امروز پنجشنبه 08 آذر 1403
0

مقدمه
با نگاهی به آموزه های دینی می بینیم که آنچه امروزه از آن به عنوان پیشگیری از جرم یاد می شود در تار و پود پیام های آسمانی و رهنمودهای انبیا و اولیا الهی بوده است. و بالاتر از آن از آنجا که رسالت دین رهایی انسان از تباهی و فساد و گمراهی می باشد لذا پیشوایان دینی برای تحقق آن از هیچ تلاشی دریغ نمی کردند و قبل از مبارزه با معلول با علت و زمینه گناه و جرم مبارزه می کردند و بر این اساس پیشگیری از انحراف و کژی درصدر وظایف رهبران دینی قرار داشته است.

بنابراین با توجه به آموزه های دینی در خصوص پیشگیری از جرم از اهمیت بالایی برای نظام قضایی کشور ما که مبتنی بر احکام اسلامی است برخوردار می باشد بی تردید اقدام پیشگیرانه از وقوع جرم و بزهکاری و انحراف و گمراهی از اصول قضای اسلامی و سیاست جنایی اسلام محسوب می شود این اقدامات پیشگیرانه مجموعه ای از اقدامات و فعالیت های سازنده تربیتی، آموزشی، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی را در بر می گیرد. واقعیت آن است که کار آمدی احکام اسلامی و قضایی اسلام در بستر مناسب و طبیعی خود جلوه گر می شود. بستر طبیعی اجرای احکام اسلامی جامعه ای را می طلبد که در آن قبل از مبارزه با معلول با علت و اساس آن مبارزه شود.

**حال این سوال مطرح است که آیا باورهای دینی می تواند از جرم پیشگیری کند؟
**سوال بعدی که مطرح است این است که آیا باورهای دینی در اصلاح بزهکار نقشی ایفا می کند یا نه؟ مبحث توبه اصلاح بزهکار را ایجاد می کند؟ اینها مسائلی هستند که دراین رساله تحقیقی به آن خواهیم پرداخت.

0

مقدمه:

با توجه به فضای بسته زندان سعی می گردد با ارائه آموزش‌های مختلف در بخشهای فرهنگی، حرفه‌آموزی، مشاوره و ورزش به زندانیان جرائم مختلف، تمام اوقات فراغت آنها به طور مفید پر شده، تا از آسیب‌ها و خصوصا گرایش آنها به رفتارهای پرخطر کاسته و پیشگیری شود. در این بین نقش مهم ورزش در اصلاح و تربیت مجرمین و زمینه سازی برای بازگشت آنان به یک زندگی سالم، بر هیچ کس پوشیده نیست. ورزش علاوه بر سلامتی جسم باعث سلامت روح و روان آدمی نیز می شود؛ به طوریکه مصونیت افراد ورزشکار در زمینه ارتکاب رفتارهای ناهنجار[1] بیشتر می گردد. ورزش در زندانها به منظور سلامتی تن و روان و ایجاد نشاط در مددجویان و پرکردن اوقات فراغت به طور مفید و پیشگیری از عوارض روحی و جسمی به کار می رود. مطالعاتی که در مورد تأثیر ورزش به عمل آمده مبین آن است که در تاریخ بشر همواره شادابی و سلامت فکری توأم با سلامت جسمی بوده و این دو ازهم جدایی ناپذیرند.(اقبال پور، 1380) فعالیت‌های مختلف ورزشی در قالب آموزش و مسابقات در زندان ها برگزار می گردد.

0

جرم جعل با وجود اینکه در بسیاری از موارد موجب بردن مال می شود، در زمره جرایم علیه آسایش عمومی و نه جرایم علیه اموال طبقه بندی شده است که این موضوع نشان دهنده توجه به جنبه های غیرمالی آن یعنی سلب اعتماد عمومی و نیز ضررهای غیر مالی است که ممکن است از ارتکاب جعل به اشخاص وارد شود.
تعریف جعل:
در قانون ایران از جرم جعل تعریفی ارائه نشده بلکه احکام راجع به انواع مختلف آن طی بیست ماده از مواد 523 الی 542 فصل پنجم قانون تعزیرات مصوب 1375 و نیز قوانین دیگر بیان شده است.
جعل در لغت به معنای 'خلق کردن و دگرگون کردن' و تزویر به معنای 'حیله و تقلب و خلاف واقع جلوه دادن چیزی' و در اصطلاح حقوقی، جعل و تزویر عبارت است از 'ساختن هر چیز مثل سند به یکی از طرق پیش‌بینی شده در قانون برخلاف حقیقت و به ضرر دیگری'.
بر این اساس عنصر ضرر در جعل مفروض تلقی شده و ضرورت ندارد که مدعی جعل در مقام اثبات آن برآید، همچنین لازم نیست،ضرر،تحقق خارجی داشته باشد یعنی در عالم واقع ضرر محقق شود، بلکه احتمال ورود ضرر نیز کفایت می کند.
دکتر حسین میرمحمد صادقی در کتاب 'جرائم علیه امنیت و آسایش عمومی' در تعریف جرم جعل می نویسد: ساختن یا تغییر دادن آگاهانه نوشته یا سایر چیزهای مذکور در قانون به ضرر دیگری به قضد جا زدن آنها به عنوان اصلی.در ماده 523 قانون مجازات اسلامی (تعزیرات) در این مورد آمده است: جعل و تزویر عبارتند از ساختن نوشته یا سند یا ساختن مهر یا امضای اشخاص رسمی یا غیر رسمی،خراشیدن یا تراشیدن یا قلم بردن یا الحاق یا محو یا اثبات یا سیاه کردن یا تقدیم یا تاخیر تاریخ سند نسبت به تاریخ حقیقی یا الصاق نوشته ای به نوشته دیگر یا به­کار بردن مهر دیگری بدون اجازه صاحب آن و نظایر اینها به قصد تقلب.
براین اساس ساختن یا تغییر دادن آگاهانه نوشته یا سایر چیزهای مذکور در قانون به قصد جا زدن آنها به عنوان اصل برای استفاده خود یا دیگری و به ضرر غیر جعل محسوب می شود.
مصادیق جرم جعل به موجب قانون عبارت است از:
الف) تحصیل غافل‌گیرانه امضای واقعی:
هرگاه به طور غافل‌گیرانه و توام با قصد تقلب از شخصی امضا گرفته شود، هر چند که امضاء، واقعی می‌باشد ولی دو شرط تقلب و غافل‌گیرانه بودن موجب می‌شود که جرم جعل تحقق پیدا کند.
ب) تراشیدن و خراشیدن: خراشیدن، از بین بردن یک جزء کلمه است مثل این‌که واژه 'حسین' را به 'حسن' تبدیل کند ولی تراشیدن، از بین بردن تمام کلمه است.
ج) قلم بردن در نوشته: تغییر و تبدیل حروف و کلمات یا ارقام موجو د، بدون این‌که کلمه یا رقم جدیدی اضافه شود مثل این‌که عدد 1 را به 2 یا 3 تبدیل کند.
د) اثبات در نوشته: اعتبار بخشیدن به سند یا نوشته باطل از طریق پاک کردن و از بین بردن علامت بطلانِ سند یا کلمه 'باطل' از روی سند است.
ه‍) الحاق و الصاق: در الصاق، حداقل دو نوشته متفاوت از یک شخص به همدیگر وصل و چسپانده می‌شود به طوری که در نظر اول یک سند به حساب می‌آیند ولی در الحاق، رقم یا حرف یا کلمه‌ای در متن یا حاشیه یک سند اضافه می‌شود.

0

اگر در میان مدارک شما سند رسمی هست، سرتان را بالا بگیرید، سینه را ستبر کنید و با خیال راحت وارد دادگاه شوید. وقتی ادعاهای شما مستند به سند رسمی است، خیالتان راحت باشد چون دیر یا زود حق به حق‌دار خواهد رسید. اما اگر سند رسمی ندارید، خودتان را آماده دردسرهای بعدی کنید.

با سند رسمی آشنا شوید

شاید بتوان گفت پس از آشنایی انسان با خط و استفاده از آن در رفع نیازهای اجتماعی و اقتصادی‌اش، نوشته به عنوان یکی از دلایل اثبات ادعا یا دفاع در مقابل ادعای مطروحه نقش مهمی را دادرسی‌های مدنی «حقوقی» ایفا می‌کند.

از نظر حقوقی، سند، نوشته‌ای است که در مقام دعوا قابل استناد باشد و به زبان ساده‌تر، سند، نوشته‌ای است که هم شخص خواهان و هم شخص خوانده برای اثبات ادعای خود در محکمه استفاده می‌کنند.
سند به دو قسم تقسیم می‌شود:1- سند رسمی 2- سند عادی. مقصود از سند رسمی آن است که توسط ماموران رسمی و در حدود صلاحیت آنان و مطابق قانون تنظیم شوند؛ مانند اسنادی که توسط ماموران اداره ثبت اسناد و املاک تنظیم می‌شود، یا توسط دفاتر اسناد رسمی.

مامور رسمی کسی است که از سوی دولت به انجام کاری مامور شده است. دقت کنید که لازم نیست حتما بین مامور و دولت رابطه استخدامی برقرار شده باشد؛ مانند دفاتر اسناد رسمی، زیرا سردفتر کارمند دولت نیست، گرچه سردفتری شغلی غیردولتی محسوب می‌شود ولی از آنجایی که سردفتر از سوی دولت مامور به تنظیم معاملات است، سردفتر مامور رسمی به حساب می‌آید.

0

چکیده

تا قبل از تصویب قانون راجع به مجازات اسلامی مصوب 1361 سیستم قانونی ایران جرم محور بوده و نوع تقسیم بندی جرایم بر مبنای جرم طبقه بندی می شد (منظور قانون مجازات عمومی (1352)ولیکن بعد ازسال 1361 و تصویب قانون فوق الذکر و قانون مجازات اسلامی در سال 1370 از سیستم و رویه سابق فاصله گرفته و شاید به بیان دیگر انقلابی در این عرصه رخ داده و نظام کیفری و قانون جزایی ایران از جرم محوری به مجازات محوری روی اورد. در این مقاله بندهدر ابتدا مقدمه ای در خصوص  تقسیم بندی جرایم در قانون مجازات عمومی سابق وتوضیحاتی را در خصوص  تقسیم بندی مجازات ها در قانون راجع به مجازات اسلامی و قانون مجازات اسلامی به ترتیب مصوب 1362 و 1370 بیان می کنم  ودر ادامه به بحث فرق بین مجازات های تعزیری وبازدارنده می پردازم و  بحث مرور زمان در امور کیفری اشاره ای می کنم

کلمات کلیدی:مرور زمان،مجازات های تعزیری و بازدارنده،قانونگزاری[1]، حدود،قصاص

0

در راهروهای دادگاه یکی از سوالاتی که معمولا از وکلا و کارمندان دادگستری پرسیده می‌شود، درباره راهکار اعاده حیثیت است؛ زیرا در برخی از پرونده‌ها که اختلافات جزئی و انتقام‌جویی پای طرفین دعوا را به دادسرا باز می‌کند، در واقع، یکی از دو طرف اختلاف برای اینکه دیگری را زیر فشار قرار دهد و انتقام بگیرد، اقدام به طرح شکایت کیفری از طرف دیگر می‌کند و به این ترتیب در ذهن خویشان و آشنایان نوعی نگاه منفی به طرف مقابل به وجود می‌آورد.

اعاده حیثیت

این حقوقدان و مدرس دانشگاه در گفت‌و‌گو با «حمایت» در خصوص چیستی و ماهیت اعاده حیثیت توضیح می‌دهد: به لحاظ اجتماعی هر شخصی که با اقدام خود موجب تضرر دیگری شود و از حیث مادی یا معنوی به وی خسارت وارد کند، باید در چارچوب ضابطه سببیت (نقش مباشر یا مسبب) خسارات وارده را جبران کند. نجفی‌توانا خاطرنشان می‌کند: این یک اصل اجتماعی است که به تدریج در قوانین موضوعی کشورها اثر گذاشته است و با توجه به آن ضمانت اجراهای مدنی و کیفری متنوعی برای تضمین حقوق از دست‌رفته اشخاص زیان‌دیده پیش‌بینی شده است که یکی از این ضمانت اجراها اعاده حیثیت است. 

این وکیل دادگستری در باب اعاده حیثیت توضیح می‌دهد: این اصطلاح به مفهوم اعاده یا بازگرداندن وضع افراد از باب تنزل حیثیت و موقعیت اجتماعی ناشی از طرح شکایت ناروا به حالت سابق است. به عبارت روشن‌تر با این اقدام کوشش می‌شود که آبروی از دست‌رفته شخص در افکار عمومی یا در جمع خاص به صورت مجدد احیا شود و با اثبات بی‌گناهی وی موقعیت اجتماعی زیان‌دیده به حالت اولیه برگردد.

وی می‌افزاید: در مجموع اعاده حیثیت بیشتر ناظر به برگشت اعتبار معنوی شخص از طریق قانونی است. قانونگذار در اکثر کشورها روش‌های مختلفی را برای آن پیش‌بینی کرده است که اولین روش انتشار حکم بی‌گناهی اشخاص از طریق رسانه‌ها و شیوه‌هایی است که بتواند پیام این حکم را به اطلاع عموم مردم برساند. دومین سازوکار، تعقیب شخص مفتری است؛ یعنی شخصی که با طرح شکایت غیرواقعی باعث هتک حیثیت اشخاص شده است. او فردی را متهم به ارتکاب جرمی کرده است که بعد از رسیدگی قضایی روشن می‌شود بی‌گناه است؛ بنابراین با اثبات سوءنیت شاکی و اینکه وی قصد اضرار به دیگری داشته است، افترا زننده به مجازات جرم افترا محکوم می‌شود؛ این قاعده‌ای است که در اکثر کشورهای جهان ساری و صادق است.

0

Which aspect of project controls involves determining the sequence and dependencies of project activities

A) Resource allocation
B) Ignoring project schedules
C) Activity relationships
D) Avoiding cost analysis

کدام جنبه از کنترل های پروژه شامل تعیین توالی و وابستگی فعالیت های پروژه می شود؟

الف) تخصیص منابع
ب) نادیده گرفتن زمانبندی پروژه
ج) روابط فعالیت
د) اجتناب از تجزیه و تحلیل هزینه

What technique is commonly used in project controls to estimate the duration of project activities by considering various factors like resources, constraints, and dependencies

A) Activity slack analysis
B) Avoiding project scheduling
C) Critical Path Method (CPM)
D) Ignoring earned value tracking

معمولاً چه تکنیکی در کنترل های پروژه برای تخمین مدت زمان فعالیت های پروژه با در نظر گرفتن عوامل مختلف مانند منابع، محدودیت ها و وابستگی ها استفاده می شود؟

الف) تحلیل سستی فعالیت
ب) اجتناب از برنامه ریزی پروژه
ج) روش مسیر بحرانی (CPM)
د) نادیده گرفتن ردیابی ارزش کسب شده

0

راهبردهای عملی معلّمان جهت تقویت درس املا

تلفّظ صحیح کلمه ها و ترکیب های درس

روان و رساخوانی متن درس

به کار بردن کلمه های درس در جمله های خود ساخته

تعیین تعدادی حروف و یافتن کلمه هایی از متن درس که دارای همان حروف هستند (توسط دانش آموز)

به کار بردن وضعیّت نوشتن نقطه نسبت به شکل حروف یعنی محل ّ قرار گرفتن نقطه در پایان یا بالا و تعداد نقطه ها

آموزش صحیح و  تأکید بر نشانه ی تشدید در کلمه های مشدّد درس تا ویژگی نوشتاری این کلمه ها در ذهن دانش آموزان تثبیت گردد.

آموزش و تأکید بر حروفی که چند شکل و یک صدا دارند. یک دسته از آن ها حروف «ز، ذ، ض، ظ» هستند که در زبان فارسی یک صدا دارند.

یادداشت کردن اشتباهات املایی دانش آموزان به منظور آموزش جبرانی آن ها در فرصت های مناسب؛ مانند: جمله سازی

آموزش کلمه های مخالف، هم معنی و هم خانواده

دادن تمرین های متفاوت جهت شمارش دندانه ها

ساختن کلمه های ترکیبی جهت تقویت املا

گفتن املای پای تخته ای از کلمه هایی که دارای ارزش املایی هستند.

پیدا کردن املای صحیح کلمه ها از روی کتاب توسّط دانش آموزان

در صورت امکان به هنگام تصحیح املا، دانش آموزان را انفرادی نزد خود فراخوانده تا به غلط املایی خود توجه کنند.

بهتر است در قرائت املا، جمله های از هم گسیخته و بی ربط (کلمه به کلمه) گفته نشود بلکه به صورت گروه کلمه یا جمله های کوتاه بیان شود.

متن املایی را که می خواهیم به دانش آموزان بگوییم، انتخاب می کنیم و یک بار می خوانیم تا دانش آموزان ارتباط معانی کلمه ها و مضمون کلّی مطلب را درک کنند و برای نوشتن املا آمادگی کامل را کسب نمایند.

تقویت تند نویسی در بعضی از دانش آموزان

استفاده کردن از شیوه های گوناگون متن املا

افزایش گنجینه ی لغات

ایجاد انگیزه در دانش آموزان نسبت به یادگیری درس املا

0

ارتباط برنامه های درسی فارسی ابتدایی و متوسطه

این برنامه در تکمیل سیر منطقی طرّاحی و تولید برنامه درسی فارسی ابتدایی، پیش بینی و برنامه ریزی شده است. از این رو، در بسیاری از مولفه های برنامه ی درسی از قبیل اصول، رویکردها، اهداف و روش ها، این برنامه ادامه ی دوره ی ابتدایی است و سعی شده است از دید درجه بندی سطوح یادگیری،  تعمیق و تثبیت بیش تری پیدا کند.

ساختار فصل بندی محتوا و فعّالیّت های یاددهی- یادگیری کتاب درسی نیز در ادامه ی منطقی دوره ی ابتدایی طرّاحی شده است. از آن جا که در دوره ی متوسطه سهم ادبیّات به نسبت زبان، بیش تر از دوره ی ابتدایی است، در مفاهیم و موضوعات محتوا ضمن حفظ آموزه های دوره ابتدایی، باید مطالب تازه تری به فراخور نیازها و علایق و شرایط سنّی دانش آموزان این دوره مبتنی بر آموزه های متعالی و معنوی فرهنگی تربیتی ارائه گردد.

از سوی دیگر، برنامه ی درسی فارسی متوسطه ی یک در مؤلفه های اصول، اهداف و شیوه های تدریس با برنامه ی درسی فارسی دوره ی متوسطه دو نیز هماهنگی و هم خوانی دارد، مثلاً در مفاهیم و موضوع های مربوط به دانش های زبانی و ادبی تا جایی که گنجایی و ظرفیت برنامه اجازه می دهد، باید تلاش شود ضمن توجّه به مطالب دوره ی ابتدایی به مباحث و سرفصل های دوره ی متوسطه دو هم توجّه شود تا دانش آموز پیش نیاز مطالب دوره ی متوسطه دو را در دوره ی متوسطه یک فرا بگیرد.

در بخش رویکردهای ویژه «رویکرد ساختاری» در آموزش دستور زبان فارسی نیز کوشش شده است، برنامه ی دوره ی متوسطه ی یک با دوره متوسطه ی دو، هم سویی بیش تری داشته باشد. بنابراین انتظار می رود در سازماندهی و تألیف محتوای کتاب درسی به این تناسب، انسجام حلقه های ارتباطی و ساختار پیوستاری مبانی آموزشی توجّه ویژه صورت گیرد.

0

اصل برائت و آثار آن در امور کیفری جرایم موجه  
مقدمه:

جرم پدیده ای است که نه تنها گسیختن انتظام قانونی جامعه را در پی دارد، بلکه اغلب فرد فرد، اعضای جامعه ی خود را منزجر و بیزار از خود می کند. به دیگر سخن جامعه مرتکب آن را شماتت می نماید و خواهان عقوبت رفتارهای ضد ارزش است. ازطرفی وجود جرم از بدو اجتماع انسانها امری انکار ناپذیر است و همواره سعی شده است با وضع مقررات ویژه و اعمال مجازاتهای سنگین،با هنجارشکنی ها مبارزه شود. امّاهمیشه وضع اینگونه نیست. یعنی گاهی قوه ی حاکمه بنابه دلایل ومصالحی اعمالی را واجد وصف و صبغه ی مجرمانه قلمداد می نماید در حالیکه افراد جامعه اعمال موصوف را قابل نکوهش نمی دانند.این امر تناقض و کشمکشی است بین بینش قانونگذار و دیدگاه فرد و جامعه که گاهی«سبب موجه شدن بزه»می شود. در این نوشتار کوشش شده است تا تعریفی از جرم موجه ارائه شود و سپس به نحو اختصار دلایل توجیه این دست از جرائم در اذهان،تقدیم گردد. بدیهی است از توجه به نقص دانش راقم، تازگی این اصطلاح وکمبود منابع معتبر،نگارنده ی این سطورمدعی کمال اثر نیست و تنها شاید مولد بارقه ای در ذهن مخاطب محترم باشد.