امروز پنجشنبه 13 اردیبهشت 1403
0

معلمی به یک پسر هفت ساله ریاضی درس می‌داد. یک روز که پسر پیش معلم آمده بود، معلم می‌خواست شمارش و جمع را به پسرک آموزش دهد. معلم از پسر پرسید: «اگر من یک سیب، با یک سیب دیگه و یک سیب دیگه به تو بدهم، چند تا سیب داری؟»
پسرک کمی فکر کرد و با اطمینان گفت: «چهار!»
معلم که نگران شده بود انتظار یک جواب درست را داشت؛ سه. معلم با ناامیدی با خود فکر کرد: «شاید بچه درست گوش نکرده باشه.»
او به پسر گفت: «پسرم، با دقت گوش کن. اگر من یک سیب با یک سیب دیگه و دوباره یک سیب دیگه به تو بدم، تو چند تا سیب داری؟»
پسر ناامیدی را در چشمان معلم می‌دید. او این بار با انگشتانش حساب کرد. پسر سعی داشت جواب مورد نظر معلم را پیدا کند تا بلکه خوشحالی را در صورت او ببیند اما جواب باز هم چهار بود و این بار با شک و تردید جواب داد: «چهار.»
یأس بر صورت معلم باقی ماند. او به خاطر آورد که پسرک توت فرنگی خیلی دوست دارد. با خودش فکر کرد شاید او سیب دوست ندارد و این باعث می‌شود نتواند در شمارش تمرکز کند. معلم با این فکر، مشتاق و هیجان زده از پسر پرسید: «اگر من یک توت فرنگی و یک توت فرنگی دیگه و یک توت فرنگی دیگه به تو بدم، چند تا توت فرنگی داری؟»
پسر که خوشحالی را بر صورت معلم می‌دید و دوست داشت این خوشحالی ادامه یابد دوباره با انگشتانش حساب کرد و با لبخندی از روی شک و تردید گفت: «سه؟»
معلم لبخند پیروزمندانه‌ای بر چهره داشت. او موفق شده بود. اما برای اطمینان، دوباره پرسید: «حالا اگه من یک سیب و یک سیب دیگه و یک سیب دیگه به تو بدم، چند تا سیب داری؟»
پسر بدون مکث جواب داد: «چهار!»
معلم مات و مبهوت مانده بود. با عصبانیت پرسید: «چرا چهار سیب؟»
پسر با صدایی ضعیف و مردد گفت: «آخه من یک سیب هم تو کیفم دارم.»
وقتی کسی جوابی به شما می‌دهد که متفاوت از آنچه می‌باشد که شما انتظار دارید، سریع نتیجه‌گیری نکنید که او اشتباه می‌کند. شاید ابعاد و زوایایی از موضوع وجود دارد که شما درباره آنها هنوز فکر نکرده‌اید یا شناخت ندارید.

0

کپلر پس از چندین سال مطالعه در حرکت سیارات در سال 1618 موفق به کشف قانون سوم خود شد. کپلر بر پایه آن یافته‌ها قوانین سه‌گانه زیر را درباره حرکت سیارات بیان کرد:

  1. مدار حرکت سیارات به گرد خورشید یک بیضی است که خورشید در یکی از دو کانون آن قرار دارد.
  2. خط وصل کننده هر سیاره به خورشید در زمان‌های مساوی مساحات مساوی جاروب می‌کند.
  3. مکعب فاصله متوسط هر سیاره تا خورشید با مربع زمان یک دور کامل گردش سیاره تناسب مستقیم دارد.

قانون دوم را می‌توان به این گونه بیان کرد: زمانی که سیاره در نقاط دور بیضی مسیر در حرکت است فاصله تا خورشید زیادتر و سرعت حرکت کمتر است. به تدریج که سیاره به نقاط نزدیک بیضی مسیر می‌رسد فاصله تا خورشید کمتر و سرعت سیاره زیادتر می‌شود. این تغییر در سرعت سبب می‌شود که سیاره چه به خورشید نزدیک و چه از آن دور باشد، مساحت درنوردیده‌اش در فضا در فواصل زمانی ثابت، ثابت می‌ماند.قانون سوم کپلر را هم می‌توان به این گونه بیان کرد: هرگاه فاصله متوسط هر سیاره تا خورشید به توان سه و زمان کامل شدن یک دور سیاره به توان دو رسانیده و نسبت اعداد حاصل تشکیل شود این نسبت همواره ثابت و برای تمام سیارات یکی است.بعد از کپلر، نیوتناز طریق این قوانین، توانست قوانین گرانشی را کشف کند. قوانین کپلر به عنوان قوانین مدرن ستاره‌شناسی اهمیت زیادی دارند.

0

در الگوی اتمی رادرفورد همه بار مثبت اتم در یک ناحیه مرکزی با حجم بسیار کوچکی به نام هسته متمرکز شده است و الکترون‌ها با بار منفی اطراف آن هسته ‌مرکزی قرار دارند و فضای بین هسته و الکترون خالی است. الگوی وی توجیه کننده بمباران‌‌های ذرات آلفا می‌باشد.
در الگوی رادرفورد اشکالاتی وجود دارد. رادرفورد در مورد حرکت الکترون اظهار نظری نکرد بنابراین ما هم الکترون ساکن و هم الکترون در حال حرکت را در نظر می‌گیریم و اشکالات موجود را بیان می‌کنیم:
اگر الکترون در اطراف هسته ثابت باشد تحت تأثیر نیروی جاذبه بین هسته و الکترون، به سمت هسته کشیده می‌شود و روی هسته می‌افتد. در این صورت ساختار اتم ناپایدار خواهد بود، در حالی ‌که می‌دانیم ساختار اتم‌های مشاهده شده پایدارند.
اگر الکترون دور هسته در گردش باشد طبق قوانین فیزیک کلاسیک حرکت الکترون شتابدار است و می‌دانیم ذره باردار که دارای حرکت شتابدار باشد، موج الکترومغناطیس گسیل می‌دارد. بنابراین اگر الکترون دور هسته در حال گردش باشد باید موج الکترومغناطیس گسیل کند. پس به تدریج از انرژی آن کاسته می‌شود. کم شدن انرژی الکترون باعث کاهش شعاع مدار چرخش و افزایش فرکانس چرخش الکترون خواهد شد که چنین چیزی دو نتیجه گیری را به همراه دارد که با نتایج تجربی سازگار نیست.

چرا که در این مدل انرژی الکترون بعد مدتی کم شده شعاع خود را از دست می‌دهد و به سمت هسته سقوط می‌کند از این رو اتم ناپایدار خواهد بود.

0

در گروه 2 اصلی قرار دارند و در اوربیتال s آنها در لایه ظرفیت 2 الکترون دارد.

با از دست دادن 2 الکترون به آرایش گاز نجیب قبل از خود می رسند.

همه آنها واکنش پذیرند ولی واکنش پذیری آنها از فلزات قلیایی کمتر است.

روند تغییر چگالی آنها منظم نیست. ابتدا کاهش و سپس افزایش می یابد. دلیل این بی نظمی تغییر نوع شبکه بلور در فلزات قلیایی خاکی است.

Ba > Sr > Be > Mg > Ca

بالاترین نقطه ذوب و جوش متعلق به بریلیم و پایین ترین نقطه ذوب و جوش متعلق به منیزیم است. روند تغییر دمای ذوب و جوش در این گروه منظم نیست.

از بالا به پایین شعاع اتمی و یونی افزایش می یابد.

از بالا به پایین واکنش پذیری زیاد می شود.

بریلیم واکنش پذیری کمتری دارد و به جای ترکیب یونی، ترکیبات کووالانسی تشکیل می دهد.

فراوانترین فلز قلیایی خاکی، کلسیم است.


0

نظریه همه چیز

اینشتین پس از موفقیت‌های بزرگ پی‌درپی و تحولات شگرفی که در عرصه فیزیک ایجاد کرد، از تبیین حرکت براونی و اثر فتوالکتریک و مشارکت در پایه گذاری فیزیک کوانتومی گرفته تا ارائه نظریات نسبیت خاص (و عام به فکر یک اقدام بنیادین و انقلابی در فیزیک افتاد. از آنجا که اینشتین معتقد بود طبیعت و کل جهان، ساختاری واحد و به هم پیوسته دارد، پس نظریات مطرح در فیزیک نیز که سعی دارند رفتار جهان را در قالب روابط ریاضی تبیین کنند اساساََ نمی‌توانند نظریات مستقل و جدا از همی باشند و معتقد بود نیروهای الکتریسیته، مغناطیس و گرانش با هم رابطه مستقیم دارند و تفکیک ناپذیرند.

به عبارتی اینشتین به این نتیجه رسیده بود که به جای نظریات متفاوت و مستقل الکترومغناطیس، نسبیت عام و … باید نظریه واحدی در فیزیک وجود داشته باشد که بتواند رفتار تمامی پدیده‌های جهان را به طور یکپارچه توضیح دهد. به عنوان مثال این نظریه واحد باید بتواند رفتار تمامی نیروها و میدان‌های دخیل در جهان را با فرمول بندی ریاضی واحدی تبیین کند. بر همین اساس، اینشتین نام این نظریه آرمانی را "نظریه میدان واحد" گذاشته بود.

اینشتین جست و جو برای کشف و فرمول بندی نظریه میدان واحد را از اوایل دهه 20 میلادی آغاز کرده و نخستین مقاله خود را نیز در این مورد در سال 1922 منتشر کرده بود. البته از آنجایی که در آن زمان، تنها نیروهای شناخته شده جهان، دو نیروی گرانش و الکترومغناطیسی بودند و تنها ذرات کشف شده جهان نیز دو ذره الکترون و پروتون، طبیعی بود که نظریه ارائه شده اینشتین در آن زمان، نظریه جامع و کاملی نباشد. به موازات اینشتین، فیزیکدانان دیگری نیز نظیر هرمان وایل و تئودور کالوزا نیز تلاش برای فرمول بندی نظریه میدان واحد را آغاز کردند هر چند آن‌ها نیز به نتایج جالبی رسیدند اما با کشف نیروهای جدید و ناشناخته در جهان معلوم شد که هیچ کدام از این نظریات کامل نبوده‌اند.

در دهه 30 میلادی با کشف نیروی هسته‌ای مشخص شد که فرمول بندی نظریه میدان واحد، سخت‌تر از آن چیزی است که قبلاََ تصور می‌شد، چرا که رفتار این نیرو نسبت به نیروهای شناخته شده گرانش و الکترومغناطیسی بسیار متفاوت بود. با این حال اینشتین هیچ گاه از جست و جو برای کشف نظریه میدان واحد دست نکشید و تلاش برای فرمول بندی این نظریه آرمانی فیزیک را تا واپسین روزهای زندگی خود ادامه داد. او همواره به مسائل بنیادین و مفاهیم عمیق فلسفی مرتبط با نظریات علمی علاقه بسیار داشت، به طوری که زمانی در جمله مشهوری، هدف غایی خود از پژوهش علمی را چنین بیان کرد: «می‌خواهم اندیشه‌های خداوند را بشناسم، مابقی جزئیات است.»

شاید همین دیدگاه بود که او را قادر به فرمول بندی نظریه میدان واحد علاقمند کرده بود که تقریباََ تمامی 30 سال پایانی عمرش را وقف یافتن چنین نظریه‌ای کرد. هر چند او در سال 1949 نسخه کامل‌تری از نظریه میدان واحد خود را منتشر کرد، اما سرانجام نتوانست به نسخه جامع و کاملی از این نظریه اسرارآمیز دست پیدا کند. ولی خوشبختانه تلاشهای او که از زمان خودش جلو بود، چند دهه پس از مرگش به باز نشست و به یکی از مهم‌ترین نگرش‌های علمی عصر حاضر جهان تبدیل شد، به گونه‌ای که اکنون فیزیکدان‌های بسیاری در تلاشند تا به کمک نظریات نوینی همانند نظریه ابر ریسمان و نسخه تعمیم یافته آن یعنی نظریه M، آرزوی دیرینه اینشتین یعنی دستیابی به یک نظریه غایی در فیزیک که بتواند رفتار تمامی نیروهای جهان را در قالب ریاضی واحدی تبیین کند را محقق کنند.

0

ﻧﻜﺎﺕ ﻣﻬﻢ ﺩﺭﺱ

- * ﺗﻨﻮﻉ ﺯﻳﺴﺘﻲ ﭼﻪ ﺯﻣﺎﻧﻲ ﺯﻣﺎﻧﻲ ﻛﻪ ﺯﻳﺴﺘﮕﺎﻩ ﻃﺒﻴﻌﻲ ﮔﻴﺎﻫﺎﻥ ﻭ ﺟﺎﻧﻮﺭﺍﻥ ﺗﺨﺮﻳﺐ ﺷﻮﺩ ﺑﺎ ﺗﺨﺮﻳﺐ ﭘﻮﺷﺶ ﮔﻴﺎﻫﻲ ﺩﺭ ﻳﻚ ﻣﻨﻄﻘﻪ ﻏﺬﺍ ﻛﻢ ﻣﻲ ﺷﻮﺩ ﻭ ﺷﺮﺍﻳﻂ ﻣﺤﻴﻄﻲ ﻧﺎﻣﻨﺎﺳﺐ ﮔﻮﻧﻪ ﻫﺎﻱ ﺟﺎﻧﻮﺭﻱ ﺭﺍ ﻧﻴﺰ ﺍﺯ ﺑﻴﻦ ﻣﻲ ﺑﺮﺩ.

ﺩﺭ ﻣﻌﺮﺽ ﺧﻄﺮ ﻗﺮﺍﺭ ﻣﻲ ﮔﻴﺮﺩ:

- * ﻋﻮﺍﻣﻠﻲ ﻛﻪ ﺑﺎﻋﺚ ﺍﺯ ﺑﻴﻦ ﺭﻓﺘﻦ ﭘﻮﺷﺶ ﮔﻴﺎﻫﻲ، ﺍﻳﺠﺎﺩ ﻭ ﮔﺴﺘﺮﺵ ﺷﻬﺮﻫﺎ ﻭ ﺭﻭﺳﺘﺎﻫﺎ، ﺳﺎﺧﺘﻦ ﭘﻞ، ﺟﺎﺩﻩ، ﺳﺎﺧﺘﻤﺎﻥ ﻫﺎ ﻭﺳﺪﻫﺎ ﺑﺪﻭﻥ ﺑﺮﻧﺎﻣﻪ ﺭﻳﺰﻱ ﻭ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ ﺟﻨﺒﻪ ﻫﺎﻱ ﺯﻳﺴﺖ ﻣﺤﻴﻄﻲ

ﻧﺎﺑﻮﺩﻱ ﮔﻮﻧﻪ ﻫﺎﻱ ﺟﺎﻧﻮﺭﻱ ﻭﺁﻟﻮﺩﮔﻲ ﺁﺏ ﻭ ﺧﺎﻙ ﻓﻌﺎﻟﻴﺖ ﻫﺎﻱ ﺻﻨﻌﺘﻲ ﻭ ﺗﻮﻟﻴﺪ ﺍﻧﺒﻮﻩ ﻛﺎﻻﻫﺎ ﺩﺭ ﻛﺎﺭﺧﺎﻧﻪ ﻣﺼﺮﻑ ﮔﺮﺍﻳﻲ ﻭ ﺗﻮﻟﻴﺪ ﺍﻧﺒﻮﻩ ﺯﺑﺎﻟﻪ ﺷﻜﺎﺭ ﻭ ﺗﺠﺎﺭﺕ ﺍﻋﻀﺎﻱ ﺑﺪﻥ ﺣﻴﻮﺍﻧﺎﺕ

ﻭ ﻫﻮﺍﻱ ﺯﻳﺴﺘﮕﺎﻩ ﻫﺎ ﻣﻲ ﺷﻮﻧﺪ:

ﺍﺯ ﭘﻴﭽﻴﺪﻩ ﺗﺮﻳﻦ ﺯﻳﺴﺖ ﺑﻮﻡ ﻫﺎﻱ ﺟﻬﺎﻥ ﻛﻪ ﻏﻨﻲ ﺗﺮﻳﻦ ﺗﻨﻮﻉ ﮔﻴﺎﻫﻲ ﻭ ﺟﺎﻧﻮﺭﻱ ﺭﺍ ﺩﺍﺭﺩ 3 ﺗﻨﻮﻉ ﺯﻳﺴﺘﻲ ﺟﻬﺎﻥ ﻣﺮﺑﻮﻁ ﺑﻪ ﺍﻳﻦ ﺟﻨﮕﻞ ﻫﺎﺳﺖ.

- * ﺍﻫﻤﻴﺖ ﻭ ﺍﺭﺯﺵ 4

ﺟﻨﮕﻞ ﻫﺎﻱ ﺑﺎﺭﺍﻧﻲ ﺍﺳﺘﻮﺍﻳﻲ: ﺍﻳﻦ ﺟﻨﮕﻞ ﻫﺎ ﺣﺪﻭﺩ 50 ﺩﺭﺻﺪ ﺍﻛﺴﻴﮋﻥ ﺳﻴﺎﺭﻩ ﻱ ﺯﻣﻴﻦ ﻭ 50 ﺩﺭﺻﺪ ﺭﻃﻮﺑﺖ ﺟﻮ ﺭﺍ ﺗﻮﻟﻴﺪ ﻣﻲ ﻛﻨﻨﺪ ﺍﻳﻦ ﺟﻨﮕﻞ ﻫﺎ ﻱ ﻗﺎﺑﻠﻴﺖ ﺟﺬﺏ ﺩﻱ ﺍﻛﺴﻴﺪ ﻛﺮﺑﻦ ﻭ ﺗﺒﺪﻳﻞ ﺁﻥ ﺑﻪ ﺍﻛﺴﻴﮋﻥ ﺭﺍ ﺩﺍﺭﻧﺪ.

- * ﺟﻨﮕﻞ ﻫﺎﻱ ﺑﺎﺭﺍﻧﻲ ﺍﺳﺘﻮﺍﻳﻲ ﺧﺎﺳﺘﮕﺎﻩ ﺍﻭﻟﻴﻪ ﻱ ﺩﺭﺧﺘﺎﻥ ﻣﻴﻮﻩ: ﻣﻮﺯ ﻧﺎﺭﮔﻴﻞ ﺍﻧﺒﻪ

- * ﻣﺤﺼﻮﻻﺕ ﻏﺬﺍﻳﻲ، ﺩﺍﺭﻭﻳﻲ ﻭ ﻣﻮﺍﺩ ﺍﻭﻟﻴﻪ ﺻﻨﻌﺘﻲ ﻗﻬﻮﻩ ﻛﺎﻛﺎﺋﻮ ﺍﻧﻮﺍﻉ ﺭﻭﻏﻦ ﻫﺎ ﻟﻮﺍﺯﻡ ﺁﺭﺍﻳﺸﻲ ﻭ ﻋﻄﺮﻫﺎ ﻛﺎﺋﻮﭼﻮ ﻻﺳﺘﻴﻚ ﺧﻤﻴﺮ ﺩﻧﺪﺍﻥ

ﺑﺪﺳﺖ ﺁﻣﺪﻩ ﺍﺯ ﺟﻨﮕﻞ ﻫﺎﻱ ﺑﺎﺭﻧﻲ ﺍﺳﺘﻮﺍﻳﻲ:

- * ﻋﻮﺍﻣﻠﻲ ﻛﻪ ﻣﻮﺟﺐ ﺗﺨﺮﻳﺐ ﻳﺎ ﺟﻨﮕﻞ ﺯﺩﺍﻳﻲ ﻛﺸﺎﻭﺭﺯﻱ ﻭ ﺩﺍﻣﺪﺍﺭﻱ ﺗﺠﺎﺭﺕ ﺍﻟﻮﺍﺭ ﺍﺳﺘﺨﺮﺍﺝ ﻣﻌﺎﺩﻥ ﻃﻼ ﻭ ﺑﻮﻛﺴﻴﺖ (ﺁﻟﻮﻣﻴﻨﻴﻢ)

ﺩﺭ ﻣﻨﻄﻘﻪ ﻱ ﺟﻨﮕﻞ ﻫﺎﻱ ﺑﺎﺭﺍﻧﻲ ﺍﺳﺘﻮﺍﻳﻲ ﺷﺪﻩ:

- * ﺟﻨﮕﻞ ﺯﺩﺍﻳﻲ ﻳﻌﻨﻲ: ﻳﻌﻨﻲ ﺍﺯ ﺑﻴﻦ ﺑﺮﺩﻥ ﻛﺎﻣﻞ ﺟﻨﮕﻞ ﻫﺎ ﺩﺭ ﻳﻚ ﻧﺎﺣﻴﻪ ﺑﺮﺍﻱ ﺍﻳﻦ ﻛﺎﺭ ﺟﻨﮕﻞ ﻫﺎ ﺭﺍ ﻣﻲ ﺳﻮﺯﺍﻧﻨﺪ، ﺩﺭﺧﺖ ﻫﺎ ﺭﺍ ﺑﺎ ﺍﺭﻩ ﻫﺎﻱ ﺑﺮﻗﻲ ﻗﻄﻊ ﻣﻲ ﻛﻨﻨﺪ ﻭ ﺑﺎ ﺑﻮﻟﺪﻭﺯﺭ ﺯﻣﻴﻦ ﻫﺎ ﺭﺍ ﺍﺯ ﺩﺭﺧﺘﺎﻥ ﺧﺎﻟﻲ ﻣﻲ ﻛﻨﻨﺪ.

- * ﺳﺎﺧﺘﻦ ﺑﺰﺭﮔﺮﺍﻩ ﻫﺎ ﺩﺭ ﻣﻴﺎﻥ ﺟﻨﮕﻠﻬﺎﻱ ﺍﺳﺘﻮﺍﻳﻲ: ﺳﺎﺧﺘﻦ ﺍﻳﻦ ﺑﺰﺭﮔﺮﺍﻩ ﻫﺎ ﻣﻮﺟﺐ ﺩﺳﺘﺮﺳﻲ ﺁﺳﺎﻥ ﺗﺮ ﺷﺮﻛﺖ ﻫﺎﻱ ﺗﺠﺎﺭﻱ ﻭ ﺍﻓﺮﺍﺩ ﺑﺮﺍﻱ ﻓﻌﺎﻟﻴﺖ ﻫﺎﻱ ﺍﻗﺘﺼﺎﺩﻱ ﺩﺭ ﺟﻨﮕﻞ ﻫﺎ ﻱ ﺍﺳﺘﻮﺍﻳﻲ ﺷﺪﻩ ﺍﺳﺖ.

- * ﺩﺭ ﻧﺎﺣﻴﻪ ﺁﻣﺎﺯﻥ ﭼﻪ ﺷﻐﻞ ﻫﺎﻳﻲ ﺍﻳﺠﺎﺩ ﺷﺪﻩ: ﺻﻨﻌﺖ ﺍﻟﻮﺍﺭ ﻭ ﭼﻮﺏ ﻛﺸﺖ ﻫﺎﻱ ﺗﺠﺎﺭﻱ ﺍﺳﺘﺨﺮﺍﺝ ﻣﻌﺎﺩﻥ

-* ﻋﺎﺝ ﺑﻪ ﻓﻴﻞ ﭼﻪ ﻛﻤﻜﻲ ﻣﻲ ﻛﻨﺪ: ﺯﻣﻴﻦ ﺭﺍ ﺣﻔﺮ ﻛﻨﺪ ﻭ ﺭﻳﺸﻪ ﻫﺎ ﻭ ﻋﻠﻒ ﻫﺎ ﺭﺍ ﺩﺭ ﺑﻴﺎﻭﺭﺩ ﻣﻴﻮﻩ ﻱ ﺩﺭﺧﺘﺎﻥ ﺭﺍ ﺑﺮﺍﻱ ﺗﻐﺬﻳﻪ ﺑﻜَﻨﺪ ﻫﻤﭽﻨﻴﻦ ﻭﺳﻴﻠﻪ ﻱ ﺩﻓﺎﻋﻲ ﺍﻳﻦ ﺣﻴﻮﺍﻥ ﺑﺮﺍﻱ ﻣﻘﺎﺑﻠﻪ ﺑﺎ ﺩﺷﻤﻦ ﺍﺳﺖ.

- * ﺷﻜﺎﺭ ﮔﺴﺘﺮﺩﻩ ﻓﻴﻞ ﻫﺎ: ﻛﺸﻮﺭﺁﻓﺮﻳﻘﺎﻳﻲ ﻛﻨﻴﺎ ﺍﻟﺒﺘﻪ ﺩﺭ ﺍﻳﻦ ﻛﺸﻮﺭ ﺑﺎ ﺍﻳﺠﺎﺩ ﭘﺎﺭﻙ ﻫﺎﻱ ﻭﺣﺶ ﺍﺯ ﺍﻳﻦ ﮔﻮﻧﻪ، ﻛﻪ ﺩﺭ ﻣﻌﺮﺽ ﺧﻄﺮ ﻗﺮﺍﺭ ﺩﺍﺭﻧﺪ ﻣﺤﺎﻓﻈﺖ ﻣﻲ ﻛﻨﻨﺪ.

- * ﺑﻴﺸﺘﺮﻳﻦ ﻣﻴﺰﺍﻥ ﻗﺎﭼﺎﻕ ﻋﺎﺝ ﺩﺭ: ﭼﻴﻦ ﻭ ﺗﺎﻳﻠﻨﺪ ﭼﻴﻦ ﺑﺎ ﻛﻨﺪﻩ ﻛﺎﺭﻱ ﺭﻭﻱ ﻋﺎﺝ ﻭ ﺗﺒﺪﻳﻞ ﺁﻥ ﺑﻪ ﻣﺤﺼﻮﻻﺕ ﺗﺰﻳﻴﻨﻲ ﮔﺮﺍﻥ ﻗﻴﻤﺖ ﻭ ﭘﺮﻓﺮﻭﺵ ﺑﻪ ﺟﻬﺎﻥ ﮔﺮﺩﺍﻥ، ﺳﻮﺩ ﺑﺴﻴﺎﺭﻱ ﺑﻪ ﺩﺳﺖ ﻣﻲ ﺁﻭﺭﺩ ﺗﺎﻳﻠﻨﺪ ﺍﺯ ﺟﻤﻠﻪ ﻛﺸﻮﺭﻫﺎﻳﻲ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﺍﻳﻦ ﻣﻤﻨﻮﻋﻴﺖ ﺭﺍ ﻧﭙﺬﻳﺮﻓﺘﻪ ﻭ ﺧﺮﻳﺪ ﻭ ﻓﺮﻭﺵ ﻋﺎﺝ ﻓﻴﻞ ﺩﺭ ﺁﻥ ﺁﺯﺍﺩ ﺍﺳﺖ.

- * ﻧﻜﺎﺕ ﻣﻬﻢ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﺻﺤﻴﺢ ﺑﺎﻳﺪ ﺑﻴﻦ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﺍﻗﺘﺼﺎﺩﻱ ﺍﺯ ﺟﻨﮕﻞ ﻫﺎ ﻭ ﻓﺮﺻﺖ ﺑﺎﺯﺳﺎﺯﻱ ﺁﻧﻬﺎ ﺗﻌﺎﺩﻝ ﺑﻪ ﻭﺟﻮﺩ ﺑﻴﺎﻳﺪ.

ﻛﺸﺎﻭﺭﺯﻱ ﻭ ﺩﺍﻣﭙﺮﻭﺭﻱ ﺑﺎ ﺭﻭﺵ ﻫﺎﻱ ﻋﻠﻤﻲ ﻭ ﺟﺪﻳﺪ، ﺭﺍ ﻛﻪ ﻛﻤﺘﺮﻳﻦ ﺁﺳﻴﺐ ﺭﺍ ﺑﻪ ﻣﺤﻴﻂ ﺯﻳﺴﺖ ﻣﻲ ﺭﺳﺎﻧﻨﺪ ﺑﻪ ﻛﺸﺎﻭﺭﺯﺍﻥ ﺍﻳﻦ ﻣﻨﻄﻘﻪ ﺁﻣﻮﺯﺵ ﺑﺪﻫﻨﺪ.

ﻭ ﺧﺮﺩﻣﻨﺪﺍﻧﻪ ﺍﺯ ﻣﻨﺎﺑﻊ ﻃﺒﻴﻌﻲ:

ﺑﺎ ﺍﻳﺠﺎﺩ ﭘﺎﺭﻙ ﻫﺎﻱ ﻭﺣﺶ ﺍﺯ ﮔﻮﻧﻪ ﻫﺎﻱ ﺟﺎﻧﻮﺭﻱ ﻭ ﮔﻴﺎﻫﻲ ﺩﺭ ﻣﻌﺮﺽ ﺧﻄﺮ ﻣﺮﺍﻗﺒﺖ ﻛﻨﻨﺪ ﺗﺎ ﻧﺴﻞ ﺁﻧﻬﺎ ﻣﻨﻘﺮﺽ ﻧﺸﻮﺩ.

0

واکنش های مهم و پرتکرار کنکور


1.واکنش سوختن ایزواوکتان (بنزین):

2C8H18 + 25O2 _16CO2 + 18H2O

2.واکنش سوختن اتانول:

C2H5OH + 3O2_____2CO2 + 3H2O

3.واکنش سوختن گلوکز:

6CH12O6+ 6O2_____6CO2 + 6H2O

4.واکنش سوختن فسفرسفید:

P4 + 5O2_____P4O10

5.واکنش سوختن کربن دی سولفات:

CS2 + 3O2_____CO2 + 2SO2

6.واکنش سوختن نیتروژن با هیدروژن (فرایند هابر):

N2 + 3H2_____2NH3

7.واکنش کربن مونواکسید با هیدروژن (تهیه متانول):

CO + 2H2____CH3OH

8.واکنش گوگرد دی اکسید با اکسیژن:

2SO2 + O2____2SO3

9.واکنش سدیم اکسید با کربن دی اکسید و رطوبت هوا در کیسه هوا:

Na2O + 2CO2 +H2O ____ 2NaHCO3

10.واکنش تترافسفر دکا اکسید با آب:

P4O10 + 6H2O_____4H3PO4

11.واکنش گاز آمونیاک با گاز هیدروژن کلرید:

NH3 + HCl_____NH4Cl

12.واکنش تجزیه سدیم هیدروژن کربنات:

2NaHCO3_____Na2CO3 + H2O + CO2

13.واکنش تجزیه پتاسیم نیترات در دمای بالاتر از 500 درجه

4KNO3_____2K2O + 2N2 +5O2

14.واکنش تجزیه پتاسیم کلرات:

2KClO3 _2KCl + 3O2

15.واکنش از دست دادن آب تبلور مس (II) سولفات:

CuSO4. 5H2O_____CuSO4 + 5H2O

16.واکنش از دست دادن آب تبلور کبالت(II) کلرید:

CoCl2. 6H2O_____CoCl2 + 6H2O

17.واکنش تجزیه دی آمونیم کرومات:

(NH4)2Cr2O7_____Cr2O3 + N2 + 4H2O

18.واکنش تجزیه متانول:

CH3OH_____CO + 2H2

19.واکنش تجزیه آلومینیوم سولفات:

Al2(SO4)3_____Al2O3 + 3SO3

20.واکنش تجزیه سرب (IV) اکسید:

2PbO2_____2PbO + O2

21.واکنش تجزیه سدیم آزید:

2NaN3_____2Na + 3N2

22.واکنش تجزیه نیتروگلیسیرین:

4C3H5(NO3)3_____12CO2 + 10 H2O + O2 + 6N2

23.واکنش تجزیه سولفوریل کلرید:

SO2Cl2____ SO2 + Cl2

24.واکنش آلومینیوم با محلول مس (II) سولفات:

2Al + 2CuSO4______3CuSO4 + Al2(SO4)3

25.واکنش سدیم با آهن (III) اکسید در کیسه هوا:

6Na + Fe2O3_____2Fe + 3Na2O

26.واکنش منیزیم با سیلیسیم تترا کلرید:

2Mg + SiCl4_____Si + 2MgCl2

27.واکنش سدیم با اتانول:

2C2H5OH + 2Na ____H2 + 2C2H5ONa

28.واکنش محلول سرب (II) نیترات با پتاسیم یدید:

Pb(NO3)2 +2Kl _PbI2 + 2KNO3

29.واکنش محلول پتاسیم کرومات با سرب (II) نیترات:

K2CrO4 + Pb(NO3)2____PbCrO4 + 2KNO3

30.واکنش کلسیم کربنات با محلول هیدروکلریک اسید:

CaCO3 + 2HCl ____CaCl2 + H2O + CO2

31.واکنش کلسیم کاربید با آب:

CaC2 + 2H2O _ Ca(OH)2+ C2H2

32.واکنش محلول کلسیم هیدروکسید با فسفریک اسید:

3Ca(OH)2 + 2H3PO4____ Ca3(PO4)2 + 6H2O

33.واکنش منگنز دی اکسید با محلول هیدروکلریک اسید:

MnO2 + 4HCl______MnCl2 + Cl2 + 2H2O

34.واکنش محلول لیتیم پراکسید با گاز کربن دی اکسید:

2Li2O2 + 2CO2_____2Li2CO3 + O2

35.واکنش لیتیم هیدروکسید با گاز کربن دی اکسید:

2LiOH + CO2_____Li2CO3 + O2

36واکنش زغال سنگ با بخار آب بسیار داغ (تهیه گاز متان):

2C + 2H2O _CH4 + CO2

37.واکنش تهیه گازآب:

C + H2O_____CO + H2

38.واکنش اکسایش متانول وتهیه متانال:

2CH3OH+O2_____2H2CO + 2H2O

39.واکنش کلی فرایند هال:

2Al2O3 + 3C____4Al + 3CO2

0

1- زیست بوم (بیوم چیست)؟

زیست بوم یک ناحیه وسیع جغرافیایی است که در آن، انواع خاصی از گیاهان و جانوران زندگی می کنند و ناحیه مشخصی را به وجود می آورند. هر زیست بوم از چند بو م سازگان (اکوسیستم) تشکیل شده است.

2- وسعت یک زیست بوم چقدر است و آیا مشخصات و ویژگی آن مخصوص یک منطقه است؟

یک زیست بوم ممکن است بخش وسیعی از یک قاره را دربرگیرد و یا ویژگی های آن در چند قاره یافت شود.

3- سطح زمین به چند زیست بوم (بیوم) تقسیم شده، نام ببرید؟

هشت زیست بوم

توندرا

تایگا

جنگل های پهن برگ معتدله

علفزارهای منطقه معتدل

بیشه زارها و مراتع مدیترانه ای

بیابان

جنگل های بارانی استوایی

ساوان

4- وجود هر زیست بوم در یک ناحیه به چه عواملی بستگی دارد؟ و کدام یک مهمتر است؟

وجود هر زیست بوم در یک ناحیه به عوامل مختلفی چون آب و هوا، شکل ناهموار یها، میزان ارتفاع زمین، و جنس خاک بستگی دارد. در میان همه این عوامل، آب و هوا مهم ترین و بیشترین تأثیر را دارد.

5- دما و بارش که از عناصر آب و هوا می باشند چگونه بر نوع و میزان پوشش گیاهی اثر می گذارند؟

با تغییر دما و بارش از یک ناحیه به ناحیه دیگر، پوشش گیاهی تغییر می کند.

دما عامل مهمی در رویش گیاهان است و در مناطقی که دمای هوا بسیار پایین است، گیاهان نمی توانند برویند. میزان بارش نیز تأثیر زیادی بر میزان پوشش گیاهی یک منطقه دارد. علاوه بر میزان دما و بارش، عوامل دیگری چون طول مدت فصل خشک و تبخیر نیز در پوشش گیاهی تأثیر دارند

6-زیست بوم توندرا مربوط به کدام بخش از زمین است و آب و هوا، پوشش گیاهی و نوع جانوران آن چگونه است؟

توندرا محل زندگی اسکیموها

موقعیت ناحیه ای در نزدیکی قطب شمال و حاشیه اقیانوس منجمدشمالی است.

آب و هوا زمستان های طولانی وحتی سرمای - 34 درجه — تابستانها کوتاه و میانگین دما، حداکثر 12 درجه پوشش گیاهی زمین های توندرا از یخ و برف پوشیده شده است. در تابستان با ذوب شدن یخ ها، درزیر خاک، باتلاق های کم عمق ایجاد می شود. در توندرا فقط گیاهانی چون خزه و گل سنگ می توانند برویند

نوع جانوران گوزن شمالی —- خرس قطبی —- روباه قطبی

7- زیست بوم تایگا مربوط به کدام بخش از زمین است و آب و هوا، پوشش گیاهی و نوع جانوران آن چگونه است؟

تایگا

موقعیت از گسترده ترین زیست بوم هاست و در جنوب توندرا و در قار ه های آسیا، اروپا و آمریکای شمالی گسترش یافته است آب و هوا در این منطقه، در 6 ماه از سال میانگین دما کمتر از صفر درجه است. بارندگی بین 250 تا 500 میلی متر و زمین همیشه مرطوب است. پوشش گیاهی دارای جنگل های مخروطی و سوزنی برگ ها درختان این ناحیه، مانند کاج و سرو، همیشه سبزند و برگ ریزان ندارند. تقریباً تمام جنگل های کشور کانادا از نوع تایگاست. این جنگل ها بخش عمده ای از چوب نرم برای تولید کاغذ را تأمین می کنند.

نوع جانوران عقاب کاکل سفید —- سمور دریایی —- گرگ خاکستری

8- زیست بوم جنگل های بارانی استوایی مربوط به کدام بخش از زمین است و آب و هوا، پوشش گیاهی و نوع جانوران آن چگونه است؟

جنگل های بارانی استوایی

موقعیت در مجاورت خط استوا در چند قاره گسترده شده است.

آب و هوا هوا همیشه گرم، رطوبت حدود 80 درصد و میزان بارندگی سالیانه 2500 میلیمتر است.

پوشش گیاهی جنگل های بارانی استوایی چند طبقه اند. در زیر درختان بلندتر، درختان کوتا هتر و علفها، که رشد بسیار سریعی دارند، وجود دارند. ارتفاع درختان بلند گاه به 25 تا 35 متر نیز می رسد. این زیست بوم بیشترین تنوع زیستی جهان را دارد و انواع حشر ه ها، پرندگان، خزندگان و پستانداران در آن زندگی می کنند.درختان شا ه پسند (مانگرو)، نارگیل، قهوه سودانی، هِوِآ و بامبو از نمونه گیاهان این ناحیه است.

نوع جانوران بابون، یک نوع میمون —- توکا —- خزندگان

0

این پاورپوینت برای تدریس و ارائه در زمینه ی فصل نهم (مبحث الکتریسیته) علوم تجربی پایه هشتم می باشد.

دانلود

0
تعداد صفحات : 23 صفحه

دانلود پاورپوینت درس دهم مطالعات پایه هشتم (رحلت پیامبر تا قیام کربلا)

پس از مطالعه ی درس، با یکدیگر همفکری کنید و دلایل بروز فتنه ها و جنگ ها علیه حکومت امام علی (ع) را بیان کنید. اصرار امام علی (ع) بر عمل به قرآن و اجرای عدالت و سنت پیامبر بود و مشرکان مطمئن شدند که امام به دلخواه آنان عمل نخواهد کرد، به فتنه جویی پرداختند.

ماجرای سقیفه و جانشینی پیامبر

حکومت امام علی (ع)

شورش و جنگ علیه حکومت امام علی (ع)

صلح امام حسن (ع) با معاویه

امویان(بن یامیه) بر مسند خلافت

قیام امام حسین (ع)

اهداف و دستاوردهای قیام کربلا

نکات مهم

خرید و دانلود - 21000 تومان