امروز دوشنبه 30 مهر 1403
0

آرزوی بهترین ها را برایم کرد و رفت

عاشقم بود و شبی تنها رهایم کرد و رفت

دوستش دارم به قدری که خدا میخوانمش

گرچه او بی‌بهره ازلطف خدایم کرد و رفت

چشم مشکی پوش او را می ستایم همچنان

با وجود اینکه غم را در سرایم کرد و رفت

شور و غوغایی به پا شد لحظه خندیدنش

ساکت‌ و سرد و خموش‌ و بی‌ صدایم کرد و رفت

در دلش مجموعه‌ ای بود از هزاران درد و رنج

اندکی با غصه هایش، آشنایم کرد و رفت

عطر و بوی مریمی ها را برای مدّتی

عاشقانه پخشِ در آب و هوایم کرد و رفت

از شراب ارغوان چشمه ی نوشین لب

کم‌ کمک بخشید بر من، مبتلایم کرد و رفت

ماندنی هرگز نشد در چشمم اما بعدِ خود

عشق را مهمان جانِ بی نوایم کرد و رفت

بعد از او حتی سخن‌ از عشق گفتن نابجاست

بی وفا بودم ولیکن، با وفایم کرد و رفت

ساعت صفرِ جنون آمد به دیدار دلم

آرزوی بهترین ها را برایم کرد و رفت

0

سیستم‌ها و وسایل گرمایش و سرمایش بسیاری برای ساختمان در بازار وجود دارد. این سیستم‌ها گرمای مورد نیاز در فصل زمستان و سرمای لازم برای تابستان را فراهم می‌کنند و حضور آن‌ها در ساختمان الزامی است.

امروزه با توجه به اهمیت موضوع گرم شدن کره زمین، حفاظت از محیط زیست و استفاده بهینه از انرژی، علاوه بر قدرت و قیمت وسایل گرم‌کننده و خنک‌کننده، باید متناسب با نیاز هر ساختمان، مناسب‌ترین دستگاه ممکن از نظر قیمت، مصرف انرژی، برآورده کردن نیازهای اساسی دمایی و رطوبتی و غیره را انتخاب کردگرچه در نظر گرفتن مواردی مانند استفاده از بهترین برند پنجره‌های دوجداره و.... در سرمایش و گرمایش ساختمان شما نقش به سزایی دارد.

بهتر است قبل از انتخاب سیستم یا دستگاه سرمایشی و گرمایشی مناسب برای خانه خود، انواع آن و ویژگی‌های هرکدام را بشناسید و بعد دست به خرید بزنید. بنابراین قصد داریم در این نوشته شما را با انواع سیستم‌های سرمایشی و گرمایشی آشنا کنیم.

دسته‌بندی سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی

1-به طور کلی این سیستم‌ها از نظر کاربرد به دو دسته صنعتی و غیر صنعتی تقسیم می‌شوند:

– غیر صنعتی: این سیستم‌های تهویه در مکان‌های مسکونی، اداری، فروشگاهی و مکان‌های عمومی مانند رستوران، تئاتر، بیمارستان، مدرسه، مسجد و غیره کاربرد دارند.

– صنعتی: این سیستم‌های تهویه با هدف کنترل شرایط محیطی مناسب برای کارهای پژوهشی و تولیدی، ایجاد محیطی برای آسایش افراد و افزایش سطح تمرکز آن‌ها در کار و جلوگیری از ورود هوای آلوده به داخل ساختمان و جلوگیری از انتشار آلاینده‌ها به بیرون است. این سیستم‌ها در صنایعی چون کارخانجات نساجی، کاغذسازی، تولید شیرینی، واحدهای صنعتی چاپ و عکاسی کاربرد دارند.

2- سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی بر اساس فصل‌های سال:

-سیستم‌های زمستانی: مانند بویلر موتورخانه و پکیج به عنوان ایجادکننده آب گرم، دستگاه‌های یونیت هیتر، رادیاتور، سیستم‌های سرمایش از کف، فن‌کویل، هواساز و… که به عنوان تبادل کننده حرارتی بین آب گرم و هوای درون ساختمان کاربرد دارند.

-سیستم‌های تابستانی: مانند انواع چیلر و مینی چیلر که جهت ایجاد آب سرد و ارسال آن به واحدهای درون ساختمان مانند فن‌کویل و هواساز از طریق لوله‌کشی، به کار می‌روند.

-سیستم‌های چهارفصل: این سیستم‌ها به صورت ترکیبی از تابستان و زمستان هستند. از انواع آن‌ها می‌توان سیستم تهویه مطبوع مرکزی گازسوز GHP، سیستم تهویه مطبوع الکتریکی VRF را نام برد.

3- سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی از لحاظ آرایش تجهیزات:

-سیستم‌های تهویه مطبوع مرکزی: منظور از مرکزی این است که تجهیزات مولد گرما و سرما در مکانی بیرون از فضای تهویه شونده مانند موتورخانه یا روی بام، نصب می‌شوند. از انواع این سیستم‌ها می‌توان به دیگ آب گرم، دیگ بخار، کوره هوای گرم، انواع چیلر و مینی‌چیلر اشاره کرد.

-سیستم‌های تک‌واحدی یا بسته‌ای: در این سیستم‌ها ویژگی‌ها و مزایای مرکزی و تک‌واحدی با هم ادغام می‌شوند. مانند سیستم تهویه مطبوع مرکزی گازسوز GHP و سیستم تهویه مطبوع الکتریکی VRF

سیستم‌های سرمایشی و گرمایشی مدرن

رادیاتور شیشه‌ای

در معماری سنتی اکثر رادیاتورها در زیر پنجره نصب می‌شدند که این خود باعث هدر رفت انرژی گرمایی می‌شد، اما معماری مدرن امروزی سعی در بهینه‌سازی انرژی با استفاده از رادیاتورهای زیبا در سایزهای ایده‌آل دارد.

سیستم حرارت مرکزی یکی از سیستم‌های گرمایشی است که گرما را از موتورخانه یا پکیج به رادیاتور فرستاده و فضا را گرم می‌کند. رادیاتورها به عنوان توزیع‌کننده حرارت در انواع مختلف در بازار وجود دارند. رادیاتور شیشه‌ای از جمله رادیاتورهایی است که نه تنها نقش مهمی در تامین گرمایش ساختمان ایفا می‌کند، بلکه به عنوان نوعی رادیاتور دکوراتیو نیز استفاده می‌شود. بر روی شیشه این رادیاتورها می توان به صورت سفارشی تصویر دلخواه را حک کرد و از زیبایی آن لذت برد.

1- سیستم‌های گرمایشی مانند بخاری، انواع شومینه و رادیاتورهای معمولی را باید در جاهای معینی از خانه نصب و جاسازی کرد، اما رادیاتورهای شیشه ای این امکان را فراهم می‌کنند که این سیستم را در هر جایی که مناسب با نمای داخلی است بتوان تعبیه کرد.

2- تفاوت اصلی رادیاتورهای شیشه ای با رادیاتورهای معمولی در استفاده از سیستم‌های لوله‌کشی است. به دلیل عدم استفاده از سیستم لوله‌کشی در نصب رادیاتورهای شیشه‌ای، هیچ اتلاف انرژی از طریق لوله‌ها صورت نمی‌گیرد. طرز کار این رادیاتورها به گونه‌ای است که به محض روشن کردن آن‌ها تمام گرمای تولید شده به خانه منتقل شده و انرژی اضافی هدر نمی‌رود. در واقع رادیاتورهای شیشه‌ای بازده‌ای صددرصد دارند.

3- در ساخت رادیاتورهای شیشه ای هیچ نوع تجهیزات جانبی که نیاز به مراقبت و تعمیر داشته باشد، به کار نمی‌رود. برخلاف سایر سیستم‌های گرمایشی که پس از چند ماه نیازمند سرویس کردن می‌باشند، رادیاتورهای شیشه‌ای به مراقبت و نگهداری نیاز ندارند و هزینه‌ای صرف نگهداری از آن‌ها نمی‌شود.

4- هیچ محدودیت مکانی برای نصب رادیاتورهای شیشه‌ای وجود ندارد و ریموت کنترلی که همراه این رادیاتورهاست آسایش و راحتی را برای ساکنین منازل فراهم می‌کند. بعضی از این سیستم‌های گرمایشی ریموت کنترل دارند و برخی دیگر با دو شاخ به پریز برق وصل می‌شوند. رادیاتورهایی که قابلیت کنترل دما را دارند توسط یک ریموت کنترل می‌توان دمای آن‌ها را تنظیم کرد، اما نمونه‌های غیر قابل کنترل مانند رادیاتورهای معمولی عمل کرده و فقط یک دکمه روشن و خاموش کردن دارند. دمای این رادیاتورها در کارخانه روی یک درجه مشخص تنظیم شده است.

5- قیمت رادیاتور شیشه‌ای به نسبت نصب و راه‌اندازی سیستم گرمایش از کف پایین‌تر است. این رادیاتورها بسیار کارآمد هستند و به میزان قابل توجه در مصرف انرژی صرفه‌جویی می‌کنند، به همین دلیل خرید رادیاتور دکوراتیو در طولانی مدت از نظر اقتصادی مقرون به‌صرفه خواهد بود.

سیستم گرمایش از کف

یک سیستم گرمایشی جدید منزل، سیستم گرمایش از کف است. این سیستم به‌عنوان یکی از مدل‌ها در جدیدترین سیستم گرمایشی ساختمان و سیستم‌های تاسیساتی، تا حدودی مانند موتورخانه و پکیج عمل می‌کند. سیستم گرمایش از کف با عبور دادن آب گرم از میان لوله‌های کار شده در کف واحد، آن را گرم می‌کند.

1- این سیستم عملا هیچ فضایی را اشغال نکرده و گرما را نیز به صورت یکنواخت پخش می‌کند.

2- به خاطر نصب این سیستم گرمایشی جدید منزل در تمام کف واحد مسکونی، گرما در تمام مساحت خانه پخش می‌‌شود.

3- سیستم گرمایش از کف را می‌‌توان به صورت دستی یا خودکار برای هر اتاق با برنامه‌ای متفاوت تنظیم کرد.

4- این سیستم می‌تواند مشکل سرمای شدید طبقات اول را نیز (به دلیل خالی بودن فضای زیرین) به گونه‌ای موثر حل کند.

5- از معایب آن می‌توان به هزینه نصب بالا، تعمیر دشوار در صورت بروز مشکل و گرم نشدن خانه به محض روشن کردن آن اشاره کرد. فرآیند گرم شدن ممکن است گاهی تا 1 ساعت نیز طول بکشد.

سیستم گرمایش قرنیزی

سیستم گرمایشی قرنیزی به عنوان یک وسیله گرمایشی لوکس در میان سیستم‌های تاسیساتی، جایگزین خوبی برای سیستم گرمایشی شوفاژ و گرمایش از کف بوده و معایب هیچ یک از این دو را ندارد.

1- این سیستم گرمایشی حتی می‌تواند با انرژی و آبگرمکن خورشیدی نیز کار کند. در واقع سیستم گرمایشی قرنیزی و رادیاتورهای قرنیزی به نحوی طراحی شده‌اند که می‌توانند با این منابع انرژی با کارایی عالی کار کنند.

2- سیستم گرمایش از طریق قرنیز دیوار نصب دشواری ندارد، کاراست و ابعاد کوچکی نیز دارد.

3- صرفه‌جویی در مصرف انرژی، کاهش لوله‌کشی تاسیسات، انتقال گرما از پایین‌ترین سطح و سرعت در گرمایش، و عرضه در طرح‌ها و رنگ‌های مختلف، همه سیستم گرمایشی قرنیزی را برای برخی واحدها (و حتی اداره‌ها و ساختمان‌های بزرگ) به گزینه‌ای قابل توجه برای بهترین گرمایش برای خانه و بهترین سیستم گرمایشی منزل تبدیل کرده است.

4- از معایب این سیستم این است که سیستم گرمایش از طریق قرنیز دیوار، دیوارهای بیرونی را بیشتر از هر قسمت دیگری در خانه گرم می‌کند.این سیستم محل قرار دادن وسیله‌ها را محدود می‌کند؛ مثلا تلویزیون که در برابر گرما بسیار آسیب‌پذیر است. هزینه بالای مدل الکتریکی این وسیله گرمایشی لوکس نیز یکی دیگر از مشکلات سیستم گرمایشی قرنیزی است.

سیستم گرمایش از سقف خانگی

یکی دیگر از جدیدترین سیستم گرمایشی ساختمان، سیستم گرمایش از سقف خانگی است که به آن گرم‌کننده تابشی یا سیستم گرمایش تابشی نیز می‌‌گویند. حرارت در این سیستم گرمایشی جدید منزل اغلب از طریق امواج مادون قرمز منتقل می‌شود.

1- در سیستم گرمایشی تابشی می‌توان مسیر گرما را کنترل کرد.

2- سیستم گرمایش از سقف خانگی باعث چرخش هوا نمی‌شود؛ در نتیجه، آلودگی‌ها و گرد و غبار موجود در فضا به میزان موثری کاهش می‌یابد.

3- این سیستم به سرعت و به صورت یکنواخت محیط را گرم می‌کند که در صرفه‌جویی در انرژی نیز بسیار موثر است. این سیستم و وسیله گرمایشی لوکس برای اداره‌ها، سالن‌ها و انبارها نیز فوق‌العاده مناسب و کارآمد است.

4- از معایب آن این است که گرما بیشتر زیر سقف متمرکز شده و البته هدر رفت آن از طریق سقف نیز بسیار بالاست.

سیستم سرمایشی کولر گازی

کولرهای گازی نسبت به کولرهای آبی مزایای بیشتری دارند. مهم‌ترین مزیت آن‌ها عدم نیاز به آب حین فعالیت است. بنابراین استفاده از کولرهای گازی باعث صرفه‌جویی در مصرف آب خواهد شد. کولرهای گازی را می‌توان براساس امکانات به دو نوع کولر گازی پرتابل و اسپیلت تقسیم‌بندی کرد.

1- کولر گازی یک تکه یا پرتابل

این مدل از متداول‌ترین و اولین نسل کولرهای گازی محسوب می‌شود که برای یک فضای کوچک انتخاب مناسبی خواهد بود. برای نصب این کولر گازی قسمتی از شیشه پنجره برداشته خواهد شد. در این حالت نیمی از بدنه‌ی کولر یا قسمت جلویی دستگاه در فضای داخلی اتاق قرار می‌گیرد و پشت آن بیرون از هوای اتاق و در معرض جریان هوای آزاد قرار می‌گیرد.

به همین علت این دستگاه را کولر گازی پنجره‌ای (Window Type) می‌نامند. کولر گازی پرتابل از یک کمپرسور با امکانات قدیمی تشکیل شده است. به همین دلیل کولر گازی یک تکه نسبت به سایر کولرهای گازی برق بیشتری مصرف می‌کند. از این سیستم سرمایشی در خانه‌هایی با متراژهای کوچک استفاده می‌شود.

2- کولر گازی دو تکه یا اسپیلت

کولر گازی‌های اسپیلت روی دیوار نصب می‌شوند و به دریچه‌ی تهویه هوا مجهز هستند. این کولرها همچنین قابلیت تنظیم و تغییر دما متناسب با حرارت محیط را دارند و همین ویژگی‌ آن‌ها باعث شده محبوبیت بیشتری داشته باشند. از دیگر نکات جالب و کاربردی درباره‌ی کولر گازی یا اسپیلت‌ها قابلیت تنظیم زمان است. با تنظیم زمان در اسپیلت‌ها، می‌توانید مشخص کنید دستگاه چه زمانی خاموش و غیر فعال شود.

تفاوت اسپیلت‌ها و کولرهای گازی پرتابل در توانایی آن‌ها برای تصفیه‌ی هوا و جذب بخارهای اضافی، چربی‌های موجود و ریزگردها است. گرچه اسپیلت‌ها مزایای زیادی دارند؛ اما هزینه‌های جانبی قابل توجه و مصرف انرژی برق بالا از نکات منفی این دستگاه‌ها محسوب می‌شود. اسپیلت‌ها در دو نوع سرد یا سرد و گرم طراحی شده‌اند. با استفاده از اسپیلت سرد و گرم دیگر نیازی به سیستم‌های گرمایشی نخواهید داشت. به همین دلیل این سیستم‌ها برای خانه‌هایی که سیستم گرمایشی نامناسبی دارند(خصوصا خانه‌های دوبلکس)، ایده‌آل هستند.

سیستم سرمایشی و گرمایشی فن‌کویل

این سیستم‌ها در دو نوع طراحی شده‌اند. بعضی از فن‌کویل‌ها می‌توانند هم‌زمان برای سرمایش بخشی از محیط و گرمایش بخش دیگر آن کنار تهویه‌ی مطبوع فضا مورد استفاده قرار بگیرند. در مقابل نمونه‌های دیگری هستند که در هر لحظه می‌توانند فقط سرمایش یا گرمایش محیط را تامین کنند.

1- فن‌کویل‌ها روی دیوار، سقف یا زمین قابل نصب بوده و از این نظر انعطاف‌پذیری بالایی دارند.

2- از مزایای آن‌ها کارکرد مستقل و بدون نیاز به سیستم مرکزی است. این سیستم‌ها همچنین به هیچ دستگاه و وسیله جانبی مکملی نیاز ندارند و راه‌اندازی آسانی خواهند داشت.

3- عملکرد بی‌صدا و پاکسازی کامل هوا از مهم‌ترین مزایای فن‌کویل‌ها به حساب می‌آید.

4- علاوه براین فن‌کویل‌ها هزینه نصب، نگهداری و تعمیر کمتری دارند. چرا که قطعات به کار رفته در ساخت آن کوچک هستند و تعویض آن‌ها محدودیت خاصی ندارد.

5- از معایب فن‌کویل‌ها می‌توان به عدم تامین هوای تازه اشاره کرد. فن‌کویل‌ها هم مانند کولرهای گازی نمی‌توانند هوای تازه به محیط برسانند و هوای محیط را برمی‌گردانند.

سیستم سرمایش و گرمایش چیلر

چیلرها را می‌توان در تراس، حیاط یا پشت‌بام نصب کرد. این دستگاه برای متراژهای بیش از 150 متر کاربرد دارد.

1- از مزایای چیلر این است که می‌توان در هر اتاق یک فن کویل قرار داد و آن را به چیلر مرکزی متصل کرد. سپس دمای مطلوب برای سرمایش و گرمایش هریک از اتاق‌ها را به صورت جداگانه تنظیم کرد.

2- چیلرها نسبت به کولر گازی مصرف برق کمتری داشته و پیش از خروج هوا توسط فیلترهای مختلف آن را تصفیه می‌کنند. بنابراین در صورتی که فضای بزرگی دارید و می‌توانید جای مناسبی برای نصب چیلر تامین کنید، استفاده از آن می‌تواند انتخاب خوبی برای تامین هوای مطبوع خانه باشد.

دستگاه مینی چیلر

از نظر قیمت اولیه و دیگر مزایا، دستگاه مینی چیلر بهترین سیستم سرمایش و گرمایش ساختمان‌هایی است که در آنها هدف، سرمایش و گرمایش هر واحد به صورت مستقل و جدای از سایر واحدها است. به این مفهوم که هر مینی چیلر را می‌توان به چندین فن کویل از یک واحد ساختمان نصب و دمای هوای هر فن‌کویل را نیز مستقلا تنظیم کرد. بدین ترتیب هزینه مصرف انرژی سیستم سرمایشی و گرمایشی ساختمان از هزینه شارژ عمومی ساختمان جدا شده و هر واحد می‌تواند مقدار مصرف خود را کنترل کند.

سیستم تهویه هوشمند GHP

این سیستم‌‌های تهویه هوا که در ساختمان‌های جدید نصب می‌شوند، نیازی به کانال‌کشی هوا ندارند و یونیت‌های داخلی با لوله‌کشی به یونیت‌های خارجی متصل می‌شوند. یونیت‌های خارجی در فضای غیرمفید ساختمان مانند پشت بام قرار می‌گیرند و یونیت‌های داخلی در داخل ساختمان، در محیط‌های مختلف نصب می‌شوند.

GHP  مخفف عبارت Gas Heat Pump است و نوعی سیستم تهویه هوشمند برای تهویه صنعتی و خانگی به شمار می‌رود. عملکرد این سیستم بر پایه سیکل تبرید تراکمی و یک موتور احتراق داخلی گازسوز می‌باشد. سیستم تهویه مرکزی GHP  از یک یونیت خارجی و چند یونیت داخلی تشکیل شده که به صورت یکپارچه نیازهای برودتی و حرارتی ساختمان را تامین می‌کند.

سیستم تهویه هوشمند GHP دارای ویژگی‌هایی است که آن را از سایر سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی متمایز می‌کند. این ویژگی‌ها شامل موارد زیر می‌باشند:

1- سیستم GHP جایگزین مناسبی برای انواع سیستم‌های گرمایشی-سرمایشی مانند پکیج، اسپلیت، چیلر، شوفاژ و… به شمار می‌آید.

2- این سیستم با انواع شرایط آب و هوایی سازگار است و محدودیتی در استفاده از آن وجود ندارد.

3- تنوع پنل‌های داخلی این سیستم بالاست و با توجه به سلیقه مشتری و نوع طراحی داخلی ساختمان می‌توان پنل‌های دلخواه را انتخاب کرد.

4- عملکرد سیستم GHP بسیار آرام و بی سر و صداست و هیچ لرزشی ایجاد نمی‌کند.

5- این سیستم فضاهای مفید ساختمان را اشغال نمی‌کند و در مکانی مانند پشت بام قابل نصب است.

6- وجود موتور احتراق داخلی باعث می‌شود این سیستم در بازه دمایی 25 تا 54 درجه سانتی‌گراد کارکردی بدون افت راندمان داشته باشد.

7- میزان مصرف برق و گاز در سیستم‌های GHP بسیار پایین است و به همین دلیل استفاده از این سیستم‌های تهویه مطبوع در ساختمان به میزان قابل توجهی مصرف انرژی را پایین می‌آورد.

8- هزینه راه‌اندازی و تجهیزات اولیه این سیستم نسبت به سایر سیستم‌های تهویه پایین می‌باشد.

9- سیستم GHP مجهز به سیستم عیب‌یاب اتوماتیک است و کل سیستم به صورت Line Error عیب‌یابی می‌شود.

10- سیستم GHP یک سیستم تهویه هوشمند است که قابلیت کنترل از راه دور با اینترنت را دارا می‌باشد.

11- نحوه استفاده از این سیستم در مقایسه با سایر سیستم‌های مرکزی مانند موتورخانه و چیلر آسان‌تر بوده و نیازی به اپراتور ندارد.

12- در این سیستم می‌توان میزان دما را به طور جداگانه برای هر پنل کنترل نمود.

13- این سیستم‌ها در آپارتمان‌های کوچک یک طبقه یا چند طبقه، ساختمان‌های تجاری و اداری، بیمارستان‌ها و مراکز بهداشتی و درمانی، هتل‌ها، مدارس و مراکز آموزشی و سالن‌های ورزشی، کاربرد دارند.

سیستم VRF

یکی دیگر از جدیدترین سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی، دستگاه VRF است که کاملا مشابه GHP است. با این تفاوت که تماماً با برق کار می‌کند و کمپرسور آن نیز با موتور الکتریکی به چرخش در می‌آید. این سیستم هم در حالت سرمادهی و هم گرمادهی با برق کار می‌کند.

این دستگاه برای حالت گرمایش مانند GHP بهینه نیست و استفاده از جریان الکتریسیته برای ایجاد گرمایش در ایران به صرفه نخواهد بود. لازم به ذکر است که هم VRF و هم GHP به موتورخانه، لوله‌کشی آب، بویلر و غیره نیازی ندارند و سیستم‌های کاملا یکپارچه سرمایشی و گرمایشی و بدون تجهیزات اضافه هستند.

ویژگی هایVRF:

1- از ویژگی‌های اصلی سیستم VRF می‌توان به هوشمند بودن آن اشاره کرد. این سیستم این امکان را فراهم می‌کند که در هر محیطی به صورت مجزا دما را کنترل نمود و با استفاده از یک یونیت خارجی دماهای متفاوت را انتخاب کرد.

2- این سیستم مجهز به عیب‌یاب اتوماتیک است. به نحوی که با استفاده از Line error کل سیستم به صورت خودکار بررسی می‌شود و عیب‌های آن مشخص می‌شود.

3- این سیستم به طور دقیق فیلتراسیون هوای ورودی و جریان هوا را کنترل می‌کند و تمامی نیازهای سرمایشی و گرمایشی یک ساختمان را برطرف می‌سازد.

4- این سیستم سرمایشی-گرمایشی نیاز به اپراتور ندارد و تنها کنترل نمودن فشار گاز و سرویس کردن فصلی آن کافی می‌باشد.

5- گازی که در لوله‌های این سیستم به کار می‌رود دوستدار محیط زیست بوده و هیچ نوع آلودگی ایجاد نمی‌کند.

6- در استفاده از این سیستم تهویه هیچ نوع محدودیت آب و هوایی و منطقه‌ای وجود ندارد. سیستم VRF در مناطقی که رطوبت آن‌ها بالاست نیز بازدهی خود را از دست نمی‌دهد.

7- یونیت‌های داخلی این سیستم که به صورت مرکزی در سقف نصب می‌شوند به فضای زیادی نیاز ندارند، علاوه بر آن یونیت‌های خارجی نیز فضای مفید ساختمان را اشغال نمی‌کنند.

8- سیستم VRF وزن بسیار سبکی دارد و در اندازه های مناسب تولید می‌شود. حمل‌و‌نقل این سیستم بدون نیاز به جرثقیل صورت می‌گیرد و یونیت‌های خارجی آن به شکل واحدهای مجزا بوده که بعد از انتقال به محل مورد نظر به هم متصل می‌شوند.

9- یونیت‌های خارجی این سیستم بر روی پشت‌بام نصب می‌شوند و فضای مفید ساختمان را اشغال نمی‌کنند. به همین دلیل نصب این سیستم گرمایشی، سرمایشی نیاز به موتورخانه ندارد.

10- این سیستم تهویه سر و صدا ایجاد نکرده و بدون لرزش کار می‌کند.

11- این سیستم نیازی به تجهیزات جانبی مانند کانال هوا، لوله‌کشی فولادی آب، پمپ، مدار لوله کشی و… ندارد و هزینه‌های تجهیزات اولیه آن پایین می‌باشد.

12- مصرف انرژی در این سیستم‌های تهویه پایین و راندمان آنها بالا است. این سیستم‌ها هوشمند هستند و دما را می‌توان به طور جداگانه در هر محیط تنظیم کرد. بنابراین مدیریت در استفاده از این سیستم باعث بهینه‌سازی مصرف انرژی می‌شود.

دستگاه زنت

دستگاه زنت یکی از ارزان ترین (از نظر قیمت اولیه) و کم هزینه ترین (از نظر مصرف انرژی و هزینه نگهداری) دستگاه ها است که مناسب اماکنی با فضاهای بزرگ مانند سالن های ورزشی و صنعتی و در برخی موارد (با توجه به شرایط آب و هوایی) سالن های بزرگی مانند سالن کنفرانس یا تالار و … است. این دستگاه تشکیلات ساده ای دارد. برای سرمایش هوا شبیه کولر آبی عمل می کند و برای گرمایش هوا شبیه دستگاه هواساز. در واقع زنت یک هواساز دارای کویل آبگرم (برای گرمایش) و سیستم سرمایش تبخیری است.

دستگاه اکونوپک

اکونوپک یک نوع از جدیدترین سیستم های سرمایشی و گرمایشی است که می تواند به عنوان بهترین سیستم گرمایش و سرمایش در اماکن بزرگ مانند سوله صنعتی و ورزشی که فضای بزرگی دارند، انتخاب شود. اکونوپک به موتورخانه نیازی ندارد و تمام تجهیزات سرمایشی و گرمایشی مورد نیاز در آن جاسازی می شود. در حالت گرمادهی با سوخت گاز طبیعی و در حالت سرمادهی به دو روش سرمادهی تبخیری یا چیلری کار می کند.

 

بنابرین انتخاب بهترین سیستم سرمایش و گرمایش برای یک ساختمان و سوله یا سالنی خاص، مطابق آنچه که به طور خلاصه شرح داده شد، به شرایط آب و هوایی و در نظر گرفتن این مورد که بهترین پروفیل پنجره دوجداره کدام است  البته در آن منطقه موردنظر، قیمت اولیه دستگاه، احتیاج به میزان نمودن رطوبت و … بستگی دارد که باید متناسب با نیازهای اصلی هر ساختمان به درستی انتخاب گردد. همانطور که گفتیم هدف ما معرفی بهترین و جدیدترین سیستم های سرمایشی و گرمایشی بود. برای اینکه بتوانید این سیستم ها را نسبت به هم مقایسه کنید و تفاوت های آنها را نسبت به هم بدانید، پیشنهاد می کنیم که مقالات مربوط به هر دستگاه را جداگانه مطالعه نموده و با ویژگی های منحصر به فرد هر یک از آنها نیز آشنا شوید.

 

منبع

0

اروپایی ها معتقدند که برای رسیدن به خط پایان شما باید اول از همه بدانید که به کجا می روید. پس با در نظر گرفتن یک فضای کلی در ذهن خود از خانه‌ای که مطلوب شماست می توانید مراحل مختلف چیدمان دکوراسیون را انجام دهید.

وقتی صحبت از خرید مناسب وسایل می شود معمولا خانم ها فکر می کنند باید اولین جایی که به آن مراجعه می کنند مغازه یا فروشگاه مبلمان باشد، اما بهتر است برای نقطه شروع فروشگاه مبلمان را انتخاب نکنید، زیرا اگر مبلمان خاصی نظر شما را جلب کند برای سایر انتخاب ها با محدودیت مواجه می شوید.

 درست است که شما نیاز به مبلمان دارید اما اگر انتخاب غلط داشته باشید در نهایت علاوه بر هدر رفتن هزینه، وقت و انرژی شما هم گرفته می شود. انتخاب های محدود همیشه حس بدی به شما القا می کنند. پس همان طور که گفته شد یک نقشه کلی از دکوراسیون در نظر بگیرید و ببینید در کنار این مبل قرار است از چه نوع تلویزیون  و میز تلویزیون و همچنین میزجلومبلی، پرده، فرش و وسایلی استفاده کنید. وقتی همه آنها را در ذهن مجسم کردید بعد اقدام به خرید کنید تا همه وسایل با ذهنیت قبلی و با خط مشی مشخص خریداری شوند.

حتما این وسایل را با توجه به متراژ و ابعاد فضایی که در اختیار دارید خریداری نمایید زیرا خرید مبلمان کوچکتر یا بزرگتر از فضای در دسترس باعث می‌شود که شما نتوانید چیدمان درست و اصولی در خانه داشته باشید و این اشتباه تا انتها ادامه خواهد داشت.

 اگر فکر می کنید که به خاطر سپردن طرح‌ها در ذهنتان کار دشواری است، کاغذ و قلم بردارید و نقشه کف خانه خود را روی آن به صورت دو بعدی بکشید و خیلی راحت با تعیین جایگاه قرارگیری وسایل یک ترسیمی از فضای خانه خود داشته باشید.

حتی در صورت نیاز ابعاد اتاق و قسمت های مختلف را در این نقشه قید کنید تا همه چیز به صورت اصولی و درست پیش برود.

گاهی اوقات با در نظر گرفتن تمام نکات اصولی نیازی ندارید که حتماً یک طراح داخلی به شما بگوید که چه چیزی را خریده و در کجا قرار دهید و شما هم می توانید به صورت کاملا حرفه ای این کار را انجام دهید.

 

اصول چیدمان منزل

یکی از حقه های جذاب در چیدمان دکوراسیون داخلی این است که شما تصمیم بگیرید که چگونه می خواهید زندگی کنید؟ آیا سبک سنتی را برای خانه خود در نظر گرفته اید یا مدرن و یا تصمیم دارید یک فضای آرام و پر از آرامش داشته باشید و یا خانه ای با دکوراسیون رسمی را ترجیح می دهید؟ تعیین این فاکتور قبل از خرید چیدمان می تواند خیلی چیزها را تغییر دهد.

اگر ایده خاصی در ذهن خود برای چیدمان دکوراسیون دارید اصلا نیازی به نگرانی نیست، زیرا قبل از شما افراد  و گروه های زیادی دست به طراحی داخلی دکوراسیون منزل زده اند و شما می توانید با مشاهده نمونه کارهای آن ها ایده بگیرید و با ترکیب ایده ها با خلاقیت و سلیقه خود طراحی جدیدی را خلق کنید.

 

با چه هدفی از دکوراسیون داخلی استفاده می کنیم؟

با این تفاسیر می‌توان گفت که طراحی دکوراسیون داخلی به عنوان یک دانش محسوب می‌شود و با استفاده از آن در مکان های مختلف می توان اهداف بسیار مهمی را دنبال کرد. به طور مثال طراحی دکوراسیون داخلی مغازه ها و فروشگاه ها می تواند باعث جلب و جذب بیشتر مشتری شود. همچنین طراحی دکوراسیون داخلی محیط های اداری باعث ایجاد یک فضای امن برای کارمندان می‌شود و با احساس راحتی که در آنها ایجاد می‌کند راندمان کار را بالا میبرد. طراحی دکوراسیون داخلی بیمارستان ها باعث کاربردی تر شدن فضا، ایجاد یک محیط آرام برای کادر درمانی و بیماران می‌شود و در خانه های مسکونی یک فضای راحت، گرم و پر از آرامش و صمیمیت را فراهم می‌کند. همچنین در قسمت های عمومی مثل مترو و اتوبوس و غیره می‌توان باعث رفع نیاز افراد استفاده‌کننده شد.

 

ترفندهای چیدمان دکوراسیون داخلی منازل

برای اینکه طراحی دکوراسیون داخلی منزل به بهترین نحو ممکن انجام شود، باید فاکتورهای مختلفی مد نظر قرار گرفته شود تا در نهایت با کمترین مشکل و سریع ترین و کوتاه ترین زمان و با کمترین هزینه ها بهترین و مثبت ترین تغییرات در فضای دکوراسیون داخلی خانه ها انجام شود.

یکی از این فاکتورها که مهمترین آن نیز می باشد، نقش مبلمان در دکوراسیون داخلی است. زیرا مبل ها در دکوراسیون داخلی خانه ها در این روزها نقش بسیار مهمی را ایفا می کنند و عضو لاینفک دکوراسیون‌داخلی محسوب می شوند. پس باید در انتخاب آنها دقت زیادی داشته باشید تا با هماهنگی سبک و همخوانی روکش و طرح مبل با رنگ دیوارها و سایر وسایل هماهنگی بیشتری در خانه ایجاد کنید.

از دیگر فاکتورهای مهم در دکوراسیون داخلی انتخاب قاب عکس ها و قاب های هنری متناسب با فضای خانه و روحیه ای است که در داخل خانه برقرار است. بهتر است هر تابلویی که برای زیبایی دکوراسیون خانه انتخاب می کنید در هماهنگی با سایر قسمت ها باشد.

از پارامترهای مهم دیگری که در طراحی دکوراسیون داخلی مکان‌های مسکونی و سایر محیط ها باید به آن توجه شود، نورپردازی و تاثیر پنجره دوجداره باکیفیت در دکوراسیون می باشد؛ زیرا این نورپردازی می تواند به کمک نورهای طبیعی لوسترها انجام شود و اگر قرار است از نورهای مختلف در ساختمان استفاده شود، بهتر است در بهترین مکان ممکن قرار بگیرند و سبک شاخه های نوری با سبک کلی دکوراسیون منزل در تناسب و هماهنگی باشد و میزان نور در مکان های مختلف با توجه به نیاز هر قسمت باشد. همچنین رنگ نور متناسب با سلیقه و حس و حال فضا انتخاب شود. برای پایین آوردن کنتراست نور می توانید از نورهای تو کار هم در قسمتهای مختلف مانند آشپزخانه استفاده کنید.

از دیگر فاکتورهای مهم در تعیین چیدمان دکوراسیون داخلی منازل پارتیشن بندی فضا در دکوراسیون می باشد که این ویژگی بیشتر مخصوص خانه هایی با متراژ بالاست که شما باید فضای مختلف را پر کنید و قسمت‌های بزرگ را به قسمت های کوچک تر و کاربردی تقسیم کنید، که با استفاده از پارتیشن بندی این کار به راحتی انجام می‌شود.

 برای این کار بهتر است فضای ورودی را از پذیرایی جدا کرده و همچنین قسمت آشپزخانه را از ناهار خوری جدا کنید. همچنین با جداسازی راهرو و اتاق از پذیرایی به تفکیک هر چه بهتر قسمتهای مختلف خانه کمک کنید. این تقسیم بندی می تواند به افرادی که قصد تلفیق سبک های مختلف دکوراسیون را دارند هم کمک کند و در این شرایط می توان از سبک های مختلف دکوراسیون داخلی استفاده کرد.

رنگ آمیزی از مهمترین فاکتورهای طراحی دکوراسیون داخلی منازل است و بیشترین فضای داخلی که جلوی دید هر مخاطب جلوه‌گری می‌کند دیوارها هستند و رنگ و بافتی که در دیوارهای یک خانه به کار میرود و همچنین  باید درب و پنجره با کیفیت برای ساختمان در نظر گرفته شود و در نظر گرفتن این عوامل تاثیر زیادی در طراحی و جذابیت فضا خواهد داشت.

یکی از فاکتورهای مهم و قابل توجه در طراحی دکوراسیون داخلی منازل تغییر و تحول در کفپوش خانه ها متناسب با دکوراسیون داخلی منازل می باشد. اگر شما بتوانید یک کف پوش مناسب با سبک دکوراسیون داخلی انتخاب کنید تاثیر بسیار شگفت انگیزی در فضای خانه شما خواهد داشت. به طور مثال اگر خانه شما جایگاه همیشگی مهمان هاست و باید فضای گرم و دل انگیزی در خانه ایجاد شود، می توانید از چوب پارکت استفاده کنید و اگر خواهان محیط رسمی تر هستید استفاده از سنگ و سرامیک گزینه خوبی برای کفپوش خانه شما خواهد بود.

گاهی استفاده از برخی عناصر و المان ها در یک خانه می‌تواند تأثیر خارج از تصور داشته باشد. به طور مثال اگر به جای بخاری یا پکیج ها از شومینه به عنوان وسایل گرمایشی خانه استفاده کنید و کنار آن را با ترفندهای خاصی تزیین کنید، خانه شما فضایی گرم تر و صمیمی تری به خود می گیرد و حضور یک عنصر طبیعی در خانه فضا را زیباتر خواهد کرد.

با به کار گرفتن کتابخانه در طراحی دکوراسیون داخلی و منزل و قرار دادن کتاب های مختلف داخل طبقه‌ها و شلف ها می توانید فضای فرهنگی و لاکچری در خانه خود ایجاد کنید و علاوه بر کتاب، می‌توانید داخل این قفسه ها را با جام های افتخار و تابلوها و وسایل یادگاری پر کنید. گاهی هم این شلف ها می تواند انعکاسی از روحیات و اخلاقیات شما باشد و یک روح تازه‌ای به فضای منزل شما ببخشند.

 

اگر از گل های آپارتمانی در داخل فضای خانه خود استفاده کنید علاوه بر ایجاد طراوت و سرزندگی در فضای خانه، فضای منزل شما زیباتر می شود و در روحیه افراد خانه هم تاثیر گذار خواهد بود.

برای انتخاب نوع گلدان هم می‌توانید به سبک خانه توجه کنید. بعضی از گلدان ها طوری طراحی شده اند که برای خانه هایی با سبک کلاسیک مناسب‌تر هستند و بعضی ها دقیقاً برای خانه هایی با سبک مدرن طراحی و ساخته شده اند. البته علاوه بر زیبایی باعث بهبود بخشیدن به کیفیت هوای داخل خانه هم خواهند شد.

 

سبک‌های مختلف دکوراسیون داخلی منزل

دکوراسیون داخلی سبک‌های متفاوتی را شامل می‌شود. این سبک ها با هدف زیبایی و استفاده بهینه از فضای داخلی طراحی و انتخاب می‌شوند. در ادامه به بررسی 9 مورد از سبک دکوراسیون داخلی که مورد پسند بسیاری از افراد هستند و اغلب جلوه بهتری برای منزل به همراه خواهند داشت، پرداخته‌ام. با ما همراه باشید.

1- سبک مدرن

سبک مدرن معمولا ما را به یاد خانه هایی با چیدمان خشک و بی روح البته تمیزی می‌اندازد که در ساخت آن از فلز، شیشه و سنگ استفاده شده است. همچنین کاربرد لوازم ضروری و غیر ضروری کمی در آن به چشم می‌خورد.

سبک مدرن در زمان‌های مختلفی وجود داشته است فقط با گذشت زمان و قدیمی شدن استایل مدرن در بازه‌‌ای از زمان، نام آن تغییر کرده است. اگر بخواهیم آن را ساده تر کنیم با گذشت زمان مدرنیته بودن یک نوع چیدمان دیگر مدرن به حساب نمی آید زیرا هرروز بر دانش و علم طراحی داخلی نیز افزوده می شود. به عنوان مثال، سبک دکوراسیون داخلی سنتی فرانسوی هم زمانی مدرن به شمار می‌رفته ولی در حال حاضر جزء دکوراسیون سنتی و کلاسیک به شمار می‌رود.

2-سبک صنعتی

این سبک دکوراسیون داخلی پس از انقلاب‌ صنعتی در کشورهای پیشرفته امروزی ایجاد شده است. این سبک  در چند دهه اخیر برای دکوراسیون منازل نیز به کار برده می‌شود. ولی در گذشته این سبک در دفاتر کاری، کارخانه‌ها و مراکز صنعتی مورد استفاده قرار می‌گرفت.

این سبک به کمک رنگ‌های گرم و تیره به فضا جلوه می‌دهد.

فلز، شیشه و چوب موادی هستند که در این سبک بیشتر به کار برده می‌شوند.

اکسسوری کم و ساده در سبک صنعتی دکوراسیون داخلی به کار گرفته می‌شود.

3-سبک مینیمال

سبک مینیمالیست حدود 10 سال می‌شود که رواج یافته است. سبک مینیمال همانطور که از نامش پیداست به کمترین چیز از هر المان برای دکوراسیون داخلی بسنده می‌کند. دکوراسیون داخلی مینیمالیست در واقع فنگ شویی قناعت پیشگی را در معرض دید قرار می‌دهد. به بیان دیگر این سبک در مقابل سبک‌های ماکسیمالیست مانند سنتی ایستاده است و تجمل را نمی‌پسندد.

4-سبک سنتی

سبک دکوراسیون داخلی سنتی در هر کشور متفاوت چیده می‌شود. مثلا سبک سنتی فرانسوی، ایتالیایی، بریتانیایی در یک گروه از سبک دکوراسیون داخلی به نام سنتی اروپایی قرار می‌گیرند. نکته جالب این است که در ایران دو سبک سنتی وجود دارد که به پیش از ورود اسلام و پس از ورود اسلام به ایران تقسیم می‌شود. سبک دکوراسیون داخلی بوهمیان نیز از جمله سبک های سنتی است که به منطقه شمال آفریقا و جنوب غربی آسیا تعلق دارد.

5- سبک ترانزیشنال یا انتقالی

در این سبک با نگاه اول ممکن است بین آن و سبک‌های سنتی، تفاوتی احساس نشود اما نکته مهم اینجاست که در طراحی دکوراسیون داخلی به سبک انتقالی، فضا از تک سبکی بودن خارج می‌شود. یعنی در واقع مبلمان سنتی در کنار عناصر مدرن به کار برده می‌شوند. این سبک چون سبکی تلفیقی است در اکثر منازل و اماکن ممکن است به چشم بخورد.

در بیشتر موارد سبک انتقالی زمانی احساس می‌شود که لوازم بر اثر نقل مکان و جا به جایی به مکانی جدید با سبک جدید و ابعاد متفاوت برده شوند. از مزیت‌های این سبک این است که در ترکیب لوازم می‌تواند تعادل متناسبی ایجاد کند و محیطی گرم و آرام را به ارمغان آورد.

ترانزیشنال به حد متعادلی بین سبک دکوراسیون داخلی سنتی و مدرن بر می‌گردد.

مبلمانی ساده در کنار فرش‌هایی با طرح شلوغ و رنگ های پر تحرک دارد.

دیوارهای با رنگ ساده با تابلوهای پر طرح و شلوغ را به نمایش می‌گذارد.

استفاده از چوب، فلز، شیشه و سنگ در کنار هم حس انتقال و گذر را در این سبک تداعی خواهد کرد.

6-سبک فرانسوی

سبک فرانسوی از جمله سبک‌های دکوراسیون داخلی است که در بسیاری از کشورها از جمله ایران طرفداران بسیاری را به سمت خود جذب کرده است.

این سبک از هنگام اولین سفرهای پادشاهان قاجار به اروپا در ایران رواج پیدا کرد و هنوز هم نمونه‌ های آن در خانه های ایرانی به چشم می خورد. ویژگی های آن شامل موارد زیر است:

مبلمان خراطی شده

دیوارهای شلوغ

تابلوهای زرق و برق دار

اکسسوری‌های گران قیمت

رنگ های پرتحرک در کنار خنثی

7-سبک روستیک

این سبک تلفیقی از سبک صنعتی و روستایی است که طرفداران خاص خود را دارد. جالب بودن سبک روستیک این است که بیشتر از طبیعت الهام گرفته شده است.

در دکوراسیون داخلی روستیک فضای داخل را مانند فضایی باز دکور می‌دهند.

از رنگ سفید در دیوارها زیاد استفاده می‌کنند.

استفاده از چوب، فلز، چرم و پوست در این سبک بیشتر به چشم می‌خورد.

اکسسوری‌های این سبک معمولا صنایع دستی محلی را به نمایش می‌گذارد.

8-سبک ساحلی

سبک ساحلی همانطور که نامش پیداست، از خانه‌ها و فضاهای داخلی شهرهای ساحلی الهام گرفته است. این سبک در شهرهای ساحلی طرفداران زیادی دارد.

در این سبک از رنگ‌های آبی، سبز و سفید بیشتر به کار برده می‌شود.

استفاده از متریال ساحلی مانند حصیر در کفپوش، ظروف چوبی و… بسیار به چشم می‌خورد.

گل و گیاه نیز در این سبک جایگاه ویژه‌ای دارند.

9- سبک آرت دکو

این نوع سبک، سبکی تجمل‌گرایانه به شمار می‌رود که از وسایل هنری در دکور آن اغلب استفاده می‌شود.

تابلوها در این سبک از دکوراسیون داخلی، اصل و گران قیمت هستند.

هر اکسسوری و وسیله‌ای که سبک آرت دکو برای تزیین به کار برده می‌‌شود اثر هنری باید باشد.

استفاده از رنگ‌های تیره برای اکسسوری‌ها و دیوارهای شلوغ، تزیینات گسترده و وسایل آنتیک در این سبک به کار گرفته می‌شود.

10- سبک مدیترانه‌ای

سبک مدیترانه‌ای یکی از سبک‌هایی است که علاوه بر سبک ساحلی برای ویلاهای شخصی بسیار مناسب و پرکاربرد است. معمولا در این سبک چشم‌اندازی از دریا در نظر گرفته می‌شود و لوازمی لوکس و استاندارد باید برای آن انتخاب شود.

اما از سبک مدیترانه‌ای در آپارتمان‌های امروزی نیز به کار می‌برند هر چند که نمایی از اقیانوس به چشم نخورد. از ویژگی‌های این سبک می‌توان به رنگ‌هایی متمایل به خاکی و قهوه‌ای رو به قرمز اشاره کرد. علاوه بر رنگ نکته مهم دیگر به کار بردن عناصر طبیعی و به ویژه گل و گیاهان است که در این سبک باید به کار برده شوند.

 

منبع

0

مصالح ساختمان سازگار با محیط زیست بهترین راه برای ساختن

در دنیای ساخت و ساز با مسئله هزینه روبرو هستیم. امروزه تکنیک هایی برای کاهش هزینه های ساخت و همچنین کاهش هزینه زندگی ارائه شده است. این تکنیک ها کمک می کند با کاهش استفاده از مصالح، آسیب کمتری در مقایسه با روش های قبلی به محیط زیست وارد شود.

امروزه بسیاری از افرادی که در حال ساختن و یا بازسازی خانه‌های خود هستند، تصمیم می‌گیرند که از مصالح ساختمانی سازگار با محیط‌زیست استفاده کنند. مصالح ساختمانی سازگار با محیط‌زیست یکی از مواردی است که باعث افزایش بهره‌وری انرژی مصرفی شده و تأثیرگذاری کمتری بر رفاه انسان و محیط‌زیست دارد.

مصالح مختلف بسیاری وجود دارد که سازگار با محیط زیست بوده و قابل‌استفاده هستند. برای تمامی مراحل ساخت از فونداسیون گرفته تا عایق‌کاری، لایه نهایی اجرا شده بر روی دیوارهای داخلی و خارجی، کف‌پوش و مصالح روی کانتر و... مصالح سازگار با محیط‌زیست وجود دارد.

ویژگی‌های مصالح ساختمانی سازگار با محیط زیست

مصالح و تکنیک‌های ساختمانی سازگار با محیط زیست می‌توانند دارای یک یا چندین ویژگی زیر باشند:

1- مصالح تجدید پذیر

2- قابلیت بازیافت

3- تولید از مواد بازیافتی

4- کمک به بهروری انرژی در ساختمان

5- دوام و طول عمر

6- آلودگی کمتر آب و هوا و زمین

7- استفاده مجدد از ضایعات

بنابراین اگر مصالح ساختمانی یا تکنیک‌های ساختمان سازی این ویژگی‌ها را داشته باشد به عنوان مصالح ساختمانی سازگار با محیط زیست از آن نام می‌برند.

معرفی انواع مصالح ساختمانی سبز و سازگار با محیط زیست

تا اینجا با مفهوم و ویژگی‌های مصالح ساختمانی سازگار با محیط زیست آشنا شده‌ایم. در ادامه به معرفی چند نمونه از بهترین مصالح سبز و تکنیک‌های ساختمان سازی سازگار با محیط زیست آشنا خواهیم شد. با استفاده از این مصالح علاوه بر کاهش هزینه‌های تولید و ساخت، شاهد آسیب بسیار کمتر به محیط زیست و سلامت انسان‌ها خواهیم بود.

1- بلوک‌های بتونی و سیمانی پیش ساخته

بلوک‌های بتنی سبک و بلوک‌های سیمانی پیش ساخته شده معمولاً عایق مناسبی در مقابل گرما و سرما هستند. این بلوک‌ها علاوه بر اینکه هزینه‌های ساختمانی را به شکل قابل توجهی کاهش می‌دهند می‌توانند به بهروه وری انرژی در ساختمان‌ها نیز کمک می‌کنند. از طرفی بلوک بتن سبک وزن کمتری دارد و در تولید آن نیاز کمتری به بتن وجود خواهد داشت که این مورد نیز در کاهش آسیب رسانی به طبیعت تأثیر گذار خواهد بود. در نتیجه بلوک‌های بتونی سبک و پیش ساخته می‌توانند به عنوان یکی از مصالح ساختمانی سازگار با طبیعت مورد استفاده قرار بگیرند.

2- بتن سبز، تکنولوژی جدید تولید بتن

بدون شک بتن پرمصرف‌ترین ماده در صنعت ساختمان سازی است. متاسفانه تولید این ماده پر مصرف به دلیل انتشار گازهای گلخانه‌ای آسیب‌های سنگینی به طبیعت وارد می‌کند. طبق آمار، تقریباً 7 درصد از کل گازهای گلخانه‌ای منتشر شده که باعث گرمایش جهانی شده‌اند، مربوط به تولید سیمان بتن است. بتن‌های معمول نیاز به انرژی و آب زیادی دارند و از طرفی مقدار فراوانی دی اکسید کربن تولید می‌کنند. اما خوش بختانه با معرفی بتن سبز می‌توان اثرات منفی زیست محیطی بتن را به شکل قابل توجهی کاهش داد. در تولید بتن سبز از محصولات پسماند استفاده می‌شود و در صورت جایگزین شدن آن با سیمان، هزینه‌های تولید به طور محسوسی کاهش پیدا می‌کند. بتن سبز را می‌توان یکی از بهترین مصالح ساختمانی سازگار با محیط زیست نامید.

3- بامبو، جایگزینی برای چوب

در اکثر نقاط جهان، چوب همچنان یکی از مهم‌ترین مصالح ساختمان سازی است. با این حال قطع کردن درختان برای مصرف چوب آن‌ها در ساختمان سازی آسیب گسترده‌ای به طبیعت وارد کرده است. بامبو می‌تواند جایگزین مناسبی برای چوب باشد. علاوه بر اینکه بامبوها خواص مشابه چوب دارند و دارای کاربردهای فراوانی هستند، جایگزین کردن آن‌ها نسبت به درختانی که گاهی بیش از 20 سال برای رشد مجدد آن‌ها لازم است، بسیار راحت‌تر است.

4- محصولات سبز مربوط به نمای ساختمان

معمولاً در نمای ساختمان از انواع سنگ‌ها استفاده می‌شود. استفاده از سنگ نما علاوه بر هزینه‌های سنگین، آسیب زیادی به طبیعت وارد می‌کند. زیرا استخراج سنگ پرهزینه است و تخریب طبیعت در آن ناگزیر خواهد بود. اما محصولات جدیدی برای نما مورد استفاده قرار می‌گیرند که گاهی حتی از پلاستیک‌های بازیافتی در آن استفاده می‌شود. این محصولات ساختمانی سازگار با محیط زیست علاوه بر زیبایی، هزینه‌های تولید را کاهش می‌دهند و دارای طول عمر بالایی هستند. نصب این محصولات با کمک کلایمر نما که هزینه‌های داربست زدن را حذف می‌کند می‌کند راه مناسبی برای جلوگیری از آسیب به طبیعت است.

5- استفاده از شیشه و پلاستیک‌های بازیافتی برای تولید مصالح کانتر

حتی مصالحی برای روی کانترها وجود دارد که سازگار با محیط‌زیست هستند. دو انتخاب عالی شیشه و پلاستیک بازیافت شده و بتن می‌باشد. شیشه / بتن بازیافت شده از شیشه بازیافت شده و بتن با مواد بازیافتی تهیه می‌شوند. شیشه به‌کاررفته در این متریال دیگر شکسته نمی‌شود، بنابراین بسیار مناسب ساخت کانتر است. همچنین می‌توان از آن در حمام و اطراف شومینه‌ها استفاده کرد.

6- استفاده از کف پوش‌های تولید شده از چوب بازیافتی و چوب پنبه‌ای

اگر تصمیم دارید کف‌پوش چوبی داشته باشید، کف‌پوش چوبی بازیافتی گزینه بسیار خوبی است. در این نوع کف‌پوش‌ها اغلب از نوعی چوب سخت استفاده می‌کنند که در کاری غیر از این هرگز کاربرد و استفاده‌ای ندارد. این چوب ممکن است از محل‌های تخریب سایت‌ها یا درختانی که بریده شده‌اند، اما هرگز استفاده نشده‌اند تهیه شود. تهیه کف‌پوش‌ها از چوب بازیافتی به‌جای چوب تازه اغلب ارزان‌تر بوده و به همان اندازه زیبا و بادوام است.

کف‌پوش چوب‌پنبه یک جایگزین عالی برای چوب و سازگار با محیط‌زیست است. در این کف‌پوش فقط از پوست درخت استفاده می‌شود و درنتیجه محصول درخت را نمی‌کشد. پوسته درخت یک منبع تجدید پذیر عالی است زیرا این پوسته در طی نه سال کاملاً رشد می‌کند. کف‌پوش چوب‌پنبه‌ای بسیار راحت، بادوام بوده و عایق خوبی است و می‌تواند سال‌ها دوام داشته باشد.

7- استفاده ازعایق‌های کاه و پنبه برای جلوگیری از هدر رفت انرژی

دو گزینه عالی برای عایق، کاه و پنبه است. از کاه به دلایل زیادی استفاده می‌شود. به‌طورکلی نسبت به سایر مصالحی که به‌عنوان عایق استفاده می‌شوند ارزان‌قیمت است و عایقی عالی می‌باشد. بسیار بادوام است و به‌راحتی وزن زیادی را پشتیبانی می‌کند؛ و معمولاً تکیه‌گاه‌های اضافی برای تحمل وزن آن موردنیاز نیستند که این مسئله باعث کاهش استفاده از الوار چوب می‌شود.

عایق‌های از جنس پنبه جایگزین مناسبی برای عایق‌بندی فیبر شیشه‌ای است. این نوع عایق از الیاف پنبه‌ای طبیعی حاصل می‌شود که بازیافت می‌شوند. استفاده از این متریال بسیار راحت است و به‌صورت الیاف حلاجی‌شده مشابه به عایق‌های سنتی ساخته می‌شود. همچنین نصب آن بسیار آسان و بی‌خطر است و از مقاومت بالایی در برابر آتش‌سوزی و کیفیت عالی عایق‌بندی صدا برخوردار است. با اجاره کلایمر می‌توانید به راحتی انواع عایق‌های پنبه‌ای و کاهی را در دیوارهای بلند اجرا کنید.

8- تأثیرات در و پنجره یو پی وی سی در حفظ انرژی

با نصب و جایگزینی یک در و پنجره یو پی وی سی و البته استفاده از  بهترین پروفیل های upvc با در و پنجره‌ای چوبی، آهنی یا آلمینیومی تا 40 درصد در مصرف انرژی صرفه‌جویی می‌شود و انتشار آلودگی صوتی در محیط کمتر می‌شود. چند کاناله بودن ساختار داخلی پروفیل‌ها و استفاده از پنجره‌های دوجداره به عایق‌بندی هر چه بیشتر کمک می‌کند و مانع از هدر رفت انرژی می‌شود. در نهایت اگر همیشه در زمستان‌ها گرمای محیط خانه حفظ شود، دیگر نیازی به افزایش استفاده از تجهیزات گرما زا نیست، این مسئله درباره استفاده از این تجهیزات در فصول گرم سال نیز صادق است.

پسماند‌ یو پی وی سی قابل بازیافت است

علاوه بر اینکه در و پنجره یو پی وی سی ماندگاری بالایی دارد و تا سالیان سال می‌توان از آن‌ها استفاده کرد، این مواد هنگام بازیافت نیز یک بار دیگر به چرخه تولید در صنعت ساختمان‌سازی برگردانده می‌شوند و در تولید انواع مصالح، لوله‌های آب و فاضلاب و مواد دیگر صنعتی به کار می‌روند.

طبیعت و زمین امانتی است که از آینده‌ در اختیار ما گذاشته شده است؛ با انتخاب آگاهانه و استفاده صحیح از مواد تشکیل دهنده نیازهای مصرفی‌مان در زندگی، باید مراقب این امانت باشیم. اگر شما هم جزو آن دسته از افراد هستید که علاوه بر دغدغه حفظ انرژی محل زندگی دوست دارید از مواد قابل بازیافت و پایدار در ساختمانتان استفاده کنید در و پنجره‌های  upvc با پروفیل در و پنجره سی فور بهترین انتخاب برای شما هستند.

نقش پنجره upvc در آلودگی هوا

برای بزرگسالان و کودکان به طور یکسان، قرار گرفتن مکرر در معرض آلودگی هوا در محیط داخلی می تواند منجر به بیماری های تنفسی، مشکلات چشم و حتی سرطان شود. بنابراین، احتیاط در برابر آلودگی هوا برای حفظ سلامت قوی بسیار ضروری است. برای جلوگیری از آلاینده های سمی، پنجره upvc گزینه ای عالی است.

منبع

0

تأثیر پنجره در زیبایی خانه‌های ایرانی

تاریخچه اهمیت نور در معماری

وجود نور در طول تاریخ و در کارهای مختلف معماری بسیار حائز اهمیت است و علاوه بر جنبه کاربردی، به‌ عنوان عاملی برای روشنایی و انجام فعالیت‌های روزمره محسوب می‌شود. نور از جنبه معنوی و در مباحث اعتقادی ادیان نیز به‌طور فراوان موردتوجه قرارگرفته است. در دوران اسلامی، نور مظهر وجود خدا بود، به همین دلیل، مورداحترام و مقدس شمرده می‌شود، پس نتیجه می گیریم تأثیر پنجره در زیبایی معماری اسلامی بسیار حائز اهمیت است.

معماری اسلامی به‌ ویژه در ایران تأکید ویژه‌ای بر نور دارد. این مطالعه به روش توصیفی تحلیلی انجام می‌شود. پنجره به‌عنوان ورودی نور و همچنین در مفاهیم نمادین و عرفانی مانند تعالی، گرایش رو به بالا و ایجاد یک فضای معنوی در معماری دارای اهمیت است.

در باور ایرانی، ظهور نور زمینه‌ای طولانی دارد. درگذشته ادیانی مانند آیین زرتشت، مانوی و میترائیسم در ایران وجود داشته که از نماد نور برای آموزش خود استفاده می‌کردند. کیفیت نور و سایه در معماری معنی و کاربرد خاص و تأثیر ویژه‌ای دارد، درنتیجه حجم زیاد نور و تاریکی به‌ عنوان ابزاری برای ساختن ساختمان‌های شیک، جذاب و هماهنگ است.

مزایای استفاده از پنجره در معماری ایرانی

پنجره نقش برجسته‌ای در شکل‌گیری ساختمان در معماری ایرانی به‌ ویژه بناهای سنتی دارد. توجه به ویژگی‌های فرهنگی ازنظر ارتباط تصویری و احساسی بین داخل و خارج ساختمان بسیار اهمیت دارد. پنجره با توجه به نسبت اتاق، اهمیت و موقعیت قرارگیری آن در کل ساختمان طراحی و نصب می‌شود، همچنین در و پنجره‌ها در ترکیب حجم و مساحت معماری تأثیر بسزایی دارند.

استفاده از پنجره در ساختمان باعث ورود جریان هوای تازه به داخل ساختمان، روشنایی و دیدن مناظر خارج از خانه می‌شود. در مناطقی که نور آفتاب شدید است، پنجره باید از ورود تمام نور جلوگیری کند که معمولاً پنجره‌های مشبک باعث ایجاد تعادل بین نور خارج و داخل می‌شوند. پنجره‌های توری نور شدید را تنظیم می‌کنند و هنگامی‌که نورتابیده شده شدید نیست، تمام آن را به داخل اتاق وارد می‌کند.

تأثیر پنجره و طراحی آن در دکوراسیون داخلی

اگر از هر صاحب خانه ای بپرسید عاشق کدام وسیله و یا گوشه و کنار خانه اش است، معمولاً این پاسخ را خواهید شنید که آن ها عاشق نماها و یا موقعیت قرارگیری آن نما هستند. درحقیقت بسیاری از مالکان خانه می توانند در یک خانه ی کوچک تر زندگی کنند و این در صورتی است که آن خانه ی کوچک دارای منظره ی زیبایی باشد؛ با وجود آن در نظر داشته باشید که وجود پنجره هایی که این نما ها را نشان دهد در هرخانه ای به ویژه خانه های کوچک ضروری است. هر اتاق از خانه ی شما می تواند از پنجره های زیبا بهره مند شود و در نظر داشته باشید که تعداد بی شماری از سبک های طراحی برای انتخاب وجود دارد. اگر به دنبال راه هایی برای روشن تر کردن فضای داخلی خود هستید به پنجره های خود دقت کنید. در اینجا 10 روش طراحی پنجره در دکوراسیون داخلی که بر فضای خانه شما اثر گذار است، معرفی شده است.

پنجره و نما:

نمای ساختمان ها در طراحی و یا سبک معماری ساختمان ها بسیار مهم می باشند. همچنین نمای ساختمان در خرید، فروش و یا رهن ساختمان ها تأثیر به سزایی دارند، در حقیقت نمای زیبا و مدرن باعث جذب اطرافیان می شود. یکی از عواملی که در نمای ساختمان تأثیر گذار می باشد، پنجره است. به عبارت دیگر نقش پنجره در نما بسیار گسترده می باشد. پنجره ها انواع مختلفی دارند که انتخاب هر کدام از آن ها به سبک طراحی ساختمان ها و نوع ساختمان بستگی دارد. در اینجا قصد داریم به معرفی انواع پنجره ها و نقش پنجره در نما بپردازیم.

پنجره ها و انتخاب آن ها:

همان طور که گفته شد پنجره ها انواع مختلفی دارند که انتخاب آن ها به عوامل مختلفی بستگی دارد. پنجره ها علاوه بر این که در نما و یا طراحی بیرونی ساختمان بسیار تأثیر گذار می باشند، در تأمین روشنایی داخل ساختمان نقش به سزایی خواهند داشت. از انواع  پنجره ها می توان به پنجره های بلند، پنجره های کشویی، پنجره هایی با شیشه های رنگی، پنجره هایی با اشکال هندسی متنوع، پنجره های چوبی، پنجره های فلزی، انواع پنجره دوجداره و… اشاره کرد.

آشنایی مختصر با انواع پنجره ها:

1- پنجره های بلند: این نوع پنجره ها مزایا و معایب مختلفی دارند. از مزیت های این نوع پنجره می توان به چشم اندازی وسیع آن اشاره کرد، همچنین پنجره های بلند روشنایی محیط داخلی ساختمان را به خوبی تأمین می کنند. در حقیقت تأمین کننده بسیار خوبی جهت نور محیط داخلی می باشند. از معایب آن می توان به نصب نسبتاً دشوار آن ها، همچنین قیمت بالای آن ها اشاره کرد. ناگفته نماند که تمیز کردن این نوع پنجره ها به دلیل وسعت زیاد، وقت گیر می باشد. انتخاب این نوع پنجره به محیط جغرافیایی، گرمسیر بودن و یا گرمسیر بودن منطقه، میزان و یا شدت تابش نور خورشید و … بستگی خواهد داشت.

2- پنجره هایی با شیشه های رنگی: این نوع پنجره ها عموماً دارای اشکال مختلف هندسی می باشد که دارای شیشه های رنگی می باشد. این نوع پنجره ها عموماً برای ساختمان هایی با سبک های قدیمی مورد استفاده قرار می گیرند.

3- پنجره های چوبی: از دیگر پنجره هایی که امروزه در ساخت ساختمان ها مورد استفاده قرار گرفته است، پنجره های چوبی می باشند. پنجره های چوبی نسبت به پنجره های فلزی مقاومت پایین تری نسبت به پنجره های فلزی دارند. این نوع پنجره ها عموماً در ساختمان های مسکونی استفاده می شوند.

4- پنجره های فلزی: این نوع پنجره ها از مقاومت بالایی برخوردار می باشند که مورد استفاده اکثر افراد قرار گرفته است.

5- انواع مدلهای پنجره دوجداره: چند سالی است که به مدد پیشرفت علم و تکنولوژی نمونه جدیدی از پنجره ها موسوم به پنجره دوجداره به بازار عرضه شده که آسایش و آرامش را برای ساکنین به ارمغان آورده است. این پنجره ها نوعی عایق صوتی و حرارتی بوده و به میزان قابل توجه از انتقال صدا و هدر رفت انرژی در ساختمان جلوگیری می کنند.

منبع

0

انواع نما ساختمان

نمای ساختمان به دلیل اهمیت فوق‌العاده‌ای که در زیبایی ساختمان دارد همیشه موضوع مهم و چالش برانگیز برای طراحان و همچنین برای صاحبان ساختمان است. اولین سؤال مطرح شده در ذهن ما این است که بهترین و مناسب ترین نما چه نمایی است؟

چرا نمای ساختمان دارای اهمیت است؟

نمای ساختمان در واقع بیانگر شخصیت ساختمان است. هر ساختمان با توجه به نمای آن مورد قضاوت قرار می‌گیرد. طراحی نمای ساختمان برای طراحان از اهمیت زیادی برخوردار است چرا که طراح می تواند خلاقیت، هنر و مهارت خود را در طراحی نمای ساختمان به رخ  بکشد. از طرفی افراد دوست دارند در بین دیگران خاص و بی نظیر باشند، یک طراحی مناسب می تواند این حس را به فرد منتقل کند. نکته دیگر اینکه نمای ساختمان علاوه بر زیبایی، می تواند از نظر عملکردی نیز دارای اهمیت باشد. انتخاب متریال مناسب، مقایسه انواع پنجره دوجداره و انتخاب بهترین گزینه در بهره‌وری انرژی تأثیرگذار است و حتی باعث جلوگیری از هدر رفت انرژی نیز می شود.

نمای سنگ در دکوراسیون

یکی از لوکس‌ ترین انواع نمای ساختمان که در طول سالیان دراز، از کاخ‌ های باستانی تا آپارتمان‌ های مدرن، جذابیت خود را از دست نداده ‌اند، نمای سنگ است.

این پوشش، همچنین از ماندگارترین مصالح نماکاری محسوب می ‌شود که در برابر باران، برف، نور خورشید، گرد و غبار و باد، مقاومت بالایی دارد و از طرفی، دارای ثبات رنگی نیز هست. بنابراین، عجیب نیست که سنگ، از گران ‌قیمت ‌ترین انواع مصالح نیز به شمار می آید.

 معروف ترین نمای سنگ در دکوراسیون

یکی از معروف‌ ترین انواع نماهای سنگی، نمای رومی است. نمای رومی با استفاده از سنگ تراورتن، سنگ مرمر و سنگ گرانیت طراحی می ‌شود و زیبایی منحصر به فردی به ساختمان می بخشد.

انتخاب سنگی بادوام و باکیفیت، از اهمیت زیادی برخوردار است؛ چرا که در صورت ترک ‌خوردن نما بر اثر انقباض و انبساط‌، صاحبان ساختمان ‌ها مجبور به پرداخت هزینه ‌های زیادی جهت ترمیم یا عوض‌ کردن سنگ‌ نماها می‌ شوند.

پس بهتر است تنها یک بار، هزینه‌ بیشتری برای خرید مصالح صرف کنید تا اینکه مجبور نشوید چندین بار هزینه ترمیم را بپردازید!

نمای آجری

 نمای آجری سبب ایجاد فضایی دلنشین و زیبا می شود و به علت داشتن ضریب انتقال حرارتی پایین نقش بسزایی در ایجاد عایق حرارتی در یک ساختمان دارد. آجرهایی که در ساخت نما بکار می روند بسیار محکم و مقاوم هستند این آجرها در رنگ ها و ابعاد متعدد در کوره ها آماده می شوند و کاملاً نسوز هستند. در اجرای آجرنما به شکل سنتی، آجرها با استفاده از ملات که مخلوطی از سیمان و ماسه و آب است به هم متصل می شوند.

از جمله مزایای نمای آجری می توان به موارد زیر اشاره نمود:

•          عایق صوتی، حرارتی

•          کاهش اتلاف انرژی

•          حمایت از محیط زیست به دلیل داشتن ساختار طبیعی

•          مقاومت و طول عمر بالا

•          حفظ هویت تاریخی

نمای شیشه ای

شیشه نیز یکی از ابزارهای تزیینی است که در احداث نمای ساختمان ها و زیباسازی آنها نقش بسزایی را ایفا می کند. استفاده از شیشه علاوه بر زیبایی می تواند نور درون ساختمان را نیز تأمین کند. کیفیت شیشه و ضد عایق صوتی و حرارتی بودن آن بسیار حائز اهمیت می باشد. امروزه استفاده از شیشه های دوجداره یا سه جداره نشکن و درب و پنجره یو پی وی سی بسیار پر کاربرد بوده و اکثریت ساختمان های مدرن، بخش وسیعی از نمای خود را به شیشه اختصاص می دهند که البته استفاده از نمای تمام شیشه ای سبب اتلاف انرژی می شود.

نمای چوبی

نمای چوبی را این روزها به صورت ساده یا در ترکیب با شیشه و فلز در ساختمان‌ های مدرن، به خصوص خانه‌ های ویلایی، زیاد می ‌بینیم.

در ساخت نمای چوبی، ‌از چوب‌ های فراوری‌ شده، استفاده می ‌شود؛ چرا که در برابر رطوبت، نفوذ حشرات و آتش ‌سوزی، مقاومت بالاتری دارند و در نتیجه، بهترین گزینه برای نمای ساختمانی با طول عمر بالا هستند.

ترمو وودها از انواع چوب نماها هستند که با وجود مقاومت زیاد، وزن کمی دارند و برای انواع طراحی‌ ها به کار می‌ روند؛ چرا که قابلیت شکل‌ پذیری و برشکاری بالایی نیز دارند و برای ایجاد مدل‌ های قوس ‌دار، بسیار مناسب اند.

نمای سرامیک

نمای سرامیکی از جمله نماهای پرطرفدار این روزهاست و برخی آن‌ را جایگزین ارزان‌ قیمت ‌تر نمای سنگی می‌ دانند.

سرامیک در رنگ‌ های متنوعی تولید می‌ شود و دارای مقاومت نسبتاً بالایی در برابر آتش،‌ حرارت، رطوبت و نور خورشید است؛ از طرفی،‌ سرامیک می ‌تواند به عنوان عایق صوتی مناسبی نیز عمل کند.  نما سرامیک را به دو روش نصب خشک (مهارشده) و نصب تر (چسبانده ‌شده) در ساختمان‌ ها به کار می‌گیرند که استفاده از سرامیک را برای انواع آب و هواهای منطقه ‌ای امکان‌ پذیر می ‌سازد.

نمای کامپوزیت

نمای کامپوزیت با استفاده از ورق های کامپوزیت اجرا می شود که این ورقها حاوی مواد ترکیبی هستند که شامل دو لایه ورق از جنس آلومینیوم و یک لایه از مواد پلی اتیلن می باشد که در کل ضخامت ورق های آلومینیومی کامپوزیت به 4 میلی متر می رسد. این ورق ها سبک هستند و لایه خارجی آنها توسط آستر آپوکسی رزین و یک لایه PVDF که رنگ را تثبیت می کند پوشانده می شود و برای محافظت از ورق ها از یک لایه فیلم استفاده می گردد که پس از نصب در محل این لایه از روی کار کنده می شود.

کامپوزیت پنل آلومینیوم را می توان با طرح سنگ یا طرح چوب پیاده سازی کرد. ورق های طرح سنگ شامل سه لایه پوشش رنگی لمینیت شده بر روی سطح آلومینیوم در طرح ها و رنگ های متنوع می باشد. ورق طرح چوب نیز قابلیت کاربرد در داخل و خارج ساختمان را دارد این ورق ها از یک لایه لمینیت شده تشکیل شده است.

نمای سیمانی

به کارگیری نمای سیمانی برای ساختمان‌ های صنعتی توصیه می ‌شود؛ چرا که وزن زیادی دارد و نمای شیک و مدرنی به ساختمان می ‌دهد؛ اما اگر در ساخت متریال سیمان از الیاف مقاوم یا آزبست استفاده شود، نمای سیمانی می‌ تواند در برابر آتش‌ سوزی نیز عایق مناسبی باشد.

شست و شوی نمای سیمانی به آسانی صورت می‌ گیرد چرا که سیمان نسبت به رطوبت و حرارت مقاومت بالایی دارد. استفاده از سیمان سفید یا سیمان رنگی، مسئله‌ ای سلیقه ‌ای است و ساختار آن‌ ها چنان با یکدیگر تفاوتی ندارد.

 

منبع

0

چرا باید درب و پنجره دوجداره را انتخاب کنیم؟

درب و پنجره دوجداره از دولایه شیشه تشکیل‌شده‌اند که فضای خالی میان آن‌ها با گاز آرگون پر شده است. قاب این شیشه‌ها از پروفیل که از مشتقات نفت است، ساخته می‌شود. مجموعه قطعات و مواد به‌کار رفته در درب و پنجره upvc  سیستمی قوی با مزایای بسیار عالی برای محیط و مصرف کننده ایجاد می‌کند که شامل موارد زیر است:

عایق صدا: شیشه دوجداره احتمال عبور صدا را کاهش می‌دهد و مانند یک جداکننده صوتی عمل می‌کند. به این‌ترتیب که نه صدای فضای داخلی به خارج از آن درز پیدا می‌کند و نه سروصدای محیط خارجی به داخل راه می‌یابد. بنابراین، دیگر نیازی به نگرانی برای خرید خانه‌های مجاور خیابان و مدارس نیست. درب و پنجره upvc با ایجاد عایق صدا، سد قدرتمندی در برابر آن‌ها می‌شود و فضای موردنیاز استراحت شما را فراهم می‌کند.

عایق حرارتی: یکی از مهم‌ترین مسائلی که در قرن اخیر برای بشر اهمیت بالایی پیدا کرده است، جلوگیری از اتلاف انرژی است. استفاده هرساله از بخاری، شوفاژ و شومینه در زمستان و کولرهای آبی و گازی در تابستان، مصرف آب، برق و گاز را بالا برده است و اتلاف این انرژی‌ها به معنی بی‌بهره ماندن نسل‌های بعدی از رفاه و افزایش گرمای زمین است. درب و پنجره دوجداره می‌توانند درصد نسبتاً بالایی از انرژی را در محیط داخلی ذخیره کنند و از تبادل حرارت آن با محیط بیرونی جلوگیری به عمل آورند.

امنیت بالا: یکی از معضلاتی که درب و پنجره دوجداره عادی با آن روبرو هستند، سرقت راحت است. شیشه‌های عادی به‌سادگی شکسته می‌شوند و امنیت پایینی دارند.

مقاومت بالا: همان طور که گفته شد، قاب درب و پنجره  upvcاز جنس پروفیل سفت و ایمنی است که مقاومت بالایی دارد. در این میان بهترین نوع درب و پنجره دو جداره upvc  قابلیت های بسیاری از جمله مقاومت بالا در برابر اشعه‌های UV، گردوغبار و رطوبت را دارا هست.

عدم ایجاد بخار در شیشه: تمیز کردن لکه‌های به‌جامانده از عرق و بخار روی شیشه از معضلات شیشه پنجره‌های عادی است. پنجره دوجداره upvc  تبادل دما ندارد؛ بنابراین بخار بر آن تشکیل نمی‌شود.

عمر بالا: آهن و چوب دچار پوسیدگی می‌شود. رنگ روی آهن می‌رود و زنگ آهن پدید می‌آید. بنابراین به‌مرور زمان شاهد از بین رفتن کامل آن خواهیم بود. این در حالی است که پروفیل به‌سادگی در محیط تجزیه و نابود نمی‌شود.

0

درب و پنجره upvc

حتما تا کنون بارها نام درب و پنجره upvc را شنیده اید. یو پی وی سی upvc  نوعی ترموپلاست است که از مشتقات نفت و گاز طبیعی می باشد و طی یک فرایند پلیمری حاصل می گردد. upvc بسیار سبک است و مقاومت بالایی در برابر عوامل مختلف دارد، از این رو از آن در ساخت درب و پنجره استفاده می شود.

استفاده از این درب و پنجره ها مزایایی دارد که در ادامه این مطلب به بیان آن ها می پردازیم.

تاریخچه upvc

در گذشته پروفیل ها کارایی لازم را نداشتند. بعضی تمام انرژی را هدر می دادند و برخی دیگر وزن بالایی داشتند و یا در برابر رطوبت فرسوده می شدند.

در چنین شرایطی نیاز به پروفیلی احساس می شد که هیچ کدام از این نقطه ضعف ها را نداشته باشد. بنابراین پس از مدتی پروفیل های upvc وارد بازار شد. اولین درب و پنجره upvc در سال 1960 میلادی در اروپا تولید شد، اما اواخر دهه 50 اولین کارخانه آن در ایران احداث شد.

به دلیل موفقیت این محصول، از همان تاریخ تا امروز استفاده از درب و پنجره upvc کاملاً رایج شده است. به طوری که اکنون 75 درصد سهم بازار درب و پنجره دوجداره اروپا، به upvc ها اختصاص دارد.

انواع پنجره دوجداره upvc

- پنجره upvc دوحالته

این نوع پنجره هم مانند یک پنجره لولایی ساده، به طور کامل باز می شود و هم از بالا برای تهویه هوا، باز می شود.

پنجره upvc بازشوی لولایی

این درب و پنجره upvc، از بغل به کمک لولاها به داخل و یا بیرون باز می شود و باعث تهویه مناسب هوا می شود.

- پنجره upvc سایبانی

یو پی وی سی سایبانی از بغل به کمک لولاها به داخل و یا بیرون باز می شود. بازشوی این پنجره به گونه ای به قاب پنجره متصل است که پس از بسته شدن پنجره، از اتلاف انرژی و ورود آلودگی صوتی جلوگیری می کند.

- پنجره upvc کمانی

پنجره کمانی از زیباترین انواع پنجره دوجداره upvc  است که از افق دارای قوس می باشد و با انحنای کامل ایجاد می شود. حتی شیشه نصب شده بر روی این پنجره، شیشه خم می باشد. این نوع پنجره فضای خانه را بزرگ تر جلوه می دهد و دیدی وسیع به بیرون را ایجاد می کند.

- پنجره upvc  فولکس واگنی

این نوع upvc بصورت کشویی باز می شود، با این تفاوت که ریل بازشو در پنجره کشویی در یک ردیف با لنگه ثابت نیست و پس از بسته شدن پنجره، عایق بندی کامل بوجود نمی آید.

پنجره  upvc کشویی

پنجره دو جداره ریلی در هنگام باز شدن، فضایی را اشغال نمی کند و جلوی پرده نصب شده را نمی گیرد.

0

انواع پنجره دوجداره

پنجره دو جداره را می توان از چندین جهت به انواع مختلف تقسیم بندی کرد، از نظرنحوه بازشو و  از نظر upvc بودن و یا آلومینیوم بودن و نوع متریال تولید مهمترین تقسیم بندی جهت پنجره دو جداره می باشد. در این نوشته به انواع پنجره دو جداره خواهیم پرداخت.

پنجره دو جداره بر اساس نوع بازشو و نوع یراق آلات انواع مختلفی دارد. پنجره دو جداره را نیز می توان بر اساس نوع متریال تقسیم بندی کرد، پنجره دوجداره upvc و پنجره دوجداره آلومینیومی.

1- انواع پنجره دوجداره بر اساس نوع متریال تولید شده:

-پنجره دوجداره upvc: این نوع پنجره دو جداره با پروفیل های عایق upvc تولید می گردند و معروف به پنجره دوجداره upvc می باشند. پنجره دوجداره upvc  جهت تمامی انواع آب و هوایی مناسب می باشد. بر اساس نوع یراق آلات و نوع بازشو دارای نوع های مختلف می باشند. پنجره upvc در رنگ ها مختلف قابل تولید می باشد. با پروفیل upvc، پنجره دو جداره در ابعاد استاندارد و مشخص می توان تولید کرد. و در ابعاد بزرگ این نوع پنجره دو جداره دارای محدودیت می باشد.

- پنجره دو جداره آلومینیومی: در این نوع پنجره دو جداره، جهت ساخت از پروفیل های آلومینیومی استفاده می شود. در این حالت جهت داشتن پنجره دو جداره استاندارد و عایق باید از آلومینیوم های ترمال بریک استفاده کرد. در این نوع پروفیل آلومینیومی یک تیغه پلی آمیدی در بین پروفیل دوخته می شود و ارتباط بیرون و داخل در پنجره قطع می شود. با توجه به اینکه آلومینیوم یک فلز رسانا می باشد، با قرار گرفتن این تیغه پلی آمید عایق در بین این پروفیل، رسانایی آلومینیوم از بین می رود و به این حالت پنجره دوجداره ترمال بریک می گویند. با توجه به اینکه ممان اینرسی در پنجره های دوجداره آلومینیومی بالاتر از پنجره دوجداره upvc می باشد، از اینرو در ابعاد بزرگ حتماً باید از این نوع پنجره دو جداره استفاده شود.

2- انواع پنجره دو جداره از نظر نوع بازشو:

- پنجره دو جداره ثابت: در این نوع پنجره هیچ گونه بازشویی نداریم و تنها یک فریم و یک قاب به همراه شیشه دوجداره داریم.

- پنجره دو جداره تک حالته: در این حالت پنجره دو جداره فقط از یک جهت و به صورت لولایی باز و بسته می شود.

- پنجره دو جداره دوحالته: در این حالت پنجره هم از یک جهت به صورت لولایی باز می شود و هم با دادن دستگیره به سمت بالا از عرض بالا نیز مانند پنجره قطار به صور زاویه 25 درجه باز می شود. نحوه بازشو در این مدل از پنجره همانند پنجره قطار می باشد. با توجه به کیپ تر بودن پنجره مدل دوحالته در هنگام بسته شدن، پیشنهاد می گردد جهت بالا بردن میزان عایقی پنجره خود از یراق آلات دو حالته استفاده نمایید.

با توجه به وجود تنوع در انواع پنجره دو جداره، شما باید در انتخاب پنجره دو جداره خود نوع کاربری و ابعاد مورد نظر خود را در نظر بگیرید، بعنوان مثال جهت ابعاد بزرگ پنجره بهتر است از مدل های آلومینیومی استفاده نمایید.

- پنجره دو جداره کشویی: در این حالت پنجره به صورت ریلی باز و بسته می شود، می تواند چب بازشو باشد و راست بازشو. در این حالت پنجره نسبت به لولایی عایق کمتری دارد. پنجره دو جداره ریلی با توجه به نحوه بازشو آن که در هنگام باز شدن فضایی را اشغال نمی کند، به یک از محبوب ترین انواع پنجره دوجداره تبدیل شده است.

- درب دوجداره: یک درب می باشد با عرض و ارتفاع استاندارد و مشخص، که دو طرف دستگیره و قفل سوییچی دارد. می تواند به سمت بیرون باز شود و یا به سمت داخل، انتخاب با مشتری می باشد. همچنین می تواند چپ و یا به سمت راست باز شود.

- پنجره دو جداره فولکس واگنی: در این حالت پنجره مثل درب ماشین فولکس واگن باز و بسته می شود، و به همین خاطر نیز به این نام مشهور است. کارکردی مشابه با پنجره دو جداره ریلی و کشویی دارد اما در این حالت ابتدا پنجره 12 سانت به سمت داخل می آید و سپس در ریل مخصوص خود قرار می گیرد. پنجره فولکس واگنی یک پنجره ریلی و کاملاً عایق و استاندارد می باشد و جهت مصارف ویلایی بسیار مناسب می باشد.

- پنجره دو جداره آکاردئونی: در این حالت پنجره مطابق با آکاردئون باز و بسته می شود. در هنگام باز شدن پنجره کلیه لنگه ها به یک سمت جمع می شوند و بر روی یک لنگه ثابت در یک طرف قرار می گیرد. جهت یکسان کردن دو فضا این نوع پنجره بسیار مناسب می باشد.

- پنجره دو جداره لیفت اند اسلاید: این نوع پنجره از مدل های کشویی و اسلایدینگ می باشد که عملکردی بسیار عایق دارد، و در ابعاد بزرگ مخصوصا با پروفیل آلومینیوم قابل تولید می باشد. این نوع پنجره جهت فضاهای ویلایی بسیار مناسب می باشد.

0

امروزه نور یکی از عوامل مهم در معماری ساختمان می باشد. از این رو طراحی پنجره نیز حائز اهمیت می شود. پنجره ها علاوه بر انتقال نور در دکوراسیون داخلی ساختمان نیز نقش بسزایی دارند. پنجره های دوجداره به فضای داخل منزل زیبایی و سرزندگی می بخشند و با توجه به نیاز اقلیم و با هر طیف سلیقه‌ای در شکل و ابعاد مختلف قابل طراحی و اجرا هستند.

پنجره های دوجداره و تاثیر آن در دکوراسیون داخلی

در دنیای مدرن امروز کمتر کسی را می توان یافت که دکوراسیون داخلی و محیط برایش اهمیتی نداشته باشد و ساده از کنارش عبور کند. در کشور ما در سال‌های گذشته در و پنجره های دو جداره در انواع مختلفی به بازار عرضه شده است. برای مثال پنجره دوجداره upvc و آلومینیوم، نماهای فریم لس و… معرفی شده اند.

یکی از سوالات مهم این است که آیا این نوع پنجره ها می توانند در دکوراسیون داخلی تاثیرگذار باشند؟ در جواب این سوال باید بگویم بدون شک بله؛ وجود زیبایی در ساخت، رنگ بندی و ماندگاری بالای پنجره های دوجداره باعث شده است که بیش از 90 درصد بازار پنجره دو جداره به این نوع محصولات اختصاص داشته باشد و میزان تقاضای آن روز به روز بیشتر شود.

بنابراین می توان گفت یکی از عوامل مهم در دکوراسیون داخلی وجود درب و پنجره های دوجداره، upvc و آلومینیوم می باشد. چرا که علاوه بر دکوراسیون داخلی، نمای ساختمان را تحت تاثیر خود قرار می دهد.

تاثیر رنگ پنجره دوجداره در دکوراسیون داخلی

معماران و دست اندرکاران صنعت ساختمان؛ معمولاً از تنوع بسیاری در طراحی نمای خارجی و دکوراسیون داخلی ساختمان ها بهره می‌برند. در این میان، موضوع رنگ و نمای پنجره ها نیز قابل توجه می باشد. به همین خاطر بسیاری از تولید کنندگان پروفیل های upvc نیز به آن توجه کرده اند و تکنولوژی آن را در اختیار گرفتند.

رنگ پروفیل پنجره upvc به صورت پیش فرض سفید می باشد. اما رنگ پنجره های دوجداره UPVC باید با طراحی نما و دکوراسیون داخلی دلخواه شما هماهنگ باشد. بنابراین تولید کننده پنجره دوجداره و Upvc مطابق با نیاز مشتریان پنجره های دوجداره Upvc را با رنگ‌های انتخابی مشتری و با استفاده از پروفیل رنگی upvc تولید می‌کند.

رنگ اصلی upvc سفید می باشد و هرچه رنگ آن سفید تر و براق تر باشد بهتر است. یکی از مزیت های درب و پنجره های Upvc رنگ سفید آن است. چرا که در مقابل اشعه ماورای بنفش که برای انسان مضر است مقاوم اند.

رنگ قاب پنجره دوجداره و تاثیر آن بر دکوراسیون داخلی

تمام اجزای پنجره دوجداره بر زیبایی دکوراسیون داخلی و نمای ساختمان تاثیر بسزایی دارد. اما یکی از مهم ترین اجزای آن قاب پنجره دوجداره رنگی می باشد؛که هم بر معماری داخلی و هم خارجی نقش مهمی دارد.

اما اینکه چرا استفاده از نمای دوجداره پنجره و شیشه های به مرور زمان با سایر نماها جایگزین شده است؛ علت آن این است که برای استفاده روزانه بیشتر از انرژی خورشیدی و کاهش دمای اطراف به نماهایی نیازمندیم که انتقال دهنده نور بیرون به داخل ساختمان باشد. به همین دلیل تاثیر و کاربرد رنگ قاب پنجره دوجداره بر زیبایی، جلوه نما و دکوراسیون داخلی ساختمان شما تاثیر به سزایی دارد.