امروز جمعه 30 شهریور 1403
2
0

دریک تعریف هوش عبارت است از توانایی یادگیری وکاربرد مهارت های لازم برای سازگاری بانیازهای فرهنگ و محیط فرد و نیز توانایی حل مسئله واستعداد عبارت است ازقابلیت وتوانایی خاص دریادگیری همراه با بروز قابلیت شخصی وانجام ماهرانه یک کارخاص.بیشتر محققین معتقدند که هوش یک توانایی کلی تلقی می شود که می تواند پایه ی پرورش استعدادهای مختلف باشدبه عبارتی هوش مفهومی مشترک بین همه افراد است اما استعداد مفهومی خاص و متفاوت بین افراد است.

مفهوم هوش از گذشته درعلوم مختلف مورد توجه بوده است.زیست شناسان هوش راعاملی برای سازش بامحیط وبقاء می دانند.فیلسوفان هوش را درقالب قابلیت های اندیشه مجرد مثل قدرت استنتاج و...می دانند.متخصصان تعلیم وتربیت نیز آن را توانایی یادگیری معرفی کرده اند.بابررسی تعاریفی که در زمیته هوش ارائه شده می توان به نتایج مطلوبی دست پیداکرد مثلا آلفرد بینه می گوید: (هوش چیزی است ک تست من می سنجد).عده ای معتقدند هوش قدرت یادگیری یا توانایی استفاده از تجارب است.روانشناسان هوش رابه دو قسمت کلامی وغیرکلامی یاعملی تقسیم می کنند که از ترکیب انها هوش کلی تشکیل می شود.

افراد مختلف درسطوح مختلف هوشی متفاوت ازیکدیگر هستند.بررسی تفاوت افراد ازلحاظ هوشی منجر به تهیه ابزارهای مناسب برای سنجش هوش گردید.افرادرا ازلحاظ درجه هوش می توان ازعقب مانده شدید تا هوش بسیاربالاونبوغ طبقه بندی کرد.همچنین افراد می توانند ازلحاظ جنبه های مختلف هوش متفاوت باشند برخی دارای هوش عملی بالایی هستند وبرخی از لحاظ هوش کلامی بالاترهستند.بُعد هوش واستعداد درافراد مختلف صرفا مقادیر مطلق صفرویک ندارد مثلا درمورد سرعت واکنش نمی توان افراد را صرفا ب دو گروه تند و کند تقسیم کرد.ازیک قطب تا قطب دیگر درجات متعددی وجود دارد.می توان هرفردی را درهریک از ابعاد استعداد یاهوش در یک نقطه از طیف مربوطه قرارداد و به این ترتیب بی نهایت ترکیب از ابعاد هوش و استعداد درجامعه انسانی به وجود آمده است.

منابع:

1_سایت فراکاوhttp://1farakav.com

2_سایت جعبه ابزار ذهنیmindtoolbox.ir

سایت دانشنامه رشدdaneshnameh.roshd.irwww.

0

* در روانشناسی بقای شئ یاپایداری شئ اشاره به این درک در انسان دارد که می دانیم اشیاء حتی زمانی که دیگر آن هارا باحواس پنج گانه ادراک نمی کنیم همچنان وجود دارند. بقای شئ یک مفهوم پایه ای در زمینه ی روانشناسی رشد است زیرا رشته ای از روانشناسی که به رشد توانایی های روانی و اجتماعی کودکان و نوزادان می پردازد.هنوز اجماع علمی درباره ی زمانی که انسان به درک درست وکامل از بقای شئ درطی دوره رشدخود می رسد وجود ندارد.ژان پیاژه معتقد بودکه بقای شی یکی ازمهم ترین ادراکاتی است که نوزادان ب آن دست می یابند.

چرا دانستن روانشناسی کودک مهم است؟والدین درباره ی توانایی ها ومهارت های کودک یانبود آن ها شیوه وتعبیر وتفسیر خودشان رادارند اگر کودک و خصوصیاتش را به درستی درک نکنید ممکن است آنهارا به اشتباه تفسیر یاسوءتعبیرکنید.نقش والدین در رشد روانشناختی کودک بسیار کلیدی است.کمبود آگاهی دراین زمینه اغلب منجر به قضاوت اشتباه کودک ودرنهایت منجر به تصمیم گیری اشتباه والدین خواهد شد. کودک به طور مستقیم تحت تاثیر میزان زمانی است که والدین صرف شناخت و کسب اطلاعات در زمینه رشد او می کنند. والدین از طریق شناخت ردانشناسی کودک و رشد او به طور معناداری به رشد هیجانی و ذهنی کودک کمک می کند.

هرچه زمان بیشتری بایکدیگر بگذرانید بیشتر کودک وخلق و خویش رامیشناسید.گفتگو با کودک شمارا از اتفاقاتی که در زندگی، مدرسه ومحیط اطراف او رخ می دهد آگاه می کند.کودکتان نیز باید بداند که شنیده می شود و جدی گرفته می شود.زمانی که گفته های آنهارا تایید می کنید و پاسخ میدهید به آنها نشان میدهید که گفته های آن هارا درک می کنید. اگر گفته هایشان برای شما مفهوم نبود برای شفاف سازی بیشتر از آنها سوال بپرسید. اما مراقب باشید که بیش از حد صحبت نکنید یا سوال نکنید زیرا می توانید کودک خود را به طور کامل منفعل و یا وادار ب سکوت کنید.

به محیطی که کودک درآن است توجه کنید طبق تحقیقات رفتار ونگرش کودک تحت تاثیرمیحطی است که درآن رشدمی کند.همچنین محیط می تواند بر رشد مغز کودک تاثیر بگذارد که در نتیجه ی آن بر رشد زبان و مهارت های شناختی او اثرمی گذارد. بیشترین اثر بر کودک رامحیط خانواده داشته است. رفتار کودک تاحد زیادی به افراد ونوع تعامل آنها با او وابسته است.

منابع:

1- سلیقه، مریم، نقش هنر و ادبیات، شعر و داستان در فرایند هویت یابی کودکان اولین همایش آموزش و پرورش ایران اسلامی در دوره پیش دبستانی1397

2- سایت ویکی پدیا www.wikipedia.com

3- سایت کودکت www.koodaket.com

0

کودک می تواند با رعایت گرفتن اسباب بازی ها دنیای خویش رابسازد کودک می تواند جهان خویش را پراز خویشاوندانی سازد که ساخته و پرداخته ذهن وی هستند.اومی تواند هرچیزی را برگزیند ویا آن را کنار بگذارد. کودک همچنین قدرت دارد تا بر دامنه ی احساسات وانگیزه های درونی اش کوهی را برپا دارد. و به سلامت برقله ی آن صعود کند. کودک از طریق بازی با انواع اسباب بازی ها موفق به شناخت شکل ها، رنگ ها، اندازه ها،جنس اشیاواهمیت آنها می شود و از بازی ها و ورزش ها مهارت به دست می آورد.با اکتشاف و جمع آوری اشیا اطلاعاتی را کسب می کند که نمی تواند درکتاب های درسی پیداکند.

فواید بازی برای کودکان: بازی هرگونه فعالیت ذهنی یاجسمی هدف داری است که به صورت گروهی یا فردی انجام می شود و موجب کسب لذت و ارضای نیازهای کودک می شود. بازی پاسخی برای رشد وتکامل استعداد ها، قابلیت ها، توانایی ها،ونیازهای ابتدایی و مقدماتی کودک است.بازی ابزار تفکر کودک،وسیله ای برای سازندگی و آموزش، منشا تکامل رشد جسمی و ذهنی و وسیله ی ارضای حس کنجکاوی او است.بازی آثار بسیار مثبت درکودکان دارد.کودکانی که انرژی کم تری دارند میل کمتری به بازی از خودنشان می دهند. بازیگوشی در کودکان نشان عقل و استقامت آنهادر هنگام بزرگسالی است وجای هیچ گونه نگرانی نیست.

کودک حق و باطل و گناه وثواب رادر خانه و مدرسه یادمی گیرد ولی اجرای مقررات اخلاقی درآنها به اندازه ی بازی جدی نیست.کودک می داند اگر بخواد عضو پذیرفته ومورد توجه گروه باشد باید با انصاف و راستگو ودرست کار باشد.از بُعد رشد اجتماعی تعامل دربازی بادیگر کودکان،کودک راقادرمی سازد تاتصورش را از خود و دیگران به صورت عام رشد دهد. کودک شروع به ارزیابی توانایی های خود درمقابل دیگران می کند و هویت یاتصور از خود را بهبود میبخشد.کودک در بازی با سایر کودکان چگونگی ایجاد ارتباط با آنان را یاد می گیرد و دیگران را بهتر میشناسد و به شناخت از خود میرسد. رقابت را می آموزد و شکست را به طور واقعی تجربه می کند. قدرت ابراز وجود پیدامی کند و از ترس و خجالت بیهوده رها می شود.

منابع:

1- عسکری زاده، قاسم، روان شناسی بازی، تهران، انتشارات امیرکبیر 1390

2- کریمیان، منصور، تولد و تربیت فرزند، نگاهی به معارف اهل بیت، تهران، فارابی،1381

3- دانشکده علوم پزشکی وخدمات بهداشت درمانی

0

تجارب اولیه کودک درخانواده،سازنده شخصیت ورفتارهای بعدی وی است.به گونه ای که ریشه بسیاری از انحرافات شخصیتی وبیماری های روانی رادرتربیت نخستین کودک باید جستجو کرد.روانشناسان متوجه شده اند که شیوه های پرورش وتربیت فرزند بربسیاری از جنبه های روان شناختی ازجمله رشد روان شناختی سازگاری اجتماعی،احساس ارزشمندی،و...درنوجوانی تاثیر فراوان دارد.

منظور از سبک های فرزند پروری راه هایی است که پدرومادربرای پرورش وتربیت فرزندان خود به کارمی گیرند وبیانگر نگرش هایی است که آنها نسبت به فرزندان خود دارند وهمچنین شامل قوانین ومعیارهایی است که برای فرزندان خود تعیین می کنند.ولی باید قبول کرد که رفتارهای فرزند پروری به دلیل به دلیل برخی موارد شامل فرهنگ،نژاد،وگروه های اقتصادی هستند تغییر می کند.سبک هایی که والدین درتربیت فرزندانشان به کارمی گیرند درتامین سلامت روانی فرزندان آن ها نقش اساسی دارد.همراه با ارتباط سالم است که می توان نیازهای کودکان راشناخت ونسبت به تامین آنها اقدام کرد.هرکدام از این سبک ها تاثیراتی بر رفتار کودک دارند که درمیان آنها تاثیرات مخرب ومنفی سبک های سهیل گیرانه ومستبدانه بیشتر می باشد.

خانواده سخت گیروخشک:تصمیم گیری بایکی ازوالدین صورت می گیرد معمولاپدرخانواده بر رفتارواعمال فرزندان حاکم می باشدواجازه‌یاظهار نظر به هیچ یک از اعضای خانواده داده نمی شود والدین به گونه ای رفتار می کنند که فرزندان یادمی گیرندکه حق هیچ گونه ابراز عقیده ای راحتی درزمان هایی که می تواند ازبروز بعضی ازمشکلات برای خانواده جلوگیری کند_ندارند.

خانواده آسان گیر:در این گونه خانواده ها والدین به امور تربیت وارضا نیازهای روانی وجسمی کودک نمی پردازدوچون آسان گیرهستندبرای آن که بهانه های بچها تمام شود هرچیزی که فرزندانشان ازآنهامی خواهندرا انجام می دهند دراین صورت کودک پرتوقع تربیت می شودازفرزندان خود هیچ گونه انتظاروتوقع خاصی ندارند وفرزندان ب مرور زمان یادمی گیرند که والدین نباید از آنها انتظار خاصی داشته باشند.

خانواده پریشان یاگسسته:دراین خانواده ها به دلیل اختلافاتی که بین والدین وجود دارد معمولا به گونه ای قهروآشتی میگذرد که تاثیرات منفی بر کودکانشان می گذارد گاهی اوقات کودکان ب عنوان قاضی درنظر گرفته می شوند وگاهی قربانی یکی از طرفین می گردند.کودک ب تدریج الگوهای پرخاشگری را یادمی گیرد.

خانواده سالم:اعضای خانواده شاد وبامحبت هستندوتمام اعمال ورفتارهای آنها بانوعی اصالت توام می باشد.اعضای خانواده به گونه ای آشکار و واضح رنج وناراحتی وهمچنین احساس همدردی خود رانسبت به دیگر افراد خانواده بیان می کند.افراد خانواده از ریسک معقول وسنجیده نمی ترسندوهمچنین می دانند که باریسک امکان دارد که اشتباهاتی نیز داشته باشند.

منابع:

1_سایت کودک ونوجوانhttps://kodakonojavan.com

2_حسین چاری،مسعود،دلاورپور،محمدآقا،دهقانی،یوسف،نقش شیوه های فرزندپروری والدین در کم رویی دانش آموزان دبیرستانی،روانشناسی معاصردوره2وشماره2زمستان86

3_رضویه،اصغروخوشبخت،فریبا(1384).بررسی پایانی وروایی مقیاس ادراک کودک ازوالدین ایران،اندیشه های نوین تربیت دوره ی 1 34_23  شماره ی 4

0

شرایط دادخواست: در ایران، دادگاه‌ها موظفند بدون عرضه دادخواست از سوی افراد ذینفع، به دعوی‌ها رسیدگی نکنند. دادخواست‌های دریافتی باید به زبان فارسی (زبان رسمی ایران)، به صورت کتبی و بر روی برگ‌های چاپی ویژه‌ای تهیه شود. (در صورت فوریت می‌توان از برگه‌های معمولی نیز استفاده کرد). مشخصات خواهان، خوانده و خواسته باید در دادخواست درج شود. برگ دادخواست می‌توانید همچنین دارای پیوست‌هایی باشد.

شرایط دادخواست:

رسیدگی به دعاوی حقوقی در دادگستری مستلزم تقدیم دادخواست از طرف مدعی (خواهان) می باشد. دادخواست به دفتر دادگاه و در نقاطی که چندین شعبه وجود دارد، به دفتر شعبه اول تسلیم می گردد. دادخواست به برگه چاپی مخصوصی گفته می شود که درخواست خواهان درآن قید شده است یا به عبارت دیگر «دادخواست بیان ادعا نزد مراجع قضایی در اوراق مخصوص است ». دادخواست را می توان از محل فروش اوراق قضایی واقع در کلیه دادگستری ها و مجتمع های قضایی در سراسر کشور تهیه نمود. دادخواست اغلب حاوی نکات زیر می باشند:

نام، نام خانوادگی،‌نام پدر، سن،‌اقامتگاه و در صورت امکان شغل خواهان

خواهان یا مدعی شخصی است که از دادگاه چیزی برای خود و به ضرر دیگری می خواهد.

در صورتی که دادخواست توسط وکیل تقدیم شود، مشخصات وکیل باید درج گردد.

قید نشدن مشخصات یا ناقص بودن آن باعث رد دادخواست خواهان می گردد.

نام، نام خانوادگی، اقامتگاه و شغل خوانده.

خوانده یا مدعی علیه شخصی است که دعوی به او توجه دارد. به عبارت دیگر، شخصی است که ادعا علیه او اقامه شود.

در صورت قید نشدن مشخصات یا ناقص بودن آن، دادگاه طی یک اخطاریه به خواهان فرصت می دهد تا نسبت به رفع نقص اقدام نماید در غیر این صورت دادخواست خواهان رد خواهد شد.

تعیین خواسته و بهای آن مگر آنکه تعین بها ممکن نبوده یا خواسته «مالی» نباشد.

آنچه را که مدعی از دادگاه تقاضا می نماید خواسته یا مدعی به گویند.

خواسته یا مالی است یا غیرمالی.

تعهدات یا جهاتی که به موجب آن خواهان خود را مستحق مطالبه می داند به طوری که مقصود واضح و روشن باشد.

آنچه را که خواهان از دادگاه درخواست دارد (عنوان دادخواست.)

شرح دادخواست: ذکر ادله و وسایلی که خواهان برای اثبات ادعای خود دارد، از اسناد و نوشته ها، شهود و غیره.

امضای خواهان و در صورت عجز از امضا، اثر انگشت او.

تنظیم دادخواست مهرو موم ترکه

ارکان دادخواست

اما بد نیست بدانید که یک دادخواست از 3ضلع اصلی خواهان (شاکی) خوانده و موضوع دادخواست تشکیل شده است.

الف - خواهان

خواهان یا مدعی شخصی است که از دادگاه چیزی برای خود و به ضرر دیگری می خواهد.

ب - خوانده (رکن دوم دادخواست)

خوانده یا مدعی علیه، شخصی است که دعوی به او توجه دارد. به عبارت دیگر شخصی است که ادعای علیه او اقامه شود.

ج - رکن سوم دادخواست (خواسته یا موضوع دعوی)

تعریف خواسته آنچه را مدعی از دادگاه تقاضا می کند، خواسته یا مدعی به گویند.به عبارت دیگر، آن چیزی را که در مرافعات و امور حسبی از دادگاه می خواهد، اصطلاحا خواسته نامند.

د - رکن چهارم دادخواست:

تمبر و هزینه دادرسی تعریف و مفهوم هزینه دادرسی هزینه دادرسی، عبارت از هزینه برگه ای که به دادگاه داده می شود، به اضافه هزینه قرار و احکام و در واقع هزینه رسیدگی به شکایت از سوی دادگاه است.

بهای اوراق دادخواست و اظهارنامه و برگ اجراییه احکام دادگاه ها و هیاتهای حل اختلاف هزینه دادرسی مرحله بدوی رسیدگی هزینه دادرسی مرحله تجدیدنظرخواهی هزینه دادرسی دعاوی غیرمالی و درخواست تامین دلیل خواسته در تمامی مراجع قضایی هزینه اجرای موقت احکام هزینه تطبیق اوراق با اصل آنها در دفاتر دادگاه ها و دیگر مراجع قضایی هزینه ابلاغ اظهارنامه و واخواست نامه هزینه اجرای احکام تخلیه از جمله هزینه های دادرسی است که در قانون تصریح شده و مشخص است.

تمبر و هزینه دادرسی تعریف و مفهوم هزینه دادرسی هزینه دادرسی، عبارت از هزینه برگه ای که به دادگاه داده می شود، به اضافه هزینه قرار و احکام و در واقع هزینه رسیدگی به شکایت از سوی دادگاه است

و -رکن پنجم:

شرح دادخواست شرح دعوی و دلایل و پیوست های آن در مورد شکایت شده، شرح دادخواست نامیده می شود.

بدین ترتیب با تقدیم دادخواست و تکمیل آن به صورت دقیق یک شکایت مطرح می شود و سپس در مراحل رسیدگی قرار می گیرد.

*****

زمانی که شمابه هردلیل دادخواستی رابه دادگاه تقدیم می کنیدباید درنظرداشته باشیدکه درمقابل دادخواست مفهومی به نام درخواست وجود دارد.دادخواست برای دعاوی ترافعی است(برای حل ورفع یک مرافعه) ولی درخواست برای دعاوی غیر ترافعی است.دادخواست الزاما بایددرفرم مخصوص چاپی که دردادگاههایسراسرکشور به فروش میرسدتنظیم شودولی دردرخواست چنین نیست در درخواست خیلی ازتشریفاتی را که دردادخواست وجود داردلازم نداردودر درخواست دیگر نیازبه نوشتن آن درفرم چاپی نیست.نکته بسیار مهم این است که هردادخواستی نوعی درخواست است. به طورکلی درخواست هایی که به مراجع قضایی تقدیم می شود،برخی بایدحتما دربرگ چایی مخصوص باشدوبعضی دیگر لازم نیست در فرم مخصوص چاپی تنظیم شود دسته دوم را به اصطلاح درخواست می گویند.

درخواست هایی که به تنظیم دادخواست نیاز ندارند:

- درخواست تامین دلیل

- درخواست صدور گواهی انحصار وراثت

- درخواست مهروموم

-  درخواست ترکه

- درخواست تحریر ترکه

- درخواست صدور گواهی عدم امکان سازش

- درخواست صدور صلح و سازش

-  درخواست تاخیر اجرای حکم

- درخواست تعیین قیم

-  درخوا ست تقسیم ترکه یا ارث

0

مبحث اول: حدود و تعزیرات
گفتار نخست: حدود
آنچه که مسلم است حدود شرعی، ادله اثباتی احصاء شده ای دارند و در نتیجه این ادله در اثبات حدود موضوعیت دارد. شارع مقدس بر عدم اثبات حدود تأکید دارد. پس بنابراین برای اقامه حد استفاده از قسم با هدف از تعیین حدود مغایرت دارد. همین طور حدود با قسم ثابت نمی شود و در سرقت که جنبه حق الناسی آن با قسم ثابت می شود به جهت تعلق آن به ذمه است که با قسم قابل اثبات است. (ماده 280)قانون آیین دادرسی مدنی نیز مؤید این معناست: در حدود شرعی حق سوگند نیست مگر در سرقت که فقط نسبت به جنبه حق الناسی آن سوگند ثابت است ولی حد سرقت با آن سوگند ثابت نخواهد شد.گفتار دوم: تعزیرات
در تعریف مجازات تعزیری گفته شده کیفری است به تشخیص قاضی که قانون نیز حداقل و حداکثر آن را تعیین نموده است. حال آیا با قسم می توان تعزیرات را اثبات نمود؟ پاسخ منفی است، زیرا چنانچه جرم با اقرار و گواهی یا علم قاضی به اثبات نرسد، اصل برائت حاکم خواهد بود و نافی را نفی کافی است.از اداره حقوقی قوه قضاییه سؤال شده که آیا می توان امور کیفری را منحصراً با سوگند اثبات نمود؟ در نظریه شماره 76/7 مورخ 23/1/1373 پاسخ داده اند: موارد استناد به قسم در امور کیفری و نحوه انجام آن همان است که در قوانین مصرح می باشد خارج از نصوص قانونی (موارد خاص و معین)امور کیفری را نمی توان با اتیان سوگند به اثبات رساند. ماده 178 قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور کیفری اشعار می دارد: در مواردی که فصل خصومت یا اثبات دعوا با قسم شرعی محقق می شود هر یک از اصحاب دعوا می توانند از حق قسم خود استفاده کنند. این ماده ناظر به اثبات جرم با قسم و تعیین کیفر نیست بلکه در رابطه با ضرر و زیان ناشی از جرم است که دعوی مدنی محسوب می گردد، زیرا با قید در مواردی در ابتدای ماده مرقوم، قانونگذار نیز به این موضوع التفات داشته که همه اختلافات با قسم قابل اثبات نیست. بنابراین اگر موضوع شکایت شاکی اهانت، تخریب، جعل و یا سایر جرایم تعزیری باشد در صورت فقد دلیل اثباتی شاکی نمی تواند از خوانده بخواهد که قسم یاد کند.مبحث دوم: قصاص و دیات
گفتار نخست: دیات
همان طور که می دانیم، حدود و تعزیرات با قسم قابل اثبات نیست لیکن دیات به جهت اینکه جنبه مدنی آن بر جنبه جزائی آن غلبه دارد از این جهت بر ذمه تعلق می گیرد و چنانچه ضارب فوت نماید دیه مضروب از ترکه ضارب قابل استیفاست. بنابراین راههای اثبات دیات علاوه بر اقرار و بنیه، علم قاضی قسامه نیز می باشد و چنانچه مورد از موارد لوث نباشد مضروب (مدعی) حق قسم دارد.این موضوع در ماده 277 قانون آیین دادرسی مدنی بدین شرح تصریح شده است: در کلیه دعاوی مالی که به هر علت و سببی به ذمه تعلق می گیرد از قبیل قرض، ثمن معامله، مال الاجاره و... چنانچه برای خواهان امکان اقامه بنیه شرعی نباشد، می تواند با معرفی یک گواه مرد یا دو گواه زن به ضمیمه یک سوگند ادعای خود را اثبات کند.گفتار دوم: قصاص
با استناد به مواد (231) و (254) قانون مجازات اسلامی در قتل و جراحات یکی از طرق اثبات، استفاده از قسامه است. هرگاه در نظر قاضی، قرائن و امارات ظنی بر توجه اتهام به متهم باشد مورد از موارد لوث است و از قتل عمد به استناد ماده 248 قانون مجازات اسلامی اصلاحی سال 1380 با قسم پنجاه نفر مرد که از بستگان و خویشان نسبی مدعی می باشند قتل عمد به اثبات می رسد، لیکن قبل از اصلاح این ماده 50 قسم کافی بود حتی اگر توسط مدعی انجام می شد. پس از اصلاح این ماده مدعی اجازه دارد بیش از یک قسم یاد کند لیکن مدعی علیه در تبرئه خود با استناد به تبصره 2 و 3 ماده 248 از قانون مرقوم حق تکرار قسم را دارد تا به عدد پنجاه برسد.نتیجه:
1 - در اتیان سوگند طبق قاعده مدعی علیه می بایست بدواً قسم یاد نماید، لیکن در این موارد خلاف اصل، مدعی سوگند یاد می نماید:الف)  قسامه ب) شاهد واحد و قسم مدعی در امور مالی و ج) اگر مدعی امین بوده و دعوای تلف ودیعه را بدون تعدی و تفریط مطرح کند.
2 - قسم باید به نام خداوند متعال باشد والا مؤثر نیست. عربی بودن فقط قسم شرط نفوذ آن نیست.
3 - الزاماً اتیان سوگند باید در محضر قاضی باشد لیکن اتیان سوگند خارج از دادگاه در نزد قاضی نافذ است.
4 - در جرایم تعزیری و حدود نمی توان از قسم استفاده نمود لیکن در دیات و قصاص در حد نصوص وارد شده استناد به قسم جایز است.
5 - قاضی بدون درخواست مدعی حق ندارد مدعی علیه را قسم دهد مگر در موارد خاص.

0

پاورپوینت پاره شدن زودرس غشاهای جنینی PROM

شامل 19 اسلاید در قالب پاورپوینت و قابل ویرایش

فهرست برخی از مطالب:

تعریف

اتیولوژی

عوارض و نتایج PROM

ارزیابی

تشخیص

تعیین وضعیت بلوغ جنین

تعیین وضعیت سرویکس

عفونت

درمان

Management

PROM بین هفته های 34- 32

PROM در هفته های 32-25

در هفته های کمتر از 25 هفته: PROM

بخشی از متن فایل پاورپوینت

یکی از شایع ترین مشکلات مامایی

حدود 10-5%بارداریهای ترم و تا 30%زایمان های پره ترم را درگیر می کند.

انتخاب نوع درمان براساس سن بارداری و شاخصه های آماری جمعیت هدف صورت می گیرد.

خرید و دانلود - 13,650 تومان
0

پاورپوینتروش مالتی پلکس OFDM

شامل 25 اسلاید در قالب پاورپوینت و قابل ویرایش

فهرست برخی از مطالب

مقدمه

ارتوگونالیتی

روش های مالتی پلکس دیجیتال OFDM

مراحل اجراء

یادآوری تبدیل فوریه سیگنالهای پیوسته

تبدیل فوریه توابع مشهور

تبدیل فوریه سیگنالهای گسسته (دیجیتال) DFT

بلوک دیاگرام یک سیستم فرستنده OFDM

بلوک دیاگرام یک سیستم گیرنده OFDM

سیستم فرستنده رادیوی دیجیتال DAB

استانداردهای و کاربردهای COFDM

خرید و دانلود - 13,650 تومان

0

مقدمه

بیشتر والدین، پیشرفت تحصیلی را فقط در درس خواندن طولانی مدت می دانند ولی این روش غلط باعث خستگی و کاهش علاقه و بازدهی مناسب می شود. با جلسات مختلف والدین را باید با برنامه ریزی دقیق و افزایش اطلاعات و آگاهی های خود، به آموزش و پیشرفت بهتر فرزندان خود کمک کرد.

برنامه های غیردرسی نیز در پیشرفت تحصیلی تاثیردارد دانش آموزان در کنار درس خواندن نیاز به تفریح، ورزش، شادی، سرگرمی و بازی دارند و با آگاهی والدین نباید آن ها را از مطالعه کتب غیردرسی، برقراری ارتباط کنترل شده با دوستان و آشنایان و تفریح و بازی منع کنند.

حفظ تعادل در همه کارها و برنامه ریزی و دقت نظر عامل موفقیت و پیشرفت است و نباید والدین با سخت گیری های نابه جا باعث دور شدن از هدف اصلی و عدم موفقیت فرزندان خود شد.

ارتباط مناسب وهمکاری میان مدرسه واولیاء دانش آ‌موز.

با راهنمایی های خوب و مشاوره ی دقیق والدین نسبت به تحصیل فرزندان خود نظارت نمایند و آنها را در طول سال تحصیلی راهنمایی و کنترل کنند.

والدین بخاطر بی سوادی؛ اطلاع از چگونگی برخورد مناسب با فرزندان نداشته باشند. می توانیم با بر گزاری جلسه های توجیهی در انجمن اولیا و آموزش آنها در برخورد مناسب با فرزندان به آنها کمک کنیم.

والدین جهت علاقه مند نمودن فرزندشان به آنها وعده های صحیح بدهند مثلا اگر قبول شدی تو را به مسافرت می برم یا برایت کامپیوتر می خرم نه اینکه به آنها وعده خرید موتور دهند که عاملی برای افت تحصیلی آنهاست.

با آموزش لازم والدین باید برای رسیدگی به امور درسی فرزندان خود برنامه های منظمی داشته باشند و بین گفته ها و نظرات معلم و والدین نباید تفاوتی وجود داشته باشد و آموزش در محیط مدرسه باید همراه و هم گام با محیط خانه و با نظارت و هم فکری مربیان و والدین صورت گیرد زیرا هماهنگ نبودن اولیا ومربیان، دانش آموزان را دچار تردید می کند. والدین باید مسائلی را که باعث کاهش انگیزه تحصیل در فرزندان شان می شود، حذف کنند و توجه داشته باشند که تشویق به موقع، به افزایش انگیزه دانش آموزان کمک می کند.

با آموزش های لازم والدین باید در کنار پیشرفت تحصیلی فرزندان، احساس خلاقیت و نوآوری را نیز در آن ها رشد دهند و در این زمینه تلاش کنند.