امروز سه شنبه 24 تیر 1404
0

گزارش کارآموزی دریچه هوا پراید در 17 صفحه


فهرست
مقدمه------------------------------
تاریخچه مگاموتور--------------------
فعالیتهای شرکت تولیدی مگاموتور-----
اهداف------------------------------
تولیدات----------------------------
ماموریت----------------------------
برنامه ریزی آینده------------------
مکانیزم  کل قطعات دریچه هوا پراید--
تاریخچه مگاموتور
شرکت تولیدی موتور، گیربکس و اکسل سایپا (مگاموتور) با توجه به توانمندی فنی، قدرت طراحی بالا بهره گیری از فن آوری روز و داشتن سازمان مناسب، عمده ترین شرکت تامین قوای محرکه در کشور به شمار می رود. مگاموتور علاوه بر اینکه مجموعه سازی بزرگ به شمار می آید به منزله هولدینگ برای سایر شرکتهای تحت پوشش و زیر مجموعه عمل می کند.

سال تأسیس
1372 هجری شمسی
فعالیتهای شرکت تولیدی مگاموتور:
-      طراحی
-      ساخت
-      مونتاژ
-      واردات
-      صادرات
-      خرید و فروش انواع قوای محرکه خودروها
تعداد کارکنان شرکت مگاموتور شامل:
3186 نفر بود که:
480 نفر پرسنل مگاموتور
2236 نفر پرسنل شرکتهای تابعه و وابسته
تعداد شرکتهای تحت پوشش
24 شرکت

- مأموریت
تولید و تأمین قوای محرکه خودرو با رعایت استانداردهای ایمنی و زیست محیطی مدیریت زنجیره تأمین با رعایت کیفیت، قیمت و تحویل به موقع تاکید بر برآورده سازی منافع ذینفعان (جامعه، مشتریان، صاحبان سهام، کارکنان...) هدایت و رهبری شرکت های تحت پوشش با هدف به حداکثر رساندن بازده سرمایه گذاری جذب به کارگیری و توسعه فناوری های روز دنیا.

برنامه های آینده مگاموتور
- رسیدن به ظرفیت تولید 800 هزار دستگاه انواع قوای محرکه
-      پروژه تولید موتور خودروی 490
-      تولید موتور دیزل برای خودروهای سواری
-      ایجاد مرکز تحقیقات
-      ایجاد سایت جدید مگاموتور
-      تلاش برای استقرار مدل EFQM


خرید و دانلود - 7,700 تومان
0

گزارش کارآموزی زراعت و اصلاح نباتات(ایستگاه تحقیقاتی عراقی‌محله) در 62 صفحه


مقدمه:
تاریخ شروع کارآموزی دوره کارآموزی اینجانب در مورخه 17/7/ آغاز شد. قرار بر این شد که طی یک دوره 45 روزه به مدت 35 روز در ایستگاه تحقیقات عراقی محله و مدت 10 روز در مرکز تحقیقات و بخش تهیه و اصلاح بذر  و نهال مشغول بکارآموزی شدم.
ایستگاه تحقیقات کشاورزی عراقی محله گرگان:
در بدو ورود به ایستگاه تحقیقات عراقی محله به تابلویی برمی‌خوریم که مشخصات ایستگاه به اختصار و به شرح زیر درج گردیده است:
    · ایستگاه تحقیقات کشاورزی عراقی محله
    · تاسیس 1337
    · مساحت 37 هکتار
    · ارتفاع از سطح دریا 5/5 متر
    · میزان بارندگی 450-400 میلی‌متر
پروژه‌هایی که در ایستگاه بر روی آنها کار می‌شود، عبارتند از:
دانه‌های روغنی؛
ذرت؛
گیاهان علوفه‌ای؛
غلات؛
حبوبات؛
سبزی و صیفی.
اما در تحقیقات جدید که توسط مهندس کشت کار انجام گرفته، مساحت کل ایستگاه، 45 هکتار بود و ایشان نقشه کلی ایستگاه را کشیده و تمام تقسیمات موجود در ایستگاه را به صورت نقشه نشان داده‌اند.
سویا
تاریخچه
این گیاه در اصول بومی آسیا و استرالیا می‌باشد و گیاهی است مهم که بیش از نیمی از روغن دنیا و بیش از 70% تجارت کنجاله دنیا را به خود اختصاص داده است. امریکا بزرگترین تولید کننده سویا، 63% تولید جهانی را به خود اختصاص داده است. سهم ایران، حدود 001/0%، یعنی حدود  200 هزار تن می‌باشد و بیشتر به منظور تهیه روغن کشت می‌شود که 90% آن نیز در شرق مازندران و استان گلستان کشت می‌شود. این در حالی است که در دنیا بخصوص در کشورهای توسعه یافته، از این گیاه فرآورده‌های فراوانی از قبیل شیر، لبنیات، ماست، کره و بستنی بدست می‌آورند و مصرف سبزی خوردنی نیز دارد.
تاریخ دقیقی در مورد کاشت این گیاه در ایران در دسترس نیست، ولی از قدیم‌الایام در گیلان نوعی سویا موسوم به پشم باقلا یا خرس باقلا کشت می‌شده، ولی در سال 1341 گروه صنعتی بهشهر با وارد کردن تعدادی بذر از آرژانتین، اقدام به کشت آن نموده است.
گیاه‌شناسی
نام علمی سویا Glysin max، دیپلوئید و مقدار کروموزم آن 40 است. گیاهی است یکساله، ارتفاع بوته 180-75 سانتیمتر، عمق ریشه آن تا حدود 160-150 سانتیمتر و ریشه‌های فرعی آن در حدود 60-30 سانتیمتر در خاک متفرقند. سه نوعه ریشه دارند: نابجا، اصلی و فرعی که برخی مواقع بر روی آنها برجستگی‌هایی دیده می‌شود که محل زندگی باکتری‌های میله‌ای به نام ریزوبیوم ژاپونیکم است که در صورت نیتروبودن خاک بعد از 4 روز از کاشت ظاهر می‌شوند.
3 نوع برگ در سویا دیده می‌شود:
1. برگ‌های لپه‌ای 2. برگ‌های ساده و 3. برگ‌های 3 برگ‌چه‌ای
زیر و روی برگ و همچنین سطح ساقه و غلات سویا پوشید از کرک‌هایی به رنگ طلایی یا نقره‌ای بسته به رقم می‌باشد.
کاشت:
در گلستان ارقام ویلیامز به عنوان زودرس، هیل و سحر به عنوان میان‌رس و گرگان 3 به عنوان دیررس کشت می‌شوند.
آماده‌سازی زمین:
معمولاً کشت سویا به دو صورت بهاره و تابستانه صورت می‌گیرد.
در کش بهاره، زمین را در زمستان یک شخم عمیق زده و در بهار نیز یک شخم به عمق 20 سانتیمتر برخلاف شخم قبلی می‌زنیم. پس از تسطیح آبیاری انجام گرفته و عملیات کشت به صورت ردیفی و حتماً‌ به شیوه هیرم‌کاری صورت می‌گیرد، زیرا هم به کمبود آن و هم به زیادی آن حساس است.
عمق کاشت بذر، 5-3 سانتیمتر بسته به بافت خاک می‌باشد.
فاصله ردیف‌های کاشت در ارقام بهاره، 65-45 سانتمیتر و ارقام تابستانه، 40-25 سانتیمتر می‌باشد.
خاک مطلوب آن رسی شنی با بافت متوسط و اسیدیته 7-6، به شوری حساس می‌باشد و در Ecهای بالاتر از 4 میلی‌موس گل‌ها عقیم می‌شوند.
تاریخ کاشت در کشت بهاره بایستی در اولین فرصتی که پیش آمد، یعنی بعد از رفع سرمای زمستانه اقدام به کشت نمود. در کشت‌های تابستانه به علت حساسیت این گیاه به طول روز نبایستی تاریخ کاشت آن عقب بیافتد.
داشت:
عملیات داشت سویا که از مرحله 2 برگی شدن آغاز می‌شود، معمولاً بر اساس جداول تعینی شده استاندارد رشد رویشی و زایشی که در اختیار زارع یا اصلاح‌گر قرار می‌‌گیرد، انجام می‌شود.
در مورد آبیاری صحیح از زمان گلدهی تا نزدیک رسیدن نیاز آبی این گیاه شدید است. خصوصاً اول گلدهی تا اوایل دانه بستن. دوره آبیاری سویا در منطقه گلستان، هر 14-10 روز یکبار است، یعنی 5-4 بار در طول دوره رشد و نمو نیاز به آبیاری دارد.
از مرحله 6-4 برگی شدن نیز بایستی عملیات وجینی و مبارزه با علف هرز و سله شکنی و خاک دادن پای بوته صورت گیرد. در طی این مراحل بایستی همواره مواظب خسارت آفات نیز باشیم.
کوددهی:
ازت: از مهمترین نکته‌ای که از لحاظ دادن یا ندادن کود ازت بایستی درنظر داشته باشیم، این است که اگر قبلاً در زمینی در مورد نظیر سویا کشت شده است، تا حدود 5-4 سال بعد از آن نیاز چندانی به کود ازتن نخواهیم داشت، زیرا در صورت کشت مکرر سویا در یک مزرعه گرهگ‌های موجود در ریشه این گیاه قادر به ذخیره‌سازی مقادیر متنابهی از ازت هوا می‌باشند و علاوه بر ازت مورد نیاز گیاه 200-180 کیلوگرم ازت نیز به خاک بیافزایند. البته در صورت مصرف بی‌رویه کود ازت، میزان پرتئین دانه افزایش و درصد روغن آن کاهش خواهد یافت.

بیماری:
پوسیدگی ذغالی: یکی از مهمترین بیماری‌های شایع سویا است که سبب خسارت شدیدی به مزارع سویا شده و عملکرد را شدیداً کاهش می‌دهد و عمدتاً در مراحل آخر رشد گیاه خود را نشان داده و با خشکانیدن بوته‌ها، سبب رسیدگی زودتر کاذب گیاه می‌شود، به شکلی که غلاف‌ها ظاهراً رسیده به نظر می‌رسند، ولی دانه‌ها پر نشده و وزن دانه شدیداً کاهش می‌یابد.
قارچ عامل این بیماری ماکروفومینا می‌باشد. مشخص شده که با توجه به این که این قارچ در خاک باقی می‌ماند، در صورت بروز تنش خشکی، معمولاً این قارچ فعال شده و  آثار خسارت ظاهر می‌شود. برای مبارزه با این بیماری باید از بروز تنش خشکی در سویا جلوگیری نمود.
سویا دارای انواع بیماری‌های قارچی باکتریایی و ویروسی می‌باشد. بوته‌میری، لکه برگی‌ها، سوختگی‌های برگی، سفیدک سطحی و بیماری لکه ارغوانی در این منطقه بیشتر شایع می‌باشد.
از بیماری‌های باکتریایی معمولاً سوختگی‌های باکتریایی، خشکیدگی و پژمردگی باکتریایی مشاهده می‌شود که برای مبارزه با آن با ناقلین آن از جمله شته‌ها مبارزه کرد و از انواع ویروسی می‌توان ویروس موزائیک سویا را نام برد.
آفات:
    1.  تریپس: این آفت ریز و کوچک از مرحله 2 برگی شدن به گیاه حمله می‌کند و برای مبارزه با آن از سم متاسیستوکس استفاده می‌کنیم.
    2.  لاروهای کرم غوزه و کارادرینا: که از مرحله 8-5 برگی شدن به گیاه حمله نموده و برای مبارزه با آن از سموم نواکرون و لاروین استفاده می‌شود.
    3.  عسلک و کرم غوزه که  در مراحل بعدی رشد سویا نیز دیده می‌شوند و برای مبارزه با آنها از سموم نواکرون و آدمیرال استفاده می‌کنیم.
البته  اگر تداخل نسل در مزرعه پیش بیاید، یعنی در یک زمان حالت‌های مختلفی از سیکل زندگی حشره مشاهده شود، مجبوریم از سموم ضربتی مثل رانیتول استفاده نماییم.
برداشت:
برداشت سویا زمانی صورت می‌گیرد که برگ‌های آن کاملاً ریخته و پاییزین غلاف آنها کاملاً زرد و خشک شده باشد. در ایران از 4 رقم موجود غیر از گرگان 3 که بلند قد و چندشاخه است و با کمباین قابل برداشت است، کشاورزان با تحمل هزینه‌های بالا بوته‌ها را از قسمت سطحی با دست درو می‌کنند. هنگام برداشت رطوبت دانه بایستی کمتر از 15% باشد، ولی به منظور انبارداری طولانی بایستی رطوبت به 13% و کمتر از آن برسد.
طرح‌های در دست اجرا در ایستگاه تحقیقاتی عراقی محله:
در مدت 10 روز حضورم در بخش دانه‌های روغنی (سویا)، سعی کردم مطالبی در مورد سویا، طریقه کاشت، داشت و برداشت بدست آورم، ولی در زمان حضور من بیشتر کارهای سویا تمام شده بود و روزهای آخر برداشت محصول بود.
در اولین روز به اتفاق آقای مهندس مهقانی که ایشان به مدت 2 سال به صورت امریه مشغول همکاری بودند و روزهایذ آخر خدمت مقدس سربازی ایشان بود و در قسمت دانه‌های روغنی بخصوص سویا فعالیت می‌کردند. در این روز کارگران آماده برداشت سویا بودند که در روز قبل مشخص شده بود که کدام کرت برداشت شود. با آمدن مهندس مهقانی کار شروع شد:
بوته‌های مربوط به هر کرت را جداگانه برداشت کرده و یک نفر اطلاعات مربوط به آنها  را نوشته و آنها را توسط نخی می‌بست تا با هم قاطی نشوند. وقتی که بیشتر کرت‌ها را برداشت کردند، کمباین مخصوص (دروکن سویا) در کنار هر کرت آمده و جداگانه سویاها را می‌کوبید و دانه‌ها را داخل کیسه ریخته دوباره مشخصات مربوطه را نوشته و به داخل انبار انتقال می‌دادند.
طریقه برداشت در طرح‌های آزمایشی بدین ترتیب بود که بیشتر کشت‌ها به صورت چهار ردیف انجام می‌گیرد، چون ماشین کاشت چهار ردیفه بود. در هنگام برداشت ردیف اول و ردیف چهارم، برداشت نمی‌شود و 2 ردیف وسطی را برداشت می‌کنند. در دو ردیف وسط نیز بوته‌های اول و آخر را برداشت نمی‌کند، به عنوان شاهد در مزرعه باقی می‌ماند.
در روز بعد با خانم مهندس رییسی آشنا شدم. ایشان نیز بر روی دانه‌های روغنی از جمله سویا تحقیق می‌کردند. ایشان کارهای خود را برای بنده تشریح کردند. مراحل مختلف کار برای معرفی رقم جدید را توضیح دادند. بیشتر کارهای انجام شده بر روی سویا با ارقام مختلف بیشتر ارقام برداشت شده بود و چند رقمی که باقیمانده، به خاطر دیررسی بودن گیاه می‌باشد.
ایشان طریقه تشخیص دو رقم سویا، از جمله گرگان 3 و D.P.X را به من گفتند. تشخیص از روی رنگ کرک‌ها می‌باشد. کرک در رقم گرگان 3، سفید می‌باشد، ولی در D.P.X کرک‌ها طلایی هستند. همچنین از روی دانه نیز می‌توان تشخیص داد. ناف دانه گرگان 3 سفید بوده، ولی D.P.X سیاه می‌باشد. تعداد غلاف در D.P.X بیشتر از گرگان 3 می‌باشد. گرگان 3 بیشتر به صورت خوابیده دیده می‌شود. وزن هزار دانه گرگان 3، بیشتر از D.P.X است.
الف: کاشت
تاریخ مناسپب کاشت:
نتایج بدست آمده در استان نشان می‌دهد مناسبترین تاریخ کاشت گندم در شرایط دیم، اوای1ل تا اواسط آذرماه و در شرایط آبی در طول  آذرماه می‌باشد. تاخیر در تاریخ کاشت، کاهش قابل ملاحظه‌ محصول را دربر دارد. اگرچه این کاهش عملکرد با افزایش میزان بذر قابل جبران نیست. لیکن با توجه به مدت زمان تاخیر در کاشت، اضافه نمودن بذر مصرفی تا اندازه‌ای از افت بیشتر عملکرد جلوگیری خواهد نمود. به ازاء هر روز تاخیر در کاشت بایستی حدوداً /0 کیلوگرم بذر به مقدار توصیه شده اضافه نمود.
میزان بذر مصرفی:
مناسبترین تراکم بذر بر مبنای 350 بذر  در مترمربع و با توجه به وزن هزار دانه برای ارقام اصلاح شده منطقه بین 150-130 کیلوگرم در هکتار با استفاده از خطی کارهای معمول و ردیفکار پرسی می‌باشد. چنانچه کشت به روش دست‌پاش و یا با استفاده از کودپاش‌ها صورت گیرد، میزان بذر مصرفی 180 کیلوگرم در هکتار می‌باشد.
عمق مناسب کاشت بذر:
عمق مناسب کاشت بسته به شرایط آبی و دیم بین 4 تا 7 سانتیمتر متغیر است.
ب: داشت
مصرف کودهای شیمیایی:
به طور کلی برای مصرف کودهای شیمیایی بهتر است نسبت به تجزیه خاک مزرعه اقدام نمود. در صورت عدم امکان انجام آزمون خاک برای عناصر پرمصرف مقادیر کودی ذیل در کشت گندم آبی توصیه می‌گردد. 250-150 کیلوگرم اوره در هکتار در زمین‌هایی که بافت خاک سبک می‌باشد، مصرف آن در  مراحل قبل از کاشت، پنجه‌زنی، ساقه رفتن و تشکیل سنبله توصیه می‌شود و در زمین‌هایی که دارای بافت سنگین می‌باشند، در مراحل قبل از کشت، پنجه‌زنی و ساقه رفتن بکار می‌رود.
100-75 کیلوگرم در هکتار کود سوپر فسفات تریپل که قبل از کشت با شخم زیر خاک گردد (لازم به یادآوری است که مصرف کودهای فسفاته بهتر است با انجام آزمون خاک صورت گیرد). 150-100 کیلوگرم سولفات یا کلرور پتاسیم در هکتار هنگام کشت با شخم زیر خاک گردد. از کود کلرور پتاسیم می‌توان به صورت سرک نیز استفاده نمود. در زمین‌های شور مصرف سولفات پتاسیم بر کلرور پتاسیم ارجحیت دارد.
سولفات روی 35 کیلوگرم در هکتار، سولفات منگنز 20 کیلوگرم در هکتار و سولفات آهن 75 کیلوگرم در هکتار، قبل از کاشت با شخم زیر خاک گردد. یادآوری می‌گردد بعد از مصرف کودهای میکرو در  خاک این کودها نبایستی حداقل 3 سال مصرف شوند.
محلول‌پاشی با کود میکروی کامل با غلظت سه در هزار در سه مرحله، اوایل پنجه‌زنی، تولید ساقه (ظهور دومین گره) و ظهور خوشه (بعد از گلدهی) انجام می‌گیرد. بهتر است محلول پاشی هنگام عصر یا صبح زود هنگامی که هوا خنک و وزش باد وجود ندارد، انجام گیرد و زمین نیز دارای رطوبت کافی باشد.
توصیه‌های مهم کودی برای گندم دیم
اوره 125-75 کیلوگرم در هکتار، سوپرفسفات تریپل 75-50 کیلوگرم در هکتار، سولفات پتاسیم 100-75 کیلوگرم در هکتار، سولفات روی 20 کیلوگرم در هکتار، سولفات منگنز 10 کیلوگرم در هکتار و سولفات آهن 40 کیلوگرم در هکتار.
لازم به ذکر است که مصرف کودهای فسفاته در شرایط دیم حتماً با آزمون خاک همراه باشد، زیرا مزارعی که خاک آنها بیشتر از حد بحرانی تعیین شده، فسفر داشته باشد، مصرف این کودها نه تنها اضافه عملکردی را سبب نخواهد گردید، بلکه حذف عناصر ریزمغذی به ویژه روی را مختل می‌نماید.
مراحل مختلف آبیاری گندم
در مناطق کوهپایه، 1 تا 2 تن نوبت آبیاری در اواسط فروردین و نیمه اول اردیبهشت ماه، بخش مرکزی استان 2 تا 3 نوبت آبیاری در اواخر اسفند، اواسط فروردین و نیمه اول اردیبهشت ماه، حاشیه رودخانه اترک، 3 نوبت آبیاری در اواخر اسفند، اواسط فروردین و نیمه اول اردیبهشت ماه می‌باشد.
در اراضی شور به منظور بهره‌گیری مناسب‌تر از آب، ایجاد زه‌کش و استفاده از ساب سویلر و ریپر توصیه می‌گردد.
کنترل علف‌های هرز
عمده‌ترین علف‌های هرز باریک برگ مزارع گندم منطقه یولاف وحشی، فالاریس، چچم و دم روباه کشیده می‌باشند که می‌توان از سموم علف‌کش ایلوکسان و گراسپ به میزان 5/2 لیتر در هکتار در مراحل 2 تا 4 برگی تا اوایل پنجه‌زنی استفاده نمود.
همچنین می‌توان از علف‌کش تاپیک به میزان 6/0 تا 8/0 لیتر در هکتار برای کنترل علف‌های هرز یولاف وحشی، فالاریس، چچم و دم‌روباهی کشیده از ابتدا تا انتها پنجه‌زنی گندم استفاده نمود.
مهمترین علف‌های هرز پهن برگ یکساله مزارع گندم شامل شلمی، پنیرک، کنگر وحشی، گل گندم و علف‌ هفت‌بند می‌باشد که می‌توان از سموم علف‌کش گرانستار به میزان 20-15 گرم در هکتار از مرحله دو برگی تا اواخر ساقه‌دهی گندم استفاده نمود. همچنین می‌توان از علف‌کش ترفوردی (2.4.D) نیز به میزان 5/ لیتر در هکتار برای کنترل علف‌های هرز پهن برگ یکساله و چندساله نیز استفاده نمود.
برداشت محصول
مناسب‌ترین زمان برداشت گندم توسط کمباین، موقعی است که رطوبت دانه حدود 1 درصد باشد و به اصطلاح دانه گندم زیر دندان شکسته شود.
برداشت دیرتر از موعد سبب می‌گردد که به واسطه رشد سریع علف‌های هرز تابستانه در داخل مزارع گندم، به هنگام برداشت رطوبت دانه افزوده گردد که این امر در نهایت کاهش کیفیت محصول را به دنبال خواهد داشت.
آفات مهم گندم
سوسک سیاه گندم (زابروس):
این آفت در مرحله پنجه زدن، به خصوص در اراضی دیم استان به بوته‌های گندم خسارت وارد می‌کند. خسارت اصلی مربوط به لارو این آفت می‌باشد که روزها را در زیر خاک به سر برده و به هنگام غروب به سطح خاک می‌آید و برگ گندم را گرفته و به داخل تونل خود در زیر خاک برده و از آن تغذیه می‌نماید.
بهترین راه مبارزه با این آفت، تناوب زراعی است. روش دیگر، ایجاد بستری نامناسب در سطح خاک جهت تخم‌ریزی آفت است که این کار با شخم تابستانه عملی است. در مبارزه شیمیایی می‌توان از سموم سوین به میزان 5/ کیلوگرم در هکتار یا لاروین به میزان 5/0 کیلوگرم در هکتار استفاده نمود.
لارو سیمی (Agriotes):
این آفت به خصوص در مناطق دیم از ریشه‌های اصلی و فرعی گندم تغذیه نموده و تا مرحله پنجه‌زدن خسارت به بوته‌ها و در نتیجه سبب کاهش تراکم بوته می‌گردد.
سوسک برگخوار لما:
این آفت در اوایل بهار با تخم‌ریزی بر روی بوته‌های گندم از طریق حشره کامل و لارو آن سبب ایجاد خسارت می‌شود.
بیماری‌های مهم گندم
مساعد بودن شرایط محیطی برای عوامل بیماری‌زا (درجه حرارت معتدل، رطوبت بالا و بارندگی فراوان) ‌از یک طرف و گستردگی و تنوع محصولات زراعی در استان گلستان موجب شده تا آفات و بیماری‌های مختلفی باعث وارد آوردن خسارات کمی و کیفی به محصول گردد. از جمله مهمترین بیماری‌های گندم در این استان می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:
سفیدک سطحی یا پودری گندم:
عامل آن Erysiphe graminis است. این بیماری بیشتر در شرایط خنک و مرطوب به صورت پودر یا کپک سفید تا شیری رنگ روی برگ‌ها، غلاف ساقه و خوشه ظاهر می‌شود و از مرحله دوبرگی تا زمان خمیری موجب آلودگی می‌شود. برای کنترل آن استفاده از ارقام مقاوم یا نیمه مقاوم، رعایت تراکم مناسب یا کمتر در مناطق آلوده، آبیاری مناسب و در صورت گسترش بیمرای در مزارع در مواردی که ارقام کاملاً حساس کشت شده‌اند، همراه با کنترل کمپلکسی از بیماری‌ها می‌توان مبارزه شیمیایی با سمومی مانند تیلت (5/0 تا 1 لیتر در هکتار) انجام داد.
بیماری سپتوریوز برگ گندم:
عامل آن Septoria tririca است که در شرایط گرم و مرطوب به شدت گسترش پیدا می‌کند. علائم آن به صورت لکه‌های قهوه‌ای رنگ که دانه‌های ریز سیاه رنگ (باریاپیکنید قارچ) روی این لکه‌ها ظاهر می‌شود. این لکه‌ها کم‌کم بزرگ و کل برگ را منهدم خواهد کرد. این بیماری بیشتر روی غلاف برگ و پهنک برگ ظاهر و گسترش پیدا می‌کند. برای کنترل آن استفاده از ارقام مقاوم، تناوب زراعی و در صورت حساسیت شدید رقم کشت شده و مساعد بودن شرایط محیطی و گسترش آن در مزرعه به همراه کمپلکسی از بیماری‌ها می‌توان اقدام به مبارزه شیمیایی (با سم تیلت به میزان یک لیتر در هکتار) یا آلتو به میزان 5/1 تا 1 لیتر در هکتار نمود.
رقم تجن به لحاظ سازگاری و پتانسیل عملکرد بالا در مناطق مختلف استان گلستان از وضعیت مطلوبی برخوردار است.
رقم زاگرس مناسب‌ترین رقم مناطق دیم می‌باشد که علاوه بر این، ارقام کوهدشت و تجن از سازگاری مطلوبی در مناطق دیم برخوردارند.
ارقام شیرودی و اترک از پتانسیل عملکرد و سازگاری مطلوبی برخوردار می‌باشند. اما به جوانه‌زنی روی خوشه قبل از برداشت حساس بود، لذا توصیه می‌شود در مناطق که دارای آب آبیاری مطمئن بوده و از بارندگی و رطوبت نسبی کمتری برخوردار است، کشت گردند.
من در پروژه غلات متاسفانه فقط به مدت 5 روز توانستم حضور پیدا کنم. البته قبلاً نیز در زمان حضور در پروژه‌های دیگر از اطلاعات و تجربیات مهندس کلاته و همکاران قسمت غلات استفاده کرد. جناب مهندس کلاته یکی از زحمتکش‌ترین محققینی می‌باشد که بطور جدی در پروژه غلات به خصوص گندم نا فعالیت می‌کنند و موی خود را با گندم سفید کرده‌اند و خیلی اطلاعات مفید و پرارزشی داشتند که بنده تا جایی که می‌توانستم، از گفته‌ها و تجربیات ایشان و دیگر همکاران وی استفاده کردم.
اولین پروژه و آزمایش مهندس کلاته، مربوط به مناطق کوهستانی می‌شد. ایشان و همکارانش برای اینکه بتوانند یک رقم مناسب برای مناطق کوهستانی ارائه دهند، در یکی از مناطق کوهستانی به نام دوزین شروع به کشت گندم کردند. البته من نتوانستم به همراه این گروه به آنجا بروم.
آزمایش‌هایی که مربوط به قسمت تکثیر بود، در دوزین علی‌آباد و چهارباغ شاه کوه انجام می‌دادند. یکی دیگر از آزمایشات به نام آزمایشات بین‌الملل بود که در داخل ایستگاه انجام دادند. در اوایل آذرماه این کار انجام شد.
آزمایش دیگر به نام کلکسیون بذر، کشت نسل‌های مختلف گندم از F1 تا F7 بود.
یکی از آزمایشات داخل ایستگاه تکثیری خود مهندس و همکاران می‌باشد که برای اجرای این آزمایشات، ابتدا زمین را آماده کرده و شخم می‌زنند. سپس نقشه را داخل زمین پیاده می‌کنند، زیرا در این آزمایشات فقط از هر نمونه مقداری می‌کارند. به همین خاطر زمین را به کرت‌ها و ردی،‌هایذ کوچک تقسیم می‌کنند و شروع به کشت می‌کنند.
جناب مهندس کلاته و مهندس آبرودی برای رسیدن به یک رقم جدید در طی چند سال زحمت فراوانی می‌کشند تا اینکه از چند دانه به چندین دانه و پس از کشت چند سال به مقداری بذر دست یابند تا بتوانند در صورت مفید بودن و سازگاری با منطقه، آن را به تولید انبوه رساند. البته این آزمایشات را فقط در سطح استان انجام نمی‌دهند، بلک در سطح کشور انجام می‌دهند تا بدانند که آیا این رقم جدید فقط با استان ما سازگاری دارد یا اینکه در سایر استان‌ها نیز سازگاری دارد.


خرید و دانلود - 7,700 تومان
0

گزارش کارآموزی ساختمان 15 واحدی(شرکت ساختمانی عمار گنبد) در 20 صفحه


فهرست مطالب
عنوان   صفحه
مشخصات فنی عمومی ساختمان 1
تاسیسات     3
سقت کاری و نازک کاری 5
کلیاتی در مورد عایقکاری رطوبتی      6
مراحل مختلف اجرای عایق کاری      7
آماده کردن سطح کار 9
  اندود داخلی با ملات گچ و خاک و گچ کشته پرداختنی  9
کف سازی بر روی زمین 10
کف سازی بر روی طبقات      10
کف سازی سرویس ها در طبقات 10
کاشی کاری 11
پوشش کف با موزاییک     11
پوشش کف با سرامیک در سرویس ها 12
نماسازی      13
استانداردهای در و پنجره فلزی   15
تاسیسات:
یکی از مهمترین قسمتهای هر ساختمان که مطابق نیازهای افراد طراحی می شود مطابق با محاسبات طراح و نیازمصرف کننده تعداد قطر لوله ها مشخص می شود.
سیستم گرمایش این ساختمان شوفاژ بوده و برای لوله های شوفاژ لوله هایی از جنس آهن استفاده می شود و برای لوله های آبرسانی از لوله های پلاستیکی استفاده شد.
سیستم فاضلاب این پروژه از سبتیک استفاده شده، طول سبتیک 24 متر و عرض آن 6 متر می باشد. به ارتفاع 85/2 متر سطح کاملا مسطح. ارتفاع گودال حفر شده بوسیله دوربین نقشه برداری که در یک سطح صاف دوربین تراز کرده سپس شاخص را در گودال قرار داده اختلاف سطح را محاسبه می کنیم. سپس دیواره آنرا به منظور جلوگیری از ریزش خاک 7 ردیف بلوک چینی و سپس به ارتفاع 10 سانتی متر داخل گودال را مخلوط سنگریزه می ریزند تا برای پوشش مگر آماده شود. (ضخامت مگر 5 سانتی متر می باشد. بعد از اجرای سبتیک را به 3 قسمت تقسیم نموده.
قسمت اول تمامی آب و فاضلاب به سیستم منتقل شده بعد از آن وارد قسمت دوم شده که در آنجا ذرات جامد ته نشین و در قسمت سوم آب موجود وارد چاه جذبی تعبیه شده می گردد این سیستم بخاطر اینکه وزن زیادی از یک سیال را تحمل می کند آرماور گذاری شده تمامی لوله های تاسیساتی اعم از فاضلاب و غیره از داخل داکت عبور داده و لوله فاضلاب با شیب مناسب وارد سبتیک می شود.
تاسیسات مکانیکی شامل:
1-  لوله کشی آب سرد و گرم
2-  لوله های شوفاژ یا تهویه مطبوع
3-  شبکه فاضلاب و آب باران و نحوه اتصالات
4-  مسیر و مشخصات کانال های تهویه یا کولر
5-  شبکه لوله کشی موتور خانه
6-  مسیر و مشخصات سیم کشسی برق – تلفن – آنتن و...
7-  سیم کشی موتورخانه و تعیین مشخصات تابلوهای برق و محل نصب آنها.
سفت کاری:
اصولا به اجرای اسکلت بندی ساختمان مربوط می شود که شامل پی سازی، دیوار چینی، عایق کاری، اسکلت بندی و ستون، تیرریزی و اجرای سقف شیب بندی و...
نازک کاری:
شامل کارهایی از قبیل اندودها، سفید کاری، کاشی کاری، سنگ نما، فرش کف، موزاییک و نقاشی و در و پنجره، شیشه، لوله کشی نصب ادوات برقی و مکانیکی و...

کلیات در مورد عایق کاری رطوبتی:
1- سطح زیر عایق کاری باید صاف وتمیز باشد بنابراین زیر عایق را با ضخامت حداقل 2 سانتی متر با یک قشر ملات ماسه سیمان بصورت لیسه ای اندود می نماییم. عایق کاری بام بجای اندود ماسه سیمان از یک یا چند لایه آسفالت نرم به ضخامت 2 سانتی متر استفاده می نماییم.
2-  عایق کاری بر روی سطوح مرطوب نم دار مجاز نیست.
3-  هنگام بارندگی نباید عایق کاری کرد.
4-  بکار بردن میخ برای نصب ورق ها ممنوع می باشد.
اندود عبارت است از روکشی بر روی دویار های داخلی وخارجی و همچنین زیر سقف ها بوسیله ملات کشیده می شود که به دلایل زیر انجام می گیرد.
الف: تسطیح ناهمواری دیوار و زیر سقف
ب: آماده کردن سطوح برای نقاشی
پ: جلوگیری از اسکان حشرات در دیوار و سقف
ت: محافظت از دیوار در برابر نفوذ رطوبت و سایر عوامل که موجب فرسودگی دیوار می شوند.
حالت خمیری ملات تاثیر زیادی در سهولت کار برده وبراحتی اندود کاری دارد بطوری که ملات در کمچه و ماله گیر کرده به راحتی روی کار پخش می شود.

عایق کاری:
-در محل هایی که عایق کاری در بیش از یک لایه انجام می گیرد لایه های متوالی بایستی عمود قرار بگیرد.
- ورق های عایق بایستی حداقل به اندازه 10 سانتی متر با یکدیگر همپوشانی داشته و با قیر کاملا بچسبد.
-عایق کاری روی دیوار در پایین تر از سطح زمین (دیوار با خاک در تماس باشد)
عایق کاری با قیر و گونی:
1- در دمای کمتر از 4 درجه سانتی گراد انجام نگیرد.
2- به قیر بیش از 177 درجه سانتی گراد حرارت نبیند چون خواص قیر کاهش می یابد
3- قیر تا هنگامی که گرم استفاده شود.
عایق روی کرسی چینی (پی):
پس از انجام کرسی چینی و همچنین لبه های قائم را به ارتفاع حداقل 20 سانتی متر اندود ماسه سیمان لیسه ای کشیده سپس قیرگونی می شود. در جاهایی که روی قیر و گونی آجرچینی صورت می گیرد اندود ماسه سیمان لیسه ای روی قیرگونی کشیده شود.
مراحل اجرای عایق بام :
1- پس از اجرای سقف با استفاده از بتن سبک پشت بام شیب بندی می شود که 1 تا 3 درصد به سمت ناودان ها می باشد.
پوشش کف با پاراکت در اتاق ها
ابعاد پاراکت 4×30×30 سانتی متر و نوع دیگر به طول 12 تا 5/16 سانتی متر و عرض 2 تا 5/2 سانتی و ضخامت 8 میلیمتر است این لایه ها را بوسیله چسب با فشار به یکدیگر می چسبانند. در زیرسازی کف اتاق ها در پاکت از عایق کاری استفاده می شود. پوشش کف در این ساختمان از سرامیک بوده که مراحل ان مانند پوشش کف در موزاییک است با این تفاوت که بندها را در سرامیک با دوغاب پر می کنند.
نماسازی
ملات مورد استفاده در نماسازی باید دارای استحکام زیادی باشد و پیوستگی و یکپارچگی اجزای متشکله تعیین شود. تمام خطوط قائم ها باید شاقولی و یکنواخت باشد لنگهایی که برای در پوش دیوار و قرنیز روی دیوار با قسمت بیرونی کف پنجره و قطایر آن ها باید نبت به سطح دیوار دارای پیش آمدگی بوده وشیاری به فاصله 2 سانتی متر از لبه زیرین سنگ بعنوان  آبچکان در ان ایجاد شود  و سنگهای نما باید در محل خود طوری نصب شوند که فاصله خالی مابین پلاکهای سنگ و بنای پشت آن از 2 سانتی متر کمتر نشود و فضای خالی یاد شده با دوغاب سیمان پر می شود.
سنگهای استفاده شده در نما بدون ترک بود و مقاومت در برابر یخبندان  را داشته باشد.
نصب سنگهای پلان به دو روش صورت می گیرد.
1-  استفاده از قلابهای فلزی (scope)
2-  استفاده از مفتولهای فلزی که در داخل سنگ پلاک شیارهایی را ایجاد می کنند سپس داخل آن مفتولهای گالوانیزه قرار می دهند. که این مفتولها مابین سنگ و دیوار در داخل ملات محکم می شود. در نماسازی این ساختمان از سنگهای تراورتن استفاده شده به این ترتیب که بعد از سفت کاری و شیار بر روی آن ملات به ضخامت 3 سانتی متر بر روی سفت کاری پهن می کنیم و سنگ تراورتن را به روی ملات قرار میدهیم در آخر دوغاب را پشت سنگها می ریزیم.


خرید و دانلود - 7,700 تومان
0

گزارش کارآموزی پروژه ساختمانی 110 واحدی در 32 صفحه

فهرست مطالب
عنوان      صفحه
سپاسگزاری     1       
مقدمه     2       
معرفی پروژه    3
مطالعات ژئوتکنیک    3
فونداسیون پروژه       4       
آب پاشی روی بتن مگر       6
طرح اختلاط و بتن ریزی       6
ویبره      8
عمل آوری و نگه داری بتن 10
ستون      10
تیرها      13
ژوئن   16
میلگردهای تقویتی    16
اجرای کنسول(Slab)       16
بتن ریزی       17
اجرای پله       18
آجر چینی       19
دیوار دو جداره 20
نعل درگاه       20
سقف کاذب     21
تاسیسات 22
مطالعات ژئوتکنیک    23
اهداف و کاربردمطالعات ژئوتکنیک    24     
هدف از تست های آزمایشگاهی    24
شناسایی ساده خاک   24
نمونه گیری     26
آزمایش نفوذ  استاندارد (SPT)   27     
آزمایشهای خاک   29
حدود اتربرگ       29
الف) تعیین حد روانی خاک(Liquid-limit)     29
ب) تعیین حدخمیری خاک 30
آزمایش دانه بندی خاک      31
الف) دانه بندی توسط الک    32
ب) هیدرومتری(رسوب سنجی،ته نشینی مواد)     33
آزمایش چگالی خاک(gs)    34
آزمایش تک محوری 34
آزمایش برش مستقیم 37     
مقدمه:
وجودمسکن  و سرپناه مهمترین رکن اساسی هر جامعه بشری می باشد، امروزه رشد چشمگیری در ساخت و ساز در شهرها می بینیم.
آیا این ساخت و سازها همگی اصولی می باشند وا گر ساختمانی اصولی بنا نشود چه در اثر یک حادثه طبیعی و یا غیر طبیعی، خسارت های جانی ومالی در پی خواهدداشت.
درمحیطهای آکادمیک همچون دانشگاه بیشتر به بررسی مسائل تئوریک می پردازند و لی در اجرا وعمل مسائل مختلف و متفاوتی مطرح است.
 دوره کارآموزی فرصت مناسبی برای بکار گیری آموخته های تئوری در اجرای آشنایی و کسب تجربه می باشد.
معرفی پروژه:
پروژه ساختمانی 110 واحدی سازمان همیاری شهرداریهای استان مازندران:
این واحدهای مسکونی درحال ساخت، واقع در کمربندی امیرکلا جنب ام ارآی بوده و شامل 2 بلوک شمالی و جنوبی در ساختمان های 7 طبقه در زمینی به مساحت 5400 متر مربع شروع به ساخت شده است.
البته 50 درصد(2700 مترمربع) از این زمین به احداث بنا اختصاص داده شده است.
این مجتمع بزرگ مسکونی دارای چندین فروشگاه وبانک و امکانات رفاهی دیگر بوده و یک لابی و سالن اجتماعات نیز برای این طرح در نظر گرفته شده است.
مطالعات ژئوتکنیک:
در ابتدا پس از پاکسازی زمین محل احداث ساختمان و تعیین بر پروژه محل گودبرداری را با رنگ ریزی مشخص می نمایند. سپس شروع به گودبرداری کرده وتا ارتفاع مورد نظر خاکبرداری می نمایند.
در این پروژه طبق آیین نامه مطالعات ژئوتکنیک انجام گرفته و پس از بررسی خاک محل و سطح نوسانات آب زیر زمینی، نظر بر این قرار گرفت که برای کاهش سطح آب زیر زمینی از چاه های زهکش استفاده نمایید که در زیر فونداسیون این ساختمان ها چاه هایی به قطر 25 سانتی متر حفر شده است و در درون آن ها از سنگ های درشت دانه و مخلوط استفاده شده و سپس بر روی این چاه ها یک فیلتر ماسه تهیه شده و سپس بتن مگر را بر روی آن می ریزند.
هرگاه فشار آب منفذی و سطح آب زیر زمینی دچار افزایش گردیده بوسیله این چاه ها فشار را کاهش داده و آب را در کناره های ساختمان به سمت بیرون هدایت نمود.
فونداسیون پروژه:
 سیستم پی این سازه به صورت پی نواری بوده و ارتفاع پی این پروژه 80سانتی متر
 می باشد. پس از اتمام گودبرداری بوسیله رنگ ریزی محل قرار گیری بلوک های ساختمانی مشخص می شود. برای جلوگیری از ریزش خاک اطراف پی و قالب بندی پی، از بلوک چینی استفاده شده است. برای این که بلوک های سیمانی در یک راستای موازی و یا در راستای رنگ ریخته شده قرار بگیرند و بوسیله ریسمان کار آن ها راتنظیم می کنند پس از دیورا چینی حد فاصل قسمت هایی که نیاز به بتن ریزی داشته به اتمام رسید. پس از پاکسازی محل، شروع به ریختن بتن مگر (بتن نظافت) می کنند این بتن ریخته شده در کف پی بتنی است با عیار سیمان پایین (عیار kg/m3 150) که جهت تراز بندی کف پی و همچنین محافظت بتن پی از رطوبت و جلوگیری ازتماس مستقیم فونداسیون با خاک استفاده می گردد.و ضخامت آن 10 سانتی متر می باشد. طبق نظر مشاوره و طراح از میلگردهای مختلف استفاده شده است. این میلگردها در دوشبکه اجرا شده و برای حفظ پوشش میلگردهای شبکه پایینی آجرهایی را در زیر میلگرد قرار می دهند؛ طول میلگرد بعد ازخم باید بسته به نوع خم تقریبا 12 برابر قطر میلگرد باشد وبرای قطع کردن میلگرد ها از دستگاه برش وبرای خم کردن میلگرد ها از یک دستگاه که از یک پروفیل و دو میلگرد قوسی تشکیل شده بود ویا دستگاه خاموت زن استفاده شده است.
برای حفظ ارتفاع پی و اجرایی میلگردهای بالایی از یک سری میلگردهای خم شده به عنوان خرک استفاده می شود و خرک ها توسط سیم آرماتور به شبکه میلگردهای پایینی و بالایی بسته می شود.
از روی نقشه محل یکی از ستون ها را مشخص می کنند و میلگردهای مربوط به ریشه ستون را در بین میلگردهای پی قرار داده و انتهای آن را خم می زنند. برای این که ستون در راستای مستقیم قرار گیرد آن را طبق رابطه فیثاغوریث گونیا می کنند و ستون بعدی را اجرا می کنند. برای این که ستون ها د رآکس تا آکس یکدیگر قرار گیرند توسط ریسمان کار آن را در یک راستا  قرار می دهند وقتی که ریشه ای تمام ستون ها در پی قرار داده شده و کار میلگرد گذاری به اتمام رسید. حال نوبت به ریختن بتن در پی می باشد. اما باید قبل از بتن ریزی کنترل آکس ها و کنترل طول خم و نوع خم میلگردها که طول خم باید طبق آیین نامه آبا، بسته به نوع خم تقریبا 12 برابر قطر میلگردها باشد و بیرون ریختن نخاله ها از داخل فونداسیون که این کنترل باید قبل از بستن میلگردهای پی صورت گیرد ولی ممکن است که درحین یافتن میلگرد، نخاله ها و زباله هایی وارد فونداسوین می شود که حتما باید خارج گردد چون اگر در حین بتن ریزی با بتن درگیر شود ایجاد فضای حالی در بتن شده و کاهش مقاومت بتن را به همراه خواهد داشت که این موارد بایدکنترل شود.
آب پاشی روی بتن مگر:
مقاومت بتن مگر در فونداسیون زیادچشمگیر نمی باشد بلکه برای جلوگیری تماس پی باخاک بستر می باشد. ولی لازم است که بتن مگر را آب پاشی کنیم زیرا آب موجود در بتن مگر توسط خاک بستر زیر آن جذب می شود و ممکن است باعث آسیب به آن بشود و یا موجب ترک وایجاد درز شود. به همین منظور با آب پاشی ، آب مورد نظر بتن را تامین می نماییم.
طرح اختلاط و بتن ریزی:
طرح اختلاط بتن به نسبت های اجزای بتن، سیمان و آب و شن وماسه مربوط بوده تا طبق نظر طراح به مقاومت موردنظر بتن (FC) دست یابیم. این مصالح را با هم ترکیب
می کنیم در این پروژه طرح اختلاط به این گونه که در خلاطه متوسط، 2 فرغون ماسه شسته و 1 فرغون شن یا درشت دانه و 1 فرغون سیمان و 3 تا 4 سطل آب ریخته شده و در زمان 2 تا 5/1 دقیقه با هم مخلوط می شوند. در هنگام بتن ریزی به صورت اتفاقی نمونه گیری می شود.و 5 نمونه موردنظر را تهیه کرده و پس از یک روز قالب های آن را باز می کنیم. بهتر است که قبل از نمونه گیری قالب را به خوبی چرب نموده تا در هنگام باز کردن نمونه آسیب نبیند؛ سپس  نمونه  را در درون حوض آب قرار داده و در زمان 7 الی 28 روزه زیر جک قرار می دهیم و مقاومت آن ها را گزارش می کنیم.
امروزه صاحبنظران علم عمران معتقدند که هرچه مقدار درشت دانه بیشتر باشد می توان به مقاومت بیشتری دست یافت. زیرا این سنگ ها به طور ذاتی دارای مقاومت بالایی بوده و وقتی با سایر مصالح ترکیب می شود باعث بالا رفتن مقاومت بتن می شود. رعایت نسبت آب به سیمان هم بسیار حائز اهمیت می باشد چه بسا در ساختماهایی که در هر مترمکعب از  عیار سیمان 600 استفاده کرده اند ولی به علت روانی زیاد بتن نتوانسته اند به مقاومت مورد نظر دست یابند. اسلامپ بتن نباید آنقدر سفت باشدکه نتواند به خوبی در بین
میلگرد ها حرکت کند و نتواند  خلل و فرج های آن را پر کند و نه آنقدر روان باشد که مقاومت خود را از دست بدهد بهتر است نسبت آب به سیمان  بین 5/0 تا 6/0 باشد.
بتن ریزی:
برای بتن ریزی سقف بهتر است که بتن ریزی از قسمت انتهای کار شروع شده و در نهایت به قسمت ابتدایی ختم گردد، برای حمل بتن ازچرخ دستی استفاده شده وتخته هایی برای عبور از مسیر تعبیه شده است.
پس ازتولید بتن و حمل آن، بتن روی سقف ریخته می شود و توسط بیل بر روی سطح سقف پخش می گردد وتوسط دستگاه ویبره، طی 3 تا 5 ثانیه بتن ویبره شده تا در تمامی قسمت ها و در درون میلگردها پراکنده گردد سپس توسط یک چکش پلاستیکی به کنار قالب ها ضربه زده تا گوشه سقف ها دارای سطح صافی باشد. ضخامت بتن روی سقف 5 سانتی متر می باشد.
به علت مشکلات اجرایی، یک سقف را طی 2 روز متوالی بتن ریزی می نمایند لذا درز ایجاد شده باید به صورت مستقیم و یکنواخت باشد.
پس از بتن ریزی بوسیله ماله، سطح صاف و یکنواختی را روی سقف ایجاد می کنند. قالب های گوشه سقف را طی 24 ساعت (بسته به شرایط جوی) باز کرده و روی سطح بتن را آب پاشی می نمایند تا ترک بر روی سقف ایجاد نشود، شمع های زیر سقف را هم می توانند طی 15-10 روز باز نمود.
اجرای پله:
هنگامی کف تا کف مورد نظر اجرا شد طبق ارتفاع پله و ارتفاع پا گرد تا سقف، پاگرد را اجرا می کنند برای اجرای پا گرد باید به این نکته توجه داشت که میلگردهای مربوط به ریشه پاگرد باید در حین اجرای ستون در آن قرار گیرد. بعد از آن قالب چوبی پاگرد را نصب کرده و در فواصل مورد نظر شمع های نگه دارنده را قرار می دهیم. بایدتوجه داشت که میلگرد ریشه پله بر روی پا گرد اجرا شود و طول پوششی آن را نیز کنترل کرد ضخامت پاگرد 25 سانتی متر می باشد. در ادامه عملیات قالب را اجرا کرده و شمع های نگه دارنده را در زیر آن قرار می دهند. در دو شبکه میلگرد، میلگردها را به ریشه پله روی سقف و روی پا گرد متصل می کنند.
برای اجرای دقیق تر پله بهتر است که تعداد کف پله ها را محاسبه نمود وهمیشه آخرین کف پله را بعلاوه پاگرد اجرا کرد یعنی اگر عرض کف پله 30 سانتی  می باشد و اندازه پاگرد 20/1 سانتی متر بهتر است در اجرا، پاگرد را 90 سانتی متر در نظر بگیریم.
پس از کنترل شیب پله و شمع ها، بتن ریزی  دال پله و پا گرد را انجام می دهند، بتن ریزی دال پله از پایین به بالا انجام می شود. به این ترتیب که وزن بتن بالادست سبب تراکم و جا اندازی بتن زیرین شود بتن در لایه های مختلف اجرا شده وسپس ویبره انجام می گیرد.

آجر چینی:
هنگامی که اسکلت ساختمان به اتمام رسید حال نوبت به اجرای دیوار و آجر چینی فضای داخلی می باشد. برای اینکار طبق نقشه های معماری ساختمان آجرچینی آن ها صورت می گیرد.
دیوارهای خارجی ساختمان دارای ضخامت 15 سانتی متر بوده و دیوارهای داخلی جداکننده ضخامت آن ها 10 سانتی متر می باشد.
برای سبک سازی سازه از آجر های تو خالی سفالی استفاده شده است و با محاسبه ابعاد فضاها،آجر چینی صورت می گیرد.
برای این که دیوار در امتداد یک خط راست صورت گیرد طبق نقشه در ابتدا و انتهای قضا یک آجر قرار می دهند و سپس توسط ریسمان کاران ها را در یک خط راست قرارمی دهند و سپس در یک روی کف سقف ملات ماسه و سیمان ریخته و اولین آجر را روی آن قرار می دهند. ضخامت ملات ماسه سیمان حدود 5/1 تا 2 سانتی متر بوده و برای کنترل صاف بودن دیوار آن را شاقول می کنند. نحوه شاقول کردن این گونه است که بوسیله یک چوب و ریسمان کار را به صورت عمودی آویزان کرده اختلاف دو سطح را با هم می سنجند.
دیوار دو جداره:
در اضلاعی از ساختمان که در معرض باران و رطوبت قرار دارد، دیوار را به صورت دو جداره اجرا می کنند.نحوه ی اجرای دیوار دو جداره به این صورت بوده که دو دیوار 10 سانتی متری به فاصله 5 سانتی متراز یکدیگر قرارگرفته و در هر ردیف ازاین دو دیوار از میلگرد (s) شکل در فاصله هریک متر به صورت افقی استفاده می کند دلیل استفاده از این نوع میلگرد برای پیوستگی بهتر در دیوار می باشد.
نعل درگاه:
نعل درگاه در آن قسمت از فضا که امکان استفاده از باز شوها مانند در وپنجره و... بوده مورد استفاده قرار می گیرد؛نعل درگاه وزن بار وارده برخود را تحمل کرده و این وزن را به دیوار منتقل می کند. آن قسمت از دیوار که نعل درگاه روی آن قرار می گیرد به عنوان تکیه گاه می باشد. حداقل نعل درگاه طبق آیین نامه 15 سانتی متر می باشد و باید حداقل 20 سانتی متر از هر طرف روی دیوارهای جانبی قرار گیرد.
نعل درگاه های مورد استفاده در این پروژه بتنی و در قسمتی از کارگاه ساخته می شده که ازمی گردهای اضافی مثلا نمره 14 در قالبهای تیرچه قرار داده وروی ان را با بتن پوشش می دادند  نعل درگاه بتنی همانند یک تیر مقاوم نیروی فشار و کشش را متحمل می شود. پس از اجرای نعل درگاه ادامه آجرچینی بر روی آن انجام می گیرد.
پس از اجرای دیوارها و قرار دادن لوله های مسیر برق نوبت به نازک کاری ساختمان می رسد. به این صورت که به ضخامت  2الی 3 سانتی متر روی دیوار کرم بندی و شمشه گیری می کنند تا سطحی صاف وصیقلی برای گچ کاری ایجاد شود.
در سرویس ها پس از اینکه روی دیوار آستر سیمان کشیده شد، شروع به عایق کاری با ایزوگام یا قیر کرده و سپس عملیات مربوط به کاشی کاری را انجام می دهند.
سقف کاذب:
در ساختمان هایی که ارتفاع سقف زیاد بوده و یا برای زیبای فضای ساختمان از سقف های کاذب استفاده می نمایند برای اجرای سقف کاذب بهتر است که قبل از بتن ریزی سقف میلگردهای برای اتصال سقف تعبیه شود ولی متاسفانه در این پروژه با ضربه زدن به تیرچه ها و تخریب بتن آن میلگرد های اتصال و نگه دارنده را به تیرچه جوش داده وشبکه های میلگرد را به این نوع میلگردها جوش می کنند و روی شبکه را با رابیتس پوشش
 می دهند و شروع به اندود کاری و گچ کاری و گچ بری می نمایند.

روش آزمایش:
در این آزمایش 100 گرم نمونه خاک را روی الک نمره 200 قرار داده و سپس خاک روی الک را شستشو می دهیم سپس خاک رد شده از الک 200  که در داخل سطل قرار گرفته را بعد از نشست داخل سطل در درون ظرفی قرار داده وسپس در خشک کن قرار می دهیم و خاک مانده روی الک را نیز در درون ظرقی قرار داده و داخل خشک کن قرار می دهیم بعد از 24 ساعت این دو ظرف را وزن می کنیم. اگر بیشتر از 50 درصد خاک از الک رد شده بود خاک مورد نظر ریز دانه و باید آزمایش هیدرومتری برای دانه بندی آن صورت گیرد ولی اگر غیر از آن بود باید دانه بندی توسط الک صورت گیرد.
الف) دانه بندی توسط الک:
مقدار 150 گرم خاک مورد آزمایش را وزن کرده و به ترتیب از بالا به پایین به طور پیوسته در روی الک  و 10و 16و20و40و50و100و200 ریخته و با دست در مدت زمان خاص تکان میدهیم وقتی مطمئن شدیم که خاک به خوبی در بین الک ها قرار گرفته، به ترتیب الک ها را از هم باز می کنیم و آن ها را وزن می کنیم البته از قبل وزن الک ها را داشته و درصد عبوری و مانده خاک را از آن ها محاسبه نموده و نوع و دانه بندی خاک را بدست می آوریم.


خرید و دانلود - 7,700 تومان
0

گزارش کارآموزی پروژه احداث مجتمع ساختمان 20 واحدی در 27 صفحه


فهرست مطالب
عنوان   صفحه
مشخصات فنی عمومی ساختمان       
بازدید از زمین و ریشه کنی 1
پیاده سازی نقشه       1
گود برداری 3
پی کنی در ساختمان 3
اجرای شبکه ی پی    4
ضوابط و استانداردهای اجرایی    9
بتن ریزی 11
بتن ریزی و تراکم ساختن بتن   12
  1- آماده سازی   12   
     2-ریختن بتن و انتقال آن به قالب       13
 وسایل بتن ریزی   13
بتن ریزی ستون و تیر اصلی     14
مشخصات اصلی بتن متراکم شده     14
روش های مراقبت ار بتن        15
آرماتور گذاری      15
مشخصات اجرایی قالب 17
پایه های اطمینان 18
قالب برداری   18
اجرای سقف   23
پله های بتن مسلح 28
اجزای پله های بتن مسلح    
انواع پله های بتن مسلح 28
اجزای پله    29
اجرای پله    30
پلان شیب بندی 30
ذستگاه بتن ساز یا مخلوط کن      31
وظیفه دالها 32
نعل درگاه   32

بازدید از زمین و ریشه کنی:
قبل از شروع هر عملیات ساختمان باید زمین محل ساختمان بازدید شده و وضعیت و فاصله ی آن نسبت به خیابان و چگونگی دسترسی به خیابان اصلی و عبور و مرور ماشین آلات حمل مصالح و جای کافی برای تجهیز کارگاه و مصالح پای کار را بررسی کنیم.
سپس نسبت به ریشه کنی نباتات روییده در زمین و خاک ها و ضایعات اضافی به بیرون حمل گردد و بالاخره شکل هندسی زمین و زوایای آن کاملا معلوم شده و با نقشه ساختمانی کاملا مطابقت داشته باشد.
پیاده سازی نقشه
پس از بازدید محل و ریشه کنی نوبت به پیاده کردن نقشه بر روی زمین است. یعنی انتقال نقشه ساختمان از روی کاغذ بر روی زمین بوسیله ابزار آلات و دسترس با ابعاد اصلی بطوری که محل دقیق پی ها و ستون ها و دیوارها و عرض پی ها روی زمین به خوبی مشخص شود. که یکی از مهمترین مراحل ساخت می باشد. برای پیاده کردن نقشه های بزرگ ساختمانی از دوربین نقشه برداری استفاده می شود ولی در ساخت این پروژه (ساختمان معمولی) از متر و ریسمان بنایی می توان بهره برد.
گام اول: ابتدا محل کلی ساختمان روی زمین مشخص نموده و بعدا با کشیدن ریسمان کار به یکی از امتدادهای تعیین شده و ریختن گچ، یکی از خطوط اصلی ساختمان را تعیین کرده و بعد خطوط دیگر را با همین روش مشخص می کنیم. عرض و طول و عمق پی ها کاملا بستگی به وزن ساختمان و قدرت تحمل خاک محل ساختمان دارد که با آزمایش خاک و طرز قرار گرفتن دانه ها به روی همدیگر مشخص است.
گودبرداری:
در این قسمت اقدام به خاکبرداری محل نقشه می شود تا به خاک بکر رسید. لذا باید پی بر روی یک سطح محکم و بدون رانش قرار گیرد تا پی ها نشست نداشته یا نشستهای متفاوتی نداشته باشد.
بنابراین سطح زیرین پی باید حداقل 5/1 الی 2 متر پایین تر از تراز کف زمین باشد. در این ساختمان گود برداری بوسیله وسایلی معمولی مانند بیل، کلنگ و فرقون استفاده شد.
پی کنی در ساختمان:
پی کنی به دو منظور انجام می گیرد:
1- دسترسی به زمین سخت و مقاوم تا بارهای ساختمان را به زمین منتقل کند.
2- برای محافظت پی ساختمان و جلوگیری از اثرات جوی مانند یخ زدگی و نیروهای جانبی
آماده سازی پی:
قبل از پی سازی باید کف پی آماده گردد که کاملا مسطح و عاری از هر گونه مواد زاید همچنین نباید با خاک دستی یا مصالح غیرمقاوم پر شود.برای تسطیح و آماده سازی نهایی کف آنرا با بتن سبک (مگر) یا لاغر با عیار 150kg سیمان تسطیح کرد که وظیفه مگر یا لاغز به دو دلیل عمده است. 1- برای جلوگیری از تماس بتن اصلی پی با خاک 2- برای رگلاژ کف پی و ایجاد سطح صافی برای ادامه پی سازی. ضخامت بتن مگر حدود 10 سانتی متر و معمولا قالب بندی از روی بتن مگر شروع می شود.
اجرای شبکه پی:
قبل از انجام هر کار سرپرست کارگاه باید ملزومات اجرایی پی را فراهم کند  و خواسته های خود را بطور کامل برای دست اندرکاران از جمله کارفرما، مجری کار و کارگرها توضیح دهد. برخی از مصالح و وسایل مورد احتیاج به شرح زیر است:
میلگرد: میلگردهای پی به دو قسمت طولی (کمرکش) و عرضی (چنگال) تقسیم
می شوند. قبل از سفارش میلگردها باید تعداد دقیق میلگردهای مورد نیاز را با توجه به نقشه محاسبه کرد. برای محاسبه میلگرداهای طولی ابتدا طول هر نوار را در تعداد میلگردهای طولی ضرب می کنیم سپس با توجه به شماره میلگرد نتایج را دسته بندی و جمع می کنیم  اگر حاصل را تقسیم بر 12 کنیم (طول یک شاخه میلگرد 12 متر است) تعداد میلگردها برای آن شماره خاص به دست می آید.

    ] تعداد میلگرد طول  (طول نواری +2/0)[
12/   = مقدار
میلگرد طولی برای هر نوار
برای در نظر گرفتن طول خم در ابتدا و انتهای هر نوار باید مقدار 2/0 به طول هر نوار اضافه شود اگر طول نوار هر پی بیشتر از 12 متر باشد برای پیوستگی میلگردها در محل انقطاع بایستی از اورلپ (overlap) استفاده شود. طول اورلپ مطابق آیین نامه بین 40-50 برابر قطر میلگرد مورد استفاده است.
در محاسبه میلگردهای عرضی باید ابتدا عرض نوارها را با 2/0 جمع کنیم و سپس در تعداد میلگردهای عرضی هر نوار با توجه به شماره میلگردها ضرب کنیم. آنگاه حاصل را بر 12 تقسیم کنیم تا تعداد شاخه مورد نیاز بدست آید.
12/ ] تعداد میلگرد عرضی  (عرض نوار پی)+2/0)[ = تعداد
قیچی زمینی: وسیله ای استاندارد برای برش میلگرد است تا جایی که می توان از قیچی برای بریدن میلگرد استفاده شود. قیچی باید با توجه به بزرگترین شماره میلگرد تهیه شود.
دستگاه برش هوا: این وسیله از یک کپسول گاز و یک کپسول اکسیژن تشکیل شده. سوختن همزمان اکسیژن و گاز باید ایجاد حرارت شدید می شود که فولاد را به دمای ذوب خود می رساند به این طریق میلگردها را برش می دهند از این وسیله در برش میلگردهایی که با  قیچی برش نباشد استفاده می شود. آیین نامه استفاده از این وسیله را به دلیل ایجاد تنش های پسماند مجاز نمی داند.
میزکار: میزی که بر روی ان میلگردها خم داده می شود و در مراحل بعدی برای ساختن خاموت استفاده می شود. سایر وسایل مورد نیاز عبارتند از انبر، سیم آرماتوری و...
سرپرست کارگاه قبل از انجام هر کاری ایمنی و حفظ سلامت افراد کارگاه باشد لذا تمام تدارکات مورد نیاز فراهم شود. این وسایل در مرحله پی عبارتند از دستکش و عینک و... است.
اولین گام در اجرای پی برش میلگردهاست. در این موقع باید برش میلگردها طوری باشد که میلگردها پرت کمتری داشته باعث سردرگمی کارگرها نشود. بعد از برش نوبت به خم زدن میلگردهاست. اگر میلگردهای مورد استفاده کوچک باشد (طول کمتری). خم زدن آن روی میز انجام می شود و اگر با طول زیاد باشد بر روی زمین توسط آچار F انجام می گیرد. گام بعدی پخش میلگردهای طولی  و عرضی کف پی است. سپس میلگردها توسط سیم آرماتور بندی بافته می شود و بصورت شبکه در می آیند در بافتن میلگردها بهتر است از گره «هفت و هشت» استفاده شود اما معمولا با گره ساده می بندند
در بستن میلگردها در محل اورلپ و ستون ها باید توجه ویژه داشت. در بخش میلگردهای طولی توجه شود که محل قطع میلگردها همه در یک طرف قرار نگیرد زیرا اینکار باعث ضعیف شدن شبکه در محل اورلپ می شود. همچنین باید دقت شود فاصله شبکه کف از دیوارها و دیوار چینی ها حدود 5 سانتی متر باشد. پس از بافتن شبکه در محل اورلپ می شود. همچنین باید دقت شود فاصله شبکه کف از دیوارها، دیوار چینی ها حدود 5 سانتی متر باشد. پس از بافت شبکه میلگردهای کف که روی زمین قرار دارد باید حدود 5-3 سانتی متر بر روی زمین قرار بگیرد تا در هنگام بتن ریزی میلگردهای کف کاملا در پوششی بتنی قرار گیرند برای اینکار قسمتی از شبکه بطور موضعی توسط دیلم بالاآورده و در زیر آن سنگ قرار داده می شود. پس از بافتن شبکه میلگردهای پایین باید شبکه میلگرد بالا بافته شود. برای قرار دادن میلگردها در ارتفاع دلخواه از سطح زمین خرک استفاده می کنند. خرکها در اندازه و شکل های متفاوتی از میلگردها ساخته می شوند. ارتفاع خرکها از ارتفاع دیوارچینی 10-5 سانتی متر کمتر در نظر گرفته می شود که ابتدا خرکها در فاصله حدود 4 متر ا زهم قرار می گیرند و سپس میلگردهای طولی را روی خرکها سوار می کنند.بعد از آن میلگردهای عرضی را روی میلگردهای طولی می بافند. پس از بافتن کامل میلگردها به علت وزن زیاد دچار انحنا می شود. برای رفع این اشکال بایستی در قسمتهای ضعیف خرک قرار داده تا شبکه یکدست باشد.
پس از اتمام تمام این مراحل مهندس باید دقت کند تمام تقاطع میلگردها حداقل بصورت یکدرمیان بسته شده باشد و فاصله میلگردها مطابق نقشه باشد و در شبکه خیز نداشته و فاصله بین شبکه کناره ها و کف مناسب باشد. مرحله بعد مشخص کردن جای ستون ها است که اهمیت ویژه ای دارد برای اینکار از نخ کشی استفاده می کنند ابتدا آکس اولین ستون را با توجه به  نقشه معماری از دیوار حریم ساختمان پیدا می کنیم و آنرا با نخ گره می زنیم سپس نخ را کشیده و تا انتهای طولی پی می کشیم و آنرا به آکس ستون انتهای که خود بوسیله مترکشی از دیوار مشخص شده است وصل می کنیم بعد با توجه به نقشه آکس بندی ستون ها نخ کشی برای همه نوارها انجام می دهیم. محل برخورد نخ ها دقیقا محل آکس ستون ها می باشد. برای امتحان از دست بودن از متر کردن آکس ستون ها با کناره ها و همچنین قضیه فیثاغوریث استفاده کرد (برای درستی از زاویه 90درجه).

نیمرخ های سبک و ورقهای فولادی
ورقهای فولادی ونیمرخ های سبک سرد تا شده از ورقهای فولادی از متداولترین مصالح برای ساخت قالب است. ورقهای فولادی مورد مصرف در قالب سازی از نوع نرمه با تنش تسلیم  با  کرنش گسیختگی حدود 20 درصد می باشند که در بازار به نام ورقهای روغنی معروف می باشند. این ورقها تحمل شکل پذیری مطلوبی را دارا می باشند و تغییر شکلهای عملیات سرد تاشدگی را به خوبی تحمل می نمایند. اتصال نیمرخ ها به یکدیگر و به ورق به کمک خال جوش انجام می شود.
مشخصات اجرایی قالب
چنانچه شیب قطعات شیبدار از 2 قائم به 3 افقی تجاوز کند. ارجح است که برای طوطح فوقانی قطعه نیز قالب در نظر گرفته شود و در هر حال برای شیبهای بیش از 1:1 تعبیه قالب سطحی فوقانی اجباری می باشد. رویه قالبها و مواد رها ساز قالب باید قبل از جاگذاری آرماتورها روی قالب ها نصب یا مالیده شوند. قالبها باید چنان جذب و جفت کنار یکدیگر قرار گیرند که مانع از هدر رفتن شیره بتن شوند. قالبها باید عاری از آلودگیها ،ملات،مواد خارجی و غیره بوده و قبل از هر بار مصرف باید با مواد رهاساز قالب پوشانده شوند. قبل از استعمال مواد رهاساز قالب، باید از سازگاری این مواد با عوامل متشکله بتن و قالب اطمینان حاصل گردد.
در مورادی که دسترسی به کف قالبها دشوار یا غیر ممکن است باید با تعبیه دریچه های بازدید و کف شور قالب نسبت به نظافت داخل قالب قبل از بتن ریزی اقدام شود.
پایه های اطمینان
به منظور جلویگری از بروز تغییر شکل های تابع زمان در قطعات بتن ارمه تازه قالب بداری شده پس از برداشت قالب سطوح زیرین قطعات مزبور پایه هایی در زیر آنها باقی گذاشته می شوند که پایه های اطمینان نام دارند.
پیش بینی های پایه های اطمینان برای تیرهای به دهانه بزرگتر از 5 متر تیرهای طره ای به طول بیش از 5/2 متر، دالهای به دهانه بزرگتر از 3 متر و دالهای طره ای به طول بیش از 5/1 متر اجباری است. تعداد پایه های اطمینان پیش بینی شده باید به اندازه ای باشد که فاصله هر دو پایه اطمینان مجاور در هیچ مورد از 3 متر تجاوز ننماید:
قالب برداری
قالب برداری سازه های بتنی باید با اتخاذ تدابیر زیر صورت گیرد:
1- قالب باید وقتی برداشته شود که بتن قادر به تحمل تنشها و تغییر شکلهای وارده باشد
2- قبل از آنکه اعضا و قطعات بتنی مقاومت کافی برای تحمل وزن خود و بارهای وارده را کسب نمایند. نباید پایه ها و قالبهای باربر برچیده شوند.
3- عملیات قالب برداری و جمع کردن پایه ها باید گام به گام بدون ضربه و اعمال فشار چنان صورت گیرند که اعضا و قطعات تحت بارهای ناگهانی قرار نگرفته، بتن صدمه بنینند و خدشه ای به ایمین و قابلیت بهره برداری قطعات وارد نشده و تغییر شکلهای غیرمجاز در آنها رخ ندهد.
4- چنانچه قالب برداری قبل از پایان دوره مراقبت انجام شود، باید تدابیری برای مراقبت بتن پس از قالب برداری اتخاذ گردد.
5- سیمان پرتلندی که در تماس با رطوبت انبار شود نسبت به سیمان خشک نگهداری شده دیرتر می گیرد ومقاومتی کمتر نشان می دهد. رطوبت نسبی در انبار باید تا حد امکان کم باشد. پاکتهای سیمان نباید روی کفهای مرطوب انبار شوند بلکه باید روی تخته های چوبی قرار گیرند. پاکتها باید نزدیک به یکدیگر باشند تا از جریان هوا کاسته شود ولی هرگز نباید در مجاورت دیوارهای خارجی قرار گیرند  در مناطق شرجی که رطوبت نسبی از 90درصد بیشتر است باید پاکتها را به هم چسباند. روی پاکتهایی که به مدت طولانی انبار می شوند باید با نایلون یا سایر روکشهای ضد آب پوشانده شود. در کارگاههای کوچک که دسترسی به سایبان مقدور نیست که پاکتها را باید روی سکوهای برجسته چوبی قرار داد.
روکشهای ضد آب باید تا روی لبه سکوها ادامه یابند تا از نفوذ باران به سیمان و سکو جلوگیری شود.
6- بتن هایی با نسبت آب به سیمان کم، که به نحو مطلوبی متراکم شده اند در برابر حمله های اسیدی ضعیف مقاوم هستند.

اجرای سقف:
لازم به توضیح است که اجرای یک سقف شامل ستونها و پله ها مربوط به آن نیز باشد  می باشد. در این ساختمان اجرای سقف به یک گروه کارگر بصورت پیمانکاری داده می شود و مدت تحویل هر سقف 20 روز در نظر گرفته شد نوع سقف تیرچه بلوک است.
اولین گام در اجرای سقف اجرای ستون ها است. ابتدا باید میلگردهایی مربوط به ستون ها برش دارد. میلگردهای ستون بایستی با توجه به ارتفاع طبقه، عرض تیر و اورلپ ستون بعد حدود 1 متر است. بنابراین طول میلگرد برای برش معمولا 4 متر است. خاموت هم باید به اندازه مورد نیاز و طول مناسب بریده شوند و سپس خم بخورد نحوه بستن خاموت ها به میلگردهای طولی ستون به این صورت است که ابتدا خاموت به اندازه مورد نیاز در 4 میلگرد طولی قرار داده می شود. بعد خاموت ها به دو میلگرد طولی بافته می شوند و در نهایت به دو میلگرد بافته می شوند. در بستن خاموت ها باید دقت شود که اولا خاموت 4 در فواصل مشخص شده از طرف نقشه بسته شوند، ثانیا گوشه از خاموت ها که در آن  میلگرد خم شده نباید در یک راستای طولی قرار گیرد، بلکه باید بصورت متناوب در میلگردهای طولی بافته شوند. در ادامه سایر میلگردهای طولی در داخل ستون قرار داده و به خاموت بافته می شوند. حال ستون های آماده که بر روی زمین بصورت افقی قرار دارند را بایستی بر روی ریشه ها ستون ها که از پی بیرون آمده اند سوار کرد. قرار دادن ریشه پله در این مرحله انجام گیرد. ریشه پله در واقع میلگردهای پاگرد پله هستند که در بین دو ستون قرار گرفته اند و حکم تکیه گاه را برای شبکه پله که بعدا بافته خواهند شد بازی می کنند بعد از طری مراحل ذکر شده نوبت قالب بندی ستون ها است.
از انواع قالبها قالبهای چوبی و پین گوه ای را نام برد همچنین قالب ستون های متصل به دیوار با قالب ستون های وسط متفاوت است. قالبهای پین گوه ای نوعی قالب بندی است که در آن هر ضلع از گوشه قالب جدا بوده و اتصال آنها بوسیله پین و گره انجام می شود. قرار دادن قالب ها در یک تراز توسط میلگردهایی بطول 40 سانتی متر (عرض ستون) که به  داخل شبکه ستون بافته می شود انجام می گیرد. به یک سر این میلگردها در ستون اول ریسمان بسته می شود و تا میلگرد ستون انتهایی کشیده می شود. میلگردهای ستون های میانی به این وسیله که در یک راستا قرار می گیرد. قبل از سوار کردن قالب به ستون باید سطوح آن کاملا روغن کار می شود تا هنگام بتن ریزی بتن به سطح قالب نچسبد برای ستون های کنار دیوار آن قسمت از ستون ها که در طرف دیوار است. باید کاملا با پلاستیک پوشانید و در سه طرف دیگر قالب به صورت عادی بسته شود. در ستون هایی که ریشه پله از آن بیرون آمده است با استفاده از تخته قالب بندی می شود. بتن ریزی ستون ها هم مانند بتن ریزی پی عیار 350 انجام شود. بتن ستون با استفاده از دستگاه مخلوط کن ساخته سپس با فرعون تا محل ستون انتقال می یابد و از آنجا با بیل داخل قالب قالب ریخته می شود. با تکان دادن میلگرد و یک ویبره مقدماتی انجام شده بعد از اینکه بن به ارتفاعی حدود  ارتفاع ستون رسید با دستگاه ویبراتور ویبره می شود. بعد از بتن ریزی عمود بودن  قالب توسط شاقول امتحان می شود بتن ریزی ستون نباید در 2 مرحله انجام شود. در این ساختمان بتن ریزی 16 ستون در 3 روز پایان یافت. مرحله بعدی تیرهای سقف است برای بتن ریزی تیر باید زیر و کناره آن توسط قالب های چوبی احاطه شود. این قالب ها از تخته هایی به عرض 10-15 سانتی متر ساخته بعد از کنار هم گذاشتن تخته ها تا جای یکه به اندازه عرض تیر باشند آنها را با چوب هایی که 4 طرف آن تراش داده شده وصل می کنیم. در این ساختمان ضخامت تیر 400 سانتی متر و ضخامت سقف 30سانتی متر است. بنابراین ابتدا تیر 10 سانتی متر پایین تر از ابتدای سقف قرار دارد. این 10 سانتی متر توسط قالب مهار شوند.


خرید و دانلود - 7,700 تومان
0

گزارش کارآموزی بررسی سیستم حسابداری در اداره آموزش و پرورش میانه در 24 صفحه


فهرست مطالب
 عنوان    صفحه
 مقدمه

فصل اول:آشنایی با مکان کارآموزی
1-     تاریخچه سازمان..
2-     نمودار سازمانی و تشکیلاتی
3-     شرح مختصری از فرایند تولید یا خدمات

فصل دوم:ارزیابی بخشهای مرتبط با رشته علمی و عملی کارآموزی..
1-  موقعیت رشته کار آموزی در واحد صنعتی با بررسی جزئیات سازمانی
رشته کارآموزی در واحد صنعتی
2-  بررسی شرح وظایف رشته کارآموزی در واحد صنعتی..
3-  امور جاری در دست اقدام
4-  برنامه های آینده

فصل سوم:نتایج آموخته ها.
1-   آزمون آموخته ها و نتایج
2-   نتایج کلی از دوره کارآموزی
مقدمه
       با نگرشی صحیح به رشد و وضعیت اقتصادی کشور نیاز جامعه را به حرفه حسابداری متوجه می شویم0
       حسابداری هم بعنوان رشته ای از دانش و هم بعنوان شغل، با تمدن بشری همزاد است و همراه و هماهنگ با تحولات و تغییرات و پیشرفتهای اقتصادی و اجتماعی در طول قرون و اعصار متحول شده است 0 حسابداری که از دیرباز پیشاهنگ وگرداورنده پردازش و اماده سازی اطلاعات برای اتخاذ تصمیمات اگاهانه بوده،اگرچه باکمی سرعت به قافله پیشروان بپیوست ویکی از نخستین رشته هایی بود که راه را برورود و کاربرد علم و تکنولوژی های تازه گشود، کامپیوتر را در خدمت سیستم اطلاعات مالی و سیستم اطلاعات مدیریت قرار دارد0
      پس از پیدایش حسابداری در کشورهای مختلف جهان لزوم تشکیل انجمن واعضای حرفه ای در یک سازمان و فعالیت انها تحت ضوابط مشخص و معین به منظورارتقای کیفیت و دستیابی به پذیرش اجتماعی احساس می شود0 نیاز گسترده و روزافزون به – اطلاعات مالی برای هرگونه تصمیم گیری لزوم ایجاد تفاهم در روابط بین واحدهای اداری و اقتصادی و کسانی که با انها سر و کار دارند ا ز سوی دیگر ضرورت کاربرد مقیاس های مشترک اندازه گیری و مفاهیم هممعنا را تشدید کرده و درنتیجه تدوین اصول و استاندارد های حسابداری در سراسر جهان شتاب گرفت 0 حسابداران بعنوان جزیی از اعضای حرفه های جامعه از ا ین تحولات و تاثیرگذاریهای ا ن دورنیستند وخواه ناخواه ازفراگیری و کاربرد تمام یا برخی از روشهای نو در انجام وظایف خود خواهند بود0

1-تاریخچه سازمان

در مورد تاریخچه تشکیل اداره بنا به اظهارات پیشکسوتان فرهنگی این منطقه تا
سال1314 ساختمان مستقل و کادری مستقل و تشکیلات گسترده امروزی در این شهر وجود نداشت 0
تا اینکه در سال 1314 (ه0ش) زمانی که دبستانی بنام شاپورکه یک مدرسه دولتی محسوب می شد در حیاط استیجاری واقع در چهارراه پایین امروزی و کوچه افتخار دایرشد 0چون این منزل 15 اتاق نشیمن داشت دریکی ازاتاقهای فوقانی همین ساختمان با  
کادر سه نفره بعنوان اولین اداره اموزش وپرورش میانه تشکیل یافت0
       لازم به توضیح است که نام وزارت خانه متبوع با عنوان وزارت معارفو اداره معارف و اوقاف ایالت شرقی (اذربایجان شرقی) ودر سال 1329 (ه0ش) به وزارت فرهنگ و اوقاف اذربایجانشرقی و در سال 1330 (ه0ش) کلا به وزارت فرهنگ ودراستانها وشهرستانها به اداره فرهنگ و بعدا به وزارت اموزش وپرورش تغییر نام پیدا می کند0
       در سال 1318 تعدادی ازاهالی میانه ازجمله فرهنگیان ازروسای وقت درخواست     کردند که دبیرستانی درمیانه تاسیس شود0دراین زمان ضمن اینکه در همین ساختمان یاد  شده؛16 اتاق به دبیرستان ودبستان تا کلاس نهم اختصاص یافت وبقیه اتاقها درطبقه فوقانی به کادر اداری اختصاص داشت ودراین زمان رئیس؛معاون؛حسابدارویک خدمتگذارعوامل کادراداری محسوب می شدند وبنا به اظهارات پیشکسوتان فرهنگی منطقه این محل به مدت 10 سال و با همان امکانات بعنوان محل اداره محسوب می شد0
       درسال 1328ساختمان اداری به محل ساختمان فعلی مخابرات واقع درمیدان -  ازادی منتقل شد0
       درسال1332محل اداره به ساختمان مستقل درخیابان امام خمینی فعلی جنب سینما   قدیم درمحل ساختمان کلینیک نصر فعلی وباهمان کادر یاد شده انتقال می یابد0
       درسال1338ساختمان اداری به محل دبستان بحری سابق ومدرسه راهنمایی شهید مطهری فعلی انتقال یافت0کادراداری دراین ساختمان عبارت بودند از: رئیس؛ معاون؛ حسابدار؛منشی دفتر(دبیرخانه امروزی) ویک نفرخدمتگزار0
      درسال1348یا1349ساختمان اداره به محل دبیرستان زینبیه وشهدای زینبیه فعلی که دران زمان ساختمان کوچکتربود واز دو قسمت مجزا تشکیل شده بود انتقال یافت0در قسمت بالای محوطه ساختمان دبستان محمدرضاشاه و درقسمت پایین محوطه؛تقریبا ورودی ساختمان محل اداره دایر بود0
      درسال1354محل اداره به ساختمان پیش ساخته که به ساختمان ایتالیایی هامعروف بود و برای مراکز تربیت معلم در ایران  اختصاص یافته بودانتقال یافت0این ساختمان با تشکیلات وتاسیسات نسبتا خوب وکامل و با تعداد زیادی اتاق با گستردگی بسیارتا سال 1378محل اداره محسوب می شد0
      در سال 1378 به محل جدید و فعلی اداره با 4طبقه ساختمان و ساخت و نمای زیبا با امکانات بسیار و با تعداد زیادی اتاق کار و سالن اجتماعات ودر طبقه پایین (زیرزمین)کلنیک درمانی فرهنگیان به کار اداری ادامه داده وانشاءالله ادامه خواهد داد 0  
- دستور پرداخت
       دستورپرداخت همانطور که درمورد درخواست خرید یا انجام کار اشاره شد بعد از آن(درخواست خرید)چنانکه رئیس موافقت کند دستور پرداخت اعتبار براى خرید کالایى را صادر مى نماید0

14- 15-16-17- فاکتورخرید، حواله انبار، قبض انبار، صورت جلسه تحویل کالا
وقتى که براى کالایى درخواست خرید گردید و بعد از موافقت مراتب مافوق دستور پرداخت نیز صادر گردد و خرید کالا نیزانجام گرفت باید براى کالاى خریدارى شده یک فاکتور خرید از فروشنده دریافت کرد چون که فاکتور خود یک سند حسابدارى است0
       کالاى خریدارى شده باید ابتدا به انبار تحویل داده شود و براى ورود کالا به انبار قبض انبار و حواله انبارباید رد وبدل شود وبعد از طى مراحل یاد شده باید یک فرم تحت عنوان صورت جلسه تحویل کالا را تکمیل کنند و کالاى درخواست شده بعد از تکمیل این فرم به شخص یا قسمتى که درخواست کرده بود تحویل داده مى شود0

18- برگ خدمات مالیاتى
برگ خدمات مالیاتى فرم مخصوصى است بصورت جاپى ازطریق اداره دارایى شهرستان دراختیار ادارات قرار مى گیرد و براى هزینه هایى که بهاى آنها بیش از یک میلیون ریال است ضمیمه مى گردد، توسط دستگاه اجرایى مشخصات خریدار و فروشنده  و آدرس آنها بطور دقیق و بدون قلم خوردگى درج شده، بس از امضاء یک برگ آن را همراه با فاکتور خرید به دارایى محل تحویل داده مى شود و مسؤل مالیات دارایى موظف است برگ دوم آن را همراه با فاکتور خرید امضاء نموده وجهت الصاق به سند به مسؤل خرید مربوطه تحویل نماید تا بدین وسیله دارایى محل بتواند اطلاعات مربوط به عملیات خرید و فروش و در نهایت محاسبه مالیاتى مؤعدیان را بدست آورد0
28- صورتحساب بانکى
  صورتحساب بانکى صورتحسابى است که ماهانه بصورت یک گزارش کلیه دریافتها وبرداختها و موجودى حساب بانکى مؤسسه و ادارات را نشان مىهد0

29- صورت مغایرت بانکى
  صورت مغایرت بانکى نیز یک گزارش مالى است که در داخل مؤسسه، شرکت و اداره بعد از ارسال صورتحساب بانکى تهیه مىشود0بعد از ارسال صورتحساب بانکى، که موجودى آخررا نشان مىدهد و باموجودى که خود مؤسسه، اداره وشرکت برآورد مىکند تطبیق داده وچنانکه تغییرى دراین دو صورتحساب وجود داشته باشد به رفع این تغییر مىپردازد که گزارش نامبرده را گزارش صورت مغایرت بانکى مىنامند0

30- ترازآزمایشى
ترازآزمایشى عبارتست از فهرست عملیات و سرفصلهاى دفترکل که بعدازمانده گیرى، موجودى مانده هر حساب عیناً به ترازآزمایشى انتقال داده مىشود0درترازآزمایشى حسابدار تجزیه وتحلیلهاى لازم را به عمل مىآورد که مبادا اشتباهى دردفترروزنامه وکل صورت گرفته باشد0

31- ترازنامه
ترازنامه عبارتست از یک گزارش تشریحی یا تفسیری که معمولاٌ در پایان هر ماه و در پایان سال مالی تهیه و تنظیم می گردد. ترازنامه باید نشانگر توازن و موازنه دو ستون بدهکار و بستانکار باشد. معمولا گفته می شود اگر در ترازنامه توازن برقرارباشد کلیه عملیات اعم از تنظیم سند،دفتر روزنامه،دفتر کل و دفتر معین تراز آزمایشی و غیره درست بوده و خیلی کم رخ می دهد تراز نامه موازنه داشته باشد ولی مراحل قیدشده بالا نادرست باشد.

32- بایگانی اسناد:

  در هر موسسه و اداره و مراکز حقوقی جهت انجام امورات مربوطه و پرداخت حقوق و مزایای کارکنان هزینه هایی انجام می شود که الزاماٌ باید اسناد و مدارک آن باروشهای قانونی و متداول انجام شده و مدارک پرداختی بطور منظم طبقه بندی شده طوری بایگانی گردد که هر زمان وهر مکان بازرسان و مسئولین ذی ربط بتوانند در صورت لزوم به مدارک مربوطه دسترسی داشته و باید در نگهداری و حفظ آنها نهایت دقت به عمل آید.
    2- بررسی شرح وظایف رشته کار آموز در واحد صنعتی
یکی از وظایف اصلی کارآموز حضور به موقع درسرکار و رعایت نظم ترتیب در
    واحد صنعتی می باشد0
     از دیگر وظایف من(کارآموز) در واحد صنعتی نشان دادن علاقه به کار وکسب     
    تجربه و همکاری با کارکنان بخصوص با امور مالی و حسابداری وهمچنین بکارگیری    
   آموخته های خود(درطول 4سال معادل 8 ترم، 4ترم هنرستان و4ترم دانشگاه) می باشد0
     دراین مرحله وظیفهُ اصلی کارآموز، آشنایی با تکنیکها، سیستم حسابداری ونحوهُ
   عمل به اصول و رعایت موازین وآشنایی با اجرای تکنیکها است ولی متأسفانه من نتوانستم
   از همهُ تکنیکهای حسابداری که فرا گرفته بودم استفاده نمایم0ولی کارآموزی یک تجربه و
   فرصت خیلی مناسب  و خوبی است برای آماده سازی  دانشجو برای اشتغال در واحدهای    
   صنعتی وخدماتی0من دراین سازمان کاملاٌ با نوشتن دفاتر روزنامه، معین، کل، بانک،
  حواله و زدن سند ونوشتن فیش های حقوقی آشنا شدم0


خرید و دانلود - 7,700 تومان
0

گزارش کارآموزی اصول و روشهای احداث ساختمانهای مسکونی در 25 صفحه


پی کنی :
اصولا پی کنی به دو دلیل انجام می شود.1-دسترسی به زمین بکروبرای محافظت     ازپی ساختمان.
با توجه به اینکه کلیه بار ساختمان به وسیله دیوارها یاستونها به زمین منتقل می  شود در نتیجه ساختمان باید روی زمینی که قابل اعتماد بوده و قابلیت  تحمل بار ساختمان داشته باشد بنا گردد. برای برای دسترسی به چنین زمینی ناچار به ایجاد پی برای ساختمان می باشیم. برای محافظت پایه ساختمان وجلوگیری از تاثیر عوامل جوی در پایه ساختمان باید پی سازی کنیم در این صورت حتما در  بهترین زمینها باید حداقل پی هایی به عمق 40تا50 سانتیمترحفر کنیم.
 طول وعرض وعمق پی ها کاملا بستگی به وزن ساختمان وقدرت تحمل خاک محل ساختمان دارد.
 در ساختمانهای بزرگ قبل از شروع کاربوسیله ازمایشهای مکانیک خاک  قدرت مجاز تحملی زمین را تعیین نموده وازروی ان مهندس محاسب ابعاد پی را تعیین می کند. ولی در ساختمانهای کوچک که ازمایشات مکانیک خاک در دسترس نیست باید از مقاومت زمین در مقابل بار ساختمان مطمئن شویم.
 اغلب مواقع قدرت مجازتحملی زمین برای ساختمانهای کوچک با مشاهده خاک  پی ودیدن طبقات ان وطرز قرار گرفتن دانه ها به روی همدیگرو با ضربه  زدن بوسیله کلنگ به محل پی قابل تشخیص است.
  البته قبل از ان باید مهندس محاسب وزن ساختمان و میزان باری که ازطرف ساختمان به زمین وارد می شود اگاه باشد.
باید متذکر شد که نوع پی استفاده شده در این ساختمان پی نواری می باشد. با توجه به تشخیص مهندس محاسب ساختمان وبررسی نوع خاک محل   حداقل عمق پی در این پروژه 50 سانتیمتردر نظر گرفته واجرا شد.
  البته باید در نظر داشت که اگر در این عمق به زمین بکرنرسیدیم باید عمق  پی را تا زمین بکر ادامه داده ویا از روشهایی دیگراز جمله شمع کوبی ویا  تسطیع اقدام به اصلاح مقاومت زمین کرد
کرسی چینی:
   معمولا در طبقه همکف ساختمانها سطح اتاقها را چند سانتیمتراز کف حیاط  یا کوچه بلندتر می سازند که به این اختلاف ارتفاع کرسی چینی.
  معمولا کرسی چینی به سرعت انجام می شود.هدف از ساخت کرسی در ساختمان  این است که درابتدا از قدیم بشر تمایل بیشتر داشت قدری بلندتر از کف زمین  سکونت کند وبدین ترتیب احساس امنیت بیشتری می کرد درثانی ارتفاع طبقه  همکف با سطح زمین مانع ورود برف وباران وغیره به داخل اطاقها می گردد.  وسوم اینکه چون اغلب زمینهایی که ما برای ساختمان انتخاب می کنیم کاملا   مسطح نبوده ودارای شیب می باشند واز طرفی اتاقها وسالنهای ساختمان باید   کاملا در یک سطح ساخته شوند لذا برای مسطح کردن اطاقها قسمتهای پایین  را بوسیله کرسی چینی با قسمتهای دیگرهم سطح می کنند.  عرض کرسی چینی باید قدری از دیوار اصلی وقدری کمتر از پی زیر ان باشد اگر ارتفاع کرسی چینی فقط در حدود 10الی 15 سانتیمتر باشد می تواند پهنای
  ان مساوی دیوار روی ان باشد اماهمیشه بایددر نظر داشت برای کلیه دیوارهای  اعم از حمال ویا تیغه ای و پارتیشنها پی سازی و کرسی چینی انجام شود.
       نحوه کرسی چینی یا ساخت پی سنگی:
       روز قبل از اجرای کرسی چینی چند کمپرسی سنگ معدنی(لاشه) و چند  کمپرسی ماسه شسته به دستور مهندس گارگاه به محل آورده شد. پس از اماده شدن ملات سیمان انرا بوسیله فرغون در کنار پی برای شروع   اجرای پی میاوردند. ملات ماسه وسیمان را به نسبت 1به4 با پیمانه مخلوط  وبه ان اب دادند.اب دادن به این طریق بود که مخلوط ماسه وسیمان رابصورت
  دپو در اوردند سپس شروع به ساختن حوضچه کوچکی با این دپو کردند.   بعد از ان اب را به اندازه کافی وبا نظر مهندس کارگاه درون این حوضچه  ریختن به این کاردر اصطلاح آبخور کردن می گویند.  سپس دو کارگر شروع   به مخلوط کردن ان شدند.
   پس از ساخت ملات ماسه سیمان برای حمل کردن ان به محل از فرغون  استفاده شد وبعد ازاوردن ملات به محل ایجاد پی یک نفر کارگر با بیل ملات  را در پی میریخت و استاد کار بوسیله کمچه ملات را درون پی پخش می کرد
   وسنگهای لاشه را روی ان میچید. از این ملات هم به عنوان بتن مگر وهم  به عنوان ماده چسباننده بین سنگها استفاده می شد در موقع چیدن سنگها اگر سنگی وجود داشت که نسبتا بزرگ بود یکی از  کارگرهابوسیله پتک اقدام به شکستن انها می کرد واز قطعات کوچکترمعمولااستفاده می شد. این کاررادر سرتاسرپی انجام می دادند تااینکه کار بعد از3 روز به پایان رسید.
    استاد کارساختمان با وسیله ای بنام شیلنگ ترازسطح پی ها راترازنمود و ریسمان کشی کرد وملات صافی را روی ان کشید. بعد از خشک شدن پی ها تا چند روز سطح پی ها را اب می دادند تا ملات  سیراب شود وبه مقاومت خوبی برسد ودر این مدت زمان که سطح پی ها   را اب می دادند کار تعطیل بود.      
برش در شناژ:
هنگامی که در بتن ریزی پی نمی توانیم بتن ریزی را طی یک روز انجام دهیم و بتن ریزی به روز بعد کشیده می شود باید در جایی که بتن ریزی قطع می شود را تخته ای به صورت عمود بگذاریم. دلیل اینکه به صورت عمود می گذاریم و به صورت مایل یا 45 درجه نمی گذاریم این است که ترک بتن یا برش در بتن به صورت 45 درجه صورت می گیرد و اگر ما بتن را به صورت 45 درجه رها کنیم و بتن ریزی را در روز بعد انجام دهیم، هنگامی که بتن تحت تأثیر بار قرار گیرد راحت برش می خورد ولی اگر به صورت عمود باشد مقاومتر در برابر برش می باشد.
روش نصب سنگهای نما:
نصب سنگ پلاک  بر سطح دیوار: وسیله متداول برای نگهداری سنگ بر روی دیوار،‌فقط ملات ماسه سیمان است. این روش با وجود اینکه بسیار متداول است، اما مطلوب نیست. نحوه کار به این صورت است که پس از چیدن و اتمام دیوار ساختمان دیوار، سنگهای پلاک را به فاصله 2 تا 3 سانتیمتر از دیوار به طور موقت نگهداری می کنند. (بوسیله گچ)  و سپس فاصله بین دیوار و سنگ را تا نیمه از ملات ماسه سیمان به صورت دوغاب پر می کنند ملات که کمی خود را گرفت. ردیف دوم سنگ را (با بند یا بدون بند) بر روی ردیف اول قرار می دهند و پس از نگهداری موقت، ملات ماسه سیمان پشت سنگها می ریزند به طوری که نیمه رج اول پر نمایند و این عمل را در هر رج تکرار می کنند تا سطح پو شیده شوند  ملات ماسه سیمانی که بین دیوار و سنگ می ریزند، معمولاً با دیوار خوب درگیر می شو د اما با سنگ در گیر ی خوبی نخواهد داشت زیرا اکثراً پشت سنگها هم مانند روی آنها صاف هستند. بنابراین چسبندگی بین ملات و سنگ به اندازه کافی نخواهد بود. با وارد شدن  اندکی تنش به سنگ، ملات و سنگ  از هم جدا می شو ند چون سنگها با یکدیگر  در گیر نیستند، خط سقوط سنگ پیش می آیند و معمولاً اگر یک قطعه سنگ  پلاک از ملات جدا شوند بقیه سنگها هم کم کم جدا شده و می افتند ، راههای مختلفی برای نصب صحیح سنگ وجود دارد که سه روش آن را  تو ضیح می دهیم.
روش اول: استفاده از تکه  سنگهایی به شکل هرم ناقص و چسب.
در این روش، تکه سنگی را به صورت هرم ناقص برش می دهند  سطح قائده کوچک را با چسب مخصوص به پشت سنگ پلاک (محل دو غاب ریزی) می چسبانند. پس از خشک شدن و اتصال کامل دو سنگ به یکدیگر سنگ پلاک را بر روی دیوار نصب می کنند و پشت آن دوغاب سیمان می ریزند (قبل از دو غاب ریزی،هم سنگ و هم دیوا ر بر آب خیس شوند.) ملات سیمانی با دیوار در گیری کافی پیدا می کند ، دور تا دور تکه سنگ متصل به سنگ پلاک را می پو شاند و اتصال خوبی را بوجود می آور د
روش دوم:  استفاده از مفتول در پشت سنگ است به این طریق دو سر سنگ پلاک، شیاری به وجود می آو رند و مفتول آهنی به قطر 2میلیمتر را از دو شیار عبور می دهند. پس دو سر آزاد را به هم گره می زنند. به این ترتیب نصب سنگ بر روی دیوار ، دوغاب ماسه سیمان دور تا دور مفتول را می گیرند و در نتیجه اتصال خوبی بوجود می آیند این روش موقعی مناسب است که امکان بوجود آوردن شیار در قطر سنگ باشد. روش دیگر استفاده از نوعی  قلاب به نام  (اسکوپ) است. استفاده از اسکوپ  فقط برای  سنگهای با قطر زیاد (3سانتیمتر به بالا) امکان پذیر است  چون در موقع  سوراخ کاری، لبه سنگ می شکند. در این نوع روش کار به این صورت است که دو سوراخ در  ضخامت سنگ بوجود می آورند و یک سر اسکوپ بر روی دیوار و سر دیگر آن روی سنگ قرا رمی دهند، به طوری که سوراخ اسکوپ در امتداد  سوراخ سنگ باشد به وسیله یک اشپیل، اسکوپ به سنگ ثابت می شود. هر سنگ را به  وسیله دو اسکو پ به دیوار متصل می کنند فاصله سنگ از دیوار  2سانتیمتر و ماسه سیمان است . در این روش آجر کاری و نصب سنگ هم زمان انجام می شود.
چرا باید از بتن های سبک سیپورکس و اتیونگ به جای مصالح ساختمانی وسنتی در دیوارها و سقفها استفاده نمود؟
این سوالی است که در اکثر موارد، در مواجه شدن با دست اندرکاران امور ساختمانی مطر ح می گردد، و در  پاسخ همانطور که مستحضرید، تمام تلاش بشر در جهت پائین آوردن هزینه ها و اقتصادی نمودن فعالیتهای خود به خصوص در امور تولیدی می باشند و با عنایت به اینکه فعالیتهای عمرانی و ساختمانی یکی از شاخصهای مهم تولید است، صرفه جویی اقتصادی در این صنعت حائز اهمیت و برای شکوفایی صنعت ساختمان کشور بایستی  به دنبال روشهای نوید ساختمان سازی بود. یکی از این طریق بکار گیری مصالح سبک می باشدکه ضمن کاهش  بار مرده  ساختمان مصرف فولاد وبتن را کاهش داده و سرعت بسیار زیادی را در اجرا ایجاد می نماید و یکی از این مصالح سبک، به تنهایی سبک می باشد که قدمت  تاریخی استفاد ه از آن در کشور های اروپایی به بعد  از جنگ جهانی اول می رسد و در حقیقت به جرات می توان گفت که قسمت اعظم اروپا  بعد از دو جنگ  جهانی  با استفاده از بتنهای سبک ساخته شده است  یک مقایسه ریالی مقطعی  و سپس یک مقایسه  اقتصادی  کلان در یک ساختمان را مطرح می نمائیم.
 از آغاز سال 74 قیمت آجر وسفال تیغه افزایش یافته است و قیمتهای متفاوت و بالایی  را مشاهده می کنیم ضمن اینکه این قطعات دارای جرم حجمی بالایی هستند در نتیجه در اینجا با توجه به استعلامهای و گزارشهای جمع آوری شده قیمتهای به شرح ذیل به عنوان مثال اعلام می گرد و لیکن خواننده محترم می تواند بر اساس قیمتهای خود آنالیز قیمت را مجدداً  انجام دهد.
آجر:‌هر عدد از -/80 تا -/100ریال
سفال تیغه: هر عدد  ا ز-/270 تا -/280 ریال
بتن: هر متر مکعب -/60000 ریال
دستمزد یک بنا با دو کارگر در روز: -/65000 ریال
حمل 5/13 متر مکعب بتن سبک ا زدرب کارخانه تا تهرا ن: -/125000 ریال
 هر متر مربع بتن سبک به ضخامت 10 سانتیمتر: -/5480 ریال
 هر متر مر بع بتن  سبک به ضخامت 20 سانتیمتر: -/10440 ریال
در دیوار آجری 10 سانتیمتر :‌
70 عدد آجر و 4%متر مکعب ملات به کار می رود و بیش ا ز195کیلو گرم وزن و روزانه امکان  m^225  اجرا وجود دارد.
 در دیوار آجری 20 سانتینمتر: 144 عدد آجر و 8% متر مکعب ملات بکار میرود وبیش از 405کیلو گرم وزن  و روزانه 15  متر مربع اجرا وجود دارد .
 در دیوار سفالی 10 سانتیمتر:
7/6 عدد بلوک و 4 00% متر مکعب ملات و 65کیلو گرم وزن  و روزانه 65  متر مربع اجرا انجام می شود.
با توجه به اعداد و ارقام فوق موارد به شرح ذیل را می توان نتیجه گیری نمود:
دیوار آجری 10 سانتیمتری: -/10600 تا -/12000 ریال و
دیوار آجری 20 سانتیمتری: -/20649 تا -/23529 ریال و
 دیوار سفال 10 سانتیمتری : -/7625 تا -/7825 و
دیوار 10 سانتیمتری بتن سبک: -/7645 ریال و
دیوار 20 سانتیمتر یبتن سبک: -/13771 ریال
در مقایسه محاسبات فوق به راحتی در می یابیم که از نظر ریالی قطعات بتن سبک بسیا ر ارزان تر است.


خرید و دانلود - 7,700 تومان
0

گزارش کارآموزی اصلاح بذر و نهال(ایستگاه تحقیقاتی عراقی‌محله) در 17 صفحه


ایستگاه تحقیقاتی کشاورزی گرگان (عراقی محله):

ایستگاه تحقیقاتی عراقی محله در فاصله حدود 5 کیلومتری شمال گرگان در مسیر جاده فرودگاه گرگان واقع گردیده است این ایستگاه در سال 1342 زیر نظر اداره اصلاح و تهیه نهال و بذر گرگان تحت عنوان ایستگاه کشاورزی و بمنظور پاره ای تحقیقات در زمینه غلات، سبزی وصیفی و پنبه در دو قطعه تاسیس و شروع به فعالیت نمود. مسئول این ایستگاه در حال حاضر آقای مهندس مسادات می باشد.

 فعالیت جاری در این ایستگاه شامل پروژه های غلات، دانه های روغنی، سبزی و صیفی، ذرت و علوفه بوده که در هر یک از این پروژه ها در زمینه مسائل به نژادی و به زراعی وافزایش کمیت و کیفیت محصولات تولیدی فعالیتهای گسترده ای صورت می پذیرد.

بخش تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر:
این بخش در راستای تحقق خود کفایی و افزایش تولید در محصولات کشاورزی از دیر باز با ایجاد ایستگاههای تحقیقات کشاورزی در سطح منطقه داشته و در مورد زراعتی مختلف از قبیل:
1- غلات
2- پنبه
 3- دانه های روغنی
 4- سبزی
 5- صیفی
 6- ذرت و گیاهان علوفه ای
 8- حبوبات
 9- درختان میوه.
 طرحهایی تحقیقاتی به زراعی و به نژادی را اجراء نموده و یا در دست اجزاء دارد این طرحها عمدتا در ایستگاههای تحقیقات کشاورزی تحت پوشش مرکز تحقیقات کشاورزی گرگان و گنبد به اجراء درآمده است.

فعالیتهای بخش تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر عبارتند از:
1- بررسی به نژادی و به زراعی بروی محصولات زراعی و صنعتی در منطقه
2- تهیه، آزاد سازی و معرفی ارقام اصلاح شده و پر محصول به منظور افزایش عملکرد در واحد سطح
3- تهیه و تولید بذرهای خالص و درجه یک اعم از هیبرید الیت، سوپرالیت و نولکئوس در محصولات مختلف
4- بررسی و تعیین مقاومت ارقام مختلف نباتات زراعی و درختان بارده نسبت به خشکی، شوری و سایر شرایط نا مطلوب در مراحل مختلف اصلاح نباتات
5- بررسی و تعیین ارزش غذایی و کیفیت مختلف زراعی
6- انجام امور مربوط به حفظ و کنترل کیفیت و تهیه و ارائه دستورالعمل های فنی در زمینه کاشت، داشت و برداشت ارقام اصلاح شده و قابل توصیه در منطقه
7- بهبود کیفی ارقام اصلاح در محصولات زراعی با توجه به ذائقه و مصرف کننده
8- همکاری در اجزاء طرحهای تحقیقاتی ملی
9- ارتباط، همکاری و هماهنگی با سایر بخشهای تحقیقاتی به منظور تهیه و تنظیم طرحها و برنامه های مشترک تحقیقاتی

مشخصات ایستگاه تحقیقاتی کشاورزی گرگان (عراقی محله):
این ایستگاه در سال 1337 تاسیس شده، مساحت ایستگاه 37 هکتار می باشد و میزان بارندگی سالیانه آن بین 400 تا 37 450 میلی متر است. ارتفاع آن از سطح دریا 5/5 متر است.
موقعیت جغرافیایی ایستگاه به قرار زیر است:
طول جغرافیایی: 54 درجه و 25 دقیقه شرقی
عرض جغرافیایی: 36 درجه و 45 دقیقه شمالی

بخش کلزا  ایستگاه تحقیقاتی گرگان:
همان طور که از نام این بخش مشخص است این بخش بر روی گیاه کلزا متمرکز شده است.

مسئولین و محققین این بخش:
رحمت الله بهرام - محسن باقری  

عناوین طرح های به نژادی:
1- ایجاد لاینهای رستورر، نرعقیم و نگهدارنده کلزا برای نواحی سواحل خزر چکیده:
در این طرح کلیه ژرم پلاستها موجود و وارد شده از خارج جهت تهیه لاینهای نرعقیم با روش بکراس به مدت چهار نسل استفاده می شوند و از طرفی با سلف کردن ارقام هیبریدوتت کراس آنها برای تولید رستورر اقدام می شود. تا کنون با طرح قبلی که به انجام رسیده حدود 15 و نگهدارنده و 4 رستورر تولید شده است و بالاینهای فوق الذکر 60 در دست تولید است. با اجرای این طرح امید است وابستگی به وادرات بذر هیبرید مرتفع گردد.

2- مطالعه پایداری عملکرد ارقام پیشرفته بهاره کلزا در اقلیم سواحل خزر چکیده:
 این طرح در قالب طرح بلوکهای کاملا تصادفی در 4 تکرار و 16 رقم اجراء شده هرکرت دارای 6 خط 5 متری به فواصل 20 سانتیمتری کشت شده است. هدف از اجرای این طرح مقایسه دقیقتر ارقامش که از آزمایش های سالهای گذشته انتخاب شده و مقایسه عکس العمل آنها در مقایسه با شاهد معمول منطقه می باشد.

3- بررسی عملکرد و صفات زراعی ژنوتیپهای جدید بهاره کلزا در مناطق سواحل خزر:
چکیده: این طرح در قالب بلوکهای کامل تصادفی در چهار تکرار و 14 رقم اجراء شده است. هدف از اجرای این طرح مقایسه ارقام وادراتی که برای اولین بار در کشور کشت می شوند با ارقام معمول منطقه می باشند. پس از اجرای این طرح با توجه به زودرسی و عملکرد، ارقام جدید برای آزمایشهای چند سال و چند مکان برای بررسی دقیق تر انتخاب می شوند.

4- بررسی امکان ایجاد لاینهای موتانت متحمل به شوری کلزا:
در این طرح در رقم RGSOO3 و ساری گل با دو دوز مختلف اشعه تیمار شده در سال اول در کلاردشت تکثیر شده و در سالهای زراعی جاری در ایستگاه شوری (انبار الوم) این استان تحت بررسی می باشند.
عناوین طرح های به زراعی:

1-  بررسی تاثیر آرایش کاشت و مقایسه عملکرد دانه کلزا و گندم در تناوب با یکدیگر
این طرح به منظور بررسی اثرات متناوب کاشت گندم بهد از کلزا و کلزا بعد از گندم و همچنین تاثیر آلیش بر میزان عملکرد این دو محصول مورد ارزیابی قرار می گیرد.

2-  تاثیر تاریخ کاشت و فاصله ردیف بر عملکرد و اجرای عملکرد ارقام جدید کلزا
این طرح به منظور تاثیر تاریخ کاشت و فاصله ردیف بر عملکرد و اجزای عملکرد ارقام RGSOO3 و hyola 420 مورد ارزیابی قرار می گیرد.


بخش ذرت ایستگاه تحقیقاتی گرگان:
در این بخش تمرکز عمده تحقیقات روی ذرت می باشد در عین حال بر روی دیگر گیاهان نیز تحقیقاتی به عمل می آید که عبارتند از:
سورگوم، شبدر، ذرت علوفه ای، ذرت شیرین و...

مسئولین این بخش:
مهندس مختار پور، مهندس صابری، مهندس بزی و آقای حیدری

طرح ها بخش ذرت:
1.  بررسی و تعیین مناسبترین آرایش کاشت و تراکم بر عملکرد دانه و علوفه هیبرید سینگل کراس 704

اهداف طرح:
تعیین مناسبترین آرایش کاشت مطلوب و اثرات متقابل این دو فاکتور، بطور کلی تعیین الگوی صحیح کشت به منظور استفاده بهینه از عوامل محیطی در جهت حصول عملکرد بالا.

روش تحقیق:
 آزمایش ذرت دانه ای با چهار سطح تراکم (55، 65، 75 و 85 هزار بوته در هکتار) و دو سطح آرایش کاشت در چهار تکرار اجراء می شود. آزمایش ذرت علوفه ای نیزبه همین شکل صورت می گیرد فاصله بین تکرارها 2 متر و تعداد تیمار در هر تکرار برابر 8 تیمار است. طول خطوط کاشت در هر تیمار 6 متر و فاصله خطوط افقی (اصلی) در هر تیمار 75 سانتی متر است. فاصله بوته ها در تراکم های مختلف و آرایش ها متفاوت است. زمین مورد نظر در اواخر خرداد با شخم آماده می گردد واقدام به کود پاشی و سمپاشی می شود. سپس دیسک زده و با فاروئر فاروهایی به فاصله 75 سانتی متر ایجاد می شود هر تیمار در 4 خط کشت شده و در هر چاله 2 تا 3 بذر، پس از رسیدن به مرحله 3 الی 4 برگی تنگ می شوند و در هر کپه یا چاله یک بوته باقی می ماند. مقدار کود دهی بر اساس توصیه های آزمایشگاه خاک شناسی و تمام عملیات ماشین آلات در تمام تیمارها یکسان است. یادداشت برداریها برای هر کرت جداگانه انجام می شود. برداشت و محاسبات آماری از دو خط وسط هر تیمار انجام و همزمان با برداشت بوته شمارش می شود.

در پایان هر سال تجزیه واریانس داده ها با استفاده از آزمون F و نرم افزار MSTAT-C انجام گردیده و مقایسه تیمارها از طریق آزمون چند دامنه ای دانکن در سطوح 1% و 5% انجام خواهد شد وپس از تهیه گزارش سالیانه در پایان دو سال تجزیه مرکب داده ها صورت می گیرد و نتایج در قالب گزارش نهایی ارائه خواهد شد.

2. طرح بررسی اثر آرایش کاشت و تراکم بر عملکرد ذرت شیرین
مجری طرح: مهندس علی رضا صابری

اهداف طرح:اهداف و تلاش همه جانبه محققان برای افزایش کمی و کیفی وحصول از طریق بررسی و اجرای روشهای به نژادی، به زراعی صورت می گیرد.

لازم به ذکر است که روش تحقق و دیگر جزئیات مشابه به طرح بررسی و تعیین مناسبترین آرایش کاشت و تراکم بر عملکرد دانه و علوفه هیبرید سینگل کراس 704 می باشد.

3. تولید لاین ایزوله پدری A-679 ذرت
در این طرح 13 لاین مادری با یک پدر مشترک بصورت دو خط پدری و چهار خط مادری کاشته می شود که در زمان هایی که امکان خود گشتی است لاین مادری را دگر گشن می کنیم.این یک طرح ملی است که توسط مرکز تحقیقاتی کرج پیشنهاد شده و در تمام ایستگاه تحقیقاتی که برروی ذرت کار می کنند اجراء خواهد شد. مسئول این طرح در ایستگاه تحقیقاتی گرگان مهندس مساوات است.

4. تولید هیبریدهای جدید سورگوم علوفه ای و ارزیابی مقدماتی آنها
در این طرح کشت به صورت خطی می باشد و هدف تولید بذر هیبرید می باشد. از آنجا که دانشمندان مشاهده کردند که بچه هایی که حاصل ازدواج های غیر فامیلی هستند دارای هوش و سلامت بالاتری هستند و از طرفی بچه هایی که در اثر ازدواج های فامیلی بدنیا می آیند در مواردی دارای معلولیتها و مشکلاتی هستند به این فکر افتادند که از تلاقی غیر فامیلی در گیاهان استفاده کنند این امر منجر به تولید بذرهای هیبرید شد.
علائم بیماری:
در مراحل اولیه بصورت ظهور نقاط ریز و رنگ پریده است که بصورت پراکنده روی پهنک برگ ظاهر شده و پس از مدتی جوش های ریز حاوی اسپور قارچ عامل بیماری (اردوسپور ها) در این نقاط تولید می شوند. رنگ این جوش ها  قهوه ای روشن که به مرور به قهوه ای تیره تغییر رنگ می دهد. پوستولها به غیر از پهنک برگ روی لما و پلئا نیز ظاهر می شود و این اندام ها را آلوده می نماید. در اواخر فصل نامساعد شدن شرایط محیطی برای عامل تیماری مرحله آخر سیکل زندگی قارچ یعنی مرحله تلیا (Telia) است که شامل تولید جوش های سیاه رنگ می باشد.

2. دستیابی به منابع مقاومت در ارقام پیشرفته گندم نسبت به بیماری پلاست سپتوریایی برگ گندم

محققین: عبدالرحیم نظری، محمد علی دهقان

چکیده:
بیماری سپتوریوز گندم از بیماریهای مهم گندم به شمار می رود، که سالیانه خسارات فراوانی به محصول گندم وارد می آورد. دو سپتوریوز مهم در گندم شناخته شده است:

1. سپتوریوز برگ گندم
2. بلاچ گلوم و برگ

علائم بیماری:

بصورت ظهور لکه های رنگ پریده و کلروز در متن برگ سبز که در مراحل اولیه بصورت طولی در حدود 1 سانتی متر و به دور رگبرگ محدود می شود که در اکثر مواقع در همان مراحل اولیه پکنیدهای تیره رنگ ریز که با چشم غیر مسلح قابل رویت هستند به تعداد زیاد روی این لکه ها تشکیل خواهند شد. به مرور زمان با پیشرفت بیماری و پیوستن لکه ها کل برگ نکروز منهدم خواهد شد. عامل بیماری قارچ سپتوریا تریسی است.


خرید و دانلود - 7,700 تومان
0

گزارش کارآموزی اجرای دیوار حائل در 21 صفحه

فهرست مطالب
فصل اول: آشنایی کلی با مکان کارآموزی      1
فصل دوم: ارزیابی بخش‌های مرتبط با رشته علمی کارآموزی 2
فصل سوم:‌ آزمون، آموخته‌ها، نتایج و پیشنهادات   3
مختصری در مورد دیوارحائل   6
فرم‌های پیشرفت کارآموزی
فرم پایان دوره کارآموزی

فصل اول
این پروژه در استان گلستان و شهرستان علی‌آباد کتول در محور محمدآباد سیاه مرزگوی انجام می‌گیرد که در مناقصه‌ای شرکت برین سازان مروارید گرگان آن را به مبلغ 61000000 تومان برنده شد.
این پروژه به علت آن بنا می‌گردد که مسیر این جاده به علت همجواری با رودخانه و بارش‌های زیاد جوی در اکثر اوقات با مشکل تخریب مواجه بوده است. لذا اداره راه و ترابری به صورت مناقصه احداث دیوار حائل را به عموم واگذار کرد.
این محل در 22 کیلومتری جاده محمدآباد سیاه مرزگوی می‌باشد و به علت واقع شدن در سرپیچ و قوس رودخانه تخریب زیادی آن را تهدید می‌کرد.

فصل دوم
رشته عمران با توجه به مکانیزه شدن دستگاه‌ها و پیشرفت علوم دیگر در کنار آن پیشرفت زیادی کرده و مسائل مختلف دیگری وارد آن شده است، از قبیل مقاومت در برابر زلزله، عایق‌های حرارتی و برودتی، عایق‌های صوتی و غیره که این رشته را بیش از پیش با سایر رشته‌ها مرتبط می‌سازد.
در این کارآموزی، رشته‌های مرتبط با کار عمران مختلف بودند:
    اداره راه و ترابری؛
    کارخانه سیمان؛
    نیروهای انسانی؛
    دستگاه‌های مکانیکی که خود یک وسیله بسیار لازم برای رشته عمران است.
فصل سوم
انسان از قدیم برای حفظ جان خود در مقابل عوامل طبیعی اقداماتی را بسته به امکانات و لوازم پیرامون خود انجام می‌داد. از آنجا که اکثر جاده‌های کوهستانی در دامنه کوه‌ها و در جوار رودخانه‌ها شاخه می‌شوند. لذا برای جلوگیری از ریزش سنگ و رانش کوه و همچنین برای پیشگیری از تخریب زیرسازی راه‌های در جوار رودخانه‌ها از دیوارهای حائل استفاده می‌گردد.
این دیواره‌ها در انواع مختلف بتنی، سنگی، آجری و غیره ساخته می‌شوند.
موضوع کارآموزی اینجانب، ساخت یک دیوار حائل سنگی نمای مالون‌کاری شده به ارتفاع 3 متر و به طول 130 متر در محور محمدآباد سیاه مرزگوی علی آباد کتول می‌باشد.
این دیواره در کیلومتر 22 محور محمدآباد سپاه مرزگوی در قسمت پایین دست جاده جهت جلوگیری از ریزش جاده و پیشگیری از شسته شدن (فرسایش جاده) توسط آب رودخانه احداث می‌گردد.
دیواره فوق به صورت سنگ‌چین ملاتی و نمای مالونی طبق نقشه می‌بایست اجرا گردد که محاسبات آن طبق تیپ ارائه شده توسط اداره راه و ترابری انجام شده است.
در ابتدا چون محل کار در جوار رودخانه قرار داشت، برای آنکه آب رودخانه وارد مخل کار نگردد، مسیر آن را بوسیله بیل زنجیری کوماتسو که به محل آورده شده بود، تغییر داده شد تا کار پی‌کنی به راحتی انجام گیرد. سپس بیل مکانیکی شروع به کندن زمین برای پی‌ریزی نمود.
پی موردنظر این دیواره به ابعاد 132×4×5/1 متر می‌باشد که توسط بیل در زمان 5 روزه خاک‌برداری می‌گردد و محل اولیه آن آماده می‌شود. حجم بتن‌ریزی پی طبق محاسبات تیپ موردنظر 792 مترمربع می‌باشد.
چون کندن مکان پی توسط بیل به صورت دقیق و صاف و یکدست نیست، لذا پس از کندن توسط بیل چند کارگر شروع به صاف کردن دیواره و سطح کف پی می‌کنند تا برای ریختن بتن مگر آماده گردد. سپس بتن مگر که عیار سیمان آن 150 کیلوگرم/مترمکعب است، توسط دستگاه بتونیر آماده می‌گردد و در کف پی ریخته می‌شود تا سطح کف پی صاف و یکدست و تراز گردد. از طرف دیگر بتن پی که ریخته می‌شود، با خاک کف پی در تماس نباشد و آب سیمان آن جذب خاک نشود (خاصیت بتن مگر).
پس از خشک شدن مگر روی آن به ابعاد پی ذکر شده قالب‌بندی می‌کنند. قالب‌ها پس از روغن‌کاری سطح آن که با بتن در تماس است. برای جلوگیری از چسبندگی آن با بتن توسط پشت‌بند و سیم آرماتوربندی در جای خود محکم می‌شوند. این قالب‌بندی به صورت هر 5 متر به 5 متر انجام می‌گیرد و بین هر قالب‌بندی در حدود 5 سانتیمتر فاصله ایجاد می‌نمایند تا به عنوان درز انبساط عمل نماید تا در کم و زیاد شدن حجم بتن در تابستان و زمستان از فشار پی و در نتیجه ترکیدن آن جلوگیری شود و این درزها را توسط یونولیت پر می‌کنند تا آشغال و سنگ درون آن را پر نکند.
پس از قالب‌بندی بتن که با عیار 250 و توسط 2 دستگاه بتونیر و کارگران آماده شده درون این قالب‌ها ریخته می‌شود و بتن در مراحل مختلف چند بار با دستگاه ویبراتور ویبره می‌شود تا هوای محبوس در بین خارج شده و بتن متراکم شود. کارگران در هر روز حدود 20 مترمربع بتن‌ریزی می‌کردند و پیش می‌رفتند. هنگامی که کار بتن‌ریزی پی به اندازه 20 متر تا 30 متر پیش ‌رفت و پی خشک شد، سنگ‌هایی که از رودخانه جمع‌آوری شده بودند، توسط تراکتور به محل پی انتقال داده شده و در آنجا سنگتراش‌ها، سنگ‌هایی را که قابلیت تراش داشتند، با چکش‌های فلزی مخصوصی و با مهارت خاصی به صورت مکعبهایی درمی‌آوردند که ابعادشان حدوداً 20×20 یا 30×30 بود.
پس از آن سنگ‌های تراش خورده را در نما مانند اجرچینی (کله راسته) می‌چینند (برای جلوگیری از گسستگی و ایجاد شدن درز بین دو رج سنگ) در این دیواره چینی سنگی پس از چیدن یک رج سراسری در نما پشت آنرا نیز با ملات و قلوه سنگ‌های تراش نخورده رودخانه‌ای پر می‌کنند تا قطر دیوار به حدود 3 متر برسد.
سپس رج ردیف بعد را در نما ادامه می‌دهند و پس از اتمام طبقه بالا پشت آن را پر می‌کنند. این کار تا ارتفاع حدود 1 متر انجام می‌شود. سپس ادامه کار نما به همان حالت می‌باشد، ولی از پشت کار حدود 40 سانتیمتر عرض دیوار کمتر می‌شود تا کار به صورت پله اجرا شود. در فاصله 2 متری نیز دوباره 40 سانتیمتر کار از پشت کم می‌شود تا پله بعدی ایجاد شود (پله کردن کار باعث پخش شدن بار بر روی دیواره به صورت یکدست می‌شود).
یادآوری می‌شود که کار در نما مقدار کمی به سمت داخل شیبدار می‌باشد تا مقاومتش در مقابل فشارهای وارده بر اثر بارگذاری بیشتر ‌گردد. این کار تا اتمام 130 متر دیوارچینی ادامه پیدا می‌کند. پس از اتمام کار دیوارچینی، درزهای نما با ملات ماسه بادی و سیمان به نسبت 50 به 50 درزگیری می‌شود و نمای خوبی به کار می‌دهد.
کار پس از اتمام صورت جلسه شده و به ناظر و نماینده کارفرما تحویل گردد.
یادآوری می‌گردد پس از اتمام کار پشت دیواره توسط اداره راه و ترابری قلوه سنگ‌های ریخته شده و جاده نیز با این دیواره عریض‌تر گردید.
مختصری در مورد دیوارهای حایل
دیوارهای حایل باید برای مقابله با فشار خاک که شامل بار زنده روی سطح بالای دیوار حایل و وزن دیوار طبق اصول مشخص شده برای پایه های کناری پل ها طراحی شوند. دیوارهای سنگی و بتنی غیر مسلح باید از نوع وزنی  باشند.دیوارهای بتنی مسلح ممکن است از نوع طره أی باشند.
1-دال پی
قسمت عقب یا پاشنه دال کف باید برای نگهداری کل وزن مواد سربار طراحی شوند یا اینکه برای طرح آنها از روشهای دقیقتری استفاده شود دالهای کف دیوارهای طره أی باید به عنوان اعضای طره أی نگه داشته شده توسط دیوار طراحی شوند.
دالهای کف دیوارهای با اعضا تقویتی باید به عنوان تیرهای گیردار یا پیوسته با دهانه ها یی برابر با فاصله بین تقویتها طراحی شوند.
2-دیوارهای قایم
بدنه قایم دیوارهای طره أی باید به عنوان اعضای طره أی نگه داشته شده در پایین دیوار طراحی شوند.
وجه قایم دیوارهای با اعضای تقویتی به عنوان تیرهای گیردار یا پیوسته طراحی می شوند. دیواره های قایم باید به طور مطمین با فولاد کافی به عضوهای تقویتی متصل شوند.
3-دیوارهای تقویت کننده
دیوارهای تقویت کننده پشت مانند تیرهای ‏T شکل طراحی می شوند.طراحی دیواره های تقویتی جلو مانند تیرهای با مقطع مستطیلی شکل است. در ارتباط با فولادهای کششی اصلی دیواره های تقویتی پشت باید سیستمی متشکل از میلگردهای افقی وعمودی یا خاموتها به منظور مها دیوار افقی و دال کف به دیواره تقویتی پیش بینی نمود. این خاموتها باید حتی المقدور تا نز دیکی وجه خارجی دیوار اصلی و وجه پایینی دال کف گیر داده شوند.
 4-فولادهای حرارتی
بجز در دیوارهای وزنی باید فولادهای افقی معادل با 7/2 سانتیمتر مربع به ازای هر متر ارتفاع  نزدیک وجوه بیرونی دیوار را به گونه أی دیگر در برابر ترکهای انقباضی و حرارتی مسلح کرد.
5-درزهای انقباض و انبساط
باید در فاصله هایی کمتر از 9 متر درزهای انقباضی و در فاصله هایی کمتر از 27 متر درزهای انبساط برای دیوارهای بتنی وزنی یا مسلح تعبیه نمود.
6-زهکشی
مواد پر کننده پشت تمام دیوارهای حایل بوسیله سوراخهایی با زهکشهای هدایت کننده که در فواصل مناسب کار گذاشته شده اند زهکش محسوب می شوند.در دیوارهای با دیواره های از پشت تقویت شده برای هر قسمت محصور شده توسط دیواره های تقویتی باید حداقل یک زهکش موجود باشد.
آبروها
1-بارهای مرده
مهار کنند.
-ابعاد دجداره
حداقل ضخامت فلز جداره پایه های استوانه أی برابر 8 میلیمتر است.در صورت لزوم برای تامین مقاومت وصلبیت جهت جای گذاری جداره،این ضخامت باید افزایش یابد.کف پایه باید بر اساس ظرفیت باربری مجاز شمع وخاکطبق ظوابط این ائین نامه طراحی شود ولی زمانی که قطر لازم برای این ظوابط بزرگتر از مقدار بدست امده برای کنترل لهیدگی رو سازه باشد،می توان قطر رادر محل اتصال کاهش داد.حداقل قطر استوانه های فولادی مورد استفاده در پایه ها برابربا 107 سانتی متر می باشد.
    اتصالات و درز ها
تمامی درز های افقی باید لب به لب باشند.اگر گوشه های ورقها پخ شوند،درز های قائم می توانند لب به لب قرار گیرند.چنانچه اتصالات در محل انجام می گیرند،مقطع پایئنی لوله باید حداقل تا 60 سانتیمتر بالاتر از سطح اب امتداد یابد.
-مهار بندی
در داخل پابه های استوانه أی باید مهار بندی کافی پیش بینی نمود که عموماً شامل دیافراگم تقویتی بتنی یا فولادی می شود که به لوله ها محکم بسته می شوند.عمق این دیافراگم ها تا حدی که شرایط اجازه می دهند باید بزرگ انتخاب شود.
4-تکیه گاههای کناری
-کلیات
تکیه گاههای کناری باید در مقابل فشار خاک طبق مندرجات بند 3-20،وزن خود تکیه گاه کناری ورو سازه پل،بار زنده روی روسازه یا خاک ریز دسترسی،نیروهای با دو نیروهای طولی (زمانی که انتها مقید شده است) ونیروهای طولی ناشی از اصطکاک یا مقاومت برشی نشیمن های تکیه گاهی،طراحی شوند طراحی بر مبنای ترکیبی ازاین نیروها که بدترین شرایط بار گزاری راسبب شود،انجام می گردد.
این تکیه گاه ها باید بطور مطمئن در برابر واژگونی حول پنجه پی، در برابر لغزش روی بستر پی ودر برابر خرد شدن مصالح بستر یا دربرابر اضافه بار شمعها در نقطعه أی که حداکثر فشار رخ می دهد،طراحی شوند.
 در محاسبه تنشها در تکیه گاههای کناری وزن مصالح خاکریز روی وجه پشتی شیبدار یا پله أی تکیه گاه و یا روی کف یک پی گسترده بتن مسلح را می توان به عنوان قسمتی از وزن موثر تکیه گاه در نظر گرفت در مورد پی های گسترده پاشنه عقبی باید به عنوان طره أی نگه داشته شده در ساقه تکیه گاه تحت بار گذاری کل وزن مصالح سربار طراحی شود وگر نه از روش دقیقتری باید استفاده نمود.
   سطح مقطع تکیه گاههای کناری سنگی یا بتنی غیر مسلح باید به گونه أی بتشد که از تولید تنش کششی در مصالح جلو گیری شود
   فولادهای حرارت
   بجز در مورد تکیه گاههای کناری وزنی برای جلو گیری از تشکیل ترکهای حرارتی و انقباضی باید فولاد گذاری افقی حداقل 7/2 سانتیمتر مربع به ازای هر متر مربع ارتفاع پیش بینی نمود.
   دیوار جناحی
   دیوارهای جناحی باید برای حفظ اندازه مطلوب خاکریز جاده و محافظت در مقابل فرسایش دارای طول کافی باشند. طول دیوار جناحی با توجه به شیبهای لازم برای جاده محاسبه می شود.
  برای متصل کردن دیوارههای جناحی و تکیه گاههای کناری به یکدیگر باید در طول محل اتصال میلگرههای تقویتی یا می گردهای نورد شده مناسب جایگذاری نمود به منظور تامین مقاومت این میلگردها باید به اندازه کافی و برابر با مقادیر مشخص شده برای انها در هر طرف اتصال به داخل مصالح امتداد ویا بند و همچنین باید دارای طولهای متفاوتی باشند به گونه أی که در انتهای آنها مقاطع ضعیفی در بتن ایجاد نشود. اگر از این میلگردها استفاده نشود باید در انبساطی در محل اتصال پیش بینی شده و دیوار جناحی بداخل بدنه تکیه گاه کناری قفل شود.
   زهکشی
   مواد پر کننده أی پشت تکیه گاههای کناری را باید توسط سوراخهایی با زهکشهای هدایت کننده در فواصل مناسب زهکشی نمود.
    جزئیات اجرائی
   فولاد بال
برای بالهای تیرهای t شکل وشاه تیر های جعبه أی درجا باید طبق ضوابط بند های 8-17- و8-17- ارماتور فولادی قرار داد،بجز در بال های پائینی که فولاد حداقل برابر 3/0 در صد مقطع بال می باشد.
پوشش وفاصله گذاری فولاد:
 -پوشش حداقل.
  برای فولاد پیش تنیدگی وفولاد معمولی باید حداقل پوشش بتونی مطابق اعداد زیر رعایت شود.
فولاد پیش تنیدگی وفولاد های اصلی …………….. 4 سانتی م فولاد بال
بالای دال……………………………………4 س م
       چنانچه از مواد یخبندان استفاده شود ………..5 س م
-پائین  دال …………………………………..5/2 س م
خاموتها و فولات های اتصال ………………………5/2 س م
-چنانچه از مواد شیمیایی برای جلو گیری از یخبندان مسیر استفاده،شود،
جزئیات زهکشی باید به گونه ای باشد که این مواد را بدون تماس دائمی
با شاه تیر های پیش تنیده دفع نماید. در جائی که این تماس اجتناب ناپذیر باشد یا در محل هائی که اعضا در معرض اب نمک یا بخار مواد شیمیائی هستند،باید از پوشش بیشتری استفاده نمود.
      حداقل فاصله گذاری:
حداقل فاصله ازاد بین فولادهای پیش تنیدگی در انتهای تیر ها باید مطابق زیر باشد:
فولاد پیش تنیدگی: سه برابر قطر فولاد یا یک ویک سوم برابر بزرگتریندانه موجود در بتن،هر کدام که بزرگتر است.
غلاف های پس کشید گی:4 سانتی متر یا 5/1 برابر بزرگترین دانه موجود دربتن، هر کدام که بزرگتر است.
-رشته های پیش تنیدگی درپاتل های عرشه باید به صورتمتارن ویکنواخت در عرض پانل قرار گیرد.انها را نباید دور تر از 5/1 برابر ضخامت کل دال مرکب یا دورتر از45 سانتیمتر از یکدیگر قرار داد.
-گروه کردن:
زمانی که فولاد پس کشیدگی دارای شیب انحناست،غلافهای پسکشیدگی را می توان بصورت گروه های حداکثر سه تائی بکار برد، به ترتیبی که فاصله مشخص شده در بند9-25-2 درفاصله 90 سانتیمتری انتهای عضو حفظ شود.
-چنانچه فولاد پیش کشیدگی بصورت گروه بکار برده شود،تمامی گروه ها باید در طول یک سوم میانی تیر شکل پذیرند ودر نقاط انحنا باید تنس های ثانویه را نیز در نظر گرفت.


خرید و دانلود - 7,700 تومان
0

گزارش کارآموزی موسسه تحقیقات و آموزش کشاورزی-بخش تحقیقات خاک و آب در 73 صفحه
فهرست:
در دوره کارآموزی،کارهای انجام شده را می توان به 4 گروه تقسیم کرد:
1-بازدید از طرح های تحقیقاتی و آشنایی با مراحل مختلف انجام یک طرح تحقیقاتی
2-تحقیقات کتابخانه ای در مورد مسائل مختلف
3-آشنایی با نرم افزارهای مرتبط با مهندسی خاکشناسی و آمار
4-کار در آزمایشگاه

فهرست طرح های تحقیقاتی بازدید شده:
-بررسی های فیزیولوژیکی تحمل به خشکی در چغندر قند در ارتباط با P,K
-بررسی اثر منابع و مقادیر پتاسیم بر خصوصیات کمی و کیفی پنبه در شرایط شور و غیر شور
-اثر مصرف مواد آلی بر کمیت و کیفیت محصول چغندر قند
-بررسی عملکرد گوجه فرنگی در سطوح مختلف N,Kاز طریق روش کود آبیاری

تحقیقات کتابخانه ای انجام شده:
-بررسی اثرات میزان محلول پاشی عناصر کلسیم و منگنز بر روی خواص کمی و کیفی دو رقم گوجه‌فرنگی
- تعیین معیارهای کیفی میوه‌های صادراتی، افزایش عملکرد و ارتقاء کیفی آنها با مصرف بهینه کود و آب در کشور
- بررسی اثر مصرف فاضلاب تصفیه شده طی فرایند هوا دهی بر خصوصیات شیمیایی خاک و تجمع عناصر کمیاب سرب و کادمیوم در گیاهان آبیاری شده با فاضلاب
-اثر محلول پاشی کلرور کلسیم بر روی درختان سیب
- بررسی اثرات کودهای ازت وپتاسه بر عملکرد محصول گل زعفران
- تعیین تناسب اراضی گندم آبی و چغندرقند در منطقه چناران، استان خراسان
- تعیین‌ نیاز آبی‌ گیاه‌ چغندرقند به‌ روش‌ لایسیمتری‌ در مشهد
- ضرورت مصرف گوگرد در خاک های استان خراسان
-تحقیق در مورد اثر گوگرد در حاصلخیزی خاک و تغذیه گیاه
-تهیه مقاله در مورد اثر گوگرد و ارسال برای چاپ در مجله زیتون
- بیوفسفات طلایی، کودی جدید در تغذیه نوین درختان میوه
-همکاری در انجام طرح برآورد کود مورد نیاز محصولات زراعی استان خراسان
-ترجمه متون تخصصی خاکشناسی
-آشنایی با روش تحقیق

کار در آزمایشگاه:
-آنالیز گیاه و خاک
-نمونه برداری نمونه گیاه و نمونه خاک

آشنایی با نرم افزارهای مرتبط با مهندسی خاکشناسی و آمار
-یادگیری نرم افزار Mstatc وSigmstat که در مورد بررسی آماری نتایج حاصله از طرح های تحقیقاتی می باشد.
-مدل جامع کامپیوتری توصیه کودهای شیمیایی و آلی در راستای تولیدات کشاورزی پایدار

شرح طرح های تحقیقاتی بازدید شده:
- بررسی های فیزیولوژیکی تحمل به خشکی در چغندر قند در ارتباط با P,K
چکیده و شرح کامل طرح و هدف از اجرای آن به پیوست ضمیمه شده است.
-بررسی اثر منابع و مقادیر پتاسیم بر خصوصیات کمی و کیفی پنبه در شرایط شور و غیر شور
چکیده و شرح کامل طرح و هدف از اجرای آن به پیوست ضمیمه شده است.
بررسی عملکرد گوجه فرنگی در سطوح مختلف N,Kاز طریق روش کود آبیاری
چکیده و شرح کامل طرح و هدف از اجرای آن به پیوست ضمیمه شده است.


اثر مصرف مواد آلی بر کمیت و کیفیت محصول چغندر قند
مقدمه:
     اثرات سودمند مواد آلی در بهبود خصوصیات فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی خاکهای زراعی و نقش آنها در افزایش کمی و کیفی محصولات کشاورزی از دیرباز مورد توجه بشر بوده است. این مواد تا قبل از شناسایی و مصرف کودهای شیمیایی در حدود 150 سال پیش تنها منبع خارجی تأمین کننده عناصر غذایی مورد نیاز گیاه به شمار می‌آمدند. ولی با گذر از کشاورزی سنتی و ورود به کشاورزی مدرن در نیم قرن اخیر متأسفانه مصرف کودهای آلی کاهش و کودهای شیمیایی بطور روز افزونی افزایش یافت. تخریب خصوصیات فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی خاک در اثر عدم مصرف کودهای آلی و کشت و کار بیش از اندازه و نیز آلودگی‌های زیست محیطی ناشی از مصرف بی‌رویه کودهای شیمیایی در کشاورزی باعث گردید که در سالهای اخیر مصرف این نوع کودها دوباره مورد توجه قرار گیرد. بطوریکه مدیریت مطلوب ماده آلی در خاک قلب کشاورزی پایدار نام گرفت. در همین راستا در کشور ما نیز در نظر است که با استفاده از مواد آلی از منابع مختلف سطح ماده آلی خاکهای زراعی حداقل به میزان یک درصد افزایش یابد.ماده آلی منبع مواد معدنی و انرژی برای گیاهان و موجودات خاک است و با تشدید فعالیت زیستی در خاک به چرخش بهتر عناصر غذایی و قابلیت جذب آنها کمک می‌کند. تحقیقات مختلف نشان داده است که در خاکهای آهکی مخلوط کردن کودهای فسفاته با کودهای آلی موجب جذب بهتر فسفر توسط گیاه می‌گردد. این پدیده می‌تواند ناشی از کاهش pH خاک در اثر CO2 حاصل از فساد مواد آلی و نیز اثر فسفر آلی باشد. معدنی شدن 1 درصد ماده آلی در 30 سانتیمتری سطح خاک می‌تواند معادل 9 تن در هکتار اسید سولفوریک، پروتون آزاد کند کمپلکس‌های آلی - فلزی که بر اثر تجزیه میکروبی ماده آلی خاک تشکیل می‌شوند نیز قابلیت جذب عناصر کم مصرف را بطور مؤثری تحت تأثیر قرار می‌دهد. ماده آلی  خاک دانه سازی و متعاقب آن نفوذ‌پذیری خاک را افزایش داده  و توسعه ریشه و راندمان مصرف آب را بهبود می‌بخشد.
   سطح زیر کشت چغندرقند در کشور 185 هزار هکتار و تولید کل چغندرقند در کشور 5 میلیون تن گزارش شده است که در این میان استان خراسان با سهم 6/33 درصد از سطح زیر کشت و 9/35 درصد تولید آن در جایگاه ویژه‌ای قرار دارد مطالعات انجام شده تاکنون در استان بیشتر روی تاثیر کودهای شیمیایی خصوصاً N-P-K متمرکز بوده و  به بررسی اثرات مواد آلی پرداخته نشده است.

مواد و روشها:
    به منظور بررسی تاثیر مواد آلی بر کمیت و کیفیت محصول چغندرقند پژوهشی در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با 10 تیمار و در 4 تکرار در اراضی مرکز تحقیقات کشاورزی خراسان (طرق) انجام شد تیمارهای آزمایش عبارت بودند از مقادیر 5/2، 5 و 10 تن در هکتار از هر یک از کودهای گاوی، مرغی و کمپوست و شاهد (بدون مصرف هر گونه کود دامی) قبل از کاشت از هر تکرار یک نمونه مرکب خاک از عمق 30-0 سانتیمتری تهیه و در آزمایشگاه خصوصیات فیزیکی و شیمیایی آن تعیین گردید(جدول 1).

مواد وروشها:
به منظور بررسی اثرات میزان محلولپاشی عناصر کلسیم و منگنز بر روی خواص کمی و کیفی دو رقم گوجه‌فرنگی طرحی به صورت اسپلیت فاکتوریل در قالب بلوکهای کامل تصادفی در سه تکرار به مدت 2 سال 1381 در مرکز تحقیقات کشاورزی طرق (مشهد) انجام  شد که در آن دو رقم گوجه‌فرنگی (مبیل وپتوارلی سی اچ) در کرت اصلی و محلول پاشی  کارور کلسیم و سولفات منگنز با سه سطح غلظت (0،3،6 در هزار) بصورت فاکتوریل در کرتهای فرعی قرارگرفتند (محلول پاشی در زمان گلدهی انجام شد). چند هفته قبل از کاشت بذور دو رقم مورد استفاده در خاک مزرعه مورد نظر که خصوصیات فیزیکی و شیمیایی آن تعیین شده بود در خزانه کشت  شد و مراقبت‌های لازم تا زمان انتقال نشاءها به زمین اصلی انجام گرفت.  در تاریخ پانزده اردیبهشت ماه که تاریخ مناسب کشت در منطقه می‌باشد، انتقال نشاءها به زمین اصلی صورت گرفت. در هنگام انتقال نشاءها، از آنها دو بوته مرکب تصادفی تهیه و میزان عناصر ریزمغذی و منگنز و کلسیم اندازه‌گیری  شد. در طول فصل رشد مراقبت‌های لازم از قبیل وجین علفهای هرز، سمپاشی علیه آفات و بیماریها، خاکدهی پای بوته‌ها انجام شده یادداشت برداریهای لازم در تمام مدت رشد صورت  گرفت. پس از محلولپاشی و بر اساس دستورالعمل‌های موجود در هنگام میوه‌دهی  از برگهای روبرروی گوجه‌فرنگی نمونه‌برداری و غلظت عناصر فوق اندازه‌گیری  شد (3). صفاتی از قبیل آلودگی بوته‌ها به بیماری، پوسیدگی،لهیدگی میوه،بریکس و pH نیز بررسی و تعیین  شد. پس از تعیین عملکرد هر چین و کل عملکرد هر کرت آزمایشی و درجه‌بندی میوه‌ها، داده‌ها مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفته و اثرات تیمارها مشخص  شد.

نتایج و بحث:
براساس نتایج  حاصله به نظر می‌رسد که ارقام مختلف گوجه فرنگی نسبت به محلول‌پاشی عناصر کلسیم و منگنز پاسخهای متفاوتی می‌دهند. اگر چه اثر ساده رقم بر عملکرد معنی‌دار نبود ولی در مورد محلول‌پاشی منگنز بیشترین عملکرد از رقم  V2 با غلظت سه در هزار سولفات منگنز و کمترین عملکرد از رقم  V1 بدون محلول‌پاشی منگنز حاصل شد. در مورد محلول‌پاشی کلرورکلسیم نیز در حالیکه V2 در سطح شش در هزار کلرور کلسیم بیشتری عملکرد را داشت رقم V1 در همین سطح کمترین محصول را تولید کرد. اثر توأم محلول‌پاشی کلسیم و منگنز نیز بر عملکرد محصول معنی دار بود. بطوریکه بیشترین عملکرد از تیمار  Mn6Ca3  و کمترین عملکرد از تیمار Mn6Ca6 حاصل شد. که این امر نشان‌دهنده ایجاد اختلال در متابولیسم منگنز در اثر کلسیم اضافی می باشد. در مجموع اثر تیمارهای منگنز، کلسیم و رقم بر عملکرد گوجه‌فرنگی در سطح 5% معنی‌دار بود و بیشترین و کمترین عملکرد (07/98 و 87/41 تن در هکتار) به ترتیب از تیمارهای V2Mn6Ca3 و V2Mn0Ca6  حاصل شد. اثر متقابل کلسیم و منگنز بر عارضه پوسیدگی گلگاه کاملآ معنی‌دار بود به طوریکه کمترین عارضه پوسیدگی در غلظت کلسیم سه در هزار و منگنز شش در هزار و بیشترین عارضه در تیمار منگنز شش در هزار و کلسیم صفر در هزار مشاهده گردید.
روش تحقیق:
جهت اجرای طرح، در سال 1379 ابتدا در منطقه شهرستان چناران، دو باغ سیب قرمز و زرد که از نظر مدیریتی، نامطلوب بودند انتخاب شدند. از هر کدام از باغها علاوه بر تجزیه خاک، برگ و آب آبیاری،  سوابق مدیریتی، کود دهی، وضعیت ظاهری درختان، عملکرد و … یادداشت‌برداری گردید. سپس در هرکدام از باغهای سیب قرمز و زرد، دو قطعه که هر کدام حدود 20 اصله درخت را دربرداشت، مرز بندی شده و تحت دو نوع مدیریت مطلوب (کود دهی با توجه به نتایج تجزیه برگ و به روش چال کود، آبیاری به روش جویچه‌ای و محلول پاشی کلرور کلسیم) و نامطلوب (کود دهی به روش پخش سطحی و عرف باغدار، آبیاری به روش کرتی و عدم محلول پاشی کلرور کلسیم) قرار گرفتند. با این عمل در حقیقت دو باغ سیب با مدیریت مطلوب و دو باغ سیب با مدیریت نامطلوب بدست آمد که به دلیل یکنواختی  نوع درخت (رقم، سن و …)، شرایط خاکی و آب و هوایی اثر مدیریتها قابل قیاس می‌باشد. پس از آن نتایج تجزیه برگی، عملکرد و وضعیت ظاهری درختان هر قطعه مورد بررسی قرار گرفت. در سال جاری نیز علاوه بر فاکتورهای فوق، انبارداری، ضایعات پس از برداشت و خصوصیات کیفی میوه‌ها مورد بررسی قرار خواهد گرفت و اثر فاکتورهای فوق به صورت آماری مقایسه خواهد شد.
نتایج و بحث:
·خصوصیات شیمیایی خاک باغهای مورد آزمایش:
برخی از مشخصات شیمیایی خاک باغهای مورد آزمایش که اندازه‌گیری شده درجدول  1 نشان داده شده است. در هر دو باغ به علت پخش سطحی و مصرف نامتعادل کود فسفاته، غلظت بیشتر فسفر را در لایه سطحی (0-20 سانتیمتری) نسبت به عمق (20 سانتیمتری) مشاهده گردید. pH خاکها در هر دو عمق بالا بوده که این امر در رسوب و غیر فعال شدن عناصرغذایی که حلالیت آنها وابسته به ‍pH  خاک است، می تواند مؤثر واقع شود. در بین عناصر میکرو نیز فقط روی پایین‌تر از حد بحرانی قرار دارد. غلظت فسفر خاک در سطح بیشتتر از عمق می باشد که نشان دهنده مصرف پخش سطحی کودهای فسفره می باشد.

    ·کیفیت آب آبیاری باغهای مورد آزمایش:
      برخی از مشخصات آب آبیاری باغهای مورد آزمایش در جدول 2  نشان داده شده است. با مقایسه مشخصات آب آبیاری با راهنمای تفسیر کیفیت آب آبیاری (فائو، 1990) مشخص می‌شود آب آبیاری داری pH قلیایی، SAR وEC بدون محدودیت بوده و از نظر میزان بی‌کربنات (بیش از 5/ 2میلی اکیوالانت در لیتر)، در محدودیت متوسط در استفاده از آب آبیاری قرار دارد.

    ·تجزیه برگ:     
     نتایج حاصل از تجزیه برگی درختان در جدول سه نشان داده شده. در هر دو باغ قرمز  و زرد، قطعه مطلوب نسبت به قطعه نامطلوب، از غلظت بالای  عناصر کم‌مصرف (به جز آهن) برخوردار است (با وجود اینکه قطعه‌های مطلوب از عملکرد بالایی نیز برخوردار بودند). به نظر می‌رسد استفاده از چال کود با تعدیل pH حجم کوچکی از خاک (حجم چال کود) از رسوب عناصر غذایی که حلالیت آنها وابسته به pH خاک است (منگنز، روی و…) جلوگیری نموده و با ایجاد شرایط تهویه‌ای بهتر و محیط مناسب برای گسترش ریشه و همچنین کاهش جذب عناصر غذایی توسط علفهای هرز موجب جذب بیشتر این عناصر در  قطعه‌های مطلوب شده است.
وضعیت ظاهری باغهای مورد آزمایش از نظر علائم کمبود عناصر غذایی:
      در قطعه‌های نامطلوب هر دو باغ علائم کمبود آهن به صورت کلروز برگی (در درجه اول) و علائم کمبود روی به صورت ریزبرگی (در درجه دوم) مشاهده می‌شد. نمودار 1 درصد درختانی که دارای علائم کمبود آهن و یا روی هستند را نشان می‌دهد.
     با وجود بالا بودن میزان آهن در برگ درختان (در قطعه نامطلوب) باز علائم کمبود آهن در درختان دیده می‌شود با توجه به بالا بودن غلظت آهن در برگ درختان قطعه‌های نامطلوب  نسبت به قطعه‌های مطلوب انتظار بر این بود که علائم کمبود آهن در درختان نامطلوب از گستردگی کمتری برخوردار باشد(نسبت به قطعه‌های مطلوب) ولی  باتوجه به بالا بودن غلظت آهن در خاک و متعادل بودن نسبت فسفر به آهن در گیاه (در هر دو باغ)  چنین به نظر می‌رسد که احتمالاً در قطعه‌های  نامطلوب به دلیل عدم استفاده از چالکود، بالا بودن میزان بی‌کربنات آب آبیاری، کربناته بودن خاکها و آبیاری سنگین (آبیاری سنگین  تولید CO2  نموده و CO2  تولید شده، بعد از ترکیب با کربنات خاک، تولید بی‌کربنات می‌نماید) باعث شده تا pH شیره سلولی افزایش یابد. با افزایش pH شیره سلولی گیاه  آهن فعال جذب شده توسط گیاه به جای مصرف در متابولیسم گیاهی به آهن غیرفعال تبدیل شده و در گیاه انباشته می‌شود. اما در قطعه‌های مطلوب به دلیل استفاده از روش آبیاری جویچه‌ای مشکلات ناشی از آبیاری کرتی ذکر شده مطرح نبوده و استفاده از چالکود در این باغ با خنثی کردن اثرات بی‌کربنات بالای آب آبیاری و خاک، pH شیره سلولی را تعدیل نموده است. با تعدیل pH شیره سلولی، آهن فعال جذب شده وارد چرخه متابولیسم گیاه شده و به آهن غیرفعال تبدیل نمی‌شود. به عبارت دیگر در باغ نامطلوب درصد بیشتری از آهن کل را آهن غیرفعال تشکیل می‌دهد. در باغ مطلوب (برعکس باغ نامطلوب) آهن فعال درصد بیشتری از آهن کل را شامل می‌شود. با این توضیح و باتوجه به این نکته که روشهای آزمایشگاهی موجود میزان آهن کل (مجموع آهن فعال و غیرفعال) را در برگ اندازه‌گیری می‌نمایند دلیل تناقض بین نتایج این قسمت با نتایج تجریه برگ مشخص می‌شود. در این رابطه محققین زیادی از جمله سمر (1377)، ملکوتی (1379)، گزارش می‌دهند که درخت در خاکهای آهکی  دچار کمبود فیزیولوژیک است و مشکل آن کم بودن آهن قابل جذب در خاک نیست. بلکه غیرفعال شدن آن در گیاه به دلیل pH بالای شیره سلولی می باشد.
مقدمه:
    آب یکی از عوامل محدودکننده کشاورزی در مناطق خشک و نیمه‌خشک می‌باشد و متأسفانه بدلیل رشد جمعیت پیشرفتهای صنعتی و توسعه شهرها، دامنه‌های محدودیت به مرزهای نگران کننده بحران نزدیک می‌گردد. بدلیل کاهش بارندگی در چند سال اخیر در استان خراسان و افزایش مصرف آب در بخشهای دیگر جامعه از جمله در شهرها، اکنون رقابت بر سر مصرف آب جدی‌تر گردیده است بطوریکه در چند سال گذشته بدلیل اولویت انتقال آب از سدهای طرق و کارده به بخش شهری، کشاورزان مناطق پایین دست امکان کشت محصولات را تا حد زیادی از دست داده‌ند، با توجه به روند فوق، استفاده مجدد از فاضلابها بعنوان امری ضروری و اجتناب‌ناپذیر مطرح شده است. استفاده پایدار از فاضلابهای شهری نیازمند آگاهی‌های همه جانبه از اثرات کوتاه مدت و بلند مدت مصرف فاضلاب بر خاک، چرخه غذایی و ابهای زیرزمینی می‌باشد.
استفاده از فاضلاب‌ها در کشاورزی بعنوان جایگزینی برای آب آبیاری در حال گسترش است. اگرچه افزایش غلظت فلزات سنگین در اراضی که فاضلاب دریافت کرده‌اند، بدلیل ورود آنها به زنجیره غذایی از اهمیت زیادی برخوردار است. آلودگی خاکهای سطحی و آبهای زیرزمینی نیز نگرانیهای دیگر می‌باشند. ینگ‌مینگ (1993).
مطالعه و بررسی دقیق سرنوشت فلزات سنگین در خاکهایی که در آن فاضلاب بکار می‌رود برای حداقل کردن مخاطرات آلودگی خاک، آب و زنجیره غذایی ضروری دانسته است ولی تحرک فلزات سنگین در خاک را به چهار طریق ممکن دانسته است:
1-   خارج شدن از خاک به هنگام برداشت محصول، در این حالت مقداری از فلز در چرخه غذایی قرار می گیرد که مخاطرات آن نگرانی عمده کاربرد فاضلاب است.
2-   فرسایش: حرکت توده‌ای فلزات سنگین همراه با آب و یا خاک
3-   نشست عمقی و آبشوئی: حرکت فلز سنگین با آب آبیاری به اعماق خاک و خطر وارد شدن به آب های زیرزمینی
4-   عملیات شخم و آماده‌سازی زمین قبل از کشت
مشخص گردیده است که تحرک، قابلیت استفاده و سمیت فلزات کمیاب به شکل شیمیایی آنها بستگی دارد بنابراین شناخت گونه‌های این فلزات برای فهم و کنترل رفتار آنها در محیط ضروری است.
از انجائی که فاضلاب‌ها، ضایعاتی غنی از ماده آلی هستند. بنابراین کاربرد آنها در اراضی کشاورزی می‌تواند باعث پیچیده شدن اثرات متقابل فلزات در خاک شود.
لامی و همکاران (1993)، دریافتند که ماده آلی محلول موجود در فاضلاب بر وضعیت کادمیوم محلول و ظرفیت نگهداری خاک برای کادمیوم در محدوده pH 5 تا 7 موثر است.
آنها نتیجه گرفتند که در شرایط آزمایش، تحرک کادمیوم بلافاصله پس از کاربرد فاضلاب در خاک افزایش می‌یابد.
ملالی و همکاران (1994) با بررسی آبشوئی عناصر مختلف از اراضی که فاضلاب دریافت کرده‌اند، به این نتیجه رسیدند که بدلیل ترکیب عوامل فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی حرکت عناصر از فاضلاب محدود است.
در هندوستان مطالعات انجام شده نشان می‌دهد که استفاده بلند مدت از فاضلاب (بیش از 25 سال) باعث افزایش ماده آلی در لایه 45 سانتیمتر خاک شده است همچنین وزن مخصوص ظاهری خاک کاهش یافته و ظرفیت نگهداری آب در خاک افزایش یافته است.
نری (NEERI)  ضمن بررسی سرنوشت عناصر سنگین افزوده شده به خاک در اثر مصرف فاضلاب پی‌برد که اگرچه غلظت عناصر سنگین در حال حاضر حد خطر سازی نمی‌باشد امکان بروز مشکل در بلندمدت وجود دارد عبدالقفار 1983 معتقد است که استفاده مهمتر از فاضلاب در آبیاری ممکن است باعث افزایش املاح ممکن 4 میلیون متر مکعب و اسکندریه 1 میلیون متر مکعب برآورد شده است.
ال‌شباسی و همکاران (1971) ضمن بررسی اراضی که مدت 50 سال فاضلاب دریافت کرده بودند. اعلام کرد که رنگ خاک سطحی از زرد کم رنگ به قهوه‌ای تیره تغییر یافت است. در حالیکه رنگ خاک در لایه زیرین بدون تغییر باقی ماند. میزان ماده آلی خاک از 36/0 به 26/1% افزایش یافت. نتایج آنها همچنین حاکی از آن بود که پس از این مدت میزان رس خاک از 8% به 13% افزایش یافت در حالیکه میزان Caco3 از 1/5% به حدود 8/2% و pH خاک از 6/7 به 7/6 کاهش یافت.
در تحقیق دیگری عبدو و ال ننه(1980) دریافتند که استفاده از فاضلاب در آبیاری بطور مشخص مقدار آهن، منگنز و روی محلول در خاک را افزایش داد.
ال ننه و همکاران (1982) در تحقیق دیگری نشان دادند که آبیاری با فاضلاب بمدت 47 سال، باعث افزایش فسفر قابل استفاده و کل نیتروژن محلول در خاک شده آنها دریافتند که فاضلاب میزان فلزات سنگین کادمیوم، کبالت، سرب و مس را نیز افزایش داد این مطالعات همچنین نشان داد که آبیاری طولانی مدت با فاضلاب (47 سال) می‌تواند باعث انتقال ترکیبات پیچیده ارگانومتال به اعماق بیشتر از c.m50 سانتیمتری شود.
مطالعات گلخانه‌ای نشان داد که مصرف 50 گرم فاضلاب در کیلوگرم خاک باعث افزایش ازت، فسفر، پتاس، آهن، منگنز، روی، مس، کبالت، نیکل، سرب و کادمیوم در برگ نسبت به شاهد گردید.
چانی و هارتیک (1978) اعلام کردند که    حاوی 2000 قسمت در میلیون روی، 80 قسمت در میلیون مس، 100 قسمت در    Ni  و نسبت  بیش از 5/0 نباید در اراضی کشاورزی استفاده شوند. بینگهام و همکاران (1979) به دلیل سمیت کادمیوم،معادل فلزی رای کادمیوم تعریف نمودند و اعلام کردند که مقدار 4/4 غلظت کادمیوم + Cu در خاک آهکی یا قلیائی نباید در لجن فراتر از ppm600 باشد.
توفیقی و سلمانی (1378) ضمن بررسی چگونگی حرکت عناصر سنگین نیکل، کادمیوم و سرب در خاک و شرایط آزمایشگاهی در اثر آبیاری با فاضلابهای جنوب تهران دریافتند که عناصر نیکل، کادمیوم و سرب نیز در قسمتهای سطحی خاک (تا در سانتیمتر سطح) تجمع یافته و حرکت عمقی چندانی ندارند. و بافت خاک بر حرکت عمقی این عناصر اثر چندانی نداشت. سرب بیشترین حرکت عمقی و نیکل کمترین حرکت را دارا بود. آنها دریافتند که در صورت اضافه شدن کربنات کلسیم و سدیم بنتونایت به تمام خاکها، ظرفیت جذب کادمیوم خاکها بالا می‌رود. در نهایت بررسی آنها نشان داد که با توجه به تحرک بسیار کم و ظرفیت جذب زیاد عناصر سنگین در خاکهای جنوب تهران، به احتمال زیاد مصرف فاضلاب های جنوب تهران بعنوان آب آبیاری (حتی در دراز مدت) موجب آلوده شدن آبهای زیرزمینی این مناطق به این سه عنصر نمی‌گردد.
رحمانی (1378) ضمن برسی خصوصیات شیمیایی و غلظت عناصر سنگین سرب، کادمیوم و نیکل در پساب خروجی واحدهای صنعتی شهر یزد (واحد‌های ریسندگی و بافندگی) اعلام نمود که تنها محدودیت موجود در پساب‌ها از نظر غلظت کلروبی‌کربنات بوده است در پاره‌ای از موارد پسابها دارای محدودیت سولفات، کلسیم و منیزیم بوده است.

کاوش‌
با توجه‌ به‌ مشاهدات‌ عینی‌ حاصل‌ از محلول‌ پاشی‌ با کلرور کلسیم‌ مشاهده‌شد که‌ محلول‌ پاشی‌ با کلرور کلسیم‌ اندازه‌ میوه‌ ها را کوچکترنکرد و زخمی‌ شدن‌ وچوب‌ پنبه‌ای‌ را بطور قابل‌ ملاحظه‌ ای‌ کنترل‌ نمود.
بررسی‌ روند تغییرات‌ کلسیم‌ نشان‌ داد که‌ محلول‌ پاشی‌ با غلظت‌ های‌ مختلف‌کلرور کلسیم‌ باعث‌ افزایش‌ این‌ عنصر نسبت‌ به‌ تیمار شاهد شده‌ است‌. اما مقادیرحاصله‌ تفاوت‌ معنی‌ داری‌ را در غلظت‌ های‌ مختلف‌ کلرور کلسیم‌ (1/5و 0/5درصد)نشان‌ نمی‌دهدبررسی‌ روند تغییرات‌ منیزیم‌ نشان‌ می دهد که‌ تیمار شاهد منیزیم‌ بیشتری‌نسبت‌ به‌ تیمارهای‌ دیگر دارد و به‌ ترتیب‌ افزایش‌ غلظت‌ محلول‌ کلرور کلسیم‌ مقدارمنیزیم‌ کاهش‌ یافته‌ است‌().اما تغییرات‌ عناصربر و روی‌ روند مشخصی‌را نشان‌ نمی‌دهند.پس‌ احتمالامی توان‌ چنین‌ نتیجه‌ گرفت‌ که‌با افزایش‌ میزان‌ کلسیم‌، میزان‌ منیزیم‌ کاهش‌ یافته‌ است‌. این‌ نتیجه‌ موافق‌ باگزارشات‌ دانشمندان‌ دیگر است‌. در منابع‌ ذکر شده‌ است‌ که‌ کلسیم‌ و منیزیم‌ با هم‌رقابت‌ داشته‌ و جذب‌ منیزیم‌ موجب‌ کاهش‌ جذب‌ کلسیم‌ به‌ داخل‌بافت‌ میوه‌ می گرددو یا بر عکس‌ یعنی‌ با کاهش‌منیزیم‌وپتاسیم‌،کلسیم‌ افزایش‌ داشته‌ است‌.
بررسی‌ روند تغییرات‌ کلسیم‌ نشان‌ می دهد که‌ با افزایش‌ تعداد نوبت‌ محلول‌پاشی‌، میزان‌ کلسیم‌ افزایش‌ یافته‌ است‌ اما این‌ مقادیر با هم‌ اختلاف‌ معنی‌ داری‌رادر سطح‌ 5 درصد نشان‌ نمی‌دهند به‌ طور کلی‌ 6 نوبت‌پاشش‌ محلول‌ 0/5 درصد دارای‌ حداکثر میزان‌ کلسیم‌است‌،در صورتیکه‌ 6نوبت‌ پاشش‌ محلول‌ با غلظت‌ 1 درصد دارای‌ کمترین‌ میزان‌کلسیم‌ بعد از شاهد می‌باشد. اثرات‌ متقابل‌ غلظت‌ در نوبت‌ محلول‌ پاشی‌ سبب‌اختلاف‌ معنی‌ داری‌ در سایر عناصر میوه‌ نشده‌ است‌.نتایج‌ حاصل‌ از اندازه‌ گیری‌ مقدار تقریبی‌ نشاسته‌ موجود در سیب‌ در هنگام‌برداشت‌ نشان‌ داد که‌ رسیدگی‌ میوه‌ تحت‌ تاثیر غلظت‌ کلرور کلسیم‌ قرار گرفته‌است‌ و 6 نوبت‌ محلول‌ پاشی‌ با غلظت‌ های‌ 1 و 1/5 درصد کلرور کلسیم‌ و 4 نوبت‌محلول‌ پاشی‌ باغلظت‌ 0/5 درصد کلرورکلسیم‌ باعث‌ حفظ میزان‌ نشاسته‌ در حدبیشتری‌ شده‌ بودند مقدار تقریبی‌ نشاسته‌ موجود در سیب‌ ها پس‌ از 5 ماه‌ نگهداری‌ در سردخانه‌در تمام‌ نمونه‌ هایی‌ تیمار شده‌ با کلرور کلسیم‌ به‌ میزان‌ جزئی‌ رسید و حتی‌ درشاهد بطور کامل‌ ناپدید شد.بین‌ میزان‌ نشاسته‌ و مدت‌ زمان‌ نگهداری‌ در سردخانه‌همبستگی‌ منفی‌ وجود دارد و مقدار جزئی‌ نشاسته‌ در میوه‌ های‌ سیبی‌  سیب‌ وگلابی‌  در حین‌ رسیدن‌ و پس‌ از برداشت‌ ناپدید می‌شود.میزان‌ سفتی‌ بافت‌ میوه‌ نیز در اثر محلول‌ پاشی‌ با کلرورکلسیم‌ افزایش‌ نشان‌داد.میوه‌ محلول‌ پاشی‌ شده‌ با محلول‌ 1 درصد کلرورکلسیم‌ دارای‌ میزان‌ سفتی‌بالاتری‌ بود (بین‌ ماههای‌ مختلف‌ نگهداری‌ اختلاف‌ معنی‌داری‌در میزان‌ سفتی‌مشاهده‌می شود (P=0/01)و در طول‌ مدت‌ نگهداری‌ میوه‌ در سردخانه‌ میزان‌ سفتی‌ بافت‌کاهش‌ یافته‌ است‌ (
محلول‌ پاشی‌ با کلرور کلسیم‌ سبب‌ تغییر PH میوه‌ شد و میوه‌ محلول‌ پاشی‌شده‌ با محلول‌ 1 درصد کلرور کلسیم‌ دارای‌ پایین‌ ترین‌ میزان‌ PH و شاهد دارای بالاترین‌ میزان‌ PH بود (در طول‌ مدت‌ نگهداری‌ میوه‌ در سردخانه‌ میزان‌ PH افزایش‌ یافته‌ است‌ (نمودار9-5).بین‌ PH میوه‌ و مدت‌ زمان‌ نگهداری‌ در سردخانه‌ همبستگی‌ مثبت‌ وجود دارد.میزان‌ PH میوه‌ در ابتدای‌ برداشت‌ بعلت‌ وجود اسیدهای‌ آلی‌ بمیزان‌ کمتری‌ است‌ولی‌ بتدریج‌ و در طی‌ فعل‌ و انفعالات‌ منجر بیوشیمیایی‌ این‌ اسیدها و به‌ مواد دیگری‌مثل‌ ترکیبات‌ قندی‌ تبدیل‌ شده‌ و میزان‌ pH، افزایش‌ می‌یابد.
در اثر محلول‌ پاشی‌ با کلرور کلسیم‌ میزان‌ اسیدیته‌ افزایش‌ نشان‌ داد و میزان‌اسیدیته‌ در غلظت‌ های‌ 1 درصد کلرور کلسیم‌ با 6 نوبت‌ محلول‌ پاشی‌ درحداکثرمیزان‌ خود بودند.بطورکلی‌ تیماربا کلرور کلسیم‌ سبب‌ افزایش‌ در میزان‌ اسیدهای‌ آلی‌ میوه‌ می‌شود و مقداراسیداسکوربیک‌ را تا 300 درصد افزایش‌ می دهد.تیمار با کلرور کلسیم‌ سبب‌افزایش‌ میزان‌ اسیدهای‌ آلی‌ میوه‌ تا 20-30 درصد می‌شود.افزایش‌ یون‌ کلسیم‌و نیز کاتیونهای‌ دیگر سبب‌ تحریک‌ بیشتر اسیدهای‌ آلی‌ می‌شود تا بتواند در مقابل‌کاتیونها یک‌ تعادل‌ آنیونی‌ هم‌ ارزش‌ بسازد. میزان‌ اسیدیته‌ سیب‌ های‌ تیمار شده‌ باکلرور کلسیم‌ که‌ در سردخانه‌ های‌ معمولی‌ نگهداری‌ می‌شوند شبیه‌ به‌ اسیدیته‌سیب‌ های‌ نگهداری‌ شده‌  در سردخانه‌اتمسفر کنترل‌ شده‌ می‌باشد باافزایش‌ تعداد نوبت‌ محلول‌ پاشی‌ اسیدیته‌ افزایش‌ یافته‌ است‌ و در 6 نوبت‌محلول‌ پاشی‌ میزان‌ اسیدیته‌ در حداکثر میزان‌ خود است‌ اما با 4 نوبت‌ محلول‌ پاشی‌با کلرور کلسیم‌ در یک‌ گروه‌ قرار دارند (در طول‌ مدت‌ نگهداری‌ میزان‌ اسید قابل‌ تیترکاهش‌ یافته‌ است‌ (. چون‌بلافاصله‌ پس‌ از برداشت‌ در میوه‌ میزان‌ اسیدهای‌ آلی‌ زیادی‌ وجود دارد ولی‌ در طی‌دوره‌ نگهداری‌ و نزدیک‌ شدن‌ به‌ مرحله‌ رسیدگی‌ و پیری‌ این‌ میزان‌ کاهش‌ می‌یابدبطوریکه‌ در میوه‌ کاملاپ رسیده‌ این‌ میزان‌ در حداقل‌ خود می‌باشد.
 در اثر استفاده‌ از محلول‌ پاشی‌ با کلرور کلسیم‌ میزان‌ مواد جامد محلول‌ نیزافزایش‌ یافته‌ است‌ و میزان‌ بریکس‌ در غلظت‌ 1 درصد محلول‌ کلرور کلسیم‌ درحداکثر میزان‌ خود است‌ اما با غلظت‌ 0/5 درصد کلرور کلسیم‌ و 1/5 درصد کلرورکلسیم‌ در یک‌ گروه‌ قرار دارند و میزان‌ مواد جامد محلول‌ در تیمار شاهد از همه‌کمتر است‌ ‌.بین‌ بریکس‌ میوه‌ و مدت‌ زمان‌ نگهداری‌ در انبار همبستگی‌ مثبت‌وجود دارد. در میوه‌ ها مقدار عمده‌ مواد جامد محلول‌ را قندها تشکیل‌ می‌دهند. و بااندازه‌ گیری‌ بریکس‌، تقریباپ می توان‌ به‌ مقدار قند میوه‌ پی‌ برد. در طول‌ دوره‌ رسیدن‌میوه‌، میزان‌ بریکس‌ آن‌ زیاد می‌شود و کسر بریکس‌ اسیدیته‌  شاخصی‌ برای‌ رسیدن‌میوه‌ها محسوب‌ می‌شود.
اندازه‌ گیری‌  میزان‌ کاهش‌ وزن‌ پس‌ از 10 روز نگهداری‌ در 23درجه‌ نگهداری‌نشان‌ داد که‌ تقریبا تاثیر تمام‌ عوامل‌ باعث‌ اختلاف‌ معنی‌ داری‌ نشده‌ است‌. نفوذکلسیم‌ در سیب‌ از واکنشهای‌ تنفسی‌ و تعرق‌ جلوگیری‌ نموده‌ و از کاهش‌ رطوبت‌ ویا افزایش‌ میزان‌ کاهش‌ وزن‌ می‌کاهد.
نتایج‌ حاصل‌ از آزمون‌ چشایی‌ نشان‌ داد که‌ بطورکلی‌ 6 نوبت‌ محلول‌ پاشی‌ بامحلول‌ کلرور کلسیم‌ 1 درصد باعث‌ حفظ بهتر وضعیت‌ ظاهری‌، بافت‌ و طعم‌ نسبت‌به‌ نمونه‌ شاهد شده‌است‌ (

نتایج‌ تعیین‌ ضریب‌ همبستگی‌ بین‌ صفات‌ کیفی‌ و غلظت‌ محلول‌ کلرور کلسیم‌صفر یا شاهد، 0/5، 1 و 1/5 درصد  نشان‌ داد که‌ ضریب‌ همبستگی‌ (r) به‌ استثنای‌pH در بقیه‌ صفات‌ کیفی‌ اندازه‌گیری‌ شده‌ در سطوح‌ 5 درصد و 1 درصد معنی‌ دارمی‌ باشد و این‌ نتیجه‌ احتمالاپ نشان‌ دهنده‌ همبستگی‌ زیاد این‌ عوامل‌ کیفی‌ به‌ غلظت‌محلول‌ کلرور کلسیم‌ می‌ باشد
پیشنهادات‌:
1 - از شش‌ نوبت‌ محلول‌ پاشی‌ با کلرور کلسیم‌ 1 درصد کیفی‌ در سطح‌ تجارتی‌ درباغات‌ استفاده‌ گردد.
2 - ادامه‌ تحقیقات‌ در مورد انجام‌ محلول‌ پاشی‌ با غلظت‌ های‌ دیگری‌ از محلول‌کلرور کلسیم‌ و تعداد نوبت‌ های‌ محلول‌ پاشی‌ متفاوت‌ تا ضمن‌ افزایش‌ میزان‌کلسیم‌ و عمر انبارمانی‌، عوارض‌ ناشی‌ از کاهش‌ مقدار منیزیم‌ و پتاسیم‌ رخ‌ ندهد.


خرید و دانلود - 7,700 تومان