امروز شنبه 26 آبان 1403
0

رادیو ارزیدو، قسمت 4، 1401/4/20 - کاهش کارمزد های اتریوم

در صورت باز نشدن ویدیو با لینک زیر وارد کانال آپارات ارزیدو شوید: https://aparat.com/v/Vb71a

همچنین می توانید فایل صوتی این هفته را در وبسایت رسمی ارزیدو گوش داده و یا دانلود کنید: https://arzido.com/radio/

کاهش مداوم هزینه های انتقال اتریوم

توکن های سوخته شیبا، فراتر از ارزش بازار متیک

کوچ دبی به متاورس

سنگاپور، پیشتاز در خرید و فروش NFT

پذیرش دوج کوین، توسط شرکت دیگر ایلان ماسک

شکایت جمعی برخی سرمایه گذاران سولانا از پروژه

منبع: رادیو ارزیدو، قسمت چهارم

0

 معرفی صرافی Gemini

جمینی یک صرافی جهانی است که در سال 2014 وارد بازار کریپتو شد. این صرافی یک سرویس معاملاتی ارزهای دیجیتال می‌باشد که ترکیبی از صرافی، خدمات امانت‌داری از دارایی‌های دیجیتالی و یک پلتفرم معاملاتی است. صرافی Gemini مبلغ 200 میلیون دلار به عنوان ضمانت در پلتفرم قرار داده است تا ضمانتی را برای دارندگان کریپتو در صرافی ایجاد کند. جمینی در بیش از 60 کشور خدمات خرید و فروش ارزهای دیجیتال را ارائه می‌دهد و امکان استفاده از کریپتو برای خرید رمزارز دیگر و یا ارز رسمی کشور برای خرید ارزهای دیجیتال نیز وجود دارد.

این صرافی برای کلیه کاربران اعم از حرفه‌ای و تازه‌وارد مناسب می‌باشد. جمینی در نسخه‌های تحت وب و همچنین اپلیکیشن فعالیت دارد. کیف‌پول جمینی برای اشخاصی که از اپلیکیشن آن استفاده می‌کنند، فعال است که امکان پرداخت برای محصولات با دارایی‌های رمزارزی را به کاربران خود می‌دهد. 

در مقایسه با سایر فعالیت‌ها، Gemini تقریباً پلتفرمی امن با تجربه کاربری نوآور و پرکاربرد می‌باشد. علاوه بر امکان خرید و فروش و یا معاملات رمزارزی در این صرافی، کاربران امکان کسب سود از طریق سپرده‌گذاری ارزهای دیجیتال خود را نیز دارند. همچنین کیف‌پول داغی را نیز ارائه می‌دهد که پرداخت محصولات با ارزهای دیجیتال از طریق آن انجام می‌شود.

تاریخچه صرافی Gemini

بنیانگذاران صرافی دو قلوهای Tyler Winklevoss و Cameron Winklevoss، جمینی را در سال 2014 پس از یافتن جایی برای نگهداری ارزهای دیجیتال خود تأسیس کردند. صرافی Gemini از زمان پیدایش بر 4 رکن اصلی تمرکز دارد: محصول، امنیت، مجوز و انطباق.

0

معرفی توکن کوزاما

KSM رمزارز بومی شبکه کوزاما است؛ که این شبکه به دلیل ارائه ویژگی‌های همسان با بلاکچین پولکادات، به “شبکه قناری” برای پولکادات معروف است. رمزارز KSM نقش کلیدی را در عملکرد و ایجاد شبکه کوزاما بر عهده دارد. 

کاربران با استیک‌کردن و داشتن توکن KSM، توانایی رأی دادن در رابطه با مسائل شبکه را دارند؛ اندازه رأی‌ها نیز به میزان توکن استیک‌شده توسط افراد مربوط است. کوزاما به این کاربران بسته به تعداد توکن‌های استیک‌شده، پاداشی از KSM ضرب‌شده ارائه می‌دهد.

قیمت توکن KSM

قیمت توکت در زمان نگارش این مقاله، 51.33 دلار آمریکا است.

معرفی شبکه کوزاما

کوزاما که خود را “پسرعموی پولکادات” می‌نامد، پلتفرم بلاکچینی است که برای ارائه چارچوبی قابل تعامل و مقیاس‌پذیر برای توسعه‌دهندگان طراحی شده است. شبکه Kusama روی Substrate ساخته شده است؛ یک کیت بلاکچین که توسط Parity Technologies توسعه یافته است. این پلتفرم برای ارائه بستری آزمایشی برای توسعه‌دهندگانی می‌باشد که به دنبال نوآوری و استقرار بلاکچین خود هستند و این افراد می‌توانند کوزاما را به عنوان شبکه مقدماتی در نظر بگیرند تا بلاکچین‌های خود را پیش از راه‌اندازی در پولکادات، در آن اجرا کنند.

برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با شبکه به مقاله “معرفی شبکه Kusama” مراجعه نمایید.

چند توکن KSM در حال گردش است؟

از نوامبر 2020، منبع در حال گردش کوزاما 8.47 میلیون توکن بوده است و منبع کل این توکن 10 میلیون اعلام شده است. برخلاف سایر بلاکچین‌ها، شبکه کوزاما، حداکثری برای این توکن عنوان نکرده است اما در عوض، نرخ تورم آن 10 درصد در سال می‌باشد. میزان توکن استیک‌شده، چگونگی توزیع توکن کوزاما را تغییر می‌دهد.

0

معرفی کیف‌ پول Gemini

کیف پول جمینی، یک کیف پول ارزدیجیتال است، که الویت اول آن امنیت کاربر می‌باشد. دسترسی کاربران در این کیف پول به 80 ارز دیجیتال در هشت بلاکچین امکان‌پذیر است. کیف پول جمینی برای سرمایه‌گذاران تازه‌وارد و اشخاصی که قصد سرمایه‌گذاری سنگین در توکن‌های دیجیتالی دارند مناسب است.

مزایا و معایب کیف پول Gemini

پشتیبانی از 80 ارز دیجیتال: کیف پول جمینی یکی از معروف‌ترین کیف پول‌ها بشمار می‌رود که خرید توکن‌های بسیاری را پشتیبانی می‌کند. برخی از این رمزارزهای مشهور شامل بیت‌کوین، اتریوم، لایت‌کوین، USD و غیره می‌شود.دارای هر دو نسخه موبایلی و تحت وب: مبادلات در پلتفرم‌های تحت وب و اپلیکیشن‌های موبایلی در دسترس هستند. هر دو نسخه اندروید و iOS این کیف پول قابل استفاده می‌باشند. نسخه‌های تلف همراه برای ارسال، دریافت و خرید ارزهای مازاد برای افزودن به کیف‌پول آسان است.مطمئن در برابر برداشت‌های غیرمجاز: کیف‌پول کاملاً ضمانت می‌کند که در برابر برداشت‌های غیرمجاز از سوی ارگان‌های خصوصی ایمن است. اما در صورتی که دسترسی غیرمجاز به کیف‌پول صورت بگیرد، جمینی هیچ تضمینی نمی‌کند.مناسب برای تازه‌واردها: کیف پول جمینی خرید رمزارزها را با برداشت فیات از حساب‌های بانکی تسهیل و در کیف‌پول داغ آنلاین شرکت نگهداری می‌کند.امکان استیکینگ ارزهای دیجیتال با استیبل‌کوین: جمینی، استیکینگ ارزهای دیجیتال را در قالب استیبل‌کوین امکان‌پذیر کرده است و تا 8.05 درصد APY یا همان درصد بازده سالانه را به کاربران ارائه می‌دهد.

ارتباط محدود با تیم پشتیبانی: پشتیبانی برای کاربران تنها در وب‌سایت جمینی به صورت آنلاین و از طریق ایمیل انجام می‌شود، و پلتفرم در صورت فراموشی پسووردها، لینکی برای ایجاد مجدد رمز به ایمیل کاربران ارسال می‌کند.عدم وجود پشتیبانی تمام‌وقت: اینکه به صورت تمام‌وقت و live پشتیبانی وجود ندارد نیز، شهرت پلتفرم را خدشه‌دار می‌کند. دارندگان حساب باید از وب‌سایت استفاده نمایند و یا اینکه به تیم پشتیبانی ایمیل و یا پیام ارسال کنند.وارد نمودن اطلاعات شخصی: به دلیل LLC بودن شرکت جمینی، دارندگان حساب ملزم ارائه اطلاعات شخصی خود به شرکت هستند. به علاوه، کاربران می‌بایست از طریق اتصال حساب بانکی خود به خرید ارزهای دیجیتال اقدام کنند.دشواری در انتقال ارزهای دیجیتال: به دلیل ساختار و طراحی wallet، به هنگام انتقال رمزارزها به خارج از کیف‌پول کمی مشکل ایجاد می‌شود.

0

الگوی پرچم یکی از مهم‌ترین الگو‌های تحلیل تکنیکال است. تحلیل‌کنندگان تکنیکال همواره به دنبال پیدا کردن الگو‌های قیمتی و پیش‌ بینی ادامه روند بازار بر اساس الگو‌ها هستند. پرچم نیز یکی از معتبر‌ترین آنهاست. اگر شما نیز به دنبال آموزش این الگوی کاربردی و نحوه معامله بر اساس آن هستید، تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

آموزش الگوی پرچم

الگوی پرچم ذاتا یک الگوی ادامه‌‍‌دهنده است. الگویی که صرفا برای استراحت یک روند شارپ به وجود میاید و احتمال یک حرکت شارپ دیگر را می‌دهد. این الگو معمولا از دو جز تشکیل می‌شود یک میله پرچم که همان حرکت شارپی است. و جزء دوم خود پرچم که یک حرکت اصلاحی است.

الگوی پرچم بر اساس نوع شکل‌گیری آن انواع مختلفی دارد.

الگوی پرچم افزایشیالگوی پرچم کاهشیالگوی کانال (به صورت یک کانال ساید کوتاه مدت پدید می‌آید)

همانطور که گفته شد پرچم‌‎ها استراحتی بعد یک حرکت شارپی هستند و احتمال یک حرکت شارپی دیگر را می‌دهند. حال در ادامه به جزئیات بیشتری خواهیم پرداخت.

نکات کلیدی مربوط به الگوی پرچم

در این مبحث به توضیح نکات کلیدی الگوی پرچم خواهیم پرداخت.

برای تشخیص الگوی پرچم حتما لازم است که حرکت شارپی داشته باشیم.الگوی پرچم معمولا بین 4 تا 6 تاچ دارند و پس از آن اقدام به خروج می‌کنند.تا قبل از شکست پرچم به قطع نمی‌توان گفت که قیمت از کدام جهت قصد خارج شدن دارد.معمولا حجم معاملات در طول پرچم افت می‌کند.تاچ اول پرچم انتهای حرکت شارپ است.

رعایت و پیدا کردن نکات بالا در اعتبار الگو بسیار اهمیت دارد، هرچه الگو دقیق‌تر اعتبار آن و پیشبینی آینده آن نیز درست تر است.

گاهی اوقات الگو‌ها کمی تغییر می‌کنند که می‌توان از آن چشم پوشی کرد، به‌عنوان مثالی پرچمی که تا 7 تاچ ادامه پیدا می‌کند.

نمونه‌ای دیگر از انواع پرچم‌ها

چگونه با الگوی‌ پرچم معامله کنیم؟

معامله با الگو‌های کلاسیک یک روش معاملاتی رایج هست، زیرا این الگو‌ها اعتبار بالایی دارند و ریسک به ریوارد مناسبی ارائه می‌دهند.

برای معامله با الگوی پرچم باید تا زمان شکست الگو صبر کرد. زمانی که بازار در چرخه‌های صعودی یا نزولی خود هست این الگو‌ها معتبر‌تر می‌شوند.

پس از تشخیص صحیح الگو و صبر کردن تا شکست آن، حال می‌توان در جهت حرکت وارد معامله شد.

هدف حرکت دوم معمولا به اندازه دسته پرچم در نظر گرفته می‌شود.حد ضرر نیز بهتر است زیر مقاومت شکسته شده پرچم انتخاب شود.در صورت وقوع پول بک و مشاهده تایید شکست، معامله کم ریسک‌تر خواهد بود.پول بک را می‌توان در تایم فریم‌های پایین‌تر از تایم فریم اصلی پیدا کرد.

هیچگاه وارد معامله‌ای که ریسک به ریوارد کمتر از 2 دارند نشوید.

کلام آخر

الگو‌های کلاسیک یک روش معاملاتی رایج است. شناخت این الگو‌ها و پیدا کردن آنها در بازار از الزامات یک معامله‌گر است.

در این مقاله الگوی پرچم را معرفی کردیم که بسیار سود ساز و کم ریسک است. این الگو با توجه ریسک به ریوارد عالی که در خود دارد. در صورت درست بودن تشخیص یک سود عالی و در صورت اشتباه بودن ضرر جزئیی نسیب معامله‌گر می‌کند. حتما با دقت به جزئیات این الگو‌ها توجه کرده و سعی بر پیدا کردن آنها در بازار بکنید.

منبع: آموزش الگوی پرچم در تحلیل تکنیکال

0

تله خرسی یا Bear Trap موقعیتی در بازار‌های معاملاتی است که معمولا توسط نهنگ‌ها با هدف گمراه کردن معامله‌گران خرد به وجود میاید. به طورکلی که در بازار‌های مالی همواره صحنه جنگی بین گاو‌ها و خرس‌ها (خریداران و فروشندگان) برپا است که در این بین نهنگ‌ها از قدرت بالایی برخوردار هستند.

در این مقاله همراه ما باشید تا با تله خرسی آشنا شویم و راهکاریی برای بهتر برخورد کردن با آنها پیدا کنیم.

تله خرسی در بازار چیست؟

تله خرسی زمانی به وجود می‌آید که بازار یک گارد نزولی از خود نشان می‌دهد که معمولا با شکسته شدن حمایت‌های کلیدی پدیدار می‌شود. از همین‌رو بسیاری از معامله‌گران با فکر باز کردن یا معامله شرت و فروش دارایی خود می‌اندازد. با شکسته شدن حمایت‌های کلیدی بسیاری از معامله‌گران انتظار شروع یک روند نزولی جدید را تصور می‌کنند، اما تله خرسی تنها یک نزول حزئی کوتاه مدت است و قیمت باری دیگر با قدرت بیشتر به مدار صعودی خود باز می‌گردد.

معمولا این اتفاق به دلیل شیطنت نهنگ‌ها و گمراه کردن سرمایه‌گذاران خرد برای تامین نقدینگی مورد نیاز خود به وجود میاید. نهنگ‌ها به دلیل حجم بالای سرمایه‌ای که در اختیار دارند، همواره با مشکل عدم نقدینگی برای پر کردن معاملات خود دست و پنجه نرم می‌کنند. از همین رو وقوع تله‌های خرسی و گاوی از الزامات یک بازار برای پر کردن معاملات نهنگ‌ها است.

تله خرسی در نمودار چگونه پدیدار می‌شود؟

در نمودار‌های تحلیل تکنیکال می‌توان تله‌های خرسی و گاوی را مشاهده کرد. البته تا زمانی که حرکت خلاف جهت شکل نگیرد، با قطعیت نمی‌توان متوجه شد که این گارد نزولی تله خرسی است یا یک شکست معتبر و شروع حرکت نزولی جدید. به همین دلیل پس از وقوع شکست‌ها باید با دقت و جزئیات پول بک و تایید‌های کندلی را بررسی کرد.

همانطور که در تصویر مشاهده می‌کنید، باوجود اینکه قیمت حمایت مهم خود را از دست داد و حتی چندین کندل نیز زیر سطح کلیدی بسته شد، این بار با قدرتی بیشتر به بالای سطح برگشته و روند صعودی جدیدی را آغاز کرده است.

برای اجتناب از گیر افتادن در تله خرسی چه باید کرد؟

از آنجایی که بازار یک موجود زنده و هوشمند است. هیچ راه قطعی برای نجات از این تله‌های وجود ندارد. تا زمانی که مشخص شود شکست یک سطح تله بوده است نمی‌توان به‌‎طور قطع از آن اطلاع پیدا کرد. با این حال چند راه وجود دارد که می‌توانند کمک کننده باشد و بررسی بهتری از شرایط بازار ارائه دهد.

بررسی حجم معاملات: شکست سطح کلیدی بازار (حمایت و مقاوت‌های مهم)، معمولا با حجم معاملات بالا اتفاف میوفتد. وقتی یک سطح با حجم معاملات بالا میشکند نشان از مصمم بودن فعالان بازار برای حرکت قیمت دارد. اما وقتی حجم کم باشد احتمال اینکه شکست جعلی بوده و شیطنت نهنگ‌ها باشد بیشتر می‌شود.انتظار برای تایید پول‌بک: پول بک و تثبیت قیمتی بعد از آن یکی از نشانه‌های تشخیص شکست جعلی و معتبر است. معمولا شکست‌های جعلی بازگشت سریع و قدرتمندی دارند. اما پول بک کمی آهسته‌تر با حجم معاملات کم‌تر اتفاق می‌اوفتد.استفاده از تایم فریم بالاتر: شکست‌های جعلی و بازگشت‌ها در تایم‌های فریم بالاتر به شکل سایه کندل دیده می‌شود. پس در هر تایم فریم معاملاتی که استفاده می‌کنید، زمانی که شکستی اتفاق می‌اوفتد بهتر است در تایم فریم بالاتر نیز آن را دنبال کنید.استفاده کردن از حد ضرر: مدیریت ریسک مهم‌ترین عامل در بازار مالی است. تمامی روش‌های تحلیلی احتمال خطی دارند و ذات بازار غیرقابل پیشبینی است. پس حتما از حد ضرر و مدیریت سرمایه استفاده کنید تا در صورت وقوع تله‌‌ها متحمل ضرر سنگین نشوید.

کلام آخر

بازار مالی ذاتا غیرقابل پیشبینی است. هیچ روش تحلیلی وجود ندارد که به‌تواند جز به جز تحرکات بازار را به درستی پیشبینی کند. از همین رو همواره مدیریت سرمایه و مدیریت ریسک مهم‌ترین اصل دوام در بازار مالی است. حتی در صورت گیر افتادن در تله‌های بازار، اگر مدیریت سرمایه و ریسک را به درستی رعایت کرده باشید متحمل ضرر سنگین نخواهید شد.

منبع: تله خرسی چیست و چگونه اتفاق می‌افتد؟ 

0

جایگاه شرعی ارز‌های دیجیتال در کشور عزیزمان ایران بسیار پر اهمیت است. ایرانیان به دلیل گرایش اکثریت به دین مبین اسلام همواره فعالیت‌ خود را در سایه شرعیت انجام داده‌اند. حال با گسترش دنیای رمز‌ارزها و محبوبیت معاملات آن، این مسئاله از نظر شرعی چه جایگاهی دارد؟ آیا معاملات رمز‌ارز جایز است؟ نظر علما فقهی در این مورد چیست؟ تا انتهای این مقاله همراه باشید تا متوجه این موضوع شویم.

نظر کارشناسان اقتصادی داخلی

بیت کوین برخلاف پول رایج کشور‌ها هیچ پشتوانه منطقی نداشته و تنها به دلیل استقبال چند سرمایه‌گذار بزرگ و کوچک و همچنین تولید یک‌ سری استخراج‌کننده اینترنتی تولید می‌شود. همچنین استفاده از بیت کوین و رمز‌ارز‌ها به دلیل استقلال هویتی، در دارک وب‌ها و معاملات خلافکارانه مهر تاییدی بر آن است که حکومت‌ها مخصوصا دولت جمهوری اسلامی و بانک مرکزی بر آن اشکال وارد کنند.

درحال حاضر از نظر مراجه قانونی و کارشناس، فعالیت در این حوزه و معاملات رمز‌ارز‌ها نه قانونی است نه غیر قانونی بلکه در یک بی قانونی به‌ سر می‌برد. اما مسئاله شرعی چطور؟ نظر علما چیست؟

نظر علما چیست؟

درکنار نظر کارشناسان اقتصاد و امورمالی نظر علما نیز برای بسیار از معامله‌گران ایرانی حائز اهمیت است. در ادامه نظر برخی از بزرگان علم شریعت آورده شده‌ است.

حضرت آیت الله خامنه ای

سؤال: حکم معاملات بیت کوین (ارز دیجیتال) چیست؟

جواب: حکم تولید و خرید و فروش ارز دیجیتال، تابع قوانین و مقررات نظام جمهوری اسلامی ایران است.

آیت الله مکارم شیرازی

سؤال: خرید و فروش بیت کوین چه حکمی دارد؟

با توجه به ابهامات زیادی که بیت کوین دارد از جمله اینکه: منشاء استخراج این ارز روشن نیست و نیز غالبا اعتبار آن از سوی دولت ها پذیرفته نشده است و همچنین منشاء سوء استفاده های زیادی شده است، بنابراین معامله آن جایز نیست.

جواب: با توجه به ابهامات زیادی که بیت کوین دارد معامله آن اشکال دارد.

آیت الله صافی گلپایگانی

سؤال: حکم معاملات بیت کوین (ارز دیجیتال) چیست؟

جواب: حرام و اکل مال به باطل است. والله العالم.

آیت الله نوری همدانی

سؤال: حکم معاملات بیت کوین (ارز دیجیتال) چیست؟

جواب: ورود در این معاملات اشکال دارد.

آیت الله وحید خراسانی

سؤال: حکم معاملات بیت کوین (ارز دیجیتال) چیست؟

جواب: خرید و فروش آن باطل است.

آیت الله شبیری زنجانی

سؤال: معاملات بیت کوین (ارز دیجیتال) چه حکمی دارد؟

جواب: چنانچه استفاده از این گونه ارزها نوعاً مفسده اقتصادی داشته یا خلاف قانون باشد، خرید و فروش آن اشکال دارد

منبع: ارز دیجیتال از نظر شرعی + نظر مراجع تقلید

0

شبکه‌های بلاکچینی به واسطه امنیت بی‌نظیر خود بسیار مورد استقبال قرار گرفته‌اند. این شبکه‌ها به دلیل ماهیت غیرمتمرکز خود بسیار ایمن بوده و امکان حمله به آنها بسیار پایین و هزینه بر است. با وجود اینکه چندین نوع حمله به شبکه امکان‌پذیر است، اما تنها با یک نوع از این حملات می‌توان آسیب جدی به شبکه وارد کرد و آن حمله 51 درصدی است. در این مقاله به توضیح کامل این پدیده خواهیم پرداخت، با ما همراه باشید.

انواع بلاکچین

قبل از توضیح حمله 51 درصدی باید به تعریف 2 دو نوع اساسی بلاکچین بپردازیم. به‌طورکلی بلاکچین‌ها به دو دسته تقسیم می‌شوند، بلاکچین‌هایی که امنیت آن به واسطه قدرت پردازش کامپیوتر‌‍‌های متصل به شبکه انجام می‌شود که به آنها شبکه‌های اثبات کار یا Proof of Work می‌گویند.

دسته دوم بلاکچین‌هایی هستند که امنیت شبکه خود را به واسطه قفل کردن توکن بومی شبکه بدست می‌آورند. هرچه توکن بیشتری قفل شود امنیت آن بالاتر می‌رود. به این نوع بلاکچین‌ها Proof of Stake یا اثبات سهام می‌گویند.

شبکه‌های بلاکچینی به‌صورت توزیع شده بین چندین نود فعالیت می‌کنند، مانند یک برگه کاغذ که یک کپی از آن دست تمامی نود‍‌ها یا اعتبارسنج‌های شبکه قرار گرفته، حال اگر تغییری در کاغذ یک نود ایجاد شود، نود‌های دیگر سریعا متوجه اختلاف ایجاد شده می‌شوند و در رفع‌ آن اقدام می‌کنند.

در واقع در شبکه‌های بلاکچینی داعما یک اجماع نظر بین نود‌ها در حال انجام است تا اطلاعات بلاکچین بین تمامی آنها یک سان باشد. پس اجماع و اتفاق نظر مهم‌ترین اصل یک شبکه بلاکچینی است.

با تمام تعاریف داده شده چگونه می‌توان به شبکه بلاکچینی حمله کرد؟ با دست آوردن سهم بالایی از اجماع یا اتفاق نظر که این مفهوم همان حمله 51 درصدی است.

حمله 51 درصدی چیست؟

حمله 51 درصدی زمانی اتفاق می‌افتد که یک نود، اعتبارسنج یا ماینر موفق به تصاحب بیش از 51 درصد اجماع شبکه شوند. درواقع به کمک این پدیده، آن اعتبار سنج است که می‌تواند تصمیم بگیرد در بلاک‌های بلاکچین چه اطلاعاتی ذخیره شود. پس به زبان ساده حمله 51 درصدی به معنی به دست گرفتن درصد بیشتری از اجماع و اتفاق نظر نود‌ها است. وقتی درصد بالای اجماع به یک نفر واگذار شود آن شخص قدرت دستکاری بلاکچین را بدست خواهد آورد.

همانطور که گفته شد بلاکچین به‌طور کلی از دو دسته تشکیل می‌شود. در بلاکچین‌های اثبات کار حمله 51 درصدی زمانی اتفاق می‌اوفتد که حمله کننده، بیش از 51 درصدت قدرت هش شبکه را بدست آورد. این اتفاق با همدستی چند استخر استخراج بزرک ممکن است پدید آید.

هم اکنون شبکه بیت کوین به دلیل میزان بسیار بالای هش‌ریت و وجود ماینر‌های بسیار، با اختلاف ایمن‌ترین شبکه بلاکچینی است. حمله 51 درصدی به شبکه بیت کوین بسیار نا محتمل بوده و نیازمند صرف هزینه بسیار است.

اگر در تاریخ ارز‌های دیجیتال جستجو کنید شبکه‌های اثبات کاری که با حمله 51 درصدی مواجه شده‌اند یافت خواهید کرد. اتریوم کلاسیک یکی از این شبکه‌ها بود که به دلیل هش ریت پایین مورد حمله قرار گرفت.

در شبکه‌های اثبات سهام حمله 51 درصدی زمانی اتفاق میوافتد که حمله کننده موفق به کسب بیش از  51 درصد توکن‌های سهام گذاری شده در شبکه شود. به همین دلیل است که شبکه‌ها با پرداخت سود سالیانه سرمایه‌گذاران را تشویق به سهام‌گذاری کردن توکن‌ها می‌کنند. هرچه رمز‌ارز بومی بیشتری سهام‌گذاری شود امنیت شبکه نیز بیشتر خواهد شد.

حمله 51 درصدی به شبکه‌های اثبات سهام نیازمند صرف هزینه بسیاری است. هرچه قیمت و حجم بازار آن شبکه بیشتر شود حمله نا محتمل‌تر می‌شود. از طرف دیگر حتی اگر حمله‌ کننده‌ای از پس هزینه آن بر بیاید، ممکن است آن مقدار رمز‌ارز مورد نیاز در بازار وجود نداشته باشد تا بتواند با خرید آن اجماع شبکه را بدست آورد.

در صورت وقوع حمله 51 درصدی، حمله کننده چه قدرتی بدست می‌آورد؟

از آنجایی که بلاک‌های شبکه بلاکچین از بلاک قبلی خود تاثیر می‌گیرند. دستکاری بلاک‌های قدیمی کل بلاکچین را بهم خواهد ریخت. پس حمله کننده نهایتا می‌تواند چند بلاک آخر را دست‌خوش تغییر کند. اما از زمان وقوع حمله به بعد، تایید و ساخت بلاک‌های جدید با اختیار حمله کننده انجام خواهد شد.

حمله کننده می‌تواند تراکنش‌های خودش را تایید کند و یک رمز‌ارز را بارها خرج کند. خرج دوباره پول یا Double spended مهم‌ترین تحدید یک بلاکچین مخصوصا بیت کوین است. درواقع این اتفاق ارزش را از بین خواهد بود.

حمله به 51 درصدی به شبکه‌های بلاکچینی به سرعت مقبولیت و ارزش آن رمز‌ارز‌ها از بین خواهد برد. اگر شما کل 21 میلیون بیت کوین را در اختیار داشته باشید اما دیگر نه ارزش و نه مقبولیتی داشته باشد چه سودی در پی خواهد داشت؟

همانطور که گفته شد این نوع حمله با توجه به هزینه بالا و عدم سود سازی مالی نمی‌تواند توجیه اقتصادی داشته باشد. در صورتی هم که این نوع حمله به شبکه‌ای انجام شود قطعا انگیزه و هدف آن تنها نابودی شبکه به هردلیل نا معلوم خواهد بود.

احتمال حمله 51 درصدی چقدر است؟

شبکه بیت کوین و اتریوم به‌عنوان پرچمداران بازار و استفاده از سازوکار اثبات کار که به‌طور کلی از امنیت بالاتری برخوردار است. احتمال حمله به آنها بسیار پایین است. هم‌اکنون بیت کوین در حال تجربه بالا‌ترین نرخ هش ریت در تاریخ خود است. از تمام نقاط دنیا دستگاه‌های ماینر در حال اضافه کردن قدرت پردازش به شبکه هستند، پس حمله 51 درصدی به بیت کوین بسیار نامحتمل و نیازمند صرف هزینه بسیار زیاد است.

اما آلتکوین‌ها که اکثر آنها از سازوکار اثبات سهام استفاده می‌کنند و همچنین حجم بازار کمتری دارند احتمال حمله بیشتری آنها را تحدید می‌کند. البته حمله 51 درصدی به این سادگی‌ها هم قابل انجام نیست. بر هرحال اگر مطالعه‌ای در مورد تاریخ این صنعت بکنید حتما پروژه‌هایی را پیدا خواهید کرد که مورد حمله 51 درصدی قرار گرفته‌اند.

کلام آخر

این مقاله به توضیح حمله 51 درصدی و وقایع احتمالی بعد از آن صحبت کردیم. البته این موضوع چیزی نیست که نگران آن باشید. تمامی بلاکچین‌ها علاوه بر موضوع‌های مطرح شده سازوکار‌هایی برای افزایش امنیت و جلوگیری از این حمله تدارک دیده‌اند. جدا از بیت کوین و اتریوم، پروژه‌هایی مانند بایننس کوین، کاردانو، پولکادات و… از ایمن‌ترین شبکه‌های بلاکچینی هستند.

منبع: حمله 51 درصدی و اثرات آن بر ارزهای دیجیتال

0

اگر شما هم به معامله‌گری در بازار ارز دیجیتال علاقه‌مند شده‌اید، حتما در این مسیر با اشتباهاتی رو‌به‌رو خواهید شد. برخی از این اشتباهات جبران پذیر اما برخی دیگر ممکن است تمام سرمایه شما را از بین ببرد. با استناد به مثال قدیمی، تجربه را تجربه کردن خطاست در این مقاله قصد داریم 7 عدد از اشتباهات رایج معامله‌گران تازه‌کار را معرفی کنیم تا شما نیز با مطالعه آن از انجام این دست از اشتباهات جلوگیری کنید. پس تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

اشتباهات رایج معامله‌گران

در ادامه به معرفی این مشکلات خواهیم پرداخت. اما قبل از هر چیز لازم به ذکر است که معامله‌گری به آن سادگی که در ابتدای کار به نظر می‌رسد نیست! ترید مسیر درازی دارد حتما باید قدم به قدم طی شود! هیچگونه میان‌بری وجود ندارد تا بتوان مسیر را کوتاه کرد. یک معامله‌گر نیازمند کسب تجربه بسیار و ساخت شخصیت معامله‌گری در خود است. در ادامه به معرفی این اشتباهات رایج خواهیم پرداخت.

1- نداشتن سیستم معاملاتی

کمبود سیستم معاملاتی یکی از بزرگترین معضلات یک معامله‌گر است. معامله‌گر باید یک سیستم مشخص، دارای نقطه ورود و خروج از قبل تعریف شده، ریسک به ریوارد منطقی و ضریب برد محاسبه شده داشته باشد. همچنین معامله‌گر حرفه‌ای هیچگاه از سیستم خود سرپیچی نمی‌کند! تنها و تنها با تایید سیستم معاملاتی وارد معامله شده و با هشدار‌های آن از معامله خارج می‌شود.

پایبدنی به سیستم معاملاتی یکی از مهم‌ترین وظایف معامله‌گر است که معمولا تازه کاران آن را جدی نمی‌گیرند.

2- نداشتن حد ضرر

بسیاری از معامله‌گران تازه‌کار به اشتباه فکر می‌کنند حد ضرر گذاشتن کاری بیهوده است. آنها نمی‌خواهند ضرر خود را قبول کنند و این اتفاق به سادگی منجر به نابود شدن سرمایه آنها می‌شود. در بازار مالی مخصوصا ارز دیجیتال اگر مدیریت ریسک را رعایت نکنید، به سادگی ممکن است سرمایه معامله‌گر نابود شود.

پذیرفتن ضرر از مهم‌ترین مسائلی است که معامله‌گر با آن دست و پنجه‌نرم می‌کند. پس از پذیرش ضرر‌های کوچک نترسید تا ضرر بزرگی به سرمایه شما وارد نشود.

پس حتما و حتما در معاملات خود از حد ضرر استفاده کرده و ضرر خود را محدود کنید.

3- معاملات بیش از حد (Over trading)

بله معاملات بیش از حد یک معضل روانی است که دچار معامله‌گران تازه‌کار می‌شود. آنها فکر می‌کنند معاملات بیشتر به معنی سود بیشتر است، در صورتی که اینطور نیست! تعداد معاملات بالا به طبع خطی را نیز بیشتر می‌کند. همچنین معاملات زیاد باعث سردرگمی معامله‌گر و ایجاد گنگی در بازار شود.

یک معامله‌گر حرفه‌ای مانند شکارچی مدت‌ها بی حرکت در نقطه‌ای می‌نشیند تا بهترین فرصت شکار فراهم شود. با کمترین صرف انرژی بهترین فرصت‌ها را شکار کرده و درنهایت ضریب برد بهتری حاصل می‌کند.

4- تقلید کورکورانه

استفاده از کانال‌های سیگنال و یا تقلید کورکورانه از افرادی که خود را تریدر حرفه‌ای میدانند بزرگترین اشتباه ممکن است! حتی اگر شما واقعا شخصی را به‌عنوان یک تریدر موفق می‌شناسید، تقلید کردن از معاملات آن برای شما کارساز نخواهد بود. تقلید روش معامله‌‎گری نیست، هر شخصی نسبت به شخصیت معامله‌گری خود، سرمایه‌ خود، بازه ریسک خود اقدام به معامله می‌کنند. ممکن است شخصی که شما از آن تقلید می‌کنید شخصیت معامله‌گری کاملا متفاوتی با شما داشته باشد.

5- انتقام از بازار

خطرناک‌ترین کار ممکن در بازار مالی که معمولا گریبان‌گیر تازه‌کاران خواهد شد، حس انتقام نسبت به بازار است. معامله‌گر باید این حقیقت را بپذیرد که ما کوچک‌تر از آن هستیم که در مقابل بازار دوام بیاوریم. پس انتقام از بازار امری بی معنی و ناممکن است. معامله‌گران تازه‌کار زمانی که درگیر یک ضرر می‌شوند حس انتقام و جبران آنی ضرر در آنها به وجود میاید، از همین رو نه‌تنها ضرر آنها جبران نشده بلکه متحمل ضرر‌های بیشتر و سنگین‌تری خواهند شد، زیرا در این شرایط معامله‌گر توان تشخیص درست موقعیت‌ها و کنترل احساسات خود را ندارد.

6- عدم مدیریت ریسک و سرمایه

اگر بگویم تنها یک راز برای رسیدن به سود در بلند مدت وجود دارد، آن راز رعایت مدیریت ریسک و سرمایه است. زمانی یک معامله‌گر را موفق می‌دانیم که مجموعه معاملات بلند مدت آن به سمت سود گرایش داشته باشد. این امر نیز تنها با رعایت مدیریت سرمایه و ریسک اتفاق خواهد افتاد.

مدیریت ریسک به معنی رعایت ریسک معاملات و بررسی ریسک به ریوارد قبل از ورود به معامله است. نسبت ریسک به ریوارد یکی از مهم‌ترین عوامل برای سنجش اعتبار یک موقعیت معامله است. ریسک به ریوارد یعنی چقدر ریسک را برای بدست آوردن چقدر سود متحمل خواهید شد؟ به‌عنوان مثال اگر وارد موقعیت معامله‌گری‌ای شوید که در ازای 5 دلار ضرر احتمالی، 15 دلار سود احتمالی ممکن باشد به شما بدهد آن یک فرصت مناسب برای معامله است. زیرا اگر این معامله به ‌سود بنشیند 3 برابر ضرر احتمالی آن به معامله‌گر سود رسانده است.

حال تصور کنید این نسبت ریسک به ریوارد در تمامی معاملات شما برقرار باشد، نتیجه در بلند مدت چه خواهد شد؟ قطعا سود بسیار! زیرا شما هربار که معامله‌ای با سود می‌بندید به اندازه چندین ضرر جلو خواهید افتاد.

7- عجله داشتن در سود‌ها و صبوری در ضرر‌‌ها

تیتر بالا یکی دیگر از اشتباهات یک معامله‌گر تازه‌کار است. درصورتی که تریدر حرفه‌ای کاملا بر خلاف این جمله عمل می‌کند. معامله‌گران تازه‌کار معمولا زمان‌هایی که معاملات آنها وارد سود می‌شوند به‌دلیل ترس از دست دادن سود سریعا معامله را می‌بندند و زمانی که معامله ضرر ده می‌شود آنقدر صبروی می‌کنند که ضرر جزئی تبدیل به یک ضرر بزرگ شود.

معامله‌گران حرفه‌ای وقتی متوجه می‌شوند که تحلیل آنها اشتباه است ضرر خود را می‌پذیرند و در زمان‌هایی که تحلیل آنها درست واقع شده تا جای ممکن با بازار پیش می‌روند تا سود خود را گسترش دهند.

کلام آخر

مطالعه این مقاله برای افرادی که قصد ورود به دنیای معامله‌گری را دارند، الزامی است. بهتر است با مطالعه و آموزش از اشتباهات رایجی که تمام معامله‌گران تازه‌کار با آن مواجه می‌شوند دوری کرد. در این مقاله سعی کردیم مهم‌ترین آنها را پیدا کرده و بررسی کنیم، پس حتما قبل از شروع مسیر معامله‌گری از خواندن این مقاله دریغ نکنید.

همانطور که قبل‌تر هم گفتیم معامله‌گری یک مسیر طولانی است و چیزی نیست که یک شبه اتفاق افتاده و شما را پولدار کند. در این مسیر قطعا فراز و نشیب‌‌های بسیار و سود زیان زیادی را تجربه خواهید کرد.

منبع:  7 اشتباه رایج معامله‌گران تازه‌کار ارز دیجیتال

0

معرفی پلتفرم Nifty Gateway

نیفتی گیت‌وی مارکت‌پلیسی مبتنی بر اتریوم است که منحصراً برای فروش اثر هنری و موزیک دیجیتالی برای سازنده‌ها می‌باشد. این پلتفرم از هر دو بازار اولیه و بازار دست دوم استفاده می‌کند تا هنرهای دیجیتالی، منتشر، فروخته و یا مجدد خریداری شوند. توزیع هنرها در Nifty Gateway درست همانند سایر مارکت‌پلیس‌ها توسط خود تیم بررسی می‌شوند و کاربران قادر هستند تا چندین نوع و نسخه از آثار هنری محدود را با قیمت‌های متفاوت خریداری نمایند. همچنین تیم پلتفرم می‌بایست حساب‌های هنرمندهای دیجیتالی که به صورت روزانه ملحق می‌شوند، را ارزیابی کنند.

این مارکت‌پلیس NFT محبوب میزبان برخی هنرمندهای دیجیتالی معروف همچون Beeple، Trevor Jones و Cryptokitties است. به علاوه، افراد مشهور و دی‌جی‌ های علاقه‌مند به حوزه کریپتو نیز در این پلتفرم فعالیت می‌کنند؛ از جمله این افراد می‌توان به Gramatik، Lil Yatchy، 3LAU، Ozuna و Carl Cox اشاره کرد.

تاریخچه نیفتی گیت وی

برترین هنرمندها و برندها باهم جمع شدند تا مجموعه‌ای از نسخه‌های محدود، NFTهایی با کیفیت بالا را ایجاد کند که منحصراً در پلتفرم Nifty Gateway در دسترس است. یکی از این افراد مشهور جهان که در تیم این پلتفرم حضور دارد، Michael Kagan می‌باشد.

تفاوت نیفتی گیت وی با سایر مارکت‌پلیس‌ها

مسائل بسیاری وجود دارد که این پلتفرم را از سایر مارکت‌پلیس‌ها متمایز می‌کند، اما بارز ترین آنها Custodial بودن پلتفرم است؛ به این معنا که توکن‌های NFT در کیف‌پول امن پلتفرم نگهداری می‌شوند که پلتفرم نیز تحت نظر تکنولوژی حضانتی هنر جمینی می‌باشد. با وجود این ویژگی، پلتفرم به گردهم‌آورنده‌های توکن اجازه می‌دهد تا خرید و فروش خود را بدون هزینه و یا کارمزد گس انجام دهند و چنانچه کاربری دسترسی حساب خود را از دست دهد و یا رمز خود را فراموش کند، هیچ چیزی از بین نمی‌رود و خود گیت وی به برگرداندن دارایی کاربر کمک می‌کند.