امروز چهارشنبه 05 دی 1403
0

اثبات تاریخ یا Proof of History:

بنیانگذار سولانا، یک الگوریتم اجماع منحصربفرد برای شبکه Solana طراحی کرده است که الگوریتم اثبات تاریخ (Proof of History) نام دارد. سولانا الگوریتم اثبات سهام (POS) را با الگوریتم اثبات تاریخ (POH) ترکیب می کند و یک الگوریتم اجماع ترکیبی منحصر به فرد را می سازد. (POH) تضمین می‌کند که یک بلاکچین بسیار سریع است اما در عین حال امنیت آن را غیرمتمرکز نگه می دارد.

همه رویدادها و تراکنش های Solana با تابع هش SHA256 هش می شوند. با استفاده از این تابع، سولانا یک ورودی می گیرد و یک خروجی منحصر به فرد تولید می کند که پیش بینی آن بسیار دشوار است. سولانا خروجی یک تراکنش را می گیرد و از آن به عنوان ورودی برای هش بعدی استفاده می کند. توالی تراکنش ها اکنون در خروجی هش شده ساخته شده است.

این فرآیند هش کردن یک زنجیره طولانی و ناگسستنی از تراکنش های هش شده ایجاد می کند. این مشخصه یک توالی واضح و قابل تأیید از تراکنش‌ها را ایجاد می‌کند که اعتبارسنجی بدون نیاز به مُهر زمانی معمولی را به یک بلوک اضافه می‌کند. هش کردن نیز به زمان مشخصی برای کامل شدن نیاز دارد، به این معنی که اعتبار سنجی ها می توانند به راحتی بررسی کنند که چقدر زمان گذشته است.

نمونه اثبات تاریخ

ممکنه که تصور نحوه دقیق کار Proof of History دشوار باشه. بنابراین، با توضیح این موضوع با یک مثال به شما نشان می دهیم که چگونه کار می کند.

بنابراین، برای مثال، ما سه تراکنش A، B و C داریم. سولانا هر یک از این تراکنش ها را به ترتیب از طریق پروتکل توافقی خود، Proof of History، اجرا می کند. PoH تراکنش و ساعت داخلی را به عنوان ورودی می گیرد که به طور عینی ترتیب تراکنش ها را اندازه گیری می کند، بنابراین به شرح زیر است:

نسخه رمزگذاری شده A در زمان مُهر 0: PoH(A, time stamp 0) -> hash

نسخه رمزگذاری شده B در زمان مُهر 1: PoH(B, time stamp 1) -> hash

نسخه رمزگذاری شده C در زمان مُهر 2: PoH(C, time stamp 2) -> hash

از آنجایی که همه چیز در مهرهای زمانی ثابت است، یک اندازه گیری عینی ارائه می دهد.این شامل دیتا های واقعی از هر معامله و ترتیب آنها است. اگر قرار باشد تراکنش B در زمان مهر صفر وارد شود، کل زنجیره بلوکی تحت تأثیر قرار می‌گیرد.

به دلیل این امنیت عینی، نیازی به دخالت انسان در طول اعتبارسنجی نیست. این باعث می شود اعتبارسنجی چندین برابر سریعتر از PoW و PoS باشد. در نتیجه، سولانا به سرعت تراکنش تا 50000 تراکنش در ثانیه (TPS) دست می یابد، در حالی که بیت کوین با اثبات کار بین 5 تا 7 TPS و اتریوم با PoS حدود 30 TPS به دست می آورد. شایان ذکر است که Proof of Stake اتریوم TPS بسیار بالاتری را هدف قرار داده است و احتمالاً در آینده به این امر دست خواهد یافت.

چرا اثبات تاریخ همچنان اتفاق نظر آینده نیست؟

اثبات تاریخ پتانسیل بالایی دارد. اما مانند هر الگوریتم اجماع دیگری، اشکالاتی نیز وجود دارد، و این در مورد PoH نیز صدق می کند. اگر می‌خواهید به‌عنوان اعتبارسنجی در Solana شرکت کنید، سخت‌افزار شما باید الزامات سخت‌گیرانه را برآورده کند. اگر این الزامات را نداشته باشید، از اجماع خارج می شوید. این امر تمرکززدایی سولانا را به میزان قابل توجهی محدود می کند. از آنجایی که با نگاه کردن به اعتبارسنجی اثبات سهام، هر تجهیزات کامپیوتری استانداردی این کار را انجام می دهد و به همه اجازه شرکت کردن را می دهد.

در حالی که سرعت تراکنش مزیت اصلی سولانا است، از برخی جهات مانعی نیز محسوب می شود. ده ها هزار تراکنش حجم عظیمی از داده ها را تولید می کند. 1 تراکنش حدود 250 کیلوبایت است. 50000 TPS 250 کیلوبایتی معادل 40 پتابایت داده در سال است. این حجم فوق‌العاده بالایی از داده است و بسیاری از شرکت ها، چه رسد به افراد خصوصی، نمی توانند این مقدار داده را ذخیره کنند. پس باید در آینده راه حلی برای این موضوع اندیشیده شود.

نتیجه گیری

با این وجود، اجماع اثبات تاریخ پتانسیل عظیمی را نشان می دهد. اجماع سریع‌تر و کارآمدتر از بسیاری از الگوریتم‌های دیگر است. به لطف مهرهای زمانی، اعتبارسنجی یک بلوک نیز فوق‌العاده ایمن است، زیرا زمان مشخص است. البته Proof of History معایبی هم دارد، به عنوان مثال: در حال حاضر برای اجرای موفقیت آمیز Proof of History، قدرت محاسباتی زیادی از سخت‌افزار و ظرفیت داده اعتبارسنجی ها مورد نیاز است.

صرف نظر از این، PoH در بازار خوب عمل می کند. سرمایه گذاران به PoH اطمینان دارند، که با این واقعیت که ارزش Solana در ماه گذشته به طور قابل توجهی افزایش یافته است و توسعه دهندگان بیشتری در حال ساخت برنامه های کاربردی در شبکه Solana هستند، نشان می دهد. اینکه آیا اثبات تاریخ مبنای بسیاری از ارزهای دیگر خواهد بود یا خیر، باید دید. اگرچه ما با علاقه بالاتر از حد متوسط ​​تحولات را دنبال خواهیم کرد.

0

عرضه اولیه عمومی یا IPO چیست؟

به فرآیند عرضه سهام یک  شرکت خصوصی به صورت عمومی اطلاق می‌شود، اینکار به شرکت اجازه می دهد تا سرمایه خود را با سرمایه گذاران عمومی افزایش دهد. انتقال از یک شرکت خصوصی به یک شرکت دولتی می‌تواند زمان مهمی برای سرمایه‌گذاران خصوصی باشد تا به طور کامل به سود سرمایه‌گذاری خود پی ببرند، زیرا معمولاً شامل حق بیمه سهام برای سرمایه‌گذاران خصوصی فعلی می‌شود. در همین حال، به سرمایه گذاران عمومی نیز اجازه می دهد تا در عرضه شرکت کنند.

 IPO به چه صورت عمل می کند؟

قبل از IPO، یک شرکت به صورت خصوصی در نظر گرفته می شود. این تجارت با تعداد نسبتاً کمی از سهامداران از جمله سرمایه گذاران اولیه مانند بنیانگذاران، خانواده و دوستان همراه با سرمایه گذاران حرفه ای مانند سرمایه گذاران خطرپذیر شکل می گیرد.

IPO یک گام بزرگ برای این دسته از شرکت ها است، چونکه باعث جذب و افزایش سرمایه بسیار زیادی می‌شود. این به شرکت توانایی بیشتری برای رشد و گسترش می دهد.

زمانی که یک شرکت به مرحله‌ای از روند رشد خود می‌رسد؛ که معتقد است برای سخت‌گیری مقررات SEC، مزایا و مسئولیت‌های سهامداران عمومی به اندازه کافی بالغ است، شروع به تبلیغ برای عرضه عمومی یا همان IPO می‌کند.

به طور معمول، این مرحله از رشد زمانی اتفاق می‌افتد که یک شرکت به ارزش خصوصی تقریباً 1 میلیارد دلاری رسیده باشد؛ که در این صورت به عنوان وضعیت تک شاخ نیز شناخته می‌شود. با این حال، شرکت‌های خصوصی در ارزش‌گذاری‌های مختلف با پایه‌های قوی و پتانسیل سودآوری اثبات‌شده نیز می‌توانند واجد شرایط IPO باشند؛ که بسته به رقابت بازار و توانایی آنها برای برآورده کردن الزامات فهرست‌بندی دارد.

سهام یک شرکت از طریق تعهد پذیره نویسی قیمت گذاری می شود. هنگامی که یک شرکت سهامی عام می شود، مالکیت سهام خصوصی قبلی به مالکیت عمومی تبدیل می شود و سهام سهامداران خصوصی موجود ارزش قیمت معاملات عمومی را دارد. پذیره نویسی سهام همچنین می تواند شامل مقررات خاصی برای مالکیت سهام خصوصی به عمومی باشد.

در همین حال، بازار عمومی فرصت بزرگی را برای میلیون‌ها سرمایه‌گذار برای خرید سهام شرکت و مشارکت سرمایه در حقوق صاحبان سهام یک شرکت باز می‌کند. عموم شامل هر فرد یا سرمایه گذار نهادی است که علاقه مند به سرمایه گذاری در شرکت است.

فرآیند عرضه اولیه

یک IPO به طور جامع از دو بخش تشکیل شده است.

مرحله پیش از بازاریابی عرضهخود عرضه اولیه

هنگامی که یک شرکت به IPO علاقه مند است، با درخواست مناقصه های خصوصی برای پذیره نویسان تبلیغ می کند یا همچنین می تواند برای ایجاد علاقه بیانیه ای عمومی ارائه دهد.

پذیره نویسان فرآیند IPO را رهبری می کنند و توسط شرکت انتخاب می شوند. یک شرکت ممکن است یک یا چند پذیره نویس را برای مدیریت مشترک بخش های مختلف فرآیند IPO انتخاب کند. پذیره نویسان در تمام جنبه های بررسی اولیه، تهیه اسناد، تشکیل پرونده، بازاریابی، و صدور درگیر هستند.

مراحل یک IPO بدین ترتیب است:

پیشنهادات پذیره نویس تم مستندات بازاریابی و بروزرسانی هیئت و فرآیندها سهام منتشر شده ارسال IPO

هدف از عرضه اولیه عمومی چیست؟

IPO اساساً یک روش جمع‌آوری سرمایه است که توسط شرکت‌های بزرگ استفاده می‌شود و در آن شرکت سهام خود را برای اولین بار به عموم می‌فروشد. پس از IPO، سهام این شرکت در بورس اوراق بهادار معامله می شود. برخی از انگیزه های اصلی برای انجام IPO عبارتند از: افزایش سرمایه از فروش سهام، تامین نقدینگی برای بنیانگذاران شرکت و سرمایه گذاران اولیه و استفاده از ارزش گذاری بالاتر.

آیا خرید سهام IPO خوب است؟

IPO ها معمولا توجه رسانه ای زیادی را به خود جلب می کنند، که برخی از آنها به عمد توسط شرکت در معرض دید عموم قرار می گیرد. به طور کلی، IPO ها در بین سرمایه گذاران محبوب هستند زیرا تمایل به ایجاد نوسانات قیمت در روز عرضه اولیه و اندکی پس از آن دارند. این می تواند گهگاه سودهای بزرگی را به همراه داشته باشد، اگرچه می تواند زیان های زیادی را نیز به همراه داشته باشد. در نهایت، سرمایه گذاران باید هر IPO را با توجه به دفترچه شرکتی که در حال عرضه عمومی است و همچنین شرایط مالی و تحمل ریسک آنها قضاوت کنند.

0

اثبات فعالیت Proof of Activity:

یک مکانیسم اجماع ترکیبی است که ویژگی‌های Proof of Work و Proof of Stake را در یک رویکرد جدید برای تولید بلوک‌های جدید ترکیب می‌کند. PoA از دو مکانیسم ذکر شده در بالا استفاده می کند و سعی می کند از نقاط ضعف هر دو روش جلوگیری کند تا الگوریتم کارآمدتری ارائه دهد.

Proof of Activity تلاش می‌کند تا بهترین مکانیسم‌های اجماع اثبات کار Proof of Work و اثبات سهام Proof of Stake را برای تولید و اعتبارسنجی بلوک‌های جدید برای یک بلاکچین ترکیب کند. Proof of Activity به دنبال ترکیب بهترین مکانیسم‌های اجماع Proof of Work (PoW) و Proof of Stake (PoS) برای تولید و اعتبارسنجی بلوک‌های جدید برای یک بلاک چین است.

ارزهای رمزنگاری شده و سایر برنامه های کاربردی مبتنی بر بلاک چین تنها در صورتی کار می کنند که بتوان از یکپارچگی و قابل اعتماد بودن شبکه همیشه اطمینان حاصل کرد. بنابراین، تمام اطلاعات جدید اضافه شده به بلاک چین باید توسط شرکت کنندگان بررسی و تایید شود. برای این منظور از مکانیسم های اجماع مختلفی استفاده می شود. به عنوان مثال، اثبات کار (PoW) و اثبات سهام (PoS) به طور گسترده استفاده می شود، اولی به ویژه، اغلب به دلیل تقاضاهای غیرضروری بالای آن در مصرف انرژی و قدرت محاسباتی مورد انتقاد قرار می گیرد، اما با این وجود به عنوان یکی از پرکاربردیترین مکانیسم ها در نظر گرفته می شود. اثبات فعالیت (PoA) رویکردی است که از مزایای PoW و PoS برای ایجاد یک روش جدید و کارآمدتر برای رسیدن به اجماع استفاده می‌کند.

محلول ترکیبی POA:

Proof of Activity تلاش می کند بهترین هر دو مکانیسم اجماع را اجرا کند. این مکانیسم قبل از اینکه یک بلوک کاملاً جدید برای بلاک چین آماده شود، دو مرحله را طی می کند.

فاز اول از رویکردی استفاده می‌کند که قبلاً در Proof of Work شناخته شده بود: استخراج‌کنندگان با قدرت محاسباتی خود با یکدیگر رقابت می‌کنند و سعی می‌کنند اولین کسانی باشند که به سخت‌افزارشان اجازه می‌دهند تا یک کار پیچیده را برای ایجاد یک بلوک جدید برای بلاک چین حل کنند.

هنگامی که آن بلوک ایجاد شد، سیستم به مرحله دوم حرکت می کند: مانند اثبات سهام، شرکت کنندگان به طور تصادفی از شبکه انتخاب می شوند. شانس انتخاب شدن با تعداد کوین ‌هایی که یک شرکت‌کننده در آن شبکه دارد افزایش می‌یابد. درست مانند اثبات سهام معمولی. سپس به افراد ترسیم شده وظیفه بررسی بلوک تولید شده داده می شود. بسته به اجرا، آنها ممکن است فقط برای تأیید اعتبار بلوک، آن را تأیید کنند یا آن را امضا کنند. هنگامی که تمام اعتباردهنده های انتخاب شده بلوک را امضا یا تأیید کردند، می توان آن را تکمیل کرد. اکنون ممکن است بلوک کامل به بلاک چین متصل شود.

نکته مثبت و منفی در اثبات فعالیت:

نکته مثبت:

امنیت POA: تنها در صورتی که تعداد از پیش تعیین‌شده تأییدکننده، بلوک را معتبر تشخیص دهند، می‌توانند برای همیشه به زنجیره بلوکی اضافه شوند. به عبارت دیگر، معرفی یک بلوک دستکاری شده به سیستم چالش برانگیز است.

نکته منفی:

PoA دقیقاً از رویه‌ای استفاده می‌کند که اثبات کار قبلاً برای آن مورد انتقاد قرار گرفته است، یعنی حل فشرده محاسباتی یک کار. این بدان معنی است که این مکانیسم توافقی همچنین منجر به مصرف انرژی نسبتاً بالا و نیاز به سخت‌افزار قدرتمند دارد.

0

معرفی پلتفرم چین لینک Chainlink:

Chainlink (چین لینک) یک پلتفرم ارز دیجیتال و فناوری است و با نام اختصاری LINK شناخته می شود، که به شرکت های غیر بلاک چین امکان می دهد به طور ایمن با پلتفرم های بلاک چین ارتباط برقرار کنند. چین لینک میان‌ افزاری است که قراردادهای هوشمند مبتنی بر بلاک چین را با داده‌های خارجی، مرتبط می‌کند. ارز لینک LINK برای پرداخت به اپراتورهای شبکه Chainlink و وثیقه قراردادهای قرارداد هوشمند شبکه استفاده می‌شود.

چین لینک به عنوان یک شبکه اوراکل غیرمتمرکز یا لایه انتزاعی بلاک چین شناخته می شود. Chainlink از فناوری بلاک چین برای فعال کردن محاسبات روی و خارج از بلاک چین استفاده می کند و از قراردادهای هوشمند ترکیبی پشتیبانی می کند. شرکت هایی که از Chainlink استفاده می کنند می توانند به هر یک از شبکه های بلاک چین اصلی از جمله اتریوم، سولانا و ترا دسترسی داشته باشند. بلاک چین LINK بر روی پلتفرم اتریوم میزبانی می‌شود که از پروتکل عملیات اثبات کار استفاده می‌کند. Chainlink یک پروژه بلاک چین منبع باز است، به این معنی که هر کسی می‌تواند کد پروژه را مشاهده کند و در آن مشاکرت داشته باشد.

زنجیره بلاک چین Chainlink می تواند از اشتراک گذاری امن ورودی ها، خروجی ها و محاسبات پشتیبانی کند. برخی از ویژگی های چین لینک عبارتند از:

پشتیبانی از فیدهای داده غیرمتمرکز: داده های بسیاری از منابع را می توان به طور ایمن جمع‌آوری کرد و برای قراردادهای هوشمند ترکیبی استفاده کرد.ارائه منابع قابل تأیید به صورت تصادفی: برنامه ها و بازی هایی که به امنیت رمزنگاری به صورت تصادفی نیاز دارند می توانند از Chainlink استفاده کنند.اتوماسیون فعال: قراردادهای هوشمند چین لینک می توانند عملکردهای کلیدی و وظایف رویداد محور را برای شرکت ها خودکار کنند.پشتیبانی از قابلیت همکاری متقابل با بلاک چین: Chainlink می تواند پلتفرم های بلاک چین را برای پشتیبانی از تبادل پیام ها، نشانه ها و اقدامات خاص به هم متصل کند.

اطلاعاتی راجع به Chainlink:

Chainlink یک شبکه اوراکل غیرمتمرکز مبتنی بر بلاک‌چین است که در سال 2017 راه‌اندازی شد. اوراکل‌ها نهادهایی هستند که زنجیره‌های بلوکی را به سیستم‌های خارجی متصل می‌کنند و از این طریق به قراردادهای هوشمند اجازه می‌دهند بر اساس ورودی‌ها و خروجی‌های منشا بلاک چین اجرا شوند. در حالی که اوراکل‌های سنتی متمرکز هستند، Chainlink فرآیند انتقال داده‌ها بر روی بلاک‌چین و خارج از آن را از طریق استفاده از “قراردادهای هوشمند ترکیبی” غیرمتمرکز می‌کند. از توکن‌های LINK برای پاداش دادن به اپراتورهای شبکه Chainlink برای بازیابی داده‌ها از فیدهای خارج از زنجیره، قالب‌بندی داده‌ها به فرمت‌های قابل دسترس و انجام محاسبات خارج از زنجیره استفاده می‌شود. از آنجایی که Chainlink به بلاک چین ها اجازه می دهد تا داده ها را با سیستم های خارج از زنجیره به روشی غیرمتمرکز و مقاوم در برابر دستکاری مبادله کنند، شبکه اوراکل Chainlink موارد استفاده زیادی دارد. Chainlink برای توزیع عادلانه توکن‌های غیرقابل تعویض (NFT)، بازی‌سازی، پس‌اندازهای شخصی و تسهیل کالیبراسیون مجدد منابع رمز ارزهای دیجیتال، در میان سایر برنامه‌ها استفاده شده است. LINK یک توکن ERC-20 است، به این معنی که با سایر ارزها و قراردادهای هوشمند پشتیبانی شده توسط پلتفرم اتریوم سازگار است.

وایت پیپر Chainlink در سال 2017 توسط Sergey Nazarov، Steve Ellis و Ari Juels نوشته و این شبکه توسط این سه نفر در سال 2019 راه‌اندازی شد.

تفاوت چین لینک با اتریوم:

شبکه چین لینک از برخی جهات مکمل شبکه اتریوم و سایر بلاک چین ها است. Chainlink می تواند ارتباطات ایمن بین پروژه های اتریوم و انواع داده های خارج از زنجیره را تسهیل کند. از آنجایی که توکن LINK Chainlink بر روی پلتفرم اتریوم ساخته شده است، LINK با پروتکل های پلتفرم اتریوم سازگار است. توکن‌های اتریوم را می‌توان برای خرید، تسهیل قراردادهای هوشمند، و پرداخت پول استخراج‌کنندگان برای راه‌اندازی شبکه اتریوم استفاده کرد. اما چین لینک تنها در یک مورد استفاده می شود و آن پرداخت به اپراتورهای نود در شبکه چین لینک است. Chainlink از پروتکل عملیاتی اثبات سهام استفاده می کند در صورتی که اتریوم در حال حاضر از روش اثبات کار استفاده می کند، اما به تدریج در حال انتقال به اثبات سهام است. مکانیسم اثبات سهام به شرکت کنندگان شبکه برای موافقت با عدم معامله یا فروش دارایی های ارز دیجیتال خود و استک کردن آن پاداش می دهد.

هدف Chainlink:

Chainlink قصد دارد با گسترش پشتیبانی خود از محیط های بلاک چین و تسهیل موارد استفاده جدید برای قراردادهای هوشمند به رشد خود ادامه دهد. از آنجایی که ذخیره‌های قابل توجهی از داده‌ها و سوابق هنوز در بلاک چین نگهداری نمی‌شوند، Chainlink ممکن است فرصت‌های بی‌شماری برای اتصال شبکه‌های بلاک چین با اطلاعات خارج از زنجیره داشته باشد. در سال 2021، شبکه Chainlink با داشتن حدودا 1000 پروژه، بیش از 75 میلیارد دلار ارزش را تضمین کرد. Chainlink حداکثر عرضه یک میلیارد توکن دارد که حدود 467 میلیون آن تا فوریه 2022 صادر شده است.

آیا باید روی لینک LINK سرمایه گذاری کرد:

ارزش LINK علیرغم دستاوردهای عظیم آن از اوایل سال 2020 تاکنون بی ثبات بوده است. بنابراین، ممکن است بهترین کار این باشد که در LINK تنها به عنوان راهی برای پشتیبانی از فناوری، سرمایه گذاری کنید. در غیر این صورت، درجه بالای نوسانات ممکن است برای اکثر سرمایه گذاران بسیار زیاد باشد. Chainlink یک فناوری مهم است زیرا ارزهای دیجیتال همچنان در حال تکامل هستند و وجود اوراکلی مانند Chainlink به طور کلی کلیدی برای پایداری بلندمدت و دوام ارزهای دیجیتال خواهد بود. بنابراین، اگر فکر می‌کنید که Chainlink به عنوان پرکاربردترین و غیرمتمرکزترین شبکه اوراکل به استاندارد صنعتی تبدیل می‌شود، LINK ممکن است سرمایه‌گذاری مناسبی باشد.

0

سازمان مستقل غیرمتمرکز DAO

سازمان مستقل غیرمتمرکز (DAO) موجودیتی بدون رهبری مرکزی است. تصمیم‌گیری‌ها از پایین به بالا گرفته می‌شوند و توسط جامعه‌ای سازمان‌دهی شده حول مجموعه‌ای از قوانین اعمال‌شده در بلاکچین اداره می‌شوند.

DAO ها سازمان های بومی اینترنتی هستند که به طور جمعی توسط اعضای خود مدیریت می شوند. آنها دارای خزانه های داخلی هستند که فقط با تأیید اعضای آن قابل دسترسی است. تصمیمات از طریق رای و پیشنهادهایی که گروه در یک دوره معین به آنها می دهد گرفته می شود.

یک DAO بدون سلسله مراتب مدیریتی کار می کند و می تواند اهداف زیادی داشته باشد. شبکه‌های فریلنسر که در آن قراردادها وجوه خود را برای دریافت اشتراک نرم‌افزاری پرداخت می‌کنند، سازمان‌های خیریه که اعضای آن کمک‌های مالی را تأیید می‌کنند و شرکت‌های سرمایه‌گذاری مخاطره‌آمیز متعلق به یک گروه، همگی با این سازمان‌ها امکان‌پذیر هستند.

DAO چگونه کار می کند؟

همانطور که در بالا ذکر شد، DAO سازمانی است که در آن تصمیمات از پایین به بالا گرفته می شود. مجموعه ای از اعضا مالک سازمان هستند. راه های مختلفی برای شرکت در DAO وجود دارد که معمولاً از طریق مالکیت یک توکن است.

DAO ها با استفاده از قراردادهای هوشمند کار می کنند، که اساساً تکه هایی از کد هستند و هر زمان که مجموعه ای از معیارها برآورده شوند به طور خودکار اجرا می شوند. امروزه قراردادهای هوشمند بر روی بلاکچین های متعددی مستقر شده اند، اگرچه اتریوم اولین کسی بود که از آنها استفاده کرد.

این قراردادهای هوشمند قوانین DAO را تعیین می کنند. آنهایی که در یک DAO سهام دارند، از حق رای برخوردار می شوند و ممکن است با تصمیم گیری در مورد ایجاد پیشنهادهای سازمانی جدید، بر نحوه عملکرد سازمان تأثیر بگذارند.

این مدل از ارسال هرزنامه ها توسط DAO ها با ایجاد یکسری پیشنهادها جلوگیری می شود. یک پیشنهاد تنها زمانی تصویب می شود که اکثر سهامداران آن را تأیید کنند. نحوه تعیین این اکثریت از DAO به DAO متفاوت است و در قراردادهای هوشمند مشخص شده است.

DAO ها کاملاً مستقل و شفاف هستند. از آنجایی که آنها بر روی بلاکچین های منبع باز ساخته شده اند، هر کسی می تواند کد خود را مشاهده کند. هر کسی همچنین می‌تواند خزانه‌های داخلی خود را حسابرسی کند، زیرا بلاکچین تمام تراکنش‌های مالی را ثبت می‌کند.

به طور معمول راه اندازی DAO در سه مرحله اصلی انجام می شود:

ایجاد قرارداد هوشمند:

ابتدا یک توسعه دهنده یا گروهی از توسعه دهندگان باید قرارداد هوشمند را در پشت DAO ایجاد کنند. پس از راه اندازی، آنها فقط می توانند قوانین تعیین شده توسط این قراردادها را از طریق سیستم حاکمیتی تغییر دهند. این بدان معناست که آنها باید قراردادها را به طور گسترده آزمایش کنند تا مطمئن شوند که جزئیات مهم را نادیده نمی گیرند.

تامین مالی:

پس از ایجاد قراردادهای هوشمند، DAO باید راهی برای دریافت بودجه و نحوه اعمال حاکمیت تعیین کند. بیشتر اوقات، توکن ها برای جمع آوری سرمایه فروخته می شوند. این توکن ها به دارندگان حق رای می دهند.

استقرار:

هنگامی که همه چیز راه اندازی شد DAO باید در بلاکچین مستقر شود. از این مرحله به بعد ذینفعان در مورد آینده سازمان تصمیم می گیرند. سازندگان سازمان، کسانی که قراردادهای هوشمند را نوشتند دیگر  نمی توانند بیش از سایر سهامداران بر پروژه تأثیر بگذارند.

چرا به DAO نیاز داریم؟

DAO ها به عنوان سازمان های بومی اینترنتی، مزایای متعددی نسبت به سازمان های سنتی دارند. یکی از مزایای مهم DAO ها عدم اعتماد مورد نیاز بین دو طرف است. در حالی که یک سازمان سنتی نیاز به اعتماد زیادی به افراد پشت آن به ویژه سرمایه‌گذاران دارد، در DAO فقط به کد باید اعتماد کرد.

اعتماد به آن کد از آنجایی که در دسترس عموم است آسان تر است و می توان آن را قبل از راه اندازی به طور گسترده آزمایش کرد. هر اقدامی که یک DAO پس از راه‌اندازی انجام می‌دهد باید توسط انجمن تأیید شود و کاملاً شفاف و قابل تأیید باشد.

چنین سازمانی ساختار سلسله مراتبی ندارد. با این حال، هنوز هم می تواند وظایف را انجام دهد و رشد کند در حالی که توسط سهامداران از طریق توکن اصلی خود کنترل می شود. فقدان سلسله مراتب به این معنی است که هر ذینفعی می تواند ایده نوآورانه ای را مطرح کند که از کل گروه نظر گرفته و آن را بهبود بخشد. اختلافات داخلی اغلب به راحتی از طریق سیستم رای گیری و مطابق با قوانین از پیش نوشته شده در قرارداد هوشمند حل می شود.

با اجازه دادن به سرمایه گذاران برای جمع آوری وجوه، DAO ها همچنین به آنها فرصتی برای سرمایه گذاری در استارتاپ های اولیه و پروژه های غیرمتمرکز می دهند و در عین حال ریسک یا هر گونه سودی که ممکن است از آنها حاصل شود را به اشتراک می گذارند.

معضل اصلی عامل (نماینده)

مزیت اصلی DAO ها این است که راه حلی برای معضل اصلینماینده ها ارائه می دهند. این معضل زمانی ایجاد می شود که تضاد در اولویت ها بین یک شخص یا گروه (مدیر) و کسانی است که از طرف آنها تصمیم می گیرند و عمل می کنند (عامل) اتفاق می افتد.

مشکلات ممکن است در شرایطی رخ دهد که در رابطه با ارتباطات و مسائل رایج بین سهامداران و یک مدیرعامل ایجاد شده است. عامل ممکن است به گونه ای کار کند که با اولویت ها و اهداف تعیین شده توسط مدیر اصلی (ذینفعان) مطابقت نداشته باشد و در عوض به نفع شخصی خود عمل کند.

مثال معمولی دیگر از دوراهی اصلی-نماینده زمانی رخ می‌دهد که نماینده ریسک بیش از حدی را انجام می‌دهد. به عنوان مثال، یک معامله گر می تواند از اهرم زیاد برای دریافت پاداش عملکرد استفاده کند، زیرا می داند که سازمان هر گونه نزولی را پوشش می دهد.

DAO ها معضل اصلی عامل(نماینده) را از طریق حاکمیت این جامعه حل می کنند. ذینفعان مجبور نیستند به یک DAO بپیوندند و رای بدهند بلکه این کار را فقط پس از درک قوانین حاکم بر آن انجام می دهند. آنها هیچ نیازی به عاملی که از طرف آن ها عمل می کند و مورد اعتماد باشد ندارند اما در عوض به عنوان بخشی از گروهی کار می کنند که مشوق ها در یک راستا هستند.

منافع دارندگان توکن باهم مطابقت دارد زیرا ماهیت DAO آنها را تشویق می کند که نسبت به یکدیگر بدبین نباشند. از آنجایی که آنها سهمی در شبکه دارند، می خواهند موفقیت آن شبکه را ببینند و هرگونه اقدام بر خلاف آن، اقدام علیه منافع شخصی هر یک از آنها خواهد بود.

گذشته DAO

DAO تکرار اولیه سازمان‌های مستقل غیرمتمرکز مدرن بود که در سال 2016 راه اندازی شد و به عنوان یک سازمان خود مختار طراحی شد و به عنوان نوعی از صندوق سرمایه گذاری خطرپذیر عمل می کند.

کسانی که دارای توکن های DAO هستند می توانند از سرمایه گذاری های سازمان همراه با برداشت سود سهام و همچنین بهره مندی از افزایش قیمت توکن ها سود ببرند. DAO در ابتدا به عنوان یک پروژه انقلابی در نظر گرفته شد و 150 میلیون دلار در اتر (ETH) جمع آوری کرد، که یکی از بزرگترین تلاش های سرمایه گذاری جمعی در آن زمان بود.

DAO در 30 آوریل 2016 پس از اینکه مهندس پروتکل اتریوم، کریستوف جنتزش، کد منبع باز را برای یک سازمان سرمایه گذاری مبتنی بر اتریوم منتشر کرد، راه اندازی شد. سرمایه گذاران با انتقال اتر به قراردادهای هوشمند، توکن های DAO را خریداری کردند.

چند روز پس از فروش این توکن، برخی از توسعه دهندگان ابراز نگرانی کردند که یک اشکال در قراردادهای هوشمند The DAO می تواند به بازیگران مخرب(هکرها) اجازه دهد وجوه آن را تخلیه کنند. در حالی که یک پیشنهاد سازمانی برای رفع این اشکال ارائه شده بود، یک مهاجم از آن استفاده کرد و بیش از 60 میلیون دلار ETH را از کیف پول The DAO خارج کرد.

در آن زمان حدود 14٪ از کل ETH در گردش، در DAO سرمایه گذاری شد. این هک ضربه بزرگی به DAO ها و به طور کلی به شبکه یک ساله اتریوم بود. در آن زمان بحثی در جامعه اتریوم شکل گرفت زیرا همه در تلاش بودند تا بفهمند چه کاری باید انجام دهند. در ابتدا، ویتالیک بوترین، یکی از بنیانگذاران اتریوم، سافت فورکی را پیشنهاد کرد که آدرس مهاجم را در لیست سیاه قرار می داد و از انتقال وجوه توسط آنها جلوگیری می کرد. مهاجم یا شخصی که خود را به عنوان دارنده توکن آنها نشان می داد، به اقدام آنها پاسخ داد و مدعی شد که وجوه طبق قوانین قرارداد هوشمند به روش “قانونی” به دست آمده است. آنها ادعا کردند که آماده اند علیه هر کسی که سعی در تصرف وجوه داشته باشد، اقدام قانونی انجام دهند.

هکر حتی تهدید کرد که برای خنثی کردن تلاش سافت فورک به ماینرهای اتریوم رشوه می دهد تا برخی از وجوه دزدیده شده را دریافت کند. در بحثی که پیش آمد، هارد فورک به عنوان راه حل تعیین شد. این هارد فورک برای بازگرداندن تاریخچه شبکه اتریوم به قبل از هک شدن DAO و تخصیص مجدد وجوه دزدیده شده به یک قرارداد هوشمند اجرا شد که به سرمایه گذاران امکان برداشت آنها را می داد. کسانی که با این حرکت مخالف بودند، هارد فورک را رد کردند و از نسخه قبلی شبکه، معروف به Ethereum Classic (ETC) پشتیبانی کردند.

معایب DAO ها

سازمان‌های مستقل غیرمتمرکز کامل نیستند. آنها یک فناوری بسیار جدید هستند که به دلیل نگرانی های طولانی در مورد قانونی بودن، امنیت و ساختار آنها مورد انتقاد بسیاری قرار گرفته است. به عنوان مثال، بررسی فناوری MIT نشان داده است که اعتماد به نظرجمعی در تصمیم گیری های مالی مهم را ایده بدی می داند. در حالی که MIT در سال 2016 افکار خود را به اشتراک گذاشت، به نظر می رسد این سازمان هرگز نظر خود را در مورد DAO تغییر نداده است – حداقل به طور عمومی هک DAO نگرانی‌های امنیتی را ایجاد کرد، زیرا رفع نقص در قراردادهای هوشمند حتی پس از شناسایی دشوار است.

DAO ها می توانند در چندین حوزه قضایی توزیع شوند و هیچ چارچوب قانونی برای آنها وجود ندارد. هر گونه مسائل حقوقی که ممکن است پیش بیاید احتمالاً از دست اندرکاران می خواهد که با قوانین منطقه ای متعدد در یک نبرد حقوقی پیچیده برخورد کنند.

به عنوان مثال، در جولای 2017، کمیسیون بورس و اوراق بهادار ایالات متحده گزارشی را منتشر کرد که در آن تشخیص داد که DAO اوراق بهادار را در قالب توکن در بلاکچین اتریوم بدون مجوز می‌فروشد که این امر نقض بخش‌هایی از قانون اوراق بهادار در کشور است.

نمونه هایی از DAO ها

سازمان‌های مستقل غیرمتمرکز در چند سال گذشته مورد توجه قرار گرفته‌اند و اکنون به طور کامل در بسیاری از پروژه‌های بلاکچین گنجانده شده‌اند. برای مثال، فضای غیرمتمرکز مالی (DeFi) از DAO استفاده می کند تا به برنامه ها اجازه دهد تا به طور کامل غیرمتمرکز شوند.

برای برخی، شبکه بیت کوین (BTC) اولین نمونه از DAO است. در این حالت شبکه از طریق توافق جامعه مقیاس می شود، حتی اگر اکثر شرکت کنندگان شبکه هرگز یکدیگر را ملاقات نکرده باشند. همچنین مکانیسم مدیریت سازمان یافته ای ندارد و در عوض، ماینرها و نودها باید پشتیبانی را انجام دهند.

با این حال، بیت کوین با استانداردهای امروزی به عنوان یک DAO دیده نمی شود. با اقدامات فعلی، Dash اولین DAO واقعی خواهد بود، زیرا این پروژه دارای مکانیزم حاکمیتی است که به سهامداران اجازه می‌دهد در مورد استفاده از خزانه آن رای دهند.

سایر DAO های پیشرفته تر، از جمله شبکه های غیرمتمرکز ساخته شده بر روی بلاکچین اتریوم، مسئول راه اندازی استیبل کوین های مبتنی بر ارزهای دیجیتال هستند. در برخی موارد، سازمان هایی که در ابتدا این DAO ها را راه اندازی کردند، به آرامی کنترل پروژه را از دست می دهند. دارندگان توکن می توانند به طور فعال در مورد پیشنهادهای حاکمیتی برای استخدام مشارکت کنندگان جدید، اضافه کردن توکن های جدید به عنوان وثیقه برای سکه های خود، یا تنظیم سایر پارامترها رای دهند.

در سال 2020، یک پروتکل وام دهی DeFi توکن حاکمیتی خود را راه اندازی کرد و آن را از طریق فرآیند استخراج نقدینگی توزیع کرد. در اصل، هر کسی که با پروتکل تعامل داشته باشد، توکن هایی را به عنوان پاداش دریافت می کند. پروژه های دیگر از آن زمان این مدل را تکرار و اقتباس کردند.

اکنون، فهرست DAO ها گسترده است. با گذشت زمان، این مفهوم به یک مفهوم واضح تبدیل شده است که مورد توجه قرار گرفته است. برخی از پروژه ها هنوز به دنبال دستیابی به تمرکززدایی کامل از طریق مدل DAO هستند، اما شایان ذکر است که تنها چند سال از عمر آنها می گذرد و هنوز به اهداف نهایی خود نرسیده اند.

به عنوان سازمان های بومی اینترنتی، DAO ها این پتانسیل را دارند که نحوه عملکرد سازمانی شرکتی را به طور کامل تغییر دهند. در حالی که این مفهوم روز به روز کامل تر می شود، سازمان های بیشتری ممکن است مدل DAO را برای کمک به اداره برخی از فعالیت های خود اتخاذ کنند.

0

بررسی و مفهوم نود (Node) یا گره

گره یا نود اگر در موضوعات رایانه و مخابراتی مطرح شود به معنای شبکه توزیع، نقطه تقاطع و یا نقطه ی پایان ارتباط است، اما نود در شبکه ی بلاکچین یک دفتر کل دیجیتال غیر متمرکز است که تراکنش های ارزهای رمزنگاری شده را از طریق یک سیستم یا کامپیوتر ثبت می کند و اطلاعات را در اختیارکاربران قرار می دهد، در واقع نودها پل ارتباطی هستند که در آن می شود پیامی را ایجاد، دریافت و یا ارسال کرد، نودها می توانند اطلاعات تراکنش ها و بلاک ها را میان شبکه توزیع شده در رایانه منتقل کنند و هر کدام عملکرد منحصر بفرد خود را دارند و به صورت جدا جدا و غیرمتمرکز مورد استفاده قرار می گیرند. این گره ها در شبکه با یکدیگر ارتباط برقرار می کنند و اطلاعات مربوط به تراکنش ها و بلوک های جدید را انتقال می دهند، هر چه تعداد نودهای یک شبکه ی بلاکچین بیشتر باشد، میزان مقیاس پذیری آن نیز بیشتر می شود.

نودها در الگوریتم اجماع نیز نقش بسزایی دارند. هگامی که نود در شبکه بلاکچین تاییدیه ارسال می‌کند، الگوریتم اجماع صورت می گیرد. که دریافت این  تاییدیه از نود یا همان الگوریتم اجماع، به دو روش اثبات کار (PoW) و اثبات سهام (PoS) انجام می‌شود.

وظایف اصلی نودها

1- تطبیق و تائید اطلاعات و تراکنش ها با قوانین کلی شبکه بلاک چین

تائید اطلاعات و تراکنش ها وظیفه ای است که نودها می توانند در شبکه انجام دهند اگر نودها بعد از تطبیق اطلاعات از درستی آنها مطمئن شدند، حداقل 50 درصد نودهای شبکه باید تراکنش مورد نظر را تائید کند تا بتوانند اطلاعات را در بلوک های شبکه ی بلاکچین ثبت کنند.

2- اشتراک‌گذاری اطلاعات

اشتراک گذاری نودها در بلاک چین باعث می شود که اگر هر نود به دلیلی از دسترس خارج شود، اطلاعات جدیدی که در زمان عدم دسترسی به آن بلاک وارد شبکه شده توسط نودهای دیگر دریافت، منتقل و به اشتراک گداشته می شود و باعث می شود تصویر کاملی از اطلاعات به در ستی شکل بگیرد و حفظ شود.

3- ذخیره کپی از تمام اطلاعات موجود در شبکه بلاکچین

وظیفه اصلی نودها ذخیره اطلاعات، توزیع و ارائه بلاک ها است، از همه اطلاعات موجود در شبکه کپی می گیرد و از آنها نگهداری می کند، هدف از این کار برای جلوگیری از تحریف و دستکاری کردن داده ها است. همچنین در شبکه بلاکچین از سیستم همتا به همتا استفاده می شود و نودها می توانند اطلاعات و تاریخچه بلاک را به‌طور کامل بررسی و ذخیره کنند و تراکنش ها را به‌صورت مستقیم به سایر نودها انتقال دهند.

انواع نودهای بلاکچین

نودها به دو دسته کلی در بلاکچین تقسیم می شوند: نود کامل (Full Node) و نود سبک (Lightweight Node)

نود کامل Full Node

فول نود، یکی از اجزای اصلی شبکه‌ی بلاکچین است. نود کامل، یک نسخه‌ی کامل از بلاکچین را دانلود کرده و مانند یک سرور مستقل عمل می‌کند، وظیفه این نودها بررسی و تائید تراکنش های ذخیره شده در بلاک چین و امنیت شبکه است.

مزایای استفاده از نود کاملافزایش سرعت و امنیت شبکهحفظ امنیت سرمایه و دیتاها و حفظ حریم خصوصیتوانایی ماین کردن بلاک ها و دریافت پاداشنودهای کامل نیز به دو دسته تقسیم می شوند

نود تعدیل یافته Pruned Nodes

نود تعدیل یافته نوعی از نودهای کامل هستند که اطلاعات شبکه را از اولین بلاک دانلود و ذخیره می کنند و زمانی که این بلاک ها ظرفیتشان پر شوند داده های قدیمی را حذف و تنها هدر و ترتیب قرار گیری بلاک ها را ذخیره می کنند، البته قبل از رسیدن به این وضعیت باید تمام داده های بلاک چین را بارگذاری و تائید و بررسی کند و از آنجایی که خود یک نود کامل است می تواند در اعتبار سنجی تراکنش ها و مسائل مربوط به اجماع شرکت کند.

نود آرشیوی Archival Node

نودهای آرشیوی یک سرور می باشد که داده های کل بلاکچین را در پایگاه داده های خود ذخیره می کند. نودهای آرشیوی به 4 دسته تقسیم می شوند، آنهایی که می توانند بلاک جدید به شبکه اضافه کنند و آنهایی که قادر به اضافه کردن بلاک نیستند.

مسترنودها (Master Nodes)

مستر نودها نمی‌توانند یک بلاک را به شبکه بلاک‌چین اضافه کنند. هدف تشکیل از مستر نودها ذخیره تراکنش و اعتبار سنجی در شبکه بلاکچین است، گاهی اوقات یک کیف پول نرم افزاری می تواند مستر نود باشد.

نودهای استخراج یا ماینینگ (Mining Nodes)

نود‌های استخراج با استفاده از توان محاسباتی دستگاه‌های ماینینگ یک معادله ریاضی رمزنگاری شده را حل می‌کنند. اولین شخصی که جواب را پیدا  و حل می‌کند، اطلاعات خود را به بلاک چین میفرستد تا توسط نود‌های کامل موجود در شبکه تأیید و بررسی شود. پس از ایجاد اجماع بر سر درستی داده‌ها، ماینر می‌تواند یک بلاک جدید به بلاک چین اضافه کند. نود‌های ماینینگ علاوه بر پاداش استخراج، برای انجام تراکنش‌های شبکه نیز کارمزد دریافت می‌کنند.

نودهای استیکینگ (Staking Nodes)

در این مکانیسم، مجموعه‌ای از پیش تعیین شده از قوانین و شانس تعیین می‌کند که چه کسی بلاک بعدی را ایجاد و پاداش را دریافت می‌کند. این نودها جایگزین مناسبی به جای استخراج بلاک ها هستند و هزینه و انرژی بسیار کمتری هم نیاز دارند، نود‌های استیکینگ برخلاف نود‌های ماینینگ نیازی به تجهیزات گران‌قیمت ندارند فقط کافی است تا کیف پول ارز دیجیتال خود را به صورت بیست و چهار ساعته آنلاین نگه دارند.

نودهای مرجع (Authority Nodes)

در سیستم هایی که از این نودها استفاده می شود تیم توسعه مقدار ثابت و مشخصی از نودهای مرجع را تعیین می کنند و آنها مجاز به فعالیت و ثبت بلاک هستند و نودهای بلاکچینی مرجع در کنار وظیفه ایجاد و اعتبارسنجی بلاک‌ها باید همزمان اطلاعات را نیز در اختیار کاربران شبکه قرار دهند.

نود سبک Lightweight Nodes

نودهای سبک متکی به نودهای کامل هستند که این نودها همان کاربران عادی شبکه هستند که تراکنش ها را انجام می دهند و برای انجام تراکنشهای خود یک کپی از زنجیره را ذخیره نمی کنند فقط وضعیت فعلی بلاک آخر را شناسایی می کنند و تراکنش ها را برای پردازش انتقال می دهند و از آنجایی که نودهای SPV یک نسخه از بلاک چین را ذخیره نمی کنند نیاز به فضای زیادی ندارند و در امنیت شبکه نیز نقشی ندارند. نود‌های سبک تمامی کیف پول‌های درون شبکه بلاک چین هستند که تنها هدر بلاک‌های مربوط به دارایی‌های خود را نگهداری می‌کنند.

سوپرنود (SUPER NODE)

سوپرنودها در واقع فول نودهایی هستند که برای عموم قابل مشاهده است. زمانی که یک نود بخواهد با نود دیگری ارتباط برقرار کند، فرآیند ایجاد اطلاعات و برقراری این ارتباط، برعهده‌ی سوپر نودها است. بنابراین یک سوپر نود یک نقطه توزیع مجدد است که هم به عنوان پایگاه داده و هم به عنوان یک پل ارتباطی در شبکه عمل می‌کند.

یکی از انواع نود بلاکچین، سوپر نود است. این نودها فول نودهایی هستند که برای عموم قابل مشاهده هستند. این نودها به ارتباط و تبادل اطلاعات با دیگر نودهایی می‌پردازند که قصد ارتباط با آنها را دارند.

یک سوپرنود که Listening Node نیز نامیده می‌شود، معمولاً به صورت بیست و چهار ساعته آنلاین هستند و چندین اتصال ثبت‌شده دارد. همچنین به انتقال تاریخچه بلاکچین و داده‌های تراکنش‌ها به نودهای دیگر در سراسر جهان می‌پردازد. به همین دلیل این نودها نسبت به نودهای مخفی نیاز به توان عملیاتی بالاتر و اتصال به اینترنت بهتری دارند.

نودهای لایتنینگ (Lightning Nodes)

این نوع از نودها برای ارتباط بین کاربران خارج از شبکه می باشند و با این کار، سرعت شبکه را به شدت افزایش می دهد، کارمزد این نودها بسیار کم است و در واقع عملکرد این نودها به اینصورت است که با ایجاد یک بسترپرداختی بین دو کاربر، از حجم تراکنش های شبکه کم می کنند. لایتنینگ نودها سعی دارند تراکنش ها را با بیشترین سرعت و کم‌ترین کارمزد ثبت کنند و زمان انتظار تائید برای تراکنش ها را نیز کاهش دهند.

0

معرفی بلاکچین استلار Stellar

Stellar یک فناوری پرداخت منبع باز است که شباهت های زیادی با ریپل دارد. بنیانگذار آن، جد مک‌کالب (Jed McCaleb)، نیز یکی از بنیانگذاران ریپل بود. مانند ریپل، Stellar یک فناوری پرداخت است که هدف آن اتصال مؤسسات مالی و کاهش شدید هزینه و زمان مورد نیاز برای نقل و انتقالات برون مرزی است. در واقع، هر دو شبکه پرداخت در ابتدا از یک پروتکل استفاده می کردند.

دقیقا در اینجا شباهت ها به پایان می رسد. یک فورک در پروتکل استلار در اوایل سال 2014 منجر به ایجاد پروتکل اجماع استلار (SCP) شد. هر دو سیستم نیز تفاوت های اساسی دارند. در حالی که ریپل یک سیستم بسته است، Stellar منبع باز است.

آنها همچنین مشتریان مختلفی دارند. ریپل با موسسات بانکی و کنسرسیوم‌های مستقر همکاری می‌کند تا فناوری انتقال فرامرزی خود را ساده‌تر کند. در مقابل، Stellar بر بازارهای در حال توسعه متمرکز است و موارد استفاده متعددی برای فناوری خود دارد، از جمله حواله پول و توزیع وام بانکی به افراد بدون بانک.

نحوه کار بلاکچین Stellar

استلار نیز شبیه به اکثر فناوری های پرداخت غیرمتمرکز است. پروتکل اجماع Stellar به کل شبکه ماینر برای تایید تراکنش ها متکی نیست. در عوض، از الگوریتم قرارداد فدرال بیزانس (FBA) به نام “پروتکل اجماع استلار” (SCP) استفاده می کند که پردازش سریع تر تراکنش ها را امکان‌پذیر می کند.

SCP تراکنش‌های سریع را با هزینه‌های کمتر تسهیل می‌کند و همه افراد در شبکه در عرض چند ثانیه درباره اعتبار تراکنش به توافق می‌رسند. هر شرکت کننده (که یک نود نامیده می شود) به افزودن تراکنش ها به دفتر کل کمک می کنند و شبکه های کوچک خود را از سایر شرکت کنندگان مورد اعتماد انتخاب می کند. این شبکه های کوچک Quorum Slices نامیده می شوند. شبکه گسترده Stellar می‌تواند در مورد تراکنش‌های معتبر به اجماع برسد و تا زمانی که Quorum Slices همپوشانی دارند، به سرعت همان را به دفتر کل اضافه کند.

هر نود در شبکه Stellar مجموعه دیگری از نود های “قابل اعتماد” را انتخاب می کند. هنگامی که یک تراکنش توسط تمام نود های این مجموعه تایید شد، آنگاه تایید شده در نظر گرفته می شود. این فرآیند کوتاه شده، شبکه Stellar را بسیار سریع کرده است و گفته می شود که در هر ثانیه 1000 عملیات شبکه را پردازش می کند.

در حال حاضر، کارمزد پایه تراکنش در شبکه استلار، 0.00001 XLM است.

ویژگی های بلاک چین استلار

پایگاه داده Stellar غیرمتمرکز و منبع باز است.زمان تایید تراکنش 3 تا 5 ثانیه است که با مکانیسم اجماع آن تسهیل می شود.استلار می تواند هزاران تراکنش در ثانیه را پشتیبانی کند.چندین امضا و قراردادهای هوشمند را فعال می کند.تورم سالانه 1 درصد ثابت دارد. 
کاربردهای تجاری بلاک چین استلار

Stellar کاربردهایی فراتر از بازارهای مالی دارد تا اطمینان حاصل شود که سازمان ها به طور ایمن وظایف اساسی را انجام می دهند. با توجه به ویژگی های مختلف بلاک چین استلار، می توان به امکانات و کاربردهای متعدد این پلتفرم فکر کرد.

Stellar در اکتبر 2017 پس از اعلام همکاری با IBM مورد توجه قرار گرفت. این مشارکت ایجاد کریدورهای ارزی متعددی را در میان کشورهای جنوب اقیانوس آرام در نظر گرفته است. هدف این پروژه پردازش تا 60 درصد از تمام پرداخت‌های فرامرزی در منطقه است که شامل کشورهایی مانند استرالیا، فیجی و تونگا می‌شود. این امر ارتباط بین مشاغل کوچک، موسسات غیرانتفاعی و موسسات بانکی محلی را برای تسریع تراکنش های تجاری امکان‌پذیر می کند. برای مثال، یک کشاورز در ساموآ می‌تواند با خریداری در اندونزی ارتباط برقرار کرده و معاملات انجام دهد.

در سال 2016، شرکت مشاوره فناوری برجسته Deloitte همچنین اعلام کرد که با Stellar برای توسعه یک برنامه پرداخت همکاری می کند. در کنفرانسی در سال 2017، مک کالب تأیید کرد که 30 بانک برای استفاده از بلاک چین Stellar برای نقل و انتقالات فرامرزی ثبت نام کرده اند.

سرویس پرداخت Stripe همچنان یت کوین را از سرویس خود حذف کرد و راه را برای استلار باز کرد.

چه چیزی به شبکه استلار ارزش می دهد

Stellar یک شبکه تبادل جهانی با قابلیت میزبانی هزاران صرافی بین ارزها و توکن ها در ثانیه است. از این رو، دارای ارزش و فایده بلامنازع است. انتقال ارزهای دیجیتال و ارزهای فیات یک امر طولانی مدت و گران است ولی استلار آن را سریع و ارزان می کند. XLM (ارز دیجیتال استلار) برای پرداخت هزینه تراکنش ها و مدیریت حساب ها در شبکه Stellar استفاده می شود.

همچنین هزینه راه‌اندازی و هزینه یکپارچه سازی dApp در شبکه Stellar و استفاده از شبکه Stellar کاملا رایگان است. تمامی نرم افزارهای مورد نیاز برای ادغام تحت مجوز Apache (نسخه 2.0) دارای مجوز هستند. این مجوز اجازه استفاده تجاری، اصلاح و یا توزیع را می دهد.

آپدیت آخر استلار به نام Protocol 13

هر سال استلار به روز رسانی های قابل توجهی را برای هسته مرکزی خود معرفی می کند. در سال 2020، پروتکل 13 راه‌اندازی شد که 3 آپدیت اساسی را معرفی کرد:

افزایش کارمزد

افزایش هزینه ها موارد زیر را تسهیل می کند:

کمک به برنامه ها برای پوشش هزینه های کاربراجازه افزایش کارمزد برای تراکنش های از پیش امضا شدهانعطاف پذیری افزایش کارمزد برای اعتبارسنجی ها

کنترل دقیق مجوز دارایی

پروتکل 13 به شما امکان می دهد ضمن حفظ سفارشات در دفاتر، مجوز را باطل کنید و برچسب گذاری دارایی های تنظیم شده مانند اوراق بهادار را آسان تر می کند. ناشران دارایی های تنظیم شده می توانند سه عملیات را در یک معامله انجام دهند:

تحریم حساب برای استفاده از دارایی ها (با امضای ناشر)پرداخت یا پیشنهاد (با امضای کاربر)جلوگیری حساب برای استفاده از دارایی ها (با امضای کاربر)

معاملات چند ارزی در استلار

یکی از ویژگی های کلیدی Stellar تراکنش های چند ارزی است. به عنوان مثال، می توانید برای دوست خود که در ایالات متحده زندگی می کند به دلار آمریکا پول ارسال کنید. این قابلیت غیرمتمرکز یکپارچه یکی از ویژگی های منحصر به فرد Stellar است.

کلام آخر

پلتفرم بلاک چین استلار نویدبخش است و شاید راه رسیدن را به سوی یک شبکه مالی غیرمتمرکز جهانی سرعت ببخشد.

0

معرفی مولتی چین MultiChain

مولتی چین MultiChain یک فورک منبع باز توسعه یافته بیت کوین است. می توان از آن برای راه‌اندازی بلاک چین های سفارشی، خصوصی و عمومی استفاده کرد و پیکربندی آن آسان است. این مجموعه ویژگی ها و پیشرفت ها را برای کاربران سازمانی و تجاری ارائه می دهد. پشتیبانی از دارایی های بومی و ذخیره‌سازی مقادیر بیشتری از داده های دلخواه امیدوارکننده به نظر می رسد و یک رویکرد اختیاری اما منحصر به فرد با مدیریت مجوزهای مبتنی بر اجماع برای بلاک چین های کنسرسیوم اتخاذ شده است. در زمینه یک بلاک چین عمومی، این ویژگی ها کمتر جالب هستند. همه این افزونه ها در حالی به دست می آیند که سازگاری با بسیاری از جنبه های فنی Bitcoin Core را حفظ می کنند. از این رو، بسیاری از اسناد بیت کوین برای MultiChain نیز قابل اجرا هستند.

این سازگاری MultiChain را به یک نامزد امیدوارکننده برای پروژه ما تبدیل می‌کند، زیرا اکثر رویکردهای سازگار با بیت‌کوین در MultiChain نیز اعمال می‌شوند. علاوه بر این، ایجاد انعطاف‌پذیر و تراکنش دارایی های سفارشی برای ما جالب است و به طور بومی توسط MultiChain پشتیبانی می شود. همچنین قابل توجه است که این پروژه به روشی بسیار شفاف توسعه یافته است: به سوالات ارسال شده به بخش رسمی پرسش و پاسخ به سرعت و با مهارت پاسخ داده می شود.

از آنجایی که MultiChain از کاربران انتظار دارد که بلاک چین های خود را برای موارد استفاده خاص خود ایجاد کنند، هیچ شبکه بلاک چین عمومی «رسمی» وجود ندارد که بتواند ثبات و امنیت آن را ثابت کند. با این حال، به عنوان یک انشعاب از پایه کد بیت کوین، اصول آن باید صحیح باشد و راه‌اندازی یک زنجیره محلی برای آزمایش بسیار ساده است.

MultiChain به سازمان ها کمک می کند تا برنامه های بلاک چین را با سرعت بسازند و به کار گیرند.

 دانلود و نصب MultiChain

ساخت اولین اپلیکیشن بلاک چین خود را در چند دقیقه شروع کنید. نصب معمولی MultiChain از سه فایل اجرایی تشکیل شده است:

multichain-util دقیقا یک بار برای راه‌اندازی یک بلاک چین جدید استفاده می شود.multichaind یک گره را برای میزبانی زنجیره اجرا می کند.multichain-cli مشتری برای انجام اقدامات روی زنجیره است.

برای دانلود Multichain به این لینک مراجعه کنید.

این زنجیره با ویرایش یک فایل متنی ساده تولید شده توسط multichain-util سفارشی می شود. این کار باید قبل از اجرای چند زنجیره ای برای اولین بار انجام شود زیرا پس از ایجاد کامل زنجیره نمی توان تنظیمات را تغییر داد.

گزیده ای از فایل پیکربندی تولید شده. همه پارامترها علاوه بر مستندات آنلاین آنها به خوبی توضیح داده شده اند. تنظیمات مهم، مانند زمان بلوک، مجوزهای مورد نیاز و محدودیت‌های استخراج به راحتی تغییر می‌کنند تا نیازهای برنامه را برآورده کنند.

مراحل ساخت اولین بلاک چین خود در چند دقیقه:

ایجاد یک بلاک چین (الزامی)اتصال به بلاک چین (الزامی)برخی از دستورات در حالت تعاملی (الزامی)مقدمه ای بر استریم ها (اختیاری)جریان‌های سازمانی (اختیاری)جریان های پیشرفته (اختیاری)دارایی ها و نشانه ها (اختیاری)اجماع دور برگشتی (اختیاری)حالا شروع کنیددریافت به روز رسانی محصول (حداکثر یک ایمیل در ماه)

ایجاد و معامله دارایی ها و توکن ها

MultiChain امکان ایجاد پویا دارایی های بومی را توسط هر کسی با مجوزهای مناسب فراهم می کند. این دارایی‌ها را می‌توان مستقیماً در زنجیره داد و ستد کرد تا همه نود ها چنین تراکنش‌هایی را به همان روشی که ارز اصلی زنجیره را تأیید می‌کنند تأیید کنند. علاوه بر این، MultiChain امکان مبادله اتمی دارایی‌های دلخواه (از جمله ارز پیش‌فرض) را فراهم می‌کند، به طوری که دارایی‌های مختلف، خواه نشان‌دهنده مجوز، رتبه‌بندی یا ارزش پولی واقعی باشند، می‌توانند به طور ایمن و کارآمد در زنجیره معامله شوند.

ویژگی های مولتی چین

استقرار سریع: فقط دو مرحله ساده برای ایجاد یک بلاک چین جدید و سه مرحله برای اتصال به یک بلاک چین موجود. بلاک چین های نامحدود را در هر سرور برای برنامه های متقابل زنجیره ای مستقر کنید.

دارایی های نامحدود: میلیون ها دارایی و نشانه صادر کنید که همه در سطح شبکه ردیابی و تأیید می شوند. انجام معاملات ایمن مبادلات اتمی چند دارایی و چند طرفه.

جریان های داده: ایجاد چندین پایگاه داده کلیدی، سری زمانی یا هویتی. داده ها را در زنجیره یا خارج از زنجیره ذخیره کنید. ایده آل برای به اشتراک گذاری داده ها، مهر زمانی و بایگانی رمزگذاری شده.

مجوزهای کوچک: به صورت اختیاری کنترل کنید که چه کسی می تواند تراکنش ها را متصل، ارسال و دریافت کند، دارایی ها، جریان ها و بلوک ها را ایجاد کند. هر بلاک چین به اندازه نیاز شما باز یا بسته است.

توسعه دهنده پسند: طراحی شده تا به توسعه دهندگان اجازه دهد بلاک چین و برنامه های کاربردی را با حداقل دردسر بسازند.

قابل تنظیم: کنترل کامل بر هر جنبه از بلاک چین، استفاده از اثبات کار اختیاری است.

امنیت انعطاف‌پذیر: پشتیبانی از چند امضا، کلیدهای خصوصی خارجی، نود های سرد و ادمین اجماع.

شرکای پلتفرم MultiChain

اگر می‌خواهید یک پروژه بلاک چین را پیاده‌سازی کنید، توصیه می‌کنیم با شرکای مولتی چین صحبت کنید، که کارکنان واجد شرایط و خط مستقیمی با تیم مهندسی آنها دارند و مجاز به فروش مجدد مجوزهای تجاری MultiChain و MultiChain Enterprise هستند. لطفاً توجه داشته باشید که ما صریحاً این شرکت ها را تأیید نمی کنیم و مسئولیت کار آنها را نمی پذیریم. در پایین لیستی از شرکا آمده است:

SAP Accenture Accubits Affine Global Alleo Tech Arcisphere Bambusoft Baumann.at Boston Consulting Group Blockchain Danışmanlık

شرکای محصولات MultiChain

MultiChain در محصولات بسیاری از شرکت‌ها ادغام می‌شود، چه استارت‌ آپ‌ها یا شرکت‌های با سابقه. در زیر لیستی از شرکت هایی است که درخواست کرده اند این ادغام را عمومی کنند. لطفاً توجه داشته باشید که ما صریحاً این شرکت ها را تأیید نمی کنیم و مسئولیت کار آنها را نمی پذیریم. در پایین لیستی از شرکا آمده است:

Rakuten Blockchain Lab Aicumen Technologies Alleo Chain Apuana Corporate B4 Finance Blockbinder ChainstackClick topurchas Cubichain Technologies Election Explorer
0

معرفی تکنولوژی چین کُر Chain Core

Chain Core در سال 2014 تأسیس شد و بیش از 40 میلیون دلار سرمایه از Kholsa Ventures، Pantera Capital، Capital One، Citigroup، Fiserv، Nasdaq، Orange و Visa جمع‌آوری کرده است. Chain Core پلتفرمی است که به راه‌اندازی و انتقال دارایی های مالی بر اساس مجوز زیرساخت بلاک چین کمک می کند. علاوه بر این، این فناوری به شرکت‌ها و شرکت‌های مالی کمک می‌کند تا شبکه بلاک چین را راه‌اندازی کنند و یا به فهرست رو به رشدی از شبکه‌های دیگر که در حال تغییر هستند متصل شوند. Chain Core نحوه راه‌اندازی، انتقال و کنترل دارایی ها در شبکه بلاک چین را مشخص می کند. این به یک نهاد واحد یا گروهی از سازمان ها اجازه می دهد تا یک شبکه را راه‌اندازی کنند، از همزیستی انواع مختلفی از دارایی ها پشتیبانی می کند، همچنین با سایر شبکه های مستقل قابل همکاری است.

Chain Core نرم‌افزار زیرساختی است که مؤسسات را قادر می‌سازد تا دارایی‌های مالی را در شبکه‌های بلاک چین مجاز صادر و انتقال دهند.

ویژگی های Chain Core که به طور خاص برای صنعت خدمات مالی ساخته شده است:

دارایی های مالی در یک رسانه دیجیتال: برای ارزها، اوراق بهادار و سایر ابزارهای مالی منتشر شده طراحی شده است

دسترسی به شبکه مجاز: مجوزهای مبتنی بر نقش برای عملیات، دسترسی و مشارکت در یک شبکه

یک دفتر کل غیرقابل تغییر: یک رکورد کاملا قابل بازرسی از فعالیت تراکنش که قابل جعل یا تغییر نیست

امنیت کامل: ادغام بومی با ماژول‌های امنیتی سخت‌افزار، پشتیبانی از چند امضا و رمزنگاری‌های ابتدایی کلاس bestin، همچنین پرداخت در این پلتفرم به صورت آنی انجام می شود.

حساب های چند امضایی: این حساب ها به مدیریت حساب چند دارایی ایمن برای افراد، مشاغل و موسسات کمک می کنند، علاوه بر این، یک اجماع فدرال که امکان تایید فوری تراکنش را با قطعیت مطلق فراهم می کند.

حریم خصوصی تراکنش: فقط طرفین درگیر در یک تراکنش (و همچنین آنهایی که مجوز می دهند) می توانند جزئیات معامله را مشاهده کنند

داده های مرجع: تعاریف دارایی ها، داده های انطباق و حاشیه نویسی دلخواه مستقیماً در ساختار تراکنش گنجانده شده است

قراردادهای هوشمند: قراردادهای این پلتفرم دارای تراکنش‌های برنامه‌ای هستند که توافقات پیچیده را با اجرای خودکار و بدون ریسک طرف مقابل تسهیل می‌کنند.

عملکرد سریع: سیستم های مالی مدرن نیاز به عملکرد مهندسی شده توسط Chain Core دارند. زمان ایجاد، امضا و تایید یک تراکنش بر حسب میلی ثانیه است.

مقیاس پذیری و قابلیت اطمینان: توان عملیاتی برای برآوردن برنامه های کاربردی در مقیاس بازار و ساخت سرور طراحی شده برای دسترسی بیشتر. Chain Core می تواند به صدها سرور در بسیاری از مراکز داده متصل شود، به طوری که خرابی هر یک از اجزای آن بر سلامت کلی سیستم تأثیری نداشته باشد. در نتیجه، Chain Core از طریق قالب داده‌ای که به راحتی قابل هضم است، SDKهای مستند و APIهای متعدد، با خدمات اصلی مالی موجود ادغام می‌شود. Chain Core همچنین می تواند با راه حل های انبار داده های موجود ادغام شود. فناوری Chain Core همچنین با پرس و جوهای هوشمند و پشتیبانی از چند زبان به کاربران کمک می کند.

تکنولوژی Chain Core برای شرکت ها و توسعه دهندگان

شرکت ها:

سریع و عملکرد خوب: Chain Core برای عملکرد مورد نیاز سیستم های مالی مدرن مهندسی شده است. زمان ایجاد، امضا و تایید یک تراکنش بر حسب میلی ثانیه اندازه گیری می شود.

مقیاس پذیر و در دسترس: Chain Core می تواند به صدها سرور در بسیاری از مراکز داده متصل شود، به طوری که خرابی هر یک از مؤلفه ها بر سلامت کلی سیستم تأثیری نداشته باشد.

قابل اتصال و گسترش: Chain Core از طریق فرمت داده ای که به راحتی قابل هضم است، SDK های مستند و API های متعدد با خدمات اصلی مالی موجود ادغام می شود. Chain Core همچنین می تواند با راه حل های انبار داده های موجود ادغام شود.

توسعه دهندگان:

داشبورد برنامه نویس: داشبورد Chain Core یک رابط قدرتمند برای ساخت برنامه‌ها و کاوش در داده‌های بلاک چین فراهم می‌کند.

پرس و جوهای هوشمند: Chain Core APIها، پرس و جوهای هوشمند را در هر قسمت از تراکنش، از نام مستعار حساب، شناسه دارایی، تا داده های مرجع دلخواه، فعال می کنند.

پشتیبانی چند زبانه: SDK ها به چندین زبان از جمله Java، Ruby و Node.JS در دسترس هستند.

0

معرفی پلتفرم اوپن چین OpenChain

در حال حاضر، می‌توان مشاهده کرد که چگونه فناوری بلاک چین رویکردهای توسعه نرم‌افزار معاملات تجاری را تغییر می‌دهد. در حال حاضر عملاً تمام صنایع عمیقاً علاقه مند به پیاده‌سازی فناوری های نوظهور هستند و به دنبال فرصت هایی برای استفاده از پتانسیل و ظرفیت های آن برای تبدیل ایده های تجاری خود و افزایش کارایی پروژه های خود هستند. امروزه راه‌حل‌های مختلف بلاکچین وجود دارد، اما همه آن‌ها متفاوت هستند و نمی‌توان به یک روش به آنها نزدیک شد. ما در این مقاله قصد داریم، یک پلتفرم بلاکچین جدیدی به نام OPEN Chain را به شما معرفی کنیم. با استفاده از تمام مزایای فناوری بلاکچین و JVM، طیف گسترده ای از راه حل ها را برای کارهای مختلف ارائه می دهد.

فورکینگ

راه‌ها و روش‌های فورکینگ ممکن است به دلیل معماری طراحی و موارد استفاده هر بلاک چین به طور قابل توجهی متفاوت باشد. با این وجود، مفاهیم اصلی مشترک هستند. اگر نسخه‌های قبلی نرم‌افزار با به‌روزرسانی‌ها و تغییرات تازه معرفی‌شده سازگار نباشد (اغلب این تغییرات در الگوریتم‌های اجماع هستند)، به این معنی است که یک «هارد فورک» انجام شده است. اگر نسخه قدیمی‌تری از زنجیره همچنان با به‌روزرسانی‌های معرفی‌شده کار می‌کند، این تغییرات به عنوان «سافت فورک» شناخته می‌شوند.

OPEN Chain برای ارائه یک فناوری راحت و انعطاف‌پذیر برای توسعه راه حل های بلاکچین و برنامه های غیرمتمرکز ایجاد شده است. منطق OPEN Chain وجود ماژول های جداگانه را پیش فرض می گیرد. هر یک از آنها را می توان با یکی دیگر جایگزین کرد تا نیازهای فردی شما را برآورده کند. این رویکرد امکان استفاده از OPEN Chain را در انواع پروژه های مختلف فراهم می کند. پروتکل اجماع سریع و کارآمد اعمال شده به صرفه تر است و نسبت به PoW و PoS به زمان کمتری برای پردازش تراکنش ها نیاز دارد. علاوه بر این، شرکت کنندگان در شبکه نیازی به داشتن تجهیزات تخصصی گران‌قیمت ندارند. قدرت یک کامپیوتر معمولی کافی خواهد بود.

اکانت ها

حساب ها نقش مهمی در زنجیره باز دارند. سه نوع از آنها وجود دارد: حساب کیف پول، حساب نود و حساب قرارداد هوشمند. وضعیت کیف پول موجودی تکانت را نشان می دهد. گره ها نقش رای دهنده را دارند. در مورد قراردادهای هوشمند هم باید گفت کدهای موجودی و قرارداد خود را دارند.

کیف پول

کیف پول برای تعامل کاربران با OPEN Chain از طریق تراکنش ضروری است. آنها هویت عوامل خارجی (به عنوان مثال، افراد) را نشان می دهند. برای امضای تراکنش، کیف پول ها از یک طرح رمزنگاری کلید عمومی پیروی می کنند. این به OPEN Chain اجازه می دهد تا به طور ایمن هویت یک فرستنده تراکنش را تأیید کند.

هر کیف پول دارای یک جفت کلید است: (یک کلید خصوصی و یک کلید عمومی. همه کیف پول ها آدرس های خود را دارند که توسط 20 بایت اول گرفته شده از کلیدهای عمومی هش شده آنها تعیین می شود. هر جفت کلید خصوصی یا آدرس در یک فایل ذخیره کلید کدگذاری می شود. خود را یک فایل متنی JSON نشان می‌دهد. می‌توان آن را در هر ویرایشگر متنی باز کرد و مشاهده کرد. مؤلفه اصلی که در هر فایل ذخیره‌سازی کلید موجود است، یک کلید خصوصی Wallet است. برای اطمینان از ایمنی این داده‌ها، همیشه در کنار رمز عبور رمزگذاری شده است. هنگام ایجاد کیف پول توسط کاربر وارد می شود. فایل های ذخیره کلید در سمت کاربر ذخیره می شوند

بلاکچین

اگرچه ممکن است به نظر برسد که OPEN Chain شباهت های زیادی با سایر بلاک چین ها دارد، اما تفاوت های اساسی وجود دارد که آن را از ردیف سایر بلاکچین ها متمایز می کند. یکی از تفاوت های کلیدی مربوط به معماری بلاک چین است.

Open Chain دو نوع بلوک دارد: Genesis یا پیدایش و Main یا اصلی

بلوک‌های آن، داده‌های مهمی مانند کپی فهرست تراکنش، لیست رسید و آخرین وضعیت‌ها را ذخیره می‌کنند.

بلوک پیدایش یا Genesis

این زنجیره در تمام طول توسط بلوک های Genesis برچسب گذاری شده است. بلوک های اصلی بین بلوک های Genesis قرار دارند که دوره جدیدی را نشان می دهند. هر بلوک Genesis به عنوان نشانه ای از یک Epoch جدید عمل می کند و پارامترهای شبکه را برای آن تعیین می کند. در حال حاضر، پارامترهای شبکه فقط شامل لیستی از نمایندگان فعال است. این نوع بلوک ها حاوی تراکنش نیستند و توسط هر Peer به طور جداگانه تولید می شوند. وقتی بلوک‌های Genesis در کل شبکه دارای ارتفاع یکسانی هستند، این دلیلی بر ثبات مکانیسم توافق است.

بلوک اصلی یا Main

بلوک های اصلی شامل یک کپی از لیست تراکنش، لیست رسید و وضعیت های اخیر است. اگرچه این رویکرد به دلیل لزوم ذخیره تمام رسیدها و وضعیت ها ناکارآمد در نظر گرفته می شود، اما ذخیره‌سازی تمام جنبه ها و ویژگی های کار بلاکچین را تضمین می کند. برای رفع این شکاف ها، برنامه ریزی شده است که روش های ذخیره‌سازی در نسخه های آینده بهبود یابد.