امروز جمعه 21 دی 1403
0
در نرم افزار اکسل گاهی ممکن است نیاز داشته باشیم از جداول موجود در فایل اکسل بانک اطلاعاتی بسازیدو یا برعکس. خوشبختانه قابلیت بسیار جالبی در ه آفیس وجود دارد که به شما اجازه می‌دهد بین داده‌های داخل فایل و برنامه‌های آفیس ارتباط برقرار کرده و این داده‌ها را از برنامه در برنامه‌ی دیگر وارد کنید.



تبدیل جدول اکسل به بانک اطلاعاتی اکسس

فرض کنید کاربرگی از اکسل دارید که حاوی اطلاعات مشتری می‌باشد و تصمیم گرفته‌اید سایتی بر اساس همان اطلاعات داشته باشید درنتیجه باید به سراغ برنامه Access که برنامه‌ای نسبتاً ساده برای ایجاد و مدیریت پایگاه داده هست، بروید. اما اینکه بخواهید این داده‌ها را دوباره در اکسس وارد کنید کاری بسیار سخت و زمان‌گیر محسوب می‌شود. اگر هم‌حجم داده‌ها بسیار بالا باشد این کار تقریباً غیرممکن می‌‌شود. اینجاست که خود مجموعه آفیس به کمک شما می‌آید و امکان این را فراهم می‌کند که داده‌ها را از یک نرم‌افزار وارد نرم‌افزار دیگر کنید؛ برای نمونه از Excel به Access یا برعکس. همچنین برای این ورود داده‌ها چندین روش درنظرگرفته شده است و می‌توان گفت دست شمارا باز گذاشته است.

برای این کار ابتدا یک بانک اطلاعاتی از نوع اکسس ایجاد نمایید.

سپس از تب External Data، گزینه‌ی Excel را انتخاب نمایید.



توجه داشته باشید که در این تب گزینه‌های مختلفی برای ساخت بانک اطلاعاتی وجود دارد که باید بسته به نوع نیاز مورداستفاده قرار گیرند.بنابراین گزینه Excel را انتخاب نموده و مسیر جدول مربوطه که قصد ساخت بانک از آن را دارید انتخاب نمایید.

در این پنجره دو گزینه جهت انتخاب وجود دارد؛ گزینه اول اطلاعات مربوطه را اکسترکت می‌نماید، اما گزینه‌ی دوم لینکی به جدول اکسل ایجاد می‌نماید تا در صورت بروز هرگونه تغییری در اطلاعات جدول بانک ساخته‌شده نیز بروز گردد.



در مرحله‌ی بعد کاربرگ موردنظر را انتخاب نموده و روی گزینه‌ی Next کلیک نمایید.



در مرحله‌ی بعد، اگر بخواهید عنوان سلول‌های جدول در بانک موجود باشد تیک گزینه First Row Contains Column Headings را بزنید و گزینه‌ی Next را انتخاب نمایید.



در این مرحله دقت داشته باشید که Sheet موردنظر انتخاب‌شده باشد و گزینه Finish را انتخاب نمایید.



در آخر گزینه‌ی OK را انتخاب کنید و کار به پایان می‌رسد.



همان‌طور که مشاهده می‌کنید، بانک اطلاعاتی موردنظر با اطلاعات موجود در فایل اکسل ساخته‌شده است.



تبدیل جدول اکسل به بانک اطلاعاتی SQL

برای تبدیل جدول اکسل به SQL، ابتدا باید یک بانک اطلاعاتی در محیط SQL ساخته شود.



سپس روی بانک موردنظر کلیک راست نموده و گزینه‌ی Task و سپس گزینه‌ی Export Data را انتخاب نمایید.

در پنجره‌ی بازشده گزینه Next را انتخاب نمایید.



در صفحه‌ی بعدی باید نوع دیتابیس را در قسمت Data Source و مسیر را در قسمت File Path انتخاب نمایید. سپس گزینه‌ی Next را انتخاب نمایید.



در صفحه‌ی بعدی گزینه Next را انتخاب نمایید.



در صفحه‌ی بعد تیک گزینه‌ی اول را انتخاب نمایید.



در پنجره نمایش داده‌شده، کاربرگ موردنظر را که حاوی اطلاعات جدول می‌باشد انتخاب نمایید.



صفحات بعدی را Next و در نهایت گزینه‌ی Finish را انتخاب نمایید.                                                        همراهان گرامی امیدواریم از آموزش اکسل امروز نیز لذت برده باشید                                                    شادی هایتان مستدام

0

 PivotTables می توانند جهت خلاصه سازی و تجزیه و تحلیل انواع داده ها مورد استفاده قرار بگیرند. برای کمک به شما در زمینه مدیریت بهتر PivotTable و برای اینکه بینش و درک بهتری از داده هایتان پیدا کنید، اکسل سه ابزار دیگر نیز به شما ارائه می دهد. اسامی این ابزارها filters، slicers و PivotCharts می باشد. 

فیلترها (Filters) در PivotTable اکسل


بعضی وقتها مایلید تا روی بخش خاصی از داده هایتان تمرکز کنید. فیلترها می توانند به منظور محدود کردن داده های PivotTable مورد استفاده قرار بگیرند، بنابراین شما تنها داده هایی را که مدنظرتان باشد، می توانید مشاهده نمایید.

روش افزودن فیلتر به یک PivotTable در اکسل


در مثال زیر، ما برخی از فروشندگان را فیلتر می کنیم، تا بدانیم فروش فردی آنها چه تاثیری در فروش ناحیه شان گذاشته است.

 یک فیلد را از قسمت فیلدها بکشید و در ناحیه فیلترها رها کنید. در این مثال ما از فیلد Salesperson استفاده می کنیم.

➋ فیلتر در بالای قسمت PivotTable ها نمایان می شود. ابتدا کادر مربوط به فیلتر را باز کنید و سپس گزینه Select Multiple Items را تیک بزنید.

➌ حالا تیک مواردی را که نمی خواهید در PivotTable مشاهده شوند را بردارید. در این مثال ما چند تا از فروشندگان را از حالت انتخاب خارج کرده ایم، در پایان OK کنید.

➍ جدول PivotTable خودش را تنظیم می کند و تغییرات ایجاد شده را منعکس می کند.

برش دهنده ها (Slicers) در اکسل


برش دهنده ها (Slicers) فیلتر کردن داده ها در PivotTables را از این هم ساده تر می کنند. برش دهنده ها در واقع همان فیلترها هستند، اما ساده تر هستند و استفاده از آنها سریعتر است، و به شما امکان می دهند تا فورا داده های خود را بچرخانید. اگر شما مکررا داده های PivotTables را فیلتر می کنید، ممکن است بخواهید که از برش دهنده ها استفاده کنید.

روش افزودن یک slicer (برش دهنده) در اکسل


 ابتدا یک سلول را به دلخواه در PivotTable انتخاب کنید.

➋ در تب Analyze بر روی دستور Insert Slicer کلیک کنید.

➌ یک کادر باز می شود. فیلدهای مورد نظرتان را تیک بزنید و سپس ok کنید. در این مثال ما فیلد Salesperson را تیک می زنیم.

➍ برش دهنده (slicer) در کنار PivotTable نمایان می شود. مواردی را که انتخاب کرده اید به رنگ آبی نمایش داده می شوند. در این مثال، برش دهنده شامل تمامی 8 فروشنده ما می باشد، اما 5 تایی که در حالت انتخاب هستند با رنگ آبی متمایز شده اند.

➎ درست مانند فیلترها، فقط موارد انتخاب شده در PivotTable نمایش داده می شوند. هر وقت که یکی از موارد را انتخاب کنید و یا از حالت انتخاب خارج سازید، PivotTable شما فورا این تغییرات را بازتاب می دهد. سعی کنید تا موارد دیگری را انتخاب کنید تا تاثیرش در PivotTable را به وضوح بتوانید مشاهده نمایید. با استفاده از نگهداشتن دکمه Ctrl بر روی صفحه کلید و همزمان کلیک ماوس بر روی موارد می توانید، بصورت همزمان چندین آیتم را انتخاب نمایید.

نمودارهای چرخشی (PivotCharts) در اکسل


نموارهای چرخشی (PivotCharts) دقیقا مانند نمودارهای معمولی هستند، با این استثنا که آنها داده های یک PivotTable را نمایش می دهند. درست مانند نمودارهای معمولی، شما می توانید از ویژگیهای نوع نمودار، سبک نمایش نمودار و... بهره مند گردید.

 PivotChart در اکسل


 ابتدا سلولی را به دلخواه در PivotTable انتخاب کنید.

➋ در تب Insert بر روی دستور PivotChart کلیک کنید.

➌ صفحه Insert Chart نمایان می شود. ابتدا نوع نموارد (chart type) و همینطور سبک نمایش (layout) مورد نظرتان را انتخاب کنید.

➍ نمودار PivotChart نمایان می شود.

0
در اکسل امکان دارد دارد افرادی بخواهد فایل اکسل را اصلاح کند و یا در ویرایش آن مشارکت کند. اگر یک کپی چاپی از آن را داشته باشید، ممکن است با یک خودکار قرمز اقدام به اصلاح برخی جاها کنید، مثلا غلطهای املایی را نشانه گذاری کنید، یا در حاشیه های آن توضیحاتی را بنویسید. اکسل به شما امکان می دهد تا همه این کارها را بصورت الکترونیکی و با استفاده از ابزارهای ردیابی تغییرات و ثبت توضیحات انجام بدهید.                                                                            

ویژگی ردیابی تغییرات (Track Changes) در اکسل


وقتی ویژگی ردیابی تغییرات (Track Changes) در اکسل را فعال می کنید، هر سلولی را که ویرایش کنید، هایلایت می شود و حاشیه ای در اطراف آن ظاهر می شود. در این وضعیت انتخاب هر سلول باعث می شود تا تاریخچه تغییرات آن را بتوانید مشاهده کنید. این ویژگی شما و سایر کسانی را که بر روی فایل اکسل کار می کنند را قادر می سازد تا قبل از اینکه سلولی را ویرایش کنند، بتوانند مروری بر روی تغییرات آن داشته باشند، و حتی ممکن است این مرور منجر به تجدید نظر شما بگردد.                                                                                                               

خاطرتان باشد، برخی از موارد هستند که اکسل نمی تواند آنها را ردیابی کند. در آموزش دیگری به این موارد خواهیم پرداخت.

 

اگر برگه اکسل شما دارای جدول باشد نمی توانید از ویژگی ردیابی تغییرات استفاده کنید. برای حذف جدول آن را انتخاب کنید، و سپس از تب Design دستور Convert to Range را انتخاب کنید.

 

روش فعال کردن ویژگی ردیابی تغییرات (Track Changes) در اکسل


در تب Review دستور Track Changes را کلیک کنید، سپس از کادر باز شده گزینه Highlight Changes را انتخاب کنید.



پنجره Highlight Changes نمایان می شود. گزینه Track changes while editing را تیک بزنید. گزینه Highlight changes on screen را هم بررسی کنید، اگر تیک نداشت آن را هم حتما تیک بزنید. سپس بر روی OK کلیک کنید.



اگر اکسل پیغام زیر را دارد OK کنید.



در حال حاضر ویژگی ردیابی تغییرات فعال شده است. بعد از این هر سلولی را که ویرایش کنید یک حاشیه در اطراف آن نمایان می شود و همینطور یک مثلث کوچک در آن سلول نمایان می شود. اگر چندین نفر بر روی فایل اکسل کار می کنند تغییرات هر شخص به رنگ متفاوتی در خواهد آمد.

یکی از سلولهای مورد ویرایش قرار گرفته را انتخاب کنید تا بتوانید خلاصه ای از تغییرات انجام شده روی آن را ببینید. در مثال زیر، ما مقدار سلول D14 را تغییر داده ایم.



وقتی ویژگی ردیابی تغییرات اکسل را فعال می کنید، فایل اکسل شما بصورت اتوماتیک به حالت اشتراک گذاری می رود. فایل های به اشتراک گذاری شده، طراحی شده اند تا چندین کاربر بصورت همزمان بتوانند روی یک فایل اکسل کار کنند، مثلا در محیط یک شبکه. اگرچه، شما می توانید این ویژگی را روی کامپیوتر شخصی خود نیز فعال کنید.

 

روش فهرست کردن تغییرات در یک برگه اکسل جداگانه


شما این امکان را دارید که تغییرات انجام شده در یک برگه اکسل را در برگه جداگانه دیگری مشاهده کنید، این ویژگی را تاریخچه تغییرات می نامند. تاریخچه تمام چیزهایی را که در برگه اکسل شما تغییر یافته اند را لیست می کند، این شامل مقدار قبلی سلولها و مقدار جدید سلولها می شود.

برگه اکسل خود را ذخیره کنید.

در تب Review، بر روی دستور Track Changes کلیک کنید و از کادر باز شده گزینه Highlight Changes را انتخاب کنید.



صفحه Highlight Changes نمایان می شود. گزینه List changes on a new sheet را تیک بزنید و سپس ok کنید.



تغییرات اعمال شده در یک برگه که نامش History می باشد فهرست می گردند.



برای حذف تاریخچه از فایل اکسل شما می توانید فایل اکسل را مجددا ذخیره کنید و یا گزینه List changes on a new sheet را که در بالا تیک زدید، اینبار بدون تیک کنید.

 

مرور تغییرات در اکسل


وقتی ردیابی تغییرات در اکسل فعال باشد، تغییراتی که در فایل اکسل داده می شوند در واقع صرفا پیشنهادات تغییر هستند، که باید مورد پذیرش واقع شوند. از طرف دیگر، مولف اصلی فایل اکسل، یعنی کسی که آن را ایجاد کرده است، ممکن است برخی تغییرات را نپذیرد و آنها را رد کند.

روش مرور ردیابی تغییرات در اکسل


در تب Review دستور Track Changes را کلیک کنید، سپس از کادر باز شده گزینه Accept/Reject Changes (پذیرش یا رد تغییرات) را انتخاب کنید.



اگر به شما هشدار ذخیره سازی داده شد، فایل اکسل خود را ذخیره کنید.

یک صفحه ظاهر می شود. اول مطمئن شوید که گزینه When تیک خورده باشد و در کادر مقابل آن گزینه Not yet reviewed انتخاب شده باشد. حالا OK کنید.



یک صفحه ظاهر می شود. به ازاء هر تغییری که در فایل اکسل داده شده است شما می توانید پذیرش (Accept) و یا رد کردن (Reject) را انتخاب کنید. اکسل بصورت اتوماتیک تک تک تغییرات را به شما نشان می دهد تا شما همه را بررسی کنید.



حتی بعد از مرور تغییرات و تایید یا رد آنها، همچنان ردیابی تغییرات در برگه شما نمایان می باشد. برای اینکه آنها را نبینید می توانید ویژگی ردیابی تغییرات را غیر فعال کنید. در تب Review دستور Track Changes را کلیک کنید و از کادر باز شده گزینه Highlight Changes را انتخاب کنید.



یک پنجره باز می شود. گزینه Track changes while editing را بدون تیک کنید و ok کنید.



دکمه Yes را کلیک کنید تا عملیات عیر فعال کردن ردیابی تغییرات صورت پذیرد و همینطور فایل اکسل شما از حالت اشتراک گذاری خارج شود.



برای اینکه تمامی تغییرات انجام شده را بصورت یکجا تایید و یا رد کنید، گزینه های Accept All برای پذیرش کلی و همینطور Reject All برای رد کردن کلی می توانند به شما کمک کنند.

 

وقتی ویژگی ردیابی تغییرات را خاموش می کنید، تمامی ردیابی های موجود در برگه اکسل شما از بین می روند. شما دیگر قادر نخواهید بود تا تغییرات را مرور، تایید و یا رد کنید، در عوض کلیه تغییرات اعمال شده بصورت اتوماتیک پذیرفته می شوند. بنابراین هر گاه که می خواهید گزینه ردیابی تغییرات در اکسل را غیر فعال کنید، حتما یکبار تغییرات را مرور کنید و سپس این گزینه را غیر فعال کنید.

 

نقش اکسل در رد یابی تغییرات وثبت توضیحات


گاهی وقتها، ممکن است بخواهید بجای ویرایش یک سلول برای آن توضیحاتی را درج کنید که در واقع بازخوردها نسبت به آن را نمایش می دهد. اگر چه این ویژگی درج توضیحات برای سلولها معمولا با ویژگی ردیابی تغییرات همراه است، اما برای استفاده از آن الزامی ندارید که ردیابی تغییرات را فعال کنید.

افزودن توضیحات در اکسل


سلولی را که قصد درج توضیحات برای آن را دارید، انتخاب کنید. در اینجا ما سلول D17 را انتخاب می کنیم.



در تب Review دستور New Comment را کلیک کنید.



یک کادر برای وارد کردن توضیحات نمایان می شود. توضیحاتتان را تایپ کنید، سپس در هر جایی به غیر از داخل کادر توضیحات کلیک کنید تا کادر توضیحات بسته شود.



توضیحاتی که تایپ کرده اید به سلول اضافه می شود. وقتی یک سلول دارای توضیحات باشد در سمت راست و بالای آن یک مثلث قرمز کوچک نمایان می شود.



اگر سلول را دوباره انتخاب کنید توضیحات را خواهید دید.



ویرایش توضیحات در اکسل


ابتدا سلول دارای توضیحات را انتخاب کنید.

در تب Review بر روی دستور Edit Comment کلیک کنید.



کادر توضیحات نمایان می شود. توضیحات مورد نظرتان را وارد کنید و سپس در هر جایی از صفحه به غیر از کادر توضیحات کلیک کنید.



نمایش یا مخفی کردن توضیحات در اکسل


ابتدا تب Review و سپس دستور Show All Comments را انتخاب کنید. اجرای دستور Show All Comments باعث می شود تا همه توضیحات نمایان شوند.



برای مخفی کردن توضیحات مجددا بر روی همان دستور Show All Comments کلیک کنید تا همه توضیحات مخفی شوند.



همچنین اگر هر سلول را انتخاب کنید دستور Show/Hide Comment توضیحات مربوط به آن را نمایان یا مخفی می کند.

 

 حذف توضیحات درEXCEL


ابتدا سلولی که دارای توضیحات باشد و قصد حذف توضیحاتش را دارید انتخاب نمایید. در اینجا ما سلول E13 را انتخاب می کنیم.


حالا ابتدا تب Review و سپس دستور Delete را در گروه Comments کلیک کنید.



توضیحات مربوطه حذف می گردد.


0

در اکسل گاهی امکان دارد در حال کار بر روی یک سند بزرگ اکسل هستید و نیاز دارید تا متون چند سلول را با یکدیگر ترکیب کرده و در سلول دیگری درج نمایید نیاز نیست نیست تمام آنها را تایپ کنید. به عنوان  مثال فرض کنید که یک ستون برای نام و ستون دیگری برای نام خانوادگی اختصاص داده اید و هم اکنون قصد دارید تا نام کامل فرد را در ستون جداگانه ای درج نمایید. بنابراین نیاز دارید تا نام و نام خانوادگی را از دو ستون نخست برداشته و در کنار هم قرار دهیددر اکسل قادر خواهید بود با یک ترفند ساده، متون سایر سلول ها را با یکدیگر ادغام کرده و تا حد زیادی در زمان خود صرفه جویی نمایید. در ادامه مطلب آموزش اکسل امروز همراه باشید تا این ترفند کاربردی را بصورت کامل برایتان شرح دهیم.

 

 

در ابتدا سلولی که قصد دارید متن ترکیب شده را در آن درج نمایید، انتخاب کنید. در داخل آن، شروع به تایپ فرمول زیر کنید. توجه داشته باشید که تابع مربوطه با حرف مساوی (=) شروع می شود.

=CONCATENATE(

 

 

، بعد ازخواندن تابع وقت آن رسیده که ورودی های آن را مشخص کنیم. قصد داریم ابتدا نام (ستون B) و سپس نام خانوادگی (ستون A) درج شوند. پس دو ورودی تابع برای این سلول به ترتیب B2 و A2 خواهند بود.

برای شناسایی این سلول ها به تابع دو راه خواهید داشت. اول اینکه آدرس دو سلول را تایپ کرده و با علامت کاما (,) از یکدیگر جدا کنید. یعنی در آخر، تابع نوشته شده در سلول بصورت زیر خواهد بود:

=CONCATENATE(B2,A2)

 همچنین می توانید بدون نیاز به تایپ و تنها با کلیک روی سلول های موردنظر خود آنها را انتخاب کنید. بنابراین در این مثال ما ابتدا پس از نوشتن نام تابع و علامت پرانتز باز، به ترتیب بر روی ستون های B2 و A2 کلیک کرده ایم. بعد از اضافه کردن سلول های خود، دکمه ی Enter را فشار دهید.

 

مشاهده می کنید که ترکیب مورد نظر شما ساخته شده است. اما نکته ای که وجود دارد عدم درج فاصله بین دو کلمه است زیراکه تابع بصورت پیش فرض چنین فاصله ای را در نظر نمی گیرد و نیاز است تا شما آن را برای تابع تعریف کنید.

 

برای درج فاصله می توانید بدین صورت عمل کنید که ابتدا آدرس سلول اول،یک کاما، سپس عبارت " "، یک کاما و سپس آدرس سلول دوم را تایپ کنید. یعنی دستور تابع بصورت زیر خواهد بود:

=CONCATENATE(B2," ",A2)

 

 

بعد از فشار دادن کلید Enter مشاهده می کنید که یک فاصله نیز در میان دو کلمه درج شده است که ظاهر بهتری دارد.

 

 

 

حتماً  این سوال برایتان پیش آمده که آیا باید برای هر کدام از سلول ها بصورت جداگانه تابع مربوطه را تایپ کرد؟ خوشبختانه شما قادر هستید تنها با یک ترفند بسیار ساده ی دیگر تابع ترکیب موردنظر خود را برای تمام سلول های یک ستون اعمال کنید. 

بدین منظور وقتیکه سلول حاوی تابع را انتخاب کرده اید، نشانه گر موس را بر روی مربع کوچک در کنار بردار سلول مربوطه برده تا به شکل مثبت در آید. سپس بر روی آن کلیک کرده و نشانه گر را به سمت پایین بکشید.

 

مشاهده می کنید که تابع مربوطه بر روی تمام سلول های ستون انتخاب شده توسط شما اعمال خواهد شد

 

توجه داشته باشید که می توانید همچنین از عملگر & برای ترکیب کلمات سلول ها استفاده کنید. یعنی از دستور =B2&" "&A2 به جای =CONCATENATE(B2,” “,A2) استفاده کنید.

0

 اکسل یک اپلیکیشن صفحه گسترده قدرتمند است که کمتر کسی پیدا می شود با آن آشنا نباشد. این نرم افزار به شما اجازه می دهد مقدار قابل توجهی از داده را پردازش کنید. می توانید آنها را مرتب کرده، فرمول اعمال کنید و از فرمت های ترکیبی به جهت خوانش سریعتر استفاده نمایید. اما اگر تاکنون با مرتب سازی داده ها در اکسل سر و کار داشته باشید متوجه شده اید که این کار تنها بر روی داده های موجود در ستون ها قابل اعمال است. اساساً بسیاری از کارها مثل مرتب سازی، فیلتر داده ها و… به صورت پیش فرض بر روی ستون های یک برگه اکسل انجام می گیرد. با این حال در بسیاری از مواقع ممکن است شما قصد داشته باشید تا داده های یک ردیف در اکسل را مرتب کنید و انجام آن هم کاری دشوار نخواهد بود. کافیست در ادامه ی مطلب با ما همراه باشید تا شما را با نحوه مرتب سازی داده ی ردیف ها در اکسل آشنا کنیم.

 

 

فایل اکسل خود را باز کرده یا یک فایل جدید باز کرده و داده های خود را در هر جایی که می خواهید وارد نمایید. توجه داشته باشید که قرار است در این آموزش داده های یک ردیف را مرتب کنیم لذا داده ها همچون تصویر زیر در یک ردیف و در ستون های مختلف قرار می گیرند. حال شما می توانید این داده های موجود در ردیف ها را بر اساس ترتیب الفبایی از بالا به پایین مرتب کنید.

 

 

 

در نوار بالا وارد تب Data شده و سپس روی دکمه ی Sort کلیک کنید. یک پنجره ی جدید باز می شود که شامل چندین تب مختلف در بالای خود است. در سمت راست این تب ها بر روی دکمه ی Options کلیک کنید.

 

 

 

در این پنجره ی جدید، می توانید انتخاب کنید که داده ها چگونه مرتب شوند. از آنجایی که قصد داریم داده های یک ردیف مرتب شوند لذا گزینه ی Sort left to right را انتخاب کرده و سپس بر روی دکمه ی OK کلیک کرده تا به پنجره قبلی بازگردانده شوید. 

در پنجره قبلی سه ستون به نام های ردیف (Row)، مرتب سازی بر اساس (Sort On)، ترتیب (Order) را مشاهده خواهید کرد. منوی کشویی اول یعنی Row را باز کرده و ردیفی که قصد دارید داده های آن را مرتب کنید انتخاب نمایید. اکنون با استفاده از دو منوی کشویی دیگر یعنی Sort On و Order نوع مرتب سازی را مشخص کنید. شما می توانید داده ها را بر اساس ارزش، رنگ فونت، رنگ سلول و آیکون سلول مرتب نمایید

 

در آخر روی دکمه ی OK کلیک کنید تا تغییرات ذخیره شود. توجه داشته باشید که این کار ها تنظیمات پیش فرض اکسل را تغییر نمی دهد و برای هر بار مرتب سازی داده های یک ردیف نیاز است این مراحل را تکرار نمایید. متاسفانه این قابلیت برای فیلترگذاری عمل نمی کند یعنیا می توانید تنها بر روی ستون ها از فیلترها استفاده کنید و قابل تعمیم به ردیف ها نیستند.                                                                               امیدوارم که این آموزش برایتان مفید واقع شده باشد.

0
در نرم افزار اکسل در جهت ساده تر شدن فرمول نویسی راهکاری زیادی موجود است هدف ما ازآموزش امروز با چند راهکار آشنا خواهیم شد لطفا با ما همراه باشید                                                                                                TEXTJOIN CONCAT                                                                                                            ترکیب کردن رشته های متنی در اکسل

ترکیب کردن رشته های متنی یکی از رایجترین کارها برای کاربران اکسل است اما تا به امروز اگر شما می خواستید رشته های متنی موجود در یک محدوده ای از سلول ها را ترکیب کنید مجبور بودید تک تک سلول ها را به تنهایی انتخاب کنید. توابع جدید CONCAT و TEXTJOIN به شما اجازه می دهند رشته های متنی موجود در محدوده ای از سلول ها (چه با استفاده از جداگرها همانند کاما و چه بدون استفاده از آنها) را با یکدیگر ترکیب کنید. شما می توانید به سادگی اشاره کنید به محدوده تان و جداگرتان را یکبار انتخاب کرده و به اکسل اجازه دهید تا همه­ ی این بار سنگین را بلند کند.

با استفاده از جداگرها

TEXTJOIN(delimiter, ignore_empty, text1, [text2], …)

  بدون استفاده از جداگرها

CONCAT(text1, [text2],…)                                                                                                                                                                

 

  • IFS
  • SWITCH

 توابع IFS و SWITCH در اکسل جایگزینی برای فرمول نویس های تو در تو یا همان IF  تو IF  هستند. تابع IF  یکی از رایجترین توابع در اکسل است و استفاده ی تو در تو از این تابع یکی از کارهای متداول کاربران است که در برخی موارد بسیار خسته کننده و گیج کننده است.

با استفاده از تابع IFS می توان مجموعه ای از شرایط را در یک تابع اعمال کرد.

IFS(logical_test1, value_if_true1, [logical_test2, value_if_true2], [logical_test3, value_if_true3],…)

 

 

تابع SWITCH  هم وقتی چندین شرط موجود باشد کمک رسان است. چیزی که باعث تفاوت آن می شود این است که شما به جای وارد کردن تعداد زیادی جمله شرطی، یک عبارت و یک سری از مقادیر و نتایج آن را مشخص می کنید. مقادیر با عبارت مقایسه شده و زمانی که اولین مقدار پیدا شد نتیجه متناسب با آن نیز به نمایش در می آید. در واقع شما از تکرار عبارات جلوگیر می کنید

SWITCH(expression, value1, result1, [default or value2, result2],…[default or value3, result3])

 

  • MAXIFS
  • MINIFS

اگر شما با COUNTIFS, SUMIFS و AVERAGEIFS آشنا هستید پس MAXIFS و MINIFS نیاز به هیچ توضیحی ندارند. توابع MAX و MIN، ماکزیمم و مینیمم مقادیر را درون یک محدوده ای از سلول ها مشخص می کنند ولی اگر شما نیاز داشته باشید که این محاسبات در یک شرایط خاص انجام بشود باید چه کنید؟ این دقیقا همان کاری است که MAXIFS و MINIFS انجام می دهند. شما می توانید شرایطتان را قبل از این که محاسبات انجام شود مشخص کنید.

MAXIFS(max_range, criteria_range1, criteria1, [criteria_range2, criteria2],...)

MINIFS(min_range, criteria_range1, criteria1, [criteria_range2, criteria2],...)

امیدواریم از آمو زش اکسل امروز نیز لذت برده باشید

 

0
اکسل برای انجام محاسبات پیچیده ریاضی ابزارهای قدرتمندی دارد، یکی از این ابزارها تجزیه و تحلیل what-if می باشد. این ابزار به شما کمک می کند، تا سوالها و پاسخهایی را با داده های خود آزمایش کنید، حتی در زمانیکه داده های شما تکمیل نشده باشند هم این ابزار کار می کند. در این درس، شما یاد خواهید گرفت که چگونه از ابزار تجریه و تحلیل what-if اکسل استفاده کنید، نام این ابزار Goal Seek (جستجوی هدف) می باشد.

 

 

ابزار Goal Seek در اکسل


هر وقت که یک فرمول و یا یک تابع را در اکسل ایجاد می کنید، شما بخشهای مختلفی را با هم یکی می کنید تا نتایج را محاسبه کنید. ابزار Goal Seek متضاد این مساله این عمل می کند: این ابزار به شما امکان می دهد تا با نتابج مطلوبتان شروع کنید، و مقادیری را محاسبه می کند که این نتیجه را به شما بدهد. در ادامه با مثالهایی تشریح خواهیم کرد که این ابزار دقیقا چگونه کار می کند.

روش استفاده از ابزار Goal Seek در اکسل:


فرض کنیم شما در یک کلاس ثبت نام کرده اید. نمره شما در حال حاضر 65 می باشد، و شما حداقل به نمره 70 نیاز دارید تا بتوانید آن کلاس را بگذرانید. خوشبختانه، شما یک امتحان نهایی دارید که می توانید به واسطه آن میانگین نمراتتان را بالاتر ببرید. شما می توانید از ابزار Goal Seek اکسل استفاده کنید تا متوجه شوید، در امتحان نهایی شما به چه نمره ای نیاز دارید تا بتوانید آن کلاس را با موفقیت بگذرانید (یا اصطلاحا پاس کنید).

نمرات 4 آزمون اول را می بینید. این نمرات 58، 70، 72 و 60 می باشند. اگر چه ما هنوز نمی دانیم نمره آزمون پنجم شما چه شده است، با این وجود می توانیم فرمولی (یا تابعی) بنویسیم که نمره آزمون نهایی شما را محاسبه کند. در این وضعیت، هز آزمون به یک اندازه در فرمول ما وزن خواهد داشت، بنابراین آنچه ما نیاز داریم اینست که میانگین 5 آزمون اول را با نوشتن دستور زیر محاسبه کنیم.

=AVERAGE(B2:B6)


وقتی ما از ابزار Goal Seek استفاده کنیم، سلول B6 حداقل نمره لازم را که ما باید در آن آزمون کسب کنیم را به ما نمایش می دهد.



سلولی را که قصد ویرایش مقدارش را دارید انتخاب کنید. هر وقت که شما از ابزار Goal Seek اکسل استفاده می کنید، باید سلولی را که دارای یک فرمول یا یک تابع می باشد را انتخاب کنید. در این مثال ما سلول B7 را انتخاب می کنیم چون فرمول زیر داخل آن نوشته شده است:

=AVERAGE(B2:B6)




در تب Data بر روی دستور What-If Analysis کلیک کنید و سپس از کادر باز شده گزینه Goal Seek را انتخاب نمایید.



یک پنجره یا سه فیلد ظاهر می شود. اولین فیلد که Set cell می باشد، شامل نتایج مطلوب (ایده آل) می باشد. در مثال ما سلول B7 برای این مورد انتخاب شده است.

فیلد دوم To value نتیجه مورد نظر می باشد. در مثال ما مقدار 70 را در آن وارد می کنیم، زیرا ما باید در نهایت 70 نمره کسب کنیم تا بتوانیم این کلاس را پاس کنیم.

فیلد سوم By changing cell، سلولی است که ابزار Goal Seek پاسخ را در آن نمایش خواهد داد. در این مثال ما سلول B6 را انتخاب می کنیم، زیرا می خواهیم نمره مورد احتیاج ما در آزمون نهایی در آنجا نمایش داده شود.

وقتی این کارها را انجام دادید ok کنید.



اگر ابزار Goal Seek قادر باشد نتیجه را برای شما محاسبه کند، این موضوع را به شما اطلاع می دهد. ok را کلیک کنید.



نتیجه در سلولی که برای نمایش نتیجه مشخص کرده اید، ظاهر می شود. در مثال ما، ابزار Goal Seek به ما نشان می دهد که برای پاس کردن کلاس باید در آزمون نهایی نمره 90 بگیریم.



روش استفاده از ابزار Goal Seek در اکسل :


فرض کنیم  مشغول برنامه ریزی برای یک مراسم هستید، و می خواهید تا جای ممکن افراد بیشتری را دعوت کنید، البته بودجه شما برای این مراسم 500 دلار می باشد. ما می توانیم از ابزار Goal Seek اکسل استفاده کنیم تا ببینیم، چند نفر را می توانیم دعوت کنیم. در مثال زیر، سلول B5 شامل فرمول زیر می باشد که مجموع هزینه رزرو اتاق به اضافه هزینه هر شخص می باشد.

=B2+B3*B4


ابتدا سلولی را که می خواهید مقدارش را تغییر بدهید، انتخاب نمایید. در این مثال ما سلول B5 را انتخاب می کنیم.



در تب Data، بر روی دستور What-If Analysis کلیک کنید، سپس از کادر باز شده گزینه Goal Seek را انتخاب نمایید.



یک پنجره با سه فیلد نمایان می شود. فیلد اول Set cell حاوی نتایج مطلوب است. در مثال ما سلول B5 انتخاب شده است.

فیلد دوم To value شامل نتیجه لازم است، ما مقدار 500 را در آن وارد می کنیم زیرا فقط می خواهیم 500 دلار خرج کنیم.

فیلد سوم By changing cell محلی است که ابزار Goal Seek نتایج محاسبه شده را در آن نمایش خواهد داد. در این مثال، ما سلول B4 را انتخاب می کنیم، زیرا می خواهیم نتیجه اینکه ما چند مهمان را می توانیم دعوت کنیم، بدون اینکه بیش از 500 دلار خرج کنیم، در آنجا نمایش داده شود.

وقتی کارتان تمام شد ok کنید.



اگر ابزار Goal Seek قادر به محاسبه نتایج باشد، در این پنجره به شما خبر می دهد. ok کنید.

نتایج محاسبه شده در سلول مربوطه نمایان می شود. در مثال ما، ابزار Goal Seek محاسبه کرده است که پاسخ تقریبا 18.62 می باشد. از آنجا که در این مورد خاص پاسخ ما باید یک عدد صحیح باشد، پس ما نیاز داریم تا این عدد را به سمت بالا و یا به سمت پایین گرد (رند) کنیم. و طبیعتا چون بودجه ما 500 دلار است و نمی خواهیم بیش از آن هزینه کنیم این عدد را به سمت پایین گرد می کنیم تا نتیجه تبدیل به 18 گردد.



همانطور که ملاحظه کردید، برخی نتایج در برخی وضعیت ها الزاما باید تبدیل به یک عدد صحیح گردند. اگر ابزار Goal Seek به شما یک عدد اعشاری نمایش بدهد شما با توجه به وضعیت و شرایط باید آن عدد را به سمت بالا و یا به سمت پایین گرد کنید.

 

سایر انواع what-if analysis در اکسل


در پروژه های خیلی پیشرفته تر، شما ممکن است از انواع دیگر دستور what-if analysis استفاده نمایید. این انواع شامل گزینه های scenarios و data tables می باشند. جای اینکه مشابه ابزار Goal Seek از نتایج مطلوب شروع کنیم و رو به عقب برگردیم، این موارد گزینه هایی به شما می دهند که مقادیر مختلف را آزمایش کنید و تاثیرش را در نتیجه نهایی ملاحظه کنید.

  • Scenarios: این گزینه به شما امکان می دهد تا مقادیر سلولهای متعددی را (تا سقف 32 سلول)، هم زمان جایگزین کنید. شما می توانید سناریوهای مختلفی را با این ابزار بسازید و آنها را با هم مقایسه کنید و در عین حال از تغییر دادن دستی مقادیر پرهیز کنید. در تصویر زیر، ما از سناریوهایی استفاده می کنیم تا سالن های مختلف را برای یک مراسمی که در پیش رو داریم، با هم مقایسه کنیم.

  • Data tables: این گزینه به شما این امکان را می دهد که یک یا دو متغیر در یک فرمول را در نظر بگیرید و آنها را با مقادیر متفاوت دیگری که می خواهید جایگزین کنید، و سپس نتایج را به شک یک جدول مشاهده کنید. این گزینه بسیار قدرتمند می باشد زیرا برخلاف دو ابزار قبلی، می تواند نتایج چندگانه ای را همزمان به شما نشان می دهد. در تصویر زیر ما می توانیم 24 نتیجه ممکن را برای یک وام خودرو مشاهده نماییم.

 

 

 

0
همانطور که در آموزش قبل بیان شد PivotTables می توانند جهت خلاصه سازی و تجزیه و تحلیل انواع داده ها مورد استفاده قرار بگیرند. برای کمک به شما در زمینه مدیریت بهتر PivotTable و برای اینکه بینش و درک بهتری از داده هایتان پیدا کنید، اکسل سه ابزار دیگر نیز به شما ارائه می دهد. اسامی این ابزارها filters، slicers و PivotCharts می باشد.

 

فیلترها (Filters) در PivotTable اکسل


بعضی وقتها مایلید تا روی بخش خاصی از داده هایتان تمرکز کنید. فیلترها می توانند به منظور محدود کردن داده های PivotTable مورد استفاده قرار بگیرند، بنابراین شما تنها داده هایی را که مدنظرتان باشد، می توانید مشاهده نمایید.

روش افزودن فیلتر به یک PivotTable در اکسل




➊ یک فیلد را از قسمت فیلدها بکشید و در ناحیه فیلترها رها کنید. در این مثال ما از فیلد Salesperson استفاده می کنیم.



➋ فیلتر در بالای قسمت PivotTable ها نمایان می شود. ابتدا کادر مربوط به فیلتر را باز کنید و سپس گزینه Select Multiple Items را تیک بزنید.



➌ حالا تیک مواردی را که نمی خواهید در PivotTable مشاهده شوند را بردارید. در این مثال ما چند تا از فروشندگان را از حالت انتخاب خارج کرده ایم، در پایان OK کنید.



➍ جدول PivotTable خودش را تنظیم می کند و تغییرات ایجاد شده را منعکس می کند.

برش دهنده ها (Slicers) درexcel


برش دهنده ها (Slicers) فیلتر کردن داده ها در PivotTables را از این هم ساده تر می کنند. برش دهنده ها در واقع همان فیلترها هستند، اما ساده تر هستند و استفاده از آنها سریعتر است، و به شما امکان می دهند تا فورا داده های خود را بچرخانید. اگر شما مکررا داده های PivotTables را فیلتر می کنید، ممکن است بخواهید که از برش دهنده ها استفاده کنید.

روش افزودن یک slicer (برش دهنده) در اکسل


➊ ابتدا یک سلول را به دلخواه در PivotTable انتخاب کنید.

➋ در تب Analyze بر روی دستور Insert Slicer کلیک کنید.


➌ یک کادر باز می شود. فیلدهای مورد نظرتان را تیک بزنید و سپس ok کنید. در این مثال ما فیلد Salesperson را تیک می زنیم.



➍ برش دهنده (slicer) در کنار PivotTable نمایان می شود. مواردی را که انتخاب کرده اید به رنگ آبی نمایش داده می شوند. در این مثال، برش دهنده شامل تمامی 8 فروشنده ما می باشد، اما 5 تایی که در حالت انتخاب هستند با رنگ آبی متمایز شده اند.



➎ درست مانند فیلترها، فقط موارد انتخاب شده در PivotTable نمایش داده می شوند. هر وقت که یکی از موارد را انتخاب کنید و یا از حالت انتخاب خارج سازید، PivotTable شما فورا این تغییرات را بازتاب می دهد. سعی کنید تا موارد دیگری را انتخاب کنید تا تاثیرش در PivotTable را به وضوح بتوانید مشاهده نمایید. با استفاده از نگهداشتن دکمه Ctrl بر روی صفحه کلید و همزمان کلیک ماوس بر روی موارد می توانید، بصورت همزمان چندین آیتم را انتخاب نمایید.

شما همچنین می توانید با شکلک های کوچکی که در بالا و سمت راست برش دهنده قرار دارد عملیات انتخاب دسته جمعی را نیز انجام بدهید.

 

نمودارهای چرخشی (PivotCharts) در اکسل


نموارهای چرخشی (PivotCharts) دقیقا مانند نمودارهای معمولی هستند، با این استثنا که آنها داده های یک PivotTable را نمایش می دهند. درست مانند نمودارهای معمولی، شما می توانید از ویژگیهای نوع نمودار، سبک نمایش نمودار و... بهره مند گردید.

روش ایجاد یک PivotChart در اکسل


➊ ابتدا سلولی را به دلخواه در PivotTable انتخاب کنید.

➋ در تب Insert بر روی دستور PivotChart کلیک کنید.



➌ صفحه Insert Chart نمایان می شود. ابتدا نوع نموارد (chart type) و همینطور سبک نمایش (layout) مورد نظرتان را انتخاب کنید.



➍ نمودار PivotChart نمایان می شود.

شما می توانید با استفاده از فیلترها و برش دهنده ها، داده های موجود در PivotChart را محدود کنید. برای مشاهده زیر مجموعه های متفاوتی از داده ها، ستونها یا ردیفهای PivotTable را تغییر بدهید.                     امید واریم از این آموزش اکسل نیز لذت برده برده باشید                                                                    شادی هایتان مستدام

0
یکی از کاربرد های پرکاربرد اکسل انجام محاسبات پیچیده ریاضی می باشد، یکی از این ابزارها تجزیه و تحلیل what-if می باشد. این ابزار به شما کمک می کند، تا سوالها و پاسخهایی را با داده های خود آزمایش کنید، حتی در زمانیکه داده های شما تکمیل نشده باشند هم این ابزار کار می کند. در این درس، شما یاد خواهید گرفت که چگونه از ابزار تجریه و تحلیل what-if اکسل استفاده کنید، نام این ابزار Goal Seek (جستجوی هدف) می باشد.

 

ابزار Goal Seek در اکسل


هر وقت که یک فرمول و یا یک تابع را در اکسل ایجاد می کنید، شما بخشهای مختلفی را با هم یکی می کنید تا نتایج را محاسبه کنید. ابزار Goal Seek متضاد این مساله این عمل می کند: این ابزار به شما امکان می دهد تا با نتابج مطلوبتان شروع کنید، و مقادیری را محاسبه می کند که این نتیجه را به شما بدهد. در ادامه با مثالهایی تشریح خواهیم کرد که این ابزار دقیقا چگونه کار می کند.

 استفاده از ابزار Goal Seek در اکسل


فرض کنیم شما در یک کلاس ثبت نام کرده اید. نمره شما در حال حاضر 65 می باشد، و شما حداقل به نمره 70 نیاز دارید تا بتوانید آن کلاس را بگذرانید. خوشبختانه، شما یک امتحان نهایی دارید که می توانید به واسطه آن میانگین نمراتتان را بالاتر ببرید. شما می توانید از ابزار Goal Seek اکسل استفاده کنید تا متوجه شوید، در امتحان نهایی شما به چه نمره ای نیاز دارید تا بتوانید آن کلاس را با موفقیت بگذرانید (یا اصطلاحا پاس کنید).

در تصویر زیر شما نمرات 4 آزمون اول را می بینید. این نمرات 58، 70، 72 و 60 می باشند. اگر چه ما هنوز نمی دانیم نمره آزمون پنجم شما چه شده است، با این وجود می توانیم فرمولی (یا تابعی) بنویسیم که نمره آزمون نهایی شما را محاسبه کند. در این وضعیت، هز آزمون به یک اندازه در فرمول ما وزن خواهد داشت، بنابراین آنچه ما نیاز داریم اینست که میانگین 5 آزمون اول را با نوشتن دستور زیر محاسبه کنیم.

=AVERAGE(B2:B6)


وقتی ما از ابزار Goal Seek استفاده کنیم، سلول B6 حداقل نمره لازم را که ما باید در آن آزمون کسب کنیم را به ما نمایش می دهد.



سلولی را که قصد ویرایش مقدارش را دارید انتخاب کنید. هر وقت که شما از ابزار Goal Seek اکسل استفاده می کنید، باید سلولی را که دارای یک فرمول یا یک تابع می باشد را انتخاب کنید. در این مثال ما سلول B7 را انتخاب می کنیم چون فرمول زیر داخل آن نوشته شده است:

=AVERAGE(B2:B6)




در تب Data بر روی دستور What-If Analysis کلیک کنید و سپس از کادر باز شده گزینه Goal Seek را انتخاب نمایید.



یک پنجره یا سه فیلد ظاهر می شود. اولین فیلد که Set cell می باشد، شامل نتایج مطلوب (ایده آل) می باشد. در مثال ما سلول B7 برای این مورد انتخاب شده است.

فیلد دوم To value نتیجه مورد نظر می باشد. در مثال ما مقدار 70 را در آن وارد می کنیم، زیرا ما باید در نهایت 70 نمره کسب کنیم تا بتوانیم این کلاس را پاس کنیم.

فیلد سوم By changing cell، سلولی است که ابزار Goal Seek پاسخ را در آن نمایش خواهد داد. در این مثال ما سلول B6 را انتخاب می کنیم، زیرا می خواهیم نمره مورد احتیاج ما در آزمون نهایی در آنجا نمایش داده شود.

وقتی این کارها را انجام دادید ok کنید.



اگر ابزار Goal Seek قادر باشد نتیجه را برای شما محاسبه کند، این موضوع را به شما اطلاع می دهد. ok را کلیک کنید.



نتیجه در سلولی که برای نمایش نتیجه مشخص کرده اید، ظاهر می شود. در مثال ما، ابزار Goal Seek به ما نشان می دهد که برای پاس کردن کلاس باید در آزمون نهایی نمره 90 بگیریم.


روش استفاده از ابزار Goal Seek در اکسل


فرض کنیم شما مشغول برنامه ریزی برای یک مراسم هستید، و می خواهید تا جای ممکن افراد بیشتری را دعوت کنید، البته بودجه شما برای این مراسم 500 دلار می باشد. ما می توانیم از ابزار Goal Seek اکسل استفاده کنیم تا ببینیم، چند نفر را می توانیم دعوت کنیم. در مثال زیر، سلول B5 شامل فرمول زیر می باشد که مجموع هزینه رزرو اتاق به اضافه هزینه هر شخص می باشد.

=B2 B3*B4


ابتدا سلولی را که می خواهید مقدارش را تغییر بدهید، انتخاب نمایید. در این مثال ما سلول B5 را انتخاب می کنیم.



در تب Data، بر روی دستور What-If Analysis کلیک کنید، سپس از کادر باز شده گزینه Goal Seek را انتخاب نمایید.



یک پنجره با سه فیلد نمایان می شود. فیلد اول Set cell حاوی نتایج مطلوب است. در مثال ما سلول B5 انتخاب شده است.

فیلد دوم To value شامل نتیجه لازم است، ما مقدار 500 را در آن وارد می کنیم زیرا فقط می خواهیم 500 دلار خرج کنیم.

فیلد سوم By changing cell محلی است که ابزار Goal Seek نتایج محاسبه شده را در آن نمایش خواهد داد. در این مثال، ما سلول B4 را انتخاب می کنیم، زیرا می خواهیم نتیجه اینکه ما چند مهمان را می توانیم دعوت کنیم، بدون اینکه بیش از 500 دلار خرج کنیم، در آنجا نمایش داده شود.

وقتی کارتان تمام شد ok کنید.



اگر ابزار Goal Seek قادر به محاسبه نتایج باشد، در این پنجره به شما خبر می دهد. ok کنید.

نتایج محاسبه شده در سلول مربوطه نمایان می شود. در مثال ما، ابزار Goal Seek محاسبه کرده است که پاسخ تقریبا 18.62 می باشد. از آنجا که در این مورد خاص پاسخ ما باید یک عدد صحیح باشد، پس ما نیاز داریم تا این عدد را به سمت بالا و یا به سمت پایین گرد (رند) کنیم. و طبیعتا چون بودجه ما 500 دلار است و نمی خواهیم بیش از آن هزینه کنیم این عدد را به سمت پایین گرد می کنیم تا نتیجه تبدیل به 18 گردد.



همانطور که ملاحظه کردید برخی نتایج در برخی وضعیتها الزاما باید تبدیل به یک عدد صحیح گردند. اگر ابزار Goal Seek به شما یک عدد اعشاری نمایش بدهد شما با توجه به وضعیت و شرایط باید آن عدد را به سمت بالا و یا به سمت پایین گرد کنید.

 

 انواع what-if analysis در اکسل


در پروژه های خیلی پیشرفته تر ممکن است از انواع دیگر دستور what-if analysis استفاده نمایید. این انواع شامل گزینه های scenarios و data tables می باشند. جای اینکه مشابه ابزار Goal Seek از نتایج مطلوب شروع کنیم و رو به عقب برگردیم، این موارد گزینه هایی به شما می دهند که مقادیر مختلف را آزمایش کنید و تاثیرش را در نتیجه نهایی ملاحظه کنید.

  • Scenarios: این گزینه به شما امکان می دهد تا مقادیر سلولهای متعددی را (تا سقف 32 سلول)، هم زمان جایگزین کنید. شما می توانید سناریوهای مختلفی را با این ابزار بسازید و آنها را با هم مقایسه کنید و در عین حال از تغییر دادن دستی مقادیر پرهیز کنید. در تصویر زیر، ما از سناریوهایی استفاده می کنیم تا سالن های مختلف را برای یک مراسمی که در پیش رو داریم، با هم مقایسه کنیم.
  • Data tables: این گزینه به شما این امکان را می دهد که یک یا دو متغیر در یک فرمول را در نظر بگیرید و آنها را با مقادیر متفاوت دیگری که می خواهید جایگزین کنید، و سپس نتایج را به شک یک جدول مشاهده کنید. این گزینه بسیار قدرتمند می باشد زیرا برخلاف دو ابزار قبلی، می تواند نتایج چندگانه ای را همزمان به شما نشان می دهد. در تصویر زیر ما می توانیم 24 نتیجه ممکن را برای یک وام خودرو مشاهده نماییم.

 

 

 

 




0

پایگاه داده یک سیستم کامل دیتابیس است که توسط شرکت مایکروسافت ارائه می گردد.  SQL Server یک پایگاه داده است که شا می توانید به عنوان یک مخزن داده از آن برای وب سایت، برنامه و … استفاده کنید.

در این آموزش اکسل به توضیح ترفند کاربردی کپی کردن جدول SQL در Excel می پردازیم. کپی کردن جداول مختلف SQL Server در فایل Excel ممکن است در ابتدا زیاد به عنوان یک نیاز مطرح نباشد، اما به عنوان یک خروجی کامل و قابل خواندن در هر سیستمی تبدیل می گردد.

برای این امر کافی است مراحل زیر را بسادگی پیش گرفته و به ترتیب نیز انجام دهید.

کپی کردن جدول SQL در Excel

1- ابتدا SQL Server Management را باز کنید و به سرور دیتابیس خود متصل شوید.

2- سپس بر روی جدول مورد نظر کلیک راست کرده و گزینه Select Top 1000 Rows را انتخاب نمایید.

3- با کلیک بر روی گوشه سمت چپ جدول تمام داده‌ها را انتخاب نمایید.

 

4- بر روی جدول کلیک راست کرده و گزینه Copy را انتخاب نمایید.

برای کپی کردن از کلیدهای ترکیبی Ctrl + C نیز می توان استفاده کرد.

 

5- سپس یک سند اکسل ایجاد نمایید.

6- بر روی آن کلیک راست کرده و گزینه Paste را همانند تصویر انتخاب نمایید.

برای Paste کردن در فایل اکسل، می توانید از کلیدهای ترکیبی Ctrl + V استفاده نمایید.

 

در این بخش اطلاعات دیتابیس شما بر روی اکسل کپی شده است.

 

دقت داشته باشید این روش، یک راه حل سریع است و برای جداولی بیشتر استفاده می شود که تعداد سطر های کمتر 1000 ردیف داشته باشند؛ برای انتقال جداول دیتابیس بزرگ با تعداد سطرهای بالاتر از 100 از روش دیگری استفاده می گردد که در آموزش های بعدی به آن خواهیم پرداخت.

امیدواریم آموزش برای شما مفید واقع شده باشد.