امروز یکشنبه 23 دی 1403
0

 

فرض کنید  در یک شیت اکسل نواحی متعددی را داریم و می خواهیم که هنگام پرینت گرفتن فقط یک ناحیه مشخص را پرینت بگیریم.

این کار را می توانید از راههای مختلفی انجام دهید. مثلاً ناحیه مورد نظر را انتخاب نموده و سپس در پنجره تنظیمات چاپ و از بخش setting در اکسل  عبارت print selection را انتخاب نمایید. و یا از سربرگ page layout و از قسمت print area عبارت set print area را انتخاب نمایید.

اما با استفاده از این تکنیک به راحتی می توانید هر قسمت دلخواه را فقط با یک کلیک به عنوان ناحیه چاپی انتخاب نمایید. برای انجام این کار مطابق روش زیر عمل نمایید.

 

  • ابتدا ناحیه شماره 1 را انتخاب کرده و از سربرگ Formulas و از قسمت Define Name در کادر مقابل Name نام دلخواهی را انتخاب می کنیم (مثلاً par1) و بر روی دکمه OK در پایین پنجره کلیک می کنی

 

 

  • برای سایر نواحی باقیمانده دقیقاً قدم اول را تکرار می کنیم و نام های Part2 , part 3 , … را به عنوان نام انتخاب می نماییم. (تذکر: عمل نامگذاری را می توانید در قسمت سمت چپ نوار فرمول نیز انجام دهید
  • ناحیه اول را انتخاب نموده و از سربرگ Page layout عبارت print Area/Set print Area را انتخاب نمایید (خط چین اطراف ناحیه ظاهر می شود که به معنی این است که اگر دستور پرینت صادر شود این ناحیه پرینت خواهد شد)

 

  • از سربرگ Developer و از بخش Insert تعداد 4 عدد دکمه رادیویی (Option Button) از قسمت Form contrlدر قسمتی از کاربر قرار می دهیم. (سربرگ Developer در حالت پیش فرض در نوار منو قرار ندارد. برای ظاهر کردن آن این مسیر را دنبال کنید. File/Options/Customize ribbon و از پنجره سمت راست تیک کنار گزینه Developer را فعال نمایید

 

 

  • می توانید متن کنار دکمه های Option Button را به نام دلخواه تغییر دهید (مثلاً برای دکمه اول نام part1 و برای دکمه دوم نام part2 و … را انتخاب نمایید) برای تغییر نام روی دکمه راست کلیک نموده و سپس Edit Text را انتخاب نمایید
  • بر روی یکی از دکمه ها راست کلیک کرده و Format control را در انتخاب نمایید. پنجره ای باز می شود. در کادر مقابل Cell Link آدرس یک سلول دلخواه را تایپ نمایید (یا بر روی فلش قرمز رنگ کنار کادر کلیک کرده و سپس یک سلول را کلیک نمایید و سپس برای بازگشت به کادر بر روی همین فلش یک بار دیگر کلیک کنید که در این حالت آدرس سلول به صورت مطلق در کادر مقابل Cell Link نوشته می شود. مثلاً $A$1. اگر بر روی هر کدام از دکمه های رادیویی کلیک کنید یک عدد در سلول لینک شده نوشته می شود
  • یک بار دیگر از سربرگ Formulas عبارت Name Manager را انتخاب نمایید. کادر Name Manager باز می شود. در یک خط عبارت Print_Area و در همچنین سایر محدوده های اسم گذاری شده را می توانید ببینید. عبارت Print_Area را انتخاب نموده و بر روی دکمه Edit… کلیک کنید. کادر Edit Name باز می شود. فرمول نوشته شده در کادر مقابل Refers to را به صورت

(CHOOSE(Sheet1!$A$1,part1,part2,part3,part4 تغییر دهید و بر روی دکمه Close کلیک کنید.

(در اینجا $A$1 آدرس سلول لینک دکمه های Option Button می باشد)

 

 

حال اگر بر روی هر کدام از دکمه ها (Option Button) کلیک کنید، ناحیه موردنظر به صورت Print Area تعریف شده و کادر خط چین اطراف ناحیه نیز نشان دهنده آن است که این ناحیه به صورت ناحیه پیش فرض چاپ انتخاب شده است.  از قسمت print Preview می توانید نتیجه کار را ببینید.

 

 

 

0
فرمولهای Excel در دسته های مختلفی دسته بندی شده اند که برای کارهای ریاضی، مالی، آماری و کار با رشته های متنی و کار با داده های زمان و …. به کار می روند.
در اکسل توابع ریاضی مشتمل است بر انواع و اقسام توابع مثلثاتی، قدر مطلق، تقسیم باقیمانده، توان، مجموع مربعات و ….
توابع متنی شامل جستجو در یک متن، حذف و جایگزینی بخشی از یک متن و …. می باشد. توابع آماری برای محاسبه واریانس، انحراف از معیار و کلی چیزهای دیگر که آرزویشان را داریم هم وجود دارد برای داشتن پیش زمینه ذهنی سعی کنید حتماً سری به لیست این فرمولهای بزنید تا در مواقع لزوم از امکانات تعبیه شده در خود Excel استفاده کنید. تابع نویسی از یک علامت = شروع می شود به محض وارد کردن یک علامت مساوی در یک خانه خالی Excel می فهمد مقدار این خانه یک داده تنها نیست بلکه باید آنرا حساب کند.
وقتی نیاز به یک تابع را احسای می کنید به عنوان نخستین سؤال این پرسش مطرح می شود که از کجا تابع مورد نظر خود را بیاییم؟
ممکن است شما دقیقاً بدانید می خواهید چه کاری انجام دهید ولی اطلاعی نداشته باشید که آیا در اکسل توابع مورد نیاز شما پیش بینی شده است یا خیر؟ از کجا بدانیم تابعی که مورد نیاز ما است کجاست؟ شاید هم تابعی را چند ماه پیش به کار برده اید ولی هم اکنون آنرا فراموش کرده اید. فرض کنید می خواهید میزان بازپرداخت ماهانه برای یک وام 180 هزار دلاری را که ظرف ده سال با بهره 6 درصد باید بازپرداخت شود محاسبه کنید. کافی است در خط فرمول قرار بگیرید و دکمه function insertرا بفشارید و در آنجا عبارت مورد نظر خود را در بخش جستجو وارد کنید. یا حتی می توانید نوع تابع مورد نظر خود را از بخش category انتخاب نموده و در لیست مربوطه تک تک روی اسامی هر یک از توابع بایستید و تعریف آنرا بخوانید. مثلاً تابع PMT همان تابعی است که ما بدنبال آن هستیم و در تعریف آن آورده شده است، محاسبه میزان باز پرداخت ماهانه برای وام با اقساط ثابت و بهره ثابت با انتخاب این تابع کادری باز می شود که آرگومانهای تابع را از ما دریافت می کند                                               قبل از این کار با کلیک روی گزینه This Topic Help on می توانید نکات راهنما در مورد این تابع را بخوانید. در این راهنما syntax یا به عبارتی فرم دقیق تابع و مشخصات آرگومانهای ورودی آن آورده شده است و همچنین یک مثال کامل از یک نمونه کاربرد تابع ذکر شده است. که می توانید این مثال را کپی کرده و در فایل خود بچسبانید و نحوه کار آن را ببینید.
پنجره ای که آرگومانهای تابع را دریافت می کند به تفکیک مقادیر ورودی تابع ما را نشان داده است و منتظر می ماند شما مقدار هر یک از وارد نمایید. در اینجا می توانید به هر یک از این آرگومانها یک مقدار عددی یا آدرس یک خانه تخصیص دهید. آرگومانهایی که ارائه مقدار آنها ضروری است با رنگ مشکی تیره مشخص شده اند و حتماً باید مقدارشان را مشخص کنید. بقیه آرگومانها مقدارشان اختیاری است و اگر معلوم نکنید به صورت پیش فرض به آنها مقدار داده می شود.
در کادر مقابل هر آرگومان که قرار بگیرید در پایین ترین بخش صفحه تعریفی از ویژگیها و مشخصات این آرگومان آورده می شود.
تابع 5 PMT(Pate. Noper.Pv.type)‌آرگومان دریافت می دارد که سه تای اول آن اجباری هستند و دو تای آخری اختیاری.
برای محاسبه اقساط ماهانه وام ده ساله 180 هزاردلاری با بهره 6 درصد در بخش Rate که نشانگر بهره است مقدار 12/6% را باید وارد کنید. بهره 6 درصد سالیانه برای هر ماه معادل نیم درصد است.
توجه داشته باشید که نرخ سود را باید ماهانه وارد نمود نه سالانه. آرگومان Noper مبین تعداد کل اقساط وام است که در اینا معادل 12*10=120 خواهد بود. Pv هم نشانگر کل میزان وام دریافتی بدون در نظر گرفتن بهره و معادل 180000 است. با فشردن دکمه ok نتیجه کار در کاربرگ شما پدیدار می شود ($.79. 19) یعنی شما هر ماه تقریباً هزار و هفتاد و نه دلار باید بپردازید. چون این مقدار را باید بپردازید و به اصطلاح حسابداری پرداختنی است در داخل پرانتز به عنوان یک عدد منفی – و با رنگ قرمز نشان داده می شود.
مراحلی که در بالا توضیح دادیم برای وقتی است که شما خود تابع و یا آرگومانهای آنرا به درستی نمی شناسید. ولی در دفعات بعدی که نام تابع را به خاطر می آورید کافی است در داخل خود کاربرگ نام تابع را وارد نمایید. بدیهی است باید محتوای خانه ای که قرار است از طریق یک تابع محاسبه شود با یک علامت مساوی شروع شود. اکسل با نشان دادن نوشته هایی با زمینه زرد رنگ به نام tips به شما راهنمایی های لازم را در خصوص ترتیب و مشخصات آرگومانها می نماید. آرگومان جاری که در حال وارد نمودن آن هستید پررنگ تر دیده می شود. پارامترهایی که مقدار دادن به آنها اختیاری است در داخل کروشه نشان داده می دهد.
                                                                   
0

برای اینکه بتوانید در نرم‌افزار اکسل تعداد اعداد موجود در یک ستون که به یک عدد خاص ختم می‌شوند یعنی رقم یکان مشابهی دارند را تعیین کنید، چند روش وجود دارد. در ادامه مطلب با ما  همراه باشید تا با این روش‌ها آشنا شوید.

 

فرض کنید در ستون A از سلول A1 تا A10 تعداد 10 عدد وجود داشته باشد، برای تعیین تعداد اعدادی که دارای رقم یکان مشابه مثلا عدد 5 می‌باشند می‌توان از روش‌های زیر استفاده کرد:

روش 1)  استفاده از توابع Right و  Countifدراکسل:

با استفاده از توابع Right و Countif که به ترتیب در معرفی شده‌اند می‌توان اینکار را انجام داد. در سلول B1 فرمول زیر را نوشته و برای سایر سلول‌های ستو اعمال کنید (B2 تا B10).

 

 

 

روش 2) فرمول نویسی آرایه‌ای:

بجای استفاده از فرمول نویسی معمولی می‌توان از فرمول نویسی آرایه‌ای استفاده کرد. نحوه استفاده از فرمول نویسی آرایه‌ای انجام میدهیم  در یک سلول خالی کلیدهای Ctrl + Shift + Enter را همزمان فشار دهید.

 

روش 3) با استفاده از توابع SUMPRODUCT و ISNUMBER

  • تابع Isnumber: این تابع بررسی می‌کند که ورودی آن عدد هست یا خیر. در صورتی که عدد باشد خروجی آن TRUE و در غیر این صورت خروجی آن FALSE می‌باشد.
  • تابع SUMPRODUCT: با استفاده از این تابع می‌توان دو یا چند مجموعه از اعداد را در هم ضرب کرده و نتیجه را با هم جمع نمود. تابع Sumproduct در این آموزش اکسل پیشرفته معرفی شده است.

 

در فرمول بالا اعداد با تعداد رقم بیشتر از 6 نیز در نظر گرفته می‌شود. در واقع چنانچه در اعداد ستون A از رقم ششم به بعد (از سمت راست) عدد 5 وجود داشته باشد آن عدد شمارش می‌شود.



0

  

یکی از مهمترین موارد در فرمول نویسی آشنا بودن به عملگرها می باشد.

به طور کلی عملگرها به دو دسته زیر تقسیم می شوند:
1٫ عملگرهای محاسباتی
2٫ عملگرهای متنی
3٫ عملگرهای مقایسه ای
4٫ عملگرهای ارجاعی یا رفرنس دهی

✅ 1- توضیح عملگرهای محاسباتی:
به عناصری مانند چهار عمل اصلی گفته می شود. عملگرهای محاسباتی اکسل به ترتیب اولویت در محاسبات به قرار زیر هستند:
?عملگر%         درصد             اولویت1
?عملگر ^         توان               اولویت1
?عملگر *         ضرب              اولویت2
?عملگر /         تقسیم          اولویت2
?عملگر +         جمع              اولویت3
?عملگر –         تفریق             اولویت3

اولیت مشخص شده در بالا به آن معناست که اگر این عملگرها با هم بکار روند ابتدا عملی که اولویت بالاتری دارد انجام شده و سپس عمل مربوط به اولویت بعد انجام می شود. اما برای تغییر این اولویت ها می توانیم با استفاده از پرانتز این اولویت ها را تغییر دهیم چون عمل داخل پرانتز همیشه اولیت اول است.

Formulas:
A
1 = 1+2*3+4
2 =(1+2)*(3+4)
3 = 3^2*2
4 = 3^(2*2)
5 = 20%*500

Results:
A
1  11
2  21
3  18
4  81
5  100

✅ 2- توضیح عملگرهای متنی:
یک نوع عمگر متنی داریم که برای اتصال یک یا چند سلول یا متن به یکدیگر استفاده می شود و آن عبارت است از:

&    یا    و
Formulas:
A
1  =”SMITH” & “, ” & “John”

Results:
A
1  SMITH, John

✅ 3- توضیح عملگرهای مقایسه ای:
عملگرهای مقایسه ای وقتی که میخواهیم شرطی بگذاریم استفاده می شوند که در زیر لیست شده اند:
?عملگر =      مساوی
?عملگر?عملگر >      کوچکتر از
?عملگر =?عملگر =>    کوچکتر یا مساوی
?عملگر     نابرابر یا مخالف

✅ نکته1: خروجی عملگرهای مقایسه ای، نتیجه ای منطقی دارد. مثلا اگر در سلولی عبارت 3=5= را وارد کردیم،خروجی آن false (نادرست) خواهد بود و خروجی عبارت 90=>8= مقدار true (درست) است.
✅ نکته2: عمگرهای مقایسه ای معمولا در توابع شرطی مانند if کاربرد زیادی دارند.

✅ 4- توضیح عملگرهای ارجاعی:
عملگرهای ارجاعی عموما وقتی استفاده می شود که میخواهیم به یک محدوده در اکسل ارجاع دهیم و شامل موارد زیر می باشد.

?عملگر  :      جهت ارجاع به یک محدوده پیوسته استفاده می شود.
?عملگر   ,  یا  ;  (بسته به تنظیمات ویندوز)     ارجاع به دو یاچند محدوده منفصل یا غیر وابسته
?عملگر   Space  یا فاصله   جهت ارجاع به اشتراک دو  محدوده

0

فرمولهای برداری یکی از ویژگی های قدرتمند اکسل است و استفاده از فرمولهای برداری باعث می‏شود که توانایی شما در انجام محاسبات پیچیده, افزایش یابد.
مفهوم بردار
یک بردار در واقع همان مجموعه ای از مقادیر داده مرتبط با هم است که در انجام محاسبات از آنها استفاده می‏شود.
هر دامنه از سلولهای انتخاب شده در واقع یک بردار می‏باشند و بسته به ابعاد ستونها و ردیفها بردار انتخاب شده , یک بعدی یا دو بعدی می‏باشد. (در اکسل از بردارهای سه بعدی پشتیبانی نمی‏شود)


فرمولهای برداری در اکسل می‏توانید به دو صورت چند خانه ای و تک خانه ای مورد استفاده قرار دهید.
فرمول برداری چند خانه ای
در شکل زیر برای محاسبه مبلغ فروش هر جنس, می توانید در خانه F3 فرمول =E3*D3 را در ج کنید و آن را به خانه های پایین کپی کنید (محاسبه غیر برداری) اما در روش محاسبه برداری شما بردار قسمت را در بردار تعداد ضرب می‏کنید تا بردار فروش حاصل شود.


برای انجام محاسبه برداری فروش, مراحل زیر را دنبال کنید:
1.    بردار فروش را انتخاب کنید (خانه های F3:F7)
2.    در حالتیکه بردار فروش انتخاب شده است, درون نوار فرمول کلیک کنید و بعد از تایپ علامت مساوی(=) , بردار قیمت واحد را انتخاب کنید (خانه های D3 7)
3.    علامت ضرب (*) را تایپ کنید و سپس بردار تعداد فروخته شده را انتخاب کنید (خانه های E3:E7)
4.    دکمه های Ctrl+Shift+Enter را فشار دهید تا محاسبهء برداری, به صورت ضرب تک تک عناصر بردار در هم حاصل شود. (نتیجه را در شکل زیر مشاهده می کنید)


همانطور که در شکل بالا نشان داده شده است, در تمام خانه های بردار فروش, یک فرمول درج شده که در دو طرف آن, به طور خودکار علامت آکولاد قرار گرفته است (علامت مشخصه یک فرمول برداری)

فرمول برداری تک خانه ای

 برای محاسبهء فروش کل, می‏توانید از یک فرمول برداری تک خانه ای استفاده کنید. برای انجام این کار ابتدا خانه E9 را انتخاب کنید و سپس فرمول =SUM(D3 7:E3:E7) را درج کنید و سپس برای اینکه محاسبه به شکل برداری انجام شود, دکمه های Ctrl+Shift+Enter را فشار دهید.

 

 
مزایا و معایب فرمول های برداری
مزایا:

  • یکسان بودن فرمولهای مورد استفاده در یک دامنه
  • کاهش احتمال رونویسی تصادفی فرمولها

معایب:

  • عدم امکان اضافه کردن یک ردیف به دامنه دارای فرمول برداری
  • کند شدن سرعت محاسبات در فرمولهای برداری بزرگ

 

ثابت های برداری
بردارهای اکسل الزاما دامنه های انتخاب شده نمی باشند بلکه بردار را می‏توانید مستقیما در فرمول وارد کنید یا آن را به صورت یک ثابت برداری تعریف کنید.
در شکل زیر نمونه ای از بردار درج شده در فرمول را مشاهده می‏کنید.

 

چند نکه در تعریف ثابت های برداری
1.    یک ثابت برداری می تواند از مقادیر عددی,عناصر متنی,مقادیر منطقی و حتی مقادیر خطا تشکیل شود.
مثال:     {4,7,5,”ali”,6,1,True,7}
2.    برای جدا کردن عناصر یک بردار افقی از کاما استفاده می‏شود.
مثال:     {4,6,5,9,8}
3.    برای جدا کردن عناصر یک بردار عمودی از سمی‏کولن استفاده می‏شود.
مثال:     {4;6;7;9;8}
4.    در بردارهای دو بعدی از کاما برای جدا کردن عناصر افقی و از سمی‏کولن برای جدا کردن عناصر عمودی استفاده می‏شود.
مثال:    {1,7,8;6,5,7;2,9,5}

نامگذاری ثابت های برداری
ثابت های برداری را می‏توان نامگذاری کرد و سپس از این بردار نامگذاری شده در یک فرمول استفاده کرد.
برای نامگذاری یک ثابت برداری روی دکمه Define Name در گروه Defined Names از روبان فرمول کلیک کنید و  ثابت برداری را تعریف کنید

نکته ها
•    برای وارد کردن یک فرمول برداری بعد از وارد کردن رابطه محاسباتی باید دکمه های Ctrl+Shift+Enter را فشار دهید.
•    هنگام وارد کردن یک فرمول برداری نیازی به تایپ علامت آکولاد نیست زیرا اکسل خود علامت آکولاد را دور فرمول شما می‏گذارد.
•    اگر نتیجه محاسبه یک فرمول برداری خود یک بردار می‏باشد, باید بردار مقصد را قبل از وارد کردن فرمول برداری انتخاب کنید.

•    برای تغییر جهت یک بردار یا ثابت برداری از تابع TRANSPOSE استفاده می‏شود.

•    برای ویرایش یک فرمول برداری چند خانه ای باید ابتدا کل بردار را انتخاب کنید وسپس فرمول را ویرایش کنید در غیر این صورت excel به شما اجازه ویرایش را نخواهد داد.


 


 

0

زمانی هست که همه داده های شما آماده هست و برای نمایش بهتر و دیدن بهتر خروجی نیازمند این هستید تا براساس یک شرط، داده هایی از جدولتان یا اطلاعاتتان، به رنگ خاصی نمایش داده شود و یا به صورت حاشور دیده شود و یا رنگ کادر آن به رنگ خاصی در بیاید. البته این کار کاملا به صورت هوشمند می باشد. در ادامه با یک مثال کاربردی و ملموس این روش را بررسی می کنیم.

مثال: فرض کنید جدولی داریم که در آن میزان مبلغ خرید هر شخص از شرکت نوشته شده و می خواهیم خریدهای بالاتر از 100000 تومان را به رنگ آبی در بیاوریم. چون تعداد داده های ما بسیار زیاد است و مشتریان بسیار زیادی داریم نمی توانیم تک تک آنها را چک کنیم و دستی رنگ آنهایی که خرید بالای صد هزار تومان داشته اند را آبی کنیم، بلکه باید سیستم هوشمندی را طراحی کنیم که بصورت خودکار این کار را انجام دهد. بهترین راه استفاده از “فرمت مشروط” در اکسل  می باشد.

 

 

حال میخواهیم مبلغ سفارشاتی که بیشتر از 50000 تومان هست را آبی کنیم.

برای اینکار داده های ستون مبلغ کل سفارشات را انتخاب می کنیم.

 

سپس در تب Home گزینه Conditional Formatting را انتخاب می کنیم و از زیر منوی آن، گزینه New Rule را می زنیم.

 

حال از پنجره ظاهر شده گزینه دوم را در قسمت  Select a Rule Type انتخای می کنیم.

 

سپس از لیست کشویی گزینه مورد نظر را براساس معانی زیر انتخاب می کنیم:

 

between: بین این دو عدد

Not between : بین این دو عدد نباشد

Equal To: دقیقا مساوی با این عدد

Not Equal To: مساوی با این عدد نباشد

Greater than: بزرگتر از این عدد

Less than: کمتر از این عدد

Greater than or equal to: بزرگتر و مساوی این عدد

less than or equal to: کوچکتر و مساوی این عدد

گزینه مورد نظر را انتخاب نموده و سپس عدد مورد نظر خود را در داخل باکس های روبروی آن وارد می کنیم.

با توجه به مثال ما، گزینه greater than را انتخاب نموده و عدد 50000 را در باکس جلوی آن می نویسیم. (همانطور که در مثال گفته شد میخواهیم سفارشات بالای 50000 تومان را به رنگ آبی در بیاوریم.) و همچنین در قسمت Format، فرمت خروجی را تنظیم می کنیم. که در این مثال میخواهیم باکس های بالای 50000 تومان به رنگ آبی در بیایند.

 

 

 

 

امیدوارم از این آموزش اکسل پیشرفته  لذت برده باشید.

 

0

مایکروسافت اکسل به گونه ای طراحی شده است که می تواند از توابع حسابداری همچون بودجه بندی، آماده کردن گزارش های مالی و ایجاد ترازنامه استفاده نماید. این نرم افزار توابع پایه  و توابع متعدد زیادی دارد که می توان با آن محاسبات ریاضیاتی را انجام داد. نرم افزار اکسل برای حسابداری همچنین می تواند از افزونه های مختلفی برای انجام فعالیت های متفاوت همچون مدلسازی و پیش بینی امور مالی پشتیبانی کند. ادغام و یکپارچه سازی داده های اکسل با داده های خارجی به شما کمک می کند اطلاعات مالی را ایمپورت یا اکسپورت کنید.

بودجه بندی و وضعیت امور مالی در اکسل:

مایکروسافت اکسل دارای قالب هایی برای ایجاد بودجه بندی و امور مالی است. همین امر به شما کمک می کند امور مالی و حسابداری خود را به خوبی انجام دهید. علاوه بر این، می توانید قالب های بودجه بندی و امور مالی بیشتری را دانلود کنید تا بتوانید کارهای پیشرفته تری را با آن انجام دهید.  اگر می خواهید بودجه یا صورت های مالی پیچیده تر و سفارشی تری ایجاد کنید، می توانید قالب های موجود را سفارشی سازی کنید یا از عناصر موجود دوباره استفاده نمایید. همچنین می توانید یک قالب را از نو بسازید و از عملکرد آن استفاده کنید.

صفحات گسترده:

انجام محاسبات خطی یکی از وظایف اصلی حسابداران است. صفحات گسترده اکسل نیز به گونه ای طراحی شده است که شامل داده ها در فرمت جدول مانند است و از محاسبات خطی و جمع پشتیبانی می کند. داده هایی که در  نرم افزار اکسل وجود دارد را می توان دوباره مرتب کرده و مورد استفاده قرار داد.همین امر باعث شده است اکسل بیشتر از سایر ابزارهای موجود برای حسابداری انعطاف پذیر باشد.  علاوه بر این شما می توانید نمودارهایی را از داده های موجود در صفحات گسترده ایجاد کنید و تجربه ای برای کاربر بسازید که غنی از رسانه های مختلف است. همچنین می توانید از افزونه های مخصوص اکسل برای حسابداری و داده کاوی و ایجاد مدل های پیش بینی فروش استفاده کنید.

 داده های خارجی:

شما می توانید داده ها و اطلاعات مورد نیاز خود را از منابع مختلفی وارد اکسل کنید. این قابلیت برای کارهای حسابداری همچون به دست آوردن داده های فروش، داده های بانکی و داده های مالی بسیار مهم است. چنین داده هایی را می توان قبل از ایمپورت کردن در پایگاه داده های مختلف و فرمت های متفاوت ذخیره کرد. همین امر باعث می شود دسترسی به داده ها از نواحی مختلف کسب وکار بدون ورود داده های اضافی امکان پذیر باشد.

ادغام و یکپارچه سازی:

 EXCEL را می توان با نرم افزارهای حسابداری محبوب یکپارچه کرد. به عنوان مثال شما می توانید از ویزاردی که در بسته نرم افزار حسابداری محبوبتان وجود دارد برای استفاده از صفحات گسترده اکسل بهره مند شوید.

0

وقتی کار پوشه ای را باز می کنیم. کاربرگها حاوی نامهای پیش فرض Sheet 1, Sheet 2 , … هستند. برای نامگذاری Sheet ها می توان تا حداکثر 21 کاراکتر استفاده کرد. به جز کاراکترهای /. \. *.؟. [. ] بقیه کاراکترها مجاز می باشند.

 

تغییر نام Sheet ها:

روش اول:

1- انتخاب Sheet

2- انتخاب منوی Format

3- انتخاب گزینه Sheet

4- انتخاب گزینه Rename

روش دوم:

1- راست کلیک بر روی Sheet

2- انتخاب گزینه Rename

روش سوم:

دابل کلیک بر روی Sheet

 

 

اضافه کردن Sheet ها:

روش اول:

1- انتخاب Sheet که می خواهیم Sheet جدید قبل از آن قرار گیرد.

2- انتخاب منوی Insert

3- انتخاب گزینه Work Sheet

4- OK

روش دوم:

1- راست کلیک بر روی Sheet هایی که می خواهیم Sheet جدید قبل از آن قرار گیرد.

2- انتخاب گزینه Insert

3- انتخاب گزینه Work Sheet

4- Ok

 

 

حذف Sheet ها  در اکسل:

روش اول:

1- انتخاب Sheet

2- انتخاب منوی Edit

3- انتخاب کزینه Delete Sheet

روش دوم:

1- راست کلیک بر روی Sheet

2- انتخاب گزینه Delete

 

انتقال Sheet ها در excel
روش اول:
1- انتخاب Sheet

2- انتخاب منوی Edit

3- انتخاب گزینه move or copy sheet

4- در پنجره باز شده در کادر Before sheet نام Sheet هایی را که می خواهیم این Sheet قبل از آن قرار گیرد انتخاب می کنیم یا اگر می خواهیم به انتها انتقال دهیم، Move to end را انتخاب می کنیم.

5- OK

روش دوم:

1- راست کلیک بر روی Sheet

2- انتخاب گزینه Move or Copy

3- در پنجره باز شده در کادر Before Sheet نام Sheet یی را که می خواهیم این Sheet قبل از آن قرار گیرد انتخاب می کنیم.

4- OK

 

 

کپی کردن Sheet ها در یک پوشه:

مانند انتقال Sheet ها می باشد فقط کافی است در انتها در کنار Create a copy تیک بزنیم.

 

 

انتقال یک Sheet از book هائی به book دیگردر EXCEL:

1- راست کلیک بر روی Sheet

2- انتخاب گزینه move or copy sheet

3- در کادر To Bookنام فایل مورد نظر را که می خواهیم Sheet را به آن انتقال دهیم انتخاب می کنیم.

4- در قسمت Before Sheet هم نام Sheet هایی راکه می خواهیم Sheet انتقالی قبل از آن قرار گیرد، انتخاب می کنیم.

5- OK

 

 

کپی کردن Sheet های از یک کار پوشه به کار پوشه دیگر:

تمام مراحل ماند انتقال است فقط در کادر Create a copy تیک می زنیم.

 

 

تذکر: باید توجه داشته باشیم که Book ئی که می خواهیم فایل را به آن منتقل یا کپی کنیم حتما باز باشد.

0

1. شش مدل نمودار جدید

در نسخه جدید اکسل شش نمودار جدید به این نرم افزار اضافه شدند. این نمودارها به شرح زیر هستند:

نمودار آبشاری:

 

نمودار هیستوگرام:

 

نمودار پارتو:

 

نمودار Box & Whisker:

 

نمودار Treemap:

 

نمودار Sunbrust:

 

2. قابلیت پیشرفته استفاده از Query

 

در اکسل 2016 Addon قدرتمند Power Query به هسته اصلی نرم افزار اکسل اضافه شده و به کاربر امکان اتصال به دیتابیس های مختلف و ورود اطلاعات از انواع مختلف دیتابیس ها مثل MySQL را می دهد.

3. افزایش امکانات پیش بینی

 

در اکسل 2016 برخلاف نسخه های قبلی اکسل که تنها قابلیت پیش بینی خط را داشتند، امکان پیش بینی نمایی و … نیز وجود دارد و توایعی برای این منطور به کتابخانه توابع اکسل اضافه شده است. همینطور ابزار one-click forcasting جهت نمایش پیش بینی داده ها به اکسل اضافه شد ه است. در این ابزار امکان تعیین پارامترهای پیش بینی مثل تغییرات فصلی، دامنه اطمینان و … هم وجود دارد.

4.نقشه سه بعدی

 

یکی از Addon های قدرتمند اکسل در نسخه های قبلی این نرم افزار PowerMap بود که امکان نمایش داده ها رو به صورت جغرافیایی داشت. حالا در نسخه جدید اکسل این Addon که نام اون به 3D Map تغییر کرده جزئی از هسته اصلی نرم افزار اکسل شده و به صورت پیش فرض در اختیار کاربر قرار گرفته است.

5. بهبود در ابزار Pivot Table

 

یکی از پر کاربردترین ابزارهای اکسل ابزار Pivot Table هست. این ابزار هم در نسخه جدید اکسل دستخوش تغییرات شده و قابلیت های آن  افزایش پیدا کرده. چند مورد از این تغییرات به شرح زیر هستند:

  • شناسایی و گروه بندی خودکار فیلدهای تاریخ
  • امکان جستجو در فیلدها
  • اضافه شدن دکمه هایی جهت نمایش جزئیات بیشتر در PivotChart
  • شناسایی خودکار رواط بین جداول مختلف موجود در Pivot Table

6. امکان ایجاد slicer با قابلیت انتخاب همزمان چند آیتم در excel

ابزار slicer یکی از ابزارهای مفید اکسل برای فیلتر سریع داده هاست. در نسخه های قبلی اکسل تنها امکان فیلتر کردن یکی از گزینه های slicer وجود داشت. با ارائه نسخه جدید اکسل، انتخاب همزمان چند گزینه در slicer امکان پذیر است

 

7. جستجوی سریع گزینه های نرم افزار با استفاده از قابلیت Tell me

در نسخه جدید اکسل بخشی به قسمت بالای صفحه اضافه شده که با تایپ کردن عبارات مختلف در اون میتونید به منوها و تنظیممات مختلف اکسل مربوط به آن  عبارت دسترسی پیدا کنید و نیازی به باز کردن پنجره های مختلف تنظیمات نیست.

 

به عنوان مثال با وارد کردن عبارت waterfall پزینه های مربوط به رسم نمودار آبشاری نمایش داده می شود:

 

8. جستجوی اطلاعات درباره موارد دلخواه در اینترنت

با استفاده از قابلیت جدید smart lookup میتونید اطلاعات مختلفی از طریق اینترنت درباره کلمات و عبارات موجود درفایل بدست بیارید.

 

9. قابلیت نوشتن معادلات توسط قلم و ماوس دراکسل

 

یکی دیگدر  از قابلیت های نسخه جدید اکسل امکان نوشتن معادلات ریاضی با قلم یا ماوس است. کافیه شما معادلات ریاضی مدنظرتون رو با دست خط خودتون بنویسید و بقیه کار رو به اکسل واگذار کنید.

10. بهبود اشتراک گذاری فایل

در اکسل 2016 در قسمت بالا و سمت راست نرم افزار اکسل دکمه share قرار گرفته که به کاربر اجازه می دهد  تا به راحتی اطلاعاتش را به اشتراک بگذارید.

 

11. امکان دسترسی به تغییرات قبلی فایل ها

 

در نسخه جدید اکسل در صورتی که فایل های را  در Sharepoint یا اکانت تجاری OneDrive ذخیره کنید این امکان وجود دارد که سابقه تغییرات هر فایل رامشاهده کنید و در صورت نیاز نسخه های قدیمی تر رو بازگردانی کنید.

12. تم های جدید

 

در نسخه جدید اکسل سه تم به نام های Colorful، Dark Gray و White وجود داره که می توانید بسته به سلیقه خود از آنها استفاده کنید.

13. ارسال اطلاعات به Power BIدر اکسل

 

در صورتی که از Power BI استفاده می کنید، می توانید با استفاده از گزینه اضافه شده به Backstage اکسل، فایل خود را    به راحتی در Power BI به اشتراک بگذارید.

0

کاراکتر جدا کننده پارامترها در توابع اکسل به صورت پیش فرض کاراکتر “;” یا semicolon هست. بعضی مواقع پیش می آید  که در سیستم ما این کاراکتر چیزی غیر از semicolon تعریف شده است. در این حالت دراکسل چون به کاراکتر “;” عادت کردیم این مساله خیلی آزار دهنده می شود. این مشکل به خصوص زمانی پیش می آید  که تنظیمات علائم در سیستم عامل روی زبان فارسی باشد.

به عنوان مثال در بعضی از سیستم ها  که هنگام نصب سیستم عامل تنظیم زبان اونها روی گزینه Persian بوده این کاراکتر به جای “;” روی کاراکتر “؛” تنظیم شده که خیلی باعث اشتباه میشه. برای تغییر کاراکتر جدا کننده پارامترها در توابع اکسل به کاراکتر دلخواه خودمون میتونیم از روش زیر استفاده کنیم.

ابتدا کنترل پانل سیستم رو باز می کنیم و مثل تصویر زیر روی گزینه Change date, time or number formats کلیک می کنیم.

در پنجره ای که باز میشه روی گزینه Additional settings…‎ کلیک می کنیم.

حالا در پنجره ای که باز میشه در قسمت list separator هر کاراکتری رو که دوست داشتیم به جای کاراکتر پیش فرض قرار میدهیم.

با این کار کاراکتر جداکننده پارامترها به کاراکتری که ما تعریف کردیم تغییر می کند.