امروز پنجشنبه 10 آبان 1403
0

مقایسه اثبات کار (POW) و اثبات سهام (POS)

در این مقاله ما به بحث و بیان تفاوت های اثبات کار و اثبات سهام در بلاکچین می پردازیم و همچنین کارایی هر کدام از اینها در بخش های مختلف و اینکه هر کدام بصورت مجزا چه مزایا و چه معایبی به همراه دارند.

اثبات کار یا (Proof of work) چیست؟

اثبات کار یا (POW) مکانیزمی است که بیت کوین برای ایجاد بلاک های جدید و وضعیت درستی بلاکچین از آن استفاده می کند. اثبات کار یا (POW) راهی عینی برای همه اعضای شبکه بیت کوین فراهم می کند تا در مورد وضعیت بلاکچین و تمام تراکنش های بیت کوین به توافق جمعی برسند.

اثبات کار ماینرها را مجبور می‌کند تا تریلیون‌ها حدس عددی بزنند تا یک بلوک معتبر تولید کنند، و بخاطر سختی شبکه ماینرها قادرند مجموعاً در هر 10 دقیقه تنها یک بلوک را پیدا ‌کنند. بنابراین اثبات کار یا همان اجماع کار را می توان اینطور تعریف کرد که وظیفه آن حفظ امنیت و تایید بلوک های جدید تولید شده توسط ماینرها می باشد. هیچ الگوریتم حاکمیتی پیچیده ای وجود ندارد که ماینرها بلاک ها را پیدا کنند یا قوانین را تعیین کنند. بیت کوین کاملاً بر رمزنگاری (رشته ریاضی)، اصول اقتصادی و تئوری بازی متکی است تا اطمینان حاصل شود که همه ماینرها صادقانه باقی می مانند.

اثبات کار مشوقی برای تمرکززدایی

اثبات کار عملیات استخراج ماینرها را برای تمرکززدایی جغرافیایی و سازمانی و همچنین غیرمتمرکز کردن بیت کوین به عنوان یک مرجع تشویق می کند. این تنها به این دلیل است که مهم ترین هزینه استخراج کنندگان هزینه برق ماینرهاست که دائماً به دنبال کاهش هزینه های مصرف انرژی برق هستند و به دلیل اینکه انرژی ارزان در سراسر جهان توزیع می شود، عملیات استخراج نیز در سراسر جهان توزیع می شود.

امنیت اثبات کار مقیاس پذیر است

به لطف تعدیل سختی شبکه، با افزایش قیمت بیت کوین، ماینرهای بیشتری شروع به ماینینگ می کنند و این مسئله سختی شبکه را بالا میبرد و امنیت بیت کوین را تقویت می کند. بنابراین، با تبدیل شدن بیت کوین به یک منبع جذاب برای مهاجمان و هکرها و همچنین بعنوان یک منبع تهدید کننده برای بانک های مرکزی، امنیت بیت کوین افزایش می یابد و از هرگونه تلاش برای حمله به شبکه جلوگیری می کند.

اثبات سهام یا (Proof-of-Stake) چیست؟

اثبات سهام یک مکانیسم اجماع ارز دیجیتال برای پردازش تراکنش ها و ایجاد بلوک های جدید در یک بلاکچین است. مکانیزم اجماع سهام روشی برای اعتبارسنجی ورودی ها در پایگاه داده بلاکچین و ایمن نگه داشتن پایگاه داده است. به عبارتی واضح تر و بهتر اثبات سهام به روشی گفته می شود که دارندگان ارز های دیجیتال ارز خود را در استخری قفل می کنند و با اینکار بلوک های جدیدی در بستر بلاکچین تولید و تایید می کنند و در قبال آن پاداش دریافت می کنند.

نکات کلیدی راجع به اثبات سهام یا (POS)در اثبات سهام یا (POS) صاحبان ارزهای دیجیتال، تراکنش‌های بلوکی را بر اساس تعداد سکه‌هایی که یک اعتبارسنجی در اختیار دارد، اعتبار می‌بخشند.اثبات سهام (POS) به عنوان جایگزینی برای اثبات کار (POW) که مکانیزم اجماع اصلی برای اعتبارسنجی زنجیره بلوکی و افزودن بلوک‌های جدید بود ایجاد شد.اثبات سهام (POS) از نظر پتانسیل حمله به شبکه با ریسک کمتری مواجه است، زیرا بلحاظ ساختاری به گونه ای تشکیل شده که باعث می شود حمله برای هکرها سودی در بر نداشته باشد.اهداف اثبات سهام

اثبات سهام برای کاهش نگرانی مقیاس پذیری و پایداری محیطی پیرامون پروتکل اثبات کار (POW) طراحی شده است. زیرا اثبات کار یک رویکرد رقابتی برای تأیید تراکنش‌ها است که به طور طبیعی افراد را تشویق می‌کند تا به دنبال راه‌هایی برای کسب مزیت باشند، به‌ویژه که ارزش پولی در میان است.

ماینرهای بیت کوین با تایید تراکنش ها و بلاک های جدید بیت کوین به دست می آورند. با این حال، آنها هزینه های عملیاتی خود مانند برق و اجاره را با ارز فیات (اسکناس) پرداخت می کنند. آنچه واقعاً در این حالت اتفاق می افتد این است که ماینرها در حال تبادل انرژی با ارزهای دیجیتال هستند، یعنی در قبال مصرف برق و پرداخت هزینه دستگاه های استخراج ارز دیجیتال دریافت می کنند. مقدار انرژی مورد نیاز برای استخراج ارز دیجیتال در اثبات کار عمیقاً بر پویایی قیمت و سودآوری بازار تأثیر می گذارد. جنبه‌های زیست‌محیطی نیز وجود دارد که باید در نظر گرفته شوند، زیرا استخراج به روش POW به اندازه یک کشور کوچک انرژی مصرف می‌کند.

اما مکانیسم  اثبات سهام یا (POS) به دنبال حل مشکلات روش اثبات کار یا (POW) با جایگزین کردن مؤثر قدرت محاسباتی است که به موجب آن توانایی استخراج افراد توسط شبکه تصادفی می شود. این بدان معناست که مصرف انرژی باید به شدت کاهش یابد زیرا استخراج کنندگان دیگر نمی توانند برای کسب سود به مزارع عظیم استخراج تک منظوره مثل مزارع استخراج بیت کوین تکیه کنند.

امنیت اثبات سهام

حمله 51 درصدی در اثبات سهام که مدت‌ها به عنوان یک تهدید برای طرفداران ارزهای دیجیتال مطرح می‌شد در هنگام استفاده از POS نگران‌کننده است، اما بسیار بعید است که این اتفاق بی افتد. حمله 51 درصدی زمانی است که شخصی 51 درصد از سهام یک ارز دیجیتال را در اختیار دارد و از این اکثریت برای تغییر زنجیره بلوک استفاده می کند. در POS یک گروه یا فرد باید مالک 51 درصد از سهام ارز دیجیتال باشد که بخواهد این اتفاق بی افتد.

نه تنها داشتن 51 درصد از ارز رمزنگاری شده بسیار پرهزینه است، بلکه ارزهای سهامداری که 51 درصد از یک ارز را در اختیار دارد وثیقه ای برای امتیاز «استخراج» است. ماینرهایی که تلاش می کنند از طریق حمله 51 درصدی یک بلوک را برگردانند، تمام سکه های شرط بندی شده خود را از دست می دهند! این انگیزه ای برای ماینرها ایجاد می کند تا با حسن نیت نسبت به نفع ارز دیجیتال و شبکه اقدام کنند.

تفاوت اثبات سهام در مقابل اثبات کار چیست؟

اثبات سهام (POS) از ماینرهایی که به طور تصادفی انتخاب شده اند برای اعتبارسنجی تراکنش ها استفاده می کند اما اثبات کار (POW) از یک روش اعتبارسنجی رقابتی برای تأیید تراکنش‌ها و افزودن بلاک‌های جدید به بلاکچین استفاده می‌کند.

چگونه اثبات سهام به دست می آورید؟

اثبات سهام (POS) یک مکانیسم اجماع داخلی است که توسط شبکه یا اعتبار سنجی ارزهای دیجیتال استفاده می شود. نمی توان آن را به دست‌آورد، اما می توانید بعنوان یک دارنده ارز دیجیتالی که در اعتبارسنجی POS یا تبدیل شدن به یک اعتبارسنجی شرکت می کند، به ایمن کردن شبکه کمک کرده و جوایزی کسب کنید.

آیا بیت کوین را می توان به اثبات سهام تبدیل کرد؟

این امکان وجود دارد که بیت کوین به اثبات سهام تغییر کند. اتریوم فعالیت خود را با استفاده از POW آغاز کرد و در حال انتقال به POS است، اما اجرای این فرآیند در یک ارز دیجیتال از قبل ایجاد شده ممکن است سال‌ها طول بکشد.

0

شت کوین

اصطلاح شت کوین به یک ارز دیجیتال با ارزش کم یا بدون ارزش یا یک ارز دیجیتالی اشاره دارد که هیچ هدف فوری و قابل تشخیصی ندارد. این کلمه یک اصطلاح تحقیرآمیز است که اغلب برای توصیف آلت کوین ها یا ارزهای رمزنگاری شده که پس از محبوب شدن بیت کوین ساخته شده اند استفاده می شود.

کاهش ارزش یک شت کوین اغلب به دلیل علاقه ناموفق سرمایه‌گذار است زیرا با حسن نیت ایجاد نشده است یا قیمت آن بر اساس حدس و گمان است. به این ترتیب، این ارزها به عنوان سرمایه گذاری بد در نظر گرفته می شوند.

شت کوین ها چگونه کار می کنند؟

علاقه به ارزهای دیجیتال از زمان معرفی بیت کوین در سال 2009 به طور قابل توجهی افزایش یافت. موفقیت آنها باعث شد تا کسب و کارهایی که به دنبال استفاده از فناوری بلاک چین برای ایجاد آلت کوین های خود هستند، که دارایی های دیجیتالی هستند که از طراحی اولیه بیت کوین استفاده می کنند، استفاده کنند. توسعه‌دهندگان معمولاً تعداد توکن‌هایی را که در نهایت در دسترس هستند اعلام می‌کنند. عرضه بیت‌کوین به 21 میلیون محدود می‌شود، در حالی که سقف عرضه‌های اتر در سال 18 میلیون است.

تعیین حد عرضه باعث کمبود می شود، زیرا سرمایه گذاران می‌دانند که توکن های اضافی پس از یک نقطه خاص ایجاد نمی شوند. توکن‌های بیشتر از نظر تئوری ارزش دارایی‌هایشان را کاهش می‌دهند، همان‌طور که انتشار سهام جدید ممکن است ارزش یک سهم را کاهش دهد.

با ثابت بودن عرضه یک آلت کوین، ارزش آن باید به تقاضا بستگی داشته باشد. اما از آنجایی که بیشتر ارزهای رمزپایه کاربرد عملی محدودی دارند. خرید و فروش کالاها و خدمات واقعی با استفاده از ارزهای دیجیتال هنوز یک اتفاق رایج نیست، ارزش آنها بر اساس حدس و گمان خالص است. بنابراین، یک شت کوین چیزی است که مردم می گویند صرفاً به دلیل وجود آن ارزشمند است.

ارزهای دیجیتال کاربرد محدود و عملی دارند و ارزش آنها صرفاً بر اساس حدس و گمان است. شناسایی شت کوین ها آسان است زیرا از الگوی خاصی پیروی می کنند. اگرچه ممکن است در هنگام عرضه یک کوین علاقه خاصی به آن وجود داشته باشد، اما قیمت آن نسبتاً ثابت باقی می ماند. اما قیمت به طور تصاعدی در یک دوره زمانی کوتاه افزایش می یابد زیرا سرمایه گذاران شروع به پرش می کنند. به دنبال آن، سرمایه‌گذارانی که کوین های خود را برای سرمایه‌گذاری در سودهای کوتاه‌مدت می‌ریزند، سرگردانی ایجاد می‌کند.

بعید است که توسعه و بازاریابی آلت‌کوین‌هایی که روزی شیت کوین در نظر گرفته می‌شوند، به میزان قابل توجهی کند شود در حالی که علاقه به ارزهای دیجیتال همچنان بالاست. برخی از دولت‌ها، به‌ویژه دولت‌های کره جنوبی و چین، علاقه شدیدی به توقف عملیات استخراج ارزهای دیجیتال دارند، در حالی که برخی دیگر، مانند ژاپن، استفاده از ارزهای دیجیتال را در بازار گسترده‌تر تشویق کرده‌اند.

ملاحظات خاص

به دلیل بازار ارزهای دیجیتال که سرمایه‌گذاران ممکن است برای ترسیم شباهت‌های تاریخی با آن مشکل داشته باشند و به دلیل اینکه فناوری زیربنایی مورد استفاده برای مدیریت بلاک‌چین‌ها ممکن است توسط درصد زیادی از سرمایه‌گذاران به خوبی درک نشده باشد، فضای زیادی برای سوء استفاده وجود دارد. تشخیص اینکه آیا یک ارز دیجیتال قابل دوام است یا اینکه برای جذب سرمایه گذاران ایجاد شده است، می تواند دشوار باشد.

ارزیابی اینکه چرا یک آلت کوین با قیمتی خاص ارزش گذاری می شود به رویکردی متفاوت از تعیین قیمت اوراق بهادار یا ارزهای سنتی نیاز دارد. آلت‌کوین‌ها توسط دولت‌ها حمایت نمی‌شوند، به این معنی که سرمایه‌گذاران نمی‌توانند به رشد تولید ناخالص داخلی (GDP)، سطوح بدهی یا تورم نگاه کنند تا تشخیص دهند که آیا یک آلت‌کوین کمتر از ارزش یا بیش از ارزش‌گذاری شده است.

علاوه بر این سردرگمی که آیا یک آلت کوین واقعاً ارزشمند است یا خیر، این است که بیشتر اطلاعات مربوط به آلتکوین ها در اینترنت یافت می شود، جایی که تشخیص درستی اطلاعات یا صرفاً به منظور ایجاد سر و صدا ساخته شده است.

0

بلاک در بلاکچین چیست؟

بلاک ها ساختارهای داده ای در پایگاه داده بلاک چین هستند، جایی که داده های تراکنش در یک بلاک چین ارز دیجیتال به طور دائم ثبت می شوند. یک بلاک برخی یا همه آخرین تراکنش‌هایی را که هنوز توسط شبکه تأیید نشده است، ثبت می‌کند. پس از تأیید اعتبار،بلاک بسته می شود. سپس، یک بلاک جدید برای تراکنش‌های جدید ایجاد می‌شود که باید وارد و اعتبارسنجی شوند. بنابراین یک بلاک ذخیره دائمی از سوابق است که پس از نوشتن، قابل تغییر یا حذف نیستند.

یک بلاک در بلاکچین چگونه کار می کند؟

یک شبکه بلاکچین شاهد حجم زیادی از فعالیت های تراکنش است. هنگامی که در ارزهای دیجیتال استفاده می‌شود، حفظ سابقه این تراکنش‌ها به سیستم کمک می‌کند تا میزان استفاده یا عدم استفاده و طرف‌های درگیر را ردیابی کند. تراکنش های انجام شده در یک دوره معین در فایلی به نام بلاک ثبت می شود که اساس شبکه بلاک چین است.

یک بلاک اطلاعات را ذخیره می کند. اطلاعات زیادی در یک بلاک گنجانده شده است، اما فضای ذخیره سازی زیادی را اشغال نمی کند. بلاک ها به طور کلی شامل این عناصر هستند، اما ممکن است بین انواع مختلف متفاوت باشد:

یک عدد 32 بیتی در هدر، nonce نامیده می‌شود. برنامه استخراج از اعداد تصادفی برای “حدس زدن” nonce در هش استفاده می‌کند. هنگامی که یک nonce تأیید می شود، زمانی که nonce یا عددی کمتر از آن حدس زده شود، هش حل می شود. سپس، شبکه آن بلاک را می بندد، یک بلاک جدید با هدر ایجاد می کند و این فرآیند تکرار می شود.

مکانیسم های مختلفی برای رسیدن به یک اجماع استفاده می شود. محبوب ترین ارز رمزنگاری اثبات کار (PoW) است، که اثبات سهام (PoS) به دلیل کاهش مصرف انرژی در مقایسه با PoW بیشتر شده است.

رابطه ماینینگ با بلاک ها

استخراج اصطلاحی است که برای حل عددی استفاده می‌شود که nonce است، تنها عددی که می‌توان در هدر بلاک تغییر داد. همچنین در صورت استفاده از اثبات کار در پروتکل، این فرآیندی است که شبکه ارز دیجیتال از آن استفاده می کند.

معمولاً تصور می شود که استخراج ارزهای دیجیتال یک مسئله پیچیده ریاضی است. این در واقع یک عدد تصادفی است که از طریق هش تولید می شود. هش کردن فرآیند رمزگذاری اطلاعات با استفاده از روش رمزگذاری یک ارز دیجیتال است. به عنوان مثال، بیت کوین از SHA256 برای الگوریتم رمزگذاری خود استفاده می کند. برای اینکه یک ماینر عدد “برنده” را تولید کند، برنامه ماینینگ باید از SHA 256 برای هش اعداد تصادفی و قرار دادن آنها در nonce استفاده کند تا ببیند آیا مطابقت دارد یا خیر.

مشکل در این است که تمام هدرهای بلاک قبلی به صورت تصادفی رمزگذاری می شوند. از این رو، هدر بلاک فعلی یک عدد رمزگذاری شده تصادفی است که بر اساس اعداد رمزگذاری شده تصادفی بلاک های قبلی و اطلاعات بلاک فعلی تولید می‌شود.

سایر کاربردهای بلاک در بلاکچین

از آنجایی که بیشتر تعاریف بلاک چین به بیت کوین اشاره دارد زیرا این اولین ارز دیجیتالی بود که از یک ارز دیجیتال استفاده کرد، بسیاری از مردم بلاک ها و بلاک چین ها را با بیت کوین مرتبط می دانند. با این حال، سایر ارزهای دیجیتال از بلاک و بلاک چین نیز استفاده می کنند. توجه به این نکته ضروری است که شبکه اتریوم دارای یک ارز دیجیتال به نام اتر است که از بلاک ها و بلاک چین نیز استفاده می کند.

با این حال، اتریوم و بلاک چین آن برای چندین کاربرد طراحی شده‌اند که بسیار بیشتر از ارزهای دیجیتال است. به عنوان مثال، توکن‌های غیرقابل تعویض، قراردادهای هوشمند، برنامه‌های مالی غیرمتمرکز و موارد دیگر با استفاده از اتریوم توسعه یافته‌اند.

بلاکچین به زبان ساده چیست؟

زنجیره بلاکی پایگاه داده ای است که اطلاعات را به صورت پیوندی ذخیره و رمزگذاری می کند، به طوری که اطلاعات قبلی را نمی توان تغییر داد، و گروهی هر ورودی را قبل از نهایی شدن آنها از طریق اجماع تأیید می کند. توافقی مبنی بر درست بودن داده ها.

چگونه یک بلاک بلاکچین ایجاد می شود؟

بلاک ها زمانی ایجاد می‌شوند که ماینرها یا اعتبارسنجی‌های بلاک با موفقیت اطلاعات رمزگذاری‌شده در بلاک‌هدر را تأیید می‌کنند، که باعث ایجاد یک بلاک جدید می‌شود.

بلاکچین ها برای چه مواردی استفاده می شوند؟

بلاک چین‌ها در ارزهای دیجیتال، برنامه‌های مالی غیرمتمرکز، توکن‌های غیرقابل تعویض استفاده می‌شوند و کاربردهای بیشتری دائماً در دست توسعه است.

0

اینترنت اشیا (IoT) – Internet of Things چیست؟

اینترنت اشیا (IoT) نامی است برای مجموعه انبوهی از دستگاه‌های فعال شبکه، به استثنای رایانه‌های سنتی مانند لپ‌تاپ و سرور. انواع اتصالات شبکه می تواند شامل اتصالات Wi-Fi، اتصالات بلوتوث و ارتباطات میدان نزدیک (NFC) باشد. اینترنت اشیا شامل دستگاه‌هایی مانند لوازم «هوشمند» مانند یخچال‌ها و ترموستات‌ها می‌شود. سیستم های امنیتی خانه؛ لوازم جانبی کامپیوتر، مانند وب کم و چاپگر؛ فناوری پوشیدنی، مانند اپل واچ و فیت بیت. روترها؛ و دستگاه های بلندگوی هوشمند مانند Amazon Echo و Google Home.

اینترنت اشیا چگونه کار می کند؟

این دستگاه ها از پروتکل اینترنت (IP) استفاده می کنند، همان پروتکلی که رایانه ها را در شبکه جهانی وب شناسایی می کند و به آنها اجازه می دهد با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. هدف اینترنت اشیا این است که دستگاه هایی داشته باشیم که در زمان واقعی گزارش دهند، کارایی را بهبود می بخشند و اطلاعات مهم را سریعتر از یک سیستم بسته به مداخله انسان به سطح می آورند.

مزایای اینترنت اشیا

اینترنت اشیا تغییری در طیف وسیعی از زمینه ها ایجاد می کند. برای مثال، در پزشکی، دستگاه‌های متصل می‌توانند به متخصصان پزشکی کمک کنند تا بیماران را در داخل و خارج از محیط بیمارستان نظارت کنند. سپس رایانه‌ها می‌توانند داده‌ها را ارزیابی کنند تا به پزشکان در تنظیم درمان‌ها و بهبود نتایج بیمار کمک کنند.

یکی دیگر از زمینه هایی که در حال تغییر است، برنامه ریزی شهری است. به عنوان مثال، هنگامی که حسگرهایی که دارای آدرس IP هستند در زیر یک خیابان شلوغ قرار می گیرند، مقامات شهری می توانند به رانندگان در مورد تأخیر یا تصادفات آینده هشدار دهند. در همین حال، سطل‌های زباله هوشمند می‌توانند پس از پر شدن شهر را مطلع کنند و در نتیجه مسیرهای جمع‌آوری زباله را بهینه می‌کنند.

استفاده از دستگاه های هوشمند نیز احتمالاً به معنای مزیت رقابتی برای مشاغلی است که از آنها به صورت استراتژیک استفاده می کنند. به عنوان مثال، با ردیابی داده های مربوط به مصرف انرژی و سطوح موجودی، یک شرکت می تواند هزینه های کلی خود را به طور قابل توجهی کاهش دهد. اتصال همچنین ممکن است به شرکت ها کمک کند تا به طور مؤثرتری برای مصرف کنندگان بازاریابی کنند.

با ردیابی رفتار مصرف کننده در یک فروشگاه، یک خرده فروش می تواند از نظر تئوری توصیه های مناسبی برای محصول ارائه دهد که اندازه کلی فروش را افزایش می دهد. هنگامی که یک محصول در خانه مصرف کننده قرار می گیرد، می توان از آن محصول برای هشدار به مالک از برنامه های خدمات آتی استفاده کرد و حتی از مالک درخواست کرد تا قرار ملاقات را رزرو کند.

مانند تمام سؤالات مربوط به داده های شخصی، بسیاری از نگرانی های حفظ حریم خصوصی وجود دارد که هنوز در مورد اینترنت اشیا مورد توجه قرار نگرفته است. این فناوری بسیار سریعتر از محیط نظارتی پیشرفت کرده است، بنابراین خطرات نظارتی احتمالی پیش روی شرکت هایی وجود دارد که به گسترش دامنه دستگاه های متصل به اینترنت ادامه می دهند.

0

مفهوم KYC

بخش «مشتری خود را بشناسید» (KYC) به ارائه دهندگان خدمات مالی نیاز دارد که مشتریان خود را شناسایی و تأیید کنند. این به عنوان بخشی از تلاش‌های انطباق با مبارزه با پولشویی/مبارزه با تامین مالی تروریسم (AML/CFT) برای مبارزه با جرایم مالی و اطمینان از دقت نظر مشتریان انجام می‌شود.

KYC با جمع‌آوری و تأیید اطلاعات مشتری به طور فعال با فعالیت های مجرمانه مبارزه می کند. این چک‌ها اعتماد را در صنعت بهبود می‌بخشد و به ارائه‌دهندگان خدمات مالی کمک می‌کند تا ریسک‌های خود را مدیریت کنند. KYC در صرافی های ارزهای دیجیتال رایج شده است. با این حال، برخی از منتقدان می گویند که این امر جنبه های ناشناس بودن و عدم تمرکز را از بین می برد که کریپتو به آن معروف است.

KYC یک الزام قانونی رایج است که ارائه دهندگان خدمات مالی موظف به انجام آن هستند. این چک ها در درجه اول با تامین مالی و پولشویی از فعالیت های غیرقانونی مبارزه می کنند. KYC یک معیار کلیدی در مقررات ضد پولشویی است که آن را به یک محافظ ایمنی مهم برای ارزهای دیجیتال تبدیل می کند. موسسات مالی و ارائه دهندگان خدمات مانند Binance به طور فزاینده ای مجبور به اجرای روش های KYC قوی برای محافظت از مشتریان و دارایی های آنها هستند.

KYC چیست

اگر حسابی در یک صرافی ارز دیجیتال باز کرده‌اید، احتمالاً باید یک چک KYC را تکمیل کنید. KYC از ارائه دهندگان خدمات مالی می خواهد که اطلاعاتی را برای تأیید هویت مشتریان خود جمع‌آوری کنند. به عنوان مثال، این می تواند از طریق شناسایی رسمی یا صورت حساب بانکی باشد. مانند مقررات AML، سیاست های KYC به مبارزه با پولشویی، تامین مالی تروریسم، کلاهبرداری و انتقال غیرقانونی وجوه کمک می کند.

KYC معمولا یک رویکرد پیشگیرانه به جای واکنشی است. بیشتر ارائه دهندگان خدمات مالی، قبل از اینکه بتوانند تراکنش های مالی انجام دهند، اطلاعات مشتری را در فرآیند ورود به سیستم دریافت می کنند. در برخی موارد، حساب‌ها را می‌توان بدون KYC ساخت، اما عملکردشان محدود است. به عنوان مثال، بایننس به کاربران اجازه می دهد حساب باز کنند، اما تا زمانی که KYC تکمیل نشود، معاملات را محدود می کند.

هنگام تکمیل KYC، ممکن است از شما خواسته شود موارد زیر را ارائه دهید:

شناسه دولتیگواهینامه رانندگیگذرنامه

جدای از تأیید هویت مشتری، تأیید مکان و آدرس مشتری نیز مهم است. مدارک هویتی شما اطلاعات اولیه ای مانند نام و تاریخ تولد شما را ارائه می دهد، اما برای مثال برای ایجاد اقامتگاه مالیاتی شما به اطلاعات بیشتری نیاز است. احتمالاً باید بیش از یک مرحله از KYC را تکمیل کنید. ارائه دهندگان خدمات مالی اغلب نیاز دارند تا هویت مشتریان خود را در فواصل زمانی منظم مجدداً تأیید کنند.

چه کسی انطباق با KYC را تنظیم می کند

مقررات KYC بر اساس کشور متفاوت است، اما همکاری بین المللی در مورد اطلاعات اولیه مورد نیاز وجود دارد. در ایالات متحده، قانون اسرار بانکی و قانون میهن پرستان 2001 اکثر فرآیندهای AML و KYC را که امروزه مشاهده می شود، ایجاد کردند. اتحادیه اروپا و کشورهای آسیا و اقیانوسیه مقررات خود را تدوین کرده اند، اما همپوشانی های زیادی با ایالات متحده وجود دارد. دستورالعمل ضد پولشویی اتحادیه اروپا (AMLD) و مقررات PSD2 چارچوب اصلی را برای کشورهای اتحادیه اروپا فراهم می کند. در سطح جهانی، گروه ویژه اقدام مالی (FATF) همکاری های چند ملیتی را در زمینه شرایط نظارتی هماهنگ می کند

چرا به KYC در کریپتو نیاز داریم

به دلیل ماهیت مستعار ارز دیجیتال، اغلب برای پولشویی وجوه غیرقانونی و فرار مالیاتی استفاده می شود. بهبود مقررات ارزهای دیجیتال شهرت آن را بهتر می کند و اطمینان حاصل می کند که مالیات در جایی که باید پرداخت شود. سه دلیل کلیدی وجود دارد که چرا چک های KYC در صنعت ارزهای دیجیتال مورد نیاز است:

تراکنش های بلاکچین برگشت‌ناپذیر هستند. اگر اشتباهی مرتکب شوید هیچ مدیری وجود ندارد که به شما کمک کند، به این معنی که وجوه را می‌توان دزدید یا جابه‌جا کرد و قابل بازیابی نیست.

کریپتوکارنسی نسبتاً ناشناس (مستعار) است. برای باز کردن کیف پول رمزنگاری نیازی به ارائه هیچ گونه اطلاعات شخصی ندارید.

مقررات هنوز در مورد مالیات و قانونی بودن کریپتو در بسیاری از کشورها نامشخص است.

اگرچه KYC زمان لازم برای راه‌اندازی یک حساب کاربری را افزایش می دهد، اما مزایای واضحی دارد. یک مشتری معمولی لزوما نمی تواند آنها را ببیند، اما KYC تأثیر قابل توجهی در حفظ وجوه شما و مبارزه با جرم و جنایت دارد.

مزایای KYC

مزایای KYC همه آشکار نیستند. با این حال، بسیار بیشتر از مبارزه با تقلب انجام می دهد و می تواند سیستم مالی را به طور کلی بهبود بخشد.

وام دهندگان می توانند با تعیین هویت و سابقه مالی مشتری، به راحتی ریسک خود را ارزیابی کنند. این فرآیند منجر به وام دهی مسئولانه تر و مدیریت ریسک می شود.

با سرقت هویت و انواع دیگر کلاهبرداری های مالی مبارزه می کند.

خطر وقوع پولشویی را در وهله اول به عنوان یک اقدام پیشگیرانه کاهش می دهد.

اعتماد، امنیت و پاسخگویی ارائه دهندگان خدمات مالی را بهبود می بخشد. این شهرت بر صنعت مالی به عنوان یک کل اثر ضربه‌ای دارد و می‌تواند سرمایه‌گذاری را تشویق کند.

KYC و عدم تمرکز

ارزهای دیجیتال از ابتدا بر تمرکززدایی و رهایی از واسطه ها متمرکز بوده اند. همانطور که گفته شد، هر کسی می تواند بدون نیاز به ارائه جزئیات در مورد خود، یک کیف پول بسازد و رمزنگاری را نگه دارد. با این حال، دقیقاً به همین دلایل، رمزارز به یک روش محبوب برای پولشویی تبدیل شده است.

دولت‌ها و تنظیم‌کننده‌ها معمولاً از صرافی‌ها می‌خواهند تا بررسی‌های KYC را روی مشتریان خود انجام دهند. در حالی که اجرای KYC اجباری برای کیف پول های کریپتو بسیار دشوار است، خدماتی که فیات را به کریپتو مبادله می کنند مناسب تر هستند. برخی از سرمایه گذاران به صورت سفته بازی به ارزهای دیجیتال علاقه مند هستند و برخی دیگر به طور فعال تری از ارزش های اصلی و مفید بودن آنها قدردانی می کنند.

استدلال علیه KYC

KYC مزایای آشکار خود را دارد، اما هنوز برای برخی از منتقدان بحث برانگیز است. استدلال علیه KYC به دلیل تاریخچه و پیشینه آن در دنیای ارزهای دیجیتال رایج تر است.

به طور معمول، بیشتر انتقادات آن ناشی از مسائل مربوط به حریم خصوصی و هزینه است:

انجام بررسی های KYC دارای هزینه اضافی است که اغلب از طریق کارمزد به مشتری منتقل می شود.

برخی از افراد مدارک مورد نیاز برای چک های KYC را ندارند یا شاید آدرس ثابتی ندارند. این امر دسترسی آنها به برخی خدمات مالی را دشوار می کند.

ارائه دهندگان خدمات مالی غیرمسئول ممکن است امنیت داده ها را نداشته باشند و هک می تواند منجر به سرقت داده های خصوصی شما شود.

برخی استدلال می کنند که این برخلاف تمرکززدایی ارزهای دیجیتال است.

منبع: KYC چیست – مشتری خود را بشناسید

0

پس از ظهور و اجرای موفقیت آمیر فناوری بلاکچین توسط بیت کوین، توسعه‌دهندگان به فکر افتادند تا از این فناوری در امور بیشتری نیز استفاده کنند. بیت کوین تنها یکی از دستاورد‌های بلاکچین را به دنیا معرفی که ایجاد یک سیستم پولی غیرمتمرکز بود. اما رفته رفته این فناوری جایگاه یک دیتابیس کامل را  به خود اختصاص داد. برنامه‌های غیرمتمرکز از مهم‌ترین دستاورد‌های این فناوری هستند که دریچه‌‍‌های جدیدی را به روی جهانیان گشود. اگر علاقه‌مند به کسب اطلاعات بیشتر در مورد این فناوری هستید، تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

نرم‌‎افزار غیرمتمرکز چیست؟

این مفهوم که در انگلیسی با نام Dapp شناخته می‌شود، مخفف کلمه  Decentralized application است. نرم افزار‌های غیرمتمرکز حاصل جمع‌آوری مجموعه‌ای از قرار داد‌های هوشمند است که کد اصلی یا بدنه یک Dapp را تشکیل می‌دهد.

تا پیش از محبوبیت بلاکچین، نرم‌افزار‍‌ها به صورت کاملا متمرکز تحت نظارت شرکت سازنده بودند. این شرکت‌ها علاوه بر دسترسی به اطلاعات شخصی کاربران اجازه اعمال هرگونه تغییر، مسدود کردن حساب و مواردی از این قبیل را داشتند.

در دنیای غیرمتمرکز، همه چیز بدون واسطه و بدون نیاز به اعتمادسازی است. کد‌های کامپیوتری طبق دستور وظیفه خود را انجام می‌دهند و نظارت بر اطلاعات بلاکچین دست یک نفر یا نهاد واحد نیست بلکه به‌صورت توزیع شده و شفاف در اختیار همگان قرار دارد.

قرارداد‌های هوشمند می‌توانند تمامی جوانب یک نرم‌افزار غیرمتمرکز را در بر بگیرند، ورودی پول، جابه‌جایی‌ها، وام‌دهی، بازی‌های بلاکچینی، بازار‌های NFT و مواردی از این قبیل از جمله برنامه‌های غیرمتمرکزی هستند که هم‌اکنون در دنیای بلاکچین ایجاد شده و فعال هستند.

قطعا هر آن‌چیزی که امروزه در دنیای بلاکچین شاهد آن هستیم تنها نسخه اولیه این فناوری است. قطعا در آینده نه تنها دور نرم‌افزار‌های پیشرفته‌تر و کاربردی‌تری ساخته و عرضه خواهد شد.

ویژگی‌های نرم‌افزار غیرمتمرکز چیست؟

این فناوری نوین قطعا نکات مثبت و منفی همراه خود دارد، در این قسمت چندی از ویژگی‌‌‎های خاص این نرم‌افزار‌ها را معرفی خواهیم کرد.

تغییرناپذیری: وقتی یک قرارداد هوشمند یا جموعه‌ای از آنها در شبکه اجرا می‌شوند، دیگر حتی سازنده آن نمی‌تواند آن را تغییر‌دهد. این اصل به ویژگی عدم نیاز به اعتماد‌سازی کمک شایانی کرده است. اگر نرم‌افزار غیرمتمرکزی نسخه جدیدی ارائه دهد آن نسخه در قالب یک نرم‌افزار کامل و مجزاه اجرا خواهد شد نسخه قبلی همچنان در بلاکچین پایدار می‌ماند.جامعه محور بودن: معمولا Dapp ‌ها به‌دلیل ماهیت غیرمتمرکز جامعه محور هستند، تمامی تغییرات مورد نیاز و آپدیت نسخه‌‌‍‍‌های جدید با نظر و تایید جامعه و سرمایه‌گذاران آن اعم از خرد و کلان صورت می‌پذیرد.منبع‌باز بودن: تمامی پروژه‌های غیرمتمرکز منبع‌باز هستند، کد‌ها قابل مشاهده و صحت سنجی است که به اعتبار و اعتماد‌سازی آنها می‌افزاید.حذف واسطه، کم هزینه: خدماتی که این نرم‌افزار‌ها ارائه می‌دهند، به‌دلیل حذف واسطه‌ها بسیار کم هزینه است. به‌عنوان مثال دریافت یک وام از بانک پر هزینه‌تر و وقت‌گیر‌تر است یا استفاده از یک Dapp برای وام‌گیری و امور مالی؟


موارد استفاده از نرم‌افزار‌های غیرمتمرکز

تا همین چند سال پیش موارد استفاده این نرم‌افزار‌ها خیلی محدود بودند. اما در طی 2 سال با سرعت چشمگیری رشد کرده و وارد امورد مختلفی شده‌اند. اینطور که به‌نظر می‌رسد این روند ادامه خواهد داشت و در آینده شاهد نسخه‌های بسیار پیشرفته‌تر این فناوری خواهیم بود.

امروزه برنامه‌های غیرمتمرکز در حوزه‌های اشاره شده فعال هستند.

امورمالیبازی‌هاشبکه‌های مجازی غیرمتمرکزصنعت بیمهتوکن‌های غیرمثلیچند مورد از Dappهای مطرح

در این قسمت به معرفی چند نرم‌افزار مطرح در دنیای بلاکچین که کاربران بسیاری نیز دارند را معرفی خواهیم کرد. در صورت علاقه به کسب اطلاعات بیشتر به‌صورت جزئی در مورد هرکدام مطالعه کنید.

Uniswap – یک صرافی غیرمتمرکز در شبکه اتریومAave – یک پروتکل وام‌دهی در شبکه اتریومPeakD – یک شبکه مجازی غیرمتمرکز در شبکه هایوAxie infinity – یک بازی بلاکچینی در شبکه اتریوم
نرم‌افزار‌های غیرمتمرکز در چه شبکه‌های بلاکچینی ساخته می‌شوند؟

اکثر شبکه‌های بلاکچینی جدید، در قالب پلتفرم مادر برای ساخت پروژه‌های غیرمتمرکز عمل می‌کنند. شروع این جریان از اتریوم بود که به‌عنوان اولین پلتفرم بستر قرارداد هوشمند در دنیا شناخته شد. هم‌اکنون شبکه‌های بسیاری هستند که پلتفرم‌های مادر این نرم‌افزار‌ها را تشکیل می‌دهند که از چند مورد از آنها یاد خواهیم کرد.

اتریوم (Ethereum)کاردانو (Cardano)سولانا (Solana)آوالانچ (Avalanche)پولکادات (Polkadot)بایننس اسمارت‌چین (BSC)


اجزای تشکیل‌دهنده Dapp‌ها

نرم‌افزار‌های غیرمتمرکز مانند App‌های سابق از دو قسمت فرانت‌اند و بک‌اند تشکیل شده‌اند. فرانت‌اند همان قسمت مربوط به وب و ظاهر برنامه است که علاوه بر امکان دسترسی ظاهری زیبا و جذاب نیز ارائه می‌دهد. اما بک‌اند Dapp‌ها به‌جای استفاده از سرور‌های مرکزی در تکنولوژی بلاکچین و قرارداد هوشمند استفاده می‌کند.

بلاکچین به‌دلیل عدم تمرکز و توزیع شده بودن ذات دنیای غیرمتمرکز به این نرم‌افزار‌ها هدیه می‌دهد.

کلام آخر

نرم‌افزار‌های غیرمتمرکز نسل جدیدی از توسعه فناوری و اینترنت هستند. این برنامه‌ها با وجود برخی محدودیت‌هایی که دارند امکانات جدیدی نیز ارائه می‌دهند که بسیار قابل توجه است. شفافیت، حذف رابطه‌ها، دسترسی جهانی، تغییر ناپذیری و عدم امکان دستکاری از جمله ویژگی‌های این فناوری است. قطعا با گذشت زمان Dapp‌ها نیز پیشرفته‌تر شده و جایگاه بیشتری در زندگی روزمره انسان باز خواهند کرد.

منبع: نرم‌افزار غیرمتمرکز یا Dapp چیست و چه کاربردی دارد؟

0

تله‌ گاوی یکی از دیگر از مفاهیم مهم در بازار‌مالی است. اتفاقی که در جهت گمراه کردن معامله‌گران خرد و پر کردن سفارش‌ نهنگ‌ها به وجود می‌آید. تله گاوی مفهومی متضاد تله خرسی است. در واقع اتفاق برعکس آن که در جهت صعودی و شکست جعلی مقاومت‌ها اتفاق میاوفتد تله گاوی نامیده می‌شود. در این مقاله همراه ما باشید نا به آموزش مفهوم تله گاوی بپردازیم

تله گاوی یا Bull Trap چیست؟

تله گاوی زمانی پدید میاید که یک سطح مقاومت به سمت بالا شکسته شده اما شکست جعلی بوده و قیمت باردیگر با قدرت بیشتر به سمت نزول حرکت می‌کند. معمولا پس از شکست یک مقاومت بسیاری از معامله‌گران با هدف تشکیل یک روند صعودی اقدام به ورود به معامله لانگ می‌کنند یا خرید‌های خود را شروع می‌کنند. پس از به وجود آمدن این موقعیت دقیقا نقدینگی مورد نیاز نهنگ‌ها برای فروش فراهم آمده و دست به فروش گسترده می‌زنند. از همین رو بازار با قدرتی مضاعف شروع به ریزش خواهد کرد.

وقوع تله‌‌ها از جمله تله گاوی به نوعی می‌توان گفت دستکاری نهنگ‌‎ها با هدف تامین نقدینگی مورد نیاز در بازار و گمراه کردن سرمایه‌گذاران خرد است. حال در زمان گرفتار شدن در این تله‌ها چه باید کرد؟ راهی وجود دارد که بتوان وقوع آن را پیش بینی کرد؟

چگونه وقوع تله گاوی را پیشبینی کنیم؟

تقریبا راهی برای پیشبینی قطعی این پدیده وجود ندارد. اما با بررسی عواملی تا حدی می‌توان جوانب احتیاط را رعایت کرد. در زیر به بررسی چند عامل جهت مشاهده بهتر بازار می‌پردازیم.

حجم معاملات: شکست‌های معتبر معمولا با حجم معاملات بالا اتفاق می‌اوفتند. حجم بالا نشان‌دهنده قطعیت بیشتری برای شکل‌گیری روند جدید است. در صورتی که شکستی با حجم کمتر پدید آید احتمال جعلی بودن شکست بیشتر است.منتظر ماندن تایید پول بک: پول بک پدیده‌ای است با هدف امتحان دوباره سطح شکسته شده. تایید پول بک یکی از نشانه‌های تشخیص شکست جعلی از معتبر است. بنابراین تا زمانی که تایید پول بک را مشاهده نکرده‌اید وارد معامله نشوید.بررسی تایم فریم بالاتر: با بررسی تایم فریم بالاتر نیز‌می توان نگاه بهتری به بازار و شکست‌ها داشت.داشتن حد ضرر: حد ضرر مهم‌‎ترین عامل جلوگیری از ضرر سنگین در معامله است. مدیریت ریسک و سرمایه از آموزش هر روش تحلیلی در بازار بهتر عمل خواهد کرد.


تله گاوی چگونه در نمودار پدیدار می‌شود؟

تله‌ گاو با شکست مقاومت‌های کلیدی و بازگشت دوباره قیمت به وجود میاید، گاهی اوقات تنها با یک کندل بازگشته و گاهی تا چند کندل بالای سطح مقاومت نوسان می‌کند. در ادامه دو نمونه از تله گاوی در نمودار را برای شما خواهیم آورد.

نمونه تک کندلی که پس از شکست سریعا به زیر مقاومت بازگشته و ریزش آن قدرت بیشتری پیدا می‌کند.

نمونه‌ای از تله گاوی که تا چند کندل تثبیت را هم تحمل می‌کند. تشخیص این مورد بسیار سخت‌تر است زیرا بسیار شبیه به پول بک عمل می‌کند. 

با رعایت مدیریت سرمایه و حد ضرر می‌توان از وارد شدن ضرر سنگین به سرمایه خود اجتناب کنیم.

کلام آخر

تله‌های گاوی و خرسی یکی از گمراه‌کننده‌ترین مفاهیم معامله‌گری هستند که هدف اصلی آنها سردرگمی معامله‌گران خرد است. با وجود اینکه نشانه‌هایی برای شتخیص تله‌ها وجود دارد اما هیچکدام قطعیتی به معامله‌گر ارائه نمی‌دهد. بنابراین رعایت مدیریت سرمایه و ریسک مهم‌ترین اصل ماندگاری در بازار و کسب سود در دراز مدت است.

منبع: تله گاوی چیست و چه زمانی اتفاق می‌افتد؟

0

رادیو ارزیدو، قسمت 4، 1401/4/20 - کاهش کارمزد های اتریوم

در صورت باز نشدن ویدیو با لینک زیر وارد کانال آپارات ارزیدو شوید: https://aparat.com/v/Vb71a

همچنین می توانید فایل صوتی این هفته را در وبسایت رسمی ارزیدو گوش داده و یا دانلود کنید: https://arzido.com/radio/

کاهش مداوم هزینه های انتقال اتریوم

توکن های سوخته شیبا، فراتر از ارزش بازار متیک

کوچ دبی به متاورس

سنگاپور، پیشتاز در خرید و فروش NFT

پذیرش دوج کوین، توسط شرکت دیگر ایلان ماسک

شکایت جمعی برخی سرمایه گذاران سولانا از پروژه

منبع: رادیو ارزیدو، قسمت چهارم

0

 معرفی صرافی Gemini

جمینی یک صرافی جهانی است که در سال 2014 وارد بازار کریپتو شد. این صرافی یک سرویس معاملاتی ارزهای دیجیتال می‌باشد که ترکیبی از صرافی، خدمات امانت‌داری از دارایی‌های دیجیتالی و یک پلتفرم معاملاتی است. صرافی Gemini مبلغ 200 میلیون دلار به عنوان ضمانت در پلتفرم قرار داده است تا ضمانتی را برای دارندگان کریپتو در صرافی ایجاد کند. جمینی در بیش از 60 کشور خدمات خرید و فروش ارزهای دیجیتال را ارائه می‌دهد و امکان استفاده از کریپتو برای خرید رمزارز دیگر و یا ارز رسمی کشور برای خرید ارزهای دیجیتال نیز وجود دارد.

این صرافی برای کلیه کاربران اعم از حرفه‌ای و تازه‌وارد مناسب می‌باشد. جمینی در نسخه‌های تحت وب و همچنین اپلیکیشن فعالیت دارد. کیف‌پول جمینی برای اشخاصی که از اپلیکیشن آن استفاده می‌کنند، فعال است که امکان پرداخت برای محصولات با دارایی‌های رمزارزی را به کاربران خود می‌دهد. 

در مقایسه با سایر فعالیت‌ها، Gemini تقریباً پلتفرمی امن با تجربه کاربری نوآور و پرکاربرد می‌باشد. علاوه بر امکان خرید و فروش و یا معاملات رمزارزی در این صرافی، کاربران امکان کسب سود از طریق سپرده‌گذاری ارزهای دیجیتال خود را نیز دارند. همچنین کیف‌پول داغی را نیز ارائه می‌دهد که پرداخت محصولات با ارزهای دیجیتال از طریق آن انجام می‌شود.

تاریخچه صرافی Gemini

بنیانگذاران صرافی دو قلوهای Tyler Winklevoss و Cameron Winklevoss، جمینی را در سال 2014 پس از یافتن جایی برای نگهداری ارزهای دیجیتال خود تأسیس کردند. صرافی Gemini از زمان پیدایش بر 4 رکن اصلی تمرکز دارد: محصول، امنیت، مجوز و انطباق.

0

معرفی توکن کوزاما

KSM رمزارز بومی شبکه کوزاما است؛ که این شبکه به دلیل ارائه ویژگی‌های همسان با بلاکچین پولکادات، به “شبکه قناری” برای پولکادات معروف است. رمزارز KSM نقش کلیدی را در عملکرد و ایجاد شبکه کوزاما بر عهده دارد. 

کاربران با استیک‌کردن و داشتن توکن KSM، توانایی رأی دادن در رابطه با مسائل شبکه را دارند؛ اندازه رأی‌ها نیز به میزان توکن استیک‌شده توسط افراد مربوط است. کوزاما به این کاربران بسته به تعداد توکن‌های استیک‌شده، پاداشی از KSM ضرب‌شده ارائه می‌دهد.

قیمت توکن KSM

قیمت توکت در زمان نگارش این مقاله، 51.33 دلار آمریکا است.

معرفی شبکه کوزاما

کوزاما که خود را “پسرعموی پولکادات” می‌نامد، پلتفرم بلاکچینی است که برای ارائه چارچوبی قابل تعامل و مقیاس‌پذیر برای توسعه‌دهندگان طراحی شده است. شبکه Kusama روی Substrate ساخته شده است؛ یک کیت بلاکچین که توسط Parity Technologies توسعه یافته است. این پلتفرم برای ارائه بستری آزمایشی برای توسعه‌دهندگانی می‌باشد که به دنبال نوآوری و استقرار بلاکچین خود هستند و این افراد می‌توانند کوزاما را به عنوان شبکه مقدماتی در نظر بگیرند تا بلاکچین‌های خود را پیش از راه‌اندازی در پولکادات، در آن اجرا کنند.

برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با شبکه به مقاله “معرفی شبکه Kusama” مراجعه نمایید.

چند توکن KSM در حال گردش است؟

از نوامبر 2020، منبع در حال گردش کوزاما 8.47 میلیون توکن بوده است و منبع کل این توکن 10 میلیون اعلام شده است. برخلاف سایر بلاکچین‌ها، شبکه کوزاما، حداکثری برای این توکن عنوان نکرده است اما در عوض، نرخ تورم آن 10 درصد در سال می‌باشد. میزان توکن استیک‌شده، چگونگی توزیع توکن کوزاما را تغییر می‌دهد.