امروز چهارشنبه 26 دی 1403
0

اگر بخواهیم خصایص افراد فردگرا را به صورت اجمالی مرور کنیم، این افراد:

علایق و نیازها و اهداف فردی ترجیح داده می‌شوند.

ارزش‌ها و هنجارها، مبنای فردی دارند (خودانگاشت هستند)

کسب لذت فردی، در اولویت است.

باورهای فردی، متمایزکننده فرد از گروه‌است.

استقلال و هویت فردی اهمیت دارند.

ارتباط بین اعضاء متکی به افراد است. رابطه اعضاء با فاصله زیاد صورت می‌گیرد.

فردگرایی اغلب در تضاد با اقتدارگرایی یا با جمع‌گرایی قرار می‌گیرد، ولی در واقع طیفی از رفتارها در سطح جامعه‌ای وجود دارد که از جوامع شدیداً فردگرایانه تا جوامع مختلط تا جوامع جمع گرایانه امتداد دارد.

جمع گرایی: (Collectivism) واژه ایست که بر نوع تعامل رفتاری بین افراد، گروه‌ها یا اقوام مختلف اطلاق می‌شود که بر رفتار گروهی و تعامل گروهی استوار می‌شود.

0

روانشناسی قضایی: روانشناسی قضایی به مطالعه ی رفتار های متهمان، شاهدان، تماشاگران و دیگر افراد حاضر در جلسات دادگاه و جلسات بازرپرسی قبل از دادگاه می پردازد.

روانشناسی قانونی: روانشناسی قانونی برای صدور حکم نهایی در مورد متهمان با توجه به نظرات روانشناسی و بیماری شناسی و همچنین قوانین مربوطه، به قضات و شوراهای عالی قضایی کمک می کند.

روانشناسی زندانبانی: روانشناسی زندانبانی با به وجود آوردن برنامه های تغییر رفتار به اصلاح و تربیت محکومین می پردازد و آن ها را برای بازگشت به محیط اجتماعی و زندگی مطلوب تر آماده می کند.

مهسا دهنوی (کارشناسی ارشد حقوق جزا و جرم شناسی)

1

بر اساس تعریف DSM-5-TR و خلاصه روانپزشکی کاپلان و سادوک فردی که دارای اختلال دو قطبی است که دارای دوره های مانیا یا شیدایی و دوره های افسردگی اساسی است.

دوره افسردگی اساسی باید حداقل دو هفته طول بکشد و لااقل چهار علامت علائم مورد نظر را داشته باشد.علائمی مانند: تغییرات اشتها و وزن، تغیرات خواب و فعالیت، فقدان انرژی، احساس گناه، مشکل در تفکر و تصمیم گیری و افکار عود کننده مرگ یا خودکشی را هم داشته باشد.

دوره مانیا یا شیدایی، دوره مشخصی از "خلق دائما و به شکل غیرطبیعی بالا، گشاده و یا تحریک پذیر" است.مدت این دوره مشخص لااقل یک هفته و اگر لازم باشد که بیمار بستری شود،کمتر است.دوره هیپومانیا که لاقال باید چهار روز طول بکشد و علائمی شبیه علائم دوره مانیا دارد، منتهی آنقدر شدید نیست که اختلالی در عملکرد شغلی و اجتماعی ایجاد کند و هیچ ویژگی روان پریشانه ای در آن دیده نمی شود.

مانیا و هیپومانیا دارای یکسری ویژگی هستند از جمله: اعتمد به نفس بالا، کاهش نیاز به خواب، حواسپرتی،شدید بودن فعالیت های جسمی و ذهنی، وانجام مفرط فعالیت های خوشایند.

تعریف دو قطبی نوع یک عبارتست از: داشتن حداقل یک دوره مانیا یا مختلط و گاهی دوره های افسردگی اساسی در سیر بالینی.

دوره مختلط دوره ای به طول حداقل یک هفته است که در آن هر دو دوره مانیا و افسردگی اساسی تقریبا هر روز پیدا می شود.

اختلال دو قطبی نوع دو گونه ای از اختلال دو قطبی است که با دوره های افسردگی اساسی و هیپومانیا(نه مانیا) مشخص می شود.

زندگی برای بیماران دو قطبی سختی های زیادی دارد و آن ها در معرض خطر خودکشی قرار دارند و به دلیل تکانشگری بالایی که در دوره های شیدایی(مانیا) خود تجربه می کنند وکنترل کمی که در این دوره روی تکانه های خود دارند انتظار می رود که در این زمان به سمت جرم و جنایت رفته و بیشتر مرتکب جرایم خشونت آمیز شوند.

ولی بر اساس تحقیقاتی که در این زمینه در منابع مختلف از جمله: کتاب ها و مجلات و مقالات به دست آورده ام به نظر می رسد که این گمانه زنی ما با اندکی تفاوت درست از آب درامده است.

بر اساس نتایج به دست آمده بین ارتکاب جرایم خشونت آمیز و اختلال دوقطبی ارتباط مستقیمی وجود ندارد و افراد دارای این اختلال به صورت واضحی مرتکب جرایمی بیشتری نسبت به سایر اختلال ها و افراد دیگر نمی شوند اما زمانی که این اختلال با عوامل دیگری مانند سوء مصرف مواد و الکل همراه می شود شرایط تغییر کرده و آمار جرایم خشونت آمیز در این گروه نسبت به سایر افراد بالاتر است به عبارت بهتر نتایج نشان می دهد که در افرادی که دارای اختلال دو قطبی همراه با سوء مصرف مواد و الکل درصد جرایم خشونت آمیز بیشتر از افراد فاقد این اختلال است.

از طرف دیگر تحقیقاتی که دراین زمینه در میان خواهر و برادر های دارای اختلال دو قطبی انجام شد نشان داده است که ژنتیک تنها عامل تاثیرگذار در این مورد نیست و تعامل محیط و ژنتیک همراه با همبودی سایر اختلال ها و سوء مصرف مواد و الکل است که مشخص می کند فردی که دارای این اختلال است بیش از دیگران مرتکب جرائم خشونت آمیز می شود یا نه.اعمال مجرمانه در میان بیماران مبتلا به اختلال دوقطبی رایج است و اغلب با اختلالات همبودی از جمله اختلالات مصرف مواد، اختلالات سلوک، ADHD و اختلالات شخصیت همراه است. در نتیجه شیوع اختلال دوقطبی در زندان بالاست بنابراین تکرار اعمال مجرمانه در مورد این بیماران نگران کننده است.

پس برای کاهش جرایم خشونت آمیزی توسط افراد دارای این اختلال چه در بیرون از زندان ها و چه در زندان برای جلوگیری از تکرار این جرائم باید درمان های لاز صورت گرفته و در کنار آن درمان سوءمصرف مواد به صورت جدی پیگیری شود زیرا می تواند باعث کاهش خطرارتکاب جرائم خشن در این گروه گردد.

گردآورنده: یلدا امیرساسان

گردآوری شده از کتاب DSM-5-TR، خلاصه روانپزشکی کاپلان و سادوک جلد اول، مجله پزشکی Archives of General Psychiatry

1

آن ها درباره هوش، زیبایی، استعداد، قدرت و... خود خیالپردازی کرده و مدام در ذهنشان به این چنین مواردی می پردازند.همچین فکر می کنند که خاص و بی نظیرهستند و فقط افراد ویژه و عالی رتبه قادر به درکشان خواهند بود و باید فقط با چنین افرادی ارتباط داشته باشند.آن ها به شکل غیرمنطقی و نامعقولی توقع دارند برخورد مطلوبی با آن ها صورت بگیرد و افراد به آن ها نه نگویند و پیروشان باشند.

این افراد استعمارگر بوده و از دیگران در جهت رسیدن به خواسته های خود سوءاستفاده می کنند.افراد خودشیفته فاقد همدلی هستند و خیال می کنند دیگران به آنها حسادت می‌ورزند ولی در بیشتر مواقع خودشان هستند که به دیگران حسادت می کنند.آن ها رفتار بسیار متکبرانه ای دارند.

یکی از مشخصه های بارز این افراد نداشتن تحمل هیچگونه انتقاد و نشان دادن رفتارهای پرخاشگرانه نسبت به انتقادات اطرافیان خود است.بعضی دیگر در مقابل انتقاد دیگران بی تفاوتی کاملی را از خود نشان می دهند.

برخلاف ظاهر خودستا و مغرورشان،اکثرا اعتماد به نفس شکننده ای دارند.

مواجه شدن با بالا رفتن سن و پیری برای آن ها بسیار دشوار و سخت است زیرا زیبایی، قدرت و سایر مزایای جوانی خود را از دست می دهند.آن ها نسبت به از دست دادن علاقه‌ی دیگران و طرد شدن بسیار حساس هستند و تمامی این موارد خودشیفتگان را مستعد افسردگی می کند.

افراد دارای اختلال شخصیت خودشیفته بخاطر عزت نفس شکننده ای که زیر ظاهر مغرور آن ها پنهان شده است، زمانی که ازشان انتقاد شده و یا شکست می‌خورند و یا تحقیر و طرد می شوند به حالت دفاعی خود رفته و با خشم پاسخ اینگونه موقعیت هارا می دهند. حال اگر میزان این پرخاش خیلی بالا برود یا اختلال شخصیت آنها با عوامل دیگری مانند اختلال شخصیت ضداجتماعی همراه شود ممکن است به سمت جرایم خشونت آمیز و حتی قتل بروند.از طرفی دیگر، به دلیل احساس حق به جانب بودنشان ممکن است فکر کنند اجازه دارند جان یک انسان دیگر را گرفته و مجازات نشوند یا نباید مجازات شوند. این خودمحوری لذت گرایانه می تواند منجر به پیوند میان خودشیفتگی و قتل شود.البته موضوع عدم وجود همدلی در آن ها نیز تاثیرگذار خواهد بود.

کاهوت در ارتباط با آسیب شناسی روانشناختی خودشیفتگی و ارتباط آن با عزت نفس پایین می گوید: "خشن ترین شکل از خشونت در اشخاصی خودشیفته رخ می دهد که برای حفظ عزت نفس خود، احساس قدرت کامل بر محیط اطراف را لازم دارند."

مک کارتی (1972) در تحقیق جامعش بر روی ده نوجوان مرتکب قتل عمد، از آسیب خودشیفتگی به عنوان جزء مهم و اصلی تحریک کننده و تقویت کننده رفتار آدمکشانه نام میبرد و می گوید «تخیلات سادیسمی و اعمال آدمکشانه یا حملات خشونت بار ناگهانی می تواند به عنوان تلاشی برای التیام آسیب خودشیفتگی باشد.»

اتو کرنبرگ (2001) از اصطلاح خودشیفتگی بدخیم برای توصیف سوپر_ایگو آسیب دیده (یا شخصیت که دارای سوپر_ایگو خاموش شده است)، دارای رفتار ضد اجتماعی همراه با ویژگی های پارانوئید استفاده می کند.در واقع از نظر او فردی که دارای خودشیفتگی بدخیم است به طور کلی نگرش تکانشی، پارانوئیدی و لذت‌گرایانه از خود نشان می‌دهد و اغلب درگیر تفکر جنایی می‌شود.

همچنین "مارون" در بیوگرافی روانیش از قاتل سریالی "جان وسلی هاردین" نتیجه می گیرد که خودشیفتگی یک عامل اصلی و مهم در قتل های متعدد ارتکابی در طول دوره‌ی نوجوانی هاردین بود.

یک متا آنالیز مطالعه خودشیفتگی و پرخاشگری که شامل 123000 شرکت‌کننده بود، نشان داد که اختلال شخصیت خودشیفته با افزایش بیست و یک درصدی پرخاشگری و هجده درصد افزایش در خشونت فیزیکی مرتبط است. همچنین ارتباطی بین اختلال شخصیت خودشیفته و خشونت خانگی وجود دارد. خطر خشونت زمانی که یک اختلال شخصیت ضداجتماعی نیز در میان باشد، افزایش می یابد، وضعیتی که اغلب به عنوان خودشیفتگی «بدخیم» شناخته می شود.

به طور کلی تحقیقات نشان می دهد که افراد دارای اختلال شخصیت خودشیفته می توانند رفتار های خشونت آمیز داشته باشند. بخصوص زمانی که تحریک شده، عزت نفس آن ها زیرسوال رفته و یا به خواسته خود نمی رسند. اما اکثریت آن ها خشن نیستند وسمت جرایم خشونت آمیز و قتل نمی روند.

از طرف دیگر مطالعاتی که در زمینه قتل های سریالی صورت گرفته است؛ بیانگر آن است که اغلب قاتلان سریالی از اختلالات شخصیتی خودشیفتگی و ضد اجتماعی رنج میبرند. بدیهی است همه ی افراد مبتلا به اختلالات فوق لزوماً مرتکب قتل های سریالی نمی شوند. اما اغلب قاتلان سریالی مبتلا به اختلالات مزبور هستند.

گردآورنده: یلدا امیرساسان

منابع:

کتاب خلاصه روانپزشکی کاپلان و سادوک

2

یکی از تاثیرگذارترین موارد محیط خانوادگی افراد است؛ زیرا اولین محیطی است که فرد در آن دنیا را شناخته و فکر و روحش شکل می گیرد،اولین تجربیات خود را در این محیط کسب می کند و می تواند ادامه مسیر افراد را تعیین کند.تحقیقاتی که در این زمینه انجام شده است گویای تاثیر بسیار زیاد محیط خانواده در احتمال مجرم شدن و نشدن افراد است.

روابط میان افراد در محیط خانواده بسیار مهم است.اگر در محیط خانواده، جوّ عاطفى، دوستى و محبت حاکم باشد و فرد توجه مورد نیاز خود را دریافت کند احتمال رفتن به سمت ارتکاب جرم کم تر می شود؛ زیرا زمینه کم تری برای آسیب های روانی و اختلال های روانی وجود خواهد داشت و فرد بهتر می تواند با سایر افراد ارتباط برقرار کرده و جایگاه اجتماعی خود را پیدا کند. در نتیجه احتمال رفتن به سمت جرایم نیز کم تر خواهد شد.

اما اگر افراد در محیطی که روابط متشنجی در خانواده حاکم است و فرد نمی تواند نیاز های عاطفی و روانی و فیزیکی اولیه خود را به درستی ازش دریافت کند، بزرگ شوند و منبع آرامش و پیشرفت و شکل گیری شخصیت برایشان وجود نداشته باشد،محیط خانه وخانواده برای فرد تبدیل به مکانی می شود که زخم های عمیقی در او به وجود می اورد و حتی فرد را بدتر به سمت انجام کارهای آسیب زا و خطرناک سوق می دهد.

از طرف دیگر خانواده اولین الگویی است که فرد می بیند و از آن ها پیروی می کند؛ در نتیجه در خانواده هایی که افراد مجرم بیشتری وجود دارد، احتمال اینکه فرزند بعدی هم به سمت کارهای مجرمانه برود بیشتر می شود.

گردآورنده: یلدا امیرساسان

0

قبلی در مورد رابطه بین پارانویا و جرم منحصراً بر روی افراد مبتلا به اختلال هذیانی پارانوئید متمرکز شده است. این مطالعات نشان داد که افراد مبتلا به هذیان پارانوئید 0.9-2٪ از قتل ها را مرتکب می شوند و خطر قتل 1.3-6 برابر بیشتر از جمعیت عمومی دارند. اختلالات شخصیت به طور کلی با افزایش خطر قتل همراه است، اما خطر خاص اختلال شخصیت پارانوئید شناسایی نشده است. گفته می‌شود که شخصیت‌های پارانوئید قانونمند هستند، اما هنگامی که موقعیتی را به عنوان حمله درک کنند، سریعاً به ضدحمله می‌پردازند. شخصیت های پارانوئید اغلب در طی ارزیابی های پزشکی قانونی جرایم مختلف جنایی، چه به تنهایی و چه در ارتباط با اختلال هذیانی، مواجه می شوند. هیچ مطالعه ای وجود ندارد که به طور خاص جرایم جنایی را توسط افراد مبتلا به اختلال شخصیت پارانوئید توصیف کند. این مطالعه با هدف توصیف جرایم افراد مبتلا به اختلال شخصیت پارانوئید و مقایسه آنها با جرایم افراد مبتلا به اختلال هذیانی پارانوئید انجام شد. فرضیه این بود که هر دو جمعیت دارای مشخصات جرم شناسی قابل مقایسه هستند.
این مطالعه نشان می دهد که اختلال شخصیت پارانوئید یک خطر جرم شناختی متفاوت از اختلال هذیانی پارانوئید ایجاد می کند. اعمال خشونت آمیز متنوع از شخصیت های پارانوئید باید بهتر شناخته شود.

گردآورنده: نگین جلیل نژاد

0

اصول طراحی رابط کاربری یا UI چیست؟

قبل از ورود به مراحل طراحی رابط کاربری (UI)، باید به اصول اساسی UI نگاه کنیم. این اصولی هستند که یک طراح حرفه‌ای در طول اجرای پروژه به آن‌ها توجه می‌کند و آن‌ها را رعایت می‌کند.
تیم طراحی و توسعه باینری بادیز

پنج اصل اساسی طراحی UI عبارتند از:

1. رعایت ساختار
منظور از رعایت ساختار این است که رابط کاربری باید هدف، معنا و جهت داشته باشد. باید یک نظم و ساختار روشن و مشخص وجود داشته باشد که کاربران بتوانند آن را درک کنند و تشخیص دهند. باید اجزای غیرمرتبط را در کنار هم قرار ندهید و دسته‌بندی مشخصی را اعمال کنید. در یک نگاه به محصول، کاربر باید بتواند بخش‌های مختلف را تشخیص دهد و بداند کدام بخش برای رفع نیازهای خود مراجعه کند.
2. رعایت سادگی

در حالی که تکنولوژی‌ها روز به روز پیچیده‌تر می‌شوند، رقابت در مورد سادگی است! موفقیت در طراحی UI به معنای رعایت اصل سادگی است. باید محصول را به گونه‌ای طراحی کنید که کاربر به سادگی روش استفاده از آن را فهمیده و انجام دهد. فرآیندهای پرتکرار و رایج باید به راحتی قابل انجام باشند و کاربر نباید برای انجام فرآیندهای پیچیده، با مسیر پیچیده‌ای روبرو شود. به عبارت دیگر، مهم نیست که تکنولوژی چقدر پیچیده است، شما باید رابط کاربری را ساده نگه دارید.

قابلیت دیده شدن یا اصل پدیداری یکی از اصول کلیدی UI است که باید به آن توجه کنیم. این امر که چه اطلاعاتی را در دسترس کاربران قرار می‌دهیم، بسیار مهم است.

طراحی رابط کاربری

باید به خاطر داشته باشیم که کاربران تنها باید آنچه که به آن نیاز دارند را ببینند. تمام گزینه‌های مورد نیاز کاربران باید با یک ساختار مناسب در دسترسشان قرار گیرد. اطلاعات غیرضروری، فرعی یا نامربوط نباید کاربر را سردرگم کند و او را مزاحمت کند.

همه موارد مهم و ضروری برای کاربر باید در دید اصل بازخورد یا اطلاع‌رسانی به کاربر نیز از اصول مهم در طراحی UI است.

همانطور که می‌دانید، هر سیستمی ممکن است تغییر کند و خطاهایی رخ دهد. وضعیت‌ها قابل تغییر هستند و موارد استثنایی رخ می‌دهد. در این موارد، باید به کاربران با زبانی قابل فهم و روشن توضیح دهید. آن‌ها باید متوجه شوند که در این شرایط باید چه کار کنند، چه اتفاقی رخ داده است و چه قدم‌های بعدی را باید بردارند.

بازخورد به کاربران نه تنها به آن‌ها کمک می‌کند تا با موقعیت‌ها آشنا شوند، بلکه نشان می‌دهد که شما به تغییرات و نیازهای آن‌ها توجه دارید. بازخورد می‌تواند به صورت پیام‌های خطا، اعلان‌ها، راهنماها و هر نوع اطلاع‌رسانی دیگری ارائه شود.

به طور کلی، در طراحی UI باید تمامی اصول رعایت شود تا تجربه کاربری بهینه و رضایتمندی ارائه شود. اصول رعایت ساختار، سادگی، قابل دیده شدن و بازخورد به کاربران، به شما کمک می‌کنند تا یک رابط کاربری موثر و کارآمد ارائه دهید.
اصل انعطاف‌پذیری
در طراحی UI به معنای چه است؟ منظور از انعطاف‌پذیری یا تحمل UI این است که ابتدا UI را به گونه‌ای طراحی کنید که با کمترین احتمال بروز خطا و اشتباه باشد. در صورت بروز خطا، کاربر را منزجر نکنید! سیستم را به گونه‌ای طراحی کنید که توانایی تحمل خطا و اشتباه را داشته باشد. (آیا توجه کرده‌اید که سیستم‌هایی که دارای گزینه Undo هستند چه آرامشی به کاربر می‌دهند؟)
چگونه می‌توانیم UI را طراحی کنیم؟
تاکنون با تعریف کلی و اصول اساسی طراحی UI آشنا شده‌ایم، اما مراحل طراحی UI چگونه است؟ به عبارت دیگر، برای طراحی یک رابط کاربری مناسب، چه فعالیت‌هایی باید انجام شود؟

در مرحله اول، طراح UI باید پروژه را به طور کامل بررسی و نیازسنجی کند. به عنوان مثال، اگر قصد دارید رابط کاربری یک وبسایت را طراحی کنید، باید بفهمید که مخاطبان و هدف‌گذاری شما چه کسانی هستند. هرچه شما بیشتر اطلاعاتی درباره مخاطبان خود داشته باشید، می‌توانید طراحی بهتری ارائه کنید. برای شناخت نوع کسب‌وکار و مخاطبان، می‌توانید وبسایت‌های رقیب را بررسی کنید. همچنین، اگر وبسایتی در حال حاضر موجود است، می‌توانید با استفاده از ابزار گوگل آنالیتیکس، مخاطبان و رفتار آن‌ها را بشناسید.
جهت مطالعه ادامه مطالب روی لینک کلیک کنید.

0

موضوعات پیشنهادی پایان نامه رشته حقوقی (مقطع کارشناسی ارشد و دکترا)

عناوین پیشنهادی:

1. رژیم حقوقی اموال دولتی - عمومی در ایران

2. رژیم حقوقی دعاوی دولتی در ایران

3. رژیم حقوقی فعالیتهای انتفاعی دولت (اختیارات، امتیازات، مسؤولیتها)

4. رژیم حقوقی شرکتها و مؤسسات تشکیل شده توسط مؤسسات عمومی غیردولتی

5. حدود دخالت دولت در مؤسسات و سازمانهای عمومی غیردولتی

6. اصل رفاه اجتماعی و نقش و تأثیر آن در حقوق (دولت رفاه و حقوق)

7. سلب مالکیت خصوصی به لحاظ منافع عمومی

8. جایگاه تشریفات در حقوق عمومی: قانونگذاری، دادرسی و اداره

9. مطالعه ماهیت، آیین و عملکرد نهادهای شبه‌قضایی قوه مجریه

10. اصول حاکم بر تفسیر قانون اساسی

11. نظام مشارکت شهروندان در روند قاعده گذاری اجتماعی

12. بررسی تطبیقی نظام عدالت اداری ایران و اتحادیه اروپا

13. آئین تصمیم گیری اداری در کشورهای اروپای شرقی و مقایسه آن با ایران

14. آئین تصمیم گیری اداری در کشورهای اروپای غربی و مقایسه آن با ایران

15. آئین تصمیم گیری اداری در کشورهای آسیای شرقی و مقایسه آن با ایران

16. آئین تصمیم گیری اداری در ایالات متحده آمریکا و کانادا و مقایسه آن با ایران

17. نهاد آمبودزمن؛ تجربه کشورهای عضو اتحادیه اروپا

18. مقایسه تطبیقی مسئولیت اجرای قانون اساسی

19. بررسی تطبیقی نحوه تدوین و نگارش قانون اساسی؛ با تأکید بر مسائل ساختاری و موضوعی قوانین اساسی

20. بررسی تطبیقی هیأت دولت؛ مفهوم، ساختار و صلاحیت­ها

21. بررسی تطبیقی ساختار قوه مجریه؛ با تأکید بر کشورهای عضو اتحادیه اروپا

22. صلاحیت قاعده سازی قوه مجریه در ایران و ایالات متحده آمریکا

23. قانونگذاری تفویضی در نظام حقوقی انگلیس

24. مسأله "اعتراض" (Appeal) نسبت به تصمیم اداری در کشورهای عضو اتحادیه اروپا و آمریکا

25. نحوه تدوین سیاست­های کلی نظام در کشورهای عربی

26. بررسی مفهوم و جایگاه اصل قابل پیش بینی بودن تصمیمات اداری؛ با تأکید بر نظام اداری جمهوری اسلامی ایران

27. حق برابری و نمودهای تبعیض در نظام حقوقی ایران

28. تفکیک بخش عمومی و خصوصی در اقتصاد ایران و نظام حقوقی حاکم بر آن

29. چهارچوب حقوقی واگذاری واحدهای اقتصادی دولتی به بخش خصوصی

30. بررسی وضعیت امنیت شغلی در پرتو فرایند خصوصی­سازی در ایران

31. بررسی پیامدهای خصوصی­سازی بر نظام ارایه خدمات عمومی در ایران

32. بررسی نقش دانشکده­های حقوقی در توسعه عملی حقوق در ایران

33. نظام حقوقی حمایت از فن­آوری­های نو در ایران

34. بررسی تطبیقی وظایف و اختیارات وزراء

35. بررسی مفهوم «ملی» در نظام­های مختلف حقوقی

36. نظام حقوقی حاکم بر منابع ملی در ایران

37. امنیت اقتصادی و نظام حقوقی حمایت از آن

38. بررسی مفهوم «حقوق نسل­های آینده» در نظام­های مختلف حقوقی

39. بررسی جرم‌زدایی از جرایم مرتبط با وظایف و اختیارات وزارتخانه‌ها

40. بررسی و اصلاح قوانین و مقررات حاکم بر تعامل دستگاه اجرایی و دستگاه قضایی

41. بررسی قابلیت اجرایی کنوانسیونها و اسناد بین‌المللی مرتبط با حقوق کیفری ایران

42. مطالعه و تبیین بسترهای اجرایی لازم برای اعمال مجازاتهای اجتماعی در ایران

43. بررسی جایگاه عدالت ترمیمی در حوزه دستگاههای اجرایی

44. آسیب‌شناسی و ارزیابی قوانین و مقررات و رویه‌های اداری جرم‌زا

45. نقش و جایگاه رئیس جمهور در طراحی سیاست جنایی

46. الحاق یا عدم الحاق ایران به ICC: موانع و چالشها

47. پیشگیری از فساد مالی در قوه مجریه

48. بررسی نقش رسانه‌های گروهی در پیشگیری از جرم و آسیب‌شناسی رویه‌های رسانه‌ای جرم‌زا

49. ارزیابی مراجع اداری رسیدگی به تخلفات کارمندان

50. راهکارهای حقوقی مبارزه با توهین به مقدسات اسلامی در کشورهای غربی

51. بررسی مشروعیت وضع و اعمال تحریم‌های یک‌جانبه و بین‌المللی علیه دولت ایران

52. نقش رویه دولتهای عضو NPTدر حقوق هسته‌ای ایران

53. راهبردهای حقوقی ایران در مبارزه با تروریسم

54. جرائم مدیران دولتی در پرتو مطالعه تطبیقی

55. مسئولیت کیفری کارمندان دولت در پرتو مطالعه تطبیقی

56. پیشگیری از جرائم اداری در نظام اجرایی

57. پیشگیری از فساد مالی در قراردادهای دولتی

58. پیشگیری از فساد مالی در مزیده­ها و مناقصه­ها

59. نقش وزارتخانه­های مختلف در پیشگیری از جرم و سیاست جنایی

60. نقش سازمان­­های غیردولتی در فرآیند کیفری

61. سیاست جنایی جمهوری اسلامی ایران در قبال جرائم اقتصادی

62. ارزیابی سیاست کیفری جمهوری اسلامی ایران در قبال جرایم مالیاتی

63. بررسی شیوه­های مقابله با جرایم سازمان یافته

64. تبیین جرایم سیاسی و آیین دادرسی آن

65. بررسی سیاست جنایی جمهوری اسلامی ایران در قبال جرائم گمرکی

66. حمایت کیفری از حقوق مصرف­کنندگان

67. سیاست جنایی ایران در قبال تخلفات اداری

68. سیاست جنایی ایران در قبال جرائم مطبوعاتی

69. تحلیل و بررسی آیین دادرسی کیفری ایران در قبال جرائم کارکنان دولتی

70. ارزیابی و بررسی کنوانسیون بین­المللی مبارزه با فساد اداری و مالی (مریدا)

71. موانع حقوقی اجرای سیاست های کلی بند «ج» اصل 44 قانون اساسی

0

موضوع کار تحقیقی 1

بررسی نهاد های فردی کردن مجازات(تخفیف-تبدیل-تعلیق مجازات و غیره)

-بررسی شیوه مجازات در تعدد جرم

-بررسی شیوه مجازات در تکرار جرم

-بررسی جرم تر ک انفاق به همسر

-بررسی قاعده عطف بما سبق نشدن قوانین کیفری در حقوق ایران

-بررسی تاریخی قانون گذاری جزایی در حقوق ایران و نقد آن

-بررسی رکن روانی (معنوی) در جرائم

-تعریف جرائم مادی صرف بررسی موردی مصادیق آن در حقوق ایران

-بررسی شروع به جرم و مقایسه آن با جرائم ناقص(جرائم محال و عقیم)

- بررسی شرایط تحقق شرکت در جرائم

-شیوه تشخیص سبب مسوول در تعدد اسباب در جرام

-شرکت در قتل و شیوه مجازات آن

-تفاوت مجازات و اقدامات تامینی و تربیتی

-نقد و بررسی مجازات اعدام

-نقد و بررسی مجازات جزای نقدی

-تعریف محکومیت های موثر

-اکراه در ارتکاب جرم

-اجبار در ارتکاب جرم

-بررسی عوامل رافع مسوولیت  و مقایسه آنها با عوامل موجه

-انواع قتل از حیث عنصر روانی

-بررسی حقوقی قتل یا اتلاف جنین

-بررسی قتل بیمار دچار مرگ مغزی

- اتانازیا یا مرگ شیرین(مرگ خود خواسته)

-بررسی حقوقی و فقهی جرم سقط جنین

-بررسی خود زنی در حقوق ایران

- بررسی خود کشی

-بررسی ماهیت دیه

-موارد تعیین دیه برای جرائم علیه اشخاص

-نقد و بررسی قانون ممنوعیت بکارگیری القاب و عناوین علمی

-بررسی جرم پولشویی

-بررسی جرم قاچاق اسلحه و مجازات آن

-بررسی جرائم در حکم محاربه در قانون ایران

-بررسی جرم ارتشاء

-انواع سرقت و تفاوت آنها

-موارد کیفری بودن چک

-تفاوت چک کیفری از چک حقوقی

-بررسی جرم جعل

جرم نگهداری تجهیزات ماهواره ای

-پیشگیری وضعی و نقش آن در کاهش ارتکاب جرم

-بررسی نظریه فشار در جرم شناسی

-بررسی نظریه بر چسب زنی در جرم شناسی

-بررسی نقش اعتیاد در افزایش جرائم

-عوامل بزه دیدگی زنان

0

هندبوک تحلیل عرشه پل هادر سال 2015 میلادی منتشر شده و به آموزش تحلیل عرشه پل ها با مطالعه موردی یک پل در آخر کتاب می پردازد..

[ برای مشاهده و پرداخت هزینه لینکهای دانلود این مطلب کلیک کنید ]