدون معارض باشد و شخص یا اشخاص حقوقی یا حقیقی دیگر، هیچ نوع مالکیتی در آن نداشته باشند. مانند اینکه قسمتی از موارد سند مالکیت در دست اشخاص باشد، اما در نهادهای دیگری مانند اداره اوقاف سوابقی از وقف ملک مورد نظر موجود باشد یا در مواردی که در سند مالکیت ذکر شده «تمامی شش دانگ عرصه ملک به مساحت...» باید اطمینان حاصل کرد تا برای اعیانی همان ملک، مالکیت جداگانه‌ای وجود نداشته باشد و دقت شود در زمان اقدام به خرید یا اجاره، متصرف دیگری غیر از فروشنده یا موجر، ملک مورد نظر را در تصرف نداشته باشد. همین طور دقت شود مورد معامله در وثیقه هیچ نهادی اعم از بانک‌ها، قوه قضائیه، اشخاص حقیقی و حقوقی دیگر نباشد.

از طرف دیگر هویت ملک مورد معامله دقیقا شناسایی شود. بدین معنا که اگر ملک مورد معامله و اسناد ذی‌ربط به رویت متعامل رسید، دقت شود آنچه دیده شده همان است که در پایان معامله در ید متعامل قرار خواهد گرفت (در صورت نیاز از اداره ثبت اسناد محل تحقیق شود، پلاک ثبتی مندرج درسند متعلق به همان ملک رویت شده است یا خیر).

وضعیت و توان مالک برای انجام معامله به دقت بررسی شود. منظور از وضعیت مالک، سن، سلامت ظاهری، عدم زوال عقل و دارا بودن اختیار کامل مالک جهت تصمیم گیری است. در اکثر معاملاتی که یک مالک به همراه تعداد زیادی از اقوام و دوستان خود در جلسات اولیه شرکت می‌کند و افراد غیرمسوول در امور ذی‌ربط مداخله می‌کنند، معمولا پایان خوشی برای آن تصور نمی‌شود.

منظور از توان مالک، امکان انجام معامله توسط وی است (توصیه می‌شود عدم ممنوعیت معاملاتی مالک، توسط ارگان‌های دولتی احراز شود و سپس اقدامات بعدی صورت پذیرد.) به گزارش دنیای‌اقتصاد، سامانه ایران فایل، هم‌اکنون به‌واسطه مجوز رسمی که از اتحادیه مشاوران املاک دریافت کرده اقدام به گسترش فعالیت‌های بازاریابی الکترونیک در حوزه خرید و فروش و اجاره انواع ملک کرده است. بر اساس فعالیت این سامانه، متقاضیان فروش زمین، واحد مسکونی یا ویلا و مغازه و واحد تجاری یا اداری می‌توانند با ورود به محیط سامانه به نشانی www.iranfile.ir مشخصات کامل ملک فروشی را ثبت کنند. از سوی دیگر، متقاضیان خرید نیز می‌توانند به‌صورت رایگان این مشخصات را مشاهده و نسبت به انتخاب یکی از آنها اقدام کنند.

مجتبی فخری

0

بنام خدا

اجاره نامه محل مسکونی مشاع

ماده 1: طرفین قرداد

1-1موجر:

 

فرزند:

شماره شناسنامه:

کدملی:

آدرس:

شماره تماس:

1-2مستاجر:

 

فرزند:

شماره شناسنامه:

کدملی:

آدرس:

شماره تماس:

ماده2- موضوع قرارداد و مشخصات مورد اجاره

تمامیت سه دانگ مشاع از شش دانگ یک باب خانه مسکونی در شش دانگ یک قطعه زمین به مساحت         متر مربع دارای پلاک           فرعی از                 اصلی مفروز و انتزاعی از پلاک                  فرعی از اصلی مرقوم واقع در اراضی         بخش               ثبتی.......... محدوده و مورد ثبت سند مالکیت شماره                   مورخ    /   /    صفحه        جلد                  به شماره چاپی             صادره به نامه موجر با جمیع توابع و لواحق شرعیه و عرفیه آن بدون استثناء عرصتاً و اعیاناً با برق و آب و گاز و منصوبه های در آن به همین قدر السهم که مستاجر مورد اجاره را رویت کرده و با وقوف کامل از محل وقوع، حدود و مشخصات، مشاعی بودن، قبول اجاره کرده و اقرار نمود که با اذن شریک دیگر ملک مورد اجاره را تصرف و قبض کرده است و از این حیث مسئولیت آن با وی می باشد و به هر حال مورد اجاره جهت سکونت مستاجر و همسرش و یک فرزند و جمعاً برای سکونت 3 نفر به اجاره داده شده است و لا غیر و مستاجر به هیچ عنوانی حق تغییر نوع استفاده مزبور را از مورد اجاره ندارد

ماده 3: مدت اجاره

مدت اجاره دوازده ماه شمسی از تاریخ 01/01/1391لغایت 29/12/1391 می باشد.

ماده 4: اجاره بها و نحوه پرداخت

1-4- میزان اجاره بها جمعاً................... ریال، از قرار ماهیانه مبلغ.................... که در آخر هر ماه به موجب قبض رسید پرداخت می شود.

2-4- مبلغ.........میلیون ریال از طرف مستأجر / بعنوان قرض الحسنه نقداً پرداخت شد. معادل مبلغ پرداختی به عنوان قرض الحسنه با انقضاء مدت اجاره و یا فسخ آن همزمان با تخلیه عین مستأجره به مستأجر مسترد خواهد شد.

3-4- عدم پرداخت هر قسط از مال الاجاره بعضاً یا تماماً ظرف 10 روز از تاریخ سررسید موجب خیار فسخ از طرف موجر خواهد بود.

ماده 5: تسلیم مورد اجاره

موجر مکلف است در تاریخ / / 13 مورد اجاره را با تمام توابع و ملحقات آن جهت استیفاء به مستأجر / مستأجرین تسلیم کند.

ماده 6: شرایط و آثار قرارداد

1-6- مستأجر نمی تواند از مورد اجاره بر خلاف منظور قرارداد (مسکونی، تجاری، اداری) استفاده نماید. مستأجر مکلف است به نحو متعارف از مورد اجاره استفاده نماید.

2-6- مستأجر حق استفاده از مورد اجاره را به نحو مباشرت دارد و بایستی شخصاً از مورد اجاره استفاده کند. علاوه بر این مستأجر حق انتقال و واگذاری مورد اجاره را به غیر دارد / ندارد. در صورت تخلف و انتقال به غیر، اعتبار اجاره منوط به تنفیذ مالک خواهد بود در صورتیکه مستأجر مورد اجاره را به غیر بدون اذن مالک تسلیم کرده باشد شخص متصرف در صورت عدم تنفیذ در برابر مالک در حدود مقررات قانونی مسئول خواهد بود.

3-6- موجر باید مالک یا متصرف قانونی یا قراردادی مورد اجاره باشد و در صورتیکه به عنوان ولایت، وصایت، وکالت، قیمومت، اجاره با حق انتقال و از این قبیل اختیار اجاره دادن داشته باشد، بایستی اسناد و مدارک مثبت حق انتقال را ضمیمه کند و مشاور موظف به احراز موضوع فوق است.

4-6- در صورتیکه مستأجر از پرداخت اجاره بها بیش از یک ماه تاخیر نماید، موجر می تواند قرارداد را فسخ و تخلیه مورد اجاره را از مراجع ذیصلاح بخواهد.

5-6- پرداخت هزینه های مصرفی آب / برق / گاز / تلفن / شارژ / فاضلاب شهری بر عهده مستأجر است و باید در موعد تخلیه یا فسخ قبوض پرداختی را به موجر ارائه نماید.

6-6- پرداخت هزینه نگهداری آپارتمان (حق شارژ و غیره) و همچنین افزایش احتمالی آن بر مبنای مصوب مسئول یا مسئولین ساختمان بر عهده مستأجر است.

7-6- پرداخت هزینه تعمیرات و هزینه های کلی از قبیل نصب و راه اندازی به منظور بهره برداری از دستگاه تهویه، شوفاژ، کولر، آسانسور و شبکه آب، برق و گاز به عهده مالک است و هزینه های جزیی مربوط به استفاده از مورد اجاره به عهده مستأجر است و نوع هزینه ها و میزان آن را عرف تعیین می کند.

8-6- مالیات مستغلات و تعمیرات اساسی و عوارض شهرداری با موجر است و مالیات بر درآمد و مشاغل (تجاری، اداری) بر عهده مستأجر می باشد.

9-6- در خصوص اماکن تجاری مبلغ............................................. ریال به حروف............................................................................ ریال بعنوان حق سرقفلی توسط مستأجر به موجرتسلیم و پرداخت گردید / نگردیده است.

10-6- مستأجر مکلف است در زمان تخلیه، مورد اجاره را به همان وضعی که تحویل گرفته به موجر تحویل داده و رسید دریافت نماید. در صورت حدوث خسارات نسبت به عین مستأجره، مستأجر متعهد به جبران خسارت وارده خواهد بود.

11-6- موجر ملزم است در زمان تخلیه نهایی و با تسویه حساب بدهیهای زمان اجاره، نسبت به استرداد قرض الحسنه دریافتی از مستأجر، با اخذ رسید اقدام نماید.

12-6- در صورتیکه موجر نسبت به پرداخت هزینه هایی که موجب انتفاع مستأجر از ملک می باشد، اقدام نکند و به مستأجر نیز اجازه انجام تعمیرات لازم ندهد، مستأجر می تواند شخصاً نسبت به انجام تعمیرات مربوطه اقدام و هزینه های مربوطه را با موجر محاسبه کند.

13-6- تمدید قرارداد اجاره فقط با توافق کتبی طرفین قبل از انقضاء مدت قرارداد ممکن است. در صورت تمدید قرارداد اجاره الحاقی با شرایط و تغییرات مورد توافق بخش لاینفکی از قرارداد اجاره خواهد بود.

14-6- مستأجر مکلف است به محض اتمام مدت اجاره، عین مستأجره را بدون هیچگونه عذر و بهانه ای تخلیه و به موجر تسلیم نماید، چنانچه مستأجر مورد اجاره را رأس تاریخ انقضاء تخلیه کامل ننماید و یا به هر دلیلی از تسلیم آن به موجر خودداری نماید موظف است روزانه مبلغ.................................................. ریال بعنوان اجرت المثل ایام تصرف بعد از اتمام قرارداد به موجر بپردازد و تهاتر خسارت ناشی از تاخیر تخلیه (اجرت المثل) با مبلغ قرض الحسنه بلا اشکال است.

ماده 7: کلیه خیارات ولو خیار غبن به استثناء خیار تدلیس از طرفین ساقط گردید.

ماده 8: این قرارداد در سایر موارد تابع مقررات قانون مدنی و قانون روابط موجر و مستأجر مصوب سال 1376 خواهد بود.

ماده9: باستناد ماده 2 قانون روابط موجر و مستأجر مصوب سال 1376 شهود با مشخصات زیر این قرارداد را امضاء و گواهی می نمایند.

ماده10: این قرارداد در تاریخ / / 13 ساعت.................. در دو نسخه با اعتبار واحد بین طرفین تنظیم، امضاء و مبادله گردید. است.  

0

توضیح دعوا:

دعوای  تعدیل اجاره بها  زمانی مطرح می شود که مدت اجاره موضوع محل کسب، پیشه یا تجارت منقضی شده و از تاریخ استفاده‌ مستأجر از عین مستأجره نیز سه سال تمام گذشته باشد. دراین صورت چنانچه بین موجر و مستأجردر مورد میزان اجاره بهای جدید توافق نشود، هر یک می توانند به استناد ترقی یا تنزل هزینه زندگی درخواست تجدیدنظر نسبت به میزان اجاره بها را بنماید. در این حالت دادگاه با تعیین کارشناس و جلب نظر او میزان اجاره بهای عادلانه را تعیین خواهد کرد. (ماده 4 قانون روابط موجر و مستأجراصلاحی 2/9/1358: «موجر یا مستأجرمی تواند به استناد ترقی یا تنزل هزینه‌ زندگی درخواست تجدیدنظر نسبت به میزان اجاره بها را بنماید، مشروط به اینکه مدت اجاره منقضی شده و از تاریخ استفاده‌ مستأجراز عین مستأجره یا از تاریخ مقرر در حکم قطعی که تعیین و تعدیل اجاره بها صادر شده سه سال تمام گذشته باشد. دادگاه با جلب نظر کارشناس اجاره بها را به نرخ عادله روز تعدیل خواهد کرد....»)

لازمه  اقامه دعوای تعدیل اجاره بها:

اقامه دعوای تعدیل اجاره بها اعم از این که از سوی مستأجر یا موجرمطرح شود، تقدیم دادخواست است طرفین عقد اجاره، حسب مورد خواهان یا خوانده‌ دادخواست می باشند. شرایط عمومی دادخواست و دعوی در مورد دعوای تعدیل اجاره بها نیز باید رعایت شود. معاونت آموزش قوه قضائیه این  دعوا را  غیرمالی دانسته است؛(معاونت آموزش قوه قضائیه، مصادیق دعاوی مالی و غیرمالی و هزینه خدمات قضایی و وکالتی، صفحه 63 شماره 71 نشر قضا 1385.) اما اداره حقوقی قوه قضائیه طی نظریه مشورتی شماره 984/7 2/3/61 دعوای تعدیل اجاره بها را مالی دانسته است. به نظر آن اداره چون دادگاه مبلغ و میزان اجاره بها را پس از رسیدگی تعیین می کند و مبلغ تعیین شده طبق ماده 5 قانون روابط موجر و مستأجراز تاریخ دادخواست قابل اجراست، لذا این دعوا مالی است. (شهری، غلامرضا و حسین آبادی، امیر، مجموعه نظرهای مشورتی اداره حقوقی در زمینه مسائل مدنی، چاپ دوم، صفحه 48، انتشارات روزنامه رسمی 1370.)