امروز جمعه 21 دی 1403
0
استفاده از ابزار  Conditional Formatting یا قالب گذاری شرطی  در اکسل نقش بسیار مهمی در جذاب کردن فایل های اکسل ایفا می کند. این ابزار نه چندان پیچیده انعطاف پذیری زیادی داشته و کاربران حرفه ای از آن به خوبی برای ارائه کارشان استفاده می کنند. در این آموزش اکسل  قصد داریم نحوه رنگی کردن سطرهای اکسل به صورت یکی در میان را به کمک ابزار Conditional Formatting بررسی کنیم.

 

ابتدا فضایی را که می خواهید سطرهایش یکی در میان رنگی شود را انتخاب کنید. (البته می توانید کل شیت اکسلتان را انتخاب کرده و عملیات را برای کل صفحه انجام دهید)

 

سپس به مسیر Home → Styles → Conditional Formatting → New rule رفته تا پنجره New Formatting Rule برای شما باز شود. در این پنجره بر روی گزینه آخر یعنی Use a formula to determine which cells to format  کلیک کنید.

 

حال می خواهیم از دو فرمول استفاده کنیم.

 

تابع ([Row([reference شماره سطر مرجعی که درون پرانتز به آن معرفی می شود را نشان می دهد. البته مشخص کردن مرجع برای آن اختیاری است و در صورت خالی گذاشتن درون پرانتز (()Row) شماره سطر همان سلولی که درون آن این فرمول تایپ شده است را بر می گرداند.

 

تابع (ISODD(number در اکسل بررسی می کند که عدد درون آن یک عدد فرد است یا نه. اگر فرد باشد مقدار  True و اگر نباشد مقدار False را بر می گرداند.

 

حال اگر از فرمول ترکیبی (()ISODD(Row استفاده کنیم، بررسی می شود که آیا شماره سطر سلولی که در آن این فرمول تایپ می شود فرد است یا نه، که اگر فرد باشد True و اگر نباشد پاسخ آن False  خواهد بود.

 

به Conditional Formatting بر می گردیم. همان گونه که در تصویر زیر مشاهده می کنید، باید فرمول (()ISODD(Row= را در قسمت  :Format values where this formula is true تایپ کنیم. در این قسمت بررسی می شود که آیا پاسخ این فرمول True هست یا نه، اگر باشد Format مشخص شده به آن اختصاص داده می شود.

 

در قسمت Format به طور مثال در زبانه Fill یک رنگ دلخواه را انتخاب کنید و در نهایت Ok

 

مشاهده می کنید که برای تمام فضای انتخابی شما (یا کل شیت) سطرها یکی در میان رنگی شده اند.

 

 

 

0

 در نرم افزار اکسل به دلیل   صفحه گسترده بودن و امکان فرمول نویسی در سلول های اکسل، کاربران در حوضه های متفاوت از اکسل برای رفع نیازهای خود استفاده می نمایند. در این میان اکسل با داده های متفاوتی سر و کار دارد که ابزارهای گوناگونی به منظور کار با این داده ها در اختیار کاربران قرار داده شده است. اما شاید این سوال پیش بیاید که دلیل اهمیت شناخت انواع داده در اکسل چیست، در آینده با فرمول نویسی ها و توابع در اکسل آشنا می شویم، هر تابعی در اکسل ارگومان های مخصوص به خود را دارد که بنا به نوع آن تابع و ماموریت آن، نوع آرگومان های آنها متفاوت می باشد. برخی توابع دارای آرگومان های عددی می باشند و برخی تنها آرگومان های متنی را میپذیرند. شناخت انواع داده در اکسل به ما کمک می کند درک درستی از فرمول نویسی ها و کاربرد توابع داشته باشیم.                                                                                                                        

شناخت انواع داده ها در اکسل به کاربران کمک می نماید که از طرفی توابع پیش فرض اکسل را به درستی استفاده نمایند و از طرف دیگر فایل های اکسل خود را حرفه ای تر و آراسته تر آماده نمایند.

آشنایی با انواع داده در اکسل

نمودار شاخه ای زیر انواع داده هایی که کاربران می توانند در سلول های اکسل وارد نمایند را معرفی می نماید.

 

 

اعداد در اکسل

اعداد در اکسل از اهمیت بسیاری برخوردارند، در مراتب حرفه ای تر کار با اکسل و مخصوصاً در یادگیری و استفاده از برنامه نویسی ویژوال بیسیک در اکسل، به اهمیت شناخت و تفکیک انواع داده در اکسل و کار با اعداد پی خواهیم برد. حتی اعداد نیز خود به چند دسته تعریف می شوند که در توصیف نوع متغیرها در ماکرو نویسی در اکسل بسیار مهم می باشد. داده های عددی در اکسل ممکن است حتی به فرمت متنی نیز ذخیره شوند که انجام اینکار گاهی لازم می باشد. برای توضیحات بیشتر فیلم آموزشی قرار داده شده در انتهای این مقاله را مشاهده نمایید. توابع ریاضی و مثلثاتی در اکسل (Math & Trig Functions) از جمله توابعی هستند که بر روی داده های عددی عملیات انجام می دهند.

اجمالاً لازم به ذکر است در ابتدای کار با اکسل نیاز به تعریف نوع داده ها برای اکسل خود ندارید و اکسل بنا به تابعی که شما استفاده می کنید نوع داده ی مورد استفاده را تعیین می نماید.

شما می توانید در اکسل نحوه نمایش اعداد خود را نیز تعیین نمایید، مانند تعداد اعشار، نمایش عدد به صورت درصد یا به صورت عدد علمی، در مباحث بعدی بیشتر به این مورد اشاره خواهیم نمود.

مالی و حسابداری در اکسل

برای کاربران در حوزه های مالی، اکسل یکی از مفید ترین و کاربردی ترین ابزار ها می باشد. امکانات فراوانی در اکسل برای این دسته از کاربران قرار داده شده است که از آن جمله می توان به تعریف متداول ترین توابع کاربردی در حوزه های مالی و حسابداری در اکسل اشاره نمود. کاربران می توانند داده های مالی خود را با ذکر واحد پولی در اکسل وارد نموده و بر روی آن ها عملیات انجام دهند. در آینده در مورد داده های پولی بیشتر صحبت خواهیم نمود و مقالات متعددی در مورد حسابداری در اکسل منتشر خواهیم نمود.

برای کار با توابع حسابداری و انجام امور مالی در اکسل لازم است کاربران با داده های نوع Currency آشنا باشند، لذا این نکته اهمیت این نوع داده ها را آشکارتر می نماید.

تاریخ و زمان در اکسل

از جمله پر کاربردترین ابزارهای اکسل در حوزه های امور اداری، حسابداری و مستند سازی، توابع تاریخ و زمان (Date & Time Functions) می باشند، برای یادگیری کار با توابع تاریخ و زمان و البته انجام عملیات بر روی سلول های حاوی تاریخ و زمان، لازم است کاربران درک درستی از داده های نوع تاریخ و زمان داشته باشند. در مقالات آینده توابع تاریخ و زمان در اکسل مورد بررسی قرار خواهند گرفت.

 متن در اکسل

استفاده از توابع و داده های متنی چه در محیط اکسل و چه در زبان برنامه نویسی ویژوال بیسیک در اکسل همواره در سطوح بالاتر و حرفه ای تر قرار گرفته و این موضوع برای فایل های اکسل با زبان فارسی یادگیری مهارت های بیشتری را می طلبد. توابع متنی در اکسل (Text Functions In Excel) از جمله توابع بسیار مهم و عمومی در اکسل به شمار میروند که ماموریت آنها انجام عملیات بر روی داده های متنی می باشد. لذا شناخت داده های متنی و روش تعریف آنها از اهمیت بسیاری برخوردار است.

در مقالات آینده با خطاها و یا توابعی در اکسل سر و کار خواهیم داشت که ما را مجاب می ساند در تعریف نوع داده های خود بیشتر محتاط باشیم.

داده های Boolean در اکسل

داده های Boolean در اکسل داده هایی هستند که صرفاً می توانند یکی از دو حالت True و False باشند. لازم به ذکر است در اکسل و ویژوال بیسیک، همواره عبارت False برابر با عدد صفر و عبارت True برابر با عدد یک می باشد. پس داده های Boolean داده هایی با دو مقدار صفر یا یک می باشند. البته داده ی نوع Null هم وجود دارد که به معنی Not True و Not False است. در آینده در مورد این نوع داده ها بیشتر اطلاعات کسب خواهیم کرد.

توابع منطقی در اکسل (Logical Functions) که از ارکان اکسل به شمار میروند و توابع اطلاعات در اکسل (Information Functions) از جمله توابعی هستند که با داده های نوع Boolean سر و کار دارند.

0

در نرم افزار اکسل ترفند های متفا وت وجالبی وجود دارد                                                              درآموزش اکسل  امروز باما همراه با شید با دو مورد از این ترفند ها آشنا شویم 

 

 

پنهان کردن فرمو ل در اکسل

همان طور که می دانید برای محاسبات در اکسل می توان به راحتی فرمول هایی را تعریف کرد؛ اما برای پنهان کردن این فرمول ها در ظاهر برنامه ابتدا تمام سلول هایی را که قصد پنهان کردن فرمول های موجود در آن را دارید، انتخاب کنید.

 

سپس در سربرگ Home روی Format کلیک و format cells را انتخاب کنید. در ادامه به سربرگ Protection بروید و تیک گزینه Hidden را بزنید و ok کنید. دوباره به سربرگ Home برگردید و در format این بار گزینه Protect sheet را انتخاب کنید.

 

یک رمز در کادر Password to unprotect sheet وارد کنید و ok بزنید و رمز را وارد کنید. خواهید دید که دیگر اثری از فرمول ها در ظاهر برنامه نیست. برای برگشت به حالت اولیه در format گزینه unprotect را انتخاب کنید.

 

طراحی چارت در اکسل

 

برای طراحی چارت می توانید یک سلول را میان جدولی که می خواهید اطلاعات آن به شکل چارت رسم شود انتخاب کنید. سپس کلید f11 را بفشارید و دیگر تنظیمات را طبق روش معمول انجام دهید.

 

برای کپی کردن Chart Formats مورد نظرتان نیز ابتدا لازم است چارتی که فرمت دلخواهتان را دارد، انتخاب و سپس آن را با استفاده از کلیدهای ctrl + c کپی کنید. چارتی را که قصد تغییر فرمت آن را دارید، انتخاب و سپس Paste Special را از منوی edit بالای صفحه انتخاب کنید. Formats را انتخاب کنید و ok را بزنید.

0

 

در یک صفحه گسترده اکسل بخش‌های متعددی وجود دارد و هر بخش می‌تواند به چندین طریق پنهان شود. با ما همراه باشید تا روش‌هایی مناسب برای پنهان کردن اجزا بیاموزیم.

 

پنهان کردن یک برگه در اکسل

برای پنهان شدن یک شیت، کافی است بر روی آن راست کلیک کرده و Hide را بزنید.
سپس برای بازگرداندن، روی یک صفحه راست کلیک کنید و Unhide را انتخاب کنید. سپس تمامی برگه های پنهان شده آشکار خواهند شد و سپس می‌توانید آن‌هایی را که نمی‌خواهید دوباره مخفی کنید.

پنهان کردن یک سلول از جدول 


پنهان شدن یکی از چهار خانه‌های جدول (Cell) مثل یک برگه نیست که آن را پنهان کنید و سپس هر گاه خواستید آن را بازگردانید. اما واقعاً راهی ندارد چون اگر مخفی شود چیزی جای آن قرار نمی گیرد؟
در پایین بیشتر می آموزید اما بدانید شما می‌توانید هر تعداد ردیف یا ستون را که می‌خواهید خالی نمایش دهید در حالتی که آن‌ها واقعاً خالی نیستند.
برای این کار روی یک یا چند سلول راست کلیک کنید و Format Cells را انتخاب کنید.
در بخش Number، گزینه Custom را از پایین کلیک کنید و سه سمیکالن (,,,) بدون پرانتز در فضای Type وارد کنید.
سپس OK را بزنید و در کمال تعجب می‌بینید که همه بخش‌های انتخابی خالی شده اند! با کلیک کردن بر روی آن‌ها همچنان خالی هستند اما در نوار فرمول ها محتوای آن دیده خواهند شد.
برای دوباره نمایان کردن اطلاعات کافی است مراحل بالا را طی کرده و به جای Custom، گزینه Original را انتخاب کنید. دقت داشته باشید اگر در سلول‌ها هر متنی نوشته شده باشد، با زدن اینتر محو خواهد شد. همچنین با تایپ بر روی سلول‌های مخفی، هر چه پنهان کرده‌اند با متن جدید تایپ شده جایگزین خواهند شد.

پنهان کردن خطوط در اکسل

 

برای پنهان شدن خطوط فاصل، کافی است زبانه VIEW را انتخاب کرده و تیک Gridlines را بردارید. همچنین می‌توانید به Page Layout رفته و تیک View زیر بخش Gridlines را نیز بردارید.

پنهان کردن ستون‌ها و ردیف ها

اگر می‌خواهید یک ردیف یا ستون را کلاً پنهان کنید، بر روی سر برگ (Header) آن راست کلیک کرده و Hide را بزنید. برای مخفی کردن چندین ردیف نیاز به راست کلیک کردن بر روی شماره ردیف آن‌ها در سمت چپ دارید. برای مخفی کردن چند ستون این عمل را در بالای سربرگ آن‌ها انجام دهید.

البته پنهان شدن آن‌ها کاملاً مشخص است چرا که اکسل تماماً شماره گزاری شده و دارای ترتیب حروف الفبایی است.
برای بازگشت آن‌ها می‌توانید بر روی شماره یا حرف قبل یا بعد آن‌ها کلیک کرده و Unhide را کلیک کنید.

پنهان کردن فرمول ها در excel

پنهان کردن فرمول ها کمی دشوار تر از بقیه مراحل است. اگر می خواهید فرمولی را پنهان کنید ابتدا باید آن را پنهان کنید و سپس از آن محافظت کنید.
برای این کار ابتدا، بر روی ستون F، راست کلیک کرده و Format Cells را انتخاب کنید.
اکنون روی زبانه Protection کلیک کنید و تیک گزینه Hidden را بزنید. سپس برای محافظت از سلول، بر روی Review کلیک کرده و Protect Sheet را انتخاب کنید.
اگر مایل هستید تا همه نتوانند فرمول های شما را از پنهانی خارج کنند، می‌توانید برای آن گذرواژه ای تعیین کنید. با فشردن دکمه های Ctrl+~ (همان پ بالای تب)  با کلیک بر روی Show Formulas در تب Formulas دیگر قابل مشاهده نخواهند بود.

پنهان کردن کامنت ها


کامنت ها یا همان اطلاعات اضافی مربوط به هر سلول، به طور خودکار با نوشته شدن،  به صورت یک نشانه قرمز در گوشه راست هر سلول قرار خواهند گرفت. برای تغییر حالت خودکار بر روی  File  و سپس Option،  و زبانه Advanced، روی No comments or indicators کلیک کنید. برای نمایش دادن کافی است Comments and indicators را مجدداً بزنید یا از Show All Comments استفاده کنید.

 

اگر هم در یک سلول یک متن بلند بالا نوشتید و به نوعی از اندازه خود خارج تر بود، کافی است روی آن راست کلیک کرده و Format Cells را بزنید. سپس از Alignment، در زیر Horizontal، گزینه Fill را انتخاب کنید. اکنون می بینیم که مشکل طولانی بودن برطرف شده است.

0

یکی از قابلیت‌های کاربردی و مفید در نر‌م‌افزار اکسل، ویژگی AutoFill یا پرکردن خودکار سلول‌ها می‌باشد، فرض کنید می‌خواهید اعداد 1 تا 100 را به ترتیب در اکسل درج کنید، برای اینکار شما دو راه پیش رو خواهید داشت، یکی اینکه می‌توانید به صورت دستی یکی یکی اعداد را وارد کنید و دیگری اینکه این‌ فرایند را با استفاده از قابلیت لیست خودکار (AutoFill) انجام داده و تمام کار را به اکسل بسپارید، برای اینکه با این روش آشنا شوید تا انتهای این آموزش با ماهمراه باشید.                                                                                                  هنگامی که قصد داشتید مجموعه‌ای از داده‌ها را با ترتیب منطقی پشت سر هم درج کنید می‌توانید از قابلیت لیست خودکار در اکسل استفاده کنید،                                      

هر نوع داده‌ای که دارای ترتیب منطقی باشد این قابلیت را دارد که به صورت خودکار در سلول‌های اکسل درج شود، فرض کنید می‌خواهیم اعداد زوج 0 تا 30 را به صورت خودکار در اکسل درج کنیم، برای این کار باید مراحل زیر را طی کنیم:

  • ابتدا داده‌ی اول و دوم را در سلول‌های دلخواه به ترتیب بنویسید (یعنی اعداد 0 و 2)
  • حال این دو عدد را به کمک ماوس انتخاب کنید (درگ و دراپ کردن)

 

  • مربع کوچکی در انتهای بخش انتخاب شده ظاهر شده است (قسمت پایین سمت چپ) که اگر ماوستان را بر روی آن قرار دهید نشانگر ماوس به صورت علامت + نمایش داده می‌شود.

 

ماوس را در این قسمت قرار داده و به سمت پایین درگ کنید (کلیک کرده و همزمان ماوس را به سمت پایین حرکت دهید) مشاهده می‌کنید که سلول‌ها به ترتیب دوتایی و به صورت خودکار پر می‌شوند                                                                                                                                                                                           همانگونه که گفتیم داده‌هایی دارای ترتیب منطقی باشند این قابلیت را دارند که به صورت خودکار توسط اکسل تکمیل شوند،                                                  

برخی از داده‌ها به صورت پیش‌فرض در اکسل موجود نیستند (مثلا حروف البفا) اگر قصد دارید داده‌ای مانند حروف الفبا را به صورت خودکار در اکسل درج کنید باید برای آن یک لیست دلخواه (Custom List) ایجاد کنید.

 ایجاد لیست خودکار دلخواه در اکسل

برای ساخت یک لیست خودکار در اکسل مراحل زیر را طی کنید:

  • وارد سربرگ File شوید.
  • وارد قسمت Option شوید.
  • از سمت چپ گزینه‌ی Advanced را انتخاب کنید.
  • حال در قسمت General بر روی گزینه‌ی …Edit Custom Lists کلیک کنید.

در نسخه‌های قدیمی‌تر اکسل این گزینه در آدرس زیر قرار دارد:

Tools → Option → Custom List (Tab) → New List                                                                     

پس از درج داده‌ها بر روی گزینه‌ی Add کلیک می‌کنیم تا اطلاعات در لیست ثبت شوند و در نهایت نیز بر روی OK کلیک می‌کنیم.

با انجام این مراحل می‌توانیم حروف الفبا را نیز به ترتیب و به صورت خودکار در اکسل درج کنیم.

 برای ایجاد لیست جدید  در excel در ابتدا گزینه‌ی NEW LIST را برگزینید. حال در قسمت List entries داده‌های مورد نظر خود را به ترتیب وارد کنید، هر داده را در یک خط                                                  

پس از درج داده‌ها بر روی گزینه‌ی Add کلیک می‌کنیم تا اطلاعات در لیست ثبت شوند و در نهایت نیز بر روی OK کلیک می‌کنیم.

با انجام این مراحل می‌توانیم حروف الفبا را نیز به ترتیب و به صورت خودکار در اکسل درج کنیم.

   امید واریم از این آموزش اکسل نیز استفاده کنید 

0

  در نرفرم افزار اکسل برای سهولت کاربا اکسل راهکارهای زیادی وجود دارد.                          در آموزش اکسل امروز با چند نمونه از کاربرد اکسل را مورد بررسی قرارمیدهیم                                                                                                                                           باز کردن پنجره ی  Format Cells
1.راست کلیک در یک سلول و انتخاب گزینه ی Format Cells
2.کلید Ctrl+1
3.از منوی Format گزینه ی Cells را انتخاب کنید.
گرد کردن اعداد تا 2 رقم اعشار در اکسل
سلول  مذکور را انتخاب کنید و پنجره ی
Format Cells را باز کنید در زبانه ی Number و در قسمت Category گزینه ی Number
را انتخاب کنید.مقدار Decimal Places را به 2 تغییر دهید.(به طور پیشفرض مقدار ٢ هست پس نیازی به تغییر آن نیست)  OK را بزنید خواهید دید عدد به 19.88 تغییر می کند.
چینش افقی در سلول

در پنجره ی  Format Cells و در زبانه ی Aligment گزینه های Horizontal برای ترازکردن به صورت افقی تعبیه شده اند...

Left Indent:برای تراز از چپ
Right Indent:برای تراز از راست
Center:برای قرار گرفتن متن در مرکز سلول از لحاظ افقی
Center Across Selection:داده ی اولین سلول محدوده را وسط محدوده ی انتخابی قرار می دهد.

قرار دادن تیتر یک جدول در وسط آن با استفاده از   Center Across Selectio در اکسل

برای مثال در سلول A2 نام و در سلول B2 نام خانوادگی را وارد کنید.در سلول A1 تایپ کنید "اسامی کارمندان" سپس محدوده ی  A1:B1 را انتخاب کنید و پنجره ی Format Cellsرا باز کنید(کلید Ctrl+1) در زبانه ی Aligment و در قسمت Horizontal گزینه ی Center Across Selection را انتخاب کرده و OKرا بزنید.خواهید دید که تیتر جدول روی مرز سلول ها قرار می گیرد.برای جلوگیری از بروز مشکلات بعدی بهتر است به جای استفاده از ادغام سلول ها از این گزینه استفاده کنید.

چینش عمودی در سلول
در پنجره ی Format Cells و در زبانه ی Aligment گزینه های Vertical برای ترازکردن به صورت عمودی تعبیه شده اند.
نکته:در حالت معمولی با انتخاب گزینه های این بخش هیچ تغییری در داده های سلول مشاهده نمی شود،بنابراین ابتدا سلول را به صورت عمودی کشیده و سپس تغییرات این بخش را مشاهده کنید...


Top:قرار گرفتن داده در بالای سلول
Center:قرار گرفتن داده در مرکز سلول
Bottom:قرار گرفتن داده در پایین سلول

چرخش متن تا 90 درجه
در حالت معمول متن در صفر درجه نمایش داده می شود بعضی اوقات لازم است تا متن را بچرخانیم برای این منظور سلول حاوی متن را انتخاب کرده،پنجره ی Format Cells را باز می کنیم و در زبانه Aligment در قسمت Orientation مقدار  Degreesرا بین 90 درجه ی مثبت و منفی تغییر می دهیم.

کاربرد Wrap text در پنجره ی Format Cells زبانه Aligment
در مواقعی که متنی را در سلولی تایپ کرده ایم که آن متن از سلول بزرگتر بوده می توانیم این گزینه را تیک دار کنیم تا متن در چند سطر نمایش داده شود و به سلولهای مجاور تجاوز نکند.


نوع،اندازه و رنگ قلم
محدوده یا سلولی را انتخاب کنید.پنجره ی Format Cellsرا بازکنید(کلیدCtrl+1) در زبانه ی Font مشخصات زیر را مشخص کنید...
Font:نوع قلم را مشخص کنید.
Size:اندازه ی قلم را مشخص کنید.
color:رنگ قلم را مشخص کنید.


انتخاب رنگِ زمینه سلول یا محدوده
سلول یا محدوده ای را انتخاب کنید و پنجره ی Format Cells را باز کنید(کلیدCtrl+1) در پنجره مذکور به زبانه ی Patterns رفته و یکی از رنگ ها را انتخاب کنید.


خط کشی و رسم جدول در اکسل
ابتدا سلول یا محدوده ای را که قصد دارید آن را خط کشی کنید انتخاب کنید.پنجره ی  Format Cellsرا باز کنید(کلیدCtrl+1) به زبانه ی Border بروید.ابتدا در قسمت Line استایل خط را با کلیک ماوس مشخص کنید، سپس در قسمت Color رنگ خط کشی را مشخص کنید و پس از آن در قسمت Presetsیکی از گزینه ها را انتخاب کنید در کادر پیش نمایش با کلیک ماوس بر روی خطوط داخل کادر یا با استفاده از دکمه های کادر ِ پیش نمایش(در اطراف کادر) خطوط را یکی یکی حذف کرده یا اضافه کنید.


حذف مرز بین سلولها در اکسل:
برای این کار از منوی Tools گزینه ی Option را انتخاب کنید و در زبانه ی View تیک گزینه ی Gridlines را بردارید.

 


نکته1:برای تیتر از ادغام سلولها استفاده نکنید.
نکته 2: اعداد باید تا 2رقم اعشار نمایش داده شوند.(اعداد بیشتر از 2 رقم اعشار باید به صورت خودکار گرد شوند)
نکته 3:تمامی عملیات را فقط با پنجره ی Format Cells  انجام دهید.


کاربرد زبانه ی Protection در پنجره ی Format Cells
این زبانه دو گزینه دارد یکی Locked برای قفل کردن و دیگری Hidden برای مخفی کردن.


قفل کردن یک سلول در یک برگه(شیت)
در حالت معمول تمام سلولهای یک شیت در حالت قفل قرار دارند بنابراین برای اینکه فقط یک سلول را قفل کنید لازم است تا بقیه ی سلولها را از حالت قفل خارج کنید برای این کار کل سلولهای یک برگه را انتخاب کنید (به وسیله ی یکی از کلیدهایCtrl+A , Ctrl+Shift+Space). پنجره ی Format Cells را بازکنید(کلیدCtrl+1)در پنجره ی مذکور به سربرگ Protection رفته و تیک Locked را بردارید و OKرا بزنید تا تمام سلولها از حالت قفل خارج شوند.سلول حاوی داده ای را که می خواهید محافظت شود انتخاب کنید،پنجره ی Format Cells را بازکنید و  در زبانه ی Protection  گزینه ی Lockedرا تیک دار کنید و OK را بزنید.از منوی Toolsبه قسمت Protectionو سپس گزینه ی Protect Sheet بروید (انتخاب رمز در این قسمت اختیاری است) OK را بزنید.خواهید دید که دیگر نمی توان در سلول قفل شده داده ای را وارد کرد.برای قفل کردن محدوده نیز به همین روش عمل می کنیم.
نکته:پس از انجام این عملیات پنجره ی Format Cells برای آن شیت غیر فعال می شود برای فعال کردن این پنجره برگه(شیت)را از حالت حفاظت شده خارج کنید...
از منوی Tools وقسمت Protection گزینه ی Unprotect sheetرا انتخاب کنید.
نتیجه:برای حفاظت سلولها 1.سلول باید قفل شده باشد 2.برگه باید حفاظت شده باشد.


پنهان کردن یک متن یا فرمول در نوار فرمول
گزینه ی دوم یعنی Hidden موقعی استفاده می شود که بخواهیم داده های موجود در سلول در نوار فرمول نمایش داده نشوند.برای این کار متن یا فرمولی را در سلول C1 وارد کنید.سلول C1 را انتخاب کنید و پنجره ی Format Cells را باز کنید(کلید  Ctrl+1)به زبانه ی Protectionبروید تیک Locked را بردارید و گزینه ی Hiddenرا تیک دار کنید و OK را بزنید سپس از منوی Tools در قسمت Protection گزینه ی  Protect sheet را انتخاب کرده و OK را بزنید.اکنون سلول C1را انتخاب کنید و نوارفرمول را نگاه کنید همانطور که می بینید محتوای واقعی سلول در نوار فرمول نمایش داده نمی شود.


نکته:بعد از انجام این عملیات کلیه ی سلولهای شیت به غیر از سلول C1 قفل می شوند و نخواهید توانست داده ای را وارد کنید برای رفع این مشکل ابتدا از منوی Tools و قسمت Protection گزینه ی Unprotect sheet را انتخاب کنید سپس کل شیت را انتخاب کرده پنجره ی Format Cells را باز کنید و در زبانه ی Protectionتیک گزینه ی Locked را برداشته OK کنید و سپس از منوی Toolsو در قسمت  Protection گزینه ی Protect sheet را زده و OK کنید.


نتیجه:برای پنهان کردن متن یا فرمول در نوار فرمول 1.سلول باید پنهان شده باشد 2.برگه باید حفاظت شده باشد.

 

 



 

0

در نر م افزار  اکسل برای نمایش کاربرد توابع محبوب مالی در اکسل ما یک مثال را در نظر گرفته ایم، یک وام 240 قسطی به مبلغ 150000 دلار و با سود سالیانه 6 درصد که در ماه می شود، 0.5 درصد و ارزش آینده(fv)=0! به این معنی که در آینده این هدف را دنبال می کنیم که این پول صفر شود! یعنی تمام قسط ها پرداخت شود و بدهیی نداشته باشیم! پس در نتیجه ارزش حال(pv) این وام همان 150000 دلار می باشد.

 

تابع PMT در اکسل

 

 

دقت کنید که fv ارزش آتی است! و ما میخواهیم این ارزش در آینده صفر شود!یمقدار پول 150000 هست که در pv یا ارزش فعلی باید قرار دهیم و Nper هم تعداد اقساط است که 240 ماه یا 20 سال می باشد، و سود ماهیانه نیز 0.50 می باشد، حال با تابع PMT قسط هر ماه را محاسبه می کنیم.

 

تابع Rate در اکسل

می توانید جور دیگر عمل کنید، مقادیر دیگر و حتی مبلغ هر قسط را نیز وارد کنید و از اکسل بخواهید سود این وام را به شما بگوید. برای ان کار باید از تابع rate استفاده کنید و آرگومان های آن را مانند تصویر پر کنید:

 

تابع Nper در اکسل

اگر مقادیر صود، مقدار هر قسط، مبلغ کل وام، و آرش آینده (0) را داشته باشید می توانید با تایع Nper تعداد قسط ها را بدست آورید.

 

نگاه کنید که اگر مبلغ ماهانه ای که باید پرداخت کنیم را زیاد کنیم چه رخ می دهد:

 

قسط ها 90 ماهه تمام می شوندو  جون ماه آخر مبلغ قسط کمتر از مبلغ وارده است به 90 نرسیده است

تابع pv در اکسل

این تابع با گرفتن سود و تعداد قسط و مبلغ هر کدام و ارزش آینده و … ارزش فعلی یا همان مبلغ وام را به شما می دهد.

 

تابع fv در اکسل

اگر تعداد قسط، مبلغ هر یک، و مبلغ اولیه و درصد سود را به این تابع بدهید آن مقدار باقی مانده را به شما می دهد.

 

باقی مانده قسط بعد از 240 پرداخت صفر شد!

اما اگر ماهی 1000 دلار پرداخت می کرد! بعد از 240 پرداخت همچنان حدود 34000 دلار بدهکار بودثطزثم

0

در نرم افزار اکسال آگاه هستیم که  با استفاده از فرمول Vlookup در اکسل می توان مطالب وابسته به یک کد را به صورت اتوماتیک احضار کرددر آموزش اکسل با روشی جدید آشنا خواهیم شد لطفا با ما همراه باشید.

فراخوانی تصاویردر سلول های اکسل   

ابتدا تصاویر را در ستون A قرار دهید. (Inser Picture) اندازه سلول باید متناسب با سایز تصویر باشد. در ستون B اسامی یا کد پرسنلی مربوط به هر تصویر را وارد نمایید. در ستون C و در یک سلول دلخواه مثلاً C1 یک لیست بازشو از اطلاعات ستون B ایجاد نمایید.

در یک سلول دلخواه مثلاً  T1 فرمول را به شکل  INDE $A$1:$A$4,MATCH($C$1,$B$1:$B$4,0)) بنویسید و این فرمول را در حافظه کپی نمایید. (ctrl+C) و بعد کلیک Esc را فشار دهید.

اکنون به سلول T1 نامی را اختصاص دهید. برای این کار از سربرگ Formulas بر روی Define Name کلیک نمایید. از کادر ظاهر شده و در قسمت Name یک نام دلخواه (مثلاً Picture) را وارد نموده و در کادر Refers to  فرمولی را که قبلاً در حافظه کپی کرده اید قرار دهید. (ctrl+V)

اکنون یکی از عکسها را کپی کرده و در سلول کناری لیست بازشو Paste کنید. در حالی که تصویر در حال انتخاب است در قسمت فرمول بار در بالای صفحه کلیک نموده و پس از تایپ علامت تساوی نامی را که قبلاٌ برای سلول T1 انتخاب کرده بودید (pictur) تایپ نموده و کلید Enter را فشار دهید.

تذکر: بعد از اتمام کار فرمول نوشته شده را می توان حذف نمود.                                                     حفاظت از فایل های اکسل                                                  

یکی دیگر از  ابزارهای مفید در اکسل paste picture link می باشد. این ابزار برای حفاظت از فایل های اکسل، در صورتی که قصد دارید آن را در اختیار دیگران قرار دهید بسیار مفید و پرکاربرد می باشد.

فرض کنیم قصد دارید فایل اکسلی را که تهیه کرده اید در اختیار دیگران قرار دهید بطوری که فقط قادر به مشاهده آن باشند و نتوانند تغییری در آن ایجاد کنند. برای این منظور یکی از روش ها این است که بر روی شیت مورد نظر پسورد قرار دهید و روش دیگر آن است که با استفاده از ابزار paste picture link آن را به یک تصویر تبدیل کرده و در اختیار سایرین قرار دهیم. استفاده از ابزار paste picture link عکس گرفته شده را به یک عکس دینامیک تبدیل می کند. یعنی با تغییر در فایل اصلی، محتوای عکس ایجاد شده تغییر می کند. حتی اگر ناحیه ای از کاربرگ (Worksheet) را هایلایت کنید، این تغییر در عکس گرفته شده نیز اعمال می شود.

برای این منظور به ترتیب زیر عمل می کنیم.

  • ناحیه مورد نظر را انتخاب می کنیم
  • با کلید ctrl+c آن را در حافظه کپی می کنیم
  • سربرگ Home را درحالت انتخاب قرار می دهیم
  • در نوار ابزار زیر سربرگ Home روی فلش کوچک کنار ابزار Paste کلیک می کنیم
  • از ابزارهای ظاهر شده بر روی Linked picture کلیک می کنیم
  • برای خروج از دستور کلید Esc را فشار می دهیم
  • تصویر ایجاد شده را با موس از روی ناحیه انتخابی جابجا می کنیم

می توانید این تصویر را تغییر سایز دهید، بچرخانید، به آن افکت های دلخواه اضافه کنید و یا آن را به یک شیت دیگر انتقال دهید و صفحه اصلی را پنهان کنید

0

زمانی است که در یک فایل اکسل چند هزار یا شاید کمتر رکورد اطلاعات داشته باشید. اگر بخواهید اطلاعاتی از دورن فایل پیدا کنید باید از فیلتر استفاده کنید. اما در بعضی از مواقع باید یکسری از اطلاعات را که باهم مرتبط هستند جستجو کنید. مثلا کتابهای با موضوع "فلسفه" که توسط یک نویسنده خاص نوشته شده است. با استفاده از Contains  در اکسل می توانید دو شرط هنگام جستجو اعمال کنید تا نتایج دقیق تر نمایش داده شود. در ادامه روش انجام اینکار توضیح داده می شود. 

1. فایل اکسل که اطلاعات درون آن دارید را باز کنید.  اگر اطلاعات درون فایل من را مشاهده کنید بیشتر از 4 هزار ردیف دارد. خوب من میخواهم فقط دسترسی به یکسری اطلاعات داشته باشم و بروی آنها فقط اصلاح انجام بدهم. بر روی آیکون فیلتر یا ستونی که می خواهید اطلاعات را از درون آن استخراج کنید کلیک کنید.

Text Filters > Containدر اکسل

2. سپس گزینه Text Filters > Containرا انتخاب کنید.                                                             

3. یک پنجره ه نمایش داده می شود. 

فیلتر این امکان را در اختیار شما قرار می دهد که انتخاب کنید در ستون و یا ستونهای مورد نظر شما، کدام اطلاعات و رکوردها نمایش داده شوند و کدام نشوند که این انتخاب با معیار های خاصی نیز همراه است. تعریف فیلد: مجموعه اطلاعات موجود در یک ستون که معمولا بیانگر اطلاعاتی در یک زیمینه می باشد.
تعریف رکورد: رکورد ها مجموعه اطلاعاتی هستند که در چند فیلد (ستون) در کنار یکدیگر قرار گرفته و اطلاعات کاملی نسبت به یک موضوع را مشخص می کنند.معمولا هر سطر در اکسل بیانگر یک رکورد کامل می باشد.

نکته: تفاوت بین گزینه های And و Or در این پنجره بدین گونه است که اگر گزینه And انتخاب شود، باید دو طرف شرط آن برقرار باشد و لی اگر از گزینه Or استفاده شود، حتی اگر یک طرف شرط آن نیز برقرار باشد عمل خواهد کرد.                                                                                                                           4. با انتخاب شرط Contain  می توانید تعیین کنید که کلمات شما شامل فیلترهای انتخابی شود. من می خواهم تمام ماوس های تولید شده توسط شرکت ای فورتک را فیلتر کنم. در کادر اول تعیین می کنم که ماوس ها را فیلتر کن و در کادر بعدی تعیین می کنم برند ای فورتک فیلتر شود. دو شرط برای جستجوی بهتر. 
دستور  Contain در تمام رکوردها به دنبال اطلاعاتی می گردد که درون آنها ماوس و ای فورتک لحاظ شده باشد

0

در نرم افز ار Word این امکان وجود دارد که به راحتی یک متن تایپ شده را با یک سطر و ستون دیگر جابجا کنید اما اگر بخواهیم مقادیر وارد شده در سلول های جدول اکسل را بدون تغییر جابجا کنیم اعمال زیر را انجام میدهیم                                                                                                                              فرض کنید در یک سلول شماره تماس و در سلول دیگر آدرس را وارد کرده باشید. حال آدرس ها اشتباه وارد شده و مقادیر سلول آن به یک ردیف بالا یا پایین جدول باید انتقال پیدا کند. ساده ترین راهی که به نظر شما میرسد کپی دوباره متن یا استفاده از کلیدهای Ctrl + C و Ctrl+V می باشد. اما روش ساده تری نیز در برنامه وجود دارد که بعنوان یک ترفند مورد استفاده قرار می گیرد. در ادامه این روش را توضیح میدهم.

سطر یا ستون جدول در اکسل که می خواهید جابجا شود را Select (انتخاب) کرده. سپس کلید Shift را پایین نگه داشته و با ماوس سلول را انتخاب و به بخشی که می خواهید منتقل کنید.                                                                                                                                        با استفاده از این روش دیگر نیاز به تایپ متن مجدد ندارید فقط جدول را انتخاب و در جای مشخص شده با استفاده کلیدی که به آن اشاره کرده ام منتقل می کنید.