امروز چهارشنبه 25 تیر 1404
0

گزارش کارآموزی زراعت و اصلاح نباتات-جهاد کشاورزی شهرستان گنبد در 22 صفحه


فهرست مطالب:
مقدمه وتشکر 1

مبارزه بیولوژیک...2

مبارزه با کنه درمزارع سویا 4

طرح مبارزه با مگس زیتون. 4

مبارزه با آفت کرم قوزه پنبه5

 مبارزه با آفات وبیماریهای برنج در منطقه5

 مبارزه بابیماری خطرناک بلاست6

مبارزه باتریپس پنبه6

مبارزه برعلیه بلایت باکتریایی...8

علائم بیماری8

مدیریت بیماری... 10

گزارش روزانه کارآموزی11
مقدمه وتشکر:
حمد وسپاس ایزد منان راکه باالطاف بیکران خودقدرت بیان و نوشتن رابه من آموخت.
کارآموزی، همانطور که از نامش پیداست، یعنی کارآموختن وهنری یادگرفتن.معمولاً دانشجویان در پایان تحصیلات دانشگاهی خود واحدی را با نام  کارآموزی می گذرانند که مطابق با رشته دانشگاهی خوددریک واحد صنعتی یا اداری مشغول بکارمی شوند و بصورت عملی تمامی دروسی که بصورت تئوری گذرانده اند درآن واحدبصورت عملی کارمی کنند.ودر پایان کارملزم هستند گزارشی از فعالیت خود درآن واحد را ارائه دهند.
اینجانب نیز بعنوان یک  دانشجوی سال آخر رشته  کشاورزی ملزم به گذراندن این واحد دانشگاهی بودم.فعالیت کاری من بمدت 45 روز درمدیریت جهادکشاورزی شهرستان گنبدکاوس(واحدحفظ نباتات) بودوفعالیت کاری این واحد دررابطه با مبارزه شیمیایی و بیولوژیکی باآفات وبیماریهاوعلفهای هرز مزارع بود که نکات بسیارقابل توجه ومفیدی رادربازدیدهای مختلف از مزارع به من آموخت که سعی می کنم خلاصه ای از این بازدیدها را بیان کنم.


مبارزه بیولوژیکی (طرحی نو درکاهش مصرف سموم کشاورزی)
مصرف بی رویه سموم شیمیایی در یکی، دو دهه اخیر واثرات پایداری بسیاری از این سموم در خاک افزایش مرگ ومیرهای ناشی ازمسمومیت هاموجب پیدایش زمینه هائی درجهت پرورش وتکثیرحشرات شده که دشمنان طبیعی آفات زراعی محسوب شده وباتغذیه وتخم گذاری برروی بخشی ازبدن آفت باعث نابودی این آفت می گردند که آنرامبارزه بیولوژیک می نامند.
باتوجه به اینکه منطقه گنبد و دشت برای هرنوع کشتی مناسب است و بدلیل شرایط مساعد آب     وهوائی زراعت پنبه کشت غالب این منطقه می باشد ونیز بدلیل اینکه پنبه در طول رویش خود در مزرعه امراض وآفات گوناگونی را میزبانی می کند و کنترل آلودگی، سمپاشیهای متعددی رامی طلبد واقداماتی در زمینه پرورش زنبورتریکوگراما جهت پارازیت کردن تخم کرم قوزه که از آفات مهم پنبه می باشد و پرورش زنبور براکون جهت پارازیت کردن لارو کرم قوزه انجام شده است و نیز جهت مبارزه با تخم ساقه خوار و آفات شالی از زنبور تریکوگراما ومبارزه با آفات سویا نیز استفاده شد.
شناخت زنبور تریکوگراما:
نحوه پارازیت کردن زنبور تریکوگراما:
زنبور ماده با ایجاد سوراخ درپوسته تخم کرم قوزه، زندگی خود را آغاز می کند وضمن تغذیه از داخل تخم میزبان یک یا چند عدد زنبور تریکوگراما خارج می شود دوره زندگی در داخل تخم  در  شرایط خوب حدود 8 - 7 روز می باشد.
شرایط رهاسازی زنبور تریکوگراما در مزارع پنبه:
همانطور که سمپاشی در هوای خنک وصبح زود یا عصر پس از رفع گرمای شدید باید صورت گیرد. برای رهاسازی زنبور تریکوگراما شرایطی خاص لازم است که مهمترین آنها عبارتند از:
1 - رهاسازی باید صبح زود قبل ازبروزگرمای شدید یاغروب صورت گیرد.
2 - در مناطقی که فاصله آنها باانسکتاریوم نسبتا ً زیاد است جهت جلوگیری ازتلفات زنبو ر آنها را در یخدان حمل می کنند.
3 - در موقع نصب تریکوکارتها باید سعی شود که آنها نزدیک به سطح زمین نباشند چون ممکن است طعمه مورچه ها شوند ونیز در معرض نور شدید آفتاب نباشند.
4 - اگر بعد از رهاسازی بارندگی شد باید رهاسازی مجدداً تکرار شود
روش های رهاسازی: در شرایط فعلی رهاسازی به دوصورت انجام می شود:
2
1 - رهاسازی با تریکوکارت:
 در این روش ورقه های محتوی مرحله شفیرگی وزنبور های درحال خروج رادرروی کارتهائی
باابعاد 4*2 سانتیمتر می چسبانند که در هر بسته آن 100 کارت وجود دارد  که حدود 1 گرم وزن دارد و بطورکلی برحسب شدت میزان آلودگی برای هرنسل کرم قوزه 3 نوبت رهاسازی بافاصله 7 تا 10 روز انجام میدهیم و سپس 2 نوبت آمار برداری یکی روز سوم و دیگری روز پنجم رهاسازی انجام  می شود درهرآماربرداری حدود 100 عدد تخم های سیاه شده را جمع آوری و به انسکتاریوم تحویل داده می شود، شعاع پرواز زنبورها حدود 5 تا 50 متر است و کارتهای زنبور را بفاصله 5 متر از یکدیگر درمزرعه روی بوته های  پنبه  می چسبانند.(دز 4 گرم در هکتار در پنبه و 1 گرم در شالی و 2 گرم در هکتار در ذرت می باشد).
2 - روش دوم رهاسازی با خاک اره می باشد که کمتر انجام می شود.
زنبور براکون:
شرایط رهاسازی براکون: شرایط  رهاسازی  بد ین صورت است که در صبح زود یا غروب صورت می گیرد.
زنبورهای ذخیره شده در یخچال را چند ساعت  قبل از رهاسازی از یخچال  بیرون آورده  و آنها را تغذیه داده وسپس به مزرعه انتقال دهید.
نحوه رهاسازی:
برای هر هکتار حدوداً  1000 -800   عدد زنبور براکون  برحسب شدت آلودگی در نظر می گیریم  و زنبورهای براکون در داخل 2 ظرف به مزرعه انتقال می گردند واین دو ظرف رادرمزرعه برحسب شدت آلودگی قرارداده وسپس در آنها را بر می داریم و زنبورها را رها می کنیم.
نحوه مبارزه:
حشرات ماده قبل از تخم گذاری روی لارو کرم قوزه بانیش زدن آنرا فلج می کنند وبدین صورت که ابتدا خرطوم خود را وارد بدن لارو کرم قوزه نموده ونوعی بیماری وارد بدن لارو نموده وآنرا فلج می کنند سپس شروع به تخمگذاری بر روی میزبان خود می نمایند، تخم های خود را بطور تک تک  یا  دسته جمعی در روی حلقه های بدن لارو کرم قوزه قرار می دهند تخمها پس از 24  ساعت  تبدیل  به لارو می شوند لارو پس از 48 ساعت بر حسب شرایط محیط تبدیل به شفیره می شود این شفیره ها که درکنار لاشه میزبان افتاده اند پس از 10 - 7 روز تبدیل به زنبور بالغ براکون می شوند
3
مبارزه با کنه در مزارع سویا:کنه از جانورانی می باشد که ازگروه تارتنان می باشد وبصورت ریز ومعمولاً زردرنگ می باشند  
ویکی از آفات مهم در زراعت سویا  بشمار می رود که بدلیل کشت سویا بصورت وسیع  در منطقه این آفت نیزگسترش یافته بود.البته کنه ها معمولاً به قسمتهایی از مزارع سویا که در کنار جاده ها ودرمعرض گرد وغبار هستند آسیب وارد می کنند واگر شدت آسیب زیاد بود می توان از کنه کش ها مثل نئورون و اومایت استفاده شود.
طرح مبارزه با مگس زیتون:
  یکی از طرح هایی که در آن شرکت داشتم طرح مبارزه بامگس میوه زیتون بود.
مگس زیتون یکی ازآفات مهمی است که دراکثر نقاط زیتون خیز دنیا وجود داشت ودرسال جاری در دو استان زیتون خیز گیلان وگلستان مشاهده شد واین حشره خسارات زیادی به میوه های زیتون وارد می کند وبه سایر میوه ها حمله نمی کند و اختصاصاً در روی زیتون فعالیت می کند.
حشره کامل این آفت مگس کوچکی است بطول 5 میلی متر که سر آن به رنگ زرد مایل به قرمز که در قسمت صورت کمرنگ است وسطح بدن دارای موهای زردرنگی است.
این مگس همانند سایر مگس ها دارای چهار مرحله زندگی  می باشد که بصورت تخم، لارو (کرم)، شفیره وحشره بالغ مشاهده می شود. پس ازآنکه حشره بالغ ماده تخم خود را برروی میوه گذاشت بوی خاصی ازمیوه متصاعد می شود که مگس های دیگر روی آن تخم نمی گذارند. و2  تا3  روز بعد تخم بازشده و کرم شروع  به  تغذیه از گوشت میوه زیتون می کند. این عمل باعث ریزش میوه ها  قبل
 از برداشت و کاهش کیفیت روغن زیتون می شود. یک لارو می تواند  150 گرم از گوشت میوه را مورد مصرف قرار دهد.این حشره درهرنسل می تواند تا400 تخم بگذارد ودرشرایط مساعد 2 تا 3 نسل درسال دارد. ولی شدت فعالیت آن در پائیز بیشتر است. مگس میوه زیتون زمستان رابصورت حشره کامل وشفیره درعمق  5 تا 6 سانتی متری خاک می  گذارند. واز اول ارد یبهشت ماه مجدداً به فعالیت  خود ادامه می دهد. برای مبارزه با  این حشره روش های مختلفی وجود دارد مانند استفاده
 از تله فرمون جنسی  اختلال درجفتگیری، دورکننده ها،تکنیک نرعقیمی، استفاده از دشمنان طبیعی، طعمه مسموم (پروتئین هیدرولیز)،اختلال درباکتری همزیست و استفاده ازسموم انتخابی می باشد.    توصیه:- برای جلوگیری از گسترش آلودگی باغات میوه خود از ورود محصول زیتون سایر مناطق خودداری فرمائید.
4
- برای جلوگیری از افزایش خسارت، برداشت زود هنگام  کل محصول  وتبدیل سریع آن  به  کنسرو توصیه می شود.
مبارزه با آفت کرم قوزه پنبه
یکی از آفات مهم پنبه درمنطقه کرم قوزه می باشد که به گیاهان دیگر ازجمله گوجه فرنگی، ذرت، نخود و بادمجان نیزحمله می کند.
درمنطقه دراواخرفروردین ماه تخمریزی نسل اول روی علفهای هرز و گوجه فرنگی وبادمجان وبه ندرت روی پنبه های زود کاشت مشاهده شده بود.
لاروهای جوان پس ازخروج ازتخم ابتداازپارانشیم برگ تغذیه نموده ورگبرگهاراباقی می گذاردسپس به غنچه گل وقوزهحمله کرده وباسوراخ کردن قوزه ها و ورود به داخل آنها از الیاف پنبه تغذیه می کند قوزه ها باقی مانده و طول آن نیز کوتاهتر است هم کیفیت وارزش خود را از دست می دهند.
هر کرم لارو می تواند 20 - 6 غنچه وقوزه را مورد حمله قرار دهد.
برای مبارزه شیمیایی در برابر این آفت 5 - 4 نوبت سمپاشی توصیه می گردد. در منطقه از سموم آوانت وو لاروین وآندوسولفان استفاده گردید وحداقل فاصله بین دو سمپاشی 15 - 12 روز طول کشید تاثیر سموم یادشده برکنترل این آفت مثبت بود.
مبارزه با آفات وبیماریهای برنج در منطقه:
کرم ساقه خواربرنج، یکی از آفات مهم برنج که درمنطقه در این فصل مشاهده شد ومعمولاً درتاریخ
26/4/84 تخمریزی پروانه کرم ساقه خوار درمنطقه مشاهده شدوآفت آن 3 - 2 نسل داردکه تخم گذاری نسل اول درخزانه دراوایل انتقال نشا به مزرعه شروع وتاپایان نشا ادامه داشت دوران لاروی نسل اول 40 - 35 روز ادامه داشت. علائم خسارت دراین نسل بازردشدن وخشکیدگی برگهای میانی ظاهر می گردد.وقتی لاروها به ساقه درموقع خوشه دهی حمله می کنند باعث می شوند کهدانه تشکیل نشود وخوشه سفید می شود.  
برای مبارزه شیمیایی علیه کرم ساقه خوارشالی (نسل اول) گرانول 10% حدود 15 کیلوگرم  درهکتار توصیه گردید وبرای نسل دوم نیز گرانول 10% 20 کیلوگرم درهکتار گرانول 50%  40 کیلوگرم درهکتار پادان  30 کیلودرهکتار وریجنت 2% نیز 20 کیلو درهکتار توصیه می شود نسل سوم این آفت نیز دراواخر خردادماه درمزارع منطقه مشاهده گردید.
مبارزه با بیماری خطرناک بلاست: بیماری پلاست نیز در برخی مزارع مشاهده گردید و جهت
 کنترل آن بعد ازخوشه دهی زمانی که 30% یا 3/1 گلدهی انجام شد توصیه سمپاشی می گردد.
بکار بردن ازت زیاد بدون توجه به مصرف فسفر و پتاس باعث شدت بیماری بلاست می گردد شالی مزارعی که مقدار زیادی ازت دریافت کردند دارای سلول های سیلیسی کمتری هستند و مقاومت در مقابل بیماری بلاست نشان می دهند.
مصرف کودهای پتاسه باعث کاهش این بیماری می گردد ولی اگر پتاسیم از میزان لازم بیشترمصرف گردد در مزارع تشدید بیماری مشاهده می گردد
پوسیدگی طوقه:
از دیگر بیماری هایی که در منطقه مشاهده می گردد بیماری پوسیدگی طوقه که مهم ترین بیماری بذر زاد در شمال کشور  است می باشد.در مزرعه کشیدگی بوته همراه با باریک و زرد شدن برگها از علائم بارز این بیماری است علائم رنگ پریدگی به وضوح در برگهای انتهایی قابل رویت است که نهایتا مرگ گیاه را در پی دارد.افزایش زاویه بین برگهای انتهایی با محور ساقه و ایجاد ریشک های نا بجا از بند های بالای طوقه از علائم دیگر این بیماری است.
مبارزه با تریپس پنبه:
تریپس بانام فارسی بال ریشکداریا حباب دار با داشتن زندگی نسبتاً پنهانی روی گیاهان میزبان کمتر مورد توجه بوده ولی خسارت آن بالاخص دراول فصل رویشی قابل توجه ودراکثر موارداقتصادی است این آفت تحت عنوان تریپس پیاز یاتوتون درمناطق پنبه خیز کشور ازجمله آفات مهم پنبه است.
این آفت دارای طیف گسترده میزبانی بوده وزراعتهای پنبه? چغندرقند? سیب زمینی? گوجه - خیار- خربزه? لوبیا? نخود? توتون? کلم? گل کلم? بادمجان? کرفس? شلغم? جعفری? بادام زمینی? کتان و کنف رامورد حمله قرار می دهد.
مورخه:1 / 5 /
فعالیت کاری:بدلیل استقبال فراوان کشاورزان در روز گذشته تمام قراردادها بسته نشده بود که بقیه کاردراین روز انجام شد وضمن انجام این این کار چندین نامه اداری نیز که باید درذولکن های مخصوص به خود بایگانی می شد که انجام شد
نتیجه فعالیت:
امروز به معنای واقعی بایگانی کردن نامه های اداری راکه برطبق عنوان های آنها در ذولکن های مخصوص خودانجام می شد رایادگرفتم که به نوبه خود جالب بود.

مورخه:2 / 5 /
فعالیت کاری:روزکاری شلوغی نداشتم ومن با توجه به یادداشتن کاربا کامپیوتر به کمک وراهنمایی مهندس بخش چند نامه اداری راتایپ کردم.
نتیجه فعالیت:
متاسفانه بیشترافراد درنوشتن نامه های اداری بامشکل روبه روهستند ومن نیز ازاین قائده مستثنی نبودم که دراین روز بانوشتن تعدادی ازنامه های اداری آشنا شدم.

مورخه:3 / 5 /
فعالیت کاری:دراین تاریخ جهادباگذاشتن کلاسی ترویجی برای تمام کشاورزان ومجریان ومسئولانی (واحدحفظ نباتات) دررابطه باطرح بیولوژیک همه رادعوت کرده بودکه من نیزازفرصت استفاده کردم وبه این کلاس رفتم، واین کلاس به مدت طولانی ادامه پیدا کردو بعدازاتمام کلاس هم،چند نامه اداری بود که تایپ کردم.

نتیجه فعالیت:
آشنایی کامل باچگونگی اجرای طرح مبارزه بیولوژیک واینکه طرحی نو درکاهش مصرف سموم در کشاورزی  بود وبمنظورسالمسازی محیط زیست وبرای ایجاد تعادل بین حشرات مفید وآفات مختلف وکاهش هزینه تولید زراعی درواحد سطح باجلوگیری ازسمپاشی های بی رویه انجام می شود.

مورخه:4 / 5 /
فعالیت کاری:دراین تاریخ من وبقیه مهندسین،مسئول دریافت وثبت کدهای مربوط به کارتونهای محتوی تریکوکارتها بود وقراردادن کارتونها درفریزر برای جلوگیری ازتلفات زنبورهابود.وکارخاص دیگری نداشتم
نتیجه فعالیت:
من تا آنروز ازنزدیک زنبور تریکوگراما وبراکون راندیده بودم وبرای اولین باربودکه آنها رامی دیدم وآشنایی تریکوکارت که کاغذهایی سبزرنگ مقوایی شکل بود که زنبورها درروی آنها قرارمی گرفتند.

مورخه:5 / 5 /
فعالیت کاری:دراین روز برنامه بازدید ازچند مزرعه سویا را داشتیم که من نیز بهمراه یکی از مهندسان واحد بنا به درخواست چندکشاورز  رفتیم مزارعی که بازدیدکردیم در روستای ایمر واقع بود وتمامی حاشیه مزارع که درمجاورت با جاده ها بود علائم خسارت مشاهده می شد که مهندس بابررسی علائم کلیه مزارع مورد حمله کنه قرار گرفته است.
نتیجه فعالیت:
یکی ازروزهای بسیارمفید کارآموزی من بود وبطورکاملا واضح کنه را که بسیار ریز وبرنگ زرد تا تیره بر پشت برگها بودند رامشاهده کردم واین موضوع رایاد گرفتم که معمولا کنه ها حاشیه مزارعی که در مجاورت جاده ها قرار دارند رامورد حمله قرارمی دهندوگردوغبار نیز باعث گسترش این آفت می شود واینکه بمنظور مبارزه شیمیایی باکنه هااز کنه کش هایی مثل نئورون واومایت می توان استفاده کرد.

مورخه:6 / 5 /
فعالیت کاری: فعالیت کاری من در این روز بسیار کم وحتی می شود گفت هیچ بود و فقط به مطالعه بروشور
هایی که ازطرف کارخانه های سم سازی به جهاد آورده شده بود پرداختم.
نتیجه فعالیت:
آشنایی با تعدادی ازسموم تماسی وسیستمیک ونحوه عمل آنها ودز مصرفی آنها درهکتار بود.

مورخه:8 / 5 /
فعالیت کاری: برنامه بازدید از مزارع پنبه که طرح بیولوژیک در حال اجرا در آنها بود را داشتیم (برای نظارت براجرای صحیح رهاسازی زنبورها)
نتیجه فعالیت: آشنایی بانحوه رهاسازی زنبورها که معمولا باید درهمان اوایل صبح ویا غروب انجام می شد      
وتریکوکارت های حاوی زنبورها راباید هر پنج متر ازهم به شاخ وبرک ها می چسباندند که بعد از کمی گرم
شدن هوا زنبورها کم کم بیرون آمده وشروع به پرواز می کردند.

مورخه:9 / 5 /
فعالیت کاری: دراین تاریخ نیز فعالیت من بسیار سنگین بود ومن وبقیه مهندسان مشغول تقسیم وتوزیع زنبور به کشاورزان بر طبق هکتار زمینی که داشتند بودیم.
نتیجه فعالیت:
آشنایی با دزمصرفی زنبورها درهرهکتار ازمزارع بود که در شالی به ازای هرهکتار یک گرم تریکوکارت (صدعددتریکوکارت)در هرمرحله و در زراعت سویا و پنبه وذرت در دو مرحله اول به ازای هر هکتار دو گرم (دویست عدد تریکوکارت) توزیع شد.


خرید و دانلود - 7,700 تومان
0

گزارش کارآموزی اجرای یک سازه آپارتمانی 3 طبقه 12  واحدی با سیستم اسکلت فلزی در 27 صفحه


دستورالعملهای حفاظتی و ایمنی کارگاه های ساختمانی
اجرای کارهای ساختمانی شامل مراحل متعددی است که ضمن آن افراد با ماشین آلات ساختمانی، ابزار و مصالح گوناگون سروکار دارند. این روابط ویژگی ها امکان وقوع حوادث را برای نیروی انسانی را افزایش می دهند. محافظت از افراد انسانی در قبال حوادث ناشی از کار از اهمیت ویژه ای برخوردار است. از این رو باید ابزار و ماشین آلات به طور مستمر مورد بازرسی کامل قرار گرفته و از سالم بودن آنها اطمینان حاصل شود. در بکار گیری ماشین ها نیز باید از افراد با تجربه استفاده شود. برای تامین ایمنی کارگاه های ساختمانی باید همه ی کارها با دقت و برنامه ریزی دقیق انجام گیرند. در ضمن باید دقت داشته باشیم و که هنگام کار یا تخلیه ی مصالح مزاحمتی برای همسایگان و سایرین ایجاد نشود. همچنین از انجام کارهای پر سر و صدا در شب خودداری شود. در صورتی که لازم است کاری در شب انجام شود باید قبلا اجازه ی شهرداری و مقامات مسئول کسب شود.

    آشنایی کلی با مکان کار آموزی
مکان کار آموزی یک خرابه می باشد. پروژه اجرای یک سازه آپارتمانی   3    طبقه 12  واحدی با سیستم اسکلت فلزی مورد نظر است.
ابعاد زمین 15 در 30 متر بوده که تقریبا 3/2 (%60) آن زیربنای ساختمان مورده نظر ما را شامل می شود:
اینک ما در مرحله پاک سازی خرابه می باشیم لذا ابتدا مراحلی را که قبل از پاک سازی باید بگذرانیم ذیلاً  ذکر می نماییم:   
ابتدا کارفرما موظف است برای انجام مراحل قانونی و کسب مجوز پاک سازی به شهرداری و دیگر مراجع ذیربط مراجعه کند.
پس از انجام مراحل قانونی و کسب مجوز پاک سازی کارفرما موظف به دادن تعهدی مبنی بر عدم ایجاد مزاحمت و سلب آسایش برای همسایگان و عدم ایجاد سد معبر در خیابان به هنگام ساخت و پاک سازی می باشد. در ضمن کار فرما موظف به تعهد مبنی بر جلو گیری از تخریب و صدمه به ساختمان های مجاور هنگام پاک سازی و ساخت و ساز می باشد.
پس از انجام مراحل بالا و گرفتن مجوز پاک سازی با اجازه مهندس ناظر و با احتیاط کامل و ارئه تمهیداتی خاص در هنگام پاک سازی جهت جلو گیری از آسیب به ساختمانهای مجاور شروع به پاک سازی خرابه می نماییم.
پس از اخذ مجوز پاک سازی از شهرداری و قبل از پاک سازی خرابه باید سازمانهای مربوطه از قبیل سازمانآب برق گاز... را در امور کار قرار  داده و هماهنگی های لازم را بعمل آوریم و نسبت به نصب آنها اقدام نماییم.


    پاک سازی خرابه
کارفرما برای صرفه جویی در وقت و هزینه عملیات پاک سازی  و گودبرداری را به یک اکیپ پیمانکار سپرده و پس از بستن قرار داد پیمانکار طبق قرار داد منعقد شده موظف می شود خرابه پر از زباله جات را تمیز کرده و به بیرون از کارگاه منتقل کند.
یک نکته حائز اهمیت در پروژه های عمرانی و ساخت و ساز رعایت کامل نکات ایمنی می باشد.  می دانیم که امروزه طبق آئین نامه سازمان نظام مهندسی ایران  سازه های فلزی باید از تیرآهن ضرب دری در سازه های خود استفاده کنند و نیز    سازه های بتونی که با سیستم دیوار باربر اجرا می شوند باید دارای شناژ بندی افقی و عمودی طبق قوانین مندرج در آئین نامه باشند. می دانیم که این عمل برای مقابله سازه با نیروهای جانبی می باشد.
حال با توجه به اینکه کشور ما در منطقه ی زلزله خیز قرار گرفته اجرای این نکته از الزامات و دارای اهمیت فوق آلعاده ای می باشد.      
    گودبرداری
یک لودر چرخ لاستیکی به کارگاه آورده شد و سپس لودر شروع به کار کرد. سپس خاک حاصله را توسط همان لودر در یک کامیون بارگیری کرده و به مکان دیگری انتقال دادیم.
برای عبور و مرور لودر هنگام گودبرداری به محل کارگاه یک رمپ ایجاد کرده بودیم که پس از اتمام کار لودر آن را توسط کارگران و دست افزار بیل و کلنگ تخریب نمودیم.
کارگران به وسیله ی بیل و کلنگ مشغول تخریب و خاک برداری رمپ گردیدند. پس از اتمام کار و پایان این مرحله سطح کار زمین کارگاه را کاملا آب داده و توسط غلتک دستی کوبیدند.تا سطح کار کاملا متراکم شود و بعدها در اثر وزن ساختمان نشست نکند.
البته باید  متذکر شوم که قبل از شروع به گودبرداری باید درخت و بوته های احتمالی را که در محل کارگاه موجود است از محل کار جمع آوری نمود که به این کار عملیات بوته کنی می گویند.
همچنین باید محل چاه های قدیمی یا تخته سنگ و موانعی را که ممکن است موجب حادثه شوند شناسایی و نسبت به ایمن سازی آنها اقدام نمود. و نیز اگر با گود برداری پایداری ساختمان های مجاور دچار مخاطره می شود باید از ایمنی آنها بوسیله شمع بندی زیر پایه ها، سپر و مهار کردن ساختمان ها بطور مطمئن اطمینان حاصل نمود.
این عوامل حفاظتی باید تا رفع خطر مرتباً به وسیله ی اشخاص ذیصلاح بازدید شوند تا موجبات حفاظت موثر ساختمان های مجاور و امنیت جانی کارگران و همسایه ها نیز تامین باشد. پیمانکارموظف است تجهیزات ایمنی لازم برای حفاظت کارگران را در اختیار آنها قرار دهد. در حفاری با بیل و کلنگ کارگران باید فاصله کافی ازیکدیگر داشته باشند. در گودالها و شیارهای عمیق که عمق آنها از یک متر بیشتر باشد نباید کارگران را به تنهایی بکار گمارد.
خاکبرداری در زمین های با رطوبت طبیعی را می توان تا عمق یک متر، برای ماسه 25/1  متر، برای ماسه رس دار 5/1  متر، برای خاک رس 2  متر و برای خاک بسیار متراکم را بدون پایه های ایمنی، سپر و حائل انجام داد. در سایر موارد با توجه به جنس خاک، عمق گودبرداری و شرایط ترافیکی اطراف تدابیر ایمنی لازم توسط مسئولان اتخاذ می گردد. لازم ذکر است که خاک این منطقه از جنس رس می باشد.

    پیاده کردن نقشه
هدف از پیاده کردن نقشه به معنی انتقال نقشه ساختمان از روی کاغذ بر روی زمین با ابعاد اصلی می باشد. بطوریکه محل دقیق پی ها و ستون ها و ابعاد آنها روی زمین مشخص گردد. در موقع پیاده کردن نقشه از نقشه ی پی کنی استفاده می شود. برای نقشه ی ساختمان های مهم معمولا از دوربین نقشه برداری استفاده می شود. برای نقشه ی ساختمان های کوچک و معمولی از متر و ریسمان کار استفاده می شود.
کارگران با حضور مهندس ناظر به پیاده کردن دقیق نقشه فونداسیون اقدام کردند. به گونه ای که به وسیله ی متر، ریسمان کار و گچ  کاملا ابعاد فونداسیون را مشخص کرده و آن را در زمین پیاده کردند.

     بتون مگر
بتون مگر که به آن بتون لاغر نیز می گویند اولین قشر پی سازی می باشد. مقدار سیمان در بتون مگر حدود 100 الی 150kg/m3   است. بتون مگر معمولا به دو دلیل مورد استفاده قرار می گیرد:
1: برای جلو گیری از تماس مستقیم بتون اصلی فونداسیون با خاک.
2: برای رگلاژ کف فونداسیون و ایجاد سطحی صاف برای ادامه پی سازی.
کارگران پس از ساختن بتون مگر، آن را در جاهای مشخص شده به ضخامت حدودا ده سانتی متر ریخته و سطح روی آن را با ماله تقریباً صاف کردند.
جالب توجه است که برای ساختن بتون مگر با عیار صد و پنجاه، برای پیمانه کردن و تعیین عیار از حلب های بیست  کیلوگرمی روغن استفاده می شد.
کارگران پس از ریختن بتون مگر و گذشت حدودا سه الی چهار ساعت به آب دادن مختصر و سطحی آن پرداختند. لازم به ذکر است که در هنگام ریختن بتون مگر حدوداً از هر طرف هفت تا ده سانتیمتر بیشتر از ضخامت فونداسیون بتون ریزی کردیم. که البته این کار برای سهولت در اجرای قالب بندی و کفراژبندی بود
    قالب بندی فونداسیون و شمع بندی
قالب بندی معمولا به چند صورت می تواند صورت گیرد. یا به صورت فلزی یا به صورت چوبی و یا به صورت آجری.
در کارگاه مورد نظر از قالب آجری استفاده شد که ذیلاً به آن اشاره
 می کنیم:
در ابتدای روز بعد کارگران و بنا مشغول به کار شده ابعاد فونداسیون را کاملا مشخص کرده به وسیله ی ریسمان کار جدا کرده سپس به ساختن قالب آجری فونداسیون با ارتفاع مشخص پرداختند. و دو کارگر شروع کردند به کندن زمین برای ایجاد چاه های شمع بندی.
پس از ساختن قالب بندی فونداسیون کار کاملا آماده تحویل به گروه آرماتوربند برای اجرای شبکه مش و آرماتور بندی پی بود.
پس از تهیه ی میل گرد با شماره های مشخص کار را تحویل گروه آرماتوربند دادیم.

    آرماتوربندی
با توجه به وسعت مانور توسط کارگران، کار گروه آرماتوربند به سرعت انجام می شد البته در این هنگام چاله های بین شناژ بندی فونداسیون را از خاکی که از خاک برداری رمپ توسط کارگران و چاه های شمع بندی باقی مانده بود پر کردیم. تا در هنگام بتون ریزی، پشت قالب آجری که در واقع یک تیغه ی پنج سانتیمتری بود پر باشد. تا در واقع تاب و تحمل وزن بتون را داشته باشد و از تخریب آن جلوگیری گردد.
گروه آرماتوربند کاملا طبق نقشه مشغول به بریدن، اندازه کردن و ساختن شبکه آرماتور و مش بندی فونداسیون شدند. در این مدت همواره یک کارگر به وسیله ی کارگاه و آچار گوساله طبق نقشه مشغول تهیه ی خاموت ها و تنگ ها به تعداد و اندازه های مورد نیاز شد.

     علت استفاده فولاد و میل گرد در ساختمانها و پی
بطور کلی ما از فولاد بکار رفته در بتون انتظار تاب و تحمل نیروهای کششی را داریم زیرا بتون به تنهایی دارای مقاومت فشاری بالا و قابل قبولی می باشد لیکن در مقابل نیروهای کششی ضعیف است. ما با استفاده از میلگرد در بتون سعی در بهبود این شرایط داریم.

     نحوه ی آرماتوربندی
فولاد را که گفتیم به صورت میل گرد در بتون استفاده می کنیم باید به صورت یک شبکه و کلاف یک پارچه در آورده تا بتواند به خوبی در مقابل نیروهای وارده از خود مقاومت نشان دهد. به این شبکه میل گرد و آرماتورهای به هم بافته شده حصیری می گویند.
میل گردها را معمولا با توجه به قطر آنها می خوانند مثلاً میل گرد 18، میل گردی است که قطر آن 18  میلیمتر  می باشد.
لازم ذکر است با توجه به آئین نامه حداقل میل گردی که در ساختمانها  مصرف می شود نمره  6  می باشد.
البته قابل ذکر است که ساختمان ما فلزی می باشد و ما از میلگرد بیشتر در فنداسیون(پی) و شناژها استفاده می کنیم.
میل گردها معمولا به طول  12  متربه بازار عرضه می شوند. که با توجه به شکل و ابعاد فونداسیون باید آنها را به اندازه ی دلخواه قیچی کنیم. با توجه به توضیح بالا که شبکه آرماتورها باید به صورت یک کلاف یک  پارچه عمل کند نحوه ی اتصال آنها به یکدیگر بسیار حائز اهمیت است. که مسلماً باید با نظارت مهندس ناظر اجرا شود.
معمولا در کارگاه ها برای اتصال دو نخ آرماتور 40 برابر قطر  آرماتور آنها را با هم اورلب کرده و به وسیله ی مفتول آنها را به هم می بندیم. که البته این نوع اتصال طبق آئین نامه برای آرماتورهای  تا نمره ی 32  مجاز می باشد. روشهای دیگری نیز برای اتصال آرماتورها وجود دارد.
با توجه به خاصیت میل گرد و علت استفاده آن در بتون باید اندازه قطر و نحوه  اجرای آرماتورها دقیقاً طبق نقشه و با نظر مهندس محاسبه و اجرا شود، مقدار میزان مصرف میل گرد در بتون با توجه به سطح مقطع آن است.
با دقت در شکل ظاهری فونداسیون و محاسبه می توانیم به این نتیجه برسیم که در سطح بالایی پی نیروهای کششی وارده کم و نیروهای فشاری وارده که بتون به خوبی می تواند در مقابل آن مقاومت کند زیاد است.  و در سطح پایینی پی نیروهای کششی وارده زیاد و نیروهای فشاری وارده کم است. پس باید در سطح پایینی پی از تعداد میل گردهای بیشتر و قویتری استفاده کنیم تا در مقابل نیروهای کششی وارده به خوبی مقاومت کند. در کارگاه های کوچک مثلا در کارگاه مورد نظر ما با توجه به مشکلات اجرایی و نظر به اهمیت سطح مقطع فولاد در بتون به جای استفاده از میل گردهای با نمره بالاتر در شبکه پایین پی از تعداد بیشتری میل گرد با نمره میل گردهای شبکه بالایی پی البته با نظر مهندس ناظر استفاده می شود.
کارگران پس از آماده سازی شبکه کف پی آن را در ته پی قرار دادند. چون در کارگاه ما از بتن مگر در سطح کار استفاده شده بود حداقل فاصله خارجی شبکه زیر پی از بتون مگر می باید حدوداً 3  سانتی متر باشد. برای این کار از تکه ها و نخاله های ساختمانی موجود در کارگاه استفاده شد.
نکته حائز اهمیت در اجرای کار این است که باید فاصله میل گردها و خاموت ها را دقیقاً طبق نقشه اعمال کنیم که البته این فاصله ها را باید از مرکز به مرکز آرماتورها در نظر بگیریم.
فقط در موقع جاگذاری باید دقت لازم انجام گیرد تا قفسه ها و مش میل گردی درست در وسط گود قرار گیرد تا در هنگام بتون ریزی از همه طرف توسط بتون احاطه شوند. در واقع بتون مثل کاوری دور و اطراف آن را بپوشاند. معمولاً میلگردهای مصرفی در بتون را از نوع میلگرد آجدار انتخاب می کنند.

   اتصال ستون ها به فنداسیون:
    بعد از صفت شدن فونداسیون و آب دهی آن یک کارگر شروع به پاکسازی روی صفحه های بیس پلیت کرد.
سپس متخصص کارگران جوشکار یک قالب کوچک از پایه ستون تیرورق درست کرد و با نظارت مهندس ناظر جای دقیق ستون را بر روی صفحه بیس پلیت مشخص کردیم.
بعد از آن در مکان های معین چند تکه فلز را خال جوش زدیم تا ستون را راحت تر در مکان خود قرار دهیم.
همه ی 32 بیس پلیت را به این صورت مشخص کردیم. لازم ذکر است که32 ستون این ساختمان در دو قسمت می باشد به این معنا که بیست و چهار ستون در پشت یا جنوب و بیست و چهار ستون در جلو یا شمال. طبق برنامه ریزی فردای روز اتمام کار یک جرثقیل به کارگاه برای نصب ستون ها آورده شد. نکته جالب توجه این بود که کارگران برای اینکه جرثقیل بتواند ستون ها را به راحتی از زمین برای نصب بلند کند انتهای بالایی ستون را به صورت دایره سوراخ کردند تا در وقت برای نصب آن صرفه جویی شود
سپس اولین ستون را با جرثقیل بلند کردیم و به مکان مورد نظر بردیم و بعد از تراز کردن آن آن را در مکان خود قرار داده، بعد از زدن خال جوش های مطمئن آن را از جرثقیل جدا کردیم.
و شروع به نصب دومین ستون کردیم، بعد نصب ستون دوم مهندس ناظر متوجه شد که ستون اولی را جای شمال و جنوبش را کارگران اشتباهی گذاشتند. پس مجبور شدیم با هوابر ستون را از بیس پلیت جدا کرده و با جرثقیل آن را چرخاندیم و روی صفحه بیس پلیت را با هواجوش تمیز کردیم تا ستون در جای خود به درستی مستقر گردد زیرا نخاله های و گلوله های خال جوش قبلی در روی بیس پلیت بود.
بعد از تمیز کردن صفحه دوباره آن را در جای مشخص شده خال جوش دادیم بعد از این اشتباه بقیه ستون ها را با دقت بیشتری نصب کردیم تا این اشتباه دوباره تکرار نشود.
سپس بعد از اطمینان از نصب ستون یک کارگر جوشکار شروع می کرد به جوش کامل ستون به صفحه بیس پلیت، بعد نصب بیست و چهار ستون پشتی یا جنوبی شروع کردیم به نصب تیرهای افقی آن که تمام این مراحل نصب حدود دو روز طول کشید.
بعد از نصب ستون ها طبق دستور مهندس ناظر و محاسب شروع به ساخت شمشیری های پله ساختمان کردیم که اندازه دو پاگرد از هم cm256 وارتفاع دو پاگرد از هم  یعنی از سطح پایینی تیرآهن پایینی تا بالای تیرآهن بالایی 178cm بود.
طبق این مشخصات کارگران متخصص جوشکاری شروع به برش یک تیرورق خام کردند.
شمشیری های پله را با ورق به ترتیب زیر ساختیم. تیر وسط راه پله را به صورت  8  و 7  بریدن که بالای آن به صورت  8  و پایین آن به صورت  7  بود در قسمت  8  آن در بال پایینی آن را حدود  10cm بیشتر گذاشتند و همین کار را به صورت برعکس با قسمت  7   تیرورق انجام دادن سپس قسمت های اضافه  10cm  را طبق محاسبه داده شده توسط مهندس محاسب خم کردند تا به زاویه مورده نظر رسید بعد از چک کردن آن توسط مهندس ناظر بقیه تیرورق های راه پله طبق نمونه اولیه ساخته شده و به وسیله جرثقیل در سر جای خود نصب شدند. بعد از اتمام نصب موقتی جرثقیل را از کارگاه خارج کردند.

   ترازکردن ستون های عمودی با ستون های افقی:
    طبق گفته های قبلی طبقه همکف را هنگام نصب تراز کردیم وطبقات بعدی تراز نبودند ولی ما تمام تیرهای افقی را با خال جوش به ستون های عمودی وصل نمودیم. پس در طبقه اول از یک کنج ساختمان با جک های کششی و فشاری و تیفور(با سیم های بوکسل برای کشیدن ستون) شروع به تراز کردن طبقه اول می کنیم بعد از مطمئن شدن از تراز شدن ستون مورد نظر شروع به جوش دادن ستون های افقی برای تثبیت دقیق ستون در سرجایش می کنیم این کار را که از یک کنج شروع کردیم تا انتهای طبقه اول انجام میدهیم و به ترتیب این کار را بعد از اتمام طبقه اول در طبقه دوم و سوم انجام میدهیم.

    عایق کاری تیرورق ها:
بعد از تراز کردن کل طبقات تمام تیرورق های ساختمان را با امولاسیون قیری (پرایمر) می پوشانیم این کار را برای جلوگیری از رسیدن هوا به فلز یا همان تیرورق انجام میدهیم.

     ساخت تیرچه طبقات:
باید متذکر شوم که ساخت تیرچه ها نیز همزمان با ساخت تیرورق ها بوده است. که پیمانکار جهت سهولت کار تیرچه ساز یک گوشه از کارگاه را با بتون مگری که در زیر فنداسیون استفاده کرده بودیم صاف و تراز کرده بود.
بعد از محکم شدن سطح مورد نظر تیرچه ساز لوازم خود را که شامل دو بشکه دیوست و بیست لیتری و لوازم جوشکاری ودستگاه خم کننده میلگرد بود به کارگاه منتقل کرد و در شروع  کار یک تیرآهن ساده را در کنج کارگاه مستقر نمود و طبق محاسبه ی مهندس محاسب در فواصل معین میلگرد هایی که به یک اندازه بودند را جوش داد که روی سر آنها به صورت قلاب مانند بود بعد یک شاخه اصلی میلگرد را روی آن قرار داد و در سمت دیگر یک کارگر میلگردها را به اندازه معین برش داده و در دستگاه خم کن میلگرد قرار می داد، سپس میلگردهای شبیه 8 را بر روی  گیره قلابی میلگرد هایی که روی تیر نصب بودند گذاشته وشروع به جوش دادن آنها می کرد.
لازم ذکر است که تمامی مراحل ساخت تیرچه بوسیله مهندس محاسب محاسبه شده و در اختیار تیرچه ساز قرار داده شده بود.
فردای آن روز پیمانکار یک وانت قالب سفال های کف تیرچه را به کارگاه منتقل کرد تیرچه ساز بتن مورد استفاده خود را در یک بشکه درست می کرد و از آن استفاده می نمود
البته تولید تیرچه هنوز ادامه دارد.
نکته حائز اهمیت در ساخت تیرچه ها استفاده از قالب های سفالی می باشد که ضمن اینکه بعد از ساخت تیرچه جزئی از آن می شود انقباضات و انبساط های آن با بتن مشابه می باشد و سبب تقویت سقف می شود.

     سقف:
 کارگران اقدام به کارگذاشتن تیرچه ها نمودند. ابتدا تیرچه ها را خوابانده و سپس به وسیله ی بلوک هایی که باید در سقف به کار می رفت فاصله ی بین آنها را اندازه کردند. بطوریکه در دو سر تیرچه ها یک ردیف بلوک قرار داده و پس از اندازه کردن آنها را به وسیله ی مفتول در جای خود محکم می نمودند. سپس به کار گذاشتن سنجاقی ها پرداختند. بعد از این کار اقدام به فرش نمودن سقف کردند. نکته ی قابل ذکر در فرش نمودن سقف این بود که سوراخ های بلوک هایی را که می باید در مقابل تیرهای اصلی قرار گیرند به وسیله ی گچ می پوشانیدند. این کار برای جلو گیری از حدر رفتن بتون در هنگام بتون ریزی سقف اجرا شد. به این ترتیب در هنگام بتون ریزی بتون ریخته شده ازطریق سوراخ های مذبور وارد بلوک ها نشده و هم از سنگین شدن سقف و هم از ضایع شدن بتون جلوگیری نمودیم. نکته ی دیگر اینکه در فواصل معین شده طبق نقشه به اجرای کلاف عرضی پرداختند. این فاصله را ازپایین به وسیله ی تخته پوشاندند. سپس میل گردهای آن را کار گذاشتند.
بعد از آنکه سقف را کاملا به وسیله ی بلوک فرش نمودند به کار گذاشتن میل گردهای ممان منفی و حرارتی پرداختند. میل گردهای حرارتی از نوع میل  گردهای ساده بوده و به صورت کلاف به کارگاه آورده شد. کارگران آنها را به همان صورت به بالای سقف برده و در آنجا آنها را باز کرده و به وسیله  نیروی کشش آنها را راست می نمودند. البته به علت کم بودن قطر آنها این کار به آسانی میسر بود. بعد از آنکه میل گردهای حرارتی را خوابانیدند اقدام به کارگذاری جک ها نمودند. جک های چوبی را که به وسیله گروه نجاری به اندازه ی مورد نظر ارتفاع سقف ساخته شده بود به فاصله ی حدوداً هر هشتاد سانتی متر در زیر سقف قرار دادند. کارفرما مهندس ناظر را در جریان امور قرار داده و ناظر پس از بازدید از کارگاه اجازه بتون ریزی سقف را صادر نمود. عملیات بتون ریزی به فردا موکول شد. این عملیات طبق نظر مهندس ناظر باید در یک روز انجام می پذیرفت. می دانیم که این کار برای جلو گیری از ایجاد درز سرد می باشد.
کارفرما برای این کار تصمیم گرفت بتون آماده را از کارخانه خریداری نمایند. و از قبل با کارگران توافق کرده که در صورت بطول انجامیدن عملیات همه ی کارگران به اضافه کاری بپردازند. صبح زود پس از حاضر شدن اکیپ بتون ریز و گارگران اقدام به بتون ریزی نمودیم. ماشین بتونیر در مکان مناسب استقرار پیدا کرد و جرثقیلی که حامل پمپ بتون ریزی بود نیز با زاویه مناسب مستقر شد. کارگران برای جلوگیری از تنش ها و تکان های شدید لوله ی بتون ریز آن را به وسیله ی طناب های ضخیمی مهار نمودند.
به گونه ای که ابتدا طناب را به دور لوله ی بتونریز پیچیده سپس چهار کارگر از چهار طرف سر طناب ها را محکم گرفتند. بعد از انجام این کارها پمپ بتون ریز را روشن کرده و شروع به بتون ریزی نمودیم. یک کارگر با ماله به صاف کردن مختصر سطح بتون ریزی شده مشغول شد. این عملیات چون به وسیله ی ماشین انجام گرفت از سرعت قابل ملاحضه ای برخوردار بود.


خرید و دانلود - 7,700 تومان
0

مقیاس جو روانی اجتماعی کلاس

برای بررسی جو­ روانی اجتماعی کلاس در این پژوهش از مقیاس جو ­روانی اجتماعی کلاس (فرایزر و همکاران، 1955) استفاده شده است. این مقیاس شامل 20 گویه می­باشد که هر کدام به صورت جمله خبری بیان شده است. در ذیل هر گویه سه گزینه (همیشه)، (گاهی اوقات) و (هیچ وقت) ارائه شده است که آزمودنی با گذاشتن علامت در جلوی گزینه مورد نظر پاسخ خود را معین می­سازد. شیوه­ی نمره­گذاری در این پرسشنامه به این ترتیب است که به گزینه اول یعنی (هیچ وقت) نمره ­(0) تعلق می­گیرد، به گزینه­ی دوم یعنی (گاهی اوقات) نمره (1) و به گزینه سوم یعنی (همیشه) نمره (2) تعلق می­گیرد. این مقیاس مشتمل بر چهار بعد یا مقیاس فرعی اصطکاک، وابستگی، انضباط و رقابت است. فرایزر و همکاران (1989) و سایر پژوهشگران در فرهنگ­های مختلف از این مقیاس استفاده کرده­اند. مدد (1380) در ایران روایی و پایایی این آزمون را مطلوب گزارش کرده است. حسین­چاری (1382) ضریب پایایی برای کل مقیاس را با استفاده از آلفای کرونباخ 87/0، و برای مقیاس فرعی اصطلاک 81/0، انسجام 79/0، انضباط 79/0 و رقابت 80/0 گزارش کرده است. وی ضریب پایایی کل مقیاس را با استفاده از روش بازآزمائی نیز با فاصله­ی زمانی سه هفته بر روی 56 دانش­آموز 69/0 گزارش کرده است.

در پژوهش حاضر با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ  پایایی چهار بعد مقیاس، اصطکاک، وابستگی، انضباط و رقابت با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ به ترتیب برابر با 89/0، 84/0، 69/0، 76/0 بودند.


خرید و دانلود - 7,700 تومان
0

پرسشنامه هوش هیجانی شات (SSRI)

این پرسشنامه توسط شات و همکاران در سال 1998 براساس الگوی اولیه هوش‌هیجانی مایر و سالووی، (1990) ساخته شد. این مقیاس شامل 32 جمله توصیفی مانند" هنگامی که من دارای خلق مثبت (مانند شادی)هستم. حل مشکلات برای من آسانتر است" می باشد، این مقیاس 3 مولقه دارد که عبارتند از:

1- مولفه تنظیم هیجان: شامل سوالهای:

13،14،16،17،20،23،26،27،30،31  می‌باشد.

2- مولفه ارزیابی از هیجان و بیان هیجان: شامل سوالهای:

3،4،9،10،11،15،18،19،22،25،29،33 می‌باشد.

3- مولفه بهره برداری از هیجان: شامل سوالهای:

1،2،5،6،7،8،12،21،24،28 می‌باشد.


خرید و دانلود - 9,900 تومان
0

پرسشنامه یادگیری خودتنظیمی (SRLS)

این مقیاس توسط زیمرمن و مارتینزپونز,(1988) ساخته شده است. مقیاس مذکور دارای 27 ماده است که 24 ماده اول، مربوط به راهبردهای چهارده‌گانه یادگیری خودتنظیمی بوده و نمره کل فرد، حاصل جمع این 24 ماده است.این راهبردها شامل: خودارزشیابی، سازمان دادن و انتقال، هدف‌گذاری و برنامه‌ریزی، یادداشت‌برداری و خودکنترلی، جستجوی اطلاعات، سازماندهی محیط، خودپیامدی، مرورذهنی و حفظ کردن، جستجوی کمک از همسالان، جستجوی کمک از معلم، جستجوی کمک از بزرگسالان، مرور نکته‌ها، یادداشت و جزوات، مرور تکالیف درسی و امتحانات و مرور کردن کتاب‌های درسی می‌باشد.

شیوه نمره گذاری: نمره‌گذاری این پرسشنامه بصورت مستقیم و لیکرت شامل گزینه‌های بندرت، گه گاهی، غالبا و اکثر اوقات است که به ترتیب نمره‌های 1، 2، 3 و 4 را به خوداختصاص می‌دهند.


خرید و دانلود - 9,900 تومان
0

پرسشنامه بررسی وضعیت مهد کودک‌ها

اعتبار(روایی) به ارتباط منطقی، بین پرسش­های آزمون و مطلب مورد سنجش اشاره دارد. وقتی گفته می­شود آزمون، روایی دارد به این معنا است که پرسش‌های آزمون به‌طور دقیق آنچه را که مورد نظر می­باشد، می‏سنجد. اعتبار، جنبه­های مختلف دارد و ارتباط بین پرسش و آزمودنی با توجه به کلیه جنبه­های آن حاصل می­شود. در صورتی که این ارتباط وجود نداشته باشد اعتبار به وجود نمی­آید. در این تحقیق برای بررسی روایی پرسشنامه از نقطه نظر نخبگان که متشکل از مدیران مهدکودک‌ها مورد بررسی، اساتید دانشگاه‌ها و مدیران و سرپرستان بهزیستی است استفاده شد و پس از تهیه پرسشنامه، نسخه نهایی به اساتید دانشگاه داده شده و روایی آن مورد تایید نهایی قرار گرفت. استادان محترم اساتید دانشگاه علامه طباطبایی سرکار خانم دکتر مفیدی، جناب آقای دکتر کولایی نژاد، سرکار خانم ولی زاده کارشناس بهزیستی، سرکار خانم برادران(معاون انجمن مدیران مهدهای کودک). برای به دست آوردن اعتبار پرسش نامه 5 مدیر از مدیران مهدهای کودک منطقه 5 تهران که خارج از نمونه آماری بودند انتخاب گردید، پرسش نامه در اختیار آنان قرار گرفت و پس از بررسی اصلاحات لازم بر روی پرسش نامه انجام گردید.

 پایایی

برای بررسی پرسشنامه محقق ساخته در این تحقیق از روش آلفای کرونباخ استفاده شد، که پایایی کل پرسشنامه برابر با 0.756 بدست آمد که پایایی قابل قبولی است. در جدول زیر ضریب آلفای کرونباخ به تفکیک عوامل مورد بررسی آورده شده است.


خرید و دانلود - 9,900 تومان
0

پرسشنامه نگرش مذهبی گلریز و براهنی (1353)

که شامل 25 سئوال و هر سئوال دارای پنج درجه و بر اساس لیکرت صفر تا 4نمره دارد و نمره کل آن 100 می باشد. اعتبار این آزمون از طریق ضریب همبستگی با آزمون آلپورت ورنون، ولیندزی (1960، به نقل از صادقی، باقرزاده وحق شناس، 1389) بدست آمده است که برابر 80/می باشد این پرسشنامه در سالهای اخیر مورد ارزیابی مجدد قرار گرفته و پایایی آن از روش اسپیرمن براون برابر63/ واعتبار آن برابربا 842/ بدست آمده است. (نوری،1374،به نقل از صادقی، باقرزاده و حق شناس، 1389).

در مورد تحقیقات علمی، این گفته درست است که«بدون داده‌های خوب نمی‌توانید نتایج خوب بدست آورید» و مقصود از داده‌های خوب آن است که شیوه اندازه گیری آن، از روایی و پایایی کافی برخوردار باشد وروائی به این مفهوم است که  آیا پرسشنامه‌ها واقعاّ به اندازه گیری همان مفاهیم مورد نظر پرداخته اند واعتبار یا قابلیت اعتماد پرسشنامه به این معنا است که در چندین دفعه آزمایش از یک موضوع پاسخهای مشابه و تقریبا یکسانی بدست آید. برای ارزیابی پایایی یا قابلیت اعتماد از ضریب(α) آلفای کرونباخ (تجانس درونی) استفاده می شود. آلفای کرونباخ یک ضریب پایایی است که بر حسب میانگین همبستگی داخلی میان پرسشهایی که یک مفهوم را می سنجند محاسبه می‌شود. مقدار آلفای کرونباخ هرچه به عدد یک نزدیکتر باشد سازگاری درونی و قابلیت پایایی پرسشها بیشتر است (دلاور، 1387).



خرید و دانلود - 9,900 تومان
0

مقدمه 1

پیش فصل.. 2

مدیریت حرارتی 3

فصل اول- الکترونیک قدرت... 7

    -1 الکترونیک قدرت. 8

-2 کاربردها.. 8

-2 تقسیم بندی 8

     -1 مبدلهایجریانمتناوببهجریانمتناوب 9

تعریف... 9

-3 کاربرد 9

-4 طبقه بندی مبدل های AC 10

     -1مبدلهایجریانمستقیمبهجریانمستقیم 11

1-تعریف 11

-3 انواع رگولاتور های کلید زنی.. 12

-4رگولاتور کاهنده 13

-5 رگولاتور افزاینده 13

-1 مبدلهایجریانمستقیمبهجریانمتناوب 14

-2 تعریف... 14

-3 کاربرد.. 14

-4 شکل موج خروجی.... 15

-5 طراحی های پیشرفته . 16

     -1 مبدلهایجریانمتناوببهجریانمستقیم 19

-2تعریف...19

-3کاربردها.. 20

فصل دوم- کنترل حرارت. 22

     1 کنترل حرارت23

2 مقاومت حرارتی دستگاه ها. 23

3 ثابت زمانی حرارتی 23

4 ماده رابط حرارتی 24

5 کاربرد ها 24

6 شرط انتقال حرارت25

     1 خنک کاری با هوا... 26

کاربرد 27

1 گرماخور... 27

2-گونه های گرمابر 28

     -1 خنک کننده ها در ترانزیستورهای قدرت و آمپلی فایرها heat sink 31

-2 معادل گرمایی ترانزیستور قدرت  41

     -1 شرح اثرپلتیر43

-2 اثرسیبک. 45

-3 اثرپلتیر 45

-4 کاستی‌ها (نقاطضعف)  47

-5 فواید 48

-6 کاربردازدستگاه‌هایپلتیر...48

     سیسم های خنک کننده گردش  روغن. 49

     استفادهازآبنسبتبههوادرخنککردنسیستم52

اجزای سیستم خنک کننده آبی 53

-3 نحوه عملکرد سیستم. 54

     نصب water cooling.54

     -1 المانسردکنندهTEC... 58

-2 شناسایی TEC  ها 42

نتیجه...... 60


خرید و دانلود - 12,100 تومان
0

دانلود پاورپوینت سیستم های خنک کننده خودرو  به صورت کامل به همراه تصویر و توضیحات کامل قابل ارائه در هر سمیناری در 26 اسلاید قوی ترین پاورپوینت سیستم های خنک کننده خودرو 

لیست برخی از عناوین موجود در این پاورپوینت:

مقدمه

سیستم خنک کننده خودرو      

خصوصیات سیستم خنک کننده

سیستم خنک کاری ترموسیفون

خنک کاری در موتور دو علت دارد:

انواع سیستم خنک کننده خودرو

سیستم خنک‌کاری با مایع

سیستم خنک‌کاری با هوا

دستگاه سیستم خنک کننده تشکیل شده از

رادیاتور

انواع رادیاتور

در یا سرپوش رادیاتور

مایع خنک‌کاری

واترپمپ

ترموستات

فن

انواع پروانه های هیدرولیکی

انواع سیستم خنک کننده


خرید و دانلود - 7,700 تومان
0

 دانلود پاورپوینت آنالیز واریانسANalysis Of VAriance  به صورت کامل به همراه تصویر و توضیحات کامل قابل ارائه در هر سمیناری در 55اسلاید قوی ترین پاورپوینت دانلود پاورپوینت آنالیز واریانسANalysis Of VAriance

  لیست برخی از عناوین موجود در این پاورپوینت:

آنالیز واریانس ANalysis of VAriance (ANOVA)

Assumptions

Source of variance

Total sum of squares

Between sum of squares

جدول ANOVA

SPSS output

Multiple Comparisons

مقایسات چند گانه

طرحهای آزمایشی   Experimental Designs

مقایسه های چند گانه
Multiple Comparisons

تحلیل واریانس دو طرفه
Two-Way ANOVA

اثر متقابلInteraction Effect

تحلیل واریانس n طرفه
N-Way ANOVA

تحلیل واریانس با اندازه گیری های مکرر
Repeated Measurements ANOVA

تحلیل واریانس ناپارامتری
Nonparametric ANOVA

شرایط انجام تحلیل واریانس


خرید و دانلود - 9,900 تومان