امروز جمعه 28 اردیبهشت 1403
0

Hatfield and Sprecher’s Love Scale

آیا لیلی و مجنون واقعی شما هستید؟ مقیاس "هاتفیلد" و " اسپریچر" 37 ماده

به کسی فکر کنید که در حال حاضر عاشق او هستید یا به آخرین کسی فکر کنید که او را دوست داشتید. برای نمره گذاری پاسخ های خود، از مقیاس زیر کمک بگیرید.

کاملا = 9-‎--‎-8-‎--‎--7-‎--‎-6-‎--‎-5-‎--‎-4-‎--‎-3-‎--‎-2-‎--‎-1 = اصلا

1- اگر او مرا ترک کند به شدت ناراحت خواهم شد.

2- گاهی احساس می کنم که نمی توانم افکارم را کنترل کنم، همیشه به فکر او هستم.

3- وقتی می خواهم کاری انجام دهم تا او خوشحال شود، احساس خوشحالی می کنم.

4- دوست دارم با او باشم نه با هر فرد دیگر.

5- فکر این که او عاشق فرد دیگری شود، حسادتم را بر می انگیزد.

6- به شدت می خواهم که درباره او همه چیز را بدانم.

7- از هر جهت او را می خواهم، جسمی، هیجانی و ذهنی.

8- برای محبت او اشتهای سیری ناپذیری دارم.

9- او برای من، همسر ایدالی است.

10- وقتی به من دست می زند، تمام وجودم به لرزه در می آید.

11- او به طور دائم در افکار من حضور دارد.

12- دوست دارم که او درباره من همه چیز را بداند، افکار، الزام ها و امیدها.

13- به شدت می خواهم ویژگی هایی داشته باشم که او دوست دارد.

14- خیلی جذب او شده ام.

15- در ارتباط با او، وقتی مسائل خوب پیش نمی رود، به شدت افسرده می شوم.

ماخذ: گنجی، حمزه. ارزشیابی شخصیت. نشر ساوالان. 1380

0

اختلال در تفکر

دربررسی و ارزیابی وضعیت روانی بیماران اسکیزوفرنی گاهی تفکر انان شکل هذیان به خود می گیردبه عبارت دیگر در اسکیزوفرنی هذیان مربوط به اختلال در تفکر بیمار محسوب می شود که عبارت از یک عقیده باطلی است که با منطق قابل اصلاح نبوده واعضاء دیگر گروهی که فرد متعلق به ان است در ان عقیده شریک نیستند برای شناسایی بیشتر اختلال در تفکربیماران اسکیزوفرنی چند نمونه از اختلالات فکر در این بیماران را شرح میدهیم:

0

مقدمه

تغییر دادن سبک تبیین سبک تبیین سبک تبیین، دارای سه بعد تعیین کننده است: تداوم، فراگیر بودن و شخصی سازی.

فرد بدبین بر این باور است که شکست ها و پسرفت ها، غیر قابل تغییرند و بر بسیار از جنبه های زندگی او اثر می گذارند. او معتقد است که خود او - و نه موقعیت ها، بخت و اقبال، یا دیگران- تنها عامل این عدم موفقیت ها است.

افراد بسیار بدبین بر این باورند که وجود آنها، محصول خطائی در ساختار شخصیت و منش آنها است که باعث می شود آنها به زندگی ای محکوم شوند که سرشار از فرصت های از دست رفته، ارتباط های شکست خورده و گسیخته، کم هوشی، و فقدان های مکرر است. این افراد در مواردی هم که متوجه می شوند بروز مشکلی، تقصیر خودشان نیست، همچنان آن موقعیت را تغییر ناپذیر می دانند و به همین دلیل، برای تغییر دادن آن اقدامی نمی کنند. در زیر یک رویداد و سبک تبیین را آورده ایم. در مورد آن، بر مبنای سه بعد هر سبک اسناد، تبیین صورت گرفته را نامگذاری کنید. به خاطر داشته باشید که هر بعد، یک پیوستار است. هر تبیین، یا در قسمت دائمی پیوستار قرار می گیرد یا در قسمت موقتی آن؛ در یکی از دو قسمت فراگیر یا اختصاصی بودن تبیین؛ و در قسمت شخصی یا غیر شخصی پیوستار قرار می گیرد. پس مشخص کنید که تبیین مذکور، بیشر دائمی بود یا موقتی، بیشتر فراگیر بود یا اختصاصی، و یا بیشتر شخصی بود یا غیر شخصی. در اینجا تعریف مختصری از هر بعد را آوردیم که به عمل رتبه بندی توسط شما کمک کند.

0

چکیده:

در این مقاله مهارت‌های مقابله‌ای جورج آلبی (1982) به عنوان یک از مؤلفه‌های اساسی بهداشت روانی مورد بررسی قرار می‌گیرد. مقابله تعریف شده و تدابیر و منابع مقابله‌ای شرح داده می‌شوند.

انواع مقابله شامل مقابله کارآمد؛ مقابله متمرکز بر مسئله (مقابله فعال، مقابله مبتنی بر برنامه‌ریزی،

مقابله بردبارانه و مقابله جستجوی حمایت اجتماعی کارآمد) و مقابله متمرکز بر هیجان (مقابله مبتنی بر جستجوی حمایت عاطفی، مقابله مبتنی بر تفسیر مجدد مثبت، مقابله مبتنی بر مذهب و مقابله مبتنی بر پذیرش) و مقابله ناکارآمد (پرداختن به احساسات دردناک از طریق تفکر آرزومندانه، استفاده از دارو برای فرار از رنج، تفکر منفی، رفتارهای تکانشی، عدم درگیری ذهنی و رفتاری و مقابله به صورت انکار) شرح داده می‌شوند.

کلید واژه: مهارت مقابله ای,افکار ناکارآمد,افکار کارآمد

0

مشکل خواب

این بخش برای کسانی است که خود یا اطرافیانشان مشکل بد خوابی دارند.
این بخش به حل مشکل شایع بد خوابی و نیز بعضی از مشکلات غیر معمول دیگری که ممکن است افراد داشته باشند کمک می کند. در این بخش نکات ساده ای برای بهتر خوابیدن و همچنین راهنمایی های برای کسانی که می خواهند کمک های کارشناسی دریافت دارند وجود دارند.

مقدمه

اغلب نیازی نیست زیاد به خوابیدن فکر کنیم، چون بخشی از زندگی عادی ماست که همه از ان برخوردا ریم. اما وقتی بد خواب می شویم تازه اهمیت این مساله را در می یابیم. در واقع، بیشتر ما درطول زندگی خود چند باری در خوابیدن دچار مشکل می شویم. این مشکل (Insomnia - بی خوابی) اغلب موقتی است و بیشتر هنگام ناراحتی و یا هیجان روی می دهد و پس از چند روز که اوضاع به حال عادی بازگشت خود به خود حل می شود.
به هر حال ما برای استراحت و سلامت فکری و جسمی به خواب احتیاج داریم و اگر مشکل بد خوابی ادامه یابد به تدریج متوجه عوارض آن خواهیم شد.

0

افراد خاصی که عقب ماندگی ذهنی (MR) دارند، مهارتهای درمانی و تشخیصی را در کلینیک های بهداشت روانی به مبارزه طلبیده و با آنها مقاومت می کنند.

اتیولوژیMR غالبا پیچیده است و شامل عمل متقابل بین فاکتورهای بیولوژی، فرهنگی- اجتماعی و روانی می باشد. آن نشان داده است که عقب ماندگان ذهنی یک ریسک بزرگتری برای اختلالات تکاملی- روانی که منجر به پایین آمدن تواناییهای سازگاری با افراد دیگری می شود، دارند وشیوع بالاتری از آسیب CNS را دارند و علی الرغم این حقیقت که خیلی از عقب ماندگان ذهنی ممکن است در یک وضعیت ریسک بالاتری برای اختلالات رفتار تکاملی (developing behavioral) یا سایکوپاتولوژیکال قرار داشته باشند.

Malone & Campble یافتند که عقب ماندگان ذهنی بیشتر در جمعیت بیماران روانی تحت بررسی هستند. این افراد غفلت شده (Neglected) نیاز به یک دسترس مساوی به سرویس های بهداشت روان به خوبی سرویس های کلینیکی مشکلات روانی دارند.

0

بیماری انگیزش – انگیزه ناگهانی – ناتوانی در کنترل انگیزه های اضطراری

Kleptomania بیماری سرقت

Pathological Gambling قمار بیمار گونه: درمردان شایع تر است.

Trichotillomania بیماری مو کندن: در زنان شایع تر است.

Pyromaniac بیماری آتش افروزی: در مردان شایع تر است.

Intermittent Explosive D/O بیماری انفجاری گاهگاه: در مردان شایع تر است.

Impulse Control D/O NOS:

مدتها بین متخصصین این اختلاف نظر بوده که این بیماری اغلب همراه با بیماری های دیگر دیده شده و شخصیت مجزایی ندارد در حالی که نهایتاً ما به این نتیجه رسیده ایم که اختلال در کنترل انگیزه ها به عنوان یک علامت در بیماری های دیگر به چشم می خورد.

از جمله این بیماری ها ADD یعنی بیماری فقدان تمرکز در کودکان و نوجوانان و حتی بعضی از افراد بزرگ است که این افراد اغلب وسط حرف این و آن می پرند و کنترل رفتار خودشان را در برخی موارد ندارند. در بیماری دیگری مثل Manic Depression که اغلب رفتارشان خارج از کنترل آنها اتفاق می افتد. افرادی که به بیماری وسواس مبتلا هستند قدرت کنترل رفتارشان را ندارند چه شستن و نظافت باشد و چه نظم و ترتیب و نحوه های خاص را ه رفتن و عمل کردن.

در برخی بیماری های شخصیتی مثلاً Border line یا هیستریانیک برخی از رفتار و انگیزه ها غیر قابل کنترل هستند.

0

در یک فرایند پیچیده و بسیار حیرت انگیز زندگی انسان شکل می گیرد از نقطه ی کوچکتر از نقطه ی آخر این پاراگراف داستان زندگی من و شما و هزاران انسان دیگر شروع می شود.

در جدال برای بارور شدن تخمک جنسیت ما مشخص می شود و شاید بتوان گفت جنسیت همواره برای بشر مهمترین بخش زندگی بوده چرا که با آن زندگی شخص شکل می گیرد، نام، نوع پوشش،نقش های اجتماعی و.....

حتی در این قرن و حتی در جوامع صنعتی و پیشرفته هنوز تمایزو تفاوت های جنسیتی را آشکارا نظاره می کنیم.

گشتی درسیر تحول و رشد جنسی انسان برای درک بهتر مطلب حایز اهمیت است.

● واقعا چگونه ما به چنین درکی از جنسیت خود می رسیم؟

تا قبل از دو سالگی کودک هیچ برداشتی از دختر و پسر بودن ندارد وقتی به دوسالگی میرسد از وجود دخترها و پسرها آگاه می شود و تفاوت فیزیکی پدر و مادر را درک می کنند رفته رفته می فهمند که لباس و رفتار مردانه و زنانه کدام است و به تدریج از نقشهای سنخی نیز آگاه می شوند بطور مثال اگر کسی کامیون براند و در تیم آتش نشانی باشد قطعا مرد است اگر کسی ظرف بشوید و غذا بپزد قاعدتا زن است.

0

زمان تشخیص ADHD:

ADHD اغلب در سن 6تا12 سال تشخیص داده می شود، اگر چه در سنین پایین تری (درحدود3 سالگی) شروع شده اند. در سنین 6تا12 سالگی تشخیص به دلیل اینکه نشانه های ADHD در مدرسه بارزتر هستند، راحت تر است. اما در کودکان کمتراز 6 سال به دلیل اینکه نشانه های می توانند به طور دوره ای درطول رشد طبیعی نیز رخ دهند، مشکل است.

تشخیص ADHD براساس آزمایشات پزشکی مانند اسکن مغزی و... وبراساس ملاکهای تشخیصی انجمن روان پزشکی آمریکا (APA) و همچنین براساس مشاهدات رفتاری کودک توسط والدین، معلمین مدرسه وسایر کسانی که به طور مرتب با کودک در تماس هستند، انجام می گیرد.

0

چکیده:

کلید واژه‌ها: قانون‌گریزی، فقر اقتصادی - اجتماعی, فقر فرهنگی، نگرش به قانون, آسیب اجتماعی, شهروندگرایی, نگرش دینی.

مقدمه

قانون‌گریزی یک بیماری مسری است که در حال حاضر بخش اعظمی از مردم کشور به آن مبتلا شده‌اند (نجفی توانا, 1381: 12) و ریشه آن عدم نظم‌پذیری است که به دلیل گسترش فقر و شکاف طبقاتی است. زیرا نظم‌پذیری مختص اشخاصی است که حداقل نیازهای طبیعی, فرهنگی و اجتماعی‌شان تأمین شده باشد (همان: 13). در مقابل نظم‌گریزی مترادف با قانون‌گریزی است که عوارض آن قانع نبودن شخص به حقوق خود,‌ تعرض به حقوق دیگران, عدم انجام تکلیف, گریز از مسئولیت و وصول به مقصود به هر طریق ممکن است.

از اینرو در شرایط نظم‌گریزی عملاً انواع آسیب‌ها حیات اجتماعی را تهدید می‌کند که عوامل چندگانه و عمده‌ای در آن دخیلند. بنابراین در مقاله‌ حاضر به گزارش مصادیق نظم‌گریزی و میزان قانون‌گریزی شهروندان به عنوان نمودی از آسیب اجتماعی پرداخته‌ایم و ارتباط فقر با قانون‌گریزی را بر اساس نظریه بوم‌شناسی مکتب شیکاگو, ساختار فرصت رابرت‌ مرتن, نظریه نابهنجاری دورکیم, خنثی‌سازی ساترلند, تله فقر رابرت چمبرز و نظریه تضاد تبیین کرده‌ایم. در این مقاله منظور از فقر صرفاً جنبه اقتصادی و معیشتی آن نیست بلکه فقر فرهنگی, فقر مدنیت (شهروندی) و فقر دینی را نیز شامل می‌شود. یافته‌های تجربی مقاله نیز حاصل مطالعه پیمایشی بر روی شهروندان تبریز است که در حوزه‌های متفاوت طبقات شهری اجرا شده است.